На живо

Коронавирусът в България: яслите и детските градини в София няма да отворят по-рано (хронология)

Коронавирусът в България: яслите и детските градини в София няма да отворят по-рано (хронология)

© Юлия ЛазароваЛек спад на новите случаи на заразени с коронавирус, но все така увеличаващ се брой на настанените в болница, отчете днес единният информационен портал. През деня се разбра, че детските градини в София със сигурност няма да отворят в понеделник, независимо какво ще е решението на здравното министерство за цялата страна.


Междувременно БНБ реши да одобри условията, предложени от търговските банки, при които се удължава до 31 март срока, в който затруднените да изплащат заеми могат да отложат това. В допълнение Гърция съобщи, че задължителната карантина за влизащите в страната се намалява от 10 на 3 дни.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса. Данните по света можете да следите тук.
Болницата в Ловеч затваря отделения заради липса на лекари

Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница в Ловеч е с преустановена дейност до края на годината заради заболели лекари. Заради недостиг на медици временно са затворени още отделенията за интензивно лечение, офталмологичното, отоларингологичното и отделението по вътрешни болести, с дейност по гастроентерология, съобщи БНР. Прокуристът на ловешката болница д-р Атанас Атанасов поясни, че дейността на акушеро-гинекологичното отделение най-вероятно ще бъде възстановена от 4 януари. Родилки или пациентки с гинекологични заболявания и спешни състояния се насочват към Университетската болница в Плевен. Д-р Атанасов уточни, че дейността на Интензивното отделение ще бъде възстановена от понеделник

Северен Рейн-Вестфалия вече не изисква карантина от българите

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия вече няма да изисква 10-дневна карантина от пристигащите от България. В сила остава задължението за онлайн регистрация преди пътуването, като местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят негативен тест за коронавирус, направен не по-късно от 48 часа преди пътуването, или да направят такъв след пристигането си.


На интернет адрес https://www.einreiseanmeldung.de всички, пътуващи от рискови региони за Германия, са длъжни да попълнят онлайн формуляр и да носят със себе си копие на потвърждението за направената регистрация. Изключение от изискването за регистрация се прилага само в случаите на трансгранични пътувания с престой в провинцията под 24 часа.


Припомняме, че от 1 ноември Германия обяви цялата територия на България за рисков регион.

Карантината за пристигащите в Гърция се намалява на 3 дни

Карантината за граждани, пристигащи в Гърция, се намалява от 10 на 3 дни за периода 18 декември 2020 г. до 7 януари 2021 г. Запазва се изискването за представяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, както и бързият тест, който ще бъде правен при влизане в страната.


Коронавирусът в България: яслите и детските градини в София няма да отворят по-рано (хронология)


Изискваната карантина и бързи тестове за COVID-19 не се отнасят за водачите на товарни камиони. Освен това за тях продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч., което важи за всички останали граждани, преминаващи през сухопътни граници на страната. Запазва се изискването за представяне на QR код.


Забраната за излизане навън на територията на Гърция вече е в интервала между 22.00 ч. и 05.00 ч.

,Няма учители, които да не могат да преподават дистанционно заради липса на електронни устройства. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на парламентарния контрол.


"Може да не преподават заради липса на други фактори, но няма заради липса на устройства. Това не означава, че нямаме нужда от закупуване на устройства.


До пролетта на следващата година ще имаме допълнително 24 хиляди устройства за учителите. От тези 108 хиляди, които казах, 24 хиляди ще бъдат за учителите".

БНБ одобри удължаването на кредитния мораториум

БНБ реши да одобри условията, предложени от търговските банки, при които се удължава до 31 март срока, в който затруднените да изплащат заеми могат да отложат това.
Коронавирусът в България: яслите и детските градини в София няма да отворят по-рано (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


С решението до 23 март се удължава срокът клиентите да подават такива искания, а на този за одобрението им - до 31 март. Предният изтече на 30 септември. Срокът, за който може да се спре на практика плащането по заемите, се удължава до 31 декември 2021 г. като той не трябва да е повече от 9 месеца за съответния клиент. До момента на кандидатстване кредитът трябва да е обслужван редовно - с просрочие до 90 дни към датата на подаване на искането.


Отсрочените вече плащания по заеми също може да поискат нов мораториум, но общият период на всички отсрочвания не надвишава 9 месеца.


Очаквайте подробности!

По проект за 3 млн. лв. ще бъдат наети екскурзоводи и планински водачи

Министърът на туризма Марияна Николова е подписала анекса за получаване на 3.129 млн. лв., договорени по пилотен проект на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК). С парите ще бъдат подпомогнати засегнатите от кризата с коронавируса екскурзоводи и планински водачи. Двете групи не попадат в обхвата на останалите мерки, предвидени за сектора.


Проектът предвижда по него да бъдат наети неуточнен брой експерти, в това число екскурзоводи и планински водачи, които ще бъдат ангажирани в онлайн презентации и турове. Те ще представят местни забележителности и туристически продукти, обекти за настаняване, хранене и развлечение и др. За свършената работа специалистите ще получат възнаграждение, а дейността им ще бъде възлагана по реда на Закона за обществените поръчки, се посочва в съобщение на министерството.


Не се посочва кога реално ще започне този проект и ще бъде платено на експертите.


Каква помощ очакват вече 8 месеца собствениците на туристически агенции четете тук.

Ново огнище в дом за възрастни

Половината от възрастните хора в частния старчески дом във великотърновското село Дичин са дали положителни тестове за Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирана от БНР.


11 от 24 възрастни хора в частния старчески дом са с коронавирусна инфекция. Хората са изолирани, за тях се грижи отделен персонал, заяви кметът на село Дичин Николай Теодосиев.


"Със сигурност има абсолютно всички условия, които да бъдат приложени, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. Засега няма напрежение в селото, хората спазват всички мерки", посочва той.
Активните случаи на Covid-19 в област Велико Търново са 1570, като 262-ма са на болнично лечение.

Борисов: В Европа се чака трета вълна на заразата

Приказка до края на март за отваряне на Европа няма, нещо повече - очаква се трета вълна и много тежки рестрикции. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук", където във видео коментира резултатите от заседанието на Европейския съвет. Премиерът отчете, че през последната седмица резултатите в България са положителни и оздравелите са повече от заразените, но "не трябва да сме оптимистични, че разпространението на заразата ще приключи в България до коледните и новогодишните празници.


Това означава, че премиерът може да даде заден ход по обещанието, което даде на бизнеса, че след три седмици затваряне, на 21 декември може да следва разхлабване.

"Бих искал да дам повече оптимизъм за хората, но от председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард чух, че излизането на кризата може да се очаква август - октомври при положение, че се постигне 70% ваксиниране на населението на ЕС", каза Борисов.

Повече подробности четете тук.


Кадърът е от фейсбук профила на премиера.

Кадърът е от фейсбук профила на премиера.

Подсъдимите ще могат да се явяват пред съда онлайн

При извънредна обстановка, военно положение, бедствие или епидемия подсъдимият ще може да участва в съдебно дело чрез видеоконферентна връзка, реши парламентът днес.


На първо четене с промени в Гражданския процесуален кодекс бяха прецизирани правилата за провеждане на видеоконферентни съдебни заседания при вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" в досъдебното производство. Практиката се използва по-често в извънредното положение и обстановка заради коронавируса.

В София няма да отворят детските градини в понеделник

В София няма да отворят от понеделник детските градини. Нямаме информация от Министерството на здравеопазването, но в София няма да работят, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова. "Ще продължим да следим данните", допълни тя.


Тя допълни, че идват празници и трябва да се действа внимателно при разхлабване.


Коронавирусът в България: яслите и детските градини в София няма да отворят по-рано (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Ноември е най-смъртоносният месец

Ноември 2020 г. е най-смъртоносният месец в България поне за последните пет години. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) за смъртността в страната, публикувани тази седмица. През ноември в България са починали 15 953 човека, при средно около 8300 за същия месец през последните 5 години. Повишението е от над 92%.


Повече по темата четете тук.

Чобанов: Отварянето на детските градини сега крие повече рискове

Столичната община има опасения, че предсрочното отваряне на детските градини и яслите седмица преди коледните и новогодишните празници крие повече рискове, отколкото ползи. Повечето родители също не подкрепяли идеята. Това се разбра от интервю на зам.-кмета Тодор Чобанов в Би Ти Ви.


"За момента оценката е, че нямаме основание да сме спокойни при едно евентуално отваряне на детските градини. В София все още има значим брой нови случаи. А това е една система, която крие рискове", каза Чобанов.


"Коледа и Нова година са семейни празници, децата традиционно са при родителите си, а едно отваряне в рамките на седмица би създало много повече проблеми, отколкото би решило", добави той. Очаква се националният щаб да анализира до края на седмицата данните за разпространението на коронавируса и да вземе решение преди понеделник.

Варна и Бургас влизат в челната тройка по нови случаи

Областите Варна и Бургас се нареждат след София-град в челната тройка на тези с най-много случаи, изпреварвайки Пловдив, където по традиция има много положителни проби. За последните 24 часа Единният информационен регистър отчита
485 нови случая в област София-град
377 в Бургас
324 във Варна
322 в Пловдив
106 в Благоевград

Кантарджиев: Провал на ваксинирането би поставил в риск програмата за бебетата

Ако кампанията за ваксинации срещу коронавирус се провали, се поставя под риск имунизационната програма за бебетата. Това коментира пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев , директор на Центъра по заразни и паразитни болести.


Експертът подчерта, че за да прекъсне циркулацията на коронавируса, трябва да се ваксинират около 70% от хората, като 12% вече са били в контакт с него. На 29-ти декември европейският регулатор за лекарства трябва да одобри първата ваксина. "Вероятността за това е голяма, но може да каже "чакайте", каза Кантарджиев. Ако се получи одобрениеq първите ваксини в България ще бъдат поставени през януари.


Подробности четете тук.

Лек спад на новите случаи

(Броят на откритите нови случаи на коронавирус за последните 24 часа леко спадат в сравнение с данните от последните 3 дни и за денонощието те са 3075. Те са открити при направени при 8470 теста или процентът положителни е също леко по-нисък - 36.3. Данните не обхващат резултатиет от направените бързи антигенни тестове, положителинте от които не се подлагат задължително на потвърждение чрез смятаните за най-сигурни PCR тестове. Официиално за активни случаи в страната се отчитат 93 931.


Остава висок броятна настанените в болници - 7 084 като 542 от тях са в интензивни отделения.


За излекувани се смятат 3154 като в този брой влизат всички, на които карантината е приключила без да бъдат подлагани на допълнителни изследвания, които да докажат, че са здрави. Това е четвъртият ден поред, в който се отчитат над 3 хил. оздравели и днес (не за първи път) те надхвърлят официалния брой на новозаразените. Това са и данните, които често цитират управляващите след като бяха затегнати мерките в страната и са сочени като знак за подобряване на ситуацията.


Починали през последното денонощие са 122.


Данните в графики можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3769 Неутрално

  Най-после и една добра новина!
  Леталност от коронавирус /смъртни случаи спрямо приключени случаи, т.е. починали и излекувани заедно/:
  март до август - 5,3%
  септември - 5,9%
  октомври - 7,7%
  ноември - 8,3%
  1-10 декември - 5,3%
  Преломът настъпва около 20-ти ноември - за първите 10 дни на ноември леталността е била 9,0%, за вторите - 9,7%, а за последната десетдневка - 7,2%.

 2. 2 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 15 Весело

  Ама нали нямаше толкова болни? Малко болни , много оздравели. Голема статистика!

  без подпис!
 3. 3 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Следя статистикат за Швейцария. Не можете да си представите колко е подробна. Отделно от това непрекъснато представят данни, че тестовете са межд, 10000 и 30000, а положителните между 1000 и 4000. Меду другото казват, че от положителните може да са и повторните. Процентът на положителните тестове е около 18% за ПСР и 17% за бързите. Ха направете си сметка.

 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  И това ще мине.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Преломът настъпва около 20-ти ноември
  —цитат от коментар 1 на Patsis


  Това е благодарение на победата на Байдън в САЩ

 6. 5 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Защо ли информацията, че оздравелите са повече от новорегистрираните заразени, не ми създава някакво различно чувство.

 7. 7 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Време е новозаразените да почнат да падат ,а радостното е ,че активните случаи за пръв път не се вдигат тази седмица и от началото на октомври ,когато бяха 4100 ,сега са към 93000 ,време е да почнат да падат активно ,защото се изравнихме с Румъния ,където са 4 пъти повече и изтърваха инфекцията още отначало в столицата им и още2-3 окръга ,а в момента и техните активни случаи са колкото нашите .

 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4788 Весело

  Защо ли информацията, че оздравелите са повече от новорегистрираните заразени, не ми създава някакво различно чувство.
  —цитат от коментар 5 на zxe00613919


  Защото знаеш, че това не са "оздравели" а излезли от карантина което не е същото ама нейсе, така звучи по-добре за матряла😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  Какво е решението за детските градини господа управляващи???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1787 Любопитно

  Значи ли, че обявените за оздравели им е свършила Ковид пътеката и са ги изпратили в къщи за домашно лечение?
  Или да го кажа по друг начин:
  Колко от оздравелите са излекувани?

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#10] от "mitko11":

  Аз не мога да ти отговоря но явно не са хора от болниците защото там бройката НЕ намалява.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 67 Неутрално

  До коментар [#10] от "mitko11":

  Всички с положителен , на които е минала карантината се броят излекувани !
  А дали е така, кой ще ми кажее !

  caterpillar
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  Могат да си съобщават каквито бройки пожелаят за всяка една от колонкие. Няма как обществото да ги контролира.
  Решението за детските градини също ще е индикатор за ситуацията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#12] от "caterpillar":

  А тези с антигенните тестове не ги включват никъде.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 359 Разстроено

  Всеки познава хора, които не са се тествали, но знаейки, че имат корона вирус, си седят вкъщи. Те не се отчитат, тая статистика я гледаме всяка сутрин само, за да си кажем "Боже, спри лудите лекари да не измислят някаква нова идиотщина"

 16. 16 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Отрицателен тест по време на болестта, след това антитела на мах. Как става? Става, как става... После излизат някакви субекти по телевизията и заплашват: умряха хора пред болниците, неприети от лекарите - затваряме кафенетата, да няма къде едно кафе да изпиете и да няма къде да обядвате. От името на кого? Ние правителство и премиер имаме ли?

 17. 17 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#12] от "caterpillar":

  А колко не ходят да се тестват, за да не ги карантинират? Та те самите не си спазват карантините, дори Ангел Кунчев трябваше да е 10 дена карантина, ама беше ли?

 18. 18 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 359 Гневно

  До коментар [#8] от "padrino":

  Това е опорка на медиите от самото начало - болни и оздравели. Добре че е Мангъров, та някак да успее да ги накара да разделят заразени от болни. Не че и това го правят винаги, но поне го разбрахме ние. Добре че имаше кой и това да ни каже, щото ако е на Ангел Кунчевци, нищо нямаше да ни казват, само да ни обвиняват и затварят от сутрин до вечер!

 19. 19 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#3] от "evtimvz":

  Трябва да ни показват и подробна статистика по групи население, за да знаем и ние кои са рисковите групи. Положителни тестове при тази възраст - толкова. Училищни работници, работници в заводи, живеещи в села, живеещи в градове, някакви такива, да е ясно къде може да има повече риск. Излиза, че най-рисково НЕ е софийското метро, а други места!
  Да, имаше някаква, че моята възрастова група е най-заразената, която е нормално, защото общуваме и с млади, и със стари. Значи да затворят хората на 30-50, и да решим проблема.
  Глупости разбира се.

 20. 20 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 359 Гневно

  И последно: масово тестване на населението?
  Щабът казва не, скъпо е!
  Затваряне на всичко и всички?
  Щабът казва да, веднага, безсрочно, докато се научите.
  Извод - затварянето на икономиката е по-евтино от масовото тестване.
  Като имаме празен бидон за премиер, успяха да му налеят тая помия в нищото, което няма в главата си. Защо други държави правиха масово тестване? Най-малкото, за да оправдаят ограниченията, които унищожават живата тъкан на обществото. Но България не е от тях!
  Другия път ще направим партия и ще викнем словак за премиер и унгарец за президент, да знаете!

 21. 21 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  По малко болни, пък не можем да паднем под 7000 в болниците. Нали идеята беше, да се облекчи здравната система.
  Хората не се тестват, броят новозаразени не интересува никой.

  Любовта ще спаси света!!!
 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3150 Любопитно

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ако ги включат и тях освен хаос ще има и паника, та правилно не ги включват.

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  Същите пропагандни методи като по времето на Чернобил макар, че ти едва ли помниш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#23] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Бегай в Припят, там ще си в свой води, вземи и Корни за санитарка

 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3150 Неутрално

  До коментар [#23] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз съм на 50, дали помня? И в оня ден с големия дъжд ходих на манифестация, никога няма да забравя.

 26. 26 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 952 Неутрално

  С ваксинирането ще са големи мъки...

 27. 27 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 346 Неутрално

  По малко болни, пък не можем да паднем под 7000 в болниците. Нали идеята беше, да се облекчи здравната система.Хората не се тестват, броят новозаразени не интересува никой.
  —цитат от коментар 21 на hope


  Хората викат, че да си тестват семействата им идвало било , скъпо!
  Което е несъзнателност!

  Бай Ганьо ше си изхарчи парите за обувки или храна - но няма да подпомогне Ковидизма!
  Дори и осъзнатите Ковидисти се ошумукяват , натискат си се на дупетата и не рачат да дадат пари за тестиве.

  По форумите - първи ковидисти .. реално - не правят нищо.

  Ковидизмът иска ДЕЛА а не вярва на форумно подскачане!

  Че то и ти hope , уж първа ковидистка - а се изтърва , дето ходиш по заведения и в паркове.
  На форумите " ура , другари , да се мобилизираме" а у вас - " Ох, на дяда".
  .Демагогия , а не искрен Ковидизъм!


  П.П
  А видя ли - италианците?
  По са разхлабени от нас!
  В "Рома" имаха трима юноши!

  В България здравният министър забрани !
  Ковид, братче , ей така ще го бием! Тренира ти се, играети се , юноша си на клуба - ама нямаш право!
  Спасяваме Човешки живот!

 28. 28 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 346 Неутрално

  По малко болни, пък не можем да паднем под 7000 в болниците. Нали идеята беше, да се облекчи здравната система.Хората не се тестват, броят новозаразени не интересува никой.
  —цитат от коментар 21 на hope


  Хората викат, че да си тестват семействата им идвало било , скъпо!
  Което е несъзнателност!

  Бай Ганьо ше си изхарчи парите за обувки или храна - но няма да подпомогне Ковидизма!
  Дори и осъзнатите Ковидисти се ошумукяват , натискат си се на дупетата и не рачат да дадат пари за тестиве.

  По форумите - първи ковидисти .. реално - не правят нищо.

  Ковидизмът иска ДЕЛА а не вярва на форумно подскачане!

  Че то и ти hope , уж първа ковидистка - а се изтърва , дето ходиш по заведения и в паркове.
  На форумите " ура , другари , да се мобилизираме" а у вас - " Ох, на дяда".
  .Демагогия , а не искрен Ковидизъм!


  П.П
  А видя ли - италианците?
  По са разхлабени от нас!
  В "Рома" имаха трима юноши!

  В България здравният министър забрани !
  Ковид, братче , ей така ще го бием! Тренира ти се, играети се , юноша си на клуба - ама нямаш право!
  Спасяваме Човешки живот!

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#25] от "boevbisser":

  Мислех, че си по-млад. Пропагандата тогава усети ли я?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  Бойко не позна за градините.
  Това е умно решение.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на army
  army
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Смътността през ноември сравнена с минали години за същия период е наистина тревожда. Но наред с коронавирусната пандемия има и други заболявания, които не са за подценяване!

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Весело

  До коментар [#24] от "Калиманата":

  Драга, отстъпвам ти това удоволствие. Виждам, че си фенка на информационната заблуда.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3150 Весело

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не, разбира се, тя си беше изпипана, а аз ученик в провинцията. И не беше пропаганда, а по- скоро обиграно избягване на истината. Много по- късно взех да схващам, човек се учи.

 34. 34 Профил на ozh41673111
  ozh41673111
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Татяна Димитрова, случайно да знаете защо изтриха Сланина Сланинова?

 35. 35 Профил на xkz38522096
  xkz38522096
  Рейтинг: 135 Неутрално

  Изроди. Джъмбо и всякакви производни бачкат и разнасят зарази ама децата ни трябва да страдат и асоциализират ама тия идиоти начело с зам.кмета, хира без деца ни дават акъл. Нещастници

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3769 Разстроено

  До коментар [#4] от "dedoliben":

  Дето река е текла, пак ще тече ... ама рибите няма да са вече живи.

 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3769 Неутрално

  До коментар [#16] от "Славейко":

  Вчера Ви обясниха в дневник, че премиерът по конституция няма право да отменя разпореждания на министри, той е пръв между равни.

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3624 Весело

  Мошениците на пазара - Тука нема-а-ааа!

  И ей ви още една седмица се изтърколи, откакто Баце казА, че "тука има", па после министерот се запънА, па са дъвкА ...

  Айде, мат'ряла, до следващата гола кука!

 39. 39 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3769 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  явно не са хора от болниците защото там бройката НЕ намалява -
  ами няма да намалява - едни влизат, други излизат - с главата или с краката напред.
  Задачката за басейна от учебника по математика за основните училища.

 40. 40 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Кантарджиев: Провал на ваксинирането би поставил в риск програмата за бебетата
  Ако кампанията за ваксинации срещу коронавирус се провали, се поставя под риск имунизационната програма за бебетата. Това коментира пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев , директор на Центъра по заразни и паразитни болести.
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Моля ?????????????????????

 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3624 Неутрално

  Кантарджиев: Провал на ваксинирането би поставил в риск програмата за бебетатаАко кампанията за ваксинации срещу коронавирус се провали, се поставя под риск имунизационната програма за бебетата. Това коментира пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев , директор на Центъра по заразни и паразитни болести.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Моля ?????????????????????
  —цитат от коментар 40 на stenlyaka


  Сега светна ли ви какви невероятно безхаберни некадърници са!

 42. 42 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава и то доста.
  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  ноември - 2560
  1-7 декември - 983

 43. 43 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава и то доста.Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:март - 8април - 58май - 74юни - 90юли - 153август - 246септември - 196октомври - 482ноември - 25601-7 декември - 983
  —цитат от коментар 42 на Nevena Stoilova


  Беснеене из дискотеките, нехайно влизане по парковете и разплох по пейките, недисциплинирано катетене по Витоша..

  Какво очакваме?
  Който е бил в дискотека - и да не умре?

  Да живее вечно?

 44. 44 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 724 Неутрално

  "Бих искал да дам повече оптимизъм за хората, но от председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард чух, че излизането на кризата може да се очаква август - октомври при положение, че се постигне 70% ваксиниране на населението на ЕС"

  Това може ли да е изказване на мштистър-председател на страна от ЕС? Бил чул, били му казали...... По същата логика можеше да сподели, че е чул и обратното

 45. 45 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 403 Неутрално
 46. 46 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#40] от "stenlyaka":

  Малоумни са... Няма друго обяснение за подобно изказване.

  По темата:
  Ужас! Шок!
  Аз предлагам до октомври 2023 да се удължат мерките, че да покрием и 5, и 6, и 7, и... която там вълна се пада.
  И даже може да приемат закон- всеки, който не се ваксинира, да му бъдат отнети гражданските права, даже най-добре да бъде разстрелван на място. Ма болен бил, ма т'ва-онова... Всички под ножа на ваксинациите, после ще му мислят, ако стане издънка.

  П.П. Вече се отказах да търся логика във всички тия идиотщини, но защо трябва да ме карат да ставам свидетел и на геноцид?

 47. 47 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1306 Весело

  Ясно! Баце играе по свирката на изключително компетентната по медицински въпроси Европейска централна банка. Честито! Няма да има къде да пием по едно кафе до август догодина ... :-)

 48. 48 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2250 Весело

  Борисов: В Европа се чака трета вълна на заразата


  Ми ний къде сме, Борисов, в Океания ли, че отваряме?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 49. 49 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  "Бих искал да дам повече оптимизъм за хората, но от председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард чух, че излизането на кризата може да се очаква август - октомври при положение, че се постигне 70% ваксиниране на населението на ЕС", каза Борисов.
  ----------
  Баце, ти си много добър с английския, няма начин да не си чул правилно. А и Кристин Лагард е виден вирусолог и епидемиолог.

 50. 50 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава и то доста.Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:март - 8април - 58май - 74юни - 90юли - 153август - 246септември - 196октомври - 482ноември - 25601-7 декември - 983
  —цитат от коментар 42 на Nevena Stoilova


  Сега сметни и колко точно са умпрелите от короната. И дай пак резултатите да ги коментираме.

 51. 51 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Поради крадливите некадърници които управляват България в момента, съм сигурен, че ковид истерията ще се разпъват всячески за да се отложат изборите или да наплашат хората до толкова, че гласуването да е с възможно най малко хора.

 52. 52 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2063 Весело

  """"'в Европа се чака трета вълна на заразата, обяви Борисов"'""" глупости..... Да вземем вика да отложим изборите с 2-3 години а ????

 53. 53 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Никой да не си прави илюзии, че нещата ще се нормализират скоро. Планът Global Reset, си върви в пълна сила. "Пандемията" е само инструмент за управление, контрол и подчинение на населението чрез мащабна медийна пропаганда по всички канали. Гледайте какво се случва във Великобритания (въпреки че не е, член на ЕС). Всичко, което става там после върви по остта Германия, Франция и всички останали клети държави като нашата. Едни и същи мерки, срокове и безумия, поставени от обшия план.

 54. 54 Профил на eston
  eston
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Бих искал да дам повече оптимизъм за хората, но от председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард чух, че излизането на кризата може да се очаква август - октомври при положение, че се постигне 70% ваксиниране на населението на ЕС", каза Борисов."

  Да Кристин Лагард е виден епидемиолог, лекар и експерт по ваксините.... Изобщо не е самозвана лелка на висш пост, която наскоро разследваха за корупция, но благодарения на приятели на ключови постове отърва кожата.

  Управляват ни полуидиоти и продажници ако не сте разбрали.

  Не им ща нито съветите, нито ваксините.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Никой да не си прави илюзии, че нещата ще се нормализират скоро. Планът Global Reset, си върви в пълна сила. "Пандемията" е само инструмент за управление, контрол и подчинение на населението чрез мащабна медийна пропаганда по всички канали. Гледайте какво се случва във Великобритания (въпреки че не е, член на ЕС). Всичко, което става там после върви по остта Германия, Франция и всички останали клети държави като нашата. Едни и същи мерки, срокове и безумия, поставени от обшия план.
  —цитат от коментар 53 на usernotfound


  Великобритания все още е член на ЕС, а ти като излизаш навън не забравяй да си слагаш алуминиевото фолио на главата, така ще поминеш глобалния ресет и кемтрейлс-а няма да те хване.

 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  """коментира вика резултатите от заседанието на Европейския съвет"""" а тея от Европейския съвет няма ли кой да ги пита, те чекмеджета с кюлчета и евраци имат ли? И защо въобще го допускат там Бойчо?......

 58. 58 Профил на eston
  eston
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кантарджиев: Провал на ваксинирането би поставил в риск програмата за бебетатаАко кампанията за ваксинации срещу коронавирус се провали, се поставя под риск имунизационната програма за бебетата. Това коментира пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев , директор на Центъра по заразни и паразитни болести.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Моля ?????????????????????
  —цитат от коментар 40 на stenlyaka


  Сега що обясня. Ако не излъже материала да се набоде с не тестваният им буламач, Файзер и компания ще му резнат и комисионните от детските ваксини.

  Човека е загазил. Тепърва има да му гледаме муцунката по студия как ръси лъжи, закани и обещяния.

  Играта е дебела този път. Международен е натиска.

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  В Европа чакат трета вълна, а ние тука чакаме оставката на Борисов.

 60. 60 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 346 Неутрално

  В Европа чакат трета вълна, а ние тука чакаме оставката на Борисов.
  —цитат от коментар 59 на Роси


  Чакайте, успех..

 61. 61 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  Представям си новина след 5 години "чака ни 68мата вълна от коронавирус", само че дали ще има оцелели от глада и мизерията до тогава дето да я четат. Ще си остане само тоя 5 процента елит дето продължава да увеличава богатството си докато всичките други хора лека полека изнемогват финансово.

 62. 62 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 940 Неутрално

  А какви са мерките за българи пристигащи в Кипър.

 63. 63 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Изцепките на премиера от миналата и по-миналата седмица за отварянето на ясли и детски градини от понеделник не бяха професионално мотивирани и резултатът е налице

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK