На живо

Коронавирусът в България: Част от мерките бяха удължени, нови 125 млн. лева за ваксини (хронология)

Коронавирусът в България: Част от мерките бяха удължени, нови 125 млн. лева за ваксини (хронология)


Правителството удължи до март 2021 година антикризисната мярка 60/40, а в следващите седмици ще предприеме стъпки за прилагането ѝ до септември следващата година. До 31 март беше удължен и срокът за изплащане на компенсации на служителите и самоосигуряващите се лица от секторите "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм".


На днешното заседание на кабинета беше взето решение да се отпуснат допълнителни 125 млн. лева за покупката на ваксини. Така общата сума по това перо достигна 305 млн. лева.


"Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в България.
Белгия въвежда от утре (31 декември) задължителна 7-дневна карантина и PCR тест за всички граждани, пристигащи в страната от т.нар. червена зона, в която попада и България. Пътниците, които влизат в страната от територии, обявени за червена зона, и са престояли в тях повече от 48 часа, трябва да бъдат тествани през първия ден от влизане в страната, както и на седмия ден. При отрицателен PCR тест, извършен на седмия ден от карантината, тя се прекратява, а ако резултатът е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за още поне 7 дни. Изключения ще има за хора, които изпълняват критични функции в съществени сектори, студенти, които могат по изключение да прекъснат карантината си, за да се явят на изпит и други.

Родителите на над 700 деца не искат да ги пускат на училище от 4 януари

До момента в образователното министерство са постъпили 704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от 1 до 4 клас. Те трябва да се върнат в училище от 4 януари, като в учебните заведения ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове.


Коронавирусът в България: Част от мерките бяха удължени, нови 125 млн. лева за ваксини (хронология)

© Георги Кожухаров


От министерството подчертават, че по време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения ще се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква задължителен тест за коронавирус за пристигащите от България, съобщи Министерството на външните работи. Тестването ще става чрез бърз тест или чрез PCR тест до 24 часа преди влизане на територията на федералната провинция или непосредствено след това, но не по-късно от 24 часа след пристигането. Гражданите, избрали да се тестват чрез PCR тест, са задължени да останат под карантина до излизане на резултата. Изключения ще се правят за транзитно преминаващи пътници; изпълняващите вътрешен речен транспорт; трансгранични пътувания с престой по-малко от 24 часа; посещения на роднини, транспорт на стоки, пътуване на дипломати и народни представители при престой по-малко от 48 часа; ежедневни или ежеседмични пътувания на трансгранични работници. Изисква се онлайн регистрация преди пътуването на интернет адрес: https://www.einreiseanmeldung.de.


Коронавирусът в България: Част от мерките бяха удължени, нови 125 млн. лева за ваксини (хронология)

© Associated Press


Действащият режим за пристигащите от рискови региони в останалите провинции на Германия е поставяне под задължителна 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден след влизане в страната и отрицателен резултат от PCR тест.

Правителството отпусна още 125 млн. лева за покупката на ваксини

Правителството отпусна още 125 млн. лева за покупката на ваксини срещу коронавируса. Така общата сума за ваксини достигна 305 милиона лева, подчерта премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на Министерския съвет.


Коронавирусът в България: Част от мерките бяха удължени, нови 125 млн. лева за ваксини (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


"Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин", каза още Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия.


По думите на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов в началото на следващата година се очаква в България да пристигне и следващата пратка ваксини.

Правителството отпусна 600 млн. лева за удължаването на мярката 60/40

Правителството удължи до март 2021 година антикризисната мярка 60/40, а в следващите седмици ще предприеме стъпки за прилагането ѝ до септември следващата година. Това реши днес кабинетът на редовното си заседание. Удължаването на мярката ще струва около 600 млн. лева на държавата, с което общата сума по нея ще надхвърли 1.2 млрд. лв.


Коронавирусът в България: Част от мерките бяха удължени, нови 125 млн. лева за ваксини (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Правителството реши още да удължи до 31 март 2021 г. срокът за изплащане на компенсации с цел запазване на заетостта в размер на 290 лв. месечно на работниците, служителите и самоосигуряващите се лица от секторите "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм". За целта са осигурени 40 млн. лева.


"Работниците от затворените от 1 до 31 януари бизнеси ще получават компенсации в размер на 75% от осигурителния си доход. Това е повече от досегашните 24 лв., които даваме и е за наетите на 8-часов работен ден. На практика мярката става 75/0 и означава, че работодателите не дължат нищо, а работниците им получават 75% от дохода си", посочи министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието.

Ваксинирането е единственият начин да излезем от тази пандемия и да се спасим, а колко траен ще бъде ефектът от него ще се разбере до 2 години, през които ще се правят изследвания и наблюдения. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" имунологът и алерголог акад. д-р Богдан Петрунов. Той добави, че няма данни за вредно влияние на ваксините при проведеното проучване с над 45 хиляди души. По думите на Петрунов няма нищо опасно във ваксините и той самият е убеден, че ще се ваксинира.


"Що се касае до безопасността - аз съм убеден, че няма от какво да се страхуваме", подчерта Петрунов.

Когато броят на новозаразените стане между 300 и 500 на ден и се задържат толкова за десетина дни, може да се обмисли разхлабване на мерките. Това обясни математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на "Нова телевизия". По думите му в момента в България са доставени около 10 000 ваксини, а количеството ще стигне за имунизацията на 5000 души. "Ако вървим с тези темпове, ефектите може да се очакват до 2 години", прогнозира Витанов.


Още четете тук.

Несъгласие с връщането на най-малките ученици в клас от 4 януари изразиха в отворено писмо преподаватели, които са част от неформалното обединение "Учители за безопасно образование". Според тях възстановяването на присъствени занятия за децата от 1 до 4 клас непосредствено след празниците ще доведе до трета вълна от COVID-19 в България. Според обединението на учителите електронното обучение е единствената разумна алтернатива и то трябва да продължи, докато заразата не бъде овладяна напълно.

Директорът на COVID клиниката към Инфекциозна болница Атанас Мангъров заяви пред Би Ти Ви, че няма да се ваксинира, защото вече има антитела, след като е изкарал вируса. Той посочи и друга причина, заради която не мисли да се ваксинира, въпреки че лично премиерът Бойко Борисов обяви, че ще го накара.


"Ваксината още е недостатъчно изпитана и е много рисковано да се въвежда в масова употреба. Клиничното проучване на тази ваксина е започнало на 29 април тази година и е вкарана в употреба в края на ноември. Това са седем месеца. Ваксината за рака на шийката на матката е създадена от 1981 г. до 2006 г. и за нея още има резерви", добави Мангъров, като уточни, че не е против ваксинациите.

Над 100 хил. кредита са били разсрочени през годината

Около 103 хил. кредита са били разсрочени от банките през 2020 г. Приблизително 9 млрд. лева са разсрочените кредити, като от тях 7 млрд. са на фирми, а 2 млрд. - на физически лица. Това каза пред Би Ти Ви председателят на управителния съвет на Асоциацията на банките в България Петър Андронов. По думите му годината не е била лесна, но банковата система е останала стабилна."Натоварването беше двойно. Хората останаха на първа линия през цялото време", каза още той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 189 Весело

  ,,Атанас Мангъров заяви пред Би Ти Ви, че няма да се ваксинира, защото вече има антитела, след като е изкарал вируса. Той посочи и друга причина, заради която не мисли да се ваксинира, въпреки че лично премиерът Бойко Борисов обяви, че ще го накара.”

  Време е за залози 😄

 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  Хайде Мангъров пак е на бойното поле.....😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 675 Гневно

  "Несъгласие с връщането на най-малките ученици в клас от 4 януари изразиха в отворено писмо преподаватели, които са част от неформалното обединение "Учители за безопасно образование".

  Това неформалното обединение трябва да се нарича "Учители за деца без образование"! Да, вярно, за политици и бюрократи е добре хората да са неграмотни, но "учители" да искат това е прекалено!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 4. 4 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 720 Неутрално

  На тия учители, защо държавата им плаща. Да си направят един сайт и да се издържат от платени уроци, като не иакат да преподават в училище. Те и магазинерките от магазините за хранителни продукти искат да продават онлайн.

 5. 5 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Вървиме нагоре!
  Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:

  1.Сан Марино 1737
  2.Белгия 1667
  3.Словения 1265
  4.Босна и Херцеговина 1230
  5.Италия 1209
  6.Северна Македония 1187
  7.Перу 1132
  8.Андора 1086
  9.Испания 1079
  10.Черна гора 1078
  11.България 1070
  12.Чехия 1066
  13.Великобритания 1051
  14.САЩ 1044
  16.Франция 981

  Борисов Българоубиец.

 6. 6 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 275 Разстроено

  100 000 кредита са разсрочени? Вероятно няма да е преувеличение, ако половината от тях са ипотечни кредити - т.е. висят едни 50 000 апартамента, офиси, магазини. Половината от тях са имоти в София?
  Защо не обясните каква е реалната ситуация на имотния пазар? И какво ще правят банките 2021?

 7. 7 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 275 Разстроено

  100 000 кредита са разсрочени? Вероятно няма да е преувеличение, ако половината от тях са ипотечни кредити - т.е. висят едни 50 000 апартамента, офиси, магазини. Половината от тях са имоти в София?
  Защо не обясните каква е реалната ситуация на имотния пазар? И какво ще правят банките 2021?

 8. 8 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 275 Разстроено

  Вървиме нагоре!Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:1.Сан Марино 17372.Белгия 16673.Словения 12654.Босна и Херцеговина 12305.Италия 12096.Северна Македония 11877.Перу 11328.Андора 10869.Испания 107910.Черна гора 107811.България 107012.Чехия 106613.Великобритания 105114.САЩ 104416.Франция 981Борисов Българоубиец.
  —цитат от коментар 5 на plynii


  Малко са тези като теб които искат строги мерки за да не умират хора. Повечето искат да мрат тези българи, които са застрашени и да оставят другите да си правят каквото искат. Така, че си почти напълно сам с желанието си да не умират хора в България.

 9. 9 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  "Учители"... обикновени и типични нашенски мързеливци, на които много им отърва да раздадат едни домашни по скайп/зуум и да си пият кафето на топло вкъщи, взимайки заплатка. Има си хас да не искат онлайн обучение! Междувременно млади, здрави и работоспособни хора зорлем стоят вкъщи със здравите си деца. Здрави родители не работят и здрави деца не учат, за да пазят Михаля. Аре стига вече!

 10. 10 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 53 Неутрално

  Мангъров като ходи без маска не ръси ли и вируси докато го карал безсимптомно? Не че има значение, и без това ако до есента вирусът не изчезне ще си скъса дипломата.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  "годината не е била лесна, но банковата система е останала стабилна."
  Естествено, тя никога не губи своето.

 12. 12 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#7] от "JsT":

  Каквото са правили и до сега - ще разсрочват и ще раздават защото иначе ще вземат хляба на брокерите на имоти и бойкоикономиката ще спихне.

 13. 13 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Трябва да се удължи мораториума върху плащанията на кредитите. В противен случай всички които останат без жилища заради Бойковите идеи (ту да разпуска ту да не разпуска) ще му се изтърсят на гости през новата 2021

 14. 14 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2000 Любопитно

  Защо се дава каквато и да е трибуна на Мангъров? За да се отклонява вниманието от поредната кражба и недомислица ли?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 15. 15 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1187
  България - 1070
  Румъния - 807
  Гърция - 455
  Сърбия - 358
  Турция - 240

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  Швеция и съседите ѝ:

  Швеция - 837
  Дания - 211
  Финландия - 99
  Норвегия - 80

  Смъртността в Швеция е между 4 и 10 пъти по-висока от съседите ѝ.

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4512 Любопитно

  Някоа да разбра мангъра да е бил в карантина?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 17. 17 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  На тия учители, защо държавата им плаща. Да си направят един сайт и да се издържат от платени уроци, като не иакат да преподават в училище. Те и магазинерките от магазините за хранителни продукти искат да продават онлайн.
  —цитат от коментар 4 на pitanka_3


  Ами мисля, че по тая логика първо трябва да се зачудим защо държавата, т.е. данъкоплатците, плаща милиарди за полиция, парламент, за държавна администрация за държавен спорт и т.н. Ми който иска охрана и репресия, да си поръчва на частно и толкоз :):):)

 18. 18 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Интересно в тия 125 млн. дали влизат пари за нови камиони на държавната фирма, дето внася ваксините и дето уж има лиценз да ги превозва, ама се оказа, че камионите за салами на частни фирми са по-подходящи :):)

 19. 19 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Трябва да се удължи мораториума върху плащанията на кредитите. В противен случай всички които останат без жилища заради Бойковите идеи (ту да разпуска ту да не разпуска) ще му се изтърсят на гости през новата 2021
  —цитат от коментар 13 на und16569194


  ...освен, ако не прокарат закон, иззетите жилища да се пускат на търг до една седмица след изземването или държавата ги конфискува от кредитора. Ако не се продадат на търга, пак държавата ги конфискува. Тогава кредиторите сами ще дават "кредитни ваканции" за ипотеките на новото строителство. А да и имотния балон ще спихне, а мераците за надуването на нов ще изчезнат...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 20. 20 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 547 Гневно

  Бахтий тъпанарското самочувствие - да наричаш доц. Мангъров ... "мангъра"?!

  Откакто милионерката какСевда разпореди на бокулизачите да мразят доц. Мангъров те не пропускат случай да докажат простотията си!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 21. 21 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  Добре бе бай Х, защо се отпускат още пари за ваксини, като вече поръчаните още не са доставени, камо ли изчерпани, а дали ще има желаещи още не се знае

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 965 Гневно

  [quote#22:"Полковник за европейско развитие на България"][/quote]

  И какво като пренасят? Затварят се застрашените и болните, а не здравите. Да ти се връща пожеланието.

 24. 24 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1445 Любопитно

  правителството отпусна още 125 млн. лева за покупката на ваксини срещу коронавируса. Така общата сума за ваксини достигна 305 милиона лева
  "Ваксините са безплатни
  —цитат от коментар 0 на др Баце


  Защо са платени 305 млн за безплатни ваксини?

 25. 25 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1445 Любопитно

  правителството отпусна още 125 млн. лева за покупката на ваксини срещу коронавируса. Така общата сума за ваксини достигна 305 милиона лева
  "Ваксините са безплатни
  —цитат от коментар 0 на др Баце


  Защо са платени 305 млн за безплатни ваксини?

 26. 26 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3524 Любопитно

  Постъпило е питане:

  Какво става с предвиденото за днес откриване на "Турски поток" през България?

  Belgrade, December 28 - Neftegaz.RU. The Balkan Stream pipeline in Serbia (continuation of Turkish Stream) is filled with gas and it will be officially put in operation on December 30.
  This was reported today to journalists by Serbian President Aleksandar Vučić.

  https://neftegaz.ru/en/news/Transportation-and-storage/657210-alexandar-vucic-the-balkan-stream-gas-pipeline-in-serbia-is-filled-with-gas/

  Защо не чуваме фанфари и къде се е покрил Борисов? Бива ли да се похарчат почти 5 млрд. лв, а нито лентичка да се резне, нито кранче да се врътне?

 27. 27 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#25] от "dosetliv":

  > Защо са платени 305 млн за безплатни ваксини?

  Как да го кажа най-просто.

  Всички ние плащаме (през данъците си), за да има 'безплатни' ваксини за всички нас.

  કટાક્ષ
 28. 28 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Какво става, нали ЕС беше осигурил финансиране на всички страни от Съюза? Моля, пояснете.

 29. 29 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 346 Неутрално
 30. 30 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5033 Любопитно

  До коментар [#25] от "dosetliv":> Защо са платени 305 млн за безплатни ваксини?Как да го кажа най-просто.Всички ние плащаме (през данъците си), за да има 'безплатни' ваксини за всички нас.
  —цитат от коментар 27 на Ан Он


  Да не се забравя, че тези "безплатни" ваксини са по 36 лева парчето (18 евро) докато Оксфордските са 7 лева парчето (3.5 евро) Ама на Толупа така са му наредили. За него Държавния интерес на България се определя от Брюксел.......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 31. 31 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Тези пари... на правителството били... тез ваксини.... нямало да бъдат задължителни, а силно препоръчителни... нещо ми се струва революция ще има...

 32. 32 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#8] от "JsT":

  Едно уточнение. Повечето хора искат ограниченията да са пропорционални на здравословното им състояние или най-малкото еднакви за всички. А не както е сега обратно пропорционални. Колкото по-млад и здрав по-ограничен.

 33. 33 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Франсетата излязоха по-големи балъци от нази...

  Нашенската филантропска преса се спука да хока Българите, че били малоумници, щото се колебаели с ваксинацията.

  А пък франсетата били станали Световни Антиваксъри № 1...
  Редно е Редакцията да излезе с Уводна Статия и да разгроми френския антиваксъризъм!

  Прилагам следното доказателство!
  https://www.mediapool.bg/frantsiya-e-svetoven-shampion-po-nezhelaeshti-da-se-vaksinirat-news316248.html

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4408 Неутрално

  "Над 100 хил. кредита са били разсрочени през годината"

  Реалната картина ще стане ясна напролет!

 35. 35 Профил на naturiST
  naturiST
  Рейтинг: 320 Весело

  Никой не пречи на тези 700 деца да се обучават дистанционно и е абсолютно безсмислено да се изпращат подобни писма. Освен това е едно изключително малцинство сред родителите, които очевидно нямат работа и е доста тенденциозно, че изобщо стига до ефир. Напълно се очертава , че след като медиците напълно не провалиха в медицинската част на кризата, учителите са тези които отстъпиха от устоите на тази професия и на практика сигурно осакатиха едно поколение деца, чиито проблеми ще се явяват от тук нататък.

 36. 36 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Никой не пречи на тези 700 деца да се обучават дистанционно и е абсолютно безсмислено да се изпращат подобни писма. Освен това е едно изключително малцинство сред родителите, които очевидно нямат работа и е доста тенденциозно, че изобщо стига до ефир. Напълно се очертава , че след като медиците напълно не провалиха в медицинската част на кризата, учителите са тези които отстъпиха от устоите на тази професия и на практика сигурно осакатиха едно поколение деца, чиито проблеми ще се явяват от тук нататък.
  —цитат от коментар 35 на naturiST


  Пълни глупости, осакатили едно поколение деца с няколко месеца онлайн обучение. Защото при присъственото обучение резултатите са велики, 40% от децата след 7-ми клас са на практика неграмотни. Все пак добре, че Бил Гейтс и Мъск са завършили наши училища, иначе нямаше да станат хора...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 37. 37 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  До коментар [#35] от "naturiST":

  "...тази професия и на практика сигурно осакатиха..."
  На практика ИЛИ сигурно?
  НА ПРАКТИКА би трябвало да се базира на факти....
  СИГУРНО показва съмнение......
  Кое е вярно?
  Доказателства?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 38. 38 Профил на naturiST
  naturiST
  Рейтинг: 320 Весело

  До коментар [#36] от "rumen_s":


  На практика ги осакатиха. Сигурно е!
  Нещо друго да питаш , която е ясно, но трябва да ти се доказва, защото си ощетен ментално?
  Доста е тъпо да отговаряш на хора, които деца виждат само на улицата или самите са родители на "дистанционни" деца. Веднага ли личите, няма да се обижадаш!

 39. 39 Профил на Бате Венци
  Бате Венци
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#28] от "evtimvz":

  ЕС осигурил дръжки. Истината е,че всяка коза за свой крак е в ЕС ситуацията. За това в Румъния и в Гърция ще има повече ваксини, ще приключат с ваксинирането доста по-бързо, а ние пак ще сме последни за излизането от епидемията. Изненадани има ли верно?

  Fere libenter homines id quod volunt credunt.
 40. 40 Профил на vok45683625
  vok45683625
  Рейтинг: 24 Неутрално

  [quote#30:"padrino"][/quote]

  Ефективността на ваксината на Файзър Бионтехе 95 процента, ефективността на Оксфордската или на Астра Зенека Е САМО 70 процента! Отделно ще влизат в сътрудничество д руската Спутник. ВИЕ ТОВА ЛИ ИСКАТЕ? Аз пък няма да си сложа тази ваксина! Вас евтиното ли ви интересува или качеството?! егати българската простотия!Аз пък се моля ваксината на Астра Зенека изобщо да не получи одобрение в ЕС, защото тогава всички ще купуват евтината скапантия.

 41. 41 Профил на vok45683625
  vok45683625
  Рейтинг: 24 Неутрално

  САМО В БЪЛГАРИЯ ВРЕДЕН ТИП С АНТИСОЦИАЛНО ПОВЕДЕНИЕ КАТО МАНГЪРОВ може да е все още лекар без отнети лекарски права!Цинизъм и върхът на подигравката е, че той ръководи КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4576 Гневно

  Вървиме нагоре!Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:1.Сан Марино 17372.Белгия 16673.Словения 12654.Босна и Херцеговина 12305.Италия 12096.Северна Македония 11877.Перу 11328.Андора 10869.Испания 107910.Черна гора 107811.България 107012.Чехия 106613.Великобритания 105114.САЩ 104416.Франция 981Борисов Българоубиец.
  —цитат от коментар 5 на plynii


  Изпреварихме и Великобритания, и САЩ, и Франция! Има ли някой да твърди, че сме последни?!

 43. 43 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#41] от "vok45683625":

  Мангъров е единственият с адекватно поведение, който прави домашни посещения и преглежда болни, а не само да се дуе по телевизията

 44. 44 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#14] от "fpyyh":

  Защото все още не е фашизъм, паляк! Жалвате се, че няма свобода на словото, пък после да не давали трубуна на човека! Всеки е свободен да говори, в каквото е убеден. Освен това е доктор, ти какъв си!?

 45. 45 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Не бива да се ваксинирате , не бива! После не може да извадите чипа на Бил Гейтс! 😄

  agent
 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#45] от "Ronald Reagan":

  На тебе няма как да ти го сложат, докато не си извадиш главата от задника

 47. 47 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#36] от "rumen_s":

  Е то по твоята логика да закриваме училищата, или...?

 48. 48 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Не разбирам как "прави любов, а не война", се изроди в страх от всичко заобикалящо Ви. Ако изобщо разбирате думите ми... Не е достатъчно my friend , да пишеш на български, но и има ли памет какво означават... Между гипсокартон-а на "Младост-17", разбира се... Докато Ковид Те страхувА. 😊

  agent
 49. 49 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1044 Неутрално
 50. 50 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 380 Неутрално

  учителите, които не искат да преподават, да се уволнят, родители, които не си пускат децата на училище, да си платят учебната година

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 51. 51 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#9] от "Green Day":

  Идея си нямаш за това, за което говориш. Не би издържал и един ден на мястото на учител, присъствено или дистанционно.

 52. 52 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  До коментар [#30] от "padrino":

  Само дето тия от 36лв парчето вече дойдоха 10 хиляди и до март ще дойдат още 300 хиляди. Пък от тия дето ще бъдат по 7лв още нямат дори молба за одобрение в ЕС и евентуално ще бъдат одобрени едва март и съответно първите доставки ще са юни-август.
  И само за сравнение, Израел вече е получил 2 милиона дози от Пфайзер и има договор за 20 милиона до Март т.е до лятото ще са приключили с тоя вирус. И ако се чудите как така става - ами много просто, еврейте плащат по 30 Евро за доза и съответно пререждат тия дето плащат по 18 евро.

 53. 53 Профил на m G
  m G
  Рейтинг: 18 Неутрално

  въпрос, нема ли да купиме ваксини от астра зенека за по два лева или сме най богатите и ще ги плащаме по 30 долара че процента е по големичък??

 54. 54 Профил на m G
  m G
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#20] от "b_52_strato":

  защо да го наричат тоя клоун гн доцент мангъров така го наричат подчинените му дето му се мазнат. на мене не ми е шеф та да го наричам така

 55. 55 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Слабо, некадърно и корумпирано държавно управление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 56. 56 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1286 Весело

  До коментар [#20] от "b_52_strato":защо да го наричат тоя клоун гн доцент мангъров така го наричат подчинените му дето му се мазнат. на мене не ми е шеф та да го наричам така
  —цитат от коментар 54 на m G


  m G< шеф= мазнене . Тип характер !😆😆😆

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 57. 57 Профил на BigMouth
  BigMouth
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Разбрахте ли за скандалната брокерка Бистра М., която се сгодява за свой колега след като забременява, но може да се окаже че ще се омъжи за брата на детето си.

 58. 58 Профил на Емил
  Емил
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Е колкото и да я хвалят като фиансов гуру, аз не бих се доверил на такъв човек.

 59. 59 Профил на Karina
  Karina
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Разбира се че няма, брокер който хвърля боб за бащата на детето си, сигурно хвърля боб и за инвестициите...

 60. 60 Профил на Zdravko
  Zdravko
  Рейтинг: 46 Неутрално

  А Бистра е точно такава – за кратко време става близка до сърцата (и не само) на няколко свои колеги и началници до степен да разбие на пух и прах екипната работа в компанията.

 61. 61 Профил на Стойчо
  Стойчо
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Няма как да натрупаш опит и компетентност във финансовата сфера, докато се търкаляш в креватите на хората...

 62. 62 Профил на Антоанела
  Антоанела
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Един много добър пример за просперитета в нашата България... Момчета, просто имате грешните атрибути за да направите и вие първият си милион от "комисионни" по сделки.

 63. 63 Профил на Irena
  Irena
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Всички са един дол дренки.. Как ще се сгодиш за човек който не знае с колко човека и какво е правил само и само да просперира?!

 64. 64 Профил на Zoro
  Zoro
  Рейтинг: 74 Неутрално

  И за капак даже и с бащата на младоженеца. Вие бихте ли отгледали брат си, роден от жена ви? Това е доста извратено!

 65. 65 Профил на Stacy
  Stacy
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Интересното е че младоженеца, Антонио, е извадил пръстена след като е разбрал че е бременна, а дали е знаел че може би детето му е брат?

 66. 66 Профил на Ivan
  Ivan
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Да им е живо и здраво детето, жалко е, че ще трябва да живее с такива разкрепостени родители... на какви ценности ще го научат? Как да ляга с всеки за пари, срамота!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK