На живо

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Цветелина БелутоваПървите ваксинации срещу коронавирус в страната бяха проведени днес. Началото бе дадено в 10 ч. с ваксинацията на здравния министър Костадин Ангелов. То се случи в присъствието на патриаршеския викарий епископ Тихон, който се ваксинира след това. Сред публичните първи ваксиниращи се бяха Венцислав Мутафчийски, Иван Маджаров, Асен Балтов, Красимир Гигов. Ваксинации на медицински лица бяха проведени в три от шестте района, на които е разделена страната според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 – тези за които отговарят РЗИ-тата в София, Пловдив и Бургас. Утре предстои ваксинацията да започне и в останалите три района, подчинени на РЗИ-тата във Враца, Велико Търново и Варна.


Няколко часа след ваксинацията здравният министър обясни, че се чувства добре и определи за най-важното през деня подкрепата от Българската православна църква. "Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в България
В деня, в който в страната започна ваксинирането срещу коронавирус, здравният министър Костадин Ангелов акцентира върху подкрепата на Българската православна църква като най-важната новина днес. Ангелов обясни, че се чувства добре няколко часа след ваксинацията му. Ангелов разясни, че ваксината е съвместима с противогрипната и няма пречка човек да е ваксиниран и с двете. Преболедувалите COVID-19 трябва да изчакат няколко месеца след оздравяването, за да се ваксинират. За подобно ваксиниране заради постепенно намаляване на изградените антитела призова днес шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който прекара вируса.


Какво още каза Ангелов - четете тук.

От Министерството на здравеопазването разпространиха кадри с подготовката за ваксинирането на министъра Костадин Ангелов. Във видеото се вижда и документа, който всеки ваксиниран получава, както и декларацията за информирано съгласие за извършване на ваксинацията, която всеки подписва преди нея.

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Цветелина Белутова


От утре Турция въвежда изискване за представяне на негативен PCR Sars-CoV-2 тест за всички граждани, влизащи в страната със самолетните линии, а от 30 декември - и за влизащите по сухопътните граници. Пристигащите пътници без тест подлежат на задължителна 7-дневна карантина, след което следва да си направят тест и при отрицателен резултат се освобождават от карантината. Гражданите с положителен резултат ще бъдат лекувани според протокола на Министерството на здравеопазването на Турция в турско лечебно заведение.


Обявените мерки не засягат транзитно преминаващите пътници през летищата, но важат за транзитно преминаващите граждани през сухопътните граници на страната.

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Георги Кожухаров


Днес ваксинирането започна в три от шестте района, на които е разделена страната според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 – тези за които отговарят РЗИ-тата в София, Пловдив и Бургас. Утре предстои ваксинацията да започне и в останалите три района, подчинени на РЗИ-тата във Враца, Велико Търново и Варна.


Първата фаза от ваксинирането засяга медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник фармацевти и друг помощен персонал. Те са поставени под висок риск от заразяване с COVID-19 и могат да предават инфекцията на рискови групи от населението. Имунизирането им ще позволи те да продължат да изпълняват професионалните си ангажименти, според плана.


Ваксините на Pfizer/BioNTech се поставят на два пъти в рамките на 21 дни.

Тодор Кантарджиев: Ваксината не достига до нашето ДНК

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Юлия Лазарова


"Ваксината, която дойде в нашата страна е от групата на РНК-овите ваксини. Те съдържат информационна РНК, която е синтезирана по модел, така че влизайки през нашите рибозоми, започва да синтезира белтък, който изгражда имунитет. Тя е изпитвана на над 400 хил. души. В САЩ – милион са имунизирани", това заяви пред Би Ти Ви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.


"Няма да ни чипират, това което се вкарва в организма изобщо не стига до нашето ДНК и генетична информация. Ваксината влиза в човешките клетки, но не достига до ядрото им", каза още той.


Относно бързата реакция при създаването на препаратите, той посочи, че от години се работи по този вид ваксини и това е бъдещето при имунизацията. По думите нежеланите реакции при ваксинация през изминалата година са били 16, а имунизираните са хиляди.


Кантарджиев уточни, че медиците, които се ваксинираха днес с препарата на Pfizer/BioNTech ще получат втора доза от него след три седмици. "Не са безсмъртни, докато се създаде имунитет трябва да минат 20-тина дни, трябва да се пазят. Ваксините са еднакви, но при поставянето на първата, реакцията е по-слаба и затова се поставя втора доза", добави той.


Проф. Кантарджиев посочи, че при изкарана коронавирусна инфекция, първите два месеца след заболяването неговата имунна система е подтисната и ефектът на ваксината ще бъде малък.

Костадин Ангелов: В САЩ ваксините транспортира компания за дистрибуция на риба тон

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов коментира факта, че ваксините са транспортирани в камиони за пренасяне на кренвирши. "Видях какво става в социалните мрежи. Търсенето на акцент в тази посока не е приемливо. България не е единствената държава, в която транспортирането се случва с частни компании. В САЩ това се случва с компания за пренасяне на риба тон. В Канада - с бусове на сладолед. Благодаря на българските производители, че осигуриха такава логистика да се случи този процес. Очаквам протегнатата ръка и на други производители, за да бъде успешна борбата срещу вируса", заяви още здравния министър.


По думите му изискването към компаниите, към които правителството се е обърнало за съдействие, е било да бъде осигурен нормален температурен режим за транспонтиране на ваксините, който да може да се следи през целия машрут. Това се е случило чрез термограф. "Считам, че не опаковката е важна, а съдържанието. Хуморът е неуместен, всяка една помощ, която е навременна, е полезна", каза още министърът.

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Цветелина Белутова


"Вярваме, че със започването на ваксинирането ние ще победим тази световна пандемия и ще се върнем към нормален начин на живот", каза пред медииите след като беше ваксиниран срещу коронавирус министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той обясни, че се чувства добре - както се е чувствал и преди ваксинирането.


"Защо хората ги е страх от тъмното? Защото не знаят какво има в тъмното. Тогава, когато ние отворим вратата и осветим цялата истина за COVID-19 и ваксините, считам, че българските граждани ще направят своя информиран избор. Считам, че в настоящия момент те са много по-информирани, много по-ориентирани в търсенето на адекватна и стойностна информация по всички въпроси, касаещи COVID", каза Ангелов


Той обясни, че след втората ваксинация, след изработването на антитела, в случай, че човек се зарази, би следвало неговите антитела веднага да унищожат вируса и да няма възможност той да е преносител на коронавирусната инфекция.


Ангелов също така съобщи, че не е необходимо да се прави бърз тест за коронавирус преди да се поставя ваксината. Дори и ваксинираното лице да е носител на COVID-19, няма проблем да се ваксинира.


Асен Балтов: Преболедувалите също трябва да се ваксинират срещу коронавирус

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Юлия Лазарова


Минути след като беше ваксиниран срещу коронавирус, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов обясни, че ваксината трябва да бъде направена и на хора, прекарали COVID-19. Балтов вече е прекарал вируса.


"Изключително много вярвам на науката. Смятам, че ваксинирането трябва да бъде направено от хора, които са прекарали COVID. Не се получава траен имунитет, антителата постепенно спадат. 100-110 ваксини ще бъдат направени за три дни в Пирогов", обясни Балтов. Директорът на болницата обясни, че над 1000 души от "Пирогов" са изявили желание да се ваксинират, а всички те ще бъдат обхванати при следващата доставка на ваксини.

Венцислав Мутафчийски: Дойде нашето оръжие във войната

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Георги Кожухаров


"Намираме се във война, но дойде нашето оръжие и то е в тези малки флакончета. То ще ни спаси от всичко това, което беше през тази година. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки. Ние сме длъжни, ние имаме необходимост да ги върнем", заяви минути преди да бъде ваксиниран ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Ваксинацията протече нормално, а след него ваксинирани бяха и други лекари от болницата.

"Дневник" излъчи първата ваксинация в страната

"Дневник" излъчи на живо първата ваксинация срещу коронавирус - на здравния министър Костадин Ангелов. "Вярвам, че учените са си свършили работата и ваксината е спасението, което очакваме", каза той непосредствено след ваксинацията.

Коронавирусът в България: здравният министър даде начало на ваксинацията (хронология)

© Надежда Чипева


Днес предстоят първите ваксинации срещу коронавирус в страната. В 10 ч. в МБАЛ "Св. Анна" в София първият ваксиниран ще е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Минута по-късно във ВМА ще се ваксинира ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на болницата и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Ваксинации на медицински лица днес ще се осъществят и в Пловдив и Бургас. Първата пратка от ваксините на Pfizer/BioNTech - 9750 дози, пристигна вчера в страната.


"Дневник" ще излъчи на живо ваксинацията на здравния министър Костадин Ангелов.

Регистрирани са 469 положителни проби за COVID-19 за последното денонощие. Това са 15.8% от направените 2973 теста (1759 PCR и 1214 антигенни). Отново най-мнго нови случаи има в област София град - 95, следва Пловдив - 56 и Варна - 47.


Към момента са хоспитализирани 5545 пациента, от тях 523 са в интензивно отделение.


За последното денонощие са излекувани 876 човека, а починалите са 50.


Тенденцията в развитието на епидемията в страната вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (262)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  Много добра идея е да се ваксинират здравния министър и шефът на НОЩ. Не че това ще изтрие напълно вчерашното петно от кренвиршите и хладилника ЗИЛ, но все пак е позитивна стъпка за успокояване на населението. Президентът също, поне според мен, трябва да даде пример и да се ваксинира, за Борисов не знам дали е медицински възможно толкова скоро след прекараната инфекция.

 3. 3 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 756 Неутрално


  Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:

  1.Белгия 1650
  2.Сан Марино 1649
  3.Словения 1218
  4.Босна и Херцеговина 1199
  5.Италия 1185
  6.Северна Македония 1165
  7.Перу 1127
  8.Андора 1073
  9.Испания 1065
  10.Черна гора 1048
  11.Великобритания 1034
  12.България 1029
  13.САЩ 1024
  14.Чехия 1022
  15.Франция 958

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  Демек, на стадото трябва овен след който да тръгне 😉
  А още по добре ще бъде да ваксинират първо 90 годишните клиенти на някоя психоклиника —> така ще се демонстрира грижа за най застрашените.😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  До коментар [#1] от "WWW":

  "А носенето на маски - като носене на кръст, така показваш че си вярващ."

  НЕносенето на маски също показва нещо екзотично.
  Не смея да го назова, може би МОДИ е със слаби нерви.
  Но всеки ще се досети- щом е екзотика, носителите й са не повече от процент.
  И то с голямо натягане.

 7. 7 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Хайде на "Хотдога"..........с горчица или кетчуп по избор.....

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Разстроено

  До коментар [#3] от "plynii":

  Сан Марино и Андора са държави-джуджета с много малко население, че всяка статистика там е в рамките на статистическата грешка. Можем да ги изключим от класациите. И така да заемем "престижното" десето място! Така ги задминахме американците!

  Но с ваксини "Леки" ще преборим пандемията!

 9. 9 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Чрез фарса Ковид хората се поробват и демокрацията отстъпва на един отвратитителен тотаритаризъм, невиждан досега.
  Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":

  *за тези, които търсят знаци в написаното напомням, просто три процента, не 3 или ТРИ.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 12. 12 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ковидизма е форма на вярване, нова модерна релзигия.Ваксиннирането е като покръстване в нова вяра - ковидизъм.А носенето на маски - като носене на кръст, така показваш че си вярващ.
  —цитат от коментар 1 на WWW


  Амин.

 13. 13 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България отново е в световните медии. По ББС съобщиха че за разлика от всички европейски държави в България, заради недоверието към ваксината, пръв ще бъде ваксиниран Министърът на здравеопазването.

  Българи , юнаци! Умен народ, силна държава.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Весело

  Голямо снимане, голямо нещо...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#5] от "DDR":

  Ние няма да измислим колелото, да се надяваме. Истината е, че циркулират десетки конспирации и всяко успокоение е добре дошло.

 16. 16 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Фейства се по принципи които се ползват от хилядолетия:
  - покръстване
  - религиозни символи
  - публични проповеди
  ...

  както се е налагала нова религия преди хилядилетия (християнство, ислям ....), така и сега се работи с мат'ряла.

 17. 17 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1502 Весело

  А на попа ква му е функцията, ве? Едно време ваксинираха без поп!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":

  "Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента."

  Това по данни на агенция ЕЖК ли е?

  Няма починали от Ковид (както няма и нито един починал от СПИН)! Има починали от усложнения, предизвикани от Ковид 19!

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Весело

  Българските журналисти отново "впечатляват", секунди след поставяне на ваксината вече са изстреляли въпроса: "Сега как се чувствате?!"

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 19 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чрез фарса Ковид хората се поробват и демокрацията отстъпва на един отвратитителен тотаритаризъм, невиждан досега.Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента.
  —цитат от коментар 9 на Боян Таксиров


  Ковид е медийна измама и цирк в невиждани досега размери. Тези ПР хватки с публичната ваксинация само доказват горното още повече.

 21. 21 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  И пак ос... оплескахте нещата... Какво гледахме - гърба на ваксиниращия лекар. Евала!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  А ще има ли празничен концерт свързан със събитието (разбира се - със спазване на всички анти-пандемични мерки)?

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Това със ЗИЛ-а и камиончето на Леки е смешно, но си има и положителна страна - помага ваксината, а донякъде и болестта, да се приемат като един от многото проблеми, а не като края на света. Житейски проблем, който трябва да решиш, с лека нотка на мистика като съдържанието на кренвиршите Леки.

 26. 26 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Любопитно

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":"Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента."Това по данни на агенция ЕЖК ли е?Няма починали от Ковид (както няма и нито един починал от СПИН)! Има починали от усложнения, предизвикани от Ковид 19!
  —цитат от коментар 18 на vassilun


  Тази тема и аз се опитвах да я засегна но ми бе обяснено, че изобщо не съм мислил????🙄

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 27. 27 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#18] от "vassilun":

  Не, по най официални данни.

  От началото на Март загиналите от Ковид, ако се вярва на статистиката, са 1.7 милиона.
  https://ourworldindata.org/covid-deaths

  Всеки ден умират по около 150 000 човека по всевъзможни причини.
  това, умножено по 300 дни(десет месеца от Март насам) прави 45 000 000 - четиридесет и пет милиона.

  https://www.weforum.org/agenda/2020/05/how-many-people-die-each-day-covid-19-coronavirus/

  1.7 милиона от 45 милиона е 3.77% - сори за закръгляването към по ниската стойност.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 28. 28 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  Или примерно разходка с жипка за първите обработени ?

  કટાક્ષ
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:1.Белгия 16502.Сан Марино 16493.Словения 12184.Босна и Херцеговина 11995.Италия 11856.Северна Македония 11657.Перу 11278.Андора 10739.Испания 106510.Черна гора 104811.Великобритания 103412.България 102913.САЩ 102414.Чехия 102215.Франция 958
  —цитат от коментар 3 на plynii


  Дай сега и починали на 1000 заразени.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 31. 31 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#15] от "boevbisser":

  По нашенско го боцнаха първи министър председателя. Ама казаха, че чак март месец шяло да има за пейзаните понеже в момента имало само 9750 ваксини налични.
  Айде, да не каже некой че троля, ей го извора:
  "....Aktuálně je k dispozici 9750 dávek vakcíny od firem Pfizer a BioNTech...
  .... Podle něj by se na běžné lidi mělo dostat patrně koncem března...."
  https://1url.cz/Kzb6O

  Дето се вика, нито сте най бедните, нито най прецаканите.😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  А ще дават ли по десет килограма кренвирши на всеки ваксиниран - за засилване на имунната система?

  Помня че при даряване на кръв ти подаряваха щоколад...

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента.
  —цитат от коментар 9 на Боян Таксиров


  3% за какъв период време? ;)

  За година може би?

  А аз напомням че благодарение на Ковид имаме смъртност 2 пъти по висока от нормалната за месец Ноември. А някои седмици на ноември даже 2.5 пъти по-висока спрямо предходните години.

 34. 34 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 485 Неутрално

  В Германия започват да ваксинират възрастните по домовете, тук министри и професори...
  Бих ги псувал за това, но уви ако не го направят показно голям процент от българите не биха се ваксинирали ...

  Резила на един народ...

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":

  Виж данните за България за 2019 и 2020 и тогава обобщавай!

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 36. 36 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":

  Точно така, накрая на този ковид цирк разликата общата смъртност за 2020 спрямо 2019 ще се измерва в 2-3% . И много от ковидистите ще се чувстват тъпо и излъгани.

  Това вече се наблюдава в САЩ.

 37. 37 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  [quote#26:"padrino"][/quote]

  Все пак има явно повишение на смъртността в сравнение с предишни години, поне според българските статистики.
  Дали ковид се е оказал капката, заради която е преляла чашата - възможно е, но все пак играе роля.

 38. 38 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#35] от "vassilun":

  В тази статистика първата вълна на Ковид хич не си личи.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 39. 39 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#25] от "еспресо":

  Ситуацията с камиончето за кренвирши е просто поредната илюстрация за пълното безхаберие на шлаката която е окупирала държавата.

  Ако някой от стотиците замесени в 'контролирането на кризата' имаше поне малко мозък, можеха да го облепят с бяло фолио, сигурно за 30 мин.

  За сравнение - ако аз съм собственик на малка квартална аптека и получа доставка на едно кашонче с лекарства със бус за салами, можете ли си представите колко загрижени институции ще се появят?

  કટાક્ષ
 40. 40 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#32] от "Ан Он":

  При първата документирана ваксинация извършена по българските земи (търновско, шарка, в ОИ), поради страха на местното население (и християнско и мюсюлманско), Султана е наредил като стимул, за всяко ваксинирано дете да дават по една сребърна паричка на родителите. Оказало се, че среброто има свойството бързобда бори предразсъдъци и да убеждава 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#33] от "realguru":

  Има една алтернативна теория - че започнаха да умират хора от инфарк, инсулт, рак и всякакви други не-толкова-модерни болести- защото здравната система от 9 месеца отказва да се занимава с тях.

  કટાક્ષ
 43. 43 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":Виж данните за България за 2019 и 2020 и тогава обобщавай!https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици
  —цитат от коментар 35 на vassilun


  Това разпределено по месеци пак ще бъде в рамките на 2-3% от статистиката няма как да се избяга.

 44. 44 Профил на sando slavov
  sando slavov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Материалът съдържа продуктово позициониране

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Любопитно

  До коментар [#35] от "vassilun":В тази статистика първата вълна на Ковид хич не си личи.
  —цитат от коментар 38 на Боян Таксиров


  Нещо за втората вълна имате ли да кажете! За втората вълна и за онези 3 %, за които писахте?

 46. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#40] от "DDR":

  Е па 10 килакренвирши, може да излизат към 50 лева ако ги купуваш на едро?

  Не е толкова скъпо като се замислиш като мотивация на хората, ако ще реши глобалния проблем дето харчим милиарди да държим икономиката на изкуствно дишане ?

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "realguru":Има една алтернативна теория - че започнаха да умират хора от инфарк, инсулт, рак и всякакви други не-толкова-модерни болести- защото здравната система от 9 месеца отказва да се занимава с тях.
  —цитат от коментар 42 на Ан Он


  Това също е така. Ковида е по-доходоносен в момента. Болниците са търговски дружества интересува ги печалбата преди всичко.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#45] от "Моа Преател Тайпи":

  мелеон ?
  леонме ?
  ноелем ?

  трудна загадка...

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":

  Чрез фарса Ковид хората се поробват и демокрацията отстъпва на един отвратитителен тотаритаризъм, невиждан досега.Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента.
  —цитат от коментар 9 на Боян Таксиров


  Не е зле преди да напомняте всъщност да погледнете статистиката, броят на починалите от ковид в момента е над 50% от всички починали и то в условията на ограничителни мерки:
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 52. 52 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Кренвиршите кога ще им ги дават? След официалната част и снимките ли?

 53. 53 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  Времевата извадка е твърде малка, за да се каже нещо, може причината да е друга. Може и да е фалшификация, с цел всяване на истерия.
  Защо по време на първата вълна не е имало повишение на смъртността, а сега уж има?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 54. 54 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#34] от "svetlio_rm":

  Германците знаят —> бъдещето на немската нация, това са хората на преклонна възраст.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  > Нещо за втората вълна имате ли да кажете!

  Не знам как ги броят при вас вие вълните... при нас сме вече на седмата вълна, а мисля че при съседите вече са на единадесетата.

  Както казва чичко Сталин, въпросът е кой брои.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1422 Весело

  До коментар [#25] от "еспресо":Ситуацията с камиончето за кренвирши е просто поредната илюстрация за пълното безхаберие на шлаката която е окупирала държавата.
  —цитат от коментар 39 на Ан Он


  Не че не си прав(а), но мен ме напушва на смях. Едно време казвахме, че достъпната жена лете е като пазарско кебапче - сочна, мистериозна и опасна.
  Сега паралелите между тайнственото съдържанието на кренвиршите и мистиката на ваксината пак се набива на очи. Животът в България е по-забавен от старите вицове.

 57. 57 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":Точно така, накрая на този ковид цирк разликата общата смъртност за 2020 спрямо 2019 ще се измерва в 2-3% . И много от ковидистите ще се чувстват тъпо и излъгани. Това вече се наблюдава в САЩ.
  —цитат от коментар 36 на mars_man


  Позволявам си две забележки/уточнения :
  - Около 10 % е разликата
  -По-правилно би било да вземем средната смъртност за полседните 5 г , 2015-2019 години и да сравним с 2020-та .
  .....пак ще са 10-ина процента повече .

 58. 58 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Неутрално

  [quote#26:"padrino"]
  —цитат от коментар 37 на еспресо
  Все пак има явно повишение на смъртността в сравнение с предишни години, поне според българските статистики. Дали ковид се е оказал капката, заради която е преляла чашата - възможно е, но все пак играе роля. [/quote]

  Аз не отричам повишението в смъртността, но това че е само от КОВИД е подробноста която е дразнеща. Вирусът оказва значение, това е безспорно, но той е съпътваща а не единствена причина за повишаването броя на починалите.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#52] от "nkk81":

  > Кренвиршите кога ще им ги дават? След официалната част и снимките ли?

  И дали са осигурни достатъчни количества за всички?

  Че като знам по принцип каква е организацията ...

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1776 Неутрално
 61. 61 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Директното излъчване на ваксинация срещу КОВИД е някакво идиотско продължение на МВР Пикчърс представя и на видеата от джипката... Много пошла история. Вчера гледах от Пловдив, като пристигна кашончето с около 800 ваксини как циркова трупа от 30-40 души припкаше около него и засветиха камери на медии...
  Както някой вече посочи по-горе в коментар, показателно е у нас отношението към уязвимите групи при криза: възрастните хора ще са последни, първи ще са министри, професори, управляващи и пр.

 62. 62 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  И концерт да бяха организирали за 1 инжекция...

 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#56] от "еспресо":

  Както беше казал някой от специалистите в сферата - сатирата остана безмълвна пред реалния живот.

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  [quote#43:"mars_man"][/quote]

  Месец Ноември 2019 - починали - 2 153 + 2 002 + 1 926 + 2 034 = 8 115
  Месец Ноември 2020 - починали - 3 194 + 3 860 + 4 302 + 4 633 = 15 989

  Разликата между Ноември 2019 (8 115 починали) и Ноември 2020 (15 989 починали) дали е ТРИ процента? Или е ДВА пъти повече починали за същия период!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#51] от "Whoops":

  Както бе казано по-горе. Умират хора от сърдечносъдови заболявания и други подобни.

  Умират без лекарска грижа заради глупавите мерки и истерията налагана на обществото.

  Това показва графиката ви.

 67. 67 Профил на sleepy.joe
  sleepy.joe
  Рейтинг: 8 Неутрално

  за съжаление едва ли някой га ще разберем за истинските цели на Ковид мероприятието. преди 20-25 год. беше невъзможно да се изпълни успешно подобен проект, но благодарение на "социалните" мрежи това стана възможно. че има умишлено разпалена истерия има, че има свръх преувеличение на опасността има. за съжаление въпреки огромната маса информация по темата има също толкова голяма маса дезинформация и всеки започва да вярва в това, в което вътрешно е убеден. аз не съм от "сектата на чипираните" и не съм антиваксър, но имам дълбоки съмнения в истинските цели на ваксинирането и последващото ограничаване на правата на хората (и не, не мисля, че е 'теория на конспирацията' ). също така не мисля, че основната цел на Ковид мероприятието е финансова, по-скоро това е черешката на тортата за организаторите. но, както казах, но ние сме само тухлички в стената, едва ли ще разберем някога

 68. 68 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "Боян Таксиров":

  Бояне, бояне. Като ти гледам снимката и чета глупостите се сещам за старата българска поговорка "празна плевня покрив не държи".

 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#62] от "chepokalipsis":

  Аз бях предложил берковската духова музика и Весна Змиянац.

  Но може би е криза и правителството не разполага с много средства за култура...

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#61] от "Dobromir Dobrev":

  >първи ще са министри, професори, управляващи и пр.

  Викаш, да стискаме палци, да изкочи някой неочакван дефект в тая ваксина?

  કટાક્ષ
 71. 71 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ан Он":

  Има една алтернативна теория - че започнаха да умират хора от инфарк, инсулт, рак и всякакви други не-толкова-модерни болести- защото здравната система от 9 месеца отказва да се занимава с тях.
  —цитат от коментар 42 на Ан Он


  Има смисъл да се разсъждава в тази посока, но защо тогава през април, когато всичко беше затворено, плановите опрерации и профилактични прегледи бяха спрени ръст в броя на смъртните случаи не се наблюдава. И едва през ноември изведнъж всички започват да умират от инфаркт - не се връзва. Това показва че са преки и косвени жертви на вируса, а не на ограничителните мерки.


 72. 72 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Биха ли му кренвирша вече? Че досега спах.

 73. 73 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#68] от "varna_moreto81":

  Не коментирай снимката ми, а кажи нещо по същество. Нито ще се женим, нито това е сайт за запознанства, нали :)

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 74. 74 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 551 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=5nUExGvvPBg
  Медицинска процедура се превръща в шоу. Панаири. Необходими ли са? Ако не бяха забранили атракциите с мечки по панаирите, улиците и други оживени места вероятно щеше да се изпълнява номерът "Бабо Мецо, покажи министър как подлага ръка за ваксина".

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#67] от "Sleepy.Joe":

  Дали беше нарочно, не знам. Но изключително лесно им се получи.

  Предполагам че и да е било случайност, вече специалистите в сферата за манипулация на населението са създали модели как да прилагат аналогични схеми...

  કટાક્ષ
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":Точно така, накрая на този ковид цирк разликата общата смъртност за 2020 спрямо 2019 ще се измерва в 2-3% . И много от ковидистите ще се чувстват тъпо и излъгани. Това вече се наблюдава в САЩ.
  —цитат от коментар 36 на mars_man


  За САЩ не знам, но за България има данни за момента и както казах по-горе, а и колегата пусна линк към статистиката. И ако си ги сметнеш ще видиш че към момента сме 11% напред на годишна база. И има още 1-2 седмица до края да излязат данните.

  Съответно ще стигнем 12-13% ръст на годишна база, при това само за 1-2 месеца. Пролетта нямахме такава смъртност. Та идва от ноември и декември само.

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици


  За другите държави може и 20% допълнителна смъртност да мине имайки предвид че и пролетта бяха зле и сега се зле. Дори и да няма над 20% със сигурност ще има държави с над 15% допълнителна смъртност. А вие ми говорите за 3%.

  Айде моля проверявайте ги тези данни - има ги вече навсякъде.

 79. 79 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Ваксините не предпазват от заразяване, а от разболяване. Ваксинираните ще пордължат да си спазват карантините.

 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  А на попа ква му е функцията, ве? Едно време ваксинираха без поп!
  —цитат от коментар 17 на pariah


  Ангелов го играе дълбоко религиозен.... попа е осветил ритуала предварително!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 81. 81 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Вирусът мутира и се приспособи към околното среда. Въпросът е, докога хората ще търпят ковид кризата и ще се приспособят към околната среда.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ваксините не предпазват от заразяване, а от разболяване. Ваксинираните ще пордължат да си спазват карантините.
  —цитат от коментар 79 на ggot


  Точно, така. Затова и този целият цирк в момента абсолютно нелеп. Вируса няма да изчезне чрез ваксиниране.

 84. 84 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#66] от "mars_man":

  Умират хора от сърдечносъдови заболявания и други подобни. Умират без лекарска грижа заради глупавите мерки и истерията налагана на обществото.
  —цитат от коментар 66 на mars_man


  През април истерията беше в пика си - затворени бяха даже парковете и пейките бяха осукани със сигнални ленти да не би някой безсъвестен хулиганин да вземе да седне. Защо тогава не умираха от сърдечно съдови заболявания? Отричате очевидното.

 85. 85 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Всички изтрещели на първа линия срещу ваксинирането ! Нека напомним, че е доброволно !

  agent
 86. 86 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#71] от "Whoops":

  Ще изкажа една изключително екзотична идея (не знам дали на някой му е хрумвала досега)

  Повечето заболявания не падат като гръмотевица на главата ти. Развиват се с месеци и години и ако има редовни профилактични прегледи и третиране, би могло да се забавят или овладеят на по-ранен етап, преди да е станало късно.

  Да приемем - съвсем хипотетично - че горната теория е вярна.

  И сега да вкараме втори параметър - спираме да правим профилактични изследвания, прегледи, операции.

  Чисто хипотетично какъв би бил очаквания резултат?

  Хората ще започнат да умират от влошаване на не-третираните здравословни проблеми на десетиия ден ? на десета седмица ? на десетия месец ? на десетата година ? никога ?

  કટાક્ષ
 87. 87 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ан Он":

  Френд, няма гаф, няма пропуск. Гербавите са решили да минат тънко. От "Леки" са предложили безплатен транспорт с фирмените хладилни бусчета, и разбира се с малко реклама по всички ТВ-та.
  И всички заделени пари за логистиката са отшили в чекмеджето.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#85] от "Ronald Reagan":

  Принципно е доброволно, ама ако нямаш бележка от народната власт че си се ваксинирал, не те пускат пускат в магазина да си купиш хляб (защото такива са наредбите на народната власт) ?

  કટાક્ષ
 90. 90 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Интересно .....някакъв поп за компания на Министъра !
  С каква цел ?

 91. 91 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Мисирките и днес са захлебили здраво.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 92. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Весело

  Повечето медицински лица, които ги дават по тв и се ваксинират, са с наднормено тегло, и то с много, а единия дори бе с кръвно 160/90, но за това било виновно засиленото медийно отразяване?! После, защо нивото на медицината у нас е на трагично ниво...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 93. 93 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ан Он":

  "Помня че при даряване на кръв ти подаряваха щоколад..."
  =============
  Тогава даваше, за да вземеш.... шоколад, двудневен отпуск....

  Еретик
 94. 94 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Чрез фарса Ковид хората се поробват и демокрацията отстъпва на един отвратитителен тотаритаризъм, невиждан досега.Напомням, че делът на починалите от Ковид на фона на всички починали е около три процента.
  —цитат от коментар 9 на Боян Таксиров

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":*за тези, които търсят знаци в написаното напомням, просто три процента, не 3 или ТРИ.
  —цитат от коментар 11 на Боян Таксиров

  Давате ценна информация. Пяснявате за недостатъчно грамотните. Откъде вземате данните за починали от Ковид?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#87] от "historama":

  > От "Леки" са предложили безплатен транспорт

  Да бе, то така става.

  Некой се обажда по телефона на МП-то и вика - абе кво има да харчите пари, аз имам тука две бусчета дето пътуват у събота от София за Пловдив, ша метнем и твойто пакетче, само дай три-четири милицонерски коли да карат с нас, че да не стане некоя глупост.

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Попът е контрапункт. Като адвокат на вируса.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 98. 98 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  [quote#80:"chichka"][/quote]

  След Ангелов е ваксиниран и попа.... затова е бил там. Пропуска е мой.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 99. 99 Профил на halfstoned
  halfstoned
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С глюкоза или с витамин С се ваксинира?

 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#93] от "Костадин Иванов":

  Значи няма да има по 10 кила кренвирши ?

  Щот ако е така, да се прибирам, няма смисъл да вися на опашката тука ...

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK