"Какво общо имам аз с Пеевски": Борисов отговори на президента с нови обвинения

"Какво общо имам аз с Пеевски": Борисов отговори на президента с нови обвинения

© ДневникПремиерът Бойко Борисов, който от месеци не се е срещал с журналисти на публични събития и се появява единствено в преки излъчвания от профила си във "Фейсбук", прекъсна изненадващо днешния брифинг на здравните власти за ситуацията около COVID-19, за да отговори на вчерашните изявления на президента, че е "ортак с Делян Пеевски в бизнеса и политиката" и да поиска отново изборите да бъдат на 28 март. След изложението си той напусна залата, отказвайки да отговаря на въпроси.


Борисов изнесе дълъг монолог, в който темата за коронавирусната пандемия беше засегната само в началото и то във връзка с насрочването на изборите. Видимо раздразнен, премиерът отрече да има връзка с депутата от ДПС, а партията му да получава скрита подкрепа от ДПС. Той отхвърли и твърдението на Румен Радев, че е "довереното лице на турския президент Ердоган", а в отговор сам отправи намеци в риторични въпроси към президента, подхвърляйки фразата "ортак на Черепа" (прякор, с който неофициално е наричан укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков - бел. ред.)


Не съм виждал Пеевски от години


"Клюкарска" - така Бойко Борисов нарече темата за отправените му от президента обвинения, че има връзка с Делян Пеевски.
"Какво общо имам аз с Пеевски?", попита риторично той пред събралите се в сградата на Министерския съвет журналисти. Добави, че не е виждал депутата "от години" и че ДПС си има почетен председател и председател. На няколко пъти Борисов намекна, че повдигането на темата отново е заради отчитания от социолозите спад в рейтинга на БСП - защото "спихват и няма с какво да се хранят".


Днешната изява на Бойко Борисов е поредно демонстративно разграничаване и прехвърляне към президента на Делян Пеевски - медиен магнат, депутат с едва няколко участия в заседанията на Народното събрание, бизнесмен с интереси в голям брой сфери на бизнеса и влиятелна фигура в третата по представителство парламентарна партия - ДПС. През лятото - в разгара на антиправителствените протести - премиерът обяви, че президентът е фигурант, чието служебно правителство е било наредено от Шиши - прякор, използван в карикатури, шеги и вероятно в лични разговори за Пеевски. Изявлението му дойде ден след като обяви освобождаването на трима министри заради зависимости от ДПС в опит да свали напрежението от един от най-многобройните протести пред Министерския съвет с искане за оставката му. Тогава министър-председателят заяви, че обвързването му с Пеевски е част от "добре подбрана обществена тактика" на опонентите му.


През февруари 2016 г. Борисов бе поставен в неудобна ситуация, когато на среща с българи в Лондон един от тях го попита "Започнахте ли да виждате в огледалото образа на Пеевски?". Дни по-късно премиерът заяви, че няма никакви зависимости и в огледалото вижда само себе си. След това той изненадващо разпореди и спиране на обществена поръчка за магистрала "Хемус" заради съмнения за връзки на фирмите с Пеевски и Златев, а депутатът от ДПС постепенно обяви оттегляне от няколко големи компании - "Булгартабак", отказ от покупка на "Химко" - Враца, телевизия "Канал 3", и обяви, че няма да прави бизнес в България, защото това пречело на фирмите и на партньорите му. Всичко това стана повод през април 2016 г. Борисов да заяви "Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната и много скоро вече няма да е дъвка".


Никой да не си играе с етническата карта


Борисов за пореден път обвърза коментарите по адрес на ДПС с етническата карта и предупреди, че никой не трябва да си играе с нея, "особено с ДПС и Ердоган заедно". Той категорично отрече да е протеже на турския президент Реджеп Ердоган, който поздрави неочаквано ДПС на конгреса им. Аргументът му беше, че когато е започнал да печели избори в България - като кмет, Ердоган не е бил достатъчно влиятелен в Турция. Всичко сам съм си направил, станах кмет без партия, напълно мажоритарно, каза Борисов. Допълни, че води много добра дипломация с Турция, в резултат на което е опазил България от хиляди мигранти.


Той декларира, че ДПС е подкрепяло правителството само в няколко случая, и изброи покупката на изтребителите Ф-16, "някои евроатлантически закони" и Истанбулската конвенция. Подчерта също, че партията му - ГЕРБ, води най-тежките битки с ДПС в смесените райони на изборите и очаква това ясно да проличи напролет.


Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа


В отговор на нападките Борисов на своя ред атакува президента, намеквайки за връзки между него и доскорошния хазартен бос, а понастоящем - укриващ се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Миналата година прокуратурата започна масирана акция срещу него, завършила с повдигането на 18 обвинения.


"Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа?", попита Борисов риторично и сам си отговори: "Мога". Името на Божков повече не беше споменато. До момента президентът не е реагирал.


Защо е намесено името на Васил Божков


В периода януари-февруари 2020 г. прокуратурата повдига общо 18 обвинения срещу бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков, сред тях такива за убийства, изнасилвания, принуда, търговия с влияние. Според разследващите той дължи половин милиард лева данъци от 2014 г. до 2020 г. и е предлагал по 10 000 лв. на ден подкуп на член на Комисията по хазарта, за да предлага отнемане на лицензи на конкурентни фирми. Парламентът също се включи с промени в закона, които отнеха лиценза за бизнеса с търкане на талончета на Божков и го превърнаха в държавен монопол. Преди да бъде задържан Божков замина за Дубай, където се укрива до момента. От арабската страна той изпрати сигнал до Прокуратурата, в който твърди, че за по-малко от три години е предал директно на вече бившия министър на финансите Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане. След месеци на критики срещу властта в социалните мрежи, в началото на тази година Васил Божков официално стартира от Дубай свой политически проект - "Гражданска платформа Българско лято".


Борисов се закле на няколко пъти, че не е взимал пари от Божков. "Абсолютни измислици. Ето, казвам, дал съм ти на теб 100 млн. лева. Това означава ли нещо? Не съм взел нито един стотинка нито аз, нито партията от него. Заклевам се във внуците си и в живота си", заяви Борисов.


През лятото прокуратурата разпространи четири записа на Васил Божков, събрани със специални разузнавателни средства, в един от които той нарича президента "фигурант". В тях се говори за изпращане на платени протестиращи пред Министерския съвет, за евентуално служебно правителство на президента Румен Радев, как могат да бъдат ограничени правомощията на главния прокурор и как трябва да се иска оставката на правителството и на Иван Гешев.


Наскоро друг обвинен от Прокуратурата през миналата година - Пламен Бобоков обясни пред Би Ти Ви, че България се управлява от триумвират Бойко Борисов - Делян Пеевски - Иван Гешев, като премиерът се изживява като режисьор, а Пеевски се възползва. Като евентуалната причината за режисирането от страна на премиера на обвиненията спрямо него, Бобоков посочи познанството си с Васил Божков, който както твърдял Борисов, искал да свали правителството. Впоследствие било замесено и името на Румен Радев. "Борисов е безкрайно страхлив човек. Той изпитва ужас, че всичко, което се е случило благодарение на него, може да му се върне. Мисля, че си е въобразил - Божков, Бобокови, а тук... изплува името на Радев, значи Радев ръководи всичко...", каза Бобоков.


Името на Радев "изплува", когато на 9 юли 2020 г. представители на МВР и прокурори от Специализираната прокуратура влизат в президентството и извършват претърсвания на кабинети във връзка с две досъдебни производства, едното - за търговия с влияние. Във връзка с него са задържани президентският съветник Пламен Узунов и Пламен Бобоков, впоследствие освободени под гаранция. Това действие на МВР и прокуратурата дава началото на протестите срещу правителството, започнали през лятото на 2020 г.


Датата за изборите като повод за напрежение


Напрежението между министър-председателя и президента често ескалира в неколкодневни задочни обвинения и коментари чрез медии или профили в социалните мрежи. Повод за най-актуалните от тях станаха консултациите при президента за насрочване на най-безопасната възможна дата за парламентарните избори, предвид епидемията от коронавирус. В началото на декември той обяви, че това ще е 28 март, а от вторник насам Борисов на няколко пъти коментира, че президентът, провеждайки консултации (засега с представители на здравните власти, специалисти в здравната област, представители на Обществения съвет към ЦИК) или иска да се отметне от нея, или да "отмени" изборите. Вчера Радев определи като безочие тези коментари и припомни, че Борисов цяло лято се е криел и протакал, за да може той да организира изборите.


Днес Борисов повтори тезата си, че преди месец държавният глава публично е посочил 28 март като най-подходяща и намекна, че обсъждането й сега на консултации е опит за протакане, след като се е разбрало, че социологическите проучвания дават преднина на ГЕРБ. Управляващата партия е първа според повечето проучвания, които излизат в последните шест месеца, като вариациите са в разликата с БСП, на която анкетите отреждат втора позиция.


"След като е казал 28 март, да ни вика сега за консултации е само за да си измие ръцете. Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза каква ще е епидемичната обстановка в края на март", каза премиерът. Той допълни, че няма медицински специалист в света, който да може да каже дали тогава пандемията ще е отминала, или ще е в пик.

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Улучен в болезненото място. Точно този ортаклък мафиотизира държавата.

 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Общото между Пеевски, Борисов и Радев е, че Партията ги издигна до тези висоти.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  Резонният въпрос би трябвало да бъде: ' Какво общо аз НЯМАМ с Пеевски?"

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4128 Неутрално

  Шоуто за наивници продължава.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Просто ми е жал за хората, които още му вярват на този човек.

 9. 9 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Радев да отговори при полжение, че ДПС уж е с ГЕРБ, защо ДПС подкрепи избора му за президент? Без ДПС Радев нямаше да е президент.

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  черепа не си ли призна с кой е бил ортак?

 11. 11 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Пеевски се чува че продава медиите си на бившия шеф на ЦРУ - Петреас, дето купи и Нова телевизия.

  И Пеевски е под контрола на ЦРУ явно.

 12. 12 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Прав е Боко. Между него и Пеевски няма нищо лично. Само бизнес отношения.

 13. 14 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Пълнежа на чекмеджетата, общия каскет и страха от истинската народна воля и реално правосъдие.

 14. 15 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Бойко дължи най-малко на избирателите си, какво имаше предвид след изборите през 2013 г. като каза, че Пеевски и Доган планират да го вкарат в ареста и там го убият. Също така и за разтълкува думите на Шиши от трибуната, когато го питаше "Страхувам ли ви?". Липсата на реакция и възмездия по отношение на тези провокации най-малкото издава връзки, отношения и съглашателство под масата.

  CONTADOR GRATUITO!
 15. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Весело

  А с Маджо, Пашата и сие какво общо имаш? Ни-Що! пСилютно!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 16. 17 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Нямат общо. Делят.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 17. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Весело

  "Какво общо имам аз с Пеевски"
  Прав е. Той Ненчо Балабанов има общо...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 20 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 886 Неутрално

  "Какво общо имам аз с Пеевски?"

  Какво общо има ГЗ с гащите?

 20. 21 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 956 Весело

  Бай хой явно се засегнал дълбоко от истината. Мъка ми е за него и трудно ще преживея "несправедливостта", с която е нападан....
  Е, преживях я...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 21. 22 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Няма добри персонажи в този филм, политиката. Нечистоплътността е повсеместна. Отделен въпрос е, че поради ниското айкю на бай Пешо и на кака Пена от Чепърляне нискочели нахалници като Борисов още дълго ще бъдат фаворизирани. В България от години има обратна селекция: колкото по-тъп, по-крадлив и по-нагъл си, толкова повече растеш. Разбира се, да не забравяме ролята на медиите - в голямата си част замърсени и работещи като пиар агенции на властта. По тази причина популярността на Борисов и т.нар. му харизма се изпарява бавно и телесата му ще се разлагат още дълго, макар да мирише на гнило и на корупция отдавна.

 22. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4331 Неутрално

  Естествено Боце , че ще отричат докрай!

 23. 24 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Радев да отговори при полжение, че ДПС уж е с ГЕРБ, защо ДПС подкрепи избора му за президент? Без ДПС Радев нямаше да е президент.
  —цитат от коментар 9 на Stoyan Kostov


  И ГЕРБ подкрепи Радев за президент, като издигна кандидатурата на онова неизбираемо нещо, напълно съзнателно и координирано.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 24. 25 Профил на Владимир Димитров
  Владимир Димитров
  Рейтинг: 22 Неутрално

  не е срамно да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа,срамно е да си възрастен и да вярваш в Борисофф.......

 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 27 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#9] от "Stoyan Kostov":

  Всички тук помним много добре как Радев стана президент: ББ се прави на п**ка в продължение на месеци, а накрая предложи онази крава. Аз лично в крайна сметка с омерзение не гласувах на втория тур на изборите, и все още смятам, че постъпих правилно.

  ББ не е чак толкова глупав, но е достатъчно глупав и достатъчно зависим. А нас, обикновенните хора, освен да ни е срам, какво друго да правим? И да гласуваме, доколкото ни позволяват.

  На всеки с поне малко акъл е ясно, че ББ в момента се опитва от нищото да направи скандал, само и само за да го гледат по телевизията. Тежко ни и горко ни, ако тези циркове хванат дикиш.....

 27. 28 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Просто ми е жал за хората, които още му вярват на този човек.
  —цитат от коментар 8 на nij50393132


  Не. Мина времето, когато трябваше да се изпитва жал към тези хора. Сега те са просто съучастници в грабежа и разсипията.

 28. 29 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Бай хой явно се засегнал дълбоко от истината. Мъка ми е за него и трудно ще преживея "несправедливостта", с която е нападан....Е, преживях я...
  —цитат от коментар 21 на CINZANO - оправете си сайта!


  Не се засяга от истината, а от огласяването ѝ.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 29. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Радев да отговори при полжение, че ДПС уж е с ГЕРБ, защо ДПС подкрепи избора му за президент? Без ДПС Радев нямаше да е президент.
  —цитат от коментар 9 на Stoyan Kostov


  Ба, забрави ли, че Боекоо каза, че нарочно издигнал ЦеЦка, за да не спечели ГЕРп...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 32 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#28] от "parcaleste":

  Не е така. Съучастници, ако имаха някаква файда. Те са губещи и жертви както и всички ние. Не мога да приема, че измамникът и измамения носят една и съща морална отговорност.

 32. 33 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  Що му трябваше на Борисов да обяснява, че се налагало НСО да охранява Пеевски щото го заплашвали снайперисти и трябваше Пеевски сам да се отказва от охраната на НСО.

 33. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  Нищо общо няма със сараите , нито с успелия млад мъж ! За всичко е виновен Христо Иванов ! Росенец не е на почетния, не се удължава дъното на варненското езеро от властта, всичко това са измислици на умнокрасивите ! 😂😂😂

 34. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Появи се за да се оправдае несръчно. След което позорно избяга, съпроводен от виковете на журналисти , няма ли да отговори на на въпроси.
  Заеко бягай , бягайте краченца.

  SHADOWS of SOFIA
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#5] от "padrino":

  " Резонният въпрос би трябвало да бъде: ' Какво общо аз НЯМАМ с Пеевски?""

  Честно казано, наистина не се сещам за нещо, в което да нямат общо сикаджията и сараите !

 38. 39 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#28] от "parcaleste":Не е така. Съучастници, ако имаха някаква файда. Те са губещи и жертви както и всички ние. Не мога да приема, че измамникът и измамения носят една и съща морална отговорност.
  —цитат от коментар 32 на nocomnet


  Точно съучастници са му! Не е нужно да имат файда. Точно те му дават властта и възможността да се възползва от нея. Без тях щеше да е просто една мутра от охранителния бизнес.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 43 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  Какво си го прехвърлят този Пеевски като горещ картоф?
  Подкрепата да ДПС към когото и да било не е срещу нищо така, че и пРезидентът да не се прави на вода ненапита след като неговата партия бяха в коалиция с ДПС и точно те издигнаха Пеевски за шеф на ДАНС. А срещу какво са го подкрепили на изборите и защо не подкрепиха кандидата на ГЕРБ?
  Ердоган може да е всякакъв, но поне не ни пуска потоците мигранти, както ги пробутва на гърците. Ако някой смята, че България трябва да е в лоши отношения с Ердоган, нека да помисли пак какво би ни струвало това.

 43. 44 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 982 Гневно

  Този човек няма грам уважение към другите. Няма грам възпитание! Явно смята другите за нисши, незаслужаващи равноправни отношения.... Това му е непознато!
  Да прекъсне безцеремонно предварително заявена пресконференция!!! При това и да не говори въобще по темата, а да си жули неговите си брътвежи.... Срам ме е! За пореден път - отвратен! Не желая такъв човек да има такава власт, не желая такъв да ни управлява и да решава съдбите ни!

 44. 45 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1081 Весело

  Естествено Боце , че ще отричат докрай!
  —цитат от коментар 23 на bat_plamen


  Боцата и на калъп да хванат с Пеески ще отрича.
  Паталогичен лъжец.

 45. 46 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#31] от "quatro_4x3":Пий си хапчетата. ГЕРБ пак ще победи на изборите
  —цитат от коментар 37 на kzj35678888


  Кого ще победи, като то други няма?! Всичките са заедно, включително и ГЕРБ, една долнопробна шайка маскари!!! Всеки дърпа кокала към себе си и само това нарушава единството им. "Различни" партии, съюзи, движения.... театър за пред матряла, уж че са различни.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 46. 47 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#24] от "quatro_4x3":

  мамата поне до балотаж добута. ама лилявият кандидат май до 6% само докара.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 47. 48 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#39] от "quatro_4x3":

  Това разделяне на "ние" и "те" е най-малкото ненужно; а аз поне съм убеден, че е много вредно.

  Ако българските турци не бяха "те", ДПС нямаше да го има.

  Ако циганите не бяха "те", ГЕРБ/БСП веднага губят доста купени гласове.

  Ако "градската десница" не бяха такива фундаменталисти, много от "тях" щяха да гласуват за нормални партии.

  и така нататък. Това разделение, недоверие, граничещо с омраза: от това печелят само безсъвестните, злобни хора, които в момента са политици.

 48. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Бойко нямал нищо общо с Пеевски , а се изпусна на публично място да го нарече Шиши. Само добри приятели могат фамилиарно да се наричат с малките си имена или с прякори.

 49. 50 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Изказването на Бойко е насочено към избирателните на ГЕРБ. Явно вече твърдото ядро е консолидирано, посланието е към периферията, която е в тези петнадесет процента заявили че ще гласуват, но не знаят за кого. Докато в твърдото ядро на БСП има трус с Гергов, дясното се свива и губи инерция, Славчо Мая не качват повече.

 50. 51 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1081 Весело

  До коментар [#31] от "quatro_4x3":Пий си хапчетата. ГЕРБ пак ще победи на изборите
  —цитат от коментар 37 на kzj35678888


  Поне, 'пак ще се опита да ги фалшифицира' - нека да бъдем прецизни в изказа си :)

 51. 52 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  [quote#41:"K2"][/quote]

  Не се заблуждавай! Винаги ще намери ортаци за властта и краденето. Мераклии да искаш.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 52. 53 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#24] от "quatro_4x3":мамата поне до балотаж добута. ама лилявият кандидат май до 6% само докара.
  —цитат от коментар 47 на sarunka


  И успешно пробутаха Радев за президент.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 53. 54 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  При чие управление Пеевски официално декларира своите милиони?

 54. 55 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Само дето лежи на пълната медиина подкрепа на свинските медии. А и Черепа призна ,с кой е ортак и с кой дели

 55. 56 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#39] от "quatro_4x3":Това разделяне на "ние" и "те" е най-малкото ненужно; а аз поне съм убеден, че е много вредно.Ако българските турци не бяха "те", ДПС нямаше да го има.Ако циганите не бяха "те", ГЕРБ/БСП веднага губят доста купени гласове.Ако "градската десница" не бяха такива фундаменталисти, много от "тях" щяха да гласуват за нормални партии.и така нататък. Това разделение, недоверие, граничещо с омраза: от това печелят само безсъвестните, злобни хора, които в момента са политици.
  —цитат от коментар 48 на nocomnet


  Това разделение е умишлено създадено и поддържано. Нали, ако всички се обединят срещу тая мафия, ще я набутат в затвора.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 56. 57 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  А на кой му пука какво твърди бай х. ?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 57. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  кви са па тия протуберанси сега... да не спукало гума шефьорчето на псевда?

 58. 59 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#56] от "quatro_4x3":

  Да, и това много от нас го осъзнават, до някаква степен.

  Но как да го превъзмогнем, това е по-труден въпрос. Срещу нас, мислещите българи, има много и силни интереси, включително и в ЕС, където никой не желае независима, модерна България: ето, от 11 години подпират ГЕРБ без да им мигне окото.

  Аз поне съм решил за себе си да изслушвам всяко мнение, особено когато не съм съгласен, и да се опитвам да разбера защо този човек мисли така. И никога да не обвинявам другите в глупост или злонамереност. Единици са хората между нас, които са наистина лоши; повечето са просто объркани, уплашени, уморени.

 59. 60 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Ортаклъкът на Борисов с ДПС* е най-голямото му предателство спрямо гражданите на България. Просташкото му държание, крадненето от обществен ресурс за партийни и лични каси и чекмеджета - да му е простено. Това, че няма визия и политическа култура (макар това да е задължително за един премиер) - да му е простено. Но да продава народа си, за да спасява собствената си кожа и егото си да е премиер - НИКОГА не може да му бъде простено.

 60. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Весело

  Да бе, ти и от руското влияние ни пазиш и камуняки не дружиш, ама пръсна три млрд. за пАтока на ВПутин и купи на Гергов дупката...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 61. 62 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Няма нищо общо, това е очевидно. Пеевски не е прекрасна госпожа.

 62. 63 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 970 Весело

  До коментар [#61] от "Николай Колев":

  на гергов дупката е най-скъпата дупка във България:)))

 63. 64 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1636 Любопитно

  Борисов защо използва пандемията, за да отправя политическите си послания?

 64. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Ти си знаеш, ние ли да ти казваме. Но това общо, което имаш, никак не е малко и маловажно. Не се прави на умряла лисица.

 65. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#43] от "pamela":

  Явно не сте гледали интервюто с бежанците, в което обясняват, че не искат да идват в България заради лошите условия и липса на перспектива.

 66. 67 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#43] от "pamela":

  Ми, нали протестирахте и Пеевски не стана шеф на ДАНС! А вчера коскоджа ми ти човек от МВР ви каза, че сега същия този Пеевски командва службите. Що не сте на площада днеска?

 67. 68 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Весело

  Не, бе! 😀 Няма нищо общо! Само си спомням едно писмо на шиши, което доказа обратното. Ама, карай да върви! 😀

 68. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Весело

  До коментар [#63] от "Ivan Ivanov":

  Ама да знайш, нищо общо нямат с Борисич!

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 71 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  Черепът нарече зеления чорап "фигурант" и заяви, че служебния кабинет е реден от Шиши.
  Тиквоний само повтори рефрена.
  Освен това самият Божков се нарича "Черепа", носи фланелка с череп на нея и се снима пред череп на рафта зад него.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 71. 72 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#59] от "nocomnet": " включително и в ЕС, където никой не желае независима, модерна България: "


  Нищо подобно! В един съюз всеки предпочита съюзниците му да са силни. Това не е руската кочина с губерниите ѝ.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 72. 73 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 649 Весело

  До коментар [#71] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Божков каза също, че е дал и едни милиони на Горанов и Борисов. Ама този рефрен не го повтря нещо, а при въпроси се изнизва като пръдня от гащи.

 73. 74 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Гледайте след изборите кой с кого ще се сдуши и ще разберете.

  Много хитър
 74. 75 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  До коментар [#73] от "atag":

  Че кой иска да разговаря с подсъдим?...
  Щом отказва да ,,помага по принцип”...

 75. 76 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#70] от "Радоил Зотов":

  Ти -ми се струва -си един от онези, които УПОРИТО ОТКАЗВА да види реалността такава каквато е.

 76. 77 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Имате общи интереси. Ти го пазиш и му пълниш гушата, а той те подкрепя с вестниците си и с главният си прокурор. Съответно индиректо ти пълни шкафчето със злато и банкноти. Както и ти - неговото.

 77. 78 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Та аз не разбрах сега какво се случи с тези липсващи средства (милиони)от държавната хазна?

 78. 79 Профил на Радоил Зотов
  Радоил Зотов
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#70] от "Радоил Зотов":Ти -ми се струва -си един от онези, които УПОРИТО ОТКАЗВА да види реалността такава каквато е.
  —цитат от коментар 76 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Каквато е или каквато ви се иска да е?

 79. 80 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Борисов и Пеевски са двете страни на една и съща монета, която Доган умело подхвърля и обръща нагоре страната , от която има интерес- икономически или политически

 80. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  Борисов не отговаря с нови обвинения, просто отговаря на вчерашните нови обвинения на радев.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 81. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  Борисов защо използва пандемията, за да отправя политическите си послания?
  —цитат от коментар 64 на Virgin


  Началото постави Радев миналата година на 3 март.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 84 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#72] от "quatro_4x3":

  Хмм.... какъв съюз точно може да е между страни като Германия и България? Ние не можем да сме равнопоставени партньори: население (млн): Германия 80 - България 7,5; БВП 2019 (млрд долара): Германия 3845,63 - България 67,9.

  В същото време Германия и Русия са наистина партньори, поне в бизнеса с газ/нефт и в прането на мръсни руски пари.

  Изобщо между как ни се иска и как е всъщност има доста голяма разлика....

 84. 85 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  До един момент Радев се надяваше на ДПС и Пеевски за втория мандат. Спря анти ДПС говоренето, и спря да споменава Пеевски. Но онзи ден казаха, че няма да подкрепят партийно ангажиран разединител на нацията. Радев се извъртя моментално и пак пусна Пеевски в употреба. Както и да е. Някой разследващ журналист ще покаже ли най-сетне връзката на Борисов с Пеевски. Досега черно на бяло са заканите му от парламентарната трибуна да го вкара в затвора. Преди Мая Манолова и Серегей Станишев да го предложат за върховен шеф на службите, за да не паднело правителството на Орешарски.

 85. 86 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3070 Весело

  Да сравняваме Боца с Резидонте е комично !
  Боце има в пъти повече последователи и лайкове във Фейсбук !!!

 86. 87 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#35] от "Konstant Ray":

  Правилно. Трябва да се търсят факторите, които поставят такива лица в ролята на държавна администрация.

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 89 Профил на Lilia Lang
  Lilia Lang
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#8] от "nij50393132":

  А на мен ми е жал за тези, които вярват на Радев!

 89. 90 Профил на Lilia Lang
  Lilia Lang
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#8] от "nij50393132":

  А на мен ми е жал за тези, които вярват на Радев!

 90. 91 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Министър-председатели на България по продължителност на управление:

  1 Станко Тодоров 3632
  2 Бойко Борисов 3481
  3 Тодор Живков 3152
  4 Стефан Стамболов 2464
  5 Антон Югов 2407
  6 Вълко Червенков 2265
  7 Васил Радославов 2116
  8 Андрей Ляпчев 2002
  9 Константин Стоилов 1758
  10 Гриша Филипов 1739
  10 Гриша Филипов 1739

 91. 92 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Все едно, че един баща ги е правил. Еднакво нагли, безскрупулни, необразовани. И дебели.

 92. 93 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 967 Неутрално

  един каскет заедност, за две души камбани ...

 93. 94 Профил на vhd33692822
  vhd33692822
  Рейтинг: 58 Неутрално

  А с ДС имаш ли общо,щото мутрите от мътните деведесе до един бяха свързани с хора от службите и до всеки стояха по двама заместници от същото ДС.Данните на Тиквата са били премахнати,заради бъдещета роля в управлението.

 94. 95 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Борисов няма нищо общо с Пеевски.
  Тва единствено се пише в либералните медии, които бълват изцяло и само фейк нюз.
  Кампанията да се очернят лица от управляващите не е от вчера. За щастие все по-малко хора четат и се връзват на лъжите писани в Дневник и останалите сайтчета на хранилка на чужди НПО-та

 95. 96 Профил на Рамбо Силек
  Рамбо Силек
  Рейтинг: 322 Весело

  Много червени калинки има тук, нали?

  Рамбо Силек
 96. 97 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Ха – "Крадецът вика "Дръжте крадеца!". Та нали самият Борисов беше дълги години "ортак" с Черепа, преди да си развалят приятелството, защото Тиквата поиска да заграби "бизнеса" на Божков, както постъпва обикновено. По мутренски.

 97. 98 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1474 Весело

  До коментар [#47] от "sarunka":

  Гладна (гербаджийска) кокошка просо сънува!

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на Радоил Зотов
  Радоил Зотов
  Рейтинг: 8 Весело

  Ха – "Крадецът вика "Дръжте крадеца!". Та нали самият Борисов беше дълги години "ортак" с Черепа, преди да си развалят приятелството, защото Тиквата поиска да заграби "бизнеса" на Божков, както постъпва обикновено. По мутренски.
  —цитат от коментар 97 на murry


  Я виж, я виж... Кой ли можеше да си "купи" банка по времето на др. Костов? Май никой, освен черепа и Цветан Василев, де...

  През 2000 г. той закупува активите на фалиралата Първа частна банка.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Васил_Божков

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK