Близък на шестимата убити в Нови Искър осъди прокуратурата за 80 хил. лв.

Росен Ангелов бе издирван в продължение на една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан. След трагедията стана известно, че е осъждан рецидивист

© МВР

Росен Ангелов бе издирван в продължение на една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан. След трагедията стана известно, че е осъждан рецидивист



Прокуратурата е осъдена да плати 80 000 лева обезщетения на един от роднините на жертвите на жестокото шесторно убийство в Нови Искър преди 3 години, съобщи Lex.bg.


Вечерта на 31 декември 2017 г. Росен Ангелов уби бившата си приятелка Кети Кюхова, а в първите часове на 2018 г. отиде в къщата ѝ и застреля цялото ѝ семейство - майка ѝ Еленка Бурджиева, дъщеря ѝ Нанси Иванова, новия ѝ приятел Неделчо Юнаков, сина му Георги, както и приятеля на Нанси Боби Иванов.


Росен Ангелов беше издирван в продължение на една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан. След трагедията стана известно, че Ангелов е осъждан рецидивист, който още в края на 2009 г. е бил осъден за пореден път за блудство с малолетно момиче. Присъдата му от 8 години затвор обаче така и не е била изпълнена, защото се e укрил.




Именно заради това Иво Кюхов - син на Еленка Бурджиева и брат на Кети Кюхова, е завел иск срещу прокуратурата за 95 000 лева по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Съдът е приел, че бездействието на прокуратурата по привеждане в изпълнение на влязлата в сила присъда на Ангелов е в пряка връзка с последвалото жестоко убийство на близките му, което е можело да бъде избегнато.


В последните работни дни на миналата година съдия Маргарита Георгиева от Софийския градски съд (СГС) присъди на Кюхов обезщетение от 50 000 лева за убитата му майка, както и 30 000 лева заради смъртта на сестра му. Отделно прокуратурата трябва да плати и над 6000 лева за разноски по делото.


Решението на Софийския градски съд не е окончателно.

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Айде, още една сметка на прокуратурата лепнаха на наш гръб.

 2. 2 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 617 Гневно

  Би трябвало прокуратурата като цяло да получава годишен бюджет за всичките си разходи. След като си плати масрафа по присъдите, с останалото да изплаща заплати. Гладни ще останат, но няма да се научат да работят!

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 3. 3 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 318 Любопитно

  Мдаа десняка, който се самоуби с лявата ръка.

 4. 4 Профил на unp44546507
  unp44546507
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#3] от "димитър димитров":

  По-добре ли е да е жив.

 5. 5 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Пускат му аванта, за да си държи езика зад зъбите.

  Платон ми е приятел, но истината ми е по-голям приятел.
 6. 6 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 443 Неутрално

  А главния каскет междувременно обикаля по селата и конфискува ракията домашно производство... ОСТАВКА!!!

 7. 7 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#3] от "димитър димитров":

  Клетият той. Трябваше преди това да си счупи ръцете и краката на 6 места - по едно за всяка невинна жертва.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 8. 8 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#3] от "димитър димитров":По-добре ли е да е жив.
  —цитат от коментар 4 на unp44546507

  По принцип, по-добре е да е жив, и да "пее", кой му е помогнал толкова години да обикаля с влязла в сила присъда. За да има по-малък шанс тази трагична история да се повтори.
  Ама за нашата територия, май смъртта на прекия извършител е все пак някакво възмездие.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  Тоест всеки съд предсрочно освободил осъден е потенциален платец

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Хехе, сетих се за "Demolition man" със Силвестър Сталоун, където компютрите изчисляваха вероятността някой да извърши престъпление и затова никой не пристъпваше закона. Кой може да предвиди кога ще стане късо съединение в главата на един психопат-рецидивист, който отгоре на това се укрива? Може би с чипирането и тази грешка ще се изправи и органите ще знаят кога някой ще превърти и избие маса народ?

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 11. 11 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Странно решение на съда. Това с доказаната пряка причинна връзка е много съмнително при положение,че този тип се е укрил.

 12. 12 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 608 Весело

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  Тук прокуратурата изобщо не е привела в изпълнение присъдата, което май е нейна работа.

  Дневник, кратка справка в сайта на СГС, гражданско отделение показва, че там има съдия с име Маргарита, но с фамилия Апостолова и няма такава с фамилия Георгиева.
  Още по-кратка справка там, където сте взели новината показва, че и те са сбъркали, което не ви оправдава, защото лекс.бг поне е дал линк към решението, от който става ясно, че е постановено от І - 14 състав на СГС, тоест точно от съдия Маргарита Апостолова.
  Остава въпросът защо трябва да се напише конкретното име на съдията и да го сбъркате съответно.

 13. 13 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Има нещо много странно в целия случай. Този педофил, многократно блудствал с деца, който беше май и легионер бивш, имал любовна връзка с тази Кети. Кети има до себе си нормален мъж (симпатяга) и двамата имат деца. Те вечерта по незнайни причини привикаха и синът, който работил в болница да е вкъщи. И после този човек уж от ревност избива цялото семейство барабар с кучето. Абсолютно не приличаше на убийство от ревност и беше извършено доста хладнокръвно. Не бих се изненадала този рецидивист да е бил нает да очисти цялото семейство за назидание. За съжаление истината няма да я разберем. Същото и за случая с убитите двама мъже и млада жена във Варна, където бяха открили цял арсенал (незаконно притежавани автоматични оръжия и какво ли не). Отново се замълча по случая и го изкараха убийство от ревност+ самоубийство. Пито - платено.

 14. 14 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Убийството на шестимата на нова година беше извършено и със заглушител, защото съседите не бяха чули нищо. Цялото нещо беше като от филм.

 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2333 Разстроено

  "Абсолютно не приличаше на убийство от ревност и беше извършено доста хладнокръвно. Не бих се изненадала този рецидивист да е бил нает да очисти цялото семейство за назидание. За съжаление истината няма да я разберем."

  Този освен че е рецедивист би трябвало да е някакъв супиркилър въпреки че не е обвиняван за убийство. Всъщност този случой беше показателена че нашите следствени и правороздователни органи не разкриват престъпленията а ги прикриват ако са замесени фактори които са поставили цялата ни държава в подчинено положение. Същият бе случаят във Варна който бе потулен и не бе изнесена никаква информация повече!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 546 Неутрално

  "Абсолютно не приличаше на убийство от ревност и беше извършено доста хладнокръвно. Не бих се изненадала този рецидивист да е бил нает да очисти цялото семейство за назидание. За съжаление истината няма да я разберем."Този освен че е рецедивист би трябвало да е някакъв супиркилър въпреки че не е обвиняван за убийство. Всъщност този случой беше показателена че нашите следствени и правороздователни органи не разкриват престъпленията а ги прикриват ако са замесени фактори които са поставили цялата ни държава в подчинено положение. Същият бе случаят във Варна който бе потулен и не бе изнесена никаква информация повече!
  —цитат от коментар 15 на Julian Mall


  абсолютно съм съгласна с теб.

 17. 17 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#8] от "Yotce":

  Ти бъзикаш ли се, помагали му да се крие :)
  Отиват на адреса където е регистриран и като не го намерят, казват укрива се.
  Да не мислиш, че някой много го е тръсил...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 18. 18 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2939 Неутрално

  До коментар [#11] от "von_seeckt":

  Странно решение на съда. Това с доказаната пряка причинна връзка е много съмнително при положение,че този тип се е укрил
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  🤦🏻‍♂️ Коментар на типичен путиноид...
  Хич не съм изненадан.

  "Чуждестранен агент"
 19. 19 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  Мдаа десняка, който се самоуби с лявата ръка.
  —цитат от коментар 3 на димитър димитров


  Сигурно се е гръмнал пред огледалото.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 20. 20 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Аз не знам каква е работата, но ми се струва малко вероятно, "приятелката" да не е разбрала, че "изгората" се издирва. Не че не е невъзможно, но е много малко вероятно прокуратурата да е бездействала. По-скоро е бил обявен за издирване, а полицията не го е открила. В тези случаи обаче се съэбира информация и ако сестрата на ищеца е дружала с тоя боклук, няма начин да не са стигнали до нея, че да я питат - виждала ли го е, чувала ли го е, знае ли къде е и др. Та ако е знаела, станала е жертва на собствената си простотия и не визирам само чувствата, обаче, кой нормален човек би интимничил с подобен боклук.

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2421 Любопитно

  До коментар [#3] от "димитър димитров":

  В коя "къща" е чистила тази "дама" Кети Кюхова? Един прЕател пита.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2421 Любопитно

  Ей тъй, като мине време и не се помнят важни подробности. Убиецът е осъден девет години преди убийството за блудство. И, о, чудо, съвсем спокойно си работеше в някакъв автосервиз. И работодателят каза в интервю, че на сутринта, след убийството на цялото семейство е отишъл на работа съвсем спокоен. Ще кажете, ами престъпник, психопат... Да, ама след като се самоуби, в друго интервю твърдеше, че не бил спокоен, бил неадекватен и т.н.
  Пак ще попитам. Тогава се каза, че е чистила у важни клечки и уж "знаела някакви мръсни тайни". Кои са тия важни клечки? За почистващата фирма се чу коя е.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 23. 23 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  "Прокуратурата" е отвлечено понятие. Там обаче работят конкретни лица с конкретна отговорност. Те трябва да отговарят за това, че не са си изпълнили задълженията. Те са тези, които са бездействали.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK