На живо

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Георги КожухаровБроят на починалите в България с COVID-19 на седмична база намалява за четвърта поредна седмица, сочат данните на официалната статистика шест седмици, след като в страната бяха въведени строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. Новозаразените се увеличават за първи път от края на ноември, но ръстът е символичен - с около 30 души, при значително по-голям брой направени тестове в първата работна седмица на годината.


След като от публикации в социалните мрежи се разбра, че общински съветници от Сандански са били имунизирани, макар в момента според правителствения ваксинационен план право на това да имат единствено медицинските специалисти и фармацевти на първа линия в борбата с коронавируса, днес от Агенция "Медицински надзор" обявиха, че ще направят проверка в болницата.


Въпреки подобрението, Германия постави България в списъка с рискови райони и от днес изисква представяне на отрицателен резултат от PCR тест за влизане в страната.
Повече вижте в хронологията. Най-важното от света следете тук.

Агенция "Медицински надзор" ще направи проверка в болницата в Сандански заради ваксинирането на общински съветници, съобщава Би Ти Ви. Проверката трябва да приключи до 3 дни.


"В днешния ден успяхме да открием проверката, да поискаме необходимите документи за установяване фактическите обстоятелства и с това към днешната дата приключихме", обобщи Фидел Косев от Агенция "Медицински надзор".

Масовата ваксинация срещу COVID-19 ще е през юли, според Красимир Гигов

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Велко Ангелов


"Надеждите ни са масовата ваксинация да започне през юли", заяви ръководителят на Националния ваксинационен щаб д-р Красимир Гигов пред БНР. В началото на годината здравният министър проф. Костадин Ангелов каза, че това ще стане до края на май, а може би по-рано.


"До юли вкл. само на "Пфайзер" ще имаме 1 милион ваксини, на "Модерна" - 500 хил. ваксини, на "Астра Зенека" (все още неодобрена за използване в ЕС) - около 450 хиляди ваксини", съобщи ръководителят на Националния ваксинационен щаб и посочи, че в сряда, 13 януари, се очакват 6000 ваксини на "Модерна". По информация на министерството на здравеопазването отпреди два дни в сряда се чакат 2400 дози от ваксината на "Модерна".


Около 14 хиляди души вече са ваксинирани в България и за тях е запазена дозата и за втората доза на 21-вия ден след първата. "Очаква се към края на януари да започне ваксинирането на учителите и на хората в социални институции", каза Гигов. В петък по време на посещение в Симитли здравният министър каза, че ваксинирането на учителите ще започне през настоящата седмица.

Многопрофилната болница в Благоевград започва поетапно закриване на COVID отделения заради спада на хоспитализираните пациенти с коронавирус. Отделенията в държавната болница бяха трансформирани в COVID такива, с изключение на акушеро-гинекологичното и детското.


"Натискът върху здравните заведения в областта значително намаля през последните седмици и това доведе до отваряне на някои от отделенията в Многопрофилната болница", каза шефът на МБАЛ Благоевград – д-р Огнян Митев пред БНТ.


Болницата ще се съсредоточи предимно към отделението по хирургия, за да може да се върне към операциите. От болницата съобщават още, че са готови във всеки един момент отново да разкрият отделения за хора с COVID-19.

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© "Галъп Интернешънъл"


30% от анкетирани 800 човека имат твърдо намерение да се ваксинират, 23% още не са решили, а 46% не възнамеряват. Това показват резултатите от социологическо проучване на "Галъп интернешънъл". Колебанието идва от несигурността в безопасността на ваксините. Дял от 18% не могат да определят дали те са безопасни, а 48% директно казват, че ваксините крият опасности. 34% са убедените на този етап в безопасността им.


59% от анкетираните смятат, че удължените противоепидемични мерки са свършили работа, а 39% са на обратното мнение. 84% от отговорилите са прекарали 31 декември с близки, приятели и т.н. - в компании до десет души. 11% са били сами. Само 2% признават, че всъщност са били с повече от петнайсет души, което е нарушение на мерките, разпоредени от здравния министър.


48% смятат, че България се справя по-добре с пандемията на фона на други европейски страни, а 43% са на обратното мнение.

Най-много ваксини срещу COVID-19 са направени в София и Пловдив

Най-много ваксини в страната са направени в София и Пловдив, а най-малко - в Кърджали, сочи официалната статистика. Според правителствения ваксинационен план на имунизация в момента подлежат медицинските лица, фармацевтите и денталните специалисти, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Данните показват, че от първия одобрен от Евросъюза препарат - на "Пфайзер", са получили практически равен брой лекари (2985) и медицински сестри (2984), 1347 санитари, 213 фелдшери и други 1613 медицински лица.


От днес в държавния портал за коронавируса вече има нова секция - за ваксините, съобщи пресцентърът на здравното министерство. Там могат да се намерят основни факти за ваксините, както и отговори на някои от най-често задаваните въпроси за тях.


От министерството посочват, че е разработено приложение за мобилни телефони, което чака одобрение от двете най-големи платформи в света.


Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Германия въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR тест за влизащите от рискови региони, включително от България, съобщи Министерството на външните работи. Тестът трябва да бъде направен най-много 48 часа преди влизането в страната или непосредствено след пристигането.


Новата мярка влиза в сила от днес - 11 януари 2021 г., и ще важи за територията на цялата страна в съответствие с изискванията на всяка федерална провинция, се уточнява в съобщението.


Остава в сила изискването за 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден, след като бъде направен допълнителен тест с отрицателен резултат. Остава и изискването всички пътуващи за Германия да се регистрират в специален портал и при пристигането си да представят на електронен или хартиен носител направената регистрация.

Държавата ще плаща на лекарите по 10 лв за поставена ваксина

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Пресцентър на министерство на здравеопазването

Държавата ще плаща по 10 лв за всяка поставена доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19. Това е уточнено на среща между министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, зам.-министрите Бойко Пенков, Жени Начева и ръководството на Българския лекарски съюз, съобщи пресцентърът на здравното министерство.


Пари за ваксинирането ще получават личните лекари, медиците в COVID зоните в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в болниците, изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в регионалните здравни инспекции. Плащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър, а средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет, се уточнява в съобщението.

Един от петима учители иска да се ваксинира срещу COVID-19

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Георги Кожухаров

На този етап 21% от учителите са заявили желание да се ваксинират. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните институции. Това стана известно на работна среща между министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, министъра на образованието Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб, съобщи пресцентърът на здравното министерство.


Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения, се казва в съобщението. Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация в България съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

Общинарите в Сандански спасили ваксините от изхвърляне

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Юлия Лазарова

Общинските съветници, които бяха ваксинирани в Сандански, се явиха в последния момент, за да не изхвърлим последните дози от препарата - това обяснение даде пред БНТ директорът на "Югозападната болница" в Благоевград Илия Тонев, след като от публикации в социалните мрежи се разбра, че съветниците са били имунизирани, макар в момента според правителствения ваксинационен план право на това да имат единствено медицинските специалисти и фармацевти на първа линия в борбата с коронавируса.


Вчера здравният министър Костадин Ангелов обяви във "Фейсбук" след проверка на случая, че редът за ваксиниране е бил нарушен и че днес се очакват обяснения от отговорните институции, след което ще бъдат наложени наказания.


Според Илия Тонев ваксините останали, след като около 30 на сто от медиците в болницата отказали имунизация заради "резерви към ваксината на "Пфайзер". Той уточни, че предварителния списък, изпратен на властите е съдържал имената на 110 желаещи да се ваксинират, по около 30 на стоя от тях се отказали в последния момент и болницата ги използвала, след като никой от останалите на първа линия не е пожелал да получи от препарата.


"Не съжалявам, смятам а грешно да изхвърляме лекарства, които могат да помогнат на много хора в борбата с коронавируса", коментира Тонев.


В същото време Районната лекарска колегия в Благоевград излезе с позиция, в която нарече "недопустимо" случилото се в Благоевград. Председателят на колегията д-р Дафина Тачова. Тя е на мнение, че ако се повтори случаят с ваксините в Сандански ще настъпи хаос. Председателят на колегията Дафина Тачова смята, че в случая е трябвало да се потърси вариант, в който ваксините да достигнат до медици на първа линия. "Има много лекари и медицински персонал, които имат желание да се ваксинират", заяви Тачова, цитирана от БНР.

Властта обмисля добавката за пенсионери заради коронавируса да остане и след март

Деница Сачева

© Велко Ангелов

Деница Сачева

Управляващите обмислят изплащането на надбавка от 50 лв. месечно на пенсионерите да продължи и след март. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Месечно общата сума за това възлиза на около 106 млн. лв.


Надбавката се изплаща от бюджета от юли 2020 г. в еднакъв размер за всички пенсионери с идеята да се омекоти положението им по време на разпространението на коронавируса. Първоначално се планираше плащането да е в продължение на 3 месеца, но с увеличението на заболелите срокът периодично се удължава. Фактът, че като краен срок беше посочен месец март 2021 г. , когато се очаква да бъдат парламентарните избори, предизвика поредица от критики, че мярката е с предизборна цел. В последната седмица президентът даде знак, че вотът може и да не е на първата възможна дата - 28 март. По Конституция вотът може да се отложи до края на май.

Втората доза на ваксината може теоретично да се отложи с месец

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Поставянето на втората доза на ваксината срещу коронавируса може теоретично да се отложи с месец, ако това е свързано със здравословното състояние на имунизирания, коментира пред БНТ имунологът акад. Богдан Петрунов. Той обаче подчерта, че при подобно отлагане възниква сериозен не само медицински, а и юридически въпрос, защото всяко здравословно неблагополучие ще бъде смятано за причинено от препарата.
"Всяко лекарство се разрешава за употреба по начина, по който е проведено клиничното проучване и може да се промени само с разрешение на производителя. Ваксината на "Пфайзер" може да се приложи в 2 дози през 21 дни. Втората ваксина може да я отложим до месец. Но всяко неблагополучие, което се яви в резултат в приложението на ваксината, ще бъде тълкувано като, че не е правилно била използвана. Не можем да променяме своеволно това", каза Петрунов.

Цялото интервю можете да гледате тук.

България не трябва да бърза със свалянето на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, смята българският представител в Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) Илко Гетов.


В интервю за Би Ти Ви той коментира, че за да запази добрата тенденция за намаляване на новозаразените, най-добре би било страната да продължи да спазва ограничения до края на февруари, когато ще е пристигнала и използвана и втората одобрена от Европейския съюз ваксина - на "Модерна" и ще са имунизирани повече възрастни хора.


В отговор на въпрос Гетов каза, че не вижда сериозен проблем пред провеждането на редовните парламентарни избори в законовите срокове.

Смъртните случаи намаляват за четвърта поредна седмица

Коронавирусът в България: Лекарите с финансов бонус за поставена ваксина, пореден спад на смъртността (хронология)

© Георги Кожухаров

Броят на починалите с COVID-19 на седмична база намалява за четвърта поредна седмица, сочи официалната статистика. Според Единната информационна система за периода 4 - 10 януари жертвите на болестта са 453 при 521 седмица по-рано.Заразените с коронавирус се увеличават за първи път от шест седмици, като ръстът е символичен - за изминалите седем дни са отчетени 5 526 новозаразени срещу 30 по-малко за предходните седем дни - 5 496. За последно ръст на новорегистрираните случаи е имало в средата на ноември - в седмицата от 16 до 22-ри, когато отчетените от официалната статистика са били 23 262.


Данните идват при


значително увеличение на направените тестове


в първата работна седмица на новата година след значителния спад през почивните дни около Коледа и Нова година. От 4 до 10 януари са направени 60 623 теста - с близо 90 на сто повече отколкото за предишните седем дни и над два пъти повече, отколкото в седмицата на Коледа. Данните за днешния ден можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 200 Неутрално
 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#1] от "ACER":

  > Статистика!

  Статистиката е наука, част от математиката.

  Това по-горе не е статистика а 'зрелища за тълпата'.

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1210 Весело

  Това е заради намордниците - вервайте ми!!!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 4. 4 Профил на Агент Провокатор
  Агент Провокатор
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Статистика!
  —цитат от коментар 1 на ACER


  Стъкмистика!

  Знaчи за последните 2 седмици имаме 11 хил. нови случая, плюс 4 хил. в болници = 15 хил. активни случая. Де са 15 хил., де са над 60 хил. по статистика?
  ------
  Аксиома:
  Броят на грешките в статистиката е правопропорционален на броя на математиците в Щаба.

 5. 5 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 88 Весело

  Това са само тежко разболелите се ..80-90% не се тестват, а се лекуват сами ..

  Но всякак е добра новина! Със или без ваксина - естествения подбор и имунитета си казва думата! До 2 месеца истерията ще приключил ... УБЕДЕН съм, че имунитета на българите е доста по-добър от много западни страни. В тях - замърсяванията, обездвижването и други вредни за имунитета ефекти са в пъти по-големи, просто защото живеят в по-големи градове , с повече замърсяващи фактори...

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  > че имунитета на българите е доста по-добър от много западни страни

  Колега не опира до имунитет.

  В България средната продължителност на живота според НСИ е под 75 години.

  В Швеция средната възраст на починалите от КОВИД е около 85 години.

  Тези които в Швеция умират от КОВИД, при нас вече са отишли във вечните ловни полета 10 години по-рано и не са го дочакали.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Явно има статистика и статистика ...
  Щом на осем от биатлонистите ни им откриха вируса чак в Германия.

  https://www.dnevnik.bg/4161724

 8. 8 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Вярвам в статистиката. Тя само отчита реалната ситуация; е, с малко +/-, но плюсът и минусът са части от достоверността. Големият проблем не е в представените данни. Големият проблем е, че статистическите данни се ползват по различен начин - веднъж едва ли не като хвалба "...смъртните случаи намаляват за четвърта поредна седмица...", а друг път почти с гузно мълчание. Защото намаляването на смъртните случаи е много положителен факт, но някой ще даде ли отговор, защо през ноември и декември бяхме едва ли не шампиони по смъртност?! За отговора повдигам въпрос чисто риторично, защото когато здравето и здравните експерти отстъпят пред популизма, демагогията и политическата безпринципност, пораженията са страшни. Така че Ангелов по-малко да се хвали, защото и на негова сметка се пишат "чувалите" от ноември и декември!

 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мърмор":

  > защо през ноември и декември бяхме едва ли не шампиони по смъртност?!

  Колега ние сме шампиони по смъртност в ЕУ за всяка от последните 5 години (вероятно и 10).

  Това че
  1. при някаква не-представителна извадка от починалите
  2. за органичен период от време
  сме успели да представим така ситуацията все едно не сме номер 1 по смъртност е чиста ...

  стъкмистика

  Няма общо със статистиката, просто обикновена пропаганда.

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Аз пък предлагам не теоретично, втората ваксина на ония четирима тарикати от Сандански да се отложи завинаги!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  До коментар [#7] от "Zippie":

  Остава да обясниш, защо тестовете им в Словения и първия в Германия са били отрицателни и чак при втория са дали положителни проби. Разбираш ги явно нещата.

  http://m.focus-news.net/?action=news&id=2835510

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#11] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  > са били отрицателни и чак при втория са дали положителни проби

  Колега, всичко е шменти-капели.

  Помните ли историята с резултатите на тестовете които си беше направил Илън Мъск?

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  > че имунитета на българите е доста по-добър от много западни страниКолега не опира до имунитет.В България средната продължителност на живота според НСИ е под 75 години.В Швеция средната възраст на починалите от КОВИД е около 85 години.Тези които в Швеция умират от КОВИД, при нас вече са отишли във вечните ловни полета 10 години по-рано и не са го дочакали.
  —цитат от коментар 6 на Ан Он


  Както казва народа, българинът си умира напълно здрав! Много ли е хубаво да живееш дълго на инвалидна количка, или да не ядеш въглехидрати?! Да те гледат като писано яйце 10-15 години в една стая и да ти носят социалните храна веднъж на ден?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на bateVal
  bateVal
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#5] от "guentchovelev":

  Само една лека поправка - не се лекуват сами, но не се тестват. Хората разбтаха, че тестването няма да им помогне по никакъв начин.

 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  До коментар [#5] от "guentchovelev":

  Няма. СЗО ни предупреждава да чакаме още по - страшни епидемии. Яко ще се мре (по Мутафчийски).

 16. 16 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  > Много ли е хубаво

  Колега не мога да ви дам генерален отговор в този форум.

  > Да те гледат като писано яйце 10-15 години в една стая и да ти носят социалните храна веднъж на ден?

  Но така както сте написали коментара си, отива в посока 'Добре че корона-вируса мина през старческите домове в Швеция за да ги избави от мъките им.'

  કટાક્ષ
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  До коментар [#11] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  PCR тестовете дават верни резултати в 70% от случаите.

 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#14] от "bateVal":

  > че тестването няма да им помогне по никакъв начин.

  Основната полза е че 14 дни след това влизаш в официалната статистика за 'излекувани' която публикуват в ежендевни сводки.

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Парцаля на устата и радост въф дошата!

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#17] от "Vlado Nikolov":

  > PCR тестовете дават верни резултати в 70% от случаите.

  Добре, да кажем че сте си направили 3 теста, два са отрицателни, един е положителен. Това какво означава ?

  Въпросът има няколко аспекта:
  1. математически (теория на вероятностите)
  2. противо-пандемичен (карантинационен)

  В Задача 2 усложняваме условите правите си 10 теста, от тях 9 са отрицателни и един положителен, въпросите са същите.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2692 Весело

  "Властта обмисля добавката за пенсионери заради коронавируса да остане и след март"
  ============
  Гледай защо тези, дето викаха "Избори ваднага!", започнаха да говорят за избори през май.

  Еретик
 22. 22 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 732 Весело

  Хахаха! Пенсионери от всички краища, съединявайте се!
  Избори идат, елате за наградката си.

  Прост глупак.
 23. 23 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  До коментар [#17] от "Vlado Nikolov":

  Разбира се мурзи, според савецките учЕни и Ванга, епидемии няма не е имало и не може да има.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 24. 24 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1030 Весело

  Така, странното пиле НОЩ кацна на клончето. Само дето данните му за смъртността по седмици от ковид приличат на недосъбрани или внасяни в екселско филе с лявото задно копито. Графиката е крива, та дрънка.

  Аз съм пак на нагризаната ябълка, но обещавам като си изпия кахвето да пална китайското сметало и да го помоля малко да посмята. Мисля си да наложа данните на НОЩ на данните за добавената смъртност на НСИ. Те поне са събирани коректно. Като фърлите едно очо на двете криви на една графика, ще разберете защо казвам, че едните дрънкат. А може би ще разберете и защо се майтапим със статистиката и я наричаме стъкмистика. Тя не е виновна, виновно е лявото задно копито дето е внасяло данните.

  73! Go Go
 25. 25 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 670 Гневно

  Не трябва да се дават повече добавки на пенсионерите.

 26. 26 Профил на nim35648730
  nim35648730
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Ами нормално беше закъснелите мерки вече да почнат да дават ефект. Но пуснат ли чаветата на о4или6те много бързо случаите пак ще тръгнат нагоре, особено ако циркулира и британският щам.

 27. 27 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#24] от "Go Go":

  > приличат на недосъбрани или внасяни в екселско филе с лявото задно копито

  С умиления си спомням едни телевизионни спектактли отпреди няколко месеца, където МинЗдр размахваше към камерите едно листче А4 с подобна графика с молба да го показват на тиливизора като илюстариця докато той чете дневната сводка със поредната доза зрелища за народа.

  કટાક્ષ
 28. 28 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#26] от "nim35648730":

  > Ами нормално беше закъснелите мерки вече да почнат да дават ефект.

  Според вас коя от мерките спомогна повече за този ефект ?
  - забраната да се ходи на кръчма
  - забраната да се ходи на МОЛ
  - инструкцията да си мием ръцете
  - друга

  ?

  કટાક્ષ
 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#25] от "techops":

  Идват избори. А Борисов много обича хората и прави всичко заради тях. Освен това е безукорно честен! Налага се да има пренасочване на част от паричния поток. От чекмеджето към пенсионерите. Народната любов трябва да се подхранва...! ;)

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на nim35648730
  nim35648730
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Обаче ваксинираните ще са най-опасни, неспазвайки никакви ограничения, поради ежедневното облъчване с глупостите на родните "ТВ-лечители" и пр. специалисти, министри и т.н. Редно е да ги маркират по некакъв начин, може би с ушна марка като овците или нещо подобно, да се знаят кои са.

 31. 31 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5830 Любопитно

  Плато?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#29] от "Petleshev":

  > От чекмеджето към пенсионерите.
  > Народната любов трябва да се подхранва

  Подсигуряването на народната любов изисква инвестиции.

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Днес, 11 януари, България е на 10-то място по сумарна смъртност от ковид в Европа от 42 държави. Не е за хвалене, но не е и толкова лошо.

  Без ковид до 2019 г. по смъртност бяхме доста по-напред (в тройката).

  Бъдете здрави!

 34. 34 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 106 Неутрално

  На комунистите и на техните съюзници (АБВ, Мая, Чалгата, ДПС, ДБ и Възраждане) им се иска да умират повече хора, за да могат да плюят и да си мечтаят, че ще спечелят изборите. Това естествено е престъпно поведение, което ще бъде наказано за поредна дванадесета година.

 35. 35 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Като тръгнат децата на училище пак ще тръгнат числата нагоре. Все се изненадвам, че не става тъй бързо тая работа с имунитета както я мислехме.

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#33] от "m.konstantinov":

  > Днес, 11 януари, България е на 10-то място по сумарна смъртност от ковид в Европа от 42 държави.

  Колега, не искам да звучи като забележка, но 'данните' на които се базира тази класация са малко ... изсмукани.

  Ако има желание, народната власт може в рамките на седмица да намали 'починалите от КОВИД' двойно и да станем шампиони.

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#34] от "1908":

  > На комунистите и на техните съюзници

  Колега, запознати ли сте с произхода и биографиите на да кажем топ 50 лицата които са по върховете в ГЕРБ ?

  Доста по комунистически са им корените от тези на другите организации които цитирате.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#35] от "znaya":

  Имунитета винаги е личен!
  Такова понятие ,,колективен имунитет” може да се случи или след като се ваксинират всички или втория вариант- всеки минава през вируса и или оцелява или... не

 39. 39 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  На комунистите и на техните съюзници (АБВ, Мая, Чалгата, ДПС, ДБ и Възраждане) им се иска да умират повече хора, за да могат да плюят и да си мечтаят, че ще спечелят изборите. Това естествено е престъпно поведение, което ще бъде наказано за поредна дванадесета година.
  —цитат от коментар 34 на 1908


  Не са само те. Появил се е и друг играч:
  https://fakti.bg/bulgaria/543412-i-prezidentat-si-navleche-gneva-na-vasil-bojkov

  Еретик
 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2289 Весело

  До коментар [#39] от "Костадин Иванов":

  😂👍🏻
  Защо го пренебрегвате да го поканите бре?
  Нали всички сте яли и пили с него.

 41. 41 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  ...Щом на осем от биатлонистите ни им откриха вируса чак в Германия.
  —цитат от коментар 7 на Zippie


  Епа то е ясно, че в Германия ше им го открият. Там преди време дохторите върнаха за повторение пецерета и се оказа че от 60 положителни теста 58 са всъщност отрицателни. Обаче тея 58 си изкараха карантината барабар с родата
  https://www.merkur.de/bayern/coronavirus-bayern-corona-tests-pcr-amper-panne-klinik-isar-ergebnisse-taufkirchen-zr-90082728.html

 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ан Он":

  Двете крайности - всички са верни, или никой не е верен. После е теория на вероятностите, съобразно получените данни до момента (всички). И избираш по - вероятното, което може и да е грешно.

 43. 43 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3488 Любопитно

  До коментар [#23] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Ти от тях ли се информираш? 🤔

 44. 44 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 924 Неутрално

  УБЕДЕН съм, че имунитета на българите е доста по-добър от много западни страни.
  —цитат от коментар 5 на guentchovelev


  Не е съвсем така. По смъртност сме 10-ти в света от началото на епидемията.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ - сортирай таблицата по починали на 1 милион население и ще видиш.

  Резултатите са добри, но не трябва да се отпускаме преди ваксините да станат масови.

 45. 45 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  "Властта обмисля добавката за пенсионери заради коронавируса да остане и след март"

  Че как иначе?
  Изборите се очертават за месец Май!

 46. 46 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#35] от "znaya":Имунитета винаги е личен!Такова понятие ,,колективен имунитет” може да се случи или след като се ваксинират всички или втория вариант- всеки минава през вируса и или оцелява или... не
  —цитат от коментар 38 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Глупости! Колективният имунитет означава, че ако 50% са защитени, а ти не си, вероятността да се заразиш намалява наполовина.

 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#42] от "Vlado Nikolov":

  Отговора на втория въпрос по задачата е че ще бъдеш затворен (карантиниран) за 14 дни и накрая ще влезеш в официалната статистика в графата 'излекуван' . Без никакво значение че никой не те е лекувал и не е ясно дали изобщо си бил 'болен'.

  По първия въпрос ще ви оставя да помислите още малко, само ще отбележа че няма как

  > всички да са верни

  Защото както самия вие отбелязвахте, според производителя

  > PCR тестовете дават верни резултати в 70% от случаите.

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7964 Любопитно

  Липса на протокол какво се прави, ако ваксините се окажат в повече макар и в минимални количества - грешка на НОЩ и министъра

  [email protected]
 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#44] от "etar":

  > но не трябва да се отпускаме преди ваксините да станат масови

  Имате предвид че трябва да продължим да си мием ръцете поне докато не набоцкат повечето от нас с ваксина ?

  કટાક્ષ
 50. 50 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  Данните може и да са изсмукани, но други няма. Такива ни ги подават, такива ги публикуваме.

  Бъдете здрав(а)!

 51. 51 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#50] от "m.konstantinov":

  > Такива ни ги подават

  Според мен официлният термин е в случая е 'пропаганда'.

  > такива ги публикуваме

  Ако имаме съгласие по точка 1, то тези които го публикуват и популюризират се явяват 'проводници на пропагандата'.

  (Нищо лично, просто се опитват да покажа една различна гледна точка.)

  Здраве и късмет пожелавам.

  કટાક્ષ
 52. 52 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#46] от "3biri":

  Това твоето се нарича теория на вероятностите.
  Недей да бъркаш понятията!
  Ако си прав то тогава защо с влизането само на един болен през март- пламнахме всички?
  Нали тогава все още никой не беше заразен

 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#48] от "karabastun":

  > Липса на протокол какво се прави

  Колега НОЩ е организация, обвита в тайнственост, която последните 9-10 месеца не е съставила НИТО ЕДИН писмен протокол за това какво обсъждат на срещите си и какви 'решения' взимат.

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ан Он":


  Те си правиха хората сметките, ама един друг яко им се набъркваше в тях с цел да се прави на доброто ченге

 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#52] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > защо с влизането само на един болен през март- пламнахме всички?

  Извинявам се, но къде точно сте пламнали ?

  Погледна сайта на НСИ за първите четири месеца на 2020-та и не мога да се ориентирам ?

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_W1-15_2019_2020.png

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#54] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Те си правиха хората сметките,

  Кой и какви сметки е правил ?

  Щото тия въпроси сме ги задавали многократно, но единствения отговор които сме получавали е 'имаме план обаче е таен'.  કટાક્ષ
 57. 57 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Властите могат ли да обяснят с какво коронавируса влоши финансовото състояние на пенсионерите че точно те получават добавки? А хора дето загубиха дохода си не получават нищо.

 58. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#55] от "Ан Он":

  Виж, недей пиши глупости, ами виж колко хора го преболедуваха.
  Това е. Тази смъртност не е дошла просто ЕК така. Имаше моменти болниците бяха задръстени...

 59. 59 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2990 Неутрално

  ДВа вида стръв за населението –
  1- Намаляваш тестовете – получаваш по-малко заразени. Много хубава предизборна новина. Светло бъдеще!!!
  2-50-те лева можем да ви ги продължим още. Още по-светло бъдеще!!Ура!
  Бойко спасява, Бойко дава. Бъдещето направо е ослепително!!!
  Да гласуваме за спасителя, новия Христос!
  И всичко това с някакви 100+ милиона, джобни пари за "Христос" и някаква дребна шашма с тестовете.
  Извинявам се за богохулството.
  100+ милиона? Милиарди зарови в магистрали, газова тръбичка за сърбите и Русия, някаква мъглява АЕЦ Белене... Не можеш да им хванеш края на изпарените пари!

 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#58] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Имаше моменти болниците бяха задръстени...

  Март месец ?

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#57] от "Billy Pilgrim":

  > Властите могат ли да обяснят ... че точно те получават добавки?

  Отговорът е 'задават се избори'.

  Но надали някой от властите ще ви отговори официално.

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2990 Неутрално

  До коментар [#58] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":> Имаше моменти болниците бяха задръстени...Март месец ?
  —цитат от коментар 60 на Ан Он


  Март месец нищо не се знае. Ако спрат тестовете окончетелно, няма да има нито един заразен и ще сме победили Короната!
  Ако дойде с пълна сила третата вълна, пази Боже, тогава ще се питаме.
  Третата вълна попари Запада и стягат мерките до откат!

 63. 63 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#26] от "nim35648730":

  Вижда се ясно, че намаляване на смъртните случаи има поне от началото на декември, ако не и по-рано. Т.е. е абсурдно да се говори, че това намаляване се дължи на мерките.

 64. 64 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1030 Весело

  Така, картинката е на сайта за картинки:

  https://ibb.co/jhwT9qD

  Общата добавена смъртност според данните на НСИ се апроксимира много добре с гаусиан, за тяхно съжаление данните за смъртността на НОЩ не пасват и на левия налъм на баба ми, за математическа функция да не говорим. Китайското ми сметало не се наема да ги апроксимира.

  Ако някой нещо не разбира, да пита.

  73! Go Go
 65. 65 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Любопитно

  Измислена драма тук с тези 4 дози. Могат да се съхраняват няколко часа. Желаещите медици са ваксинирани, няма опашка от желаещи, няма и списък, по който да призовават следващите, които имат право. Да изхвърлят ли ваксините?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 66. 66 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Ту ще мрем, яко ще се мре, ту броят на смъртните случаи намалява. Всичко е въпрос на опорни точки, спуснати от кукловодите. След като започна ваксинацията, всичко ще си дойде на мястото, важното е да се вземат едни пари за ваксините, нали това беше една от целите на театрото

 67. 67 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1495 Весело

  "Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения, се казва в съобщението."

  Ангелов, не си играйте с хората, а махнете тъпите и безсмислени ограничения! Анализи! Калинки правят безсмислени анализи на безсмислените си действия ... :-)

 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Неутрално

  До коментар [#55] от "Ан Он":
  До коментар [#58] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  В България за миналата година, загинаха с над 16% повече от предната година, изчислено на 100 000 души, а процента на смъртност е рекорден за последните 70 години, 17,3% на 1000 души.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 69. 69 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  .. виж колко хора го преболедуваха.Това е. Тази смъртност не е дошла просто ЕК така. Имаше моменти болниците бяха задръстени...
  —цитат от коментар 58 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  А Мерките??? Кой да ги спазва??
  То не става да се дурсат маанета из дискотеките, да се влиза безотговорно в парковете, да се сяда нагло по пейки, да се ходи тъпо и упорито на работа всеки ден - и да се не разболееш!


  Говорихме си и с Таралеж , и с други ..
  Ми теа се не спряха с дискотеки бе!

  После - "болни сме"..

 70. 70 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  До коментар [#47] от "Ан Он":

  От 100 теста, 70 верни. Паднали са се само верни. Или само неверни. Това го има и пиша двата крайни варианта. Както и, че останалото е от вероятностите. Може да си проболедувал без симптоми и да не си регистриран. А може и посочения вариант - карантина без да си болен и отчетен за излекуван. Въпрос на късмет и статистика.

 71. 71 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Ако има два кашона с капути, какво правим? Ща ги изхвърлим ли? 😂😜😛

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 72. 72 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  Не мога да повярвам, дори за понеделник, данните са обнадеждаващи. А решението за пенсионерските добавки е добро.

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  До коментар [#68] от "hamiltonf":

  Как загинаха, на фронта или в катастрофи?

 74. 74 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#69] от "simChо":

  Спри се, вече е по-добре, можем да отдъхнем малко.

 75. 75 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Суджуци има ли за спасяване :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 76. 76 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  До коментар [#43] от "Vlado Nikolov":

  от вас, от тях, все същото :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 77. 77 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#69] от "simChо":Спри се, вече е по-добре, можем да отдъхнем малко.
  —цитат от коментар 74 на Тsonkooo

  Ние можем и да спрем, но Пандемията няма да спре от само себе си !
  Нима да не говорим за Мерките??
  ---------------------
  .. " Събрани са пейките в “Борисовата градинка”, парк “Света Троица” и парк “Славейков”. Утре предстои “Меден рудник”, после Морската градина.
  " Няма друг начин, съжалявам!", обърна се Димитър Николов към съгражданите си. .."
  ---------------------
  Не, трябва не само да не спираме да говорим, но и всеки момент трябва ДА МИСЛИМ за Ковид и опасността!
  Не бива да се цопваме лекомислено на пейки ..!

  Това е истината!

 78. 78 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2692 Любопитно

  До коментар [#40] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Защо го пренебрегвате да го поканите бре?
  Нали всички сте яли и пили с него."
  ===========
  А ти сервираше ли?

  Еретик
 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#73] от "Роси":

  На теб е трудно да се обясни, а колкото за катастрофите, има сериозен спад.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 80. 80 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Ами нормално беше закъснелите мерки вече да почнат да дават ефект.
  —цитат от коментар 26 на nim35648730


  Мерките удариха яко вируса , правилно !

  А онеа лъжат ; "мерките не помагат, дайте да се ваксинираме одма!
  Само ваксинация ще ви дари радостта на живот вечен .."

 81. 81 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 527 Любопитно

  Може ли и инженери да слагат ваксини срещу 10лв?
  То не е някаква мозъчна интервенция, а мускулна. 🤣🤣🤣

 82. 82 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Тук в територията на Балканите е бъкано с връзкари. Я от БСП-то, я от ДПС-то или от ГЕРБ. Все комунета.

 83. 83 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 328 Гневно

  Журналисти от Дневник и вашите колеги, защо не докладвате по новината, че България е имала шанс да закупи 2.5 милиона ваксини от Модерна, а вместо това е закупила само 500,000? Това защото нашето правителство не е искало да даде още 30 милиона долара за ваксини, които сега можеха да спасят живота на много хора. 100 милиона лева за ремонт на път може, 30 милиона долара за животоспасяващи ваксини не.

  Ето ви статията и цитат от нея:
  https://www.politico.eu/article/germany-buys-extra-coronavirus-vaccine-doses-from-eu-countries/

  ,,Bulgaria secured 500,000 doses, about two million fewer than it could have purchased."

 84. 84 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 580 Гневно

  "Общинарите в Сандански спасили ваксините от изхвърляне"

  Егати тия колци колко били вкусни!

 85. 85 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#77] от "simChо":

  ОК.

 86. 86 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 743 Неутрално

  КАТО В СТРИПТИЗ БАРОВЕТЕ ВОДИШ ИМ КЛИЕНТ ДАВАТ ТИ ПАРИ ПЕТ ДЕСЕТ ДВАДЕСЕТ А В ЕДИН И ТРИДЕСЕТАК ДАВАТ

 87. 87 Профил на Deantonio Banderas
  Deantonio Banderas
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#39] от "Костадин Иванов":😂👍🏻Защо го пренебрегвате да го поканите бре?Нали всички сте яли и пили с него.
  —цитат от коментар 40 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  И чертали най вероятно.

 88. 88 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Най-важните новини събрани в едно. Защо?

 89. 89 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 292 Неутрално

  А Галъп изпляска, че 46% не възнамеряват да се ваксинират, а 23% се колебаят. Колко "неочаквано"...

 90. 90 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#5] от "guentchovelev":

  Кога за последно сте били в Париж или Лондон? Там нивото на замърсяване е доста по-ниско отколкото в София или Пловдив.

 91. 91 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  "Германия въвежда задължителен PCR тест за българи" - Няма ли накрая да покажем че и ние сме нация. Кога ще започнем да въвеждаме ответни мерки на всеки които въвежда някакви ограничения за страната ни. Докато се дупим все ще си ни е**т.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 92. 92 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#83] от "ivan92":

  това да го прочетат
  блеещите гербаджии.
  бляяяяя бляяяя.
  неадекватници от горе до долу.
  след мафиотите.

 93. 93 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  Вземете заем, платете за ваксини!
  Или няма да останат пари за чекмеджетата, а?

 94. 94 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4677 Неутрално

  Един от петима учители иска да се ваксинира срещу COVID-19
  _____________________________________________

  Учителите са интелигентни и резултатът е налице, само 20% искат!

 95. 95 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#94] от "Dariya Koleva":

  Ти искаш ли? Каква връзка виждаш между интелигентност и необяснимо желание на за радост около само 30 % полезни идиоти, пардон - опитни зайчета да им се вкара в организма субстанция за която все още няма данни дали и как действа.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 96. 96 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4677 Неутрално

  Там преди време дохторите върнаха за повторение пецерета и се оказа че от 60 положителни теста 58 са всъщност отрицателни.
  —цитат от коментар 41 на dosetliv


  И какво обясняват от лабораторията? Тестът ли е калпав или друга причина? 97. 97 Профил на nim35648730
  nim35648730
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Вижда се ясно, че намаляване на смъртните случаи има поне от началото на декември, ако не и по-рано. Т.е. е абсурдно да се говори, че това намаляване се дължи на мерките.
  —цитат от коментар 63 на kazushi

  Пълни глупости. Ти да не мислиш, че мерките почват да работят изведнъж след точно определен срок от въвеждането им? Това става на етапи.

 98. 98 Профил на Feniks_na_gril
  Feniks_na_gril
  Рейтинг: 110 Неутрално

  При положение, че тъй наречените декемврийски мерки са буквално НИКАКВИ, в смисъл на несъществуващи, да се говори, че спадът на смъртността има нещо общо с тях е пълна тъпотия.

  А и като утре видим сметката с неотчетените случаи от уикенда, пак ли ще пишете за рязко покачване на смъртността? А?

 99. 99 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1306 Весело

  Хахаха, скоро и пари ще дават на желаещите да се ваксинират.

 100. 100 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Разстроено

  До коментар [#94] от "Dariya Koleva":

  Този учител по история в училището на внучка ми, който през ноември ходеше "да преподава" зачервен от температура, кашлящ и без маска, та да му правят забележка дори учениците, докато накрая го прибраха в болница, ама след като изпозарази семействата на всичките си ученици /моят син, снаха и четирите им деца го прекараха един след друг, като най-напред се разболя неговата ученичка, внучка ми/ много ли е бил интелигентен според Вас?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK