На живо

Коронавирусът в България: датата на изборите доведе до нов спор между Борисов и Радев (хронология)

яА

Коронавирусът в България: датата на изборите доведе до нов спор между Борисов и Радев (хронология)

© Прессекретариат на Държавния главаОбщо 1029 са новите случаи по данни на Националния информационен портал. Направени са 10 774 теста, от които 5 435 PCR и 5 339 антигенни. Резултатите, респективно са 525 и 504 с положителен резултат, което е 9.55% от всички направени тестове.


Днес президентът Румен Радев се срещна с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, председателя на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов и медицински експерти. Целта на консултациите са провеждането на честни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори, както и избирането на дата за тях. В същото време премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че се опитва да смени първоначалната посочена дата от него - 28 март.


"Дневник" проследи на живо ситуацията. За чразпространението и ефектите от коронавируса по света четете тук.
От Съюза на организациите за любителско изкуство са недоволни от дискриминационното по тяхно мнение отношение на държавата към работата им и липсата на адекватна помощ по време на ограничителните противоепидемични мерки. Собствениците на културни и образователни школи се надяват скоро да могат отново да работят. Тази седмица те ще вземат окончателно решение за мястото и начина на провеждане на протестите им, съобщава БНР.


"От много време в Съюза на организациите на любителско изкуство се дискутира темата за евентуални протести, които да се проведат в София и във Варна", заяви един от членовете на Управителния съвет и собственик на център за изкуство в Добрич Иван Иванов. "Тази дискриминация, която върви по отношение на изкуството, просто вече е недопустима", добавя още той. Според него ежедневните занимания са важни не само в спорта, но и в изкуството и без тях няма как да се постигнат резултати. "Не може изкуството да е по-различно от спорта като отношение. И двете са еднакво значими", смята Иванов.

Четири мобилни екипа за поставяне на ваксини на настанените в домовете за възрастни хора сформира Столичната община. Екипите ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници, а логистиката ще се извършва от представители на дирекция "Аварийна помощ и превенция". Задачата им е да участват във Втората фаза на поставянето на ваксини, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от столичните домове за възрастни хора. Това бе решено на днешното заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова. По решения на Софийския оперативен щаб във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции – освен учителите и непедагогическият персонал и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.

Всички учители от балчишко училище отказаха ваксина

Всички учители от основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Балчик са отказали да се ваксинират срещу коронавирусна инфекция, съобщи директорът Кристияна Иванова пред БНР. 14 са педагогическите специалисти там.


Колегите им от средното училище "Христо Смирненски" в село Оброчище ще обсъждат проучването на съвет тази сряда, но като цяло нагласата е да не се ваксинират, съобщи директорът Павлина Стоянова. Там специалистите са 23-ма, като от тях началният курс са заявили, че не желаят.

Премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че с консултациите с медицински експерти за провеждане на безопасни за здравето на хората парламентарни избори се опитва да смени дата на изборите, като си послужи с глагола "отмени". "Учудвам се, че президентът е говорил на тази тема. На 28 март има обявена дата за избори. За тази дата се готвим, за тази дата подготвяме медицинския протокол навсякъде. Прогноза, ако можеше да даде някой какво ще е на 28 на март, той щеше да е шеф на Световната здравна организация, макар че и те не знаят", това каза във Велико Търново премиерът Бойко Борисов по повод днешните консултации при президента Румен Радев.


„На 28 март са изборите, няма какво да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите и да даде друга дата"


Бойко Борисов,

премиер


Дата на изборите все още не е насрочена, а за 28 март се говори зарази изявление на президента в края на декември, че изборите трябва да са на най-ранната възможна дата. По Конституция вотът се насрочва с указ от президента, като това може да стане най-късно два месеца след прекратяването на мандата на парламента.


"Ако иска да ги отменя, това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическата и финансовата прогноза е за октомври месец светът да започне да се възстановява", каза още Борисов по време на посещение в училище в града.


Коронавирусът в България: датата на изборите доведе до нов спор между Борисов и Радев (хронология)

© Министерския съвет

Намаляването на броя на новооткритите заболели от коронавирус не е успокоително - това каза вирусологът Радка Аргирова по време на консултации при президента за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес. "Според мен за прогнозата можем да бъдем по-сигурни в по-следващ период от рода на 25-30 януари, защото така или иначе коледните и новогодишни празници завършиха съвсем неотдавна, за някои още и не са. Като слагам един малко по-разширен инкубационен период, горе-долу 20, 25, 30 ще бъде много важно какви ще бъдат цифрите. По това ще разберем до каква степен хората са се съобразили с всички изисквания, които бяха поставени", обясни тя.


Според имунолога от БАН Андрей Чорбанов да се ваксинират 10 000 души на ден срещу COVID-19 е провокация към здравната система. По думите му коронавирусът ще изчезне тогава, когато или се срещне с всички като популация или когато ваксина спре неговото разпространение. "За да покрием населението, което искаме да покрием, ние трябва да покрием поне едни 4 милиона от тези 6, което сме като население, за да смятаме, че сме ваксинирали цялата част, каквато е програмата. При 10 000 души на ден, това автоматично прави 400 дни, в които трябва да ваксинираме всеки ден, събота, неделя, Великден и всички празници. На третата седмица трябва да започнем реимунизациите, което автоматично прави по 20 000 души на ден. От третата седмица всеки ден трябва да имунизираме 20 000 души с една и съща ваксина", обясни той.

Здравни експерти на консултации при Радев

Следващият четвъртък (14 януари) ще има яснота дали учениците от 5 до 12 клас ще подновят присъствено обучение. Това се разбра във Велико Търново по време на посещение в местно училище на премиера Бойко Борисов и министъра на образованието Красимир Вълчев. Двамата се обединиха около тезата, че е нужно да се анализират данните от хода на епидемията по време на настоящата пълна работна седмица. Учениците от 5 до 12 клас учат електронно според заповедта на здравния министър, която е в сила от 27 ноември. От вчера (4 януари) в училищата се върнаха учениците от 1 до 4 клас.

Министерството на туризма приключи с изплащането на 10 млн. лв. в подкрепа туроператорите заради коронавируса. Парите бяха отделени целево от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. Заявили тази помощ бяха 840 фирми, от които 38 дублирани. Така от 802 заявки одобрени са 720. Средствата представляват около 1% от оборотите на компаниите през 2019 г., като туроператорите и туристическите агенти получиха помощ от 51 лв. до 371 хил. лв. в зависимост от декларирания им оборот. Това на практика е първата целева помощ, която получават туристическите фирми от началото на кризата, когато те на практика останаха без работа и с дългове към клиентите си.


Повече за това четете тук.

Президентът Румен Радев се срещна с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и предсесателя на Ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов. Целта на консултациите са провеждането на честни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори.


Радев поиска здравен протокол за изборите, а министърът - точна дата

Коронавирусът в България: датата на изборите доведе до нов спор между Борисов и Радев (хронология)

© Юлия Лазарова


Президентът Румен Радев поиска здравен протокол за провеждането на парламентарните избори, а министърът на здравеопазването Костадин Ангелов - точна дата за провеждането им. "В момента, в който президентът каже дата, ще представим протокола", каза Ангелов на консултации при президента Румен Радев за мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите. Здравните власти готвят протокола за провеждане на изборите на 28 март в пандемична ситуация, каза министърът. Началникът на ваксинационния щаб Красимир Гигов потвърди, че при добра организация, изборите биха могли да се проведат на 28 март.


"Всичко, което сме направили до момента, са серия от консултации, срещи. Изработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация. Този протокол трябва да има две много важни тези, които трябва да бъдат решени. Първата теза е как гласуват българските граждани безопасно и как гарантираме конституционното право на всеки български гражданин, включително и на гражданите, които са в изолация, тоест с позитивни тестове и гражданите, които са под карантина, контактните от първи ред. другото нещо, което трябва да гарантираме и защитим – втората теза, е как гарантираме безопасността на всички служители, които са ангажирани с провеждането на изборите и по-специално членовете на секционните комисии", заяви министърът.


Ангелов увери, че е взет предвид опитът на държавите, в които са провеждани избори до този момент, "като изключително много сме пречупвали всеки един опит през националния бит и националните потребности на българския народ, защото всички сме свидетели, че нито един опит на която и да е държава по света не е универсален и не може да бъде приложен на 100% на територията на България".


"Като президент за мен е изключително важно да се гарантира както конституционното право на вот на българите в предстоящите избори за Народно събрание, така да се гарантира и тяхното здраве", заяви президентът Румен Радев. "Неведнъж всички медицински специалисти сте заявявали, че пандемията няма да отшуми скоро и трябва да се научим да живеем с коронавируса, включително да организираме и провеждаме избори", добави той.


Въпреки коронакризата приходите от данъци растат

Близо 25 млрд. лв. са постъпленията в Националната агенция за приходите през 2020 година, което е с над 700 млн. лв. над планираното и с над 1.1 млрд. повече от предходната 2019 г., отчитат от ведомството. Посочват, че въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за миналата година той е около 5% спрямо предходната. Общо приходите от данъци са 14 млрд. лв. като от корпоративни данъци са над 2.6 млрд. лв., данъци на физически лица - 3.7 млрд. лв., а от ДДС - 7.6 млрд. лв.


Общо от осигуровки са постъпили 10.6 млрд. лв. "2020, освен всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна солидарност. Някои икономически сектори бяха тежко засегнати, други преживяха подем, но общото е, че независимо от трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазваха ангажиментите си към бюджета. Ценим високо това", коментира Галя Димитрова, изпълнителен директор.


Коронавирусът в България: датата на изборите доведе до нов спор между Борисов и Радев (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Близо 2700 фирми са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите. По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат между 10 и 20% от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г. Кандидатстването става по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП и системата ИСУН, припомнят от приходната агенция.


Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни от одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите може да започне след получаване на одобрение от Европейската комисия, което се очаква в близките седмици.


Допълнителна информация за условията за кандидатстване и механизмите за отпускане на помощта може да се получи в специалната рубрика в сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=799 или на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Пет случая на странични реакции от ваксината

Общо пет са случаите със странични реакции след поставените вече ваксини срещу COVID-19 на 5 хиляди души, каза пред Би Ти Ви Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Агенцията по лекарства. Те са при двама мъже и три жени между 29 и 53 години. По думите му три от реакциите са болка и зачервяване на мястото на поставяне на ваксината. При единия от случаите се съобщава за мускулни болки и повишена температура, а една от жените съобщава за замайване и сърцебиене, което е било преходно. "Тези реакции са очаквани, те попадат в кратката характеристика на ваксините и са свързани с действието й", обясни Кирилов.


На 21 януари се очаква първият обобщен доклад на Европейската агенция по лекарствата за всички съобщени в ЕС нежелани реакции към ваксината, отбеляза Богдан Кирилов. "Сами по себе си тези реакции не дават достатъчно информация. Затова при клиничните изпитвания се прави и сравнение спрямо общата популация – каква е честотата на такива събития, за да може да се прецени дали има връзка. Няма абсолютно никакви медицински причини да не бъде поставена следващата доза", заяви той.

Вероятно ще има и нови щамове на коронавируса, защото той протича паралелно във всички държави при различни климатични условия - това заяви в ефира на "Нова телевизия" имунологът Велизар Шиваров. По думите му новият щам от Южна Африка има три мутации, които го различават от оригиналния. "Има известна вероятност той да бъде по-малко чувствителен към съществуващите ваксини", каза Шиваров.


Той обясни и защо са нужни две дози от ваксината. "Първата доза казва на имунната система: "Образувай клетки, които да образуват антитела". Втората доза им казва: "Нека част от тези клетки да останат живи и да работят по-дълго". Имунната система не може постоянно да образува клетки. Това е икономически неизгодно за организма ни", поясни имунологът.

"Няма нищо необичайно в това, че ваксината на "Модерна" все още не е одобрена. Това показва сигурността на европейското законодателство и това, че регулаторът се грижи за здравето и безопасността на гражданите в ЕС. Дискусиите продължават и днес се очакват нови срещи в различните работни групи и консултации с компанията производител за уточняване на последните детайли". Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.


По думите му забавянето на одобрението на ваксината не е свързано с нейната безопасност, а с детайли, касаещи броя на дозите във всеки флакон. "Няма нищо притеснително в данните, които представи "Модерна" за ваксината си", заяви той.


"Всяко лекарство може да има нежелани странични реакции, включително и медикаменти, които се използват от години", посочи той и допълни: "По специално за ваксината на "Пфайзер" и "Биотех" най-притеснителното е така наречената реакция на свръхчувствителност. До момента има ваксинирани близо 2 милиона души по света, а тежките алергични реакции са само две".


По думите му в България имаме едва четири случая на реакция към ваксината, но те не са свързани с алергии. "Има сигнал за чувствителност на мястото на убождането, повишена температура и леко замайване. Сами разбирате, че някои хора са по-чувствителни към акта на самото инжектиране и при вида на иглата и спринцовката, и заради ситуацията, в която са поставени могат да получат замайване", каза Гетов. Той подчерта, че до момента данни за починали след ваксинацията няма.

Около 11 200 полицаи са се записали в списъците за ваксиниране

Коронавирусът в България: датата на изборите доведе до нов спор между Борисов и Радев (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В МВР около 11200 полицаи са се записали в списъците за ваксиниране срещу коронавируса за три дни след разпореждането на щаба по ваксинирането. Броят им е малко над 20% от общия състав. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той посочи, че става дума за служители от охранителната, пътната и криминалната полиция. Пръв приоритет на ведомството е имунизацията на медиците в МВР-болницата. Там вече са поставени 58 ваксини на медици, обслужващи общо 130 ковид-легла. 4600 полицаи са преминали през COVID-19, в момента се лекуват 700, 79 са в болница, починали са 30, съобщи министърът. Хората, които работят на терен, се заразяват по-малко, защото прилагаме специални мерки за защитата им - защитни облекла, маски, дезинфектанти, каза Терзийски.

Ваксината срещу коронавирус, която се поставя в момента в България, няма противопоказания за хората с алергии. Противопоказания има само за хората, които са имали алергичен шок от различни ваксини преди това, обясни доц. Мария Стаевска - началник на Клиниката по клинична алергология на Александровска болица пред БНТ. Всички останали пациенти с астма, със сенна хрема, с хранителна алергия, с медикаментозна алергия не са противопоказани.


Ваксината на "Пфайзер" има много малко странични ефекти, ваксината на "Модерна" има малко повече, но те са около 1%, посочи лекарят. Най-честият страничен ефект е лека болка в делтоиден мускул, където се поставя ваксината. 80% от проучваните пациенти съобщават за такава лека болка в мускула. Другите странични ефекти са леко зачервяване непосредствено до мястото на инжектиране след 15 минути. Тези реакции са характерни и при други ваксини. При противогрипната ваксина също има леки зачервявания, уточни доц. Сталевска.


Пациентите много често търсят взаимодействие, за да се отключи алергия, но това постулат не е съвсем правилно поставено. По думите й, около 30% от населението на Европа има алергии и ако те не се ваксинират, това би компрометирало ваксинацията на държавите.

Рязък скок на починалите

1029 са новите случаи по данни на Националния информационен портал. Направени са 10 774 теста, от които 5 435 PCR и 5 339 антигенни. Резултатите, респективно са 525 и 504 с положителен резултат, което е 9.55%.
Открояаващо висок е броят на положителни тестове в София – 178, следвани от Варна със 102, Пловдив с 94 и Плевен – 59.


Продължава намаляването на броя на активните случаи като до момента те са 71 621, като от тях хоспитализирани са 4 405, а 411 се намират в интензивни отделения. Броят на излекуваните е повече от два пъти по-висок от този на новозаразените - 2 213. За изминалото денонощие са починали 157 души.


Повече четете тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Полицаи: Който не се ваксинира - няма 20 заплати

 2. 2 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Е, никой не обича полицаите, особено кат'аджиите. Ама те са част от една ключова група хора без които е почти невъзможно да се осигури функционирането на модерно общество. В тази група са и работещите в енергийната сфера, ВиК, производителите и дистрибуторите на храни и др. важни продукти, и на първо място-здравните работници.

  Лично мнение.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 3. 3 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  Вече броят на ваксинираните е по-важен от починалите.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4226 Любопитно

  Вече броят на ваксинираните е по-важен от починалите.
  —цитат от коментар 3 на Тsonkooo


  "Грижата за човек е грижа за Партията"....или поне така се опитват да го представят колкото за починалите нали знаеш: "Или хубаво или нищо" съвсем явно е, че те са избрали второто.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Вече броят на ваксинираните е по-важен от починалите.
  —цитат от коментар 3 на Тsonkooo


  Звучи кофти, ама ще го кажа...напиша:

  Броя на починалите отразява резултатите от грешките в миналото. Броят на ваксинираните е индикация колко успешно се предотвратяват тези грешки от миналото.
  До коментар [#3] от "Тsonkooo":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 7. 7 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1233 Весело

  Заплашили са ги че ще трябва да си намерят ИСТИНСКА работа!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 8. 8 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  "Ще ваксинираме всички желаещи в системата на образованието. До края на тази седмица ще имаме точната бройка, а също така и на работещите в социалните услуги.
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  И процент желаещи спрямо общата бройка е интересен , специално за Учителите .

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  ,,По думите му се работи върху създаването на дигитален паспорт за ваксинираните, възприет в ЕС”

  ...,,по думите му”... или се ваксинираш или.... ,,ходи пеша бе”...

 10. 10 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Цялата официална статистика е вятър и мъгла.
  Туземците си купуват тестове, сами се оценяват, джипитата ги пасат по телефона. Мре се на поразия. Погребалните агенции изнемогват, а за горене се чака повече от месец. Погребенията не пълнят хазната, но здраво празнят джобове.
  Какво се правят някой хора на дръж ми шашката.

 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  "Целта ни е да достигнем между 60 и 70% ваксинирани във всяка таргетна група. Няма друг начин за постигане на колективен имунитет"

  Индивидуалният имунитет може да се придобие по естествен начин в резултат от възстановяване от инфекция или по изкуствен начин чрез ваксинация. Тихомълком предефшнарха обаче колективния имунитет в интерес на фармацевтичния бизнес и вече
  колективен имунитет = 70% ваксинирани.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на so
  so
  Рейтинг: 335 Весело

  Обикновените хора ще се ваксинират през 2030 година с наложените темпове :-) През това време КОВИД истерици ще пищят, че настояват за СТРОГИ анти-ковид мерки - най-вече опасване на Витоша с милиция и доскапването на живота на тук-там поостаналите нормални хора. Някои по-далновидни ще се изнесат на село и ще гледат сеира от далеко.

 13. 13 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#10] от "zxe00613919":

  Абсолютно си прав.
  Само на гробищата е реална статистиката и няма как да се скрие.
  Катафалките вървят на влакче по 2-3 в София.
  Умрелите вследствие на корона са много повече от статистиката. По селата и малките градове, че и по големите, да не мислите че си правят ПСР възрастните хора.
  Умират си по къщите и това е.

 14. 14 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  ноември - 2560
  декември - 3809

 15. 15 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Ченгета, ВиК служители, чиновници са най-важни! Без възрастни хора може, без хронично болни може, но без ченгета и чиновници, никога!

 16. 16 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:март - 8април - 58май - 74юни - 90юли - 153август - 246септември - 196октомври - 482ноември - 2560декември - 3809
  —цитат от коментар 14 на Nevena Stoilova


  Теа са не спряха с Дискотеките..

 17. 17 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  До коментар [#10] от "zxe00613919":Абсолютно си прав.Само на гробищата е реална статистиката и няма как да се скрие.Катафалките вървят на влакче по 2-3 в София.Умрелите вследствие на корона са много повече от статистиката. По селата и малките градове, че и по големите, да не мислите че си правят ПСР възрастните хора.Умират си по къщите и това е.
  —цитат от коментар 13 на hifi_hifi


  Колони военни камиони..
  Какво ли карат - зловеща тайна..

 18. 18 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1224
  България - 1132
  Румъния - 838
  Гърция - 482
  Сърбия - 386
  Турция - 256

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

 19. 19 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#17] от "simChо":

  Смешно ли ти е.
  Загубих близки и бях на 4 погребения през Декември

 20. 20 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 620 Разстроено

  До коментар [#18] от "xkoleva":

  Смъртността в България по принцип е на едно от първите места в света. И не - това не е резултат от действията на лекарите или сиситемата, нито на Костов или Бойко. Всичко се корени в начина на хранене и злоупотребите с алкохол и цигари.

 21. 21 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Официалната статистика за приключилата година :
  Вирусът и съпътстващата го ситуация са увеличили смътрността в страната с около 14% спрямо средното за последните 5 г .

 22. 22 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#21] от "stenlyaka":

  14% ама за цялата година ( до септември просто имахме късмет и нямаше много вирус в България)
  Ако погледнеш ноември и декември, смърността е двойна.

 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  Гърч, голям гърч на червения президент....върти, сучи гледа да прехвърли отговорноста на здравния министър! А Йотовица е направо сладурана!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 24. 24 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 636 Неутрално
 25. 25 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Досмеша ме, когато президентът даде за пример Швейцария и Южна Корея...Ние, от блатото...

  sen
 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  Отново извъртях говорилнята при РРадев.
  Здр. министър казва дайте дата за да изготвим протокол.... РРадев дайте ми протокол за да посоча дата! Гърч.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 27. 27 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Гърч, голям гърч на червения президент....върти, сучи гледа да прехвърли отговорноста на здравния министър! А Йотовица е направо сладурана!
  —цитат от коментар 23 на chichka


  +++++++++ Да викнат и Алена...

  sen
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 207 Неутрално

  нали каза 28 март, какво има да консултира

  sen
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  Има няколко варианта да се организира гласуването за карантинирани
  1. Да се определи час (най-добре в края на избирателния ден), когато да отидат да гласуват на обикновените места за гласуване.
  2. Да има специализирани места за гласуване от карантинирани (по-трудно осъществимо за малки и разпокъсани селища)
  3. Да гласуват по пощата или чрез Интернет.
  4. Комбинирано от горните три възможности, според условията за дадения район/случай.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#21] от "stenlyaka":14% ама за цялата година ( до септември просто имахме късмет и нямаше много вирус в България)Ако погледнеш ноември и декември, смърността е двойна.
  —цитат от коментар 22 на hifi_hifi


  Статистиката не работи с ''ама '' и ''ако'' .

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  До коментар [#31] от "stenlyaka":

  Все едно си казал нещо.
  Човекът ти дава именно статистични данни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#30] от "Храбър":

  " Има няколко варианта да се организира гласуването за карантинирани
  1. Да се определи час (най-добре в края на избирателния ден), когато да отидат да гласуват на обикновените места за гласуване.
  2. Да има специализирани места за гласуване от карантинирани (по-трудно осъществимо за малки и разпокъсани селища)
  3. Да гласуват по пощата или чрез Интернет.
  4. Комбинирано от горните три възможности, според условията за дадения район/случай."

  Варианти има, проблемът е във властта, която няма интерес да има широко участие на гражданите на тези избори, за да задържи, поне в някаква степен, престъпното статукво у нас !

 34. 34 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Въпреки пандемията, приходите от данъци растат. Значи падна още една опорка, че държавата не се справя с кризата в икономически аспект.
  Няма нищо хубаво в една пандемия, но поне управляващите и здравните власти са на място и щетите са минимализирани.
  П.П. Колкото за странникът в Президентството, едничкото, което го вълнува е как да не изпусне кокала, че светът е малък и Прокуратурата дебне от всякъде. :)

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  "Въпреки коронакризата приходите от данъци растат"
  Да има повече джобни за Борисов.

 36. 36 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  "Гласуване по пощата"..... от утре е новата мантра!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 37. 37 Профил на nickbg
  nickbg
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Сега да попитам само, че вече се обърках — Радев иска ли избори през март или иска да ги отложат, че да може да се оплаква.

 38. 38 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 542 Любопитно

  Трябва да е приключила масовата ваксинация, за да излезе народа да гласува ! За целта Румен Радев е длъжен да насрочи изборите най-рано за месец май. В противен случай Избирателна активност ще бъде не повече от 15-20%.

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Има и по-важни от полицаите, а ваксините са малко /все още/.

 40. 40 Профил на Асен Градинаров
  Асен Градинаров
  Рейтинг: 22 Любопитно

  Абе чудя се защо на ушан му дават 20 заплати а на обикновенния български гражданин само мизерия безработица и ако все пак успее да си намери работа подигравателно заплащане.Някак си не е чесно.
  —цитат от коментар 4 на Deantonio Banderas


  А полицаите "необикновени" български граждани ли са? На теб кой ти пречи да станеш "ушан", да те командироват на границата, да ловиш бежанци, или на другия край на България, да охраняваш някое мероприятие, или в някоя махала, да ловиш трафиканти, да даваш дежурства, пък като си изкараш службата, да вземеш и ти 20 заплати? Някакви пречки да посочиш?

 41. 41 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 542 Любопитно

  Трябва да е приключила масовата ваксинация, за да излезе народът да гласува ! За целта Румен Радев е длъжен да насрочи изборите най-рано за месец май. В противен случай избирателната активност ще бъде не повече от 15-20%

 42. 42 Профил на Асен Градинаров
  Асен Градинаров
  Рейтинг: 22 Любопитно

  "Грижата за човек е грижа за Партията"....или поне така се опитват да го представят
  —цитат от коментар 5 на padrino


  Кой и къде се опитва да го представи така? Не съм чул при ваксинирането да искат партийна книжка, но вие - като по-умен и вероятно също толкова красив, може би ще ни посочите източника на тази "информация"?

 43. 43 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 207 Неутрално

  срамно е, че през цялото време на срещата тендензиозно търсеха слаби места за да атакуват. Изобщо не ги е грижа за хората, минути за заяждане с правителството.

  sen
 44. 44 Профил на sja11638525
  sja11638525
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Трябва да е приключила масовата ваксинация, за да излезе народа да гласува ! За целта Румен Радев е длъжен да насрочи изборите най-рано за месец май. В противен случай Избирателна активност ще бъде не повече от 15-20%.
  —цитат от коментар 38 на objective


  Месец май, коя година?

 45. 45 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  До коментар [#20] от "Moni":

  Тъй, тъй, и начинът на хранене ни направи НАЙ-БЕДНИТЕ в Европа. Браво бре! Тая глАва не е за два крака, май?

 46. 46 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 207 Неутрално

  "Въпреки коронакризата приходите от данъци растат"Да има повече джобни за Борисов.
  —цитат от коментар 35 на Роси


  и за него, и за нас..

  sen
 47. 47 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Преди да се изтърчи за датата, Радев трябваше да каже, че ще говори с докторите. Сега тия разговори са абсолютно безсмислени.

  sen
 48. 48 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4696 Неутрално

  До коментар [#20] от "Moni":

  А-а-а не! При Костов хората се хранеха по-здравословно. В смисъл - по-диетично.

  Gunter glieben glauchen globen
 49. 49 Профил на SoloV
  SoloV
  Рейтинг: 664 Неутрално

  28 май трябва да бъде окончателната дата на провеждане на изборите. Това е единственото правилната от медицинска и всякаква друга гледна точка дата. Ако Радев е умен още от сега трябва да издаде указ за тази дата.

 50. 50 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Бойко, каква полза има Радев да отмени изборите? Или като с дрона, говорим без да мислим?

  Не ме търсете преди обяд
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Ако съм на мястото на Радев ще отложа изборите до последната възможна дата.
  1 В края на пролета ще има по-малко тревоги около вируса (както беше миналата) и съответно по-малко мегдан за машинации на изборите с карантинирани. Така ще има и по-висока избирателна активност.

  2 Правителство в момента го кара на изпарения (за това и Бойко бърза). Могат и да издържат до март, но до май ще им е трудно. Всеки ден се закопават повече и губят подкрепа.

  Лично нямам против да ги издържа два-три месеца повече ако това ще ми гарантира, че повече няма да ме управляват българоубийци.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Мунчо няма правилен ход, ако ги насрочи за края на март, после му търсят отговорност, защо уби толкова хора. Ако ги отложи, ще остане съмнение чии интереси защитава?
  —цитат от коментар 53 на Мизийски


  Не ми дреме, бита карта е.

 55. 55 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 604 Неутрално
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 383 Неутрално

  "Целта ни е да достигнем между 60 и 70% ваксинирани във всяка таргетна група. Няма друг начин за постигане на колективен имунитет"Индивидуалният имунитет може да се придобие по естествен начин в резултат от възстановяване от инфекция или по изкуствен начин чрез ваксинация. Тихомълком предефшнарха обаче колективния имунитет в интерес на фармацевтичния бизнес и вечеколективен имунитет = 70% ваксинирани.
  —цитат от коментар 11 на virtual brain


  Не е тихомълком, това се знае в науката от десетилетия. Едрата шарка например е изкоренена напълно през 1980 година след десетилетия сериозна ваксинация- между другото с частица жив щам. Винаги има риск , винаги има полза - но колективен имунитет по естествен път не се достига.

 58. 58 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 620 Весело

  До коментар [#38] от "objective":

  За да е приключила масовата ваксинация м. май става, но 2022 г.

 59. 59 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 620 Весело

  До коментар [#45] от "alexsilver":

  Не пич - прави ни най-болните. Ма явно нищо нема у хралупата ти!

  Междудругото, щатите в САЩ, които са най-затластели са точно най-бедните, щото бедните муат захар, брашно и други такива евтини боклуци

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#60] от "Храбър":

  Борисов ви мята като куцо пиле домат

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 613 Весело

  До коментар [#62] от "SoloV":

  Блажени са вярващите и техен е Рая Божи!

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Асен Градинаров
  Асен Градинаров
  Рейтинг: 22 Любопитно

  да ме управляват българоубийци.
  —цитат от коментар 52 на dwr30648311


  Вие сте сигурно с друга националност, не българска, щом сте още жив? Интересно, че аз съм българин, но и мен никой още не ме е убил - напротив, живея много по-добре, отколкото при всички предишни управления, по-добре живеят и всички мои познати. Имате ли идея защо е така?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#66] от "Асен Градинаров":

  Толкова си умен, че няма смисъл да ти обяснявам как точно те е продал.

 68. 68 Профил на Асен Градинаров
  Асен Градинаров
  Рейтинг: 22 Весело

  До коментар [#66] от "Асен Градинаров":Толкова си умен, че няма смисъл да ти обяснявам как точно те е продал.
  —цитат от коментар 67 на inn


  Мен? Ама нали в коментара си пишете, че "за да остане на власт, продава отговорността пред народа си"? Последно, мен ли е продал или въпросната "отговорност"? И ако е продал мен, държа да знам, кой е новият ми собственик? Понеже аз и до сега не знаех, че съм нечия собственост, но щом Борисов ме е продал, следва да съм бил негова собственост, нали така? Боже, Боже, какви неща научава човек за себе си в средите на умните и красивите...

 69. 69 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4696 Неутрално

  Мунчо няма правилен ход, ако ги насрочи за края на март, после му търсят отговорност, защо уби толкова хора.
  —цитат от коментар 53 на Мизийски

  Мислиш ли, че му пука?

  Gunter glieben glauchen globen
 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4696 Неутрално

  Борисов се чуди как с помощта на подопечните му мисирки и прислужни медии да продължи да се появява на първа страница.
  —цитат от коментар 60 на Храбър


  Ми не му обръщайте внимание.

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 623 Любопитно

  Тиквочев какво праеи пред моето училище?

 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  Ха ха ха, я да публикуват какво пак е изръсил президента РРадев след консултациите! Имал още повече въпроси, не бил доволен от медицинските специалисти, не можели да му дадат ясен план...... изисквал..... настоявал....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Радев се върти като пумпал...от БСП му набиха чемберите и сега се чуди какво да прави...

 74. 74 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 613 Весело

  До коментар [#73] от "BiGman1":

  Ще се върти завалията, какво да прави, на есен с песен на гюме го чака Гешев!?
  Айде, Румба служба не остана!
  Уво, уво уволнение............

 75. 75 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  До коментар [#38] от "objective":

  "Трябва да е приключила масовата ваксинация, за да излезе народа да гласува ! За целта Румен Радев е длъжен да насрочи изборите най-рано за месец май. В противен случай Избирателна активност ще бъде не повече от 15-20%."
  ============
  Ваксиниран или не, смятам да гласувам. Не мисля, че ще бъда заплашен повече, отколкото в супермаркета.
  Е, ако съм болен, няма да плювам по хората.

  Еретик
 76. 76 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3671 Любопитно

  До коментар [#49] от "SoloV":

  "28 май трябва да бъде окончателната дата на провеждане на изборите. Това е единственото правилната от медицинска и всякаква друга гледна точка дата. Ако Радев е умен още от сега трябва да издаде указ за тази дата."
  ===========
  Ами да издава! Само че той обича за плюе чуждите решения, а ако може, своите да оправдае с експертно мнение.
  Да се научи да носи отговорност!
  Нали искаше предсрочни избори? Защо го е страх да насрочи срочните?

  Еретик
 77. 77 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3671 Весело

  До коментар [#52] от "dwr30648311":

  "Лично нямам против да ги издържа два-три месеца повече ако това ще ми гарантира, че повече няма да ме управляват българоубийци."
  ==========
  Нищо не ти гарантира. В най-добрия /за теб/ случай ще дойдат предпочитаните от теб българоубийци. Побелелите ментори на Виденов загряват на линията.

  Еретик
 78. 78 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3671 Весело

  До коментар [#58] от "Moni":

  "За да е приключила масовата ваксинация м. май става, но 2022 г."
  ================
  Достатъчно е да бъдат ваксинирани само желаещите от първите групи. Сега тече проучването кой в образованието ще се ваксинира. "Дневник" подчерта, че в едно малко училище никой не искал. Схемата на сайта ми е ясна, но антиваксърски настроения си има. Сроред мен е достатъчно до края на март да се доставят половин милион ваксини, дотогава няма да има повече желаещи. После.... Иш Аллах....

  Еретик
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Борисов, ако искаше да бъдат рано, трябваше да си подаде оставката. През лятото можехме да гласуваме спокойно.

 81. 81 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 579 Весело

  До коментар [#76] от "Костадин Иванов":

  Кой каза, че го е страх?

 82. 82 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  До коментар [#17] от "simChо":Смешно ли ти е.Загубих близки и бях на 4 погребения през Декември
  —цитат от коментар 19 на hifi_hifi


  А що се не спазват Мерките?

 83. 83 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  Борисов обвинява Радев, че иска да отложи датата на изборите??? Смях, смях, смях...!
  Е, на толкова тъп опит за манипулация на мат'ряла не съм бил свидетел. Но защо ли се учудвам – като зная какво е нивото на интелигентност на министър-председателя, друго едва ли би могло да се очаква от него. Поради каква причина Радев ще иска да отлага изборите? Няма такава. Та президентът искаше изборите да се проведат най-късно сега, през януари. Тиквата беше този, който се беше вкопчил в ръкохватките на стола, упорствуваше да не подава оставка. И затова от юли до сега се крие и не смее да влезе в София, само обикаля безмислено с джипката по селата в другия край на България. Горкият Борисов – съвсем се е объркал от паниката, която го тресе.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#74] от "inatlivka":

  Тези глупости ли ви спуска Шехерезада да пишете? Ще си умра от смях! Искам да ти обърна внимание на по-вероятни варианти на развитие на събитията:
  1. ОПГ ГЕРБ губи изборите с гръм и трясък. Борисов изчезва към Венецуела с част от откраднатите пари, прибрани в нощното шкафче – т. нар. от гангстерите "пари за бягство".
  2. ОПГ ГЕРБ губи изборите с гръм и трясък. Проваля се тотално. Борисов не успява да избяга с "парите за бягство". Към края на тази година или в началото на следващата Борисов и Гешев са следствени и търкат наровете в предварителния арест. Следват съдебни дела и тежки присъди. Двамата стават "съквартиранти" в съседни затворнически килии...

 86. 86 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#73] от "BiGman1":

  Поредните тъпи опорни точки, спуснати от ПиАр отдела на ГЕРБ за хибридна медийна война. Нещо по-умно не можете ли да измислите? Същата глупост като онази за връзката на Христо Иванов с Маджо, която се спука като сапунен мехур. Гербаджийска работа...

 87. 87 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#70] от "Alarmstufe: Rot":

  Просто му се смеем – на неговия (напълно липсващ) акъл...

 88. 88 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#24] от "Инженер Раул Викторов":

  Кой – Борисов ли? Съгласен съм!

 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4700 Весело

  До коментар [#38] от "objective":

  Трябва да е приключила масовата ваксинация, за да излезе народа да гласува !
  Бе дайте направо да продължим автоматично мандата на ГЕРБ! Щото според министър Ангелов масовата ваксинация тепърва щяла да започне през май.

 90. 90 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Кое е по-важно - броят на починалите или броят на ваксинираните? Ами, важното е, че към момента и при двете има провал. Ако не са медийните фанфари и барабани, които заглушават флейтите, някой направо е за съд, независимо, че е доказано - българска управленска некадърност съд не я лови.

 91. 91 Профил на kit10680791
  kit10680791
  Рейтинг: 147 Неутрално

  ББ. "Ако иска да ги отменя".Ами той не ги е насрочил още бе чожум!

 92. 92 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Бойко, каква полза има Радев да отмени изборите? Или като с дрона, говорим без да мислим?
  —цитат от коментар 50 на tulup


  Не се ли досещаш, че ако заради вируса при ранна дата изборите се объркат или много хора се разболеят отговорност ще носи пРезидента. Той я обяви без да се консултира с лекарите и сега стопля, че може да е причина за проблеми от тъпизмите си.

 93. 93 Профил на Stefan Guintchev
  Stefan Guintchev
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:България и съседите ѝ:Македония - 1224България - 1132Румъния - 838Гърция - 482Сърбия - 386Турция - 256Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.
  —цитат от коментар 18 на xkoleva


  Само в България президентът и голяма партия -БСП ,призоваха и не спазваха
  противоепидемичните мерки.

 94. 94 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  А "Мъри" как го вижда Радев, който крещи размахал юмрук "Мутри вън!", а сега вика въпросните мутри да му кажат кога да определи датата. Добре, мутри такива, я ми кажете кога да насроча изборите. Как да му кажат мутрите. Довчера ги гонеше с юмрук. Днеска иска съвет. И то стратегически. Правилно му отказаха. Все едно да те викне командващия вражеската армия да му издадеш плановете си. Звучи силно? Нищо подобно. Радев сам се докара до тук.

 95. 95 Профил на Feniks_na_gril
  Feniks_na_gril
  Рейтинг: 252 Неутрално

  `айде, пак рязък скок. Абе, гении, кога точно ще спрете да насаждате паника с тия глупости, а? Отдавна е ясно, че данните от понеделник са завишени, защото към тях се прибавят неотчетени от уикенда, бре! От неделя като починалите са 34, какво? Вирусът близо пет пъти по-смъртоносен ли е станал за едно денонощие, а? Я стига. За стотен път сигурно го казвам, заради хора като ВАС, медии, тук и не само тук заразата масово не се взима на сериозно. Аман от полуистини и цели лъжи вече.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK