Прокуратурата не откри "прекрасната госпожа", снимала Борисов, и спря разследването

На серия от снимки, за които се твърди, че са направени в правителствената резиденция, се виждат банкноти, златни кюлчета и пистолет на нощното шкафче. Източник неизвестен

На серия от снимки, за които се твърди, че са направени в правителствената резиденция, се виждат банкноти, златни кюлчета и пистолет на нощното шкафче. Източник неизвестенСофийската градска прокуратура спря наказателното производство за снимките и видеозаписа от спалнята на премиера Бойко Борисов, защото не успя да установи коя е "прекрасната госпожа" "Мата Хари" (наречена така от самия Борисов - бел. ред.). Кадрите станаха обществено достояние, след като до медиите през юни и юли анонимно бяха изпратени аудиозаписи, снимки и видеоклип и многократно бяха коментирани и от самия Борисов.


Първото му обяснение беше, че става дума за компромат - в резиденцията преди време се била събирала изпълнителна комисия на ГЕРБ - възможно било някой да е режисирал снимките. По-късно обаче премиерът лансира нова версия - че президентът Румен Радев е изпратил "една прекрасна госпожа да го нащрака", а след това многократно с думите си е давал да се разбере, че той самият знае коя е дамата, направила снимките и видеозаписа.


От съобщението на прокуратурата обаче не се разбира дали самият Борисов изобщо е разпитван, нито дали са установени кои жени са го посещавали в резиденцията му и дали те са били разпитани. От описанието на свършеното може да се направи изводът, че премиерът не е бил обект на разследване по това производство и въпросът чии са пачките с банкноти по 500 евро и кюлчетата злато е останал без отговор.
Спирането на делото означава, че то остава висящо и може да бъде възобновено, когато прокуратурата прецени.


"Мата Хари", или кога Борисов казва истината за чекмеджето - четете тук


Така на практика след няколко месеца разследване държавното обвинение официално сложи точка на един от най-големите политически скандали през годината, след като само преди дни се произнесе по подобен начин и обяви, че няма да образува досъдебно производство за аудиозаписите с глас като на премиера.


Днес от прокуратурата припомнят, че са се самосезирали по медийни публикации на 29 юли и са образували досъдебно производство за престъплението използване без надлежно разрешение по закон на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация (по чл. 339а, ал. 1 от Наказателния кодекс).


Назначени са и са изготвени технически експертизи на публикувани в медиите снимки и видеозапис, за които се твърди, че са направени в жилището, ползвано от министър-председателя Бойко Борисов.


Снимките са правени през 2017 и 2019 г.


От експертизите се разбира, че файловете са с лесно забележими допълнителни промени във времевите характеристики и имената им. Част от тях са с променени дати на заснемане - 2013 година, 2021 година, 2024 година, докато датите, извлечени чрез експертизата от файловете, са 25 септември 2017 година, 4 януари 2019 година, 6 февруари 2019 година.


Тази информация впрочем вече беше установена от частната експертиза, поръчана от две издания - "Биволъ" и "Е-вестник". Тя посочи, освен конкретните дати, и часовете на заснемането на кадрите и по тях лесно може да се засече кой е бил посетителят в премиерската резиденция, записан в дневниците на охраната.


Една от снимките е с намалени размери, посочват от прокуратурата. Според експертното заключение при две от снимките се вижда, че предметите, намиращи се на нощното шкафче, са подредени по изключително сходен начин, въпреки че самите снимки според данните, извлечени от файловете, трябва да са били заснети в изключително дълъг промеждутък от време - близо година и половина.


Невъзможно е да се установи коя е "Мата Хари"


За видеозаписа е установено, че във времето от 21-ата до 22-ата секунда за кратко се вижда отражението на снимащия - жена в черна рокля без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса.


Заради лошото качество, както и поради това, че се касае за отражение, за експерта е трудно да определи повече детайли, посочват от прокуратурата и уверяват, че, за да се установи самоличността на жената от видеозаписа, са събрани всички възможни доказателства, но до момента резултат няма.


Само че, ако самият Борисов не е попитан коя е жената и ако не са издирени всичките му посетителки от последните години, очевидно не може да се говори за събиране на "всички възможни доказателства".


В същото време в интервюто си за FAZ Борисов разигра конкретен сценарий: "Погледнете тази дамска чанта: Вътре има достатъчно място, за да съберете малки кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и казва: "Идваш ли? Чакам те". Аз й казвам: "Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути". Охраната има указания да я допусне в къщата ми и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари."


Прокуратурата не споменава в заключението си дали е изяснила този казус, нито дава обяснение какво е попречило на премиера да си спомни къде и кога е давал интервюто, за което говори.


Кой снима в спалнята на Борисов - четете тук


В експертните заключения се отбелязва, че анализираните файлове не са оригиналните, поради което е невъзможно само въз основа на данните от тях да бъдат направени категорични изводи какво и кога е било заснето.


"Въпреки проведеното обективно, всестранно и пълно разследване не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те", посочват от прокуратурата.


Няма доказателство за престъпление


Заради това екипът от разследващи е приел, че няма доказателства за престъпление, свързано с естеството на вещите от снимките и видеозаписа, произхода на тези вещи или режима на тяхното държане, което да налага отделяне на материали по реда на НПК.


Независимо за какво престъпление по НК се извършва разследване, основният въпрос, на който следва да се отговори, е - отразяват ли веществените доказателства по делото обективната действителност. При установената фактическа обстановка след провеждане на всички възможни към момента действия по разследването категорични доказателства в тази насока не са събрани, посочват от прокуратурата.


От държавното обвинение обръщат внимание на една от възможните хипотези по делото - предположение, за което говорят свидетели по делото, че видеозаписът и снимките "отразяват специално аранжиран интериор с вещи с цел представяне на определен негативен образ на министър-председателя на Република България Бойко Борисов".


Започва проверка има ли пропуски в работата на НСО


Според прокуратурата "тази хипотеза е в унисон с други, установени в хода на разследването доказателства". От изготвената техническа експертиза може да се изведе предположение, че видеозаписът и заснемането са извършени от хора извън служителите на Националната служба за охрана (НСО). Има манипулации на данните за файловете и не е възможно да се установи действителната дата на заснемането.


Заради това според държавното обвинение трябва да се изясни има ли пропуски и нарушения при изпълнение на служебните задължения на съответните служители на НСО, свързани с ефективното осигуряване на личната охрана на министър-председателя и външната охрана на жилището, което обитава. Тоест прокуратурата ще търси виновни сред охранителите на Борисов.


По тази причина част от материалите са отделени и са изпратени по компетентност на Военноокръжна прокуратура. Веднага след като избухна скандалът, през юни 2020 г. със заповед на началника на НСО бе възложена служебна проверка.


"Тя бе приключена в срок и не установи пропуски в прилагането на процедурите за проверка и в сигурността на Борисов", заявиха пред "Дневник" от НСО в началото на декември и опровергаха твърденията на Борисов, като посочиха, че проверяват всички, които влизат при премиера.


Борисов обвини Радев, че пратил "една прекрасна госпожа да нащрака" спалнята му - четете тук

Коментари (248)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Мата Хари се оказала Шехерезада.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Очакван завършек на сапунката "чекмедже", само Кметя се пеняви още.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3231 Весело

  Няма човек.Няма проблем.Просто милиционерско правило.

 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4283 Весело

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Боко заяви официално, че знае коя е жената.....Радоста Гешев обаче, не може да я открие???? Няма такава простотия, това да искаш да го измислиш ще е трудно 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на Едмон Дантес
  Едмон Дантес
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Ами да, тя госпожата е виновна. Можеше поне отдела на КОС да се произнесе за съхранението на оръжието.

 6. 6 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  "Прокуратурата не откри "прекрасната госпожа", снимала Борисов, и спря разследването"

  Или, казано с думи прости:

  1. Не са разпитвали Боко!
  2. Боко прикрива информация, защото тая информация е инкриминираща.
  3. Боко е лъжец!

  А, де!
  Къде е ключът от бараката?

 7. 7 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Ами да, тя госпожата е виновна. Можеше поне отдела на КОС да се произнесе за съхранението на оръжието.
  —цитат от коментар 5 на Едмон Дантес


  КОС ще се произнесе веднага,след като Едмон Дантес ДОКАЖЕ ,че оръжието е истинско,а не пластмасова играчка.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Бойко забравил самоличността й...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  Тъй, ами - няма доказателство за престъпление!
  И аз си спомням как преди 21 години ми влязоха едни яки момчета вкъщи и ми разбиха глават с един котлон по никое време, щото ме сбъркали с някой си ... и прокуратурата не намери доказателства за престъпление....
  Тогава ми предлагаха 5000 лева /заплатите бяха по 200 лева, а за 5000 лева купих къщичка с една трета от двор в Орландовци/ за да си оттегля жалбата, но понеже отказах, получил ги е друг.
  Интересно колко е сега при тази инфлация тарифата за ненамиране доказателства за престъпление?

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#2] от "proventuss":

  Къртиш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 946 Весело

  Добре Мата не знаят коя е ,а Хари...който е зад нея ,какво за него???

 12. 12 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Бойко забравил самоличността й...
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Явно не я е обичал толкова ,много...или..??

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  На Коледа стават чудеса, но чак такива - прокуратурата нещо да открие - не.

 14. 14 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Аз сега на Бойко ли да вярвам или на Гешев? Като чета форума, има хора, вярващи и на двамата. А и на Пеевски.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1225 Весело

  До коментар [#5] от "Едмон Дантес":


  ...тя госпожата е виновна...
  —цитат от коментар 5 на Едмон Дантес


  Красива и богата е тая "господжа!
  Хей! Да не е пък един млад и много способен корпулентен господин, дегизирал се като "господжа"?

 17. 17 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 842 Неутрално
 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  "Невъзможно е да се установи коя е "Мата Хари"

  Ми Боко каза че знае коя е. Нали му е гадже. Прокурорите къде са я търсили? И от НСО знаят коя е.
  Боко каза, че банкнотите са истински. Манипулация била начинът на аранжиране.
  Честно казано свалям му шапка на Боко, че е успял да си инсталира такава прокуратура. Искат се страхотни качества за това. Едва ли в държаната има друг като него.

 19. 19 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  На тия "прекрасни" госпожи май никой не им знае бройката... е как да намериш конкретната я :)
  Баце тая платена любов ще му изяде главата :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#14] от "wkk57607068":

  Един приятел беше написал - не е проблем възрастен да вярвя в Дядо Коледа, проблем е възрастен да вярва на Борисов....

 21. 21 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#18] от "Judjuk":

  Не го възнасяй Боко за избора му на прокуратура ... щото тоя избор е на мазния дебелак :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 22. 22 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Бойко забравил самоличността й...

  Той коронавирусът има и странични ефекти....

 23. 23 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#16] от "Tzar Vova Josei-ki":

  От Симитли ли?

 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3870 Неутрално

  Надали има някой изненадан от това!

 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#12] от "!D !калпав е новия вид Дневник!":

  Както казала една полякиня на мой приятел: "Сексът не е повод за запознаване".

 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  Не знаели коя е госпожата ,ами бай Х знае ,да го питат!

 27. 27 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Е не могат да си го причинят това, да разследват главния тулуп, които толкова е удобен и изпълнителен. Иначе вече научихме от г-н Пеев, че са способни след една бутилка уиски да натресат обвинение в ОПГ и на златната рибка в аквариума.

 28. 28 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1536 Весело

  После да не се вярва в съществуването на призраци , особено от женски пол......( И да се ...............на горещи въглени, да не се върне....).

 29. 29 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Весело

  Това разследване трябваше да го води испанската прокуратура.Я колко бързо,тя закова Боко за "къщата в Барселона".

 30. 30 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "wkk57607068":Един приятел беше написал - не е проблем възрастен да вярвя в Дядо Коледа, проблем е възрастен да вярва на Борисов....
  —цитат от коментар 20 на boevbisser


  Казваш, не е проблем възрастен да вярва на кюлчета, пачки и пистолети?
  Диагноза си е.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 31. 31 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Преведено: Нека покрием случая. Ясно е коя е Мата Хари, но ако се разприказва, още по-лошо за Тиквата.
  Самият той негласно (а донякъде и гласно) потвърди, че е снимано в спалнята му и знае кой е снимал. Или може би не помни всички жени, с които периодично "общува" в спалнята си и им е имал доверие?
  ОСТАВКА!

 32. 32 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Те вече имат рефлекс за постоянно стреляне на себе си в крака:)

  "Чуждестранен агент"
 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Сега го изкараха Баце ,че няколко стотин актриси и шпионки са го прекарали през спалнята та не се знае коя е фотографката!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Добре, че не откриха пачки, кюлчета и пищов в спалнята на Христо Иванов, че тогава и свидетели щяха на бърза ръка да се намерят, и Гешев щеше да го държи 12 часа с белезници, вързан за парапета пред Съдебната палата пред камерите на всички телевизии, и орден Стара планина щеше да си даде, без да пита Фигуранта...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Снимките са менте/компромати! И хиляда пъти да ги пускате и сто статии или анализа да напишете лъжата не става истина!

  Даже в един момент става контрапродуктивно!

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Весело

  Прокуратура - мечта ! Е, поне за няКОЙ !!!

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Весело

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  " Добре, че не откриха пачки, кюлчета и пищов в спалнята на Христо Иванов, че тогава и свидетели щяха на бърза ръка да се намерят, и Гешев щеше да го държи 12 часа с белезници, вързан за парапета пред Съдебната палата пред камерите на всички телевизии, и орден Стара планина щеше да си даде, без да пита Фигуранта..."

  Недей, че още не е късно ! У нас всичко това може да се изфабрикува от ОПГ - то за отрицателно време !

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Весело

  До коментар [#17] от "Dark":

  " ПроКурватурата 🤬"

  Уви, такава е реалността у нас с тази ключова институция !

 40. 40 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Гешев продължава да е радост! :)))

  Така и не уточниха за кой е радост!

 41. 41 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#2] от "proventuss":

  Правиш фатална грешка. Не е завършек. Проблемите на Борисов тепърва започват. И в България, и извън България – в ЕС. И те уверявам, можеш да бъдеш 100% сигурен, че всъщност завършекът за него ще бъде затворническата килия. Няма да се измъкне. Ако перефразирам Джеймс Пардю – прекрачил е линията, след която няма връщане назад.

 42. 42 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#7] от "uvtest":

  Борисов с играчка?
  Ти май се е*баваш със шефа си. А бой ?

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 43. 43 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Изключителна адвокатска пледоария от страна на ДБ... И? Защо не разследвате връзките на пРезидента, как българските слуги се консултират с руска агентура за издигането му?

  agent
 44. 44 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4283 Весело

  Бойко забравил самоличността й...
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Те сигурно минават на рояци при такъв "Левент" та му е трудно на човека да ги помни всичките 😂😂😂
  Той и на годинки става може и деменцията да е започнала да се обажда 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 45. 45 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ebeneezer Goode":

  Не е лошо да идеш на офталмолог.НЯМА СНИМКА,на която Боко да е сниман заедно с пачките,кюлчетата и оръжието.Защо ли?

 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  "Снимките са менте/компромати!"
  До коментар [#36] от "Dariya Koleva":

  Боко каза, че парите са истински и са внесени от Мата Хари. Ти щом го харесваш, що не му вярваш?

 47. 47 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#43] от "Ronald Reagan":

  Айде, пак вие що биете негрите. Ей.

 48. 48 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#31] от "Trayan":“Ясно е коя е Мата Хари, но ако се разприказва, още по-лошо за Тиквата. ”Както остроумно писа колегата Хавай, това е Матушка Хари и ако Бойко не си кротува, току виж го навестила пак в спалнята му, когато най-малко очаква... ☠️
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  Абе той да внимава като си обува долните гащи да не са намазани с нещо.....справка Навални 😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 49. 49 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#41] от "murry":

  Слагам си напомняне на телефона да те питам след 96 дни какво да е райето на Борисов, по-широко или по-тясно.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Боко каза, че парите са истински
  —цитат от коментар 46 на Judjuk


  Айде бе,без майтап?!? Дай да видим кога и къде го е казал.

 51. 51 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Това просто е скандално...

 52. 52 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#20] от "boevbisser":

  Прав си напълно. Но все пак ще добавя към мисълта на приятеля ти Гешев и Пеевски.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#36] от "Dariya Koleva":

  "Снимките са менте/компромати! И хиляда пъти да ги пускате и сто статии или анализа да напишете лъжата не става истина!"

  Koleva, да не си ти прекрасната госпожа? Като Матрасов на амбразурата си, ама тая любов към Тиквата не ще да е случайна!

  Любов, всеотдайна и лъчезарна, какво тук значат някакви си пачки!

  .П.С.
  и кюлчета

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 55. 55 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  не успя да установи коя е "прекрасната госпожа" "Мата Хари"
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Ето я Мата Хари
  https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/dutch-exotic-dancer-and-courtesan-mata-hari-1906-news-photo/464431009


 56. 56 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  Жена, проверена от НСО, прави снимки, вероятно постановка, в спалнята на премиера, и 6 месеца не могат да разберат коя е. Айде стига глупости, тези ли ще намират корупция по висшите етажи....
  Наздраве.

 57. 57 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Правилно е да се разследва и охраната , защото може би Мата да е певица......нещо , което охраната даже да гледа , няма как да знае.....

 58. 58 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Откриването на такава госпожа е възможно за малцина. Не се самозаблуждавайте!

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#56] от "boevbisser":

  “Жена, проверена от НСО, прави снимки, вероятно постановка, в спалнята на премиера, и 6 месеца не могат да разберат коя е.”

  Бойко твърди, че я знае коя е, даже хълца на рамото на Туск как го била “сготвила”, ама Гешев, от пуста заетост да инспектира казаните по селата дали не тургат много захар у джибрето, не се сетил да го попита...

  😁😁😁😁😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7145 Неутрално

  Защо трябва да я търсят , да питат Борисов. Той си призна, че знае коя е.

 61. 61 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 168 Неутрално

  Милиционера Гешев е получил предложение на което не може да откаже - или спира разследването или мафиота Борисов ще разпространи компрометираща информация чрез придворните медии на ГЕРБ и Каскета ще бъде съсипан с неговата любовница от ъндърграунд средите. И както виждаме послушкото Гешев изпаднал в паника стопира всичко относно корупцията за милиони на мутрата.

 62. 62 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Вършите мръсната работа на руските служби. От това ще излезе заек, колкото от Къщата в Барселона 😊😊😊😊😊!

  agent
 63. 63 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Само мога да си представя какво би последвало в нормална държава, ако службите или прокуратурата не могат да установят коя жена влиза при човека с най-голяма власт държавата. Такъв посредствен театър никога не сме гледали.

 64. 64 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  О, това никой не го знае, а пък ББ -- хич.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 65. 65 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ronald Reagan":


  Вършите мръсната работа на руските служби... 😊😊😊😊😊!
  —цитат от коментар 62 на Ronald Reagan


  Т.е. блокираме пътя на Македония към ЕС и осигуряваме начин Газпром да заобиколи Украйна? При това за наша сметка?
  Май си прав!

 66. 66 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#56] от "boevbisser":“Жена, проверена от НСО, прави снимки, вероятно постановка, в спалнята на премиера, и 6 месеца не могат да разберат коя е.”Бойко твърди, че я знае коя е, даже хълца на рамото на Туск как го била “сготвила”, ама Гешев, от пуста заетост да инспектира казаните по селата дали не тургат много захар у джибрето, не се сетил да го попита...😁😁😁😁😎
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz


  Ми като е толкова деликатен, да пита твоя човек Туск.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 67. 67 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  До коментар [#63] от "Индиана":


  Само мога да си представя какво би последвало в нормална държава, ако службите или прокуратурата не могат да установят коя жена влиза при човека с най-голяма власт държавата. Такъв посредствен театър никога не сме гледали.
  —цитат от коментар 63 на Индиана


  Театърът сега започва. Бедна ти е фантазията какво ще има около изборите...

 68. 68 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Не може да се установи кой е правил снимките, но се знае, че еврото е фалшиво. Честито на раята, довечера пак ще има "Бате к*ре, 7 милиона педали плакаха дза к*р у модзъко и ци го получиха, че ги е*ем у пеерасите! Пеерасо ци е пеерас, сака си к*р!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Сега това нещо е смешно ! Това обаче бързо се качва нагоре ,колкото и да мислят че са уникално умни..

 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#63] от "Индиана":

  “Такъв посредствен театър никога не сме гледали.”

  Сценарист: Доган
  Режисьор: Пейо
  В главната роля: Бате Бойко
  Режисьор на МОНТАЖА: Гешев

  Какво си очаквал да се получи - Крал Лир?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ivan Stoyanov":

  " Милиционера Гешев е получил предложение на което не може да откаже - или спира разследването или мафиота Борисов ще разпространи компрометираща информация чрез придворните медии на ГЕРБ и Каскета ще бъде съсипан с неговата любовница от ъндърграунд средите. И както виждаме послушкото Гешев изпаднал в паника стопира всичко относно корупцията за милиони на мутрата."

  Само не ми става ясно защо милиционера трябва да получава подобни предложения изобщо ? Че нали самият му избор на поста е част от голямата сделка - мафията си прави каквото си ще, а той гони хайдуците по селата.........

 72. 72 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2142 Весело

  ,,Така на практика след няколко месеца разследване държавното обвинение официално сложи точка на един от най-големите политически скандали през годината, след като само преди дни се произнесе по подобен начин и обяви, че няма да образува досъдебно производство за аудиозаписите с глас като на премиера.”

  😂

 73. 73 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#31] от "Trayan":“Ясно е коя е Мата Хари, но ако се разприказва, още по-лошо за Тиквата. ”Както остроумно писа колегата Хавай, това е Матушка Хари и ако Бойко не си кротува, току виж го навестила пак в спалнята му, когато най-малко очаква... ☠️
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  По принцип съм съгласен, но се ли пише Матушка Гари? А вышла замуж она без любви ...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2142 Весело

  До коментар [#5] от "Едмон Дантес":


  ...а НСО?...

 75. 75 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Мама му стара... а ние очакваме правосъдие?
  Какво правосъдие кскво разследване?
  ОСТАВКА БЕ!

 76. 76 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Пътувайте при вашия приятел Горанов!
  От вас може да станат добри ,,консултанти”....

 77. 77 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Тези вероятно си мислят че ни се подиграват ...

 78. 78 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  До коментар [#63] от "Индиана":“Такъв посредствен театър никога не сме гледали.”Сценарист: ДоганРежисьор: ПейоВ главната роля: Бате БойкоРежисьор на МОНТАЖА: ГешевКакво си очаквал да се получи - Крал Лир?!
  —цитат от коментар 70 на Norman Granz


  Публика - 7 милиона рая от гъбари, отпускари, виладжии, неделни махмурлии до края на изборния ден, дребни мишоци, които чакат някоя огризка от силните на деня и градски боржуЙ дървени философи, на които логиката е "Такива селски тапети в апартамента на Борислав Игнатов, така се ядосах, че се зарекох още 10 години ще гласувам за ГЕРБ, поне са си автентични селяни!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 79. 79 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Що енергия за една постановка.

  sen
 80. 80 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  До коментар [#60] от "Роси":

  Защо трябва да я търсят , да питат Борисов. Той си призна, че знае коя е.
  —цитат от коментар 60 на Роси


  Той призна всичко - и че пачките са истински, и че кюлчетата са истински, и че пистолетът си е неговия, и че знае коя е "прекрасната госпожа".

  Но не могат да го питат коя е. За да го питат той трябва да подаде жалба в прокуратурата за обида и клевета (раздел VII от НК). А той не го е направил.

  А защо не го е направил? Ами защото чл. 147, ал (2) от този раздл VII на НК казва:

  (2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.

  Ако подаде такава жалба ще трябва да каже коя е Мата Хари, прокуратурата ще не ще трябва да я разпита и да я обвини, ще се стигне до дело и Мата Хари ще докаже истинността на разгласените обстоятелства.

  И тя ще стане - дето се казва - да не се погледнем.

 81. 81 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 406 Весело

  Премиерът знае коя е, ама прокуратурата не може да я открие.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Както обикновенно, Гешефтурата не разследва Баце за пачките и кюлчетата, а търси Мата Хари, за да и повдигне обвинение за незаконно нахлуване и незаконно заснемане.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Той призна всичко - и че пачките са истински, и че кюлчетата са истински,
  —цитат от коментар 80 на Един препатил


  Дай да го видим това признание.

 86. 86 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Весело

  До коментар [#75] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " Мама му стара... а ние очакваме правосъдие?
  Какво правосъдие кскво разследване?
  ОСТАВКА БЕ!"

  Аз лично очаквам именно това, което се случва ! Не правосъдие, а използване на институциите на държавата в полза на мафията и срещу всички нас ! Когато избираха настоящия главен, хората протестираха, а бизнесмените като Бобокови, например, си гледаха алъш - вериша, мислейки си, че тях това не ги касае ! Е, оказаха се излъгани, почнаха да викат, ама малко късно......

 87. 87 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Борисов винаги ще е избора пред поръчителите на записите/снимките.

 88. 88 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Всички знаем прекрасно какво щеше да му се случи на нашия толуп, ако беше премиер в нормална държава след подобна изцепка. Явно наистина материалът е под всякаква критика, само ченгесарите вършат нкакава работа у нас.

 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  До коментар [#85] от "uvtest":

  Каза го в интервюто пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" и много добре го знаете.

  А за пистолета и "прекрасната госпожа" защо не ме питате? Или това си го знаете още по-добре?

 90. 90 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Защо трябва да я търсят , да питат Борисов. Той си призна, че знае коя е.
  —цитат от коментар 60 на Роси


  Каза само, че се казвала Роси и коментирала често във форума на Дневник.
  Гешев навярно е вече по следите й.

 91. 91 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#89] от "Един препатил":

  Дали ще Ви затрудня много,ако помоля за цитат в който Боко признава ,че пачките,кюлчетата и пистолета,които се виждат на снимките са истински?Благодаря!

 92. 92 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Цепиш

 93. 93 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Гешев спи като една плешива Снежанка, нагризала отровна свинска плешка. Пълен резил.

 94. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Генерале, а ти знаиш ли я?

 95. 95 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Абе вие прокурори ли сте?!? Тиквата каза в прав текст, че знае коя е дамата, дори си е спомнил какво й е казвал докато е нареждала пачките "-На интервю съм, ще се забавя!"
  И тя се е стрелнала към спалнята със скороста на бит п....

  Питайте бе, питайте.

 96. 96 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Така. Щом Гешев не иска да „открие” коя е Мата Хари, значи знае коя е, значи първо, не е изпратена при Борисов от президента, второ, не е просто дама за забавления, която случайно е видяла пълното чекмедже и е решила да го щракне, ами е една от приносителките на пачки и кюлчета (в никакъв случай чекмеджето не е пълнено само от един източник), която освен че е задоволявала човешките нужди на полубожеството, е била вярна труженичка на този, който я е ползвал за куриер, и е документирала чрез снимки добре свършената от нея работа.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#2] от "proventuss":Правиш фатална грешка. Не е завършек. Проблемите на Борисов тепърва започват. И в България, и извън България – в ЕС. И те уверявам, можеш да бъдеш 100% сигурен, че всъщност завършекът за него ще бъде затворническата килия. Няма да се измъкне. Ако перефразирам Джеймс Пардю – прекрачил е линията, след която няма връщане назад.
  —цитат от коментар 41 на murry


  Защо не допуснеш, че представлението се развива по обмислен сценарии, при който истината ще лъсне достатъчно време преди изборите за да превърне компроматите срещу Борисов и разпространителите им в бита карта? Ще последва да го разпитат, ще стане ясно кой го е направил и че богатствата не са негови, и че по всякакъв начин се действа да бъде дискредитиран. Като повтаряте непрекъснато, че той е много тъп прекалено си повярвахте.

 100. 100 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Да разглеждаш снимки правени от нечий дом, без съгласието на собственика му е еднакво нечистоплътно с това да ги правиш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK