Две фирми подадоха оферти за доставка на машини за гласуване

Две фирми подадоха оферти за доставка на машини за гласуване

© Надежда Чипева, КапиталСамо две фирми подадоха оферти за обществената поръчка по договаряне на Централната избирателна комисия (ЦИК) за закупуването на 9300 машини за гласуване на прогнозна стойност 36 млн. лв. без ДДС за предстоящите парламентарни избори. ЦИК допусна до участие в тръжната процедура общо шест дружества, но до крайния срок - 18 декември, оферти подадоха само "Сиела Норма" АД и "Лекс.БГ" ЕАД, съобщава "Капитал".


Двете дружества се свързват с адвокат Иван Тодоров. Той е краен собственик на "Сиела", но формално няма връзка със собствеността на "Лекс", които поддържат сайт за правни новини и поддържат най-голямата база нормативни актове със свободен достъп.


Предстои комисията по обществената поръчка първо да разгледа техническите параметри на офертите на двете фирми и след това ценовите им предложения, както и да проведе преговори с кандидатите. Окончателният победител се очаква да бъде обявен в дните между Коледа и Нова година. Неофициално от ЦИК казват, че и двете дружества предлагат устройства за гласуване на мултинационалната компания "Смарт матик", с каквито се гласуваше на европейските избори миналата година. Тогава обществената поръчка беше спечелена от "Сиела Норма", която достави под наем 3300 машини за гласуване, произведени в Тайван.


Повече четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK