Висшият съдебен съвет отказа да обсъжда ЦУМгейт

Главният прокурор Сотир Цацаров не е отговорил на писмото на Инспектората за срещата в ЦУМ и инспекторите са обявили проверката за приключена.

© Велко Ангелов

Главният прокурор Сотир Цацаров не е отговорил на писмото на Инспектората за срещата в ЦУМ и инспекторите са обявили проверката за приключена.Пленумът на Висшия съдебен съвет отказа да покани за изслушване главния съдебен инспектор Теодора Точкова и след кратък дебат приключи темата имало ли е проверка по ЦУМгейт, имало ли е нарушения на процедурата и "замитане под килима" още преди да започне обсъждането по същество. Гласуването бе с мнозинство и само трима от членовете на ВСС (Лозан Панов, Атанаска Дишева и Олга Керелска от съдийската колегия) поискаха изслушване на Точкова.


Темата бе внесена като точка в дневния ред от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, които поиска да бъде поканена и изслушана Теодора Точкова като главен съдебен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Поводът е проверката, която инспекторатът е правил по скандала ЦУМгейт, избухнал през 2017 г.


Тогава издателят на вестник "Сега" Сашо Дончев разказа за среща с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров в офиса в ЦУМ на бизнесмена и бивш член на най-висшето ръководство на БСП Георги Гергов. Дончев се оплака от натиск от главния прокурор за редакционната политика на в. "Сега" заради съдържанието на карикатурите на Христо Комарницки. Стигна се до проверка на Инспектората на ВСС, а резултатите от нея станаха известни едва тази седмица.
На 9 декември по случая бяха оповестени публично документи, които най-накрая бяха изпратени от инспекторите до спечелилия делото по достъп до информация гражданин Николай Неделчев, а той ги предостави на медиите.


Огласяването им се случи след две дела по Закона за достъп до информация, множество статии в медиите и отвореното писмо на Съюза на съдиите, изпратено преди ден до парламента, в което се алармира, че Инспекторатът на ВСС недопустимо не изпълнява влязло в сила съдебно решение за предоставяне на пълна информация по случая. Теодора Точкова от своя страна изпрати писмено право на отговор след медийните публикации по темата.


Досието ЦУМгейт: Как Инспекторатът на ВСС спаси Цацаров


Още преди Панов да докладва точката, думата взе Йордан Стоев от прокурорската колегия от квотата на Народното събрание и поиска от председателя на ВКС да отмени искането си или темата да бъде оставена без разглеждане. Мотивите му - вече е постъпило писмено становище от Точкова, с което се отговаря на основните въпроси. Освен това публично е представила информация, а в правото на отговор на практика е отговорила на въпросите на Съюза на съдиите.


"Няма да оттегля предложението си. Инспекторатът е към Висшия съдебен съвет. Безспорен ангажимент на пленума на ВСС е да покани Точкова и тя да отговори на въпросите. Може да не е на това заседание, но несериозно звучи да искате да оттегля предложението си. Нека не бъркаме отчетността и отговорността на отделните органи. Те трябва да отговарят на високи изисквания за стандарт, а когато става въпрос за действия, накърняващи престижа на съдебната власт, то тази тема несъмнено трябва да бъде разгледана именно в пленума на ВСС", заяви Лозан Панов.


Думите му бяха подкрепени от Атанаска Дишева от съдийската колегия.


Същия сигнал към обществото като през 2017 г.


"Несъмнено е, че ние имаме правомощие да изслушаме главния инспектор и че тези въпроси изискват публичен дебат. Аз лично имам въпроси, които бих искала да задам на г-жа Точкова по законовата обоснованост за някои от действията, които са предприети. Освен това тя има право да бъде изслушана и да отговори на въпросите", обясни Дишева. Тя посочи, че писменият отговор не би трябвало да се приравнява на възможността за изслушване и задаване на въпроси.


"Нека не даваме сигнал на обществото по същия начин, по който тогава, в предишния ВСС се отказваше упорито изслушване на главния прокурор. След като се твърди, че всички действия са в пълно съответствие със закона, какъв е проблемът да бъде изслушана? Длъжни сме да я изслушаме. Меко казано би било проява на малодушие отказът от провеждането на дебат. Дължим да отговорим на обществото, а ако не са верни публикациите в медиите, то ние дължим, от друга страна, да защитим главния инспектор, ако информацията не е вярна", аргументира се Атанаска Дишева.


Така ли ще се задава дневният ред?


Йордан Стоев и Севдалин Мавров посочиха, че няма законово основание да бъде викат главният инспектор и да бъде разпитван по конкретна проверка, още по-малко когато документи от нея вече са публични. "Означава ли това, че всеки път, когато някоя медия публикува нещо, трябва да викаме някой да обяснява? Така ли ще се задава дневният ред в този Висш съдебен съвет", реагира Стоев.


"Г-жа Точкова не е безотчетна и безотговорна. Имаме си вече друга такава фигура", отвърна Лозан Панов с намек за главния прокурор. "Такава емоция забелязах и когато искахме да изслушаме главния прокурор Иван Гешев. Тогава също се твърдеше, че нямаме право и процедура. Сега казвате същото!", добави Панов.


Представляващият ВСС Боян Магдалинчев също се намеси и припомни, че е имало случаи, в които самият Панов е отказвал да отговаря на въпроси и си е тръгвал от заседания на ВСС, а Стоев защити Гешев като обяви, че той е уважил заседанието на ВСС, дал е кратки обяснения и си е тръгнал, за да не влияе на обсъждането.


Цацаров се е подиграл с институцията


"Казусът ЦУМ-гейт въздейства на обществото в продължение на повече от 2 г. и половина. Тогава също не се даде възможност за изслушване на главния прокурор Сотир Цацаров. Сега се установява, че такава проверка изобщо не е била направена. Ако главният инспектор не е разбрал, то той се е подиграл с тази институция, въпреки че г-н Цацаров е казвал, че трябва да се уважават институциите. Тук говорим за какво е трябвало да се направи и какво е направил инспекторатът и разбираме, че той не е направил нищо", заяви Лозан Панов.


Той подчерта, че единствената цел да се бави публикуването на тези документи е само, за да се прикрият бездействията на главния инспектор. "Когато върховен съд посочва, че става дума за злоупотреба с право, това е тема, която засяга ВСС", подчерта Панов.

"С отказа си да изслушаме Точкова вие показвате, че тогава Инспекторатът към Висшия съдебен съвет е действал като чадър на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, а сега действате като чадър на главния инспектор щом изобщо не позволявате дори да се повдига темата. Достойното поведение е Точкова да си подаде оставката, макар и с изтекъл мандат", обяви Лозан Панов.

"Това са някакви речи, които нямат нищо общо с точката. Не обсъждаме темата по същество. Каква е процедурата, по която ще я викаме", реагира Йордан Стоев.


След гласуването темата за ЦУМгейт бе затворена от ВСС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  Хехе.

  Щото скандалът се е състоял в офиса на Георги Гергов, пък той е “опозиция”...

  А Гешев разпердушинва битовата престъпност...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Матросов на амбразурата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Т.е. бачкат когато си искат?
  С нашите пари?

 4. 4 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Цацарата е човек на Чайка ....а нашите комуняги Путиноблизи не пипат там........

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Кога ли ще се сложи точка на тази наглост и арогантност на превзетите институции у нас ?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  Кога ли ще се сложи точка на тази наглост и арогантност на превзетите институции у нас ?
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  От нас зависи.
  Когато гласуваме срещу бандата Борисов/Гешев/Цацаров/Доган.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 8. 8 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 822 Неутрално
 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2873 Весело

  (Лозан Панов, Атанаска Дишева и Олга Керелска)

  В правосъдната система тези тримцата са нещо като ДСБ в политиката- не издържат никаква критика.
  И с перце да ги критикуваш- пак не издържат.


 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4588 Любопитно

  Надали някой е изненадан, нали..................?!

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#6] от "WWW":

  “... така се работи по англо-саксонски по подриване на държавите.”

  Хехе.

  Не си в час, бате.

  Зад Бойко е Тръмп, зад Гешев е Бар.

  Питай другия трол Дон Кихот, той ще потвърди.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  А ОТКАЗ с "О" на корупционна кирилица ли го пишат?

  https://bird.bg/corruption-cyrillic/
  И нулата стана буква: Как властта крие фирми на властимащи от публичност чрез корупционна кирилица

 14. 14 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  А ОТКАЗ с "О" на корупционна кирилица ли го пишат?
  —цитат от коментар 13 на Наблюдател


  Министерството на транспорта и информационните технологии публикува списък на превозвачите получили евросубсидии за справяне с последствията от COVID-19 по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”. Списъкът е PDF файл с 208 юридически лица и не съдържа ЕИК на фирмите, което затруднява автоматизираната му обработка. И изглежда има защо. Сред 4-те компании получили максималната субсидия от 450 хиляди лева се открива фирмата на дългогодишния общинския съветник на ГЕРБ във Велико Търново – Александър Нанков. В списъка неговата фирма „Алекс О’К” вероятно случайно е със сбъркано изписване – буквата O e станала цифрата 0.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159524134116189

 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  С Лозанъ и Бойкикев каква съдебна реформа да направиш...

 16. 16 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Голем праз. Важното е, че ще вземат бонуси за добре свършена работа и 13-а, 14-а, 15-а и 16-а заплата.

 17. 17 Профил на Orlin.Genchev
  Orlin.Genchev
  Рейтинг: 33 Весело

  До коментар [#15] от "НеКой":
  Забравил си Костов.

 18. 18 Профил на Orlin.Genchev
  Orlin.Genchev
  Рейтинг: 33 Весело

  До коментар [#6] от "WWW":

  А колко щеше да е хубаво да се работи по руско-китайски модел.

 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Висшият съдебен съвет с нищо не облекчава народа, само съдейства на харантурници и изедници! В другите страни плащат рекет на Мафията а тук се плащат държавни такси и данъци за да им се дават заплати и бонуци!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Кога ли ще се сложи точка на тази наглост и арогантност на превзетите институции у нас ?
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  Март 2021

  Още малко

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 21. 21 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#6] от "WWW":“... така се работи по англо-саксонски по подриване на държавите.”Хехе.Не си в час, бате.Зад Бойко е Тръмп, зад Гешев е Бар.Питай другия трол Дон Кихот, той ще потвърди.
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz


  Е добре де, мое и да им е харесало. Ама сега другия месец като останат без поддръжка или каквото му викат отзаде, какво правим? Да не колим прасета през пролетта?

 22. 22 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Хехе.Щото скандалът се е състоял в офиса на Георги Гергов, пък той е “опозиция”... А Гешев разпердушинва битовата престъпност...
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  В ЦУМ няма казан за ракия, какво да прави там?

 23. 23 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  ПРОКУРОР ОТКАЗВА ДА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО И ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА.
  ЧЛЕНОВЕТЕ И ВАГИНИТЕ НА ВСС ОТКАЗВА ДА ОБСЪЖДА СЛУЧАЯ ЦУМ И ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ.
  ПРАВОСЪДИЕТО Е ЕДИНСТВЕНАТА СФЕРА,КЪДЕТО ,СЛЕД КАТО ДЕКЛАРИРАШ,ЧЕ НЯМА ДА РАБОТИШ ТИ ДАВАТ ЗАПЛАТА.
  ГОЛЕМ КЕФ БИЛО ДА СИ МАФИСТРАТ!!!!!.😎😎😎😎😎😎😎

 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  До коментар [#18] от "Orlin.Genchev":

  Щеше да е добре, като китайците. Корупция в големи размери, води до стадиона и взвода за екзекуции. И ги издирват по цял свят, та да ги върнат в Китай.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5665 Неутрално

  "Точкова да дойде и да отговори на въпросите ми точка по точка" заяви Лозан Панов.

 27. 27 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1999 Гневно

  Нагла Организирана Престъпна Група - ОСТАВКА!

 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2845 Весело

  Е, и какво да обсъждат? "Отново се наср@хме. Бъдете умерено критични"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  А ОТКАЗ с "О" на корупционна кирилица ли го пишат?https://bird.bg/corruption-cyrillic/ И нулата стана буква: Как властта крие фирми на властимащи от публичност чрез корупционна кирилица
  —цитат от коментар 13 на Наблюдател


  ОСТАВКА, ама с истинско О
  https://www.dnevnik.bg/comix/283362/

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  Обаче не можем да отречем, че Гешев удари така яко детските катерушки с лавки за боза, дъвка и близалки към тях, та сега никое дете не смее да посегне към близалка.

  Ще дойде редът и на организираната престъпност, не бойте се.

  Първо да арестъваме две малолетни циганета в Слива Бара, Исперихско...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4762 Неутрално

  До коментар [#15] от "НеКой":

  Виж с Каскет Гешев, Цацаров, Магдалинчев и Дани Умното съдебната реформа е супер! Както заключи преди години Цецка РабФакова!

 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3673 Любопитно

  До коментар [#20] от "nessarox":

  В смисъл? Панов в кой МИР е водач на листа?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4762 Неутрално

  До коментар [#36] от "дерибеев":

  Дерибейка, копаеш дъното! Опитай се да мислиш!

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  “Дерибейка, копаеш дъното! Опитай се да мислиш!”

  Има хора, които е по-добре да бъдат игнорирани.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  Жив и здрав. Успех

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7164 Неутрално

  Тия са по важни и от Баце и президента взети заедно.

 41. 41 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4858 Неутрално


  Хехе.Щото скандалът се е състоял в офиса на Георги Гергов, пък той е “опозиция”... А Гешев разпердушинва битовата престъпност...
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Няма скандал, няма нарушение!

  Има активна разработка на опозиционна медия! Запомнете от мен, дори в Германия при показание срещу показание случаят отива в архива, ако няма някакводруго доказателство!

  Твърди се, че имало, ама това си е живо ЕЖК ... в случая ЕБК, един бизнесман казал! Смях@

 42. 42 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Вижте, нещата не са толкова прости.

  Цацаров ако иска да се разправя с някой, напр. Дончев, има цялата власт да се разправи с него.

  Никакво усилие не е да се подхвърли наркотик, оръжие, да се намерят анонимни или съвсем реални лъжесвидетели и да се образува дело и да се държи някой за топките.

  Така че не е много логично Цацаров да бие път да заплашва някого. Просто има по-ефективни начини за строяване.

  Което съвсем не значи, че е чист.

  Просто, че е напълно възможно специално ЦУМГейт да е постановка.

  Както е напълно възможно и да не е.

  Вярно е също така, че Панов е отказвал да отговаря.

  Според мен единствения уязвим тук е Точкова, която очевидно се е мотала (най-вероятно съвсем съзнателно) и накрая е написала 6 страници ферман с информативна стойност около нулата за да го прикрие.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 43. 43 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1220 Весело

  гербавия тролетарият продължава да копае дъното с слабоумни опорки...от прости хора прости неща...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 44. 44 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#42] от "Боби Колев":

  естествено че са прости и прозрачни...главен прокурор не може да ходи из офисите на
  'другарете бизнесмене' и да привиква който и да е за каквото и да е...има си начини ,които са определени в закона ако някой го е нарушил...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 45. 45 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1220 Весело

  Станалото около т.нар. "ЦУМ-гейт" - срещата между главния прокурор Сотир Цацаров, бизнесмена Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов, беше един огромен сценарий, заяви днес главният прокурор Сотир Цацаров.

  Няма какво да прави там другаря цаци...мислел си е че Дончев ще си мълчи за срещата ама виж какво стана..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Шиши не дава да се пипа вярното му куче Цаци, което трябва да бъде държано зависимо и под ръка само от него.

 48. 48 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Пълно спокойствие в държавата, след като си назначаваш съдиите и прокурорите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Ами, като няма да си върши работата да се разпуска. За какво да им плащаме, като не работят.

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4026 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Жалко.
  Античен Централен Уневерсален магазин превъзхожда
  количеството етажна собственост на ребром/съседном
  античка Централна универсал' баня.
  Нормален факт, но жален.
  Защо?

  ЦУМът кънти празен.

  Неползуван за МОЛ.

  Безползван и за цели на мултиетажна Римска баня
  с центрове спа за ел. масаж и екстри.

  Следователно.
  Ето как демокрация пречи да си реализираме
  и капитализираме способностите.

  Да привлечеме международен поток (платежоспособни)
  туристи.
  Културните или бизнес деятели и спортсмен или менки
  "предатели" жадуващи Честита баня.

  Доста мръсно май то стана
  (точно знайно като "кир")

  щом кадия виш гласува
  зарад свой си келепир

  "Висшият съдебен съвет отказа да обсъжда ЦУМгейт"

 51. 51 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#42] от "Боби Колев":естествено че са прости и прозрачни...главен прокурор не може да ходи из офисите на 'другарете бизнесмене' и да привиква който и да е за каквото и да е...има си начини ,които са определени в закона ако някой го е нарушил...
  —цитат от коментар 44 на не на безразличието


  Не е толкова просто и не е толкова прозрачно.

  Главния прокурор няма забрана да се среща с други хора.
  Няма и задължение да се среща с бизнесмени само в прокуратурата - това би било пълна глупост.
  Какво е правил там и дали е било редно аз не зная и не твърдя, че е било.
  Казвам само, че няма никакви доказателства, че е правил нещо нередно.
  Дончев може да казва истината, но може и да лъже за да притиска главния прокурор.
  Нищо не е ясно в тази история и е наивно да се приема, че едната страна е чиста като монета, а другата - звяр.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 52. 52 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#7] от "Храбър":

  Стига се опитвайте да изкарате, че в България има политическа диверфикация. България умря 1944г., 1989-1990 я застреляха контролно комунистите и "сините".

 53. 53 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Когато протестиращите граждани на улицата станем не осем хиляди, а осемдесет или сто и осемдесет хиляди. Когато възмущаващите се във форумите престанат да се възмущават там, вдигнат задниците си от удобните кресла и излязат пред Народното събрание. Тогава.

 54. 54 Профил на vesita
  vesita
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":
  Зависи единствено от нас да спрем тези недостойни хора открито да ни се подиграват и омаловажават съдържанието на институцията, призвана по Конституция да залага и изпълнява критерии за висок морал. Последният е липсваш у повечето от членовете на ВСС.

 55. 55 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Ех Лозанчо, първо подай една имотна декларациика както е по закон и след това говори за закони - или викаш законите на държавата са за други и не за теб и твоите колеги ? И говори за замитане под килима след като остраните едиствения корумпиран Българин признат от САЩ, който май беше съдия.

 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  До коментар [#51] от "Боби Колев":
  "Главния прокурор няма забрана да се среща с други хора."

  Въпрос на морална хигиена. Иначе всеки прокурор може да се среща с който си иска , включително с обвинени от него подсъдими и даже да си пие ракията с тях. Няма забрана, нали така?

 57. 57 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#55] от "zkm24533265":

  Това какво общо има с темата на статията? НИЩО! Ако можехте да се погледнете отстрани, вие гербаджиите и гербаджийските тролове, колко сте смешни с жалките си опити за отклоняване на темите...
  ОСТАВКА!

 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2873 Весело

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  "Има хора, които е по-добре да бъдат игнорирани."
  Откри топлата вода!
  Щото, всъщност, всеки смята така!
  Но всеки от своята камбанария.
  Тоест, никак не е трудно да попаднеш в категорията на игнорираните.
  Всъщност, не съм прав- всеки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО попада в категорията на игнорираните.
  Дори ако е Господ...
  Е, това го може само Дяволът, де!

 59. 59 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 133 Неутрално

  До коментар [#55] от "zkm24533265":Това какво общо има с темата на статията? НИЩО! Ако можехте да се погледнете отстрани, вие гербаджиите и гербаджийските тролове, колко сте смешни с жалките си опити за отклоняване на темите... ОСТАВКА!
  —цитат от коментар 57 на murry


  Лозанчо е кометирал, а за да коментира за морал и замитаме трябва да има и той ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK