На живо

Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталВ последния от почивните дни за Коледа официалната статистика отчита едва трицифрен брой на новите заразени в страната - 332 за последното денонощие при направени 2810 теста, или процентът заразени спада до 11.8. На седмична база тестовете спадат с 22%, а новите случаи - с 44%.
Починали за последното денонощие се водят 41 души или с 40% по-малко отпреди седмица.
В болница остават 5 571 души като 523 са в интензивни отделения. Излекувани за последното денонощие според официалните данни са 1266 души. За такива се смятат всички, на които е изтекла карантината без да са им правени допълнителни изследвания.


Властите обявиха, че след Нова година ще обсъждат ефекта от въведените рестрикции заради коронавируса.


В страната продължава ваксинирането на медиците. Очаква се около 1000 ваксинирани да бъдат следени за ефекта от ваксините. Те ще бъдат определи след началото на масовото ваксиниране.
Междувременно производителят на ваксината "Пфайзер" обяви, че няма да успее да достави в обявения срок всички ваксини за ЕС.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса.

Властите в Шотландия не допуснали българи без тест на полет до София

За проблем преди излитането на българи от летището в Единбург (Шотландия) съобщава "Нова телевизия". На хората били изисквани отрицателни PCR тестове за коронавирус, за да се качат на борда. Медията посочва, че това изискване влиза в сила от 1 януари догодина, а случаят е от 28 декември.


Пътниците били допуснати на борда след намеса на представители на посолството в Лондон, с които се свързал един от чакащите на летището българи. В съобщение до медиите Министерството на външните работи (МВнР) определя случилото се като недоразумение.


Заради недоразумението чакащи пътници скандирали "Мафия" на летището в Единбург, показват любителски кадри, излъчени от телевизията. МВнР припомня, че пристигащите от Великобритания и Северна Ирландия подлежат на задължителна карантина в България. На летище тук се твърди, че се правят антигенни тестове – при положителен резултат изолацията е 14 дни, а при отрицателен карантината продължава 10 дни.

В понеделник са пристигнали във Велико Търново дози от ваксината "Комирнати" (Comirnaty), произведена от "Пфайзер"/"БиоНТех" (Pfizer/BioNTech), за 800 медици. Това съобщава "Нова телевизия", като ваксините ще бъдат разпределени в пет области: по 200 броя за Велико Търново, Плевен и Русе; по 100 броя за Ловеч и Габрово. Известно е, че първата доставка е със символични количества, които няма да са достатъчни за всички работещи в системата на здравеопазването (в първа фаза според ваксинационния план), желаещи да се ваксинират.


Медията посочва, че в понеделник са започнали ваксинации срещу COVID-19 на хората от първа фаза според плана за ваксиниране във Варна, Враца, Видин, Монтана, Русе, Шумен, Хасково и Благоевград.

Изискване за тест бави трафика между Великобритания и Франция

Министерството на външните работи обяви, че заради новите изисквания за преминаване от Великобритания към Франция след отрицателен тест за коронавирус. трафикът на камиони в област Кент, Великобритания, се движи бавно. Ведомството съветва шофьорите на камиони да следват указанията на @KentHighways and Highways England за последните актуализации на трафика, преди да отпътуват за Кент.


За да напуснат Англия, шофьорите на камиони трябва задължително да си направят бърз тест за COVID-19. В допълнение такива тестове за шофьори не се предлагат в нито едно медицинско заведение в района на област Кент. По информация на посолството в Лондон местата, на които шофьорите на камиони могат да си направят тест за COVID-19, са:


- За тези, които се отправят към пристанището на Дувър, тестът се извършва на летище Манстън, преди да отпътуват за Дувър. Пощенският код за въвеждане за пътуване към нужния вход на летище Манстън е CT12 5BL.
- Тестване за COVID-19 се провежда и на кръстовище 8 на M20 за шофьори на тежкотоварни автомобили, които се отправят към Eurotunnel.


Шофьорите трябва да са в камиона си и да останат в него, освен ако не е поискано да го напуснат от член на полицията в Кент или медицински персонал. Определената социална дистанция от 2 метра трябва да се спазва. Резултатът от теста излиза след 40 минути. Ако резултатът на шофьора е отрицателен, ще бъде насочен към отправната му точка. Ако резултатът от теста е положителен, допълнителна информация ще бъде предоставена на място, като ще се извърши допълнителен PCR тест и ще бъде оказано нужното съдействие.


Допълнителна информация може да бъде получена на следните интернет страници:


https://extranet.dft.gov.uk/kent-disruption-response/
https://www.gov.uk/government/news/covid-19-testing-for-hgv-drivers-using-the-port-of-dover-or-eurotunnel


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: 44 20 7581 3144; 44 20 7584 9400, 44 20 75893763.

Сметната палата ще одитира парите за COVID-19

Сметната палата е включила в одитната си програма за 2021 г. и проверка за това дали ефективно и ефикасно се управляват публичните средства и дейности, свързани с епидемията. Сред тях са три одита на публични средства за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19:
- Изпълнение на мерките в здравеопазването във връзка с COVID-19;
- Ефективност на мерките в подкрепа на преодоляването на последиците от кризата (REACT-EU)";
- Ефективност на мерките в подкрепа на туризма за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Сметната палата в момента извършва други три одита, свързани с преодоляване на последствията от пандемията COVID-19, които ще приключат през 2021 г. При тях се одитират разходите за: икономически мерки за микро, малки и средни предприятия, мерки за социална подкрепа и заетост и мерки за подпомагане на земеделски производители. Те се извършват в четири министерства – на икономиката, на труда и социалната политика, на земеделието, храните и горите, и на финансите, както и в агенциите по заетостта и социалното подпомагане и ДФ "Земеделие".

Около 1000 души ще бъдат изследвани за ефективността от ваксината

В България някои ваксинирани срещу COVID-19 ще бъдат изследвани в опит да се изясни ефективността на ваксината, обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в Пловдив. Цитиран от Би Ти Ви, той е заявил, че проучванията ще започнат с хиляда души, които да бъдат изследвани за защита от коронавируса на втория и шестия месец, след една и две години.


Поставянето на ваксини от първата доставка от 10 хил. дози на "Комирнати" (Comirnaty), произведена от "Пфайзер"/"БиоНТех" (Pfizer/BioNTech) продължава на редица места в страната. В неделя (27 декември) беше даден стартът в София, Пловдив и Бургас. Според данни, обявени от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов вчера през процедурата са преминали 699 души, като никой няма странични ефекти.


В Пловдив Ангел Кунчев заяви, че данните за ваксинирани ще бъдат попълвани в информационния портал за коронавируса. Той акцентира, че за имунизиран срещу COVID-19 трябва да се счита човек, на когото са поставени и двете дози. Втората се поставя най-малко 21 дни след първата.

Бизнесът е дисциплиниран, обяви министърът на туризма

Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран. Нямаме данни за нарушения и в трите зимни курорта. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на проверката й в места за настаняване и ски зоната в зимния курорт Боровец.


Увери, че контролът от ведомството й и от останалите институции е безкомпромисен и обяви, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора.


Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките и бройките на заразените и болни намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите.


Марияна Николова,

министър на туризма


В момента е разрешено да работят само заведенията на хотелите при заетост от 50% и само до 22 часа.


Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Министерството на туризма

Мерките срещу коронавриуса ще се преценяват след 4 януари

В първата пълна работна седмица след празничните дни щабът за коронавируса и Министерството на здравеопазването ще вземат решение за COVID мерките в страната, обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Българското национално радио (БНР). Той бе запитан, дали има вероятност от разхлабване на мерките в контекста на данните от последните дни за спад при разпространението на епидемията в България.


Още по темата четете тук.


Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Юлия Лазарова

Мангъров няма да се ваксинира

Шефът на COVID отделението на Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров, известен като противник на мерките срещу разпространението на коронавируса, няма да се ваксинира. Причината за това е, че има антитела след като е бил заразен, но не е проявил симптоми. Това обявява самият той "24 часа" след като по-рано премиерът Бойко Борисов поръчта и той да бъде ваксиниран, пир това публично, за което е говорил с него.


Мангъров обяснява пред изданието, че подкрепя ваксинацията и би си сложил от ваксината, но ако нямал антитела. Преди 2 седмици се е изследвал и установил, че заради всекидневната си среща със заразата, тя е преминала и през него. "При положение, че имам антитела, както и премиерът, който също изкара това заболяване, няма нужда да се ваксинираме. Но ако той и аз не бяхме карали вируса, аз щях да го посъветвам да се ваксинира", казва Мангъров.

Когато някой има антитела, тоест се е срещал с вируса, и ви каже, че има нужда да се ваксинира, то за този човек има 2 възможности. Едната е той нищо да не разбира от имунология или той просто да ви манипулира=


Атанас Мангъров,

инфекционист


Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

През февруари се очаква ваксиниране в социалните домове

През февруари ще има възможност да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 хората в социални институции, прогнозира главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред Българското национално радио (БНР). Те попадат в т. нар. втора фаза на националния ваксинационен план, заедно с педагозите и работещите във ферми за норки. Кунчев очаква, че през февруари вече ще е одобрена и ваксината на "Модерна" (Moderna) и в комбинация с новите, по-големи доставки на "Комирнати" (Comirnaty), ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех" (Pfizer/BioNTech) кампанията по ваксиниране ще се разгърне във втора фаза.


По думите на Кунчев местата за социални услуги са предизвикателство, защото в страната те са повече от 400 и не навсякъде може да се разчита на назначения медицински персонал.

Помощта от 24 лева се полага и за периода 22-31 декември

Работещите от временно затворените бизнеси имат право на компенсация и за периода между 22 и 31 декември заради удължените противоепидемични мерки. От Агенцията по заетостта информират, цитирани от БНР, че работодателите могат да подадат заявления по мярката "Запази ме" за 24 лева на ден неплатен отпуск и към настоящия момент, като кандидатстването се удължава.


Всеки работодател, който вече е подал документи за участие в проекта "Запази ме", може да заяви плащане на компенсациите от 24 лева и за периода след 21 декември до края на годината, като представи в съответното бюро по труда списък на работниците и посочен период за дните неплатен отпуск. От Агенцията по заетостта съветват документите да се депозират до 5 януари. До 31 декември могат да подават документи тези, които не са го направили до момента.


След актуализираната заповед на министъра на труда за дейностите, които попадат в обхвата на компенсациите, са включени такива, които преди Коледа не фигурираха. Това са свързаните с концерти, създаване и представяне на представления на живо, оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, режисьори, продуценти, сценографи, дизайнери на костюми.


От 1 януари 2021 година по предложение на социалното министерство компенсациите ще са 75% от осигурителния доход на наетите за октомври тази година.

Борисов: С ваксинирането ще стане като със санирането

Говорих с доц. Мангъров (доц. Атанас Мангъров, най-изявеният критик на начина, по който се управлява кризата с коронавируса в България и началник на COVID клиниката в специализираната болница по инфекциозни болести - бел. ред.) и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. Ваксинирайте го публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в център за разпределение на пациенти с COVID, предавана на живо във фейсбук профила му. Заедно с него е и здравният министър Костадин Ангелов.


Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента, каза още премиерът.


Здравният министър обяви, че в първия ден от ваксинирането през процедурата са минали 699 души като най-много са в София, Пловдив и Бургас и няма данни за странични ефекти.

Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените. Ваксината ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и плашеха, че като санират блока, ще им вдигнат данъците, ще им го купят, ще им го продаде. Такива измишльотини не можеш да си представиш. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат кога ще продължи санирането, обяви още Борисов.

Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Мутафчийски: Лятото станахме жертва на успеха си с мерките срещу вируса

Не може да изморяваш хората непрекъснато и да свързват твоето появяване с някаква безизходица и страх. Въпреки че не съм се водил от такива подбуди – да плаша някого, аз се стремях да бъда обективен. Това обяви през Би Ти Ви ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски в първата си телевизионна изява от месеци насам. Пред Би Ти Ви той обяви, че е говорел само истината, както поръчал премиерът при сформирането на щаба, но тя е водела само до страх. Увери, че сам е взел решение да не дава интервюта, а не е било политическо решение. Допълни, че по закона за извънредното положение до 13 май щабът е имал правомощия.


Публичните му изяви секнаха след интервю, в което ядосан заяви, че "яко ще се мре" и прекъсна разговора.

Бумът на заразата от есента обаче той отдаде на това, че през лятото "станахме жертва на успеха си. Просто се забравихме. Решихме, че това е прекомерно, че не е толкова страшно, излиза един с униформа да ни плаши, политиците започнаха да ни гледат с недоверие, пренебрегнаха всички наши опасения за бъдещето", анализира той.

Уточни, че това не е било процес само в България, а и в цяла Европа. "Хората се умориха още на първата вълна. Трябваше по трудния начин да разберем, че още не е дошло времето за разхлабване", посочи той.


През 2021 г. се задава надежда, тя не е имагинерна, тя е факт, обяви той по повод започналото ваксиниране в страната.


Повече по темата вижте тук.


Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Георги Кожухаров

За седмица тестовете намаляват с 22%, заразените - с 44%

В последния от почивните дни за Коледа официалната статистика отчита едва трицифрен брой на новите заразени в страната - 332 за последното денонощие при направени 2810 теста, или процентът заразени спада до 11.8.


На седмична база тестовете спадат с 22%, а новите случаи - с 44%.


Починали за последното денонощие се водят 41 души или с 40% по-малко отпреди седмица.


В болница остават 5 571 души като 523 са в интензивни отделения. Излекувани за последното денонощие според официалните данни са 1266 души. За такива се смятат всички, на които е изтекла карантината без да са им правени допълнителни изследвания.


Данните за последното денонощие можете да видите в графики тук.


Коронавирусът в България: около 1000 души ще бъдат изследвани за ефекта от ваксината (хронология)

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Истината за Грипа ще излезе наяве , но последствията вече са видими.
  На първа линия магазинерите и магазинерките нищо не получиха , а докторите обраха лаврите и парите.
  Лекарите отказаха да приемат пациенти с риск за живота си и оставиха хората да умират , което не направиха магазинерите на хранителни продукти ,които не са полагали “Хипократова клетва”. Грипа ще изчезне с появата на “ ваксината” от страх.

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4433 Весело

  Мутафчийски плагиатства! Същото изречение " станахме жертви на успеха си" го каза и министърът на здравеопазването на Швейцария вчера!

 3. 3 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Без ваксина Ковитко пикът премина.
  "Само селяните спечелиха"
  Както се казваше в един филм.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 4. 4 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Хората, които седяха затворени без работа станаха жертва на техния успех. Лятото целят щаб беше на почивка. Какво да се очаква от едни глашатаи, от вчера тече страхона програма, известно от кой е измислена

 5. 5 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 544 Разстроено

  Светът започва да прилича на град Бантън от филма “Магистрала 60“.

  Sapere aude
 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3217 Неутрално

  Мутафчийски плагиатства! Същото изречение " станахме жертви на успеха си" го каза и министърът на здравеопазването на Швейцария вчера!
  —цитат от коментар 2 на Patsis


  А той пък го е взел от колегата Сосо. "Галавакружение ат успехав".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  А ние всички сме жертва на тяхното безхаберие и некадърност, които продължават да се проявяват във всичко, не само с коронавируса !

 8. 8 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Мутафчийски беше подведен от грешен математически модел
  и изпадна в паника.
  Наприказва купища паникьорски глупости
  трябва да се извини за всички глупости за "камионите морги", за "препълнените болници" и "площадите с трупове".
  Такова нещо не се случи никъде по света - нито в Швеция, нито в Африка, нито в циганската махала, където никой и никога не е спазвал тъй наречените "мерки".
  Няма кураж да се извини за паниката, която създава поради незнание, некадърност или поради грешно подадена му информация.
  Мутафчийски е наричан от медиите ту "генерал", ту "професор" в зависимост от това, дали е облечен с униформа или с костюм.
  Но той не бе нито едното от двете, а се изявяваше повече като паникьосан поет.

 9. 9 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#3] от "dedoliben":

  Пикът премина защото страната е затворена. Две седмици след отварянето на учиилщата ще има нов пик.

 10. 10 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Грешката на Мутафчийски беше че си внуши че може да изкорени вируса с ограничителни мерки. Което няма как да стане, защото и един човек да е носител сме обратно на първото квадратче. Мерките през пролетта определено бяха пресилени и изчерпаха обществена енергия, която би била полезна в момента. От друга страна тогава нямаше достътъчно натрупани данни, така че да не го съдим прекалено строго.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Получаваме дневната доза статистически данни за разпространението, резултатите и влиянието на Ковид19. Числа, които не могат да убедят, че статистическите данни, които отразяват са достоверни. Без значение дали причината е умишлена манипулация, непрецизна организация и т.н.
  Как ли ще подейства дозата? Като ваксина или лекарство? Дали ще има положителен ефект?
  Дали след време някой важен фактор няма да констатира, че "станахме жертва на" сравнително добре изглеждащите в празничните дни статистически данни. Без значение дали ще бъде оригинален или ще плагиатства.

 13. 13 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#11] от "mars_man":

  Хехе, пак ли ти бе, патологичен лъжецо. Упорит си и заслужено печелиш - вече няма да цитирам данните 😃.

 14. 14 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Без ваксина Ковитко пикът премина."Само селяните спечелиха" Както се казваше в един филм.
  —цитат от коментар 3 на dedoliben

  До коментар [#3] от "dedoliben":Пикът премина защото страната е затворена. Две седмици след отварянето на учиилщата ще има нов пик.
  —цитат от коментар 9 на Whoops

  Кой пик е преминал? Дали?

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  Дано с ваксинирането не стане като със санирането ! Ваксините не са бетон, тук говорим за стойността на човешкия живот и здраве ! Няма място за герберската некадърност и корупция както в санирането и изграждането на пътища, за които говори премиера !

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  > с ваксинирането ще стане като със санирането,

  С други думи - пак ще похарчим милиарди с ефект близък до 0 ?

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  До коментар [#10] от "Whoops":

  Да отбележим че Мутафчийски (както и цялото НОЩ) нямат никакви правомощия и бяха само един вид 'консултанти'.

  Всички мерки се взимаха с решение на народната власт, и затова бяха толкова милиционерски - глоби по 5000 лева и ограждане на Витоша със жълта лента.

  Щото според милиционерита така се бори пандемия.

  Като е толкова важно всичко да носят маски, някой да е видял рекламно филмче по БНТ където да обяснят на народа как се слага / маха / дезинфекцира и тн маска ?

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Мутафчийски плагиатства! Същото изречение " станахме жертви на успеха си" го каза и министърът на здравеопазването на Швейцария вчера!
  —цитат от коментар 2 на Patsis


  Тея им ги спускат готови от Центъра, преведени на официалните езици на ЕС / ЕИЗ

  За седмица тестовете намаляват с 22%, заразените - с 44%
  —цитат от коментар 0 на матряла


  С колкото по - малко са тестовете, дваж по - малко заразени. Когато тестовете спрат, заразените ше изчезнат.

 20. 20 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  ХАХАХАХ
  Борисов: С ваксинирането ще стане като със санирането!

  Ясно, ще се откраднат едни пари и ще има нулево качество. Ами да с бус за кренвирши и хладилник "ЗиЛ" старта е даден!

 21. 21 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  А само като видим до къде е стигнало и колко продължи санирането ....

 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  ХАХАХАХБорисов: С ваксинирането ще стане като със санирането!Ясно, ще се откраднат едни пари и ще има нулево качество. Ами да с бус за кренвирши и хладилник "ЗиЛ" старта е даден!
  —цитат от коментар 20 на nij50393132


  Я сподели как според теб трябва да изглежда един "бус за ваксини", че да отговаря на дълбоките ти познания по имунология и хладилна техника ....

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#22:"pag"][/quote]

  Сертифициран за дейността, а за хладилника да ти обясня ли? Чети хората са проучили какви транспортни средства отговарят по нашето законодателство за това!

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/12/27/4157501_zashto_sagata_s_vaksinite_busa_za_krenvirshi_i/?fbclid=IwAR2q_KqOw0YgzPZ2j0IrjVIbLSNyrDX8hk5qFcZmcR5anHQ_nlj43tzj5n0

 26. 26 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":

  То ще продължи, ама без Борисов и шайката, свърши се с краденето, време е да се обяснява пред съда.

 27. 27 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  "с ваксинирането ще стане като със санирането, обяви Борисов"
  Теорията за световната конспирация ще намери нова дъвка след ваксините и чипирането. Специалистът по щамовете още не се е изказал.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 28. 28 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#23] от "bse17521826":

  Навсякъде в Европа и Великобритания училищата са затворени. Проблемът, разбира се, не е в децата, а в събирането на много хора в затворено помещение за продължително време.

 29. 29 Профил на Sleepy.Joe
  Sleepy.Joe
  Рейтинг: 27 Весело

  До коментар [#9] от "Whoops":

  Нищо не е затворено. това ако е локдаун ела ме ритни

 30. 30 Профил на Sleepy.Joe
  Sleepy.Joe
  Рейтинг: 27 Весело

  До коментар [#24] от "pag":

  френд, ако имаше поне малко идея за качеството и цената на на(с) ирането в България щеше да ревеш

 31. 31 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 105 Неутрално

  При "санирането" работата е ясна - при 3-4 000 индивидуална цена за смяна на дограма, топлоизолация, общи части и покрив на двустаен апартамент, се отчитат от 11 000 нагоре, включително за апартаменти и общи части на входове с вече сменена дограма, каквито са в повечето обекти. Крадат се от половината до две-трети от парите чрез фирми, близки до ГЕРБ. Представете си за какво крадене става дума, щом като ваксинирането трябва да стане като "санирането".

 32. 32 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  [quote#22:"pag"]
  —цитат от коментар 25 на nij50393132
  Сертифициран за дейността, а за хладилника да ти обясня ли? Чети хората са проучили какви транспортни средства отговарят по нашето законодателство за това!https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/12/27/4157501_zashto_sagata_s_vaksinite_busa_za_krenvirshi_i/?fbclid=IwAR2q_KqOw0YgzPZ2j0IrjVIbLSNyrDX8hk5qFcZmcR5anHQ_nlj43tzj5n0 [/quote]

  Ти май четеш само заглавията на това, което цитираш, щото в статията се признава, че с буса няма проблем.
  Е, някои възвишени естети се дразнят, че имало картинки на колбаси. Предлагам да откажете ваксиниране, докато не ви докарат ваксините в чисто нови бронирани бусове с лепенки "коронавирус" и "биологична опасност", охранявани от персонажи в космически скафандри.
  Е, тогава ще ревете, че се пилеели народните пари за глупости и по изключение, бихте били прави...

  То и за хладилника "доказателството", че не ставал, били "кадри от световните телевизии', на които се виждали "едни по-други хладилници, които следели непрекъснато температурата и другите условия за съхранение".
  Сигурно ще ви шокирам, но още първия електрически хладилник на планетата е имал термостат, който непрекъснато е следял температурата.
  Колкото до "другите условия за съхранение" оставям на фантазията на мисирките и троловете като теб да ги сътвори...

  Знанието е сила, информацията - власт
 33. 33 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Няма такъв про..ан. Съвсем му се е изгладил мозъка, откакто спря жените

 34. 34 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#32] от "pag":

  Ти и да четеш ли не можеш. Трябва да е сертифициран от агенцията по лекарства! Без значение какъв температурен режим поддържа. НЕ Е СЕРТИФИЦИРАН и може да вози само КРЕНВИРШИ. А за съветската техника с живачния датчик за температура, която не е ясно замръзява, охлажда или топли не ми се говори.

 35. 35 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2349 Любопитно

  "с ваксинирането ще стане като със санирането, обяви Борисов"

  Ке се крадне по същия начин, или ваксинирането ще е от приятелски амбулатории?

 36. 36 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#24] от "pag":френд, ако имаше поне малко идея за качеството и цената на на(с) ирането в България щеше да ревеш
  —цитат от коментар 30 на Sleepy.Joe


  Ми просвети ме бе, товарищ.

  Ама ако може не с кръчмарски лакърдии, а с цифри.
  Примерно: при санирането на блок Х в квартал У на град А за външна изолация бяха използвани материали "....." с цена "......" на квадрат, дограмите бяха на фирма "......" на цена ".....", тръбопроводната мрежа беше подменена с тръби ".....", бачкаторите бяха "......" човека и работиха ''......" месеца при ставка "......" лева на час, па като им ударих чертата, открих, че чорбаджията-изедник-собственик е завишил цената осем пъти.

  Знам, че даже представа нямаш как се правят такива сметки, затова (от мен да мине) ще ти дам напълно безплатен съвет: има едни неща, викат им КСС, които представляват неразделна част от всеки договор за строителство, където тия всички неща са описани най-подробно. След като приключи санирането се подписва Акт Образец 19 за фактически извършените работи.
  Почерпи един строителен техник да ти ги сравни, да ти напише разликите и тогава ела гордо и наперено да ми дадеш "малка идея за качеството и цената". Пътьом можеш да подадеш сигнал за злоупотреба, измама и кражба в особено големи размери в районната прокуратура, там ще разпоредят разследване и ще ти пратят мотивиран отговор, който (ако не те устройва) можеш да обжалваш.

  Та така, "френд", се убеждава някого в нещо, е, освен ако не е умнокрасив, тогава и твоите "аргументи" стигат.
  Трудно е, досадно е, не го можете въобще, ама ако искате да мръднете от трите процента, това е Пътят......

  Знанието е сила, информацията - власт
 37. 37 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  Със санирането намаляваме потреблението на руски газ, с ваксинирането пренебрегваме Путник 5. Затова руските тролове късат рубашки.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 38. 38 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Слушам по радиото призиви на здравни експерти, и на министър Шпаан, и главата не ми го побира.
  Да се избързало с ваксинирането( санирането) преди вирусът да мутира дотолкова, че ваксините да не помагат !!!!????
  Изниква естествения въпрос, ако мутира дотолкова, какво ще правим догодина с мутанта !!!???

 39. 39 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#32] от "pag":Ти и да четеш ли не можеш. Трябва да е сертифициран от агенцията по лекарства! Без значение какъв температурен режим поддържа. НЕ Е СЕРТИФИЦИРАН и може да вози само КРЕНВИРШИ. А за съветската техника с живачния датчик за температура, която не е ясно замръзява, охлажда или топли не ми се говори.
  —цитат от коментар 34 на nij50393132


  "ЖИВАЧЕН ДАТЧИК ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА" МУХАХАХАХАХАХАХАХАХ.......

  Бъркаш се с живачно реле на дърт бойлер бе, калинке нещастна, с това ли си топлиш водата за седмичната баня?
  Сменяй бързо ника, че този вече предизвиква само неконтролируем изблик на смях....

  Знанието е сила, информацията - власт
 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  "С ваксинирането ще стате като със санирането, обяви Борисов"

  Защо? И чрез наксинирането ли ще се краде много?

 41. 41 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2067 Весело

  До коментар [#34] от "nij50393132":

  Е де е де живачен комутатор а не датчик имаше в ГДРиските Юнги не пресолявай манджата.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 42. 42 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1858 Весело

  "с ваксинирането ще стане като със санирането, обяви Борисов"

  Очакване новият труд на Борисов. Ще разерем връзката между санирането, ваксинирането и новата конституция

  подпис
 43. 43 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2067 Весело

  До коментар [#39] от "pag":

  Превари ме+

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#24] от "pag":

  Бихте ли дал пример за друга страна в ЕС, в която държавата плаща да лепене на стиропор на апартамент на пенсионер и на такъв на инженер?

  Благодаря!

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#29] от "Sleepy.Joe":

  "Нищо не е затворено, това ако е локдаун, ела и ме ритни"

  Като те ритне, ще се събудиш ли?

 46. 46 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4574 Любопитно

  Дано не е намек за "%" -те......

 47. 47 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Със санирането намаляваме потреблението на руски газ, с ваксинирането пренебрегваме Путник 5. Затова руските тролове късат рубашки.
  —цитат от коментар 37 на Корки


  Е тук вече си личи, че ББ успешно е догонван по простотия.

 48. 48 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#39:"pag"][/quote]

  Нещо си изпаднал в истерия от поредната издънка на еднокнижника и шайката ли, по спокойно, пяна ще ти избие от безсилие. пази си силите, ще ти трябват да понесеш шамара на изборите.

 49. 49 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#39] от "pag":Превари ме+
  —цитат от коментар 43 на dedoliben


  Да не се препънете, споко Севда дава на всички.

 50. 50 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#24] от "pag":Бихте ли дал пример за друга страна в ЕС, в която държавата плаща да лепене на стиропор на апартамент на пенсионер и на такъв на инженер?Благодаря!
  —цитат от коментар 44 на vassilun


  Оф, аман от хуманитари, дето ги мързи да поровят из нета, но пък обичат да задават "затапващи" (според тях) въпроси.
  Айде, днес съм още в благотворително коледно настроение и склонен да обяснявам азбучни истини:

  1. Програмите за саниране на соц панелките в Централна и Източна Европа (бившо ГДР, Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Словения) минаха още през 90-те години на миналия век, затова отдавна изглеждат по-различно от нашите несанирани. Другите го направиха преди десетина години, ние започнахме последни, щото парите все отиваха за "по-важни" неща.
  2. Според ЕС, който дава част от кинтите, санира се само цяла жилищна сграда, не части от нея, за да е максимален енергоспестяващия ефект. "Лепене на стиропор" е точно индивидуалното "саниране" на външни стени на апартаменти, правено от аматьори и плащано от будали.
  3. Пак според ЕС, санирането започва от сградите с най-много обитатели, пак за да има максимален ефект.
  4. По вашата логика би следвало първо да се комплектова един блок само с пенсионери, а друг само с инженери, па тогава да се санира. Или пенсионера да не плаща, а инженера да плаща ли? Ами докторите колко ще плащат - повече от инженерите, или по-малко? Продавачките в мола? Средният офисен планктон? А дребният? Безработните?
  Абе гениална идея, признавам, сигурен начин да няма никакви спорове на Общите събрания, на които (не знаехте ли?) се решава от обитателите дали ще се санира или не.
  5. Санирането далеч не е само външната изолация, ама да не ви обременявам излишно с технически подробности, бездруго няма да ги разберете.

  Айде стига толкова засега, вникнете в това и после задавайте следващия въпрос.

  Знанието е сила, информацията - власт
 51. 51 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  [quote#39:"pag"]
  —цитат от коментар 48 на nij50393132
  Нещо си изпаднал в истерия от поредната издънка на еднокнижника и шайката ли, по спокойно, пяна ще ти избие от безсилие. пази си силите, ще ти трябват да понесеш шамара на изборите.[/quote]

  Като си взема днешния хонорар от Севда ще ти пратя парички за един бойлер без ЖИВАЧЕН ДАТЧИК ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА, че явно живачните пари са ти увредили междуушния ганглий...

  Знанието е сила, информацията - власт
 52. 52 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Това изявление показва, че основните проблеми са в здравната система, а обитателите на социалните заведения са "сухите съчки", които трябва да изгорят в тази пандемия.

 53. 53 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#50:"pag"][/quote]

  В тия държави да си чул да са откраднати половината пари, а да са имали премиер с чекмедже пълно с пачки и кюлчета злато? Аз не!

 54. 54 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 528 Неутрално

  ДЪРЖАВАТА на кренвиршите!
  Ваксините пристигнаха с бусове за... кренвирши.
  Сами по себе си ваксините са тежка тема в България. Правителството на мафията обаче използва всяка възможност, за да маргинализира и освини допълнително всичко. "Ключът към успеха" е да обвиняват за всичко гражданите, медиците и тн. и предварително да се подготвят за поредният провал с дежурните обяснения, димки и лъжи.
  Борисов раздаде последните месеци от джама на джипката поне половин милиард за асфалт и "бог да прости", за да задържи прогнилата си власт. Можеха да се купят три специализирани буса за жълти стотинки за лабораторията и ваксините да се транспортират с тях. А не с камиони за кренвирши. Да, ама не. Да ви припомня ли, че в България строителството на магистрални лотове се печели от сладкарници? А пречиствателни станции се "усвояват" и строят от наши фирми за боза или пелети?
  Това е картината - държавата на кренвиршите. На ментета, на полуфабрикатите в политиката, на гнусните жили, кости и хрущяли в парламента.
  И чакам до дни да почнат да обвинявате гражданите, че били антиваксъри, че не искали да се ваксинират, че не вярват на мутрата, дето ги такова с 200 още за закуска. Но, запитайте се, кой ще вярва, ако ти карат ваксина в бус за кренвирши? Защо го правят тогава, защо убиват и малкото нормалност, която е останала по земите ни? С една глупост унищожават труда на медиците.
  Защото това знаят, това могат и това правят. Управляват ни тъпи и алчни отрепки , които освен да лъжат и крадат нищо друго не могат да правят.
  Мафията не спасява, мафията лъже, ограбва и убива.
  Премиера -кренвирш е пътник, но преди да си отиде ще "занули" каквото може с надеждата, че в завещаният мрак ще може да се прероди и върне отново. Не става. Но бусовете за кренвирши стават и за бюлетини.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 55. 55 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  Примерът е крайно неподходящ , а това ,кой го казва не е изненадващо , ако ще търсим резултатите от първото , направо може да се откажем от ваксинацията......нека бъдем сериозни и взаимно да се пазим от нечий глупости......

 56. 56 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Защо непрекъснато ни занимавате с тоя психопат Мангъров? Явно, че нямаме адекватна здравна система да се погрижи за неговата психика, но поне някакви наченки на здрава журналистика трябва да имаме. Не може непрекъснато да ни занимавате с тоя Куку!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 57. 57 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Примерът е крайно неподходящ ,......
  —цитат от коментар 55 на Николай Бучков


  А бе остави го Мангъров.
  Бате Бойко му дава безплатна ваксина,
  а Мангъра се отказва от чистата аванта.

  Шамар да е – аванта да е!  До коментар [#56] от "Viva la Evolution":

 58. 58 Профил на gsh47306343
  gsh47306343
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Ок, прочетох заглавието и сравнението на премиера и ме напуши здрав гняв. Къде го това саниране, особено за жилищните сгради. Пример за това е входът, където живеят родителите ми. Етажната собственост са се разбрали от вече 5 години, документите са подадени...чакат... 5 години. В това време тиквата "милиарди ви докарах за саниране". Наглец по-добре да не си отваря устата. Виждам сега, хората от входа се спасяват по единично. Всеки си санира сам апартамента. Весели празници на всички, спазвайте мерките, края на пандемията се вижда :)

 59. 59 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 528 Неутрално

  НЕ ГОВОРИ за ваксините, Бойко, скрий се в зайчарника, или в Къщата в Барселона!
  Днес Мутрата заявил, че ваксинирането щяло да бъде, като санирането! На кметовете много им харесало и питат кога пак ще има саниране!

  Как, като санирането? Същото ниво на корупция, крадлък и некадърност?
  Затова замълчи, а след това – отстраняване, конфискация на незаконно заграбеното, съд и затвор за теб, Пеевски, Гешев, Цацаров, Доган и бандата ви!

  А испанската антикорупционна прокуратура продължава разследването за пране на пари и къщата в Барселона и прошка няма да има!

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 60. 60 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Мангъров няма да се ваксинира

  ------------------

  Силно !

  Дава пример как трябва да се работи.

 61. 61 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  с ваксинирането ще стане като със санирането
  —цитат от коментар 0 на др Баце


  Др Баце иска да ни каже, че няколко месеца след ваксинирането в клетките на организъма ще започне да се образува стиропор.

 62. 62 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  [quote#50:"pag"]
  —цитат от коментар 53 на nij50393132
  В тия държави да си чул да са откраднати половината пари, а да са имали премиер с чекмедже пълно с пачки и кюлчета злато? Аз не![/quote]

  Ти петлите не чуваш даже...

  Знанието е сила, информацията - власт
 63. 63 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Мангъров няма да се ваксинира, на толупа пак му го набиха с 200

 64. 64 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#62] от "pag":

  като стигне темата до пачките и кюлчетата на толупа, се чудите накъде да хванете. сега с петли ще бягате от темата. Ама така ви затвориха устите тези снимки, думи нямате

 65. 65 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 842 Весело

  До коментар [#64] от "nij50393132":

  С фалшификати ли ,протестърско лузерче?
  Я си направете една таблица с *гулемите кумпрумати*,да си я гледате и предъвквате!
  А за глупака мангъров - не само той,ами и синовете му се заразиха!
  Интересно,как са се лекували,с чайче и хАспиринче?
  Или и за тях,като онзи крадлю-пиклю,видинския шеф на *буец*,са ги прибрали да ги лекуват *по-спициално*?
  Много сте еркек на РС,а на яве вече тотално ви няма - нито *прутезт*,нито *фелика ревулюция* или поне *народну въЗЗтание!

 66. 66 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 842 Весело

  До коментар [#59] от "Kingpin":

  Разследва,значи!
  Я кажи нЕкакви сведения?
  А нещо за остров в океана?
  За убита рускиня?
  Ех,мъката прутестърска няма край,особено за *кралските тикви*!

 67. 67 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 842 Весело

  До коментар [#54] от "Kingpin":

  Пипончо,това вече се изтърка до тотално протъркване!
  Дадоха ДАЖЕ и по*вашите протестърски тАлАвизии* как се превозват в ЕвропатЪ ваксините,така че сте в глуха линия,пак!

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  "Ваксинирайте го публично"
  Той да не би да е крепостен на Борисов. Що за простотия?

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Мангъров е специалист, естествено, че него ще слушаме. А какъв е Борисов, специалист по всичко.

 70. 70 Профил на naturiST
  naturiST
  Рейтинг: 308 Любопитно

  Не знам защо, но статията за Мангъров е цялата в правописни и смислови грешки и предвид, че я копирате от друг източник в които тези грешки ги няма излиза , че сами се опитвате да внушавате нещо с това. Тя не става за четене, освен това са изтървани най-важните части на неговото мнение за настоящата ваксина.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#54] от "Kingpin":Пипончо,това вече се изтърка до тотално протъркване!Дадоха ДАЖЕ и по*вашите протестърски тАлАвизии* как се превозват в ЕвропатЪ ваксините,така че сте в глуха линия,пак!
  —цитат от коментар 67 на tedif


  А хладилник на 50 г "ЗиЛ" съветски виде ли някъде другаде?

 73. 73 Профил на Realitaet
  Realitaet
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#11:"mars_man"][/quote]

  Тези измишльотини за процента на смъртността само доказват колко невежство има по света, дори когато изводи се правят от научен документ.

 74. 74 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#62] от "pag":като стигне темата до пачките и кюлчетата на толупа, се чудите накъде да хванете. сега с петли ще бягате от темата. Ама така ви затвориха устите тези снимки, думи нямате
  —цитат от коментар 64 на nij50393132


  Мда, тази тема с "пачките и кюлчетата" е като темата за краставицата от Мирча Кришан.

  Не бъди като ученик-двойкаджия, дай нещо ново, например за колбасния несертифициран бус и хладилника с живачния датчик за температура.

  Знанието е сила, информацията - власт
 75. 75 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  [quote#72:"nij50393132"][/quote]

  Ей, най-сетне загрях каква е драмата с хладилника.
  Задължително трябва хладилник, който охлажда по Фаренхайт, щото ваксината е американска, затуй руския не става - охлажда по Целзий.

  Знанието е сила, информацията - власт
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Това значи ли, че и оттам ще откраднат толкова?.

 77. 77 Профил на Realitaet
  Realitaet
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#16:"mars_man"][/quote]

  Грамотността по принцип има висока степен на корелация с наличието на интелект. Да можеш да прочетеш нещо е едно, да го разбереш - съвсем друго. Неслучайно има термин "функционална неграмотност", който описва подобни ситуации - четеш, защото познаваш буквите и можеш да ги свържеш в думи и т.н., но не разбираш същината на проченото. Функционалната неграмотност вероятно е средс основните причини да има безумия като Испанската инквизиция, глобален Джихад, Бяло братство и т.н., а в по-ново време и масова поява на хора, които твърдят, че САРС е не по-сериозен от настинка.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  До коментар [#3] от "dedoliben":

  Това ще видим след празниците.

 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Намаляват, защото всичко е затворено. Като отворят, ще видим, но пък може вече и половината да са го преболедували.

 80. 80 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#74:"pag"][/quote]

  е какъв беше тоя термометър вътре в хладилника, живачен. Той толупа ако не ни третира и със спринцовки за многократна употреба, пак на. А какво за кренвирш бусчето, то там ос....нето е явно, що не вземете катафалка другия път и от тях има хладилни? нали е все тая, важна е температурата, а не за какво се използва иначе?

 81. 81 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1146 Весело

  [quote#74:"pag"]
  —цитат от коментар 80 на nij50393132
  е какъв беше тоя термометър вътре в хладилника, живачен. Той толупа ако не ни третира и със спринцовки за многократна употреба, пак на. А какво за кренвирш бусчето, то там ос....нето е явно, що не вземете катафалка другия път и от тях има хладилни? нали е все тая, важна е температурата, а не за какво се използва иначе?[/quote]

  Еврика!
  Най-сетне позна - важна е температурата в МПС-то, а не "за какво се използва иначе".
  Хайде сега, напъни гънката още малко и току-виж си стигнал и до прозрението, че труповете ги транспортират в най-обикновени хладилни бусове и камиони, които се използват за какво ли не, и даже без залепени отвън реклами на погребални агенции с ухилени мъртъвци.

  Знанието е сила, информацията - власт
 82. 82 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Шефът на COVID отделението на Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров няма да се ваксинира. А Бойко Борисов е препоръчал да се ваксинира. При това публично. Не може ли принудително? Две по-здрави момчета и една нежна медицинска сестра ще свършат работа. Разбира се публично - като здравния министър и първия свещеник. Пред много камери и микрофони. На площад Народно събрание, пред COVID отделението на Инфекциозната болница, ...

 83. 83 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  И без изследвания е ясно, че ваксината има ефект няколко месеца в най-добрият случай. Наесен пак ще тръгне истерията, както всяка година с грипните ваксини. Поне медиите ще мирясат с тази корона-истерия, след като потекат милиардите към фармацефтичните гиганти.

 84. 84 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  "Около 1000 души ще бъдат изследвани за ефективността от ваксината"

  За първата пратка от ваксината би трябвало това число да бъде поне три пъти по голямо

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 85. 85 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  "Мангъров обяснява пред изданието, че подкрепя ваксинацията"

  По-важното е , че той подкрепя ваксинацията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 86. 86 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  "Мангъров обяснява пред изданието, че подкрепя ваксинацията"

  По-важното е , че той подкрепя ваксинацията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 87. 87 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#81:"pag"][/quote]

  И като стигнах, какво. В катафалки ли ще ги карате ?!!!

 88. 88 Профил на Michael JordanFriend4295
  Michael JordanFriend4295
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Мангъров не ще се ваксинира,
  може би е решил да си умира.

 89. 89 Профил на Michael JordanFriend4295
  Michael JordanFriend4295
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Мангъров не ще се ваксинира,
  може би е решил да си умира.

 90. 90 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#72:"nij50393132"]
  —цитат от коментар 75 на pag
  Ей, най-сетне загрях каква е драмата с хладилника.Задължително трябва хладилник, който охлажда по Фаренхайт, щото ваксината е американска, затуй руския не става - охлажда по Целзий.[/quote]

  Аз пък мислех, че се првиш на тъп, но явно съм грешал.

 91. 91 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1261 Гневно

  До коментар [#77] от "Realitaet":

  Корелация морелация
  Когато пишеш на български, пиши с български слова!

 92. 92 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#89] от "Michael JordanFriend4295":

  Решил е да не хаби ваксината, че няма да стигне за желаещите.
  До коментар [#59] от "Kingpin":

  Обещана му е прошка от Германия, ако затвори държавата до края на януари. След което ще каже "Аз я отварям, те я затварят".

 93. 93 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#89] от "Michael JordanFriend4295":

  Решил е да не хаби ваксината, че няма да стигне за желаещите.
  До коментар [#59] от "Kingpin":

  Обещана му е прошка от Германия, ако затвори държавата до края на януари. След което ще каже "Аз я отварям, те я затварят".

 94. 94 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Бре, Мангъров позна - ваксинираните ще участват в третия етап от изследванията за ефективността на ваксината.

 95. 95 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Според данни, обявени от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов вчера през процедурата са преминали 699 души, като никой няма странични ефекти.
  ------------

  По-малко от 24 часа и никой [все още] няма странични ефекти! Колко убедително, къде да отида да се ваксинирам?

 96. 96 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Последна грижа ми е че Айнщайн Мангъров няма да се ваксинира, но ми е кеф, че унижи Боко!

 97. 97 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Последна грижа ми е че Айнщайн Мангъров няма да се ваксинира, но ми е кеф, че унижи Боко!
  —цитат от коментар 96 на Tzar Vova Josei-ki


  "Простотията е безкрайна"

  /Алберт Айнщайн/

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 98. 98 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3796 Неутрално

  "Я сподели как според теб трябва да изглежда един "бус за ваксини", че да отговаря на дълбоките ти познания по имунология и хладилна техника ...."

  напр. с логото на производителя на ваксината.

 99. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3796 Неутрално

  До коментар [#98] от "historama":

  Благодаря за минуса. Вероятно е дело на някой от "леки"!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK