COVID мерките до 31 януари: в заведение, фитнес – не, в ресторант на хотел – да

COVID мерките до 31 януари: в заведение, фитнес – не, в ресторант на хотел – да

© Юлия ЛазароваДо края на януари ще продължи да важи забраната за посещения на нощните заведения, игралните зали, ресторантите, фитнеси, моловете, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод ограниченията, които ще важат в България след 21 декември.


Официалната заповед за новите мерки все още не е публикувана, но от публичните изявления стана известно, че част от досегашните ограничения още отпаднат: при определени условия ще може да се ходи в ресторанта на (и досега работещите) хотели, къщи за гости, хижи; след 1 януари ще може да се посещават театри, музеи, галерии, кина (досега разрешени бяха само театралните постановки) при заетост на залата до 30%; от 4 януари ще отворят детските градини, ясли и училищата за децата до четвърти клас.


Данни за епидемията


В редица области продължават да са заети повече от половината налични легла за пациенти с коронавирус. Проф. Костадин Ангелов изброи в тази категория Шумен, Бургас, Търговище, Варна, Русе, Ямбол, Сливен, Бургас, Пазарджик и Ловеч.
През последните 14 дни данните на разпространението COVID епидемията, цитирани от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, показват, че България е на четиринайсто място в Европейския съюз с 438 нови заболели на 100 хил. население и на второ място по смъртност с 21,4 души на 100 хил. население. Според информацията на Кунчев в страната има големи разлики за разпространението на коронавируса и като полюсни посочи област Кърджали (144 нови заразени на 100 хил. население за две седмици) и област Бургас (778 нови заразени на 100 хил. население за две седмици). В обобщение министърът на здравеопазването отчете, че "категорично не сме доволни от този резултат", а доц. Ангел Кунчев заключи, че "има основания за оптимизъм, но много плах, много начален".


Изключенията от ограниченията


И след 21 декември ще продължат да важат досегашните ограничения, но с някои изключения. Въпреки опасенията на заведенията за фалити и настояванията да започнат работа след 21 декември, това няма да бъде разрешено. В отговор на въпрос на "Дневник" министърът на здравеопазването изрично посочи, че заповедта не допуска посещения в заведения, макар и да са частно организирани тържества на до 15 души, защото в документа е записано, че се "преустановяват посещенията във всички заведения за хранене и развлечения".


Ресторантите в хотелите


Работата на хотелите и досега не е била изрично забранявана, но на принципа, че посещенията в заведенията от каквото и да било естествено е забранено (с изключение на доставки и взимане на храна от място), хотелиерският бранш негодуваше, че консумацията на гостите на място е затруднена. Така от 22 декември (официалната заповед за това все още не е публикувана) ресторантите в хотелите ще трябва да организират работата си така:

- трябва да има график за закуска, обяд и вечеря в няколко смени, за да има отстояние между хората и да са заети не повече от 50% от местата;
- трябва да има вечерен час до 22 часа.
Тук трябва да се направи и уточнението, че организираните (от туроператори) групови екскурзии и пътувания ще продължат да са забранени и след 21 декември.


"Така избягваме възможността за празненства, събирания по празниците", обяви министърът на здравеопазването. По думите му за спазването на ограниченията ще се следи с "цялата сила на държавата, ще се намесваме много ясно и категорично".


Детските градини и училищата


След празничната ваканция (от 4 януари) децата могат да се върнат в ясли, детски градини, както и в училище за учениците от първи до четвърти клас. "При малките деца е по-трудно обучението в електронна среда. В предучилищна възраст нямаме ефективна алтернатива", аргументира министърът на образованието Красимир Вълчев. Той посочи и че според научни сведения, представени от проф. Костадин Ангелов на заседание на Министерския съвет, по-малките деца по-малко разпространяват заразата в сравнение с по-порасналите. Министърът на образованието посочи, че при подобряване на картината на COVID епидемията и учениците от пети до дванайсти клас може да се върнат към присъствено обучение преди края на януари следващата година.


Вълчев припомни, че родителите, които искат да продължат с обучението в електронна среда, могат да подадат заявление за това. Такава инициатива могат да поемат и общините през Националното сдружение на общините, обясни министърът на образованието.


Изключението за присъственото обучение на най-малките деца и ученици засега не важи за дейностите по интереси, като причината за това е целта на здравните власти да не се смесват различни групи и така допълнително да се увеличава рискът от разпространение на заразата.


Здравният министър допусна, че е възможно да бъде разрешен и индивидуалният спорт за деца, но изрично отбеляза, че му предстоят допълнителни разговори с министъра на спорта Красен Кралев. "Ще имаме конкретен текст, който да касае разрешението на индивидуалните спортове", каза проф. Костадин Ангелов.


Въпроси и отговори за родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на COVID-19, публикувани от Министерството на здравеопазването - тук


Театри, музеи, галерии, кина


Досега беше допустимо единствено посещаването на театрални постановки, като от 1 януари изключението вече ще важи и за музеи, галерии и кина. Изискването е да е зает до 30% от капацитета на дадена зала, хората да са на най-малко 1,5 метра разстояние един от друг и да носят маски.


Преди около месец като аргумент, защо се разрешават посещенията в театър, а не в галерии и музеи, министърът на здравеопазването посочи, че в театъра хората стоят статично и може лесно да се спазва дистанция.


В четвъртък проф. Костадин Ангелов обяви, че му предстои среща с министъра на културата Боил Банов, за да се вземе окончателно решение за ограниченията в културния сектор. По думите на Ангелов Банов


И едно предупреждение


Известно е, че в забраната за работа на моловете (въпреки че магазините за нужди от първостепенно значение в тях са отворени) не са включени големите магазини (за напр. спортни стоки, техника, мебели и играчки), които се намират извън търговски център. Публикации във Фейсбук обаче показаха стълпотворения пред и в някои от тях.


В този контекст главният държавен здравен инспектор обяви, че те може да бъдат затворени, ако отново има нарушения. "Собствениците трябва да са наясно, че, ако установим такива нарушения, ще бъдем принудени да спрем тяхната работа", каза Кунчев. Той заяви, че заедно с министъра на икономиката ще се срещнат с представителите на хранителните и нехранителните вериги и предположи, че с цел да се намалят струпванията, може да бъде увеличено работното време.


Отчет за държавната подкрепа


Министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви, че институцията, на която е начело, заедно с Министерството на труда и социалната политика от началото на COVID епидемията в България са инвестирали над 1 млрд. и 100 млн. лв. в подкрепа на бизнеса заради кризата.


Социалният министър Деница Сачева отчете, че са подадени 4019 заявления (за компенсиране на над 19 хил. служители) от работодатели за мярката, с която се отпускат по 24 лв. на ден за работещите в затворени бизнеси. По данни на Сачева вече са направени плащания към много малка част от заявилите работодатели (230), но превеждането на суми щяло да продължи и през работните дни до края на годината.


От 2021 г. се очаква мярката да се промени и вече ще се плащат месечно по 75% от сумата, на която работодателят осигурява служителите си. Социалният министър аргументира, че досега това не е било препоръчително, защото помощите са щели да се забавят. "Осигурителният доход се засича месец след като бъде подадена съответната декларация от работодател", обясни Деница Сачева.


До края на март пък се заявява да продължи мярката (известна като 60/40), в която държавата поема част от заплатите и осигуровките на служителите срещу ангажимент на работодателите да не ги освобождават от работа. По данни на Сачева досега за тази мярка са изплатени над 602 млн. лв.


Изявленията на Деница Сачева и Лъчезар Борисов за държавните помощи за бизнеса (и не само) може да видите в излъчената на живо от "Дневник" пресконференция:Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Разбирам, че от другата седмица "ол-инклузив"-а по хотелите ще е разрешен. Айде народе, един път се живее. Това обаче, като нищо ще доведе до нов бум през януари.

  Отварянето на детски градини и училища също намирам за прибързано.

 2. 2 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  "... и се надяваме до края на годината да има първи имунизации в страната", каза Кунчев

  нерде имунизация, нерде ваксинация.

 3. 3 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 403 Неутрално

  "Изключението за най-малките деца и ученици засега не важи за дейностите по интереси, като причината за това е целта на здравните власти да не се смесват различни групи и така допълнително да се увеличава риска от разпространение на заразата."

  Как не им стана ясно на тези дебили, че децата висят на тумби по пейките или набутани във ходовете на блокове като им е студено. Да разрешат накрая тренировките в спортните клубове, за да се занимават с нещо смислено под контрола на възрастен треньор. С тъпите си ограничения създават само допълнителни проблеми.

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Нито един от болните от корона вирус колеги не посетител на бар, ресторант или друго подобно място. Нито един.

 5. 5 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1830 Гневно

  "Изключението за най-малките деца и ученици засега не важи за дейностите по интереси, като причината за това е целта на здравните власти да не се смесват различни групи и така допълнително да се увеличава риска от разпространение на заразата."Как не им стана ясно на тези дебили, че децата висят на тумби по пейките или набутани във ходовете на блокове като им е студено. Да разрешат накрая тренировките в спортните клубове, за да се занимават с нещо смислено под контрола на възрастен треньор. С тъпите си ограничения създават само допълнителни проблеми.
  —цитат от коментар 3 на petiopit


  Ясно им е !
  Но както вече сме коментирали , децата нямат лобита и ще страдат !

 6. 6 Профил на Иван Раднев
  Иван Раднев
  Рейтинг: 15 Гневно

  Страшно и срамно!
  Мерките не помагат!!!
  Продължава плашенето и зомбирането на нацията!
  Това, което се случва е срам!

 7. 7 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 900 Весело

  Хубаво е да знам, че дори хората във Венецуела не се надигат, въпреки, че гладуват проституират и ловят плъхове от каналите :)))

  Честно казано, никога в историята на човечеството не е било по удобно да бъдеш диктатор, деспот или аристокрация :))))))

  Колкото по ниско искаш толкова по ниско се кланя роба :))) Огъва се до счупване :)))

 8. 8 Профил на misterfister
  misterfister
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма да се плашите. С такива комптентни лидери като Баце няма как да не го бъде. И ваксини, и икономически мерки, и здравна система. Всичко ни е на 6.

  - Спонсорирано от партия ГРОБ

 9. 9 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Учителите (преобладаващо в рисковата възраст) направо да ги отпишем! Така ли?

 10. 10 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Смешния Човек иска да Бъде "Пазен". Да той е "Пазен" Зад Стените на Страха си с Който е Неспособен да се Спарави. И Затворен в Собствените си Илюзии и Драми той Отрича "Свободата" на Децата си Прикривайки с Оправдания за "Доброто" на "Всички" това, че не е Дорасал да Отговаря за себе си и "Действията си го прави Неспособен да е" Свободен ". Тъжно е до какъв Упадък на Интелектуално ниво е стигнал Човешкия Разум. Е за Сега Страха" Управлява "а не РАЗУМА.

 11. 11 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 146 Неутрално

  Накрая какво стана? Всичко си работи само някои фитнеси и заведения ще го отнесат (в момента много от тях работят под една или друга форма). Хора, за #кой го играем тоя цирк!?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5250 Неутрално

  Половинчати мерки. Който надига повече "вой" му отпускат коланчето

 14. 14 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#9] от "bpcorp":

  Не ! Отписваме децата ! По- хуманно е !

 15. 15 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 654 Неутрално

  С тези половинчати мерки ще постигнат едно голямо нищо. Хем народа ще си пати от короната, хем затворените бизнеси ще гладуват дългосрочно. Хич да не си правят илюзията, че ще е до края на януари, с тези "мерки" по-скоро ще е поне до края на март. Ще има нова голяма вълна безработни на борсата, а пък онова Сачева пак ще лъже по телевизията. Гарантирано от ГРОБ, пак си ги изберете.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3920 Весело

  Те ся, ша има ривулуциа! 😀 УжастЪ! 😀

 17. 17 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Така "Избягват" Възможността Хората да имат Емоции т. е без общуване . Няма Емоция няма Надежда. Следва неофициално това е Лоботомия на Фронталния Лоб на Мозъка и вече сте Зеленчук . Нагнетяване на Страх с цел до като е Зима и са Ви задушили в Хватката на Телевизора да се Ваксинирате без Нужда Без Емоции и Надежда не сте Човек Вие сте негово Жалко Подобие.. Но "Може" да е останал някъде скрит Разум във Вашата Глава. To be continued.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на uyr58647o55
  uyr58647o55
  Рейтинг: Неутрално

  Баровете и ресторантите към хотелите ще се превърнат в заведения за външни лица, това нема как да се контролира. Поредна глупост от страна на гербаджиите. За кина/театри да не говорим.

 20. 20 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Спазване на мерките никакво, просто е смешно. Това не е никакъв локдаун, някаква имитация при положение, че всичко реално е отворено.

  Хората трябва да разберат че от тях зависи, а не от някой друг. Докато не се научат да спазват, а не да симулират, то все ще бъде отваряй-затваряй.

 21. 21 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Незнам мерките дали помагат, ама това което правят правителството е нито строги, нито меки мерки. Строги-разбирам да работят само аптеките и МАЛКИТЕ хранителни магазини. Меки мерки-всичко си работи. Такива половинчати работи като тези които бяха и продължават да бъдат НЕ помагат на никой. Неможе да си и вако и тако

 22. 22 Профил на Ivan Georgiev
  Ivan Georgiev
  Рейтинг: 222 Гневно

  Няма европейска държава която да си е затворила училищата за 5 месеца в една година, просто няма. Дори комуниститечески Китай, отвори първо училищата после кината, театрите и барчетата. Тук... изводите си ги правете Вие.

 23. 23 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Аз промяна в броя на заразени и умрели не виждам.
  Всеки който иска да посещава заведения и тн., да разпише една декларация, че в случай на коронясване, се отказва от болнична помощ и каквото такова. Хората тук няма да се ваксинират скоро, ще стоим затворени всяка зима по 3-4 месеца ли?

 24. 24 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 42 Неутрално

  До коментар [#6] от "Иван Раднев":

  То е Срам пожелан от Хората който не могат да отговарят за Себе си. И така те Бяха Използвани под Претекст че т. н. "Общество" го желае
  . Така Политиците "Постигнаха" Желаното" Представено като Желание на Хората. И Утре няма да Имате Претенции към Б. БОРИСОВ защото той Ви Подведе сами да поискате собствения си Затвор. А Вие влязохте в Кошарата като дадохте на Политиците Диригентската палка. Е Българина сам си Докарва Драма защото не Вярва в Доброто.

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7384 Неутрално

  Една напред, две назад, да видим, до къде ще я докараме.

 26. 26 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1203 Весело

  Цитат от статията: "Преди около месец като аргумент, защо се разрешават посещенията в театър, а не в галерии и музеи, министърът на здравеопазването посочи, че в театъра хората стоят статично и може лесно да се спазва дистанция."

  А в кината всички щъкат постоянно (залива се от смях) (едва не пада от стола) ... :-)

 27. 27 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Компенсациите за бизнеса по време на кризата се измерват само с една дума - НИКАКВИ!

  Трябваше да дадат пари на бизнеса и да останат затворени и хотели и ресторанти.
  По цял свят направиха така.
  Но, тук...пари не им се дават...само за магистралите и прасешките фирми.

 28. 28 Профил на ews09691998
  ews09691998
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Няма европейска държава която да си е затворила училищата за 5 месеца в една година, просто няма.
  —цитат от коментар 22 на Ivan Georgiev

  Ок, ама доколкото знам, няма друга европейска държава, в която хора в критично състояние да са оставени на стълбите на болниците. Здравната ни система бързо взе да сдава багажа. В други европейски държави сигурно могат да си позволят организация на училищата, като има редовно тестване, проследяване на контакти и - при нужда - достъпна и адекватна медицинска помощ. И като закъсат, затварят и там. Тук без мащабно тестване, проследяване и капацитет в здравната система, за съжаление ни остава опцията затваряне. Имаше провал на контрола на заразата и виждаме резултата.

 29. 29 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Яко, безполезният министър се заяжда с ричард алигберов!

 30. 30 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#6] от "Иван Раднев":

  по вече от срампълна лудост в западна европа е по зле от северна корея нямат право да излизат от общините си или дори от къщите си(италия)

 31. 31 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 528 Неутрално

  И в ресторанта на хотела - да??!

 32. 32 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 941 Любопитно

  До коментар [#26] от "Иполит Матвеевич":

  "А в кината всички щъкат постоянно (залива се от смях) (едва не пада от стола) ... :-)"

  В кината рупат пуканки и лочат кола. Хвърчат слюнки.

  В Русия съм! В Русия съм!
 33. 33 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Последните месеци руската хибридна война срещу България има една цел - да задълбочи кризата с вируса, да пречи на мерките и се мъчи да вдигне бройката заразени и умрели.

  То не беше конспирации
  То не беше горене на маски
  То не беше пропаганда, лъжи и фалшиви новини.

  Наивното ни племе от автиваксъри и плоскоземци което с радост си мята спестяванията от терасата на телефонни измамници е резултат от лъжите с които руската пропаганда ни залива по всички канали - сайтове, фейсбук страници, тролове и предатели като рублен радев и мартин карбовкси...

  Анатема !!!

 34. 34 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Тва да...тва не.... Хвърляме боб и получаваме сигнали...

 35. 35 Профил на Ivan Georgiev
  Ivan Georgiev
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#28] от "ews09691998":

  И затова са виновни децата? Здравна система нямаше и досега, няма и да има и след това. Не може ли да затворим големите хипермаркети и магазини, там има доста по-голям човеко-поток.

 36. 36 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2451 Весело

  Даааа.... И поздрави от бай ви Колю ....... https://bit.ly/34oDybM

 37. 37 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  Човече, картинката как някой рупа пуканки, лочи кола и от него хвърчат слюнки на разстояние около 2 метра предизвика у мен искрена любознателност за обменните процеси в човека ... (залива се от смях) (едва не пада от стола) ... :-)

  Да забранят внасянето на храна и напитки в кинозалата. Не е ли по-елегантно като решение? Но е по-лесно с голяма секира, без много-много да се мисли ...

 38. 38 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Бееее - Казала овцата с кучешкия намордник!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 39. 39 Профил на ews09691998
  ews09691998
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#28] от "ews09691998":И затова са виновни децата?
  —цитат от коментар 35 на Ivan Georgiev

  Никой не е виновен освен овластените да се справят с такива кризи, а почти всички в обществото страдат по един или друг начин. Тези хора на стълбите пред болниците да не бяха виновни? Просто са потърпевши, както сме повечето малко или много. Хубаво ще е да гласуваме и да се стремим към по-добро управление, да не се налага да избираме по-малкото зло от типа - дали да върнем децата на училище, или да оставим бизнеси да фалират, или да отворим повече неща, пък хората да мрат заради препълнените болници, и пр. Всеки си вижда своя най-наболял в момента проблем - родителите им е трудно с образованието на децата, на хронично болните - че имат по-малко достъп до редовно лечение, на родилките - че в болниците е хаос, на медиците - че са пред изтощение, на останалите без работа - че трудно свързват двата края и т.н. Цялата ситуация не е добре. Всички сме в кюпа, трябва работеща държава, че да не го отнасят най-уязвимите, вкл. децата, възрастните хора, бедните, болните.

 40. 40 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  За всеки с половин мозък е очевадно, че това с ресторантите в хотелите се прави, за да се спаси "новогодишната програма". Скотовете на тая територия живеят за такива простички радости: да идат на Гърция на море, да идат на Нова година на заведение с програма и т.н.
  А училищата и детските градини са "лесна плячка", защото са под тотален административен контрол: удряш кепенците и готово - 100% спазване на мярката. Няма нужда от контрол, глобяване и т.н.
  Ама че в училище или детска градина ходят точно определени хора, по списък, с пропусквателен режим и при установяване на зараза веднага могат да бъдат изолирани непосредствено контактните по линия на градината/училището, без това да налага затваряне на всички такива заведения в страната? Мноо важно, децата разнасят зараза! И колко случая на огнища на зараза има по училища и градини? Колко от персонала на такива заведения е пострадал от инфенция, донесена от деца?
  Ама по магазините все още няма пропусквателен режим, който да гарантира, че в супера няма повече от еди-колко си души? Мноо важно. Пролетта, при едноцифрен брой заразени на ден пред магазините имаше опашки през 1.5 и охраната пускаше клиент, когато излезе друг. Сега хората се тълпят на опашки пред будки, по градинки, събират се на банкети и т.н.? Мноо важно.
  Ама все повече хора дори не се тестват с PCR и карат заболяването със симптоми в отпуск по болест с диагноза "неустановена остра вирусна инфекция"? Мноо важно, те децата сеят заразата.
  Ама в едно семейство ако един е със симптоми, но не е под карантина, щото няма PCR тест, а останалите от семейството си щъкат? Мноо важно, децата сеят зараза.
  Всичко показва, че вирусът в момента се разпространява абсолютно свободно и единственият начин да се овладее заразата е тотална карантина, т.е. хората да не напускат домовете си. Което е ясно, че няма как да се случи. Затварянето на училищата и градините имаше точно нулев ефект върху общата картина.

 41. 41 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Да забранят внасянето на храна и напитки в кинозалата.
  —цитат от коментар 37 на Иполит Матвеевич


  Киса, Вие се шегувате! Кино без пуканки и напитки ще заприлича на истинските кина от едно време, където съм гледал филми като "Полет над кукувиче гнездо" и "Апокалипсис сега" - двата филма, направили ми най-силно впечатление, останало в съзнанието ми и до днес. Ех, ако имаше и пуканки и кола тогава (каква отврат щеше да бъде :)

 42. 42 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Резервирах 3 билета за кино на 1ви Януари... Филма е страшен! "3ма голи и един без гащи".
  Най-позитивното е, че хазарта не работи, което ще позволи много зсмискмо да си купят храна и пиене за празниците!

 43. 43 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 42 Неутрално

  До коментар [#28] от "ews09691998":

  Проследяване на Грип от Кога. Мъдреците един ден ще страдат най много защото после всички си плащат

 44. 44 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 867 Весело

  Да, да. Хотелите ще се запълнят за Нова година, но гостите чинно ще вечерят рано на две смени и в 22 часа са по стаите.

 45. 45 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 943 Неутрално

  И в ресторанта на хотела - да??!
  —цитат от коментар 31 на kama_start


  Хотелските ресторанти и особенно олинклузивтът са най-безопастните.
  Животинските антибиотици и химията в храната и напитките не дават никакъв шанс на вируса.

 46. 46 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#6] от "Иван Раднев":

  Абсолютно вярно. Не само в България ами в цяла Европа след 2-3 месеца ограничения откриха че не дават нужните резултати. Но вместо на политиците да им светне, че просто трябва си признаят, че направиха огромна грешка като тръгнаха в посока на затваряне и плашене на вируса с мерки и да си подадат дружно оставката навсякъде, те продължават да тормозят хората с "мерки" и като магаре на мост са се заинатили.

 47. 47 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#20] от "stable":

  Не е лесна и герберската. Все пак явно отвън ги натискат да налагат мерки щото всички трябва да действат по команда, щом в западна Европа тормозят гражданите си не може у нас да не е така. Ама герп от друга страна не ще да компенсира бизнеси и граждани та затова хем уж има мерки хем има една камара изключения на които герп ще има пълното право после да им откаже финансова подкрепа щото не ги били забранили.

 48. 48 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ivan Georgiev":

  Те са ясни отдавна, въпрос на приоритети. Образованието със сигурност не е приоритет на герп, даже им пречи.

 49. 49 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#33] от "rdb41527334":

  Я го дай малко по просто че нали сме много глупави и не те разбираме. Трябва да вярваме че ще мрем и всичко различно като мнение трябва да се отхвърли щото било "руска пропаганда". Правилно ли съм перефразирал на простоват език?

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на kxm38695246
  kxm38695246
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Госпожа Сачева каза, че това, че бизнесите са затворени не означава, че трябва да секва потока към бюджета. Аз сега съм в дилема, дали да не ходя чинно на работа без да работя и през някакъв интервал да чукам касова бележка без да съм продал нещо... Ако се постарая мога да постигна дори по-големи обороти от нормалните за периода...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK