Близък на шестимата убити в Нови Искър осъди прокуратурата за 80 хил. лв.

Росен Ангелов бе издирван в продължение на една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан. След трагедията стана известно, че е осъждан рецидивист

© МВР

Росен Ангелов бе издирван в продължение на една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан. След трагедията стана известно, че е осъждан рецидивистПрокуратурата е осъдена да плати 80 000 лева обезщетения на един от роднините на жертвите на жестокото шесторно убийство в Нови Искър преди 3 години, съобщи Lex.bg.


Вечерта на 31 декември 2017 г. Росен Ангелов уби бившата си приятелка Кети Кюхова, а в първите часове на 2018 г. отиде в къщата ѝ и застреля цялото ѝ семейство - майка ѝ Еленка Бурджиева, дъщеря ѝ Нанси Иванова, новия ѝ приятел Неделчо Юнаков, сина му Георги, както и приятеля на Нанси Боби Иванов.


Росен Ангелов беше издирван в продължение на една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан. След трагедията стана известно, че Ангелов е осъждан рецидивист, който още в края на 2009 г. е бил осъден за пореден път за блудство с малолетно момиче. Присъдата му от 8 години затвор обаче така и не е била изпълнена, защото се e укрил.
Именно заради това Иво Кюхов - син на Еленка Бурджиева и брат на Кети Кюхова, е завел иск срещу прокуратурата за 95 000 лева по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Съдът е приел, че бездействието на прокуратурата по привеждане в изпълнение на влязлата в сила присъда на Ангелов е в пряка връзка с последвалото жестоко убийство на близките му, което е можело да бъде избегнато.


В последните работни дни на миналата година съдия Маргарита Георгиева от Софийския градски съд (СГС) присъди на Кюхов обезщетение от 50 000 лева за убитата му майка, както и 30 000 лева заради смъртта на сестра му. Отделно прокуратурата трябва да плати и над 6000 лева за разноски по делото.


Решението на Софийския градски съд не е окончателно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK