На живо

Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

Избрано от редактора
Първият в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, заработи днес.

© Юлия Лазарова

Първият в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, заработи днес.Данните за новите случаи не показват все още отчетливо дали въведените в края на ноември проитовепидемични мерки дават реален резултат. Това е и причината днес представители на различни лекарски организации да настояват да няма смекчаване преди празниците. За оставане на твърди мерки се обяви и здравният министър.


В данните за последните 24 часа, в които попадат и невкарани в системата случаи от уикенда, се вижда, че има съвсем лек дневен спад на настанените в болници. Общо новите случаи са 2095 при направени 5 298 PCR теста или 39.54%.


Официално за оздравели за последното денонощие системата отчита 1858 души като в този брой влизат освен изписаните от болници, но и тези, на които е изтекла 14-дневната карантина без да са изследвани допълнително.
След няколко дни спад броят на починалите отново се върна на трицифрените си нива, на които се установи напоследък и за последното денонощие системата отчита 150 души, загубили живота си.


Тези резултати активизираха размяната на мнения по въпроса дали противоепидемичните мерки трябва да се отменят или да останат и след 21 декември.


Днес официално бе представен и първият изнесен кабинет за имунизация – пред РЗИ-София.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса в България. Данните по света можете да проследите тук.

При 2 млн. ваксинирани заразяването ще падне рязко

При 2 млн. ваксинирани броят на новите случаи заразени с коронавирус ще падне много рязко, а при 3.5 млн. разпространението му в страната практически ще спре. Това коментира математикът от Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в предаването "Референдум" на БНТ. Именно тези два параметъра - броят на ваксинираните и броят на новите случаи ще следи екипът математици, подпомагащ прогнозите на щаба


Запитан докога трябва да се прилагат строгите ограничения, математикът направи уточнението, че те не са строги и отговори с думите: "Докато броят на ваксинираните стане достатъчно голям".

Предстои обучение на лекарите как да поставят ваксините

Лекарите ще бъдат обучавани как да поставят ваксините срещу COVID-19, обяви д-р Радосвета Филипова от Министерството на здравеопазването по време на онлайн-семинар за журналисти, посветен на имунизациите срещу коронавируса. По думите ѝ обучението се подготвя от фармацевтичните производители и ще бъде разпространено до медиците от съсловните им организации и здравното министерство.


Въпросите, на които здравното министерство не може да отговори, ще бъдат препращани към производителите. Подробности четете тук.

Д-р Кунчев: Данните не сочат към разхлабване

Данните за епидемията в България показват леко подобряване на ситуацията, но това засега не би трябвало да води до разхлабване на мерките. Това мнение изрази пред журналисти главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че "разпускането се очаква и от хората, така че да им даде възможност да празнуват празниците", което по думите му съвпада с "желанието на властта на политическо ниво".


Глупост е да вдигнем всички мерки.


Ангел Кунчев ,

главен здравен инспектор


Сега действащите ограничения - забрана за посещение на ресторанти, барове и молове, въведени на 27 ноември, по замисъл трябваше да бъдат отменени на 21 декември, ако разпространението на коронавируса бъде силно ограничено. По-рано днес и представители на лекарския съюз се обявиха за удължаване на забраните, докато представители на засегнатите бизнеси настояват да възобновят работа. Очаква правителството и медицинските експерти да обсъдят в четвъртък какво да предприемат.


Какво още каза д-р Кунчев четете тук.

Всеки, пристигнал от България в Австрия, подлежи на 10-дневна карантина

Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

© Associated Press


Пристигащите от България в Австрия ще бъдат задължени от 19 декември 2020 г. да декларират, че влизат в 10-дневна карантина, съобщи Министерството на външните работи в София.


Към момента не е посочена дата, до която ще важат новите разпоредби.


При влизане в Австрия пристигащите от България ще трябва да декларират, че попадат в 10-дневна карантина като представят попълнени приложения E и F, в които описват къде ще останат по време на карантината. Приложенията са публикувани и на сайта на МВнР на България на следния адрес: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/27428


Най-рано на 5-ия ден след началото на карантината гражданите биха могли да се освободят от нея като предоставят негативен резултат от молекулярно-биологичен PCR тест или антигенен тест. Карантината може да бъде отменена, ако човек реши да отпътува от Австрия, но това трябва да стане при максимално ограничаване на опасността от зараза на други лица.


Предвидено е по изключение само с положителен PCR или антигенен тест не по-стар от 72 часа в Австрия да влизат хуманитарни екипи; командировани, до един придружител на гражданин, което пътува по медицински причини; граждани, които трябва да се явят пред австрийски съд.

Хотелиерите: Ситият на гладния не вярва

Ръководството на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация е стигнало до извода, че вече няма смисъл от това да дава предложения на управляващите как да съхранят бизнеса и да се обръща с молби за мерки за подкрепа. Затова в следващите 72 часа очаква от членовете си идеи как да продължи, след като "ситият на гладния не вярва".


"Хотелите и прилежащите им заведения с техните собственици и персонал са оставени на произвола на съдбата. За бизнеси, на които се крепи икономиката на цели региони и на държавата с наети хиляди професионалисти – мениджъри, F&B мениджъри, професионалисти в спа центрове, обучени рецепционисти и камериерки, спасители на басейни, както и всички работещи в заведенията им, изброени по-горе, няма предвидена никаква помощ.
И тези кадри, в чието обучение са инвестирани милиони левове, време и ноу хау, ще бъдат загубени завинаги за бизнеса", се казва в писмото.


Според нас писането на писма, предлагането на мерки и молбите да се обърне внимание на сектор, който през годините допринася за 10-15 на сто от БВП е изчерпал се модел. Явно е, че заради противоепидемичните мерки нямаме възможност ефективно да протестираме, но е и явно, че не можем да продължаваме и само да разчитаме на напразни обещания, пише ръководството до членовете си.

Максималният лимит на безлихвените заеми се увеличава с над 2 хил. лв.

Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Българската банка за развитие (ББР) представи промените в програмата за безлихвени кредити за хора, чиито доходи са засегнати заради икономически ограничения в следствие на пандемията от COVID-19, съобщи БНР. Максималният лимит на безлихвените заеми се увеличава от 4 500 до 6 900 лева.


Българската банка за развитие гарантира безусловно всички кредити, които търговските банки отпускат при спазване на новите условия. Това важи и когато договорите за кредит или допълнителните споразумения към тях са сключени преди актуализация на финансовите споразумения между ББР и търговските банки в съответствие с измененията в програмата, посочват от държавната банка. Оттам допълват, че целта е максимално бързо да бъдат подпомогнати хората, които отново са в принудителен неплатен отпуск, и самоосигуряващите се с прекъсната дейност или спад в дохода в края на годината поради втората вълна на пандемията.


Приетите промени предоставят възможност за подкрепа на повече хора, включително такива, които веднъж са били в неплатен отпуск, а след това са оставали без трудов договор и са били насочвани към бюрата по труда. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки. Програмата важи до края на юни 2021 година.

Тристранката прие електронните направления и рецепти

На онлайн заседание днес, свикано от министъра на туризма Марияна Николова, Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) прие единодушно възможността да бъдат издавани електронните направления и рецепти. Тя е описана в проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.


Направленията ще се издават без извършване на физикален преглед на пациента, но след провеждане на телефонна консултация за обсъждане на оплакванията на пациента и снемане на анамнеза.


Електронните направления и електронните предписания ще се издават и съхраняват чрез специализиран медицински и аптечен софтуер, с който разполагат лечебните заведения и аптеките, сключили договор с НЗОК, и няма да се изисква предоставянето им от пациентите при посещение на съответните лечебни заведения или аптека.

Ново огнище в социален дом

Огнище на коронавирус има в Дома за пълнолетни с умствена изостаналост в Русокастро, съобщава БНР като се позовава на директора. 67 души, от които 50 настанени там (от общо 128 обитатели), и 17 служители от общо 70 са с Covid – 19. Всички в момента са в добро здравословно състояние.


Директорът Любчо Марков обяснява, че до края на деня Община Камено ще обособи преходно жилище, в което служителите ще се прибират след края на смяната им, за да не се връщат в домовете си и да разпространяват заразата.

Заведенията: Веднага да се отворят магазините, фитнесите и ресторантите

Собствениците на заведения настояват властите да разрешат веднага да бъдат отворени ресторанти и нощни клубове, както и търговските обекти и фитнесите. Това се казва в позиция на Съюза на заведенията в България и на Българската асоциация на заведенията. Това цитират официалните данните за заболеваемостта през октомври, ноември и сега и заключават, че очевидно няма ефект от мерките и затова затворените бизнеси трябва да работят.
Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!!, пишат в позицията си организациите.


Организациите настояват за обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и да се въведе мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса. Забрани за работа да се въвеждат само и единствено за всички сектори, които не обхващат стоките от първа необходимост, посочват те.

Животът поскъпва минимално, според НСИ

Цените на стоките и услугите през ноември поскъпват средно с 0.1%, а спрямо същия месец на миналата година инфлацията е 0.4%, показват данните на Националния статистически институт.


През месеца с 0.2% поскъпват цените на храните, на жилищното обзавеждане и на транспорта. Поддръжката на жилището поскъпва с 0.4%. На равнището си от октомври остават цените в здравеопазването, образованието, ресторантите и хотелите. Облеклото и обувките поевтиняват с 1%.


Подробности четете тук.

Новогодишен концерт на открито в София няма да има

Новогодишният концерт, който вече две десетилетия се провежда на площад "Батенберг" в София, няма да се състои. Това се разбира от програмата на БНТ за 31 декември. Телевизията и общината съвместно организират концерта, който се излъчва в ефира на националната телевизия.


Към момента все още не е взето решение какви противоепидемични мерки ще важат тогава.


Предаването "Нова година с БНТ" ще започне в националния ефир в 22:15 ч. и ще продължи 2 часа като ще има включване и от Варна. Водещи на новогодишното празненство ще бъдат актьорите Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов, в компанията на Боряна Граматикова, Орлин Горанов, Ева Кикерезова, Георги Любенов и Евгени Минчев.

Лекарският съюз: Разхлабване на мерките ще влоши ситуацията

Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

© Велко Ангелов


Трябва да задържим темпа на запълване на болниците и на интензивните отделения, за да не падне качеството на здравните услуги още повече и да не стане като през пролетта в Италия, където лекари трябваше да избират на кого да изключат апарата за дишане, за да го включат на друг. Това заяви на брифинг в здравното министерство председателят на Българския лекарки съюз д-р Иван Маджаров в отговор на въпрос за това трябва ли да се смекчават мерките в страната.


Допълни, че с наложените рестрикции, които засега важат до 21 декември, е удържан натискът към болниците и предупреди, че ако има разхлабване, след Нова година отново може да има случаи като преди хора със затруднено дишане да качат в линейки и да няма къде да бъдат настанени.


Няма я тази лавина, която заливаше всички.


д-р Иван Маджаров,

Български лекарски съюз


По-рано за това призоваха и други представители на медиците, а здравният министър също обяви, че не е склонен да разхлабва мерките. В подкрепа на тази теза се изказаха и други лекари. За обратното настояват затворените заведения и търговски обекти, а социалният министър Деница Сачева коментира сутринта, че настроенията сред министрите са за постепенно разхлабване. В края на ноември премиерът Бойко Борисов обяви, че на 21 декември, а даже и преди това ще има поетапно разхлабване.


Повече по темата вижте тук.

Пресконференция в Министерството на здравеопазването

На брифинг в Министерството на здравеопазването се представя как ще работят лекарите и здравната каса. Сутринта по тази тема имаше среща при премиера Бойко Борисов.

Празнуването може да мине в тъгуване, предупреди доц. Околийски

В момента положението в България не е добро и позицията на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че мерките трябва да продължат и след 21 декември, отразява необходимостта от опазване живота и здравето на хората." Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.


Той предупреди, че дори и да се стигне до разхлабване на мерките, хората не трябва да преминават от едната крайност в другата. "Желанието на хората да празнуват и да се съберат за коледните празници много бързо може да премине в едно тъгуване по загуба на близки и в търсене на помощ в лечебно заведение", коментира той и добави: "Отпускането по време на коледните празници може да се превърне в една от трагедиите на живота ни."


Повече подробности вижте тук.

Здравният министър е за продължаване на твърдите мерки

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че ще настоява "мерките да останат достатъчно твърди" и след 21 декември. Думите му са на фона на анонса на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева в ефира на "Нова телевизия" по-рано във вторник, че нагласата на повечето членове на кабинета е да започне поетапно отваряне на затворените обекти.


Проф. Ангелов направи изказването си след оглед на временен изнесен пункт за имунизация срещу COVID-19 пред Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ). Ако бъде одобрена, ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех" (Pfizer/BioNTech) се очаква да пристигне в България в началото на 2021 г. Според плана за ваксиниране в първата фаза се ваксинират работещите в здравната система. Тези, които не са служители на болници, ще могат да се имунизират в изнесения пункт.

Заемът от ЕС заради коронавируса върви към ратификация

На извънредно заседание правителството реши да предложи на парламента да ратифицира със закон Споразумението за заем между Европейския съюз и България. Това ще даде възможност в България да се приложи инструмента SURE, който ще допълни националната помощ за закъсалите браншове и хора заради ограниченията.


Министърът на финансите Кирил Ананиев отбелязва, цитиран от правителствената пресслужба, че чрез европейския инструмент се очаква средно месечно между 4500 и 5000 работодатели да бъдат подкрепяни за запазване на около 140 хил. служители и работници. Максималният размер на средствата, които Европейският съюз може да отпусне на България по SURE, e 511 млн. евро, с 15-годишен максимален среден срок до падежа. Срокът на разполагаемост на предоставената финансова помощ е 18 месеца, считано от 30 септември 2020 г.

Представител на лекарския съюз ще влезе в оперативния щаб

"През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството на Българския лекарски съюз, в която участва и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Предстои лекарският съюз да предложи свой представител, който да влезе в Националния оперативен щаб.


На срещата са обсъдени и въпросите за приравняването на антигенните тестове с PCR тестовете по отношение на карантинирането, финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия, подготовката за издаването на електронни рецепти, както и подобряването на комуникацията между БЛС и НЗОК. Предстои брифинг, на който ще бъдат обявени решенията на срещата.

Безработицата през ноември е 6.7%

Регистрирана безработица в страната през ноември е 6.7%. Това е най-ниската стойност след края на извънредното положение на 13 май тази година, отчете Агенцията по заетостта. Спадът в сравнение с октомври е 0.2 процентни пункта, а ръстът спрямо същия период преди година е 0.9 пункта. В края на ноември регистрираните безработни в бюрата по труда са били 218 840, което е с 9 069 души по-малко от октомври. На годишна база увеличението е с 29 366 души.

Готов е първият изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19

Вече е готов алгоритъмът на т.нар. пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация. Те ще разполагат с всичко необходимо за имунизацията срещу COVID-19. Обмисля се при необходимост организирането на още два такива пункта в София.


Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг днес, след като провери на място как работи временният изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, който се намира пред сградата на РЗИ-София.


Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

© Юлия Лазарова


Първата фаза ще започне в лечебните заведения. Желаещите от работещите на първа линия са около 33%. Но в някои лечебни заведения продължават да се подават заявления, така че числото ще се промени, допълни той.


"Ще съдействаме на гражданите да получат цялата информация за ваксините. Към момента информацията, която имаме е, че има ваксини, които се поставят двукратно, има и такива, които се поставят еднократно. До започване на ваксинацията ще имаме отговор и къде ще се вписва, че даден човек се е ваксинирал", обясни Ангелов.


До края на тази седмица директорите на шестте отговорни РЗИ-та трябва да представят пътна карта за съответния регион. Ако се налага да бъдат създадени такива центрове, те ще бъдат направени, увери министърът.


Повече по темата четете тук.

В пандемията българите се научили да се радват на малките неща

Втората вълна на пандемията довежда до значителна промяна в нагласите и оценката към
малките неща в живота на българина. Според данните на национално представително проучване на IPSOS България, проведено в периода 16-30 октомври 2020 г. сред 1000 участници, 69% от анкетираните казват, че са осъзнали колко важно е семейството за тях. 67% пък са оптимисти за бъдещето и твърдят, че са научили, че могат да са щастливи с по-малко.


Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

Брифинг на министъра на здравеопазването

Брифинг на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов от първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19.


Областите София и Пловдив са с най-много заразени

И последните данни показват, че най-много нови случаи на зараза се установявават в областите София-град и Пловдив. Ето къде са най-много случаите през последните 24 часа според данните на Единния информационен портал:
София-град - 312
Пловдив - 273
Варна-156
Стара Загора - 152
Благоевград и Бургас - по 110

Д-р Николова: Лекарите нямат достатъчно информация за ваксината

В момента има много лекари, които боледуват, и няма достатъчно информация за ваксината. Това според д-р Гергана Николова, член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, са основните причини за ниския процент медици, които желаят да се ваксинират.


"Има страшно много лекари, които боледуват. Мога да кажа, че техният процент е висок. Съсловието пострада много и това е факт", обяви тя. Според специалиста пациентът трябва да бъде информиран защо му се поставя ваксината и какво да очаква от нея.


Болшинството от нас, като медицински специалисти, получава информация за ваксината от това, което се случва в студиата.


д-р Гергана Николова,

общопрактикуващ лекар


Когато сме изправени пред един толкова сериозен проблем и пред отговорно решение - трябва да имаме цялата налична информация, за да я обсъждаме с пациентите, коментира д-р Николова.


Тя е на мнение, че приравняването на антигенните тестове към PCR изследванията ще доведе до висока заболеваемост. "Това е нормално. При направени 3000 PCR изследвания имаме поне още толкова антигенни, които в голям процент са положителни, но не влизат в системата", допълни лекарят.


За въведените противоепидемични мерки Николова посочи, че едва ли ще има лекар в страната или Европа, който да каже, че е съгласен те да се разпуснат. "След въвеждането на ограниченията у нас стигнахме до това, че нямаме покачване. Спряхме ръста. Нормално е да искаме да се задържат мерките, за да запазим човешкия живот", обясни тя.

Специалисти не очакват голяма промяна в картината с признаването на бързите тестове

При всички случаи, след признаването на антигенните тестове статистката ще се повиши, но едва ли случаите ще са взривоопасно много. Това каза пред БНТ проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Допълни, че комбинираните тестове за грип и коронавирус са налични, но може би все още е рано да се прилагат.


По думите й последното поколение антигенни тестове вече са с над 90% чувствителност. "Показват едно доста високо ниво, на което ние можем да се доверим", посочи тя. В понеделник здравният министър Костадин Ангелов обяви, че до седмица ще има решение резултатите от антигенните тестове също да бъдат официално признати.

"По-строгите мерки определено дадоха резултат. Те трябва да продължат, ако искаме трайно да тръгне надолу кривата на разпространението", смята проф. Христова. "Ваксината и да дойде скоро, тя ще иска време. Ще трябва да продължим да спазваме мерките", допълни тя.

Сачева: Нагласата е да има постепенно разхлабване на мерките

Коронавирусът в България: Ограниченията - между "премахнете ги" и "рано е" (хронология)

© Юлия Лазарова


Нямаме повод да сме големи оптимисти, обяви пред "Нова телевизия" социалният министър Деница Сачева в коментар на данните за заразените след като в края на ноември бяха затегнати мерките в страната с обещание тогава да бъдат разхлабени на 21 декември.


Обяви, че "са много крехки тенденциите" и че нагласата на повечето членове на кабинета е да започне поетапно отваряне на затворените със заповед на здравния министър обекти след 21 декември.


Обяви, че в момента се регистрират по около 1800 безработни всеки ден в бюрата по труда, което е спад спрямо 3 хил. на ден през ноември. Допълни, че през ноември безработицата е 6.7% като през декември се очаква да е по-висока. Официално без работа се водят 228 765 души или с 8 хил. повече спрямо началото на месеца.


В отговор на въпрос посочи, че мобилни екипи ще ваксинират желаещите, настанени в социални домове, които са около 15 хил. души. За тези от тях, които са с психични проблеми, решение ще вземе техният настойник или ако нямат такъв - директорът на заведението, а в някои случаи и кметът.


Целият разговор с нея гледайте тук.

Нидерландия въведе пълна карантина

Нидерландското правителство въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Те влизат в сила от полунощ на 15 декември, вторник, и ще бъдат валидни до 19 януари 2021 г..
Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост, се вижда от съобщение, публикувано в Единния информационен портал.


При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Хага на следните телефони за връзка: 31 70 350 3051 и в извънработно време на тел.: 31 6 5744 8073.

Леко спада броят на настанените в болница

Установените нови случаи на зараза през последното денонощие са 2095 при направени 5 298 PCR теста или 39.54% от изследваните са се оказали заразени. Данните в Единния информационен портал не обхващат случаите на хора, установени чрез антигенни тестове.


Официално за оздравели за последните 24 часа системата отчита 1858 души като в този брой влизат освен изписаните от болници, но и тези, на които е изтекла 14-дневната карантина без да са изследвани допълнително.


Леко спада броят на настанените в болница и на тези в интензивни структури - 7 045 души, което е с близо 200 души по-малко от вчера, а в интензивни отделения са 580 от тях.


След няколко дни спад броят на починалите отново се върна на трицифрените си нива, на които се установи напоследък и за последното денонощие системата отчита 150 души, загубили живота си. Всички данни във вторник обаче отразяват и случаи от почивните дни, които не са били своевременно вкарани в Единния информационен портал.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1710 Любопитно

  Докога все така ще я караме.
  Докога,докога,докога.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 2. 2 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#1] от "dedoliben":

  Докато се ваксинират хората. Дали с тазигеном-модифицираща ваксина от ада, както е според знаещите във форума, сред които не се числя, или със следващите, примерно на Астра Зенека, които ще се появят по-ъсно през 2021, но докато не се ваксинират голяма част от населението, няма да стане.
  Change my mind, както се казва, ако някой има по-добра идея - да сподели...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 3. 3 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#1] от "dedoliben":

  "Етгар Керет: За да си творец, трябва да си отчаян"
  Това е първото заглавие за денонощието.
  И почнах да се притеснявам.
  Много поети и поетични станахте във Форума.
  Знам, че твоето е цитат.

  Еретик
 4. 4 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Защо ли си мисля, че голяма паст от настанените в болница може да се лекуват у дома и натоварват здравната система изкуствено? Паниката е бич. Но и медиите помагат дост за да насаждат такава.

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#1] от "dedoliben":

  Докога все така ще я караме.Докога,докога,докога.
  —цитат от коментар 1 на dedoliben


  Свиквай! Политиците се докопаха до извънредна власт и правомощия, ти сега чакаме сами да се откажат от тях... От умрял писмо...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Весело

  В Нидерландия, Турция, Гърция, Франция, Германия и т.н., за какви мерки става дума, а у нас - и мерките, и спазването им, и контрола за спазването им, са абсолютна бутафория...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Е, че то нашата държава кога не е била имитация през последните 142 години?
  Отначало имитация на Западна Европа на балканска почва, после - имитация на съветския строй... сега имитация на либерална демокрация....

 8. 8 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Нищо не спада! 40% заразени, 7000 в болница, 580 в интензивните отделения и по 150 починали на ден. Всичко е както преди 20 дни. Лъжци!!!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  В Холандия затварят, тук нагласите на министрите били за отваряне! Да мрат хората пред болниците, важното е магистралките да вървят.

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4590 Весело

  В Холандия затварят, тук нагласите на министрите били за отваряне! Да мрат хората пред болниците, важното е магистралките да вървят.
  —цитат от коментар 9 на spiegel


  На кой му дреме за болниците, чалгата, чалгата е важна, ресторанти, дискотеки, чалготеки това е приоритет за държавата...😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на M
  M
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Пуснете децата на училище най-накрая, стига са плащали цената за всички останали. Който иска да си слага ваксина, който иска да си стои вкъщи. И най-вече, спешно трябва да се разрешат тренировките и спорта за деца.

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  нагласата е за постепенно разхлабване на мерките, обяви Сачева

  Тя на управляващите нагласата въобще е против всякакви мерки, щото трябва да се пълнят кръчми и чекмеджета!

 13. 13 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  нагласата е за постепенно разхлабване на мерките, обяви Сачева

  Е къде по-разхлабени да стават мерките!

 14. 14 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Сачева, и ти си голямо разочарование.... Извинчвай, че съм по Ленински прям.

 15. 15 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  При 58% използване на маски и минимален спад на подвижноста на популацията не може да се очаква стръмен спад на заболеваемостта. Липсата на база данни за нарушителите пречи за адекватна политика за ограничаване на движението.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 16. 16 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#11] от "M":

  БРАВО.
  НА същото мнение съм. Но няма къде и как да крещя срещу това безумие. Говорят че пазят здравето на хората. Какво здраве пазиш като си затворил детето като затворник. Цял ден е облъчено от компютър и телефон. Не комуникира и не спортува. Идиоти ли искате да станат децата.

 17. 17 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alexander97":

  Ами да разрешат тренировките за младежите например . Това не ви ли е идвало наум.

 18. 18 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Нагласата е за рязко, а не постепенно премахване на безсмислените мерки. Още от днес!

 19. 19 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Моята лична нагласа, а и нагласата на повечето хора, които познавам, е за рязко, а не постепенно премахване на безсмислените мерки. Още от днес!

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#16] от "ve4e":

  Ако намерите начин, детето да не е облъчено от телефон, било то в карантина или не, ще бъдете призната за гений...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "ve4e":

  За тренировки на открито вече не става. Студено, вали и т.н. Защо е безумие да завреш 20-30 хлапета в задушна зала мисля няма смисъл да коментираме. В крайна сметка положението е извънредно, такова, каквото я се случи, я не веднъж в живота. Извънредното положение изисква извънредни мерки, които, нормално, не се харесват на повечето хора, но са може би единствения начин да се справим. Стремглавото покачване на случаите навсякъде съвпадна с началото на уч. година. Съвпадение? Не мисля така. Който иска детето му да се движи винаги намира начин. Поне за малко. За децата занимаващи сериозно със спорт е неприятно, но компромиса е необходим. Мъглявата перспектива за спортна кариера е важна може би, но живота на родители, баби и дядовци сякаш е по-важен.

 22. 22 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "Иполит Матвеевич":

  Вероятно е така. Трудно ми е да си представя чалгар да се е обградил с почитатели на класическа музика.

 23. 23 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 552 Гневно

  До коментар [#21] от "ButtHead":

  Спрете непочтено да оправдавате издевателствата над внука ми с грижа за моето здраве! Той има нужда да се среща с деца, да спортува, да ходи на училище! И неговото бъдеще за мен е по-важно от нечия хипохондрия. За съжаление цинизмът "грижа за старите хора" е на почит...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Весело

  В Нидерландия обявиха пълен локдаун до 19и януари. Ресторантите и кафенетата си бяха затворени, но от утре затварят абсолютно всички магазини, които не са от първа необходимост, затварят театри, музеи, фризьорски салони, всичко, каквото се сетите, където се изисква контакт с клиентите. И разбира се, детските градини, училищата... Представям си у нас какво ще става около празниците....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  И докъде още могат да ги разхлабват "мерките"? Колко още хора ще измрат и колко ще са инвалидите?

 26. 26 Профил на ews09691998
  ews09691998
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "ve4e":

  Господине/госпожо, кой наистина е затворил детето като затворник? Ходя редовно да спортувам в градинка и училищен двор наблизо. Винаги има деца. В снега се пързаляха с шейни, сега се играе на открито футбол, тенис, баскетбол, разхождат се кучета, играе се на успоредките и на детските площадки. Слагаш ръкавици и готово. По обед е 10-тина градуса - като се движиш, е окей. Хем е позволено, хем безопасно. За уикенда - планината и парка са на Ваше разположение. Не сме в чак такъв локдаун, има свобода на движението. Ползвайте я :) Ако детето е цял ден облъчено от компютър и телефон и не общува, може би не е само в локдауна проблема, замислете се как може да подходите в ситуацията, дори и да е трудна. Най-добронамерено Ви казвам - и мен движението ме спасява от тотално зомбиране.

 27. 27 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  Вече явно е обявено, може би само на някои - вижте новогодишната оферта във Велинград, 3000 лева за три нощувки, с Ъпсурт, Преслава и DJ Дамян и още някакви. И други хотели имат подобни програми за новогодишната нощ, знаем чии са и кой на кого е близък или направо собственик.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#23] от "Nil satis nisi optimum":

  Ми що снаха Ви/дъщеря Ви не е родила още едно-две-три деца, че да има с кого да общува внукът Ви по време на карантината?
  Моята ги има пет! Знаете ли каква радост беше, когато миналата седмица се роди петото?

 29. 29 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#21] от "ButtHead":

  Да компромис е теобходим но не само от едни и същи хора. В хипермаркетите един до друг сто човека а детето не може да отиде да тренира. Има начин не е нужно всички деца да са накуп в залата. Могат да се разпределят по групи и т.н. да не говорим че има индивидуални спортове. Моето дете играе тенис. Ами не са повече от 8 в група. А ако трябва може и да се преразпределят. Винаги има начин. Но за съжаление това е изкупителната жертва на всички.

 30. 30 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 552 Весело

  До коментар [#28] от "Patsis":

  Като гледам накъде върви Западната цивилизация (по Арнолд Тойнби) се радвам, че засега е само един.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 31. 31 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#22] от "ButtHead":

  Как решихте, че съм чалгар? ... :-)
  Всъщност, първото място на моята почетна стълбичка от музикални предпочитания е твърдо заето от Pink Floyd, второто от германски хеви метъл (Helloween, Masterplan, Accept), третото от британски (Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden). Като споменахте класическа музика, доста се позаслушвам напоследък по Stjepan Hauser ... :-)

 32. 32 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Зиг-заг, цуг-цванг, тик-так.

 33. 33 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "Иполит Матвеевич":

  В никакъв случай не съм. Беше образно казано, в смисъл, че какъвто сте Вие, вероятно такова е и обкръжението Ви.

  П.С. Впечатляващ избор на музика.

 34. 34 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 697 Весело

  До коментар [#16] от "ve4e":

  „БРАВО.
  НА същото мнение съм. Но няма къде и как да крещя срещу това безумие.“

  И да крещиш и да не крещиш се вижда, че българскиот тъп//анар си е български...

 35. 35 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "ve4e":

  За съжаление мерките и контрола по спазването им са, като всичко останало тук. Пълна пародия. В този ред на мисли разбирам негодуването Ви. Впрочем ставайки свидетел на безумието по разните му магазини смятам, че и ресторантьорите са напълно в правото си да протестират. Не може едни бизнеси да бъдат затворени, а други да бъдат оставени да правят, каквото си искат. Но тук може всичко.

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#30] от "Nil satis nisi optimum":

  Ми тя западната цивилизация върви натам, накъдето се е запътила защото всеки се радва да има само един внук!

 37. 37 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "Nil satis nisi optimum":

  За мен е по-важно здравето на детето ми, моето, на близките ми, а и на всички останали, отколкото егоизма на един дядка, който не може или не иска да разбере, че обществения интерес стои над собствения му. А че децата имат нужда от всичко изброено е безспорен факт и те ще го имат. Няма нужда да с е правят драми за месец-два.

 38. 38 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 552 Весело

  До коментар [#36] от "Patsis":

  Прочети Арнолд Тойнби и ще разбереш защо се е запътила натам Западната цивилизация. Защото творческото малцинство дегенерира в доминиращото...
  И така...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 552 Весело

  До коментар [#37] от "ButtHead":

  И какво ще се случи за месец-два? През пролетта ги изтърпяхме, сега пак, другата пролет отново, не есен с песен - нови мерки... И така до края на света ;-)

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 41. 41 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#22] от "ButtHead":Как решихте, че съм чалгар? ... :-)Всъщност, първото място на моята почетна стълбичка от музикални предпочитания е твърдо заето от Pink Floyd, второто от германски хеви метъл (Helloween, Masterplan, Accept), третото от британски (Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden). Като споменахте класическа музика, доста се позаслушвам напоследък по Stjepan Hauser ... :-)
  —цитат от коментар 31 на Иполит Матвеевич


  Предполагам , че биха Ви допаднали Psychotic Waltz , при все че не са Европйеска банда ......

 42. 42 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 305 Неутрално

  А отговорност ще носиш ли за всеки излишно погубен живот а?

 43. 43 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#17] от "ve4e" Мъглявата перспектива за спортна кариера е важна може би, но живота на родители, баби и дядовци сякаш е по-важен.
  —цитат от коментар 21 на ButtHead


  Ама разбира се , дядовците са по-важни , защото гласуват СЕГА . Децата ......може и да не стигнат до гласуване , пък и какво ни интересува потопа след нас !
  Ето този цинизъм , нашите управляващи пък и голяма част от говедо-масата ( наречена общество ) наричат ''загриженост за човешкия живот '' ..........повръща ми се !

 44. 44 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#26] от "ews09691998":

  Въобще не говоря за излизане и разходка. Говоря за тренировка на младежи които гонят постижения. Колто години наред ден след ден са полагали труд и усилия за да достигнат форма и постижения. Всичко отива по дяволите. Знаете ли за едно дете което всеки ден 10 години тренира какво е да спре. И то не за ден и два.
  Разбира се че детето ми излиза за 1-'2 часа навън. Бяга прави упражнения, крос.
  Но , дали с всички е така. Дали всеки родител при по малките може да отдели 2 часа да бъде навън с детето.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#11] от "M":БРАВО. НА същото мнение съм. Но няма къде и как да крещя срещу това безумие. Говорят че пазят здравето на хората. Какво здраве пазиш като си затворил детето като затворник. Цял ден е облъчено от компютър и телефон. Не комуникира и не спортува. Идиоти ли искате да станат децата.
  —цитат от коментар 16 на ve4e


  Откога се учи по цял ден и никой не е забранил на децата да излизат!

 47. 47 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#38] от "Nil satis nisi optimum":

  Тойнби съм го чел между редовете на критикуващите го дървени руски философи още през 1970-те, а и през 1990-те, когато излезе в български превод /ужасен, ама превод/. Често го цитирам във Форума, ако не сте забелязал. И редовно обирам минуси за това.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 552 Весело

  До коментар [#47] от "Patsis":

  До коментар [#38] от "Nil satis nisi optimum":Тойнби съм го чел между редовете на критикуващите го дървени руски философи още през 1970-те, а и през 1990-те, когато излезе в български превод /ужасен, ама превод/. Често го цитирам във Форума, ако не сте забелязал. И редовно обирам минуси за това.
  —цитат от коментар 47 на Patsis


  И у наше село аналогичен случай, както се казваше в един стар виц...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 50. 50 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Забележете, говорим за "нагласа" вместо за стратегия.

 51. 51 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "stenlyaka":

  Никак не е лекомислено, някои думи говорят достатъчно. А дали има разбиране е доста спорен въпрос.

 52. 52 Профил на Georgi Petrov
  Georgi Petrov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Факт е че констатираните случаи в София са паднали 4 пъти! От 1200 на 300 и нещо. Това не се дължи на т.н. мерки които са направо символични в сравнение с др. държави. Причината е че вирусът премина и преминава през голяма част от активното население. Математикът на щаба каза че цифрите от тестовете трябва да се умножават по 8. Сами сметнете. Късат се веригите на заразяване. Всеки да се огледа и да пресметне поне за тези които познава. Жалко че не посочват активните случаи по градиве. Някои груби сметки дават поне 500 000 преминали или болни сега в София. Това е логиката на всяка епидемия.

 53. 53 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "Georgi Petrov":

  Констатираните случаи в София спаднаха, откакто започнаха да се вият километрични опашки пред пунктовете за антигенни тестове. Които в статистиката поне засега ги няма. Нека влязат и те, и пак ще си говорим, колко пъти са спаднали случаите в София. Току виж спада се оказал растеж.

 54. 54 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 726 Неутрално

  И докъде още могат да ги разхлабват "мерките"? Колко още хора ще измрат и колко ще са инвалидите?
  —цитат от коментар 25 на Judjuk


  "Коронавирусът в България: нагласата е за постепенно разхлабване на мерките, обяви Сачева "
  ТЪПО , ПО-ТЪПО , НАЙ - ТЪПО - РАЗХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ ! Не ми казвайте КОЙ стои зад това "мъдро " предложение !

 55. 55 Профил на oppo
  oppo
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Не защитавам затварянето на държавата. Но ако мерките дават някакъв резултат той ще се види СЛЕД 21. декември. Така че според мен няма как точно на 21. декември да се прецени има ли смисъл от тях. може да се прецени седмица след това.

 56. 56 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Като гледам как сте се разпалили май пак трябва да си припомняме основни неща:
  1. Политиците НЕ ГИ Е ГРИЖА за вашето лично благополучие, здраве и успех в живота.
  Политиците се грижат и ангажирани на първо място да останат на власт или ако се наложи да слязат да не ги бият много или влязат в затвора. Това важи за ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - на Запад, на Идток, леви-десни по-либерални и по-консервативни, диктатори и пр.
  За тях вие сте електорална БОРЙКА. Нищо друго.
  2. Със съвременните технологии политиците могат да следят пулса на одобрението си буквално ежечасно. Те знаят всяка сутрин дори и в тази турбулентна ситуация в обществото на къде се литка обществото - с маски, без маски, с ваксини или без ваксини, с мерки или без мерки, колко и какво ще се затваря и пр.
  И според какво информация относно пулса на обществото предприемат съответните действия, които са различни според различната политическа обстановка - дали ще си на лидерска политическа позиция в САЩ, Русия, Китай, Германия, България, Гръция, ООН, СЗО или селски кмет няма никакво значение. Следиш какво се говори в кръчмата и се адаптираш според нагласите на "матряла", ако искаш пак да те изберат или да не те бият ако загубиш.
  3. Политиците винаги, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО "пълнят чекмеджета", "събират мазнинка" по един или друг начин докато са на власт. НАВСЯКЪДЕ! Ако него правят никога не биха ги допуснали до лидерските им позиции.
  И като имате предвид горното може да си обясните защо "мерките" толкова варирарат във времето и пространството.
  Просто в обществото има силни турбуленции и съответно се отразяват на поведението на политиците, та се въртят като дервиши в някъв религиозен ковид унес.
  В настоящия момента обществата нямат механизъм да спрат този танц, понеже са в турбуленция подхранвана от сложни самоусилващи се механизми, но рано или късно и този фрактал ще се разпадне и ще се видят пораженията като от преминало торнадо.
  Случват се такива неща в природата...

 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  "ТЪПО , ПО-ТЪПО , НАЙ - ТЪПО - РАЗХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ ! Не ми казвайте КОЙ стои зад това "мъдро " предложение !"
  До коментар [#54] от "doroteus":

  Щом чуя ТЪПО, сещам се КОЙ.

 58. 58 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  Налудничавите протести допринесоха достатъчно за дискредитация на санитарните мерки. А сега един от водачите на кхмерите мобилизира цялото войнство да бъде преместен във ВМА и да бъде лекуван приоритетно. Каква власт ще упражнява, ако не дай си Боже вземе властта? Мангъровата опозиция трябва да бъде съдена за тези излишни жертви който даваме ежедневно! Защо за едно подхлъзнало се автобусче бяха дадени няколко министерски оставки, а за хилядите починали от вируса не се търси отговорност от отровните?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 59. 59 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  И най-вече, спешно трябва да се разрешат тренировките и спорта за деца.
  —цитат от коментар 11 на M

  Гледам онзи ден Царско Село - Левски, около терена, покрай футболистите, щъкат десетина момчета от школата да гонят топките.
  Как, по дяволите, това е разрешено от строгите противоепидемични мерки, а тренировките не са?!?

 60. 60 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1222 Весело

  АНАТЕМА!!!
  :)

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 61. 61 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Чакат балъците да се ваксинират!

 62. 62 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Хайде да погледнем мерките и да поразсъждаваме:
  - Затворени училища и детски градини. Ако се отворят на 21.12.2020, това би било отваряне за 6 дена, на практика. Тези 6 дена не биха били от голямо значение т.е. не би било голям практически проблем да ги отворят на 04.01.2021
  - Затворени молове. Моловете са затворени, но магазини с подобен мащаб са отворени (да не ги изреждам, всички знаят за какво иде реч). Какъв е практическия медицински смисъл от затворените молове тогава? Даже има обратен ефект, който се видя пред и в един магазин в София. С максимална убеденост може да се твърди, че това, което видяхме В Джъмбо нямаше да се случи, ако моловете бяха отворени и хората можеха да пазарят подаръци и там.
  - Затворени ресторанти и кафета. Ние имаме две приятелски семейства, с които често се виждаме в свободното време - на кафе иили в някой ресторант в петък вечер. Продължаваме да се виждаме, но вече в домашни условия т.е. мярката е без практически медицински смисъл поначало, защото не ограничава нищо.
  - Затворени нощни заведения. Младежите започнаха да наемат къщи за гости за да компенсират нуждата си от подобни забавления. Младежи са това. Невъзможно е да ги спреш. А и забранения плод е най-сладък, особено в тази възраст. Това, на практика, означава, че преместихме купоните на младежите от нощните заведения в къщите за гости. В къщите за гости контролът, вентилацията и пр. са на доста по-ниско ниво. Смисълът от мярката клони към нулев.
  - Затворени фитнес зали. Пет човека тичат на пет пътечки на пет метра един от друг. Чупим гръбнака на короната като ги държим затворени.
  В същото време, най-големите хъбове на разпространение са отворени - работните места и общественият транспорт. Трудно ми е да разбера хора, които настояват продължаването на мерки, чиято стойност от медицинска гледна точка клонят към нула. Единственият смисъл от продължаването им е поддържане усещането за тревожност и безизходица в главите на хората, което е престъпно, в голяма степен.

 63. 63 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Чиповете на различните ковид ваксини ще трябва да приемат и предават сигнал на една и съща честота, реши Комисията по регулация на съобщенията. Така хората чипирани с различни ваксини ще могат да комуникират без ограничение помежду си. Въвежда се и единна цена за пренос на мобилни данни, както и за международен роуминг между ваксинираните. Смяната на оператор ще става с инжектиране на друга ваксина в оторозирани от Бил Гейтс, Джордж Сорос и Джо Байдън поликлиники и медицински центрове

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#4] от "truly":

  В началото беше така но в момента не е баш така. По мнението на познати с вътрешна информация, по-голяма час от хората в ковид отделенията наистина са за там. Имат нужда от кислород и вливания и най-вече наблюдение докато прескочат. И ги изписват веднага щом е ясно че се подобряват за да вкарат нови.

 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Секретарката на Релсата, която с патос обясняваше каква работа е свършила за спасяване на зимния туризъм, да излезе и да го обясни ПАК на бранша. Ама сега ще и лъсне и на нея наср..ия задник, защото всичко беше едни празни приказки с надеждата, че нещата ще се случат от само себе си, а на прос..ия и секретарски мозък изобщо не му мина да възложи на някой поне да разработи план Б. Онази другата се засили лятото да прави нещо около 15.07, тая може да се напъне към средата на февруари.

 66. 66 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#53] от "ButtHead":

  Дали ще имаме 300 или 3000 доказано заразени е без особено значение, единственото важно е броя хоспитализирани за да не умират хора по стълбите на болниците. И за щастие в София тоя брой спада стабилно от поне 2 седмици.

 67. 67 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#4] от "truly": В началото беше така но в момента не е баш така. По мнението на познати с вътрешна информация, по-голяма час от хората в ковид отделенията наистина са за там. Имат нужда от кислород и вливания и най-вече наблюдение докато прескочат. И ги изписват веднага щом е ясно че се подобряват за да вкарат нови.
  —цитат от коментар 64 на m17


  В повечето болници или поне по-големите има два сектора в ковид отделенията - нормален и интензивен. Това, което казвате е вярно за интензивните, в нормалните си е пълно с такива, които спокойно може да се лекуват у дома.

 68. 68 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Заемът от ЕС заради коронавируса върви към ратификация"

  "вропейският съюз може да отпусне на България по SURE, e вропейският съюз може да отпусне на България по SURE, e 511 млн. евро, с 15-годишен максимален среден срок до падежа. Срокът на разполагаемост на предоставената финансова помощ е 18 месеца, считано от 30 септември 2020 г, с 15-годишен максимален среден срок до падежа. Срокът на разполагаемост на предоставената финансова помощ е 18 месеца, считано от 30 септември 2020 г"
  ===============
  Хубаво е информацията за българия да бъде съпоставена с аналогична за другите страни от ЕС.
  Тези 511 млн. евро са приблизително 1% от БВП.

  Еретик
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7809 Неутрално

  Когато настанените в болница, в реанимация и смъртните случаи намалеят, тогава да говорят за отваряне.

 70. 70 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#24] от "hamiltonf":

  Само дето при тях чак сега затварят училищата и детските а при нас големите ученици са вкъщи от два месеца, малките от месец а детските от 3 седмици. Така че ако се носят маски масово, съвсем спокойно може да отворим детските и моловете и да не стигнем до нов пик.
  Според мен ще отворят и заведенията за известно време а по някое време Януари пак ще ги затворят като бройките пак тръгнат нагоре. И така до лятото или докато масовото ваксиниране набере скорост.

 71. 71 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Епидемията си следва своя естествен ход с мерки или без мерки, строги или хахо-хихо. Политиците по целия свят в момента бързат и правят глупости, защото навсякъде започна да се трупа все по-голяма маса от преболедували, което е естествена преграда за разпространението на вируса. По този начин епидемията ще започне все по-осезаемо да заглъхва, а са платени милиарди за ваксини, които може да отидат в тоалетната. Отидат ли в тоалетната, хората ще се запитат дали не е добре тези политици да побеседват малко с разни прокурори.

 72. 72 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 854 Неутрално

  По принцип този вирус в реалния живот имаш около 1% шанс да умреш от компликсциитенот Нехо и то ако си в рисковите групи. За останалите имат много по голям шанс да умрат в катастрофа. Затова и на практика много малко хора познават някой който да е закъсал от вируса той далеч не е толкова летален както се опитват да гпнпрддставят лъжливите медии и политикани.

 73. 73 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Налудничавите протести допринесоха достатъчно за дискредитация на санитарните мерки. А сега един от водачите на кхмерите мобилизира цялото войнство да бъде преместен във ВМА и да бъде лекуван приоритетно. Каква власт ще упражнява, ако не дай си Боже вземе властта? Мангъровата опозиция трябва да бъде съдена за тези излишни жертви който даваме ежедневно! Защо за едно подхлъзнало се автобусче бяха дадени няколко министерски оставки, а за хилядите починали от вируса не се търси отговорност от отровните?
  —цитат от коментар 58 на Корки


  Протестите допринесоха да се видят лъжите, кражбите, простотията и некомпетентността на шайката "Борисов и сие". А всичките проблеми здравни и икономически са от наглостта да не подадат оставка. Набийте си го гербаджиите в главите, защото след изборите ще ви го набие народа, както той умее!

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7809 Неутрално

  Как веднъж не послушаха специалистите и не погледнаха , какво правят другите.

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7809 Неутрално

  Бойко провери ли кабинета, а фризера?

 76. 76 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Е аз до колко зная, САЩ няма да разреши износ на ваксина докато не ваксинира 100 милиона от американците. Което значи най-рано март може да получим ваксина от САЩ. Но в статията не уточняват кога и от къде ще дойде тая ваксина. Може би от произведена извън САЩ фирми?

 77. 77 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#17] от "ve4e":

  До коментар [#13] от "Alexander97":

  Ами да разрешат тренировките за младежите например . Това не ви ли е идвало наум.

  Ако знаете колко неща ми идват на ум!
  Например - първо това импотентно и крадливо правителство, начело с премиера да си ходи по дяволите, защото то непрекъснато е несъгласно със себе си!
  Днес отварям на 21 дек всичко!
  Разхлабваме мерките..
  Затягаме, защото много умират!
  Кръчмите да работят, щото икономиката...
  Да не се събират повече от...
  Луди да бяха, повече щяха да се разберат!
  Ама като искаш да се харесаш на всички, така се получава накрая! Изборите са най - важни! Хората и без ГЕРБ ще си мрат, нъл тъй!
  Такива си ги мисля и не само аз!!!

 78. 78 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#67] от "nij50393132":

  Според моя източник от голяма софийска болница не е така. Може би има 10-20% супер-връзкари които седят без крайна нужда но останалите от "средно-тежките" са си за там. А за тия в интензивното е ясно че ако ги откачиш ги пращаш на оня свят.

 79. 79 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  Междувременно излязоха данните за общота смъртност за 49-та седмица - 30.11-6.12 - 2528 починали повече (121%. През предходните четири седмици имаме съответно по 1038, 1857, 2374 и 2599 смъртни случая вповече, отколкото миналата година /48%, 92%, 123% и 128% повече съответно/. Не виждам причини за радост.
  От тези 2528 души повече 980 са починали официално от коронавирус - 39%. Предишните четири седмици са съответно 368, 465, 750 и 934 (35%, 25%, 32% и 36% от увеличението на смъртността). Както каза и Петър Велков, само половината смъртни случаи от ковид-19 се регистрират като такива. Отделно остават смъртните случаи поради общото разстройство на здравеопазването.

 80. 80 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#76] от ".":

  АстраЗенека не е американска фирма и има мощности за производство на много места, включително Европа и САЩ. И те произвеждат на пълна мощност от месеци, потвърдили са доставки за европа до края на месеца за над 50 милиона дози.

 81. 81 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#67] от "nij50393132":

  в нормалните си е пълно с такива, които спокойно може да се лекуват у дома.

  Ако общината им прати болногледачка, както в Лондон по време на чумната епидемия от 1665 година! И по един портиер, както тогава, че да стои пред вратата да пази да не нарушат карантината и да им пазарува, което също го е имало тогава!

 82. 82 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  Колчем го видя тоя шефът на Лекарския съюз и все се чудя - брат ли е на Цветелин Кънчев или само брат'чет?
  Щото го докарва не само на фейс, но и на изказ и манталитет ...

 83. 83 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Българинът не вярва на лекари, учени и специалисти, но вярва във врачки, баячки и съседката, която му продава Хербалайф...

 84. 84 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1678 Гневно

  Борисов е форсирал на пълна мощност медийната машина на ГЕРБ, за да го защитава. Този слугинаж от Българския лекарски съюз – не ги ли е срам? Родителите ми бяха медици, но, ако баща ми би имал възможност да види какво се случва, би се обърнал в гроба... И НЗОК, и т. наречените профсъюзи... В България положението не е било толково зле дори по времето на Жан Виденов. Имам съмнението, че Борисов ще се опита да отложи под някакъв претекст изборите и по този начин да отдалечи края си и мястото на подсъдимата скамейка, което го очаква.

 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#52] от "Georgi Petrov":

  Общата смъртност в София си остава двойно по-голяма отколкото миналата година. Миналата година има по 299 починали средно за седмица.
  Сега през ноември - по седмици - 466, 564, 650 и 635 съответно, а през първата седмица от декември - 606.
  Е, пак сме по-добре отколкото през "испанския грип", когато вместо 1500 души през 2017 са починали 6000 през 1918 в София. И то четворното повишение на смъртността не е било няколкоседмично, ами на годишна база.

 86. 86 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 548 Гневно

  Аз пък имам следното предложение.
  Всички заплати и бонуси на медицински персонал да се замразят на момента и да им се дава само столова храна с купони като по време на WWII. И така докато вече няма нужда да "стискаме зъби" и да сме в локдауни. Чак тогава да почнат да си получават парите и да видим дали още ще искат мерки и "стискане на зъби" на чужд гръб?

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 87. 87 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Най-добре е мерките да се запазят поне до 14 май с възможна опция да се продължат с още шест месеца след това до 14 декември.
  Под мерки имам предвид разбира се : пълно преустановяване на учебни занятия за всички ученици от 1 до 12 клас вкл; затваряне на всички магазини извън стоки от първа необходимост в епидемиологичната обстановка/хранителни магазини и аптеки/; да се призове бизнеса да прояви отговорност като преустанови каквато и да е дейност до пълното нормализация на обстановката; затваряне на кина, театри, молове и т.н. Тъй като така на практика ще се преустанови напълно социалния и културен живот и нови дрехи няма да се ни необходими по светлия пример на Пол Пот и Мао от недалечното минало да се въведе задължителното носене на униформи-куртки с джобове/по възможност да са бели, за да са в унисон с мерките на санитарния комунизъм и да се отиват с маските, за по-суетните от нас/. А и така ще се отличават по-лесно неспазващите мерките.
  Ах, размечтах се...Ех Кафка, ех Оруел, да бяхте живи!
  Само че докторе, добре е да знаете, че всяка здравна система се финансира от данъците, които плаща останалата част на обществото, вкл. и от бизнесите, които вие смятате за несъществени и с лека ръка зачерквате. Вкл. и вие получавате от там своята заплата..Апропо, няма социална и икономическа система, която да издържи на едно такова продължително затваряне, дори и немската.

 88. 88 Профил на xkz38522096
  xkz38522096
  Рейтинг: 158 Неутрално


  Просто трябваше и Джъмбо (И тем подобни да бъдат затворени), а да оставят малките деца да ходят на детска градина и училище (до 3-4 клас).
  Кошмара за децата е пълен.
  Социално отчуждение за стотици хиляди деца и напрежение за хиляди семейства, за да може едни търгаши да работят. Това е проблема. Или мерки или не.
  Просто е, да спират всичко както в Германия, щом е толкова страшно, а не полумерки!

 89. 89 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Ей, не спряха да реват алчните кръчмари!
  Интересен факт е, че откакто са затворени кръмите, постъпленията в НАП са намалели минимално. Значи няма НИКАКЪВ проблем за държавата, ако заведенията въобще не отворят никога. От тях полза така или иначе няма.

 90. 90 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Борисов е форсирал на пълна мощност медийната машина на ГЕРБ, за да го защитава. Този слугинаж от Българския лекарски съюз – не ги ли е срам? Родителите ми бяха медици, но, ако баща ми би имал възможност да види какво се случва, би се обърнал в гроба... И НЗОК, и т. наречените профсъюзи... В България положението не е било толково зле дори по времето на Жан Виденов. Имам съмнението, че Борисов ще се опита да отложи под някакъв претекст изборите и по този начин да отдалечи края си и мястото на подсъдимата скамейка, което го очаква.
  —цитат от коментар 84 на murry


  И цялата тази канонада на "тежката артилерия" на Борисов – защото вчера излязоха резултатите от социологическото проучване на "Галъп", според което 80% от българите искат премахване на ограничителните мерки след 21 декември, защото смятат, че от тях няма никаква полза, а само вреда (и катастрофални последици за частния бизнес). Което си е самата истина. Хората просто разсъждават разумно и логично. В отговор днес всичките държавни институции и казионни организации – БЛС и т.н., ни заливат с (дез)информация, колко опасно е това и как не трябва да става. Отвориха пак торбата с лъжите за недостигащите апарати за вентилация и конвоите от камиони с трупове. Все още го няма Лампазът – военен хирург, за да ни плаши и той. Но него май няма да го изкарат на сцената – твърде много е компрометиран. Изобщо – "Империята отвръща на удара". Обаче припомням на бездарните сценаристи, че поредицата "Междузвездни войни" има и следваща серия. Да му мислят, защото по пътя, по който вървят, не ги чака нищо добро...

 91. 91 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Ей, не спряха да реват алчните кръчмари!Интересен факт е, че откакто са затворени кръмите, постъпленията в НАП са намалели минимално. Значи няма НИКАКЪВ проблем за държавата, ако заведенията въобще не отворят никога. От тях полза така или иначе няма.
  —цитат от коментар 89 на PoToP


  Полза? Ще ти дам един жокер. Никой не съществува с идеята да го брули държавата.
  Едно заведение осигурява работа на хора, от там и пари, които същите хора харчат някъде другаде, а не ядат жълъди.
  От друга страна и хората има как да разпуснат и за какво да похарчат изкараните от тях пари.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 92. 92 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Баце се опитва да мотивира продължаване на безсмислените мерки за празниците чрез кресливи арии от страна на всевъзможни чиновници, които отдавна са забравили какво е да си лекар като този Маджаров и оня Околийски. Явно задачата е да се държи наслението в ступор до идването на ваксината и започването на ваксинацията. Има и друг риск. Ако се премахнат безумията, наречени мерки, и заболеваемостта не се покачи, а напротив, спадне, което е съвсем естественото развитие, защото се натрупва все по-голяма маса от преболедували, развили имунитет, хората масово ще се усетят, че епидемията следва своя естествен ход, с мерки или без мерки, и ще се запитат защо властимащите калинки ги караха да ручат жабетата, та може да хванат и сопите ...

 93. 93 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1418 Любопитно

  "Коронавирусът в България: организациите на лекарите призовават да няма разхлабване на мерките"


  А на тия лекари кой ще им изкарва заплатите, ако удължат мерките?

 94. 94 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  "Коронавирусът в България: организациите на лекарите призовават да няма разхлабване на мерките"

  д-р Иван Маджаров - Тоя по какво има докторат че да заслужава титлата доктор. Липсват му основни морални качества за да бъде лекар, а ако ням докторат какъв доктор е?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 95. 95 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Съюзът на пенсионерите: С радост ще се жертваме.

 96. 96 Профил на AS
  AS
  Рейтинг: 61 Неутрално

  До коментар [#21] от "ButtHead":

  Отдавна не бях чел по дебилни, неаргументирано и базирано на фалшиви новини от типа на чух една жена да казва, че чула една жена на пазара ... Децата ТРЯБВА да ходят на училище и на спорт и НЕ убиват и НЕ заразяват повече отколкото това се случва в градския транспорт, офиси, магазини.

 97. 97 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Щом ще ни влизат с бутонките - най война като на война.
  Да напомним:

  БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ИЗДАВАТ СМЪРТЕН АКТ НА ЖИВИ ХОРА И ГИ ПРАЩАТ В МОРГИТЕ И ПОГРЕБАЛНИТЕ АГЕНЦИИ!
  ОРГАНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ НЕ ПРЕДПРИЕМА НИЩО ПО СЛУЧАЯ, ЕРГО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ ЧЕЛНОВЕ НА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ СА СОЛИДАРНИ С КОЛЕГАТА СИ!

  БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР ЗАТВОРИ ЦЯЛ ЕТАЖ ОТ ОБЩЕСТВЕНА БОЛНИЦА САМО ЗА СВОИ СЛУЖИТЕЛИ! БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ОТНОВО НЕ РЕАГИРА, ЕРГО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ ЧЛЕНОВЕ НА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ СА СОЛИДАРНО ОТГОВОРНИ

 98. 98 Профил на kxm38695246
  kxm38695246
  Рейтинг: 68 Неутрално

  До коментар [#89] от "PoToP":
  В 17:30 аз, алчния кръчмар, ще съм с двете деца, които няма кой да гледа, в бара ми. Ще се пробвам за 2-3 часа да продам някоя бира за вкъщи, че да вържем някакво положение. Чакам те да дойдеш на живо да ми обясниш тезата си! Софето, улица Лом, баш зад Министерството на здравеопазването. Съседите затвориха окончателно, аз смятам да устискам, освен ако не ме убедиш в обратното...
  А, да, всичко ми беше на светло, но моите данъци вече няма да са и изпарение в касата на бюджета.
  Айде, да не пропуснеш! Ако не днес, утре пак ще съм там. И така всеки ден. Че тук много писане, я се разберем, я не...

 99. 99 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#20] от "hamiltonf":

  Да веднага ви давам програмата на детето ми. Ставане 07. 00 подготовка за училище. В 10.00 тренировка до 12'00. От 12'40 училище. Обядва в колата. Свършване на учил. В 18'30 . От 19,00 фитнес до 20,00. В 20'30 вечеря. 22.00 в леглото. На 17 г. И това е режимът вече 6 год

 100. 100 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#99] от "ve4e":

  И през цялото това време е с телефона, или не?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK