Прокуратурата разпита Гешев, Цацаров и Борисов и не видя престъпление в записите с глас като на премиера

Премиерът Бойко Борисов, председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев са дали обяснения по проверката за аудиозаписите с глас, който прилича на този на Борисов.

© Дневник

Премиерът Бойко Борисов, председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев са дали обяснения по проверката за аудиозаписите с глас, който прилича на този на Борисов.Специализираната прокуратура е разпитала няколко души, сред които главния прокурор Иван Гешев, предшественика му и настоящ шеф на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов и съобщи, че е отказала да образува досъдебно производство за изтеклите аудиозаписи, в които се чува глас, който прилича на този на премиера Борисов.


Проверката започна по сигналите на бившия министър на правосъдието Христо Иванов, а в края на работния ден от прокуратурата излязоха със съобщение, в което се посочва, че е отказано образуването на досъдебно производство, тъй като наблюдаващият прокурор не е установил достатъчно данни за престъпление.


Целта на проверката била да се изяснят обстоятелствата по съдържанието на проведените разговори, за да се установи има ли данни за престъпление, посочват от прокуратурата.
Още за аудиозаписите - четете тук

Обяснения по случая са дали премиерът Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов,
председателят на антикорупционната комисия и бивш главен прокурор Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев.

Освен това за аудиозаписите са били разпитани зам.-окръжният прокурор на Благоевград Весела Стоилова, прокурора от Благоевград Биляна Гълъбова и Мария Филипова, наречена от Васил Божков "девойката за ценни указания" - председател на Държавната комисия по хазарта от 8 февруари 2018 г., понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор, за която се твърди, че е близка на Горанов.


(Коя е Мария Филипова - четете тук)


"Изискани са множество документи и информация от различни учреждения и институции. За установяване на действителното съдържание на аудиозаписа е назначена техническа експертна справка, която установява идентичност между съдържанието на записа и възпроизведения разговор в сигнала", посочват от прокуратурата.


От там съобщават, че не се е провеждал разговор, за който се споменава в сигналите - между премиера Бойко Борисов и премиерите на Бавария, Полша и Унгария в присъствие на Владислав Горанов, Сотир Цацаров и Иван Гешев.


Няма данни за натиск на Борисов над "Еврохолд"


Във връзка с твърдяната намеса на Борисов в дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция и Комисията за финансов надзор по отношение на дружеството "Еврохолд България" АД и неправомерни действия от страна на тези органи спрямо дружеството, също не са установени данни за упражнено влияние или въздействие върху представител на посочените две институции.


"Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене" - това е реплика, която се чува от записа и е произнесена с "глас като този на Борисов".


Според прокуратурата в противоречие със заявеното в записа и в сигнала, се констатира, че АДФИ не е извършвала финансова инспекция на "Еврохолд България" АД за периода от 2018 г. до м. август 2020 г.


През април 2019 г. от КФН е извършена проверка на "Еврохолд България" АД за спазването на Закона за публичното предлагане на ценните книжа и други нормативни актове по прилагането им.


Проверката е била насочена към анализиране на финансовото състояние на дружеството във връзка с изразено намерение да придобие активите на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ Електро България" АД.


Предметът на сделката налагал да се установи дали "Еврохолд България" АД има необходимия финансов ресурс не само да заплати цената по сделката, но и да поддържа адекватна инфраструктура в електроснабдителния сектор в Република България, уточняват от прокуратурата.


Премиерът не е въздействал и за разследването срещу Манолев


От специализираната прокуратура посочват, че не е установено каквото и да било въздействие от страна на министър-председателя във връзка с наказателното производство срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев.


Миналата година полицията, прокуратурата и антикорупционната комисия започнаха разследване за злоупотреби с европейско финансиране за изграждане на къщи за гости. Тогава бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев подаде оставка и срещу него започна дело по обвинение в злоупотреба и фалшифициране на документи с цел получаване на европейска помощ. Делото все още не е приключило окончателно.


"Събраните данни сочат, че наблюдаващите прокурори са изпълнявали задълженията си по Наказателно-процесуалния кодекс и са вземали решения съгласно вътрешното си убеждение, въз основа на доказателствата по делото, като не им е оказвано каквото и да било влияние в тази връзка", уверяват от прокуратурата.


Още за разследването срещу Александър Манолев и казуса с къщите за гости - четете тук


Борисов не е нареждал да се проверява Елена Йончева


От прокуратурата съобщават и че по преписката е установено, че не са налице данни за разпореждане от страна на Бойко Борисов, в качеството му на министър-председател, за извършване на проверка по отношение на Елена Йончева и свързани с нея души във връзка с усвояването на средства от ЕС по оперативни програми.


"Доколкото са били извършвани проверки от страна на Държавен фонд "Земеделие" и други компетентни органи, то същите са били регламентирани, в съответствие със законовите правомощия на проверяващите, като липсват данни за инициатива или намеса на други длъжностни лица", добавят от прокуратурата."Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един няма да пощадя от наште", казва човекът, за когото се твърди, че е Борисов. Повече за записа четете тук.


През юли евродепутатът Елена Йончева обяви, че записът е автентичен. Тя се позова на анализ на американска лаборатория, която е потвърдила, че няма следи от монтаж по записа.


Обидите към Караянчева не са престъпление от общ характер


По отношение на твърденията в сигнала за коментар по адрес на председателя на Народното събрание, не се установени данни за извършено престъпление от общ характер, посочват от прокуратурата. С други думи - нецензурните думи към Цвета Караянчева не са престъпление, което прокуратурата може да разследва. За престъпленията обида и клевета се водят дела от частен характер, тоест този, който се е почувствал обиден или наклеветен, трябва сам да търси правата си по съдебен път.


След анализ на събраните материали, наблюдаващият прокурор е достигнал до извод за липсата на достатъчно данни, въз основа на които може да се направи основателно предположение за осъществен състав на престъпление от общ характер. Поради това се е произнесъл с постановление за отказ от образуване на досъдебно производство.


"В обобщение, следва да се акцентира, че "както е посочено в постановлението на прокурора от Специализирана прокуратура", прокуратурата е призвана да следи за спазване на законността и да привлича към наказателната отговорност извършилите престъпления от общ характер лица. Гражданската отговорност, дисциплинарната отговорност и всякакъв друг вид отговорности се осъществяват при различни условия. Това няма отношение към наказателния процес, наказателната репресия и се реализира от други субекти, а не от органите на съдебната власт и по реда на НПК", добавят от прокуратурата.


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред "Дневник", че ще търсят начин да обжалват отказа за образуване на досъдебно производство. Той призова прокуратурата да публикуват всички материали във връзка с работата по сигнала и че от съобщението не става известно дали е правена експертиза дали това е гласът на премиера Бойко Борисов.


Малко по-късно той излезе и с публикация във фейсбук.


Какво помним от записите


Записите с глас на човек, напомнящ този на премиера Бойко Борисов, изтекоха в публичното пространство през юни. От Софийската градска прокуратура обявиха в началото на август, че разследват дали става въпрос за незаконно подслушване. От въпросното съобщение на СГП се разбра, че прокурорите са фокусирали вниманието си в тази посока, а не в това да отговорят на въпроса дали записите съдържат данни за някакви престъпления. Дали записите са манипулирани - все още не е публично известно до какво заключение е стигнала прокуратурата по тази проверка. До момента обаче и никой не е отричал автентичността на записите.


Първият запис беше разпространен около средата на юни и в него се чуваше как мъж с глас, приличащ на този на Борисов, води телефонен разговор с неизвестен събеседник. В него се чуваха обидни нецензурни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева и се обсъждаха актуални теми, сред които предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости, както и проверката на Комисията за финансов надзор (КФН) срещу застрахователния холдинг "Еврохолд".


В края на юни последваха още два два записа, в които се чува глас, подобен на този на Борисов, но отново не се чува събеседникът в разговора. В единия записаният се обръща към човек с името "Валентин Василиевич", искайки му обяснение дали подкрепя "Корнела и Радев". Това обръщение съвпада с първите две имена на бившия генерален директор на "Лукойл България" Валентин Василев Златев, който междувременно беше привикан на разпит в Специализираната прокуратурата, но така и не разкри повода за него.


В другия запис човекът с глас, наподобяващ този на Борисов, коментира президента Румен Радев, подчертавайки, че "трябвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн". Последва признание от Томислав Дончев, че част от изтеклите записи са от автентични разговори на Борисов.


В края на юли беше огласен последният запис, в който отново се чува глас, наподобяващ този на Борисов, който се обръща по телефона към човек с името Томислав. Двамата коментират президента Радев, като първият мъж отбелязва, че "акъл се набива, Томиславе, на умен човек", след което употребява нецензурен израз.


Още за аудиозаписите - четете тук
"Ще му размажа физиономията" - забавлявате ли се със записа, за който се твърди, че е с Борисов - четете тук

"Аз съм безукорно честен" - какво си призна Борисов - тук

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Весело


  Ох, камък ми падна от сърцето!

 3. 3 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1029 Разстроено

  Няма мирен начин да се спрат тези безумия и да се изгони организираната престъпба група, завладяла клетата ни държава....

  В Русия съм! В Русия съм!
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Хаха, в България отдавна не се брои за престъпление да си ... това, което е Бойко Борисов.

  Въпрос на привикване, като на жабата в тенджерата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Нищо неочаквано. Но по интересно е разследването в Барселона и това за еврата и златото. Боко го държат здраво и ще действат след изборите като се раздадат наново картите

 6. 6 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  И от този храст не изскочи заек.

 7. 7 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  Какво престъпление? Бат Бойко и Гешев (е радост), са невинни ангелчета! Херувимчета, даже! 😀

 8. 8 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  Няма мирен начин
  —цитат от коментар 3 на Веселин Дечев


  Давайте тогава по НЕ мирния начин.Кой ви спира?

 9. 9 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Е те това са "джендърски" изпълнения. По лошо от недобре обръснат травестит. Всички разбраха кой говори , и какво се говори. И нищо. По-лошо от

 10. 10 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Според Българксата прокуратура явно злоупотребата с власт, оказване на натиск на "незасими институции" явно нe e престъпление

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Весело

  Но по интересно е разследването в Барселона
  —цитат от коментар 5 на nkk81


  Верно бе,кво стана с това разследване ,близо година вече се точи.Боко да не е купил и тамошната прокуратура?

 13. 13 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 545 Весело

  А така, бравус! Ако утре кажа за шефката на говорилнята, че е ТКП, тя не може да ме съди. Прокурорите твърдят, че това не е престъпление, мъй-тъп-чии!

  73! Go Go
 14. 14 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 442 Весело

  Хахаха, Бобокови ги държаха половин година в ареста заради някви смс-и, в които нищо не пишеше, ама в записите на Бойко, който говори как ще мачка бизнеси - няма проблеми.

 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2349 Любопитно

  Кога у нас е било някога, властта да съди сама себе си?!

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Прокуратурата разпита гешев? Как може да се напише изобщо такава простотия?

  Имало едно време ссср...
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Гневно

  Нямало данни ! Ачик ачик бай Х заплашва и нарежда кого да ударят и кого да подпалят ...

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Весело

  Прокуратурата разпита гешев? Как може да се напише изобщо такава простотия?
  —цитат от коментар 16 на citoplast


  Така както ще бъде разследван Гешев от..."независимия" прокурор!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Снимката кърти. Маститите господа излъчват такъв духовен плам и възвишен стремеж като на месари-рецидивисти.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  До коментар [#2] от "Един препатил":

  Видя ли, че главния прокурор може да бъде разпитван от редови такъв. А не вярваше

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  До коментар [#6] от "uvtest":

  И палто от заек не изскочи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  А така, бравус! Ако утре кажа за шефката на говорилнята, че е ТКП, тя не може да ме съди. Прокурорите твърдят, че това не е престъпление, мъй-тъп-чии!
  —цитат от коментар 13 на Go Go


  Той така на галено и го е казал :)

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#11] от "Храбър":

  “Снимките на заспалия и разгащен Борисов (които той самият призна че са автентични) са живо доказателство, че в същото време той е бил и подслушван, и записван...”

  Бойко Борисов е възможно най-лесната цел за руснаците за изнудване, сплашване, шпиониране и изобщо.

  За тях той винаги е в състоянието, изобразено на снимката: по гол задник.

  Бойко Борисов с неговите фобии и зависимости винаги е бил, е и ще бъде заплаха #1 за националната сигурност.

  Затова хората на Путин го въртят на пръста си да им строи потоци, дълбае пристанища, пуска самолети през въздушното ни пространство ... с една дума: да им слугува.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 863 Неутрално

  А доколкото разбирам, тази ... пресконференция (?) на прокуратурата всъщност изрежда най-последните производства срещу Борисов и ги опровергава. Нещо като лична пи-ар служба. Само че кой на кого е пи-арът, май по-скоро Бойко е на тях, а те в случая показват, че още няма да обръщат палачинката. Доган, тоест.

 28. 28 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 442 Весело

  Тоя "разпит" на Гешев, сигурно трябва да е прелюдия към проекта на ГЕРБ за "независимия" прокурор, който ще може да разследва главния.

 29. 29 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Естествено, гарван гарвану око не вади!

 30. 30 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Това е някакъв пиар сигурно, мафията се саморазпитала и не открила данни за престъпление. Всичко са проверили, само дали е автентичен записа - нито дума.

 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Нищо няма , нищо не се случило , Мата Хари...и едни ЛОШИ приказват :)
  Няма как да стане , ако тази без отговорност продължава и след смяната на ГЕРБ . Отговорността лесно се връща с една две поправки по законите. Бъдещите управленци трябва да озвучават сега подходът към тези системи ,и вкарването им в режим на работа за ДОБРОТО !

 32. 32 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 860 Весело

  До коментар [#24] от "дерибеев": Ей ма как сте го емнали човека! Сам срещу глутница гладни вълчета! На работа е,и той семейство храни,инак не вярвам да ги мисли тея неща! Ако е тъй,много жалко! Изгубен е завинаги! Поздрави!

 33. 33 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 743 Неутрално

  М'разбира се! Сакън Го намерят за виновен, та счупят държавата, която е за никъде без Него.

  ТЪПАК! АЗ СЪМ Ш***Н ТЪПАК!!!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Весело

  Ох, камък ми падна от сърцето!
  —цитат от коментар 2 на Един препатил


  И после разни ще ми разправят, че нямало правосъдие у нас и имало недосегаеми...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Ненчо Балабанов ще да е значи

  Не ме търсете преди обяд
 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Тоя "разпит" на Гешев, сигурно трябва да е прелюдия към проекта на ГЕРБ за "независимия" прокурор, който ще може да разследва главния.
  —цитат от коментар 28 на danubian.whale


  ++++++++++++++++++++++++++++
  Прелюдия или заключение (заключване) на проекта, ще видим скоро през ранната пролет в обстановка на масови протести срещу мутрите във властта!
  Гответе се за нови масови протести още рано през следващата пролет!
  Ще се отървем от вируса. Ще се отървем и от върхушката не герб!

  Всичко ще бъде наред... Нещата в живота на българина постепенно ще се подредят!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Правова държава НАНАЙ.

 40. 40 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Верно бе,кво стана с това разследване ,близо година вече се точи.Боко да не е купил и тамошната прокуратура?
  —цитат от коментар 12 на uvtest


  Завършило ли е?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно е как след този запис може човек, уважаващ себе си, да не се отврати от сегашния ни премиер.

 43. 43 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И от този храст не изскочи заек.
  —цитат от коментар 6 на uvtest


  В смисъл, ти си мислил, че сме имали илюзии, че Гешев ще си свърши работата ли?

 44. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Погледнете им физиономиите на тези тримата на снимката......!
  —цитат от коментар 36 на magistrat


  Уникална снимка водеща към виновниците за най-високата смъртност в България през Ноември в СВЕТА!
  Няма да ги наречем престъпници превантивно, както те правеха с опонентите си!
  Ще докажем това с факти. И ще ги закопчаем. И тримата.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 45. 45 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6077 Неутрално

  и какво са установили, Борисов ли го е казал, или не. Ако не е той, кой е тогава. Да записваш премиера, да правиш снимки в спалнята му, кой го е направил, това е държавна резиденция, не е частен дом.

 46. 46 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Погледнете им физиономиите на тези тримата на снимката!Всичко е ясно!Гласувайте за ГЕРБ и Мутрата до края на света!
  —цитат от коментар 36 на magistrat


  Ние и да гласуваме за Мутрата, най-много да го направим депутат. Но когато депутатите на ДСБ (Иван Костов или Атанас Атанасов) гласуват за Мутрата – те го правят Премиер. Вкарате ли ДСБ в НС, депутатите им пак ще се продадат и ще гласуват за Мутрата.

  Депутатите на БСП никога не са подкрепяли Борисов за министърпредседател.  До коментар [#36] от "magistrat":

 47. 47 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  След тази нелепа "новина" е по-добре да замълчим... А иначе кандидати за министри на остроумието дал бог.

  От идиоти отговор не чакам
 48. 48 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 957 Весело

  Не че някой е очаквал нещо друго де

  "ти си го избра"

 49. 49 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 613 Неутрално
 50. 50 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3940 Весело

  До коментар [#33] от "Помяр":

  Ти мани държавата, той ни пази от мор, гони вятъра в полето с джипката, разпорежда кога да изгрее слънцето....

 51. 51 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3940 Весело

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Той и Настрадин Ходжа би могъл да заяви като някога: "Лицата на тези велможи не са белязани нито с печата на честността, нито на мъдростта"!

 52. 52 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Жалко за хитлеристка Германия - ако тези симпатяги бяха прокурори в Нюрнберг, господата Борман, Хес и Гьоринг щяха да са оправдани по всички обвинения, нещо повече - щяха да получат компенсанции за стреса, причинен им от съюзниците.

 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Рано или късно ще изтекат и аудиозаписи от тези, които преразказвам в текст. В тях може също да няма престъпление, защото заканите с изнасилване в мозъка на електората са отговор на провокативното му сексуално поведение

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 54. 54 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  САРКАСТИЧНО (И гневно):

  Има си хас прокуратурата да забележи нещо друго освен невинност! Те и тримата са белички и чистички. Истински херувимчета! Вероятно, при падане на светлината под определен ъгъл, могат да бъдат забелязани ореолите около главите им...

  ОСТАВКА! Един ден ще дойде и вашият ред. Ще седнете на подсъдимата скамейка и ще платите за злините, извършени от вас спрямо България.

 55. 55 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3940 Весело

  Но снимката кърти! Напомня ми за "Тримата шишковци"!
  "Подобно три торби с брашно,
  седят три шишковци в едно,
  едничка грижа имат те -
  търбухът им да порасте!"

 56. 56 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 973 Неутрално

  До коментар [#2] от "Един препатил":Видя ли, че главния прокурор може да бъде разпитван от редови такъв. А не вярваше
  —цитат от коментар 21 на дерибеев


  Е , и какви са резултатите от тази пиеска?
  Нали разбирате цялата гротеска изиграна без срам и толкова нагла , че даже компа ми се изчерви !
  Няма виновни . Как да има като се разследваш сам себе си🙈

 57. 57 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 973 Неутрално

  До коментар [#6] от "uvtest":И палто от заек не изскочи
  —цитат от коментар 24 на дерибеев  Споко , има време за всичко. Така казва Еклесиаст...

 58. 58 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 900 Неутрално

  "Снимките на заспалия и разгащен Борисов (които той самият призна че са автентични) са живо доказателство, че в същото време той е бил и подслушван, и записван..." До коментар [#11] от "Храбър":

  Компроматите са скандални за онези, които са ги направили. Ти приемаш незаконните записи и снимки за нещо нормално, пожелавам ти го да ти се случи! Повече ти отива да се преименуваш на "Глупав".

 59. 59 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#12] от "uvtest":

  Спокойно – не се тревожи. Ще му дойде времето.

 60. 60 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 670 Неутрално

  'Ма какво престъпление да види прокурватурата! Това са си най-обикновени ежедневни мутренски телефонни разговори. Тоя да се смачка, он'я да се одруса, тия съм ги "уважил" с 200, на ония "поздрави" на майките, кой как се прави на идиот . . . къде тук има престъпление по учебниците на Магнаурската школа! Ама, де!

 61. 61 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Скоро ще дойдем ние от Демократична България!
  —цитат от коментар 34 на Рим


  Чакаме ви вече 10 години, през това време Борисов си правеше както му е кеф!

 62. 62 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#45] от "Тsonkooo":

  Отдавна сме преминали момента, в който е възможно да измислят някаква що-годе приемлива версия за замазване на положението. Вече всеки, който се е съмняваше в Бойко, е разбрал каквото има да се разбира. Останал им е само твърд електорат, който е способен да вижда и чува само това, което му изнася

  Не ме търсете преди обяд
 63. 63 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#6] от "uvtest":
  "И от този храст не изскочи заек."

  Те много зайци излязоха от този храст, ама авджиите нефелни!

 64. 64 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  "Снимките на заспалия и разгащен Борисов (които той самият призна че са автентични) са живо доказателство, че в същото време той е бил и подслушван, и записван..." До коментар [#11] от "Храбър":Компроматите са скандални за онези, които са ги направили. Ти приемаш незаконните записи и снимки за нещо нормално, пожелавам ти го да ти се случи! Повече ти отива да се преименуваш на "Глупав".
  —цитат от коментар 58 на nxl27679751


  В цял свят подобни клипчета не се вземат под внимание в никой съд!

  Ама оставете ги да се надяват, не им вземайте последната надежда!

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Няма ги феновете на "герб"...?
  Крият се и треперят, когато усетят дебелия...!
  Но дебелия идва!
  Даже вече се задава на хоризонта, както казва бай Ставри на недисциплинираните затворници, бивши членове и кметове на "герб"...

  (Модераторите да не ме трият пак, както всеки ден, моля! Като казвам "дебелия", нямам пред вид това което си мислите!
  Имам пред вид дебел сандвич от две филии хляб и сминдух между тях. Това според бай Ставри по принцип е най-здравословната храна за дебели затворници. Дори според него е добре, този сандвич, да не съдържа сол...
  А за филия с мас, въобще да не говорим. Тя не се препоръчва, защото запушва кръвоносните съдове на дебелите затворници)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Весело

  Лирическите герои са изцяло в бяло...
  Честит рожден ден, другарю Гешев!

 67. 67 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  До коментар [#6] от "uvtest":"И от този храст не изскочи заек."Те много зайци излязоха от този храст, ама авджиите нефелни!
  —цитат от коментар 63 на Косьо Генчев


  Тези лакардии са като писани от Чудомир, как Сийке!

  На ниво махленки клюкарки!

 68. 68 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Любопитно

  Още няколко месеца.......

 69. 69 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#6] от "uvtest":

  И от този храст не изскочи заек.
  —цитат от коментар 6 на uvtest


  - Тогава да опитаме с видеото?

  Въпрос от "една прекрасна госпожа".

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Весело

  "С други думи - нецензурните думи към Цвета Караянчева не са престъпление."

  Това означава ли, че вече няма да се трият мнения, в които цитираме премиера, нарекъл я "проста кърджалийска 'утка"?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 71. 71 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 900 Весело

  Оставка и съд за българската и испанската прокуратура! Ние протестерите дето изразяваме гласа на народа и света не можем да търпим такова нещо и ще ви замеряме с боклуци и камъни докато не ни изберете. Не можем да ви търпим и сън не ни хваща. Долу правителството, горе Мая и отровното трио!

 72. 72 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално
 73. 73 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#64] от "Dariya Koleva":

  Да, за присъда не е достатъчно, но всеки политик в нормална държава щеше да се оттегли от политиката, най-малкото защото зложелателите със записите вероятно имат още и могат да му оказват натиск. Или поне има съмнения за това в обществото. И когато имате нормално функционираща партия, а не по образец на КНДР с култ към личността, то спокойно може да излъчи друг кадърен и образован човек, за който да няма съмнения. Просто в политиката са достатъчни съмнения, тъй като един или друг човек не е от такова значение и е по-добре да се излъчват личности без съмнително минало. Във Великобритания колко премиери смениха от една и съща партия. Когато става дума за съд, то вече се определя съдбата на даден човек и приоритетите са други.

  Не ме търсете преди обяд
 74. 74 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Весело

  До коментар [#69] от "Един препатил":

  - Тогава да опитаме с видеото?
  —цитат от коментар 69 на Един препатил


  Не, не го направих нарочно. Това "69" е случайност, не е трейлър.

 75. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Да си припомним кой е Гешев, интересува ли се от политика и как обвързва политическите си интереси с длъжността "Главен прокурор", според неговите собствени думи:

  "
  Гешев - "христянсоциалист", "патриот" сппред неговите думи:
  Главният прокурор Иван Гешев стана герой на филм, в който споделя политическите си убеждения. …От началния надпис на фона на архивни партизански снимки, на едната от които се чете "Добре дошли, червеноармейци", се разбира, че телевизия "България 24" представя филм за рода Гешеви, с който главният прокурор неведнъж е изтъквал колко се гордее.
  В началото се чува женски глас на диктор зад кадър: "Във фамилията има и партизани. Най-ярката червена звезда е на Илия Гешев, който е тъст на журналиста Асен Агов и като дете става прототип на култовия герой от соцлитературата - овчарчето Калитко, който помага на партизаните. Тогава е десетинагодишен, днес - над 90. При толкова партизани в рода какви ли са политическите убеждения на главния прокурор?"
  След това на фокус се появява главният прокурор в кабинета си. Следва диалог:
  - Ами, да ви кажа честно, как да се определа...
  - По-скоро ми приличате на ляв човек.
  - По-скоро да. Говорих с такъв много известен български политик, чисто приятелски пихме кафе и си говорихме... От него чух определението "християнсоциалист". Аз не знаех, че има такава политическа насоченост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам, да, по-социални виждания за живота. Ако обобща, така накратко, въпроса Ви - християнсоциалист патриот.
  Главният прокурор, който непрекъснато се възмущава, че критиките срещу него са "политическо говорене", се оказа с ясно изразени политически възгледи. Това е притеснително, при положение че чл. 6 от Закона за съдебната власт казва, че при осъществяване на дейността си прокурорите са политически неутрални. Висшият съдебен съвет е длъжен да се заинтересува от това.
  Християнсоциализмът възниква в началото на 19-и век и същността му е християнска религия със социалистическа украска. Символът на движението са социалистическите сърп и чук, съчетани с християнски кръст. Християнсоциализмът разцъфтява по времето на националсоциализма на Хитлер в Германия и до ден днешен е останал в името на баварския ХСС. В Швейцария, Италия, Чили и Еквадор в наши дни все още съществуват такива партии.
  Гешев неведнъж вече се е заявявал публично за силно религиозен. Преди Великден той даде интервю, в което се определи за "инструмент в ръцете на Господ". Още след назначаването му за главен прокурор той посети патриарха заедно с предшественика си Сотир Цацаров, където според прессъобщението са били обсъдени "бъдещи съвместни действия в подкрепа на православната вяра".
  ….Интересна е и телевизията, която е решила да снима филм за шефа на държавното обвинение още преди да е изтекла дори година от мандата му. "България 24" е канал със силно националистичен профил. В него се чуват гласовете преимуществено на членове на ВМРО: Ангел Джамбазки, Карлос Контрера, Красимир Каракачанов, а темите са патриотични. Собственик на телевизията е "Вижън Лаб" ЕООД, чийто управител Мартин Христов отрича връзка с ВМРО. Патрията също отрича такава връзка, въпреки че телевизията се помещава в централата й в София.
  Водещ на патриотично предаване в телевизията до ареста си беше Петко Дюлгеров - бивш кмет на столичния район "Младост" от ГЕРБ. Той беше задържан от Гешев, след като остави белязани пари в колата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова - кмет и зам.-кмет на "Младост". В момента Дюлгеров е подсъдим като посредничик на подкупа, за който ги обвиняват, че са получили от строителния предприемач Александър Ваклин.
  Миналото лято Апелативната спецпрокуратура съобщи за близко приятелство на Гешев със съдружника на Ваклин - Марио Кръковски. Оказа се, че жената на Гешев - Детелина Ханчева, с която няма брак, но имат две деца, е купила от Кръковски имоти много изгодно..."

  https://www.dnevnik.bg/analizi/edno_na_um/2020/10/26/4131935_hristiiansocialist_patriot_glavniiat_prokuror_suobshti/?ref=home_NaiNovoto

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Неновините ряпа да ядат. И насъне не могат да измислят по-абсурдна "неновина".

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Циркът,който мафията ни прави е с много слаби актьори...

 79. 79 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#70] от "Николай Колев":
  "Това означава ли, че вече няма да се трият мнения, в които цитираме премиера, нарекъл я "проста кърджалийска 'утка"?"

  Тази семпла кърджалийска сгодна женица (в оригинал ПКП) има много имена - поцинкована кофа, пекинска патица . . . сигурно до м. март ще си заслужи поне още едно.

 80. 80 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Проверката започна по сигналите на бившия министър на правосъдието Христо Иванов, а в края на работния ден от прокуратурата излязоха със съобщение, в което се посочва, че е отказано образуването на досъдебно производство, тъй като наблюдаващият прокурор не е установил достатъчно данни за престъпление.

  Този наблюдаващ прокурор може да е следващият главен прокурор.

 81. 81 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  „Проверката започна по сигналите на бившия министър на правосъдието Христо Иванов“

  Би трябвало сигналите да са подадени от етичните комисари на ГЕРБ - Фандъкова, онзи с електронното правителство и бургаския пазител на дръндарските покои. Но явно и тримата са миши кукли на мафията.

 82. 82 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Таман се бях разтревожил ама изглежда е било напразно. Отдъхнах си.

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Циркът,който мафията ни прави е с много слаби актьори...
  —цитат от коментар 78 на Toni Ivanov


  Каквито режисьорите , такива и актьорите.

  SHADOWS of SOFIA
 84. 84 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Гаргара и гавра с природонаселението, което е приемано като маса от пълни дебили. Сефте.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 85. 85 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  "Прокуратурата разпита Гешев, Цацаров и Борисов и не видя престъпление в записите с глас като на премиера"

  Е ние друго не сме и очаквали.

 86. 86 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Други хора за смс-и и цитиране на публична информация във вестници по 1 година ги влачат, Тиквата с оръжие, кюлчета и заплахи - нищо. Гарантирано от Герб и Пеевски.

  Ама ще изгорите, само да се поразчупят нещата след изборите и 1-2 шамара от Европа и Америка и ще квичите.

 87. 87 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "С други думи - нецензурните думи към Цвета Караянчева не са престъпление."

  Псувайте публично премиера и главния прокурор - това не е престъпление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 88. 88 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#73] от "tulup":

  в нормалните държави и нормалните хора такава литература не четат.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 89. 89 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Естествено... Има единствено решение.
  Изваждане на прокуратурата от съдебната власт. Премахване на фигурата на
  главен прокурор.
  Уволнение и затвор за всички сегашни прокурори.
  Доживотен затвор за Гешев.
  Иначе България ще си остане най-бедната, най-корумпирана и най-проста държава в Европа.

 90. 90 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#3] от "Веселин Дечев":

  Няма, няма и да има.

 91. 91 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#8] от "uvtest":

  Акъл. Ама то не е за всеки.

 92. 92 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2762 Разстроено

  "Обидите към Караянчева не са престъпление" - държането и действията на БЪЛГАРСКАТА държава, с ЛИЦАта, които ни ОПравят е подигргавка-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към всички, които не само виждат, чуват, но и ПОМНЯТ.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 93. 93 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 921 Весело

  ами да арестуван ненчо...какво се прави на улав...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 94. 94 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Гневно

  Тази "прокуратура" трябва да бъде ЗАКРИТА.

  Пари на вятъра даваме за нея.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 95. 95 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Е...ако наричането на някого ПКП е престъпление, то къде би трябвало да е сега Радан Кънев, който се изцепи с Бай Х.. за Борисов?

  Честно, нали искаме с един аршин да се съди всичко?

  Ако за Кънев му е позволено да се изказва така за министър-председателя на България защо на последния да не му е позволено да се изказва така за шефката на парламента?

  И не на последно място - всички знаем, че и двамата са по същество прави.

  Брутални, цинични, но - все таки - коректни.

  Защото Борисов си е БХ, а Караянчева си е ПКП.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 96. 96 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#20] от "conservamus":

  Да кърти! Шефове на две "независими" институции с "надясно равнис"

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  А за какво изобщо ни е прокуратура, която не може да открие нещо в записи и снимки, след като всички, които са ги видели и чули, без да са юристи, разбраха, че има престъпление.

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  Чакаме ви вече 10 години, през това време Борисов си правеше както му е кеф!
  —цитат от коментар 61 на Dariya Koleva


  Като пръв демократ и борец за справедливост!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 636 Неутрално
 100. 100 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 1047 Весело

  герберастка трагедия в петъчен ден

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK