Кратки новини: Водата в Любимец вече е годна за пиене

Кратки новини: Водата в Любимец вече е годна за пиене

© Юлия Лазарова"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Парите от обира на инкасо автомобил са възстановени


След въоръжения грабеж на инкасо автомобил в Перник този петък, при който бяха задигнати около 1 млн. лева, компанията "VIP Security" е възстановила всички инкасирани суми на клиентите си. Още в първия работен ден след атаката, извършена от въоръжена престъпна група срещу охранителите на инкасо автомобила, сметките на всички клиенти на компанията са заверени в срок и по този начин е осигурена нормалната работа.


"Заставаме зад нашите служители, които доказано нямат общо с въоръжения обир в петък и продължаваме да работим с властите до окончателно изясняване на всички детайли свързани с този случай", коментират от компанията "VIP Security". Екипите на компанията продължават да изпълняват ангажиментите си по план и без прекъсване.


Водата в Любимец вече е годна за пиене
Съдържанието на арсен във водата за пиене на Любимец вече е в норма. Това съобщи пред Би Ти Ви областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Вчера беше издадено е предписание водата да не се използва за питейни нужди и приготвяне на храна. Беше измерено количество от 11,9 милиграма арсен на литър при норма не повече от 10 милиграма на литър в чешмите на града. Последните тестове са дали резултати в норма, като се очаква по-късно днес да бъде премахнато ограничението.


"Към момента показателите са 4,35 милиграма на литър, което е много под допустимата стойност. Нямаме обяснение, затова ВиК - Хасково, пуснаха писма до всяка една институция, която може да помогне и да се установи причината за завишените норми", каза Здравкова и допълни, че предстоят проверки от РИОСВ, Басейнова дирекция и БАБХ. Прокуратурата също проверява казуса.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK