На живо

Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Юлия ЛазароваТрадиционни за понеделник ниски стойности на отчетените нови случаи на заразени с COVID-19 при малък брой тестове донесе и днешният ден - 166 (21%) положителни проби от 790 теста. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов направи среднощна проверка на летище София за изпълнението на последната му заповед – да не се допускат граждани, пристигащи от Великобритания и Северна Ирландия, които не са постоянно, дългосрочно или продължително пребиваващи в България.


Мярката се налага поради открития нов щам на коронавируса, който обхваща все повече райони в Обединеното кралство. Мнозина специалисти в България се обединиха, че този щам е по-заразен, но не предполага по-тежко протичане на болестта или по-голяма смъртност и призоваха да се запази спокойствие. Освен това 10-дневаната задължителна карантина за пристигащите от Великобритания ще продължи да се прилага поне до 31 януари.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с развитието на епидемията в България
Малко след 21 ч. здравният министър Костадин Ангелов издаде заповедта, с която се урежда обхвата на имащите право да влязат в България от Великобритания, както и кой може да избегне 10-дневната карантина. Освен български граждани и членовете на техните семейства, както и тези със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и техните семейства, в страната ще могат да влизат още:


- медицински специалисти, медицински научни работници, социални работници и техните ръководители, когато целта на пътуването е свързана с упражняваната от тях професия


- работници, които участват в доставките на лекарствени продукти, медицински изделия и лични предпазни средства, медицинска апаратура, включително при инсталирането и поддръжката ѝ


- транспортен персонал, ангажиран с международен превоз на пътници и товари и стоки, екипажи на въздухоплавателни средства, лицата, ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства, и друг транспортен персонал при необходимост, включително екипажи на плавателни съдове и лицата, ангажирани с поддръжката на плавателните съдове


- официални длъжностни лица (държавни ръководители, членове на правителства и др.) и членовете на техните делегации, както и дипломати, членове на административно-техническия персонал на задгранични представителства, служители на международни организации, военнослужещи, служители на службите за сигурност и обществения ред и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения, както и членовете на техните семейства


- лица, пътуващи по хуманитарни причини


- представители на търговско-икономическите и инвестиционни дейности и лица, имащи пряко отношение към: изграждане, поддържане, експлоатация и осигуряване на безопасността на стратегическата и критичната инфраструктура на България, изпълнение на проекти, сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите, анализи по проекти на потенциални инвеститори и други дейности от значение за икономиката на страната, удостоверено с писмо от министъра на икономиката или друг министър, отговарящ за съответната дейност, както и лица, ангажирани в корабостроенето и кораборемонта, както и членовете на техните семейства


- сезонни земеделски работници и работници в областта на туризма


- лицата, които преминават транзитно през територията на България, когато може да се гарантира незабавното напускане на територията на страната.


В заповедта се посочва още, че на задължителна карантина от десет дни не подлежат единствено:


- официални длъжностни лица (държавни ръководители, членове на правителства и др.) и членовете на техните делегации, които представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 48 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19 (PCR тест), считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа


- водачите на товарни автомобили, които преминават транзитно през страната или извършват товаро-разтоварителни дейности в страната при извършване на международен превоз на товари и стоки


- членовете на екипажите на плавателни съдове, в случай че не напускат плавателния съд за времето на престой, членовете на екипажа на въздухоплавателно средство, което извършва полети от и до летища за обществено ползване на територията на България и лицата, ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства, в случай че не напускат въздухоплавателното средство, освен за задължителна предполетна подготовка, като времето им за престой до излитане на следващия планиран полет не надвишава 12 часа


- транзитно преминаващите през територията на страната.

До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова подкрепа за микро, малките и средни предприятия, предоставяна от Националната агенция за приходите. Това съобщи говорителят на агенцията Росен Бъчваров на брифинг. По схемата са осигурени общо 156 млн. лева чрез оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", като компаниите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ между 10% и 20% от оборота им от 2019 година за месеците, в които дейността е била ограничена заради пандемията. Тъй като се очаква обнародването на законови промени, от приходната агенция призовават да се изчака с кандидатстването по програмата. Ако компания има желание да го направи по-рано, ще трябва да бъдат направени по-сериозни проверки, обясни Бъчваров.

От началото на март на спешния телефон на външното министерство са постъпили над 100 хил. обаждания, като от няколко седмици най-много въпроси е имало дали може да се пътува за Нова година до някоя екзотична дестинация. Това обясни министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Би Ти Ви. По думите ѝ хората обяснявали, че искат да си починат и затова търсели начин да пътуват до подобни места. Тя каза още, че спирането на полетите от Великобритания може все пак да бъде отменено преди 31 януари, но това ще се обсъжда след Нова година. Тя допълни, че тази нощ 7-8 души, които са пристигнали от Великобритания, са хванали полет в обратната посока, защото са отказали да стоят 10 дни под карантина.

Всички граждани над 12 години, които пристигат в Белгия след 25 декември 2020 г. и нямат статут на постоянно пребиваващи в страната, трябва да представят сертификат за отрицателен тест от коронавирус, направен в рамките на не повече от 48 часа преди пристигането. Контролът ще бъде осъществяван още при чекиране и качване на борда на полети, които са с крайна дестинация Белгия, съобщи пресцентърът на външното министерство.


Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)


За всички пристигащи остава в сила задължението да представят попълнен преди пристигането формуляр за локализация на пътника (Passenger Locator Form), който се попълва и изпраща чрез интернет линк HTTPS://TRAVEL.INFO-CORONAVIRUS.BE/PUBLIC-HEALTH-PASSENGER-LOCATOR-FORM. При правилно попълнен формуляр ще получите като SMS код за потвърждение (Confirmation Code), който следва да представите при чекирането си и качване на борда.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: 32 2 374 47 88; 32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: 32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: [email protected].

На работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството, беше решено 10-дневната карантина за всички граждани, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, да остане в сила до 31 януари 2021 г., съобщи пресслужбата на кабинета.


България е готова да разреши полетите от Великобритания, след като здравните експерти на ЕС и нашата страна докладват решения за справянето на общността с новия щам на COVID-19 след проведеното днес заседание на Механизма за интегрираните договорености за реакция на политическо равнище в кризисни ситуации (IPCR), се уточнява в съобщението.


В срещата участваха вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.


На съвещанието бяха обсъдени всички мерки, които България предприема по отношение на новия щам на коронавируса, установен във Великобритания.


Подробности четете тук.

Духовници от Софийската митрополия посетиха Военномедицинска академия (ВМА), съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. Инициативата се осъществява с благословението на патриарх Неофит. Специално за целта от Гигинския манастир "Св. Св. Козма и Дамян" бяха изнесени мощите на светите лечители Козма и Дамян и Св. вмчк Пантелеймон, с които бяха благословени медици и пациенти.


"Благодарим ви, че се грижите за душите на нашите пациенти. В тези трудни моменти човек има нужда от всякакъв вид подкрепа. А вашата е такава, каквато ние не винаги можем да им дадем. Благодарим на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български за тази инициатива, чрез която изказвате своята съпричастност със страданията на българския народ и опора за нашите медици, че не са сами в тази битка", заяви началникът на ВМАд-р Венцислав Мутафчийски,


Свещенослужителите посетиха COVID отделенията на ВМА, както и такива, в които не се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция, където помазаха с осветен елей и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал. Всички получиха иконки със сцената на Рождество Христово, които са със специално благословение от патриарх Неофит.

Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

Сачева отрече неравнопоставеност в ресторантьорския бранш

Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Велко Ангелов


Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева не смята, че има неравнопоставеност в ресторантьорския бранш. Тя коментира пред журналисти в Добрич недоволството на собствениците на затворените заведения, съобщава БТА.


Ресторантите, които се намират в хотелите, са ограничени за коледните и новогодишни тържества, като могат да останат отворени до 22 часа, напомни Сачева. Министърът допълни, че тези ресторанти няма да могат да получат подкрепата от 24 лева на ден до 31 декември, от която ще се възползват служителите в затворените бизнеси. След 1 януари догодина тази помощ ще нарасне на 75 на сто от осигурителния доход на заетите.


Деница Сачева посочи, че решението да бъде удължен срокът на противоепидемичните мерки е взето трудно при отчитане на всички гледни точки и с приоритет да бъде запазен животът и здравето на гражданите. По думите й това ще струва допълнително 250 млн. лева на държавата, като в ресурса се включва и мярката по оперативната програма "Иновации и конкурентноспособност" за връщане на 20 на сто от оборота на затворените бизнеси, която Министерството на икономиката отваря.


Какво сочи заповедта на здравния министър, която влиза в сила в полунощ - четете тук.

Бармани, сервитьори, готвачи, собственици на заведения и на магазини в големите търговски центрове излязоха на протести в Пловдив и Бургас, съобщи Би Ти Ви. Според тях държавата прилага двоен стандарт. Протестиращите визират работещите търговски обекти, около и в които се получават струпвания. Дават за пример и събиранията в частни домове и вили, където за разлика от заведенията не се спазва дистанция, но въпреки това последните са затворени. Събралите се хора излязоха с молба към властимащите да преосмислят ограниченията, иначе са готови на още протести. Протестиращите искат по-ясни и ефективни стимули за засегнатите от мерките срещу коронавируса сектори.

Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Георги Кожухаров


"Не се наблюдава нова клинична картина при пациентите с Covid-19", каза пред БНР д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, член на ръководството на БЛС. Тя сподели, че пациентите й не са показали допълнителна тревожност по повод информацията за нов щам на коронавируса.


Д-р Николова подчерта, че е много важно личните лекари да убеждават пациентите си да спазват мерките и инструкциите за предпазване от заразяване.


Тя заяви категорично, че ще се ваксинира, а също и персонала в лекарския ѝ кабинет.

Мутацията на коронавируса, заради която България и други европейски страни затвориха границите си с Великобритания, е описан в медицинската литература още през март, разпространяването му превалира в цяла Европа и увеличението на броя на заразените през септември и октомври до голяма степен се дължи на този щам. Това коментира пред БНР вирусологът проф. Радка Аргирова. Тя подчерта, че и спрямо него ваксината е годна и правилна. Този щам поразява повече млади хора, отколкото предишният, каза вирусологът.
Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Надежда Чипева

Гранична полиция е разкрила опит за измама с фалшиви PCR тестове, съобщава БНТ. Семейство от Разград е опитало да премине Дунав мост, но без задължителните отрицателни резултати от тестове, изисквани от румънските власти. Семейството е върнато обратно, но след едва един час се появява отново на границата вече представяйки необходимите документи.
Това усъмнява граничните полицаи и те започнали проверка на документите, които се оказало, че нямат нищо общо с истинските. Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория. Лекарят разбира, че името му е замесено в измамата от разследващите полицаи. Задържаното семейство е признало, че срещу 60 лева на човек се е сдобило с фалшивите документи.
Със случая се е заела прокуратурата, която стига до 34-годишен фалшификатор от Русе. От Гранична полиция не изключват възможността и друг път български граждани да са минавали границата с фалшиви отрицателни PCR тестове.

Регистрираните нови случаи на инфектирани с COVID-19 спадат с 35% на едноседмична база, получена от данните на Единната информационна система. Сериозно намалели са и направените PCR тестове – с 22% по-малко. Следва да се има предвид, че статистиката отчита само резултатите от PCR тестовете - единствените, които се признават официално в страната и служат като основание за поставяне под карантина излизане в болничен и др. Все още не се отчитат официално положителните случаи, установени с антигенни тестове.


В началото на декември главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че скритата заболеваемост (броят на заразените, открити с антигенен тест, но непотвърдени с официалния PCR) е средно около 10-15%. Според шефа на Центъра за заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев този процент е по-висок.


Според данните на едноседмична база с 25% намаляват и излекуваните, а смъртните случаи се увеличават с 3%.


Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Анелия Николова


Проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация и член на бившия Медицинския експертен съвет към правителството коментира пред БНР новата мутация на коронавируса.


"Много е рано да се притесняваме за какъвто и да е нов щам, вирусът циркулира из огромната човешка популация, Великобритания е държава, която има ресурса бързо да направи детекция на подобен феномен. Варианти на този вирус ще се появяват и на други географски ширини", каза Момеков. Фармакологът обясни, че мутацията няма да засегне из основи биологията на вируса и в тази връзка призова да не се стига до паника.


Относно това дали ваксините ще са ефикасни и за новата мутация, проф. Момеков поясни, че може част от имунния отговор да бъде неутрализиран, но това няма генерално да повлияе на ефикасността на ваксината.

"Вирусите често мутират, преминавайки през населението, защото всеки притежава специфичен имунитет и имунитетът е причината за мутациите – вирусът търси начини да се разпространява, но този нов щам на вируса, установен във Великобритания, засега не е показал големи промени в генния състав и мисля, че и с него ще се справим", каза пред БНР д-р Николай Брънзалов, член на Националния ваксинационен щаб и заместник- председател на Българския лекарския съюз. Той не очаква този нов щам да предизвика по-тежки реакции и по-голяма смъртност, а ваксината на "Pfizer" би следвало да повлияе и на новия щам.


"Ако има значителни мутации на вируса, ще се променят с времето и състава на ваксините, така както е с противогрипните ваксини", обясни Брънзалов. Той е категоричен, че въвеждането на ваксините е началото на края на пандемията, особено ако се ваксинира по-голяма част от населението.


Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Юлия Лазарова

"Новият щам на COVID-19 е идентифициран през октомври, но пробата от пациент е взета през септември. До началото на декември става ясно, че той е засегнал доста хора в южната и източна част на Великобритания - повече от 1100". Това заяви пред БНТ вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова и добави, че появата на мутации е естествен еволюционен процес при вирусите, включително и за коронавирусите, които имат много по-нисък темп на промяна.
"Това, че някакъв вирус се разпространява по-лесно, по никакъв начин не означава, че е по-смъртоносен или причинява по-тежка клиника", подчерта проф. Александрова.
"Ако клиничната картина беше по-тежка, заболеваемостта - по-дълга, а смъртността - по-висока, това вече щеше да ясно", каза още тя. За да се разбере какво ще е взаимодействието с неутрализиращите тела и ваксините, ще трябва да се експериментира в лабораторни условия. "Вече чухме, че с едната от новите ваксини няма да има проблеми, но категорично това изисква нови изследвания", уточни Александрова.


По думите ѝ "засега има повод да бъдем много внимателни, много предпазливи, но в никакъв случай няма повод за паника и за излишна тревога".

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров призова за спокойствие по повод новините около развитието на коронавируса и неговия нов щам.


"Точно сега нямаме необходимост от истерии и паника. Няма нов щам. Вирусът се видоизменя и ние знаехме това през цялата година. Сега разбираме за малко повече от 6-7, мисля че прочетох някъде, че са променени 17 секвенции (последователности - бел. ред.). Предстои да видим как ще реагират с човешкия организъм", добави Маджаров. Той обяви, че засега не се съобщава за драстично по-тежко протичане или по-висока смъртност.


За неособено високия процент на медици, изразили готовност да се ваксинират срещу вируса на този етап - 33%, Маджаров коментира, че манталитетът и народопсихологията са по-особени в България. Според него процентът постепенно със сигурност ще се повиши.

Доц. Янчева: Новият щам на коронавируса заразява 70% по-бързо


Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Надежда Чипева


Скоростта на заразяване с новия щам на коронавируса се увеличава със 70%. Репродуктивното число се увеличава с 0,4. Един човек може да зарази други седем според анализите на лабораторните резултати, обясни пред Би Ти Ви доц. Нина Янчева - ръководител Катедра по инфекциозни болести в Медицинския университет в София. Този щам е познат от месец септември, посочи тя. "Това, което е алармирало учените, е, че от 41-а до 50-а седмица на тази година броят на заболелите значително се увеличава. Когато анализират вирусите, които се изолират, установяват, че този щам е повече от 50%", уточни доц. Нина Янчева.


По думите й се знае като цяло, че коронавирусите мутират, но се смята, че мутират значително бавно. "В случая мутацията е бърза и затова алармират и учените. Не е доказано, че тези мутации променят хода на пандемията и тежестта на заболяването", отбеляза тя.


"По-различното в случая е скоростта на заразяване, ясно е, че заболелите са млади хора под 60-годишна възраст. Тежестта на заболяването не е по-голяма и няма по-висока смъртност", обясни доц. Нина Янчева.


След като се забави реакцията на институциите след първите случаи на новия вирус в Китай, сега мерките са много по-бързи и по-агресивни, за да се ограничи някаква предполагаема опасност, но тя не е ясна за момента, коментира тя. Според доц. Янчева вероятно новият щам е достигнал и до други страни в Европа – има данни за Нидерландия, Дания, също така за Австралия.


"За момента няма данни, че новият щам обезсмисля ваксината, защото ваксината подобно на естественото заболяване води до образуването на неутрализиращи антитела и на клетъчен имунитет. Мутациите водят до промяна на прикрепване на вируса към клетките, но това не би довело до пълно блокиране на ефекта от ваксината", заяви доц. Нина Янчева.


Цялото изказване на доц. Янчева - вижте тук.


"Наблюдаваме неврологични усложнения от COVID-19 с различна продължителност дори и месец след прекарана инфекция. Засичаме и от типа инсулти месец след възстановяването", каза неврологът д-р Ваня Денева пред Би Ти Ви.


"Вече е доказано, че механизмът, по който коронавирусът атакува белите дробове и сърцето, е същият, с който атакува и нервната ни система", каза още тя. По думите й неврологичните усложнения и симптоми при COVID-19 се разделят на три различни степени. Най-леката е загуба на вкус и мирис, за които вече е доказано, че се дължат на неврологичен проблем, а не на локални промени. Втората степен атакува съдовете на мозъчните обвивки и образува тромби.


Третата и най-тежка е степен, когато коронавирусът преодолее кръвно-мозъчната бариера и проникне в тъканите на мозъка. Тогава той може да причини различни увреждания и усложнения, сред които и енцефалит.


Д-р Денева обобщи, че след прекаран коронавирус един от най-честите и дълго оставащи симптоми е бързата умора.


"Освен физическите белези често се наблюдава и емоционална лабилност, депресивност и различни болкови синдроми", коментира още д-р Денева.

До полунощ тази вечер важи последната заповед на здравния министър Костадин Ангелов по повод противоепидемичните мерки в страната. От утре влиза в силата новата заповед, като първата промяна ще е заработването на ресторантите в хотелите - с капацитет 50%, организация за осигуряване на нужната дистанция между хората и вечерен час до 22 ч. От 4 януари следващата година ще бъдат отворени яслите, детските градини и училищата за учениците от 1 до 4 клас. От същата дата ще отворят също галерии и музеи с използване на 30% от капацитета. Останалите мерки остават непроменени.

Най-малко регистрирани случаи на COVID-19 от 12 октомври

За последното денонощие са регистрирани 166 нови случая на инфектирани с COVID-19. Това са 21% от направените общо 790 PCR теста. Броят на новоотчетените инфектирани е най-малък от 12 октомври насам, а на направените тестове - от 17 август. Традиционно данните за неделя сочат спад, тъй като в почивния ден информацията не се попълва и реалните числа стават известни във вторник.


Сред новорегистрираните случаи най-много инфектирани има в област София-град – 53. Следват Варна - 16, Плевен – 15, Кюстендил – 10, Видин – 10, Ямбол – 9.


Излекуваните за последното денонощие са 1732. Хоспитализираните към момента са 6624, 536 от тях в интензивно отделение. Починали са 58 души.


Тенденциите в развитието на епидемията вижте тук.


Здравният министър направи среднощна проверка на летище София

Коронавирусът в България: карантината за пристигащи от Великобритания остава до 31 януари (хронология)

© Юлия Лазарова


Днес е свикан извънреден Европейски съвет, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Лидерите на страните членки ще обсъдят общи мерки за Европейския съюз срещу разпространението на новия щам на COVID-19. Ангелов заедно с вътрешния министър Христо Терзийски дадоха извънреден брифинг на летище София в 3 часа тази нощ. Те направиха проверка за изпълнение на новата заповед на Ангелов, според която се забранява влизането на пристигащи от Великобритания с изкл. на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваващи в България.


"Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса и да запазим колкото се може повече хора здрави, докато дойде ваксината, за да могат съответно те да придобият необходимия имунитет и да се справят с вируса. Това, което знаем със сигурност за новия щам на вируса, са две неща - първото е, че той се предава по-бързо, второто е, че той се влияе от новата ваксина, която започваме да правим в България на 27 декември", каза Ангелов, цитиран от БНТ.


Последните три самолета от Великобритания кацнаха у нас през нощта на летищата в София, Пловдив и Варна. Въпреки забраната за полети от Острова, която влезе в сила от полунощ, за тези самолети беше направено изключение. Карантина за 10 дни e наложена на 659 от 667 пътници в тях. Осем от пътниците в трите самолета са отказали да бъдат карантинирани и ще изчакат в транзитната зона обратни полети за Великобритания. Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4641 Весело

  И вирусът се изплаши и побягна като видя Коста Ангелов! Пардон, не побягна, ами хвръкна обратно!

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4572 Неутрално

  "Последните три самолета от Великобритания кацнаха у нас през нощта на летищата в София, Пловдив и Варна. Въпреки забраната за полети от Острова, която влезе в сила от полунощ, за тези самолети беше направено изключение."
  На някакви неграмотници още не им се вярва...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2048 Любопитно

  Едни ловяха снежинки във въздуха, този лови коронавируси......
  Всеки с номера си....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  Поредната меко казано НЕумна мярка.
  От септември до момента колко човека от Острова са дошли кой ще ни каже???
  А от Дания, Нидерландия и другите с новия щам???
  ГЕРБ сър!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 86 Любопитно

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ГЕРБ ли управляват в Нидерландия, Белгия, Франция, Италия, Германия?

 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2701 Любопитно

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  В смисъл, да върнат самолетите с хората обратно ?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#5] от "ButtHead":

  Управлява тук и то НЕадекваТНО ДРУГАРЮ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":ГЕРБ ли управляват в Нидерландия, Белгия, Франция, Италия, Германия?
  —цитат от коментар 5 на ButtHead


  Слава богу, не!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  здравният министър на среднощна проверка
  =================================================
  Дали е викал по хората "Ееей наборе, елА тука да се видимЕ", както прави неговия бос, Меркела на Балканите и фон дер Лайена на бъларската политика?

  Свободата, Санчо...
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#9] от "ButtHead":

  Защо така нервно герберче мамино. Кажи просто защо чак сега я въведе тази мярка вожда ти като се знае от септември? И защо само за острова???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Весело

  До коментар [#11] от "ply53697030":

  Още един фен!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#14] от "ply53697030":

  Тоя език на омразата на мама и тати ти. Мен само ме веселиш защото показва безсилие и липса на аргументи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Нов щам!?... Спрете се, бре! Както беше пророкувал един нашенски проф.-генерал : "Ще се мре! Яко ще се мре!" . Ама от глад ли, от съклет ли?...

 17. 17 Профил на ply53697030
  ply53697030
  Рейтинг: 28 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А твоите аргументи са?

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Мой близък пътува вчера с "Етап" до Варна, в автобуса имало поне 10 пътника, завръщащи се кой от Лондон, кой от Париж. които би трябвало да бъдат карантинирани? Поне тези в автобуса нямаха вид на такива! А уж професор-министър К. Ангелов проверявал на летището.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#17] от "ply53697030":

  Ако можеше да разбираш писан текст нямаше да питаш. Изложени са максимално кратко и ясно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Сега понеже сняг не вали и имунизацията не върви.
  Да вземеме един медиен Остен в ръката и да подкараме стадата.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Весело

  До коментар [#21] от "ply53697030":

  Кое е едно и също мамин. Хайде посочи конкретно да те видим колко си подготвен за неравната борба в която те е хвърлила Шехерезадка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на sla30673097
  sla30673097
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ГЕРБ ли управляват в Нидерландия, Белгия, Франция, Италия, Германия?
  —цитат от коментар 5 на ButtHead


  Нима там смъртността се е увеличила двойно и тройно след като е била най-висока в света?

 24. 24 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Вируса се изменял, обаче нямало нов щам? Тоя усеща ли се какво въобще говори? Чак толкова не сме глупави народа!

  мурзилка
 25. 25 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  АЛОУ, министЪре, нали щеше да има 120 хиляди, 120000 дози ваксина до края на годината, какво стана, кажи?
  Къде са 120те хиляди дози бре, министЪре?!
  Оказа се, че имаме 5000 до, кажи-речи - март 2021.
  Какво стана с нашата част от ваксините бре, министъре?!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 26. 26 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Щамовете и ваксините ще станат като Уиндоуз 2, Уиндоуз 7, Уиндоуз 8. Ще се явяват на всеки 3-4 месеца, и който не желае да работи в индустрията, а в услугите, ще чака затворен в къщи.

 27. 27 Профил на mengo
  mengo
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Оффтопик: много яко как лекарите в България носят пръстени, обици и гривни докато са на работа; а за това как се носят маските под носа, изобщо няма смисъл да се говори.

 28. 28 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5062 Весело

  Страховата психоза, разпространявана умело от мейн стрийма, скоро ще блокира цял свят! Ваксинация ката ден му е майката!

 29. 29 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5771 Неутрално

  До коментар [#9] от "ButtHead":Защо така нервно герберче мамино. Кажи просто защо чак сега я въведе тази мярка вожда ти като се знае от септември? И защо само за острова???
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА


  Никоя друга страна не е въвеждала ограничения за Англия заради новия щам преди България.

 30. 30 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Да ме извиняват всички доценти и професори, но аз от един обикновен преподавател знам, че когато сравняваш неща, те трябва да бъдат сравними. "Скоростта на заразяване с новия щам на коронавируса се увеличава със 70%. Репродуктивното число се увеличава с 0,4." при положение, че не ни се казва колко е скоростта и репродуктивното число на стария НИЩО не означава.

 31. 31 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#6] от "DDR":

  чувал ли си думата карантина? може да потърсиш в уикипедия

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  > Ангелов заедно с вътрешния министър Христо Терзийски дадоха извънреден брифинг на летище София в 3 часа тази нощ.

  Някой може ли да ми каже приблизтелно колко човека работят в двете министерства, какви точно са им задълженията, и какъв е разхода за заплати и други облаги които ние вкупом заплащаме ?

  Ако министрите могат само да вършат тяхната работя, не можем ли да спестим една немалка сума от тези разходи и да я пренасочим - например към сервитьорките без работа ?

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5771 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ето, чети, тавариш специалист:
  "Великобритания е изолирана от света
  Десетки страни през последните часове обявиха, че прекратяват полетите до и от Великобритания заради растящата тревога от новия силно заразен щам на коронавируса, появил се в южните части на Острова, предаде ДПА.

  Нидерландия първа обяви забраната, последвана почти незабавно от Белгия, Австрия, Франция, Италия, България, Ирландия, Швейцария, Чехия, Швеция, Финландия, Хърватия, Литва, Латвия и Естония."

 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  > Един човек може да зарази други седем според анализите на лабораторните резултати

  Ако това настина е така, да го пускаме тоя щам и в рамките на под месец ще сме приключили със цялата драматизация.

  Тия хора съвсем изтрещяха със статистиките и цифрите упоменати в тях.

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  Да ме извиняват всички доценти и професори, но аз от един обикновен преподавател знам, че когато сравняваш неща, те трябва да бъдат сравними. "Скоростта на заразяване с новия щам на коронавируса се увеличава със 70%. Репродуктивното число се увеличава с 0,4." при положение, че не ни се казва колко е скоростта и репродуктивното число на стария НИЩО не означава.
  —цитат от коментар 30 на Лео


  Всичко е Шменти-Капели както казва нашия високоуважаем министър председател.

  Отделна тема е на какво се базират измерванията на 'скоростта и репродуктивното число' на един вирус (в каква среда го слагаш и как го измерваш).

  કટાક્ષ
 36. 36 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  "Наблюдаваме неврологични усложнения от COVID-19 ..., каза неврологът д-р Ваня Денева"
  Забрави да добави и различни психични усложнения свързани със страх и паника в разни забулени индивиди.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  > За неособено високия процент на медици, изразили готовност да се ваксинират срещу вируса на този етап - 33%, Маджаров коментира, че манталитетът и народопсихологията са по-особени в България. Според него процентът постепенно със сигурност ще се повиши.

  Сигурен е човека.

  Народната власт като обяви че учител не може да посещава училище, а доктор болница, без да са ваксинирани (накратко 'уволнение'), със сигурност ще се повиши.

  Ясно е че на манталитет и народопсихология не може да се разчита, трябват напомняния.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1390 Весело

  До коментар [#37] от "Ан Он":

  Бе ква ваксинация, ква народопсихология.
  ВАКСИНИ НЕМА и до март нема и да има.
  В този смисъл, говорейки за НАРОДОПСИХОЛОГИЯ, очаквайте до дни всички да гракнат "КЪДЕ СА ОБЕЩАНИТЕ ВАКСИНИ, ПАК НИ ГО...така де, прецакаха" и т.н.
  Същите тия, дето до днес мучаха как ваксината е вредна, недоказана, световна конспирация, ковидиоти и прочее...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 39. 39 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  Моля някой разбирач по манталитет и народопсихология да ми изтълкува следния цитат от статията: "...За неособено високия процент на медици, изразили готовност да се ваксинират срещу вируса на този етап - 33%, Маджаров коментира, че манталитетът и народопсихологията са по-особени в България. ..."/

  МерсиМ предварително.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 40. 40 Профил на Ivan Georgiev
  Ivan Georgiev
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Ти съвсем за канарчета ни взеха. За стария няма достатъчно данни за ваксините, но вече е ясно че ще помагат и за новия... Кога дойде в България, кога и данни за репродуктивното число изкарахте... ба си по с мярка лъжете.

 41. 41 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3363 Неутрално

  Той не спи докато не съгласува данните с премиера, а те излизат двайсетина минути след полунощ.

 42. 42 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Трябва да направи проверка и на летище София.

 43. 43 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Логично и наУчно сега е да се предложи социална дистанция от 3 метра радиус и поне 2 пласта маски.

 44. 44 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Доц Янева като кадьрна лекарка ще се справи.

 45. 45 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Нещо странно наблюдавам напоследък. Соц. агенците и медиите, станаха посредници между народа и политиците, в един разговор, който не се състоял. Вече всеки вади проценти, как народа видите ли бил искал, или не искал да се ваксинира. Уж били провели нац. представителни проучвания по поръчка на някакви трети страни? Не мисля че е истина! Сигурно четат фацебука и бгмама и си правят някакви спекулации. Но се пита що е тая активност в случая. Опитват се да изкарат, че народа ги е осведомил, че много, ама много иска да се ваксинира и да намерят оправдание да пробутат това измислено народно желание, като основание да се направи ваксинира експеримент на всяка цена? Безплатни бели лабораторни мишки да ни сделат? Или по-скоро, хем мишки, които не са в разход за компаниите, ами не само че ще експериментират с нас, ами и ние ще си платим през бюджета, да сме експериментални животни. На запад...поне преди време поне, компаниите заплащаха на хората, за да експериментират с тях, сега става обратното.

  мурзилка
 46. 46 Профил на lvq33688807
  lvq33688807
  Рейтинг: 15 Неутрално

  снимката в 12:39 показва как българските медицински лица "носят" предпазните маски. Пълна безотговорност.

 47. 47 Профил на lvq33688807
  lvq33688807
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#30] от "Лео":

  Да ме извиняват всички доценти и професори, но аз от един обикновен преподавател знам, че когато сравняваш неща, те трябва да бъдат сравними. "Скоростта на заразяване с новия щам на коронавируса се увеличава със 70%. Репродуктивното число се увеличава с 0,4." при положение, че не ни се казва колко е скоростта и репродуктивното число на стария НИЩО не означава.
  —цитат от коментар 30 на Лео


  Ами няма и нужда да се казват след като са представени сравнителни стойности. Нещо логиката и математиката Ви куцат.

 48. 48 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#27] от "mengo":

  да бе, че има мърлячи е ясно, но поне за снимка да се стегнат...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  """новият щам е по-заразен, протичането не се променя, обясниха специалисти"""...... Страшни ши да са специалисти..... при делеция на сегменти РНК вирусите винаги стават по леки и по заразни, но и с много по леко протичаща симптоматика...

 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#39] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Ме не са политически подплатени останалите 66.66666 % и ще има нужда от допълнителен инструктаж.

  Друг е въпроса народната власт как е преброила и първите 33% ...

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#30] от "Лео":
  —цитат от коментар 47 на lvq33688807


  Може ли цитат от научното изследване при какви точно условия и параметри са изследвани 'скоростта на заразяване' и 'репродуктивното число' на 'новия щам на коронавируса' спрямо 'останалите щамове' (колко са ? кога са ги изследвали ?)

  Защото всичко друго са празни дрънканици и запълване на медийния ефир ..

  કટાક્ષ
 52. 52 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  снимката в 12:39 показва как българските медицински лица "носят" предпазните маски. Пълна безотговорност.
  —цитат от коментар 46 на lvq33688807


  Некои от медицинските лица смята че една марля на устата нема да те спаси от заразата. Други може и да смятат че ти носи магическа защита, ама да не знаят как точно да я употребяват.

  Прегледайте някоя от конференциите на щаба и вижте как министерот на зравето манипулира своята маска, после си пуснете едно образователно клипче от СЗО и после може да поговорим пак по темата.

  કટાક્ષ
 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#46] от "lvq33688807":

  Та като заговориме за културата на носене на маски, нека да разгледаме как точно ги носят тези назначени от народната власт да ни обясняват как ако някой не си носи правилно маската, ще е ВИНОВЕН за това че всички останали ще ОМРЕМ.

  Пример от бирфинга (следете палавите пръстчета какво правят):

  https://youtu.be/gcYolPqp97o?t=2646

  За сравнение - официално видео на СЗО за правила при работа с ежендевни маски:

  https://youtu.be/9Tv2BVN_WTk

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  Логично и наУчно сега е да се предложи социална дистанция от 3 метра радиус и поне 2 пласта маски.
  —цитат от коментар 43 на usernotfound


  Според мен можем да пробваме нещо още по-иноватично - при придижване всички да са задължени да ходят силно приклекнали, с глава около основата на краката.

  Освен че по-самото тяло ще служи като щит заразата да не стигне до другите минувачи, при случайна кихавица, за аерозолните капки ще се погрижи земната гравитация и ще има значително по-малък шанс да стигнат до хората с които се разминаваш.

  કટાક્ષ
 55. 55 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Моля някой разбирач по манталитет и народопсихология да ми изтълкува следния цитат от статията: "...За неособено високия процент на медици, изразили готовност да се ваксинират срещу вируса на този етап - 33%, Маджаров коментира, че манталитетът и народопсихологията са по-особени в България. ..."/МерсиМ предварително.
  —цитат от коментар 39 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Завоалиран начин да се каже, че у нас е пълно с тъпанари, вярващи в световната конспирация и винаги имащи твърдо мнение за неща, които дори нямат умствения капацитет и образованието да разберат.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8081 Неутрално

  Ще умрем от стрес и страх.

 57. 57 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ан Он":

  и пак нова тема - като носенето на маски е толкова важно и спасява от една страна животи, от друга страна икономиката, как пък некой от народната власт не се сети да пусне едно рекламно видео по тиливизора защо са важни маските и как е правилно да се носят и как ако ги носиш правилно ще помогнеш на другите да не ОМРАТ?

  сигурен съм че СЗО щеше да им даде филмчетата без пари, а властта си има лостове да мотивира и телевизиите да им отделят малко рекламно време.

  કટાક્ષ
 58. 58 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  [quote#55:"The Shadow"][/quote]

  Завоалиран отговор да напомнят на медиците, че който не слуша, няма да папка.

  કટાક્ષ
 59. 59 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  [quote#55:"The Shadow"][/quote]

  Искаш да кажеш, че 67% от медиците в България са "тъпанари, вярващи в световната конспирация и винаги имащи твърдо мнение за неща, които дори нямат умствения капацитет и образованието да разберат."? А ти кой беше?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 60. 60 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Повече сухи съчки, повече радост за Мангъров

 61. 61 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3363 Неутрално

  До коментар [#46] от "lvq33688807":

  Както и премерът, затова и хората масово носят маските така, мислят, че така трябва.

 62. 62 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3363 Неутрално

  Тези хора срам нямат, Сачева след приказките за полицейската държава на Борисов сега излиза да защитава точно такъв тип държава, хамелеонщина.

 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#61] от "Тsonkooo":

  Еми ако трябва да преведем клипчетата на СЗО и да го пуснем по тиловизора, няма да останат пари за мантинелите и за ресторантьорите ...

  Той си го беше казал многоуважаемия МП, при това население - направо с 200 ...

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3363 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ан Он":

  Това с 200 беше за европейските лидери - баварския, полския и унгарския.

 65. 65 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тsonkooo":

  Моя грешка, объркал съм го със съседната фраза на гуруто как се набива на акъл (в случая на населението) ...

  કટાક્ષ
 66. 66 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3363 Неутрално

  До коментар [#65] от "Ан Он":

  Всичко е ОК, не е груба грешката. Весели празници и се пазете живи и здрави вкъщи!

 67. 67 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  "Сачева отрече неравнопоставеност в ресторантьорския бранш"

  Сачева отрече ЛОБИЗМА в ресторантьорския бранш

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 68. 68 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#52] от "Ан Он":

  Аз бях силно впечатлена от Европарламента, като тръгват да се разотиват, всеки си слага маската в джоба, после се връщат, вадят ги от джоба и си ги нахлузват.

 69. 69 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Никога не съм си слагал ваксина ,но сега ( пеотивно на логиката ) се замислям !

 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Постепенно ще признаят това което мислещите с главите си отдавна са разбрали: че с КОВИД положението е както с грипа, отърване няма. Целта е това да се разбере чак след като милиардите са отишли в правилните джобове.

  А тази "карантина" е поредната имитация на дейност. Грижливо избягват да кажат, че не изолират на границата в отделни помещения което е единствената реална карантина. А те пускат да се прибереш в къщи срещу една гола декларация че доброволно ще се изолираш. Останалото го знаете, така бяха "карантинирани" 110,000 гастайрбайтери с които вируса влезе в България. Дори се знае откъде, от Германия. Е, този път за разнообразие от Англия. Ако не пряко то заобиколно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Има тенденция на отслабване силана на вируса

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK