Кратки новини: Шефът на Военната полиция отива военен аташе в Москва

Кратки новини: Шефът на Военната полиция отива военен аташе в Москва

© Юлия Лазарова"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Движението между Гоце Делчев и Банско ще бъде освободено до събота


Очаква се още тази вечер да бъде открито за движение едното платно на пропадналия път между Гоце Делчев и Банско, а след два дни да бъде освободено движението и в двете посоки. това се разбра от инспекция на премиера Бойко Борисов в региона. "Една колежка в парламента днес е говорила за пътя до Рилския манастир, а този път тук не сме го правили ние, той е правен от комунистите, лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали?" полемизира задочно той с лидера на БСП Корнелия Нинова.


Шефът на Военната полиция отива военен аташе в Москва


Досегашният директор на служба "Военна полиция" Борислав Сертов ще бъде военен аташе в посолството на България в Москва. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По-рано днес правителството предложи на президента да издаде указ за освобождаване на бригадния генерал от ръководния пост в службата. По думите на Каракачанов Сертов се е явил на конкурс за дипломатическия пост и го е спечелил. Затова е било нужно и днешното правителствено решение.


Правителството ще плати за нов мост на Хаджидимово
Той беше разрушен от придошлите води на река Места, обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков пристигнаха на място, съобщи прсслужбата на кабинета. Те увериха гражданите, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен, след като водата се оттече. Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.


"Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена", каза Борисов. Той пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града.


Кратки новини: Шефът на Военната полиция отива военен аташе в Москва

© Министерския съвет


Правителството не призна БРАИТ


Правителството призна пет работодателски организации за представителни на национално равнище за срок от 4 години. Това са Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската търговско- промишлена палата, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Съюзът за стопанска инициатива. Освен това КНСБ и "Подкрепа" бяха признати за национално представителни организации на работниците и служителите за срок от 4 години. Кабинетът обаче не призна създадената през миналата година Българска работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ) с мотива, че не отговаря на изискванията, регламентирани в Кодекса на труда. Срещу признаването й още преди време се обявиха утвърдените и признати от години организации. БРАИТ обяви, че ще обжалва решението в съда.


Проф. Ангел Димитров е предложен за орден "Стара планина"


Министерският съвет предлага проф. Ангел Димитров да бъде награден с орден "Стара планина" без лента - първа степен, за заслугите му в развитието на отношенията на България с държави от Западните Балкани и приноса му за защитата на българските национални интереси. От май 2018 г. Димитров е съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Република Северна Македония, сформирана в съответствие с подписания през 2017 г. Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество.


Проходът "Петрохан" остава затворен заради падналите от снега дървета


Проходът "Петрохан" продължава да е затворен след падналия обилен сняг преди няколко дни. Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя. На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно. До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ "Хемус" до София и обратно.


Кабинетът отдели 42 млн. евро за широколентов интернет в селските райони


Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони в максималния му обхват, след като на днешното правителствено заседание бяха осигурени 42 млн. евро за целта. Сумата е част от общо 70 млн. евро, които се прехвърлят между различни мерки по Програмата за развитие на селските райони (2014 - 2020 г.).


И задочните студенти ще могат да ползват общежитие


Право на студентско общежитие ще имат не само студентите в редовно обучение, но и тези, които са в задочна форма. Както и досега, студентските столове ще могат да се предоставят за управление на външни фирми, като те ще могат да си начисляват максимум 15% печалба. Това предвиждат промени в Наредбата за ползване на студентските общежития и столове, предложени от просветното министерство, съобщи вестник "Сега".


С нея се променят и текстове от друга наредба - за финансиране на професионалните направления, които увеличават издръжката на обучението на студентите в три направления - растениевъдство, растителна защита и животновъдство, като коефициентът им - в момента 5, по който се умножава базовия норматив за издръжка на обучението (693 лв.), вече става 5.30, т.е. издръжката им скача от 3465 лв. на 3672 лв. Разширява се и обхватът за финансиране на всички студенти и докторанти, обучаващи се в направленията педагогика, педагогика на обучението по, теория и управление на образованието, икономика, администрация и управление и туризъм.

Ключови думи към статията:

Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1432 Разстроено

  За съжаление университетите бяха превърнати в търговски дружества, които просто събират такси и печатат дипломи....академизъм, автономия....забравете!!!

 2. 2 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 370 Разстроено

  Разширяват се възможностите за корупция

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  Да ги дадат на братята без пари за огрев . За минути ще изчезнат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4938 Разстроено

  След тях наред са свлачищата.....

 5. 5 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1482 Весело

  Какво мисли г-н Радев по въпросът за падналите дървета. Най-вероятно това е работа на управниците, които рушат природата.
  Или пък не са обследвали рисковите дървета.
  Триото трябва също да бъде сезирано за станалото в Петрохан. Разбира се и Боец - като по яки поне да ги махнат от там и така допринесат с нещо.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Разстроено

  До коментар [#5] от "kvasimodo":

  Трудно е да ти обясни човек.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Всяка година едно и също. Завали малко сняг и едни и същи пътища се затварят, като че се е сринал света.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  До коментар [#7] от "442":

  При ГЕРБ е така. Важното е чекмеджетата да се пълнят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Чудят се как да издейства още някоя пара.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  Брат на Сертов от ДАНС?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1432 Весело

  В мАЦква...?!
  Горкият човечец!!!

 12. 12 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 727 Весело

  В мАЦква...?!Горкият човечец!!!
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  Не го мисли. Ся, то верно че наште ги гонят от там щажи-речи на шест месеца, ама вече е "дипломат от кариерата". Па и командировъчните в Москва са по-големи от Прага, Берлин и Варшава.

 13. 13 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  "Шефът на Военната полиция отива военен аташе в Москва"

  Не виждам проблеми.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Весело

  Куфарът му да е в готовност, че скоро пак ще гоним руски дипломат-шпиони...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на ziguli
  ziguli
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Всичкото шинел-от министър нагоре.Ае честито на завършилите Международни отношения.Всичките калинки-още по-нагоре,около Бога.

 16. 16 Профил на ziguli
  ziguli
  Рейтинг: 344 Неутрално

  И зачий децата ви се мъчат да следват„МО“?Само си губят времето и парите ви.Нещастна държава,драги Алеко!

 17. 17 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 399 Неутрално

  - Военно аташе в Русия - за какво ни е, някой може ли да обясни какво точно върши?

  - "Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена", каза Борисов - айде и тоя стана хидроинженер - няма ли поне една институция в БГ, която да работи без да трябва псевдо разбирача да хвърли поредната порция милиони?

  - Проф. Ангел Димитров е предложен за орден "Стара планина" - в тая държава само Стара планина ли са ордените? раздават ги като топъл хляб на всички изпълнили поредната патрЕотична поръчка.

  - моля, обвържете субсидиите на университетите с последващите данъци, платени от същите тези субсидирани студенти. В повече от половината специалности в университетите едно и също - 20 студента по списък - на лекции - 3-ма. Каква полза има държавата от измислени студенти в измислени специалности с измислени дипломи?

 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1092 Весело

  Да бяха пратили Велков! Щеше да сърце на място! Може би...?

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Какво мисли г-н Радев по въпросът за падналите дървета. Най-вероятно това е работа на управниците, които рушат природата. Или пък не са обследвали рисковите дървета.Триото трябва също да бъде сезирано за станалото в Петрохан. Разбира се и Боец - като по яки поне да ги махнат от там и така допринесат с нещо.
  —цитат от коментар 5 на kvasimodo


  Защо, наистина, господин Радев не се включил в нарязването и извлачването на падналите дървета? Виждал съм герберите от НС с гумени ботуши да чистят наводнените мази на хората, а него - с нищо подобно не мога да го свържа!

 20. 20 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 849 Неутрално

  - Борисов - айде и тоя стана хидроинженер - няма ли поне една институция в БГ, която да работи без да трябва псевдо разбирача да хвърли поредната порция милиони?
  —цитат от коментар 17 на Аз


  Специално този проблем много лесно може да се реши. Съберете достатъчно съмишленици и организирайте Ленински съботник, ако е необходимо - и комсомолска лятна бригада, за да извършите строителните дейности. така никакви пари няма да се дават. А да работиш безплатно за Родината е гордост, Нали?

 21. 21 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Какво мисли г-н Радев по въпросът за падналите дървета. Най-вероятно това е работа на управниците, които рушат природата. Или пък не са обследвали рисковите дървета.Триото трябва също да бъде сезирано за станалото в Петрохан. Разбира се и Боец - като по яки поне да ги махнат от там и така допринесат с нещо.
  —цитат от коментар 5 на kvasimodo


  Ей го герберунгела!!! В кратките новини нито Радев, нито трио нито Боец, ама той си троли! Ами с толкова ограничено количество сиво, толкова!!!

 22. 22 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1856 Весело

  Новото военно аташе в Москва да не си взима много дрехи. До два месеца Путин ще го обяви за персона нон-глата и ще го върнат обратно.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2596 Неутрално


  Новото таше е съгласувано с Маскве!Бъдете сигурни....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  До коментар [#23] от "Willy Messerschmitt":

  Това е задължителна процедура.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Полицаите вече и за аташета ли стават.

 26. 26 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Каракачанов като кандидат президент беше нормален човек и даже печелеше симпатии.
  След като стана ортак на Главната Мутра в политиката и в бизнеса, страшно се промени и направо не е адекватен. Държи се като обречен перко по такива важни проблеми като изборите и Македонски въпрос.
  Сега бил направил конкурс за военен аташе в Москва за военния полицай. Смешки.
  Военният полицай какво общо има с военно разузнаване?

 27. 27 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 427 Весело

  Всяка година едно и също. Завали малко сняг и едни и същи пътища се затварят, като че се е сринал света.
  —цитат от коментар 7 на 442


  Вече и сняг не им трябва даже , по " ГЕРБерска технология" си се скапват, а гаранция франция.

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK