На живо

Коронавирусът в България: властта пое първите ваксини с бус за кренвирши и стар хладилникПървата пратка ваксини срещу коронавирус от квотата на България в общоевропейската поръчка, пристигна днес. 9750 дози бяха приети за съхранение от държавното предприятие "Бул Био", а впоследствие част от тях поеха към Пловдив и Бургас. В тези два града, както и София, утре ще започне ваксинирането. Първи ще се ваксинира здравният министър Костадин Ангелов – в 10ч. В болница "Св. Анна". Пристигането на ваксините в Пловдив и Бургас стана с бусове за транспорт на кренвирши, а в Пловдив ваксините се съхраняват в близо над 40-годишен хладилник "ЗИЛ". В края на деня бяха дадени обяснения по казусите. "Дневник" проследи на живо ситуацията с развитието на епидемията в страната.
Фирмата, превозила ваксините: Хуморът е неуместен; от РЗИ обясниха за хладилникa

Фирмата "Белла България" изпрати обръщение до медиите, с което обяснява ситуацията с превозването на ваксините. Фирмата е собственик на бусовете, с които се дистрибутират кренвирши, с които ваксините днес бяха доставени в Пловдив и Бургас.


"В отговор на искане от "Бул Био" "Белла България" предоставя безвъзмездно специализиран хладилен транспорт на ваксините срещу COVID-19, предназначени за страната ни", съобщават от фирмата. Допълват, че автопаркът им отговаря на най-съвременните европейски изисквания за подобен тип превозни средства. "Те са оборудвани с най-модерната хладилна техника, поддържаща специални температурни режими, датчици, термограф и др. Високото качество на хладилните транспортни услуги на компанията е гарант за пълното спазване на условията за бързо и качествено транспортиране на ваксината до пунктовете в цялата страна", категорични са от "Белла България".


"Вярваме, че в условията на безпрецедентната криза, в която се намираме в момента, всеки е длъжен да даде своя принос за преодоляването й, независимо от спецификата на дейността си. Ситуацията е сложна. Хуморът е неуместен", завършват позицията си от фирмата.


От Районната здравна инспекция в Пловдив пък уточниха, че разполагат с по-нови хладилници от руския ЗИЛ, в който ще съхраняват ваксините. Неговата употреба се налагала, тъй като само на него може да се сложи катинар.

Първите ваксини срещу COVID-19 на "Пфайзер" и "Бионтех" пристигнаха във Варна, съобщава БНТ. Дозите са достатъчни за ваксинирането на близо 500 души медицински персонал от първа линия в морския град. Ваксинацията във Варна започва на 28 декември в лечебни заведения и РЗИ.


Част от ваксините, които присттигнаха днес са предназначени за медиците в Силистра, Добрич, Шумен, Разград и Търговище. Там ще ги получат в неделя.

Коронавирусът в България: властта пое първите ваксини с бус за кренвирши и стар хладилник

© Юлия Лазарова


На 27.12., в 10.01 часа ще започне ваксинирането на част от работещите във Военномедицинска академия (ВМА) срещу SARS-CoV-2, съобщават от болницата. Първият ваксиниран в лечебното заведение ще бъде генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на болницата и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. След него ще се ваксинират проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров, проф. Илия Салтиров и т.н. В първата група, която ще бъде ваксинирана – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят на първа линия в борбата със заразата в десетте COVID клиники.

От здравното министерство дадоха подробности за започващото утре ваксиниране срещу коронавирус. Първите градове, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас. В София в 10 ч. ваксинация ще се извърши в УМБАЛ "Света Анна". Първият ваксиниран ще е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. След него срещу коронавирус ще се имунизират д-р Рада Прокопова, ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра.


В Пловдив в 10 ч. в УМБАЛ "Свети Георги" първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на: д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено "Вътрешни болести" към същото отделение.


В Бургас в 10 ч. в Медицински център "Св. Николай Чудотворец" в сградата на УМБАЛ - Бургас първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев.

След София и Пловдив, ваксините на "Pfizer и "BioNTech" пристигнаха и в регионалната здравна инспекция в Бургас, съобщава Би Ти Ви. Доставени са 450 дози, като 250 са за медиците в Бургас. Останалите по 100 дози ще отидат съответно при лекарите в Ямбол и Сливен.


До сградата на РЗИ в Бургас е обособен имунизационен кабинет, а сред първите, на които ще бъде поставена ваксината, са лекарите от онкологичния център.


Подобно на Пловдив, и в Бургас ваксините бяха докарани с климатизиран бус на фирма за колбаси.


Ваксините няма да се съхраняват във фризер, а в обикновен хладилник при температура между 2 и 8 градуса, тъй като ще бъдат използвани в следващите пет дни.

Коронавирусът в България: властта пое първите ваксини с бус за кренвирши и стар хладилник

© Надежда Чипева


Хотели във Велинград обмислят въвеждането на отрицателни тестове за COVID-19 като условие за настаняване на празнуващите в тях, за да гарантират спокойствието на своите гости. Това заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Златко Златанов. "По този начин ще гарантираме спокойна и пълноценна Нова година на нашите гости. И не на последно място сигурно и безопасно празнуване", обясни Златанов.


Ако идеята бъде реализирана, клиентите, които предоставят отрицателен антигенен или PCR тест от последните дни, при пристигане ще бъдат настанявани директно. За останалите безплатни тестове ще се правят на място в медицински пунктове в хотелите. На служителите, участниците в празничните програми и на целия екип на хотелите също ще бъде направен подобен тест.


Очаква се идеята да бъде приета и реализирана и в други български градове, съобщават от БХРА.


Според заповедта на здравния министър Костадин Ангелов ресторантите в хотелите работят с вечерен час до 22 часа, вкл. и на Нова година.

След като ваксините за коронавирус, предназначени за района на Пловдив бяха докарани по-рано днес с бус за доставка на кренвирши, се оказа, че те се съхраняват в хладилник "ЗИЛ", произвеждан през 60-те години на миналия век. Да провери какъв е процесът по съхраняване на ваксините в Пловдив пристигна премиерът Бойко Борисов. С него бе и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.


Ангелов обясни, че дозите от ваксината в РЗИ–Пловдив ще се съхраняват в хладилник, на температура от 2 до 8 градуса, което е допустимо за следващите пет дни, в рамките на които ваксините ще бъдат използвани. "Готови са пакетите за всяка болница и информационните материали, отбеляза Ангелов. Той изтъкна, че на всеки пациент следва да се поставят две дози от ваксината, след което информационната система, която е подготвена, може да издаде удостоверение на всеки ваксиниран.


Подробности за посещението можете да прочетете тук.

Председателят на Българският лекарски съюз д-р Иван Маджаров ще е един от първите ваксинирали се срещу COVID-19. Това ще стане в Пловдив, обясни д-р Маджаров пред "Нова телевизия". Според него много повече лекари ще се ваксинират, отколкото показваха предварителните допитвания.


Маджаров обясни, че за никое лекарство лекарят не носи отговорност, тъй като го прилага след информираното съгласие на пациента. Той не мисли, че от ваксините ще има тежки странични ефекти.


"Ваксините са избавили човечеството от много тежки заразни заболявания", обясни д-р Маджаров. Според Маджаров всеки трябва сам да избере коя ваксина да си сложи.

Първата пратка ваксини срещу коронавирус пристигна в Пловдив. Дозите бяха докарани в регионалната здравна инспекция от хладилен камион за кренвирши малко след 10 ч., след като рано тази сутрин цялата първоначална партида от 9750 дози пристигна в София. По информация на здравното министерство за Пловдив са заделени 1100 дози от ваксините.


В следващите няколко дни ваксините ще бъдат съхранявани в обикновен хладилник, тъй като ще се използват почти веднага, поясни пред Би Ти Ви директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева. Пловдив е сред първите места, където ще започне ваксинацията – от утре едновременно със София и Варна.


Лекарите в COVID отделенията в Бургас са първите, които ще бъдат ваксинирани, като тези, които вече са преболедували, ще отстъпят място на колегите си. Това каза пред Би Ти Ви д-р Теодор Попов, зам.-завеждащ на COVID отделението към онкологичния център в града. В отделението в момента се лекуват 32 пациенти, като един се намира в реанимация. Д-р Попов ще е първият ваксиниран в морския град.


"Реших да се ваксинирам поради причината, че искам да предпазя себе си и моите близки. Нямам притеснения. Страничните действия на ваксините са общите – неразположение, температура, но това се случва в по-голямата част от ваксините, които се използват. Моят съвет е – имунизирайте се, въпреки притесненията", каза Попов.


След получаване на ваксините, в отделението ще бъдат ваксинирани 15 медици.


За пристигането на първите ваксини в България - четете тук.

Новите регистрирани случаи на инфектирани с коронавирус са 257

Коронавирусът в България: властта пое първите ваксини с бус за кренвирши и стар хладилник

© Цветелина Белутова


Едва 12.4% от направените тестове през последното денонощие са положителни, сочат данните от Единната информационна система. Новите случаи са 257 от направени 2072 теста (1060 PCR и 1012 антигенни). Най-много новите случаи са в област София град - 65, следват Варна - 33, Пловдив - 22, Бургас -15, Русе - 13, Добрич, Сливен и София (област) по 12.


Хоспитализирани към момента са 5580 човека, в интензивно отделение - 512. За последното денонощие са починали 50 човека.


Тенденцията в развитието на епидемията в България - вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  По-важното е че графиката на хората нуждаещи се от болнично лечение и в интензивното,върви надолу! Според мен това трябва да е показателя .

 2. 2 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1119 Разстроено

  До коментар [#1] от "angeles":

  Да, докато още не е дошъл новия ковид, оня южноафриканския.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4724 Любопитно

  Великолепна новина по Коледа, ако темпото се запази, докато дойдат ваксините вирус вече няма да има и населението ще е готово да гласува за "Спасителя" на нацията.......за пореден път 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#2] от "БМЗ": Тя ваксината действа и срещу него! Ето един току Що ваксиниран! https://fb.watch/2zH5oiuIaL/

 5. 5 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2845 Весело

  По всичко личи, че България за кой ли път без драматични колизии се измъква от поредния кръг на спиралата на пандемията, засмукала целия свят.
  Апокалипсисът пак не се състоя!
  Искрени съболезнования на умнокресливците!

 6. 6 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дон Кихот":

  Остава да добавиш, че сме спасени от вожда ви чекмеджегювеч.

 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  За да се възобнови нормалният живот ще са нужни поне 2 г. Това значи целият свят да се ваксинира и това е реалното време за да се направи това. Обаче едва ли ще стане точно така, та значи слагаме ги 3 г. След това точно когато всички започват да се радват, че вирусът е отстъпил изведнъж ще дойде световна икономическа криза, защото всички тези заеми с които се живее сега ще трябва да се връщат.

  Анатема на комунизма!
 8. 8 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Юруш на ваксините!

  "Регулирането на словото е опасна идея, която не е съвместима с принципите на свободното общество." - Рон Пол
 9. 9 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2673 Неутрално

  Мерките дават резултати, а и саботьорите се закротиха.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4724 Любопитно

  .......... След това точно когато всички започват да се радват, че вирусът е отстъпил изведнъж ще дойде световна икономическа криза, защото всички тези заеми с които се живее сега ще трябва да се връщат.
  —цитат от коментар 7 на anonim440


  Тези заеми никога не са отпускани с идеята, че ще се връщат. За справка погледни Гърция. Докато има печатници, ще има пари......"Заемите" отдавна загубиха монетарна стойност и се превърнаха в Политическа маша за подчинение. Аз ти "давам" пари и ти правиш каквото ти се каже, а ако си послушен ще ти опростя тези заеми......само, за да ти дам други 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 130 Неутрално

  Ха дано, ама надали с тези 12%. Заразените са много повече. С изключение на повечето пенсионери, народът щъка неуморно. Ресторантите може и да са празни, но компании се събират навсякъде. Нищо общо с карантината в началото на епидемията, когато и децата бяха по къщите. Около мен от 10-тина заразени и прекарали къде по-леко, къде по-тежко Ковид, само един е в статистиката. Наблжаваме 50-те процента на колективния имунитет и без ваксина, ако изключим 2-та милиона и нещо емигранти.

 12. 12 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  "Нямам притеснения. Страничните действия на ваксините са общите – неразположение, температура, но това се случва в по-голямата част от ваксините, които се използват. "

  While preclinical studies have generated great optimism about the prospects and advantages of mRNA-based vaccines, two recent clinical reports have led to more tempered expectations22,91. In both trials, immunogenicity was more modest in humans than was expected based on animal models, a phenomenon also observed with DNA-based vaccines171, and the side effects were not trivial.

  При мишки - добре,ама при хора?

 13. 14 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 601 Весело

  Тези данни за вируса вече няма кой да ги чете. Актуални са ваксините а след това ваксинираните .

 14. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Мерките дават резултати, а и саботьорите се закротиха.
  —цитат от коментар 9 на Корки


  Е то резултатите са ясни - 30-40 милиарда нови заеми за държавния апарат и масови фалити на малки фирми и домакинства през 2021.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 16 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Доказва се, че мерките нямат никакъв смисъл. Последната седмица беше зверска блъсканица и пазаруване по всички отворени магазини.

 16. 17 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Никакъв групов имунитет нямаме. Гответе се март за нови две седмици... Цикъла е от около два месеца до нов пик. Най-удачно преди изборите. Най-рано май месец ще има значителен дял имунизирани, който да сложи край на локдауните и да се надяваме до края на август да сложи край на болестта...

 17. 18 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Добра новина, след като Вождът Цървул изтрепа един град население с нищоправене.

 18. 19 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1152
  България - 1022
  Румъния - 783
  Гърция - 433
  Сърбия - 336
  Турция - 228

  Смъртността в България е 2,4 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  Швеция и съседите ѝ:

  Швеция - 817
  Дания - 195
  Финландия - 95
  Норвегия - 77

  Смъртността в Швеция е между 4 и 10 пъти по-висока от съседите ѝ.

 19. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 21 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#9] от "Корки":

  Кои мерки, да се правят все по-малко тестове ли ??! Да, дават резултат, отдавна е ясно, че "данните" се манипулират както им е удобно на няКОИ.

 21. 22 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#19] от "xkoleva":

  За Турция официалните данни които се дават не са верни. Това вече в Турция се казва открито от опозицията. Занижени са данните за смъртните случаи.

  Анатема на комунизма!
 22. 23 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2297 Весело

  Много точно един забеляза,че носят кашона с ваксината като ковчег с мъртвец! Вижте снимката отново...

 23. 24 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Тенденцията за намаляване на процента назаразените е много добра. Дано да я запазим.

 24. 25 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  В момента болниците си оправят бюджета, на гърба на държавата. Мисля, че е редно правителството да направи проверка, за да се провери, на случаен принцип (не всеки един случай), дали човекът наистина е бил заразен или не. Хора без коронавирус изобщо, се пишат, че са умрели от него или са го имали, за да се точат пари от здравна каса.

  Така че тая статистика, колко са умрели, няма общо с реалността у нас.

 25. 26 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Знаехме, че в кренвиршите има всичко, но с ваксината удариха джакпот! А "Леки" изпревари конкуренцията с една обиколка!

 26. 27 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#9] от "Корки":Кои мерки, да се правят все по-малко тестове ли ??! Да, дават резултат, отдавна е ясно, че "данните" се манипулират както им е удобно на няКОИ.
  —цитат от коментар 21 на Alex Ivanov


  Ти представяш ли си да си признаят, че със затварянето не се постигна нищо. То вярно, че са безочливи, ама имат усет.

 27. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonim440":

  Гледайки Г7 примерно, мислиш ли, че въобще смятат някога нещо да връщат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 29 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Един ден от петте дни разрешени в нормален хладилник ваксината ще стои в Пловдив без да се извършва ваксинация. Ако наистина се планира широка ваксинация, не мога да разбера защо в Пловдив няма фризери. С лабораториите за тестове също имаше забавяне. Сега пак ще се ослушват явно. Нещо крив е този град. Поне по медицинските въпроси.

 29. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Великолепна новина по Коледа, ако темпото се запази, докато дойдат ваксините вирус вече няма да има и населението ще е готово да гласува за "Спасителя" на нацията.......за пореден път 😂
  —цитат от коментар 3 на padrino


  Населението знае, Спасителите са Маркс, Енгелс и Ленин.
  У нас Бойкикев, Нинова и Слави, а може да включиш и Сестра Галева, /Спасителите/ те очакват ! Само изчакай 28.03.21 г.

 31. 32 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Не си слагайте ваксини, защото инфекционистите като Мангъров ще умрат от глад.
  —цитат от коментар 30 на varna_moreto81


  По света няма само ковид, а много други инфекциозни заболявания. Не ти пожелавам да ти се налага да те лекува Мангъров.

 32. 33 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Докато има печатници, ще има пари
  —цитат от коментар 10 на padrino

  Както в земята на Скотовете дето обитаваш ли? Където всяка банка си печата собствени пари, а закона казва, че няма дори официално платежно средство! Приемането на скотски паунди било на базата на добра воля м-у разменящите си ги! Палячо, тръгнал да надзърта в паницата на другите

 33. 34 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3269 Неутрално

  Значителен спад, да но е реален, за да отдъхнем малко.

 34. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  Добра новина.
  Очакваме масова и ефективна ваксинационна кампания за да се спре веригата на заразата!

 35. 36 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 678 Весело

  Втората вълна преминава. Испанският грип е преминал на 3 вълни за около 3 години, като втората е била най-сериозна, доколкото помня. Така, че има време. Тъкмо ще ваксинираме 20% от населението и ще обявим победа. Нищо, че ще прилича на лекуване на настинка - с лекарства за седем дни, без лекарства за седмица.

 36. 37 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 55 Неутрално

  "...Маджаров обясни, че за никое лекарство лекарят не носи отговорност, тъй като го прилага след информираното съгласие на пациента. Той не мисли, че от ваксините ще има тежки странични ефекти...."

  Ха. И как точно ще информират лекарите пациента, като никой няма данни за дългосрочните усложнения.?

 37. 38 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Добра новина.Очакваме масова и ефективна ваксинационна кампания за да се спре веригата на заразата!
  —цитат от коментар 35 на selqnin


  Нищо няма да спре ваксината. Ваксината би трябвало да намалява броя на усложненията, но не предотвратява заразяването.

 38. 39 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3269 Неутрално

  До коментар [#36] от "puknatastotinka":

  Аз така си лекувах вирусния грип, но сега се страхувам да кихна, все температурата меря, и аз се поддадох на паниката, плаши ме повече изолацията.

 39. 40 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Дано повече хора се ваксинираме. Останалите умници антиваксъри ще разчитат на нас, но няма да си го признаят, а ще демонстрират колко са умни.

 40. 41 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5080 Весело

  В този случай , ЗИЛ-ът ще спаси положението.....

 41. 42 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Останалите умници антиваксъри ще разчитат на нас, .....
  —цитат от коментар 40 на stedim


  И за какво ще разчитат на "вас" .... по-скоро, когато ви ударят автоимунните болести и алергии в резултат на експерименталната ваксина ще легнете на здравните осигуровки на всички останали и ще ревнете за обезщетения от държавата ...т.е. пак всички останали ....

 42. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4723 Неутрално

  Тенденцията за намаляване на процента назаразените е много добра. Дано да я запазим.
  —цитат от коментар 24 на star bastun


  Ако престанем да правим тестове, веднага ще "победим" вируса!

 43. 44 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  До коментар [#42] от "bkp49697864":

  "Експерименталната ваксина" е разработена от хора с познания, а не от драскачи като тебе.

 44. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  Дали след празниците картинката ще е същата? Или тогава с натрупване , всичко ще изглежда ужасно.

 45. 46 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Мерките дават резултати, а и саботьорите се закротиха.
  —цитат от коментар 9 на Корки


  Да ги ударим и с купуването на хляб - и ептен ще кротнат!


  Хубаво са ни го написали, как да се действа..
  "За да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег .. или числото ... 13:17. .."

 46. 47 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1244 Неутрално


  "Експерименталната ваксина" е разработена от хора с познания, а не от драскачи като тебе.
  —цитат от коментар 44 на stedim


  Какво стана с теорията, че биологичен материал от маймуни за ваксини, е предизвикал появата на СПИН?
  Отрекоха ли я?

  Или още не са успели ..

 47. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  Само да не разберем във вторник, че тази статистика е била само за празниците.

 48. 49 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Не си слагайте ваксини, защото инфекционистите като Мангъров ще умрат от глад.
  —цитат от коментар 30 на varna_moreto81


  Мангъров треска го тресе.
  Та Ваксините, съвсем скоро, ще победят всякакви болести!

 49. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#42] от "bkp49697864":

  Зачетох се в листовката на Пфайзърската вакса в превод на български , дето МЗ я публикува. Там пише, че адекватно изследване на взаимодействие с други лекарства и препарати НЕ Е ПРАВЕНО .
  То у нас рядко се правят биограми за антибиотици ,та кво остава за това.

 50. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#44] от "stedim":

  Проучванията и разработката на mRNA са започнали още преди двайсе лазарника. Имат определен напредък и то в лечението на някой видове раци ,в комбинация с химиотерапия. При опитните плъхове сичко било муци ,но при хора било умерено и свързано с небезобидни реакции и странични ефекти.

 51. 52 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Не било бусче за салам, а за кренвирши. Еххх, мисирки, мисирки, само за буркани ставате.

 52. 53 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Фантазията на читателите е бедна, в сравнение с действителността. Като прочетох, че за ваксината се използва ЗИЛ, естествено си помислих за нещо тежко и ръмжащо, на четири колела... и брандирано с реклами на тежки мезета...

 53. 54 Профил на PernikForBG
  PernikForBG
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Прекрасна новина, че ваксинирането започва от министър. Преди изборите и кандидатите за народни представители и президент следва да се ваксинират. Аз лично ще гласувам за канидадтите от листа на партия, които са се ваксинирали!

 54. 55 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#32:"nij50393132"]Не ти пожелавам да ти се налага да те лекува Мангъров./quote]

  Преди няколко години, Мангъров спаси живота на сестрата на мой добър приятел, когато всички я бяха отписали.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 55. 56 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#42] от "bkp49697864":"Експерименталната ваксина" е разработена от хора с познания, а не от драскачи като тебе.
  —цитат от коментар 44 на stedim


  Не се напъвай да родиш мишка! Разработена е за хора без познания.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 56. 57 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  Ще предават ли по телевизията на живо да му види цяла България г3а.

 57. 58 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дон Кихот":

  Е кое не се състоя бе, бяхме на първите места по смъртност в Европа, смъртността се удвои а и без това ни е висока, персонала в болниците оредя на половина а икономиката е в нокдаун

 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 60 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  Ще има ли заря,когато се ваксинират Ангелов и Мутафчийски?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 60. 61 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дон Кихот":

  "Апокалипсисът пак не се състоя!
  Искрени съболезнования на умнокресливците!"
  ====================
  Никой не може да им попречи да се възмущават.
  Ако не бяха доставени ваксини - Защо?
  Като има - Защо само толкова?
  Защо с бус на фирма за месо? Незададени при други условия....Защо купихте нов бус? Колко струваше? Трябваше ли?
  Очаквам и въпроси защо първо на........? Не трябваше ли първо на...? Наистина ли се ваксинира г-н..... или само го боцнаха?
  Тъй като не съм важен обществен фактор, аз ще се ваксинирам, когото ми дойде времето според графика.

  Еретик
 61. 62 Профил на m G
  m G
  Рейтинг: 27 Неутрално

  те са толкова много администрация професори генерали министри и още един тон безполезни хрантутници дали ще останат една две дози за тея дето фактически работят с ковид

 62. 63 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Браво на министъра на здравеопазването, браво и на генерал Мутафчийски. Така се прави. Няма по-убедително нещо от личният пример. И дано този кошмар скоро свърши.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 63. 64 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  Колко бойци води генерал Мутафчийски? Нямат край комунистическите изгъзици с военизирани структури,пагони и лампази.Минимумът за генерал в Българската армия е 5000 човека или 3 до 5 бригади.Разнасянето на униформа пред мисирки не се брои.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 64. 65 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Дано повече хора се ваксинираме. Останалите умници антиваксъри ще разчитат на нас, но няма да си го признаят, а ще демонстрират колко са умни.
  —цитат от коментар 40 на stedim


  На вас се разчиташе и за изкъртването на пейките и затварянето на парковете , за плътното накачулване с маски и налагане на прочее ковидистични мерки ..

  А сте една шепа хора , ковидистите.
  Повечето хора в обществото стоят и гледат сеир .
  А вие ходите навред, обикаляте, викате : "маските! маските!"(освен ако няма тумба роми отпред, толкова тъпи и ковидистите не са..) , пишете активно по форумите . Лидери сте на мнения!

  Малко сте вие, а другите са повече - хора, дето нищо не щат да вършат.
  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме.. Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни...

  Мани, мани .. За народа - загуба велика
  Де ги ковидистите, де ги?
  Сал на тях се разчита сега и за ваксините!

 65. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3942 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Прие на склад, но не пое.
  Скептицизъм...

  Европейска бус обиколка с агент Буда, лек за всички болежки,
  би обърнала тренда ;)

  "Коронавирусът в България:

  властта пое първите ваксини
  с бус за кренвирши и стар хладилник"

 66. 67 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Браво бе - някой ползва Ubuntu.

  Машинки сте.

 67. 68 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3436 Весело


  Комисията за защита на конкуренцията трябва да се намеси и да въведе график за извозване на ваксините от различните производители на кренвирши. Готвят се протести и блокиране на пътища срещу монопола на "Леки"!

 68. 69 Профил на sando slavov
  sando slavov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#20] от "Моа Преател Тайпи":"ако не намираш драма в двойното увеличение на и без това рекорно високата ни смъртност--в света!-- ше да си интересн... кухар. да не си катунари-ГЕРБ?"Периодът на двойното увеличение е данъкът, който България плати за безумните геноцидни прояви, наречени "велики въстания".И както и да лижете-мажете, хората винаги ще го приемат само така.А вие обяснявайте, че нямате сестра...
  —цитат от коментар 59 на Дон Кихот


  ... е, като по-Отговорни що не подадохте оставки... м

 69. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Дано повече хора се ваксинираме. Останалите умници антиваксъри ще разчитат на нас.
  —цитат от коментар 40 на stedim


  България цяла, сега вази гледа!
  Да бихте бегали?

  Да мрете, по-добре .. !

 70. 71 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:България и съседите ѝ:Македония - 1152България - 1022Румъния - 783Гърция - 433Сърбия - 336Турция - 228Смъртността в България е 2,4 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.Швеция и съседите ѝ:Швеция - 817Дания - 195Финландия - 95Норвегия - 77Смъртността в Швеция е между 4 и 10 пъти по-висока от съседите ѝ.
  —цитат от коментар 19 на xkoleva


  Не бързай със заключенията! Швеция в момента има два пъти по-малка дневна смъртност от Дания. Шведите преминаха без да нанесат големи щети, особено върху психиката на хората.

 71. 72 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#33] от "Молотовка":

  Като каза за шотландските паундове... В Англия доста им се мръщят и не ги харесват. Уж са една държава.

  Бивш tww09306483.
 72. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  Добре, че го докарваме откъм статистика. Когато трябва нарастват, когато трябва-намаляват.

 73. 74 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 647 Неутрално

  https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2020/12/26/5fe661acfdddff32598b45a7.html


  Испания - същата работа.В хладилен бус за кренвирши.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 74. 75 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Кренвирши и катинар - ключови думи във втория ден на Коледа.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 75. 76 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Прекрасна новина, че ваксинирането започва от министър. Преди изборите и кандидатите за народни представители и президент следва да се ваксинират. Аз лично ще гласувам за канидадтите от листа на партия, които са се ваксинирали!
  —цитат от коментар 54 на PernikForBG

  Че ти си страхлив е ясно, но защо ще вкарваш страхливи в управлението?

 76. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  А дали е имало и колбаси между ваксините в буса? Така де, да не прави празен курс 😜

 77. 78 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Ще има ли заря,когато се ваксинират Ангелов и Мутафчийски?
  —цитат от коментар 60 на Майндърбайндър  Браво на министъра на здравеопазването, браво и на генерал Мутафчийски. Така се прави. Няма по-убедително нещо от личният пример. И дано този кошмар скоро свърши.
  —цитат от коментар 63 на Scorpi_4404

  Те ще си бият по една дестилирана вода за ваше спокойствие, все пак са грамотни.

 78. 79 Профил на Ilian Kovandzhiev
  Ilian Kovandzhiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наскоро показаха как премиерът на Израел Натаняху го боцнаха по ръката с нещо което е уж ваксина против ковид. Мислите ли че израелският премиер ще си постави ваксина от която не е ясно какви могат да бъдат точните последици.???

 79. 80 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 405 Неутрално

  А дали е имало и колбаси между ваксините в буса? Така де, да не прави празен курс 😜
  —цитат от коментар 77 на volarok


  И в колбасите на тая фирма и във ваксините не се знае какво има, така, че е все тая, дано да не е бил празен курса.

 80. 81 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  До коментар [#54] от "PernikForBG":
  "Прекрасна новина, че ваксинирането започва от министър. "
  _______________
  Как да сме сигурни, че на публичните личности не им поставят плацебо?

 81. 82 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Еми в кренвиршите има толкова съставки, че и за ваксина стават, какво толкова. Могли са да сложат някакво покривало на камиончето, но това не е фатално, общо-взето - дано да премине пандемията.

  Чисто тактически - ГЕРБ си оправиха имиджа и се позабравиха золумите - виж как спряха компроматите, просто спряха да ги правят, засега, разбира се.

  Което не е малко - кражбата става все по-рафиниран занаят и ГЕРБ трябва да вървят в крак с новите технологии.

 82. 83 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Васко гордо ще откаже ваксината щото антифриса на бусчето не бил сменян на две години,

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 83. 84 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Негърска държава

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 84. 85 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 387 Любопитно

  Тека ще е.Кагато изборете ги спичели ДеБъ ,ваксините ше бъдат разнасяни с гумени лодки.🐵

  Много съм прост
 85. 86 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#58:"uq".....а икономиката е в нокдаун [/quote]
  Икономиката е в нокдаун от влизането ни в ЕС когато се унищожи дребния бизнес -сега е в нокаут и няма ставане.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 86. 87 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Защо ли си играят на .....!?? Никой не вярва на тези измислени числа

 87. 88 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 687 Любопитно

  До коментар [#78] от "crq18506084":

  Трябва да си вкараш малко дестилирана вода в главата. Може и да проработи...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 88. 89 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 687 Весело

  До коментар [#76] от "crq18506084":

  Че си прост е ясно. Защо обаче ръсиш глупости във форума?

  Опознай себе си...Нищо излишно.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK