Два пешеходни надлеза ще се строят по Южната дъга на Околовръстното

Южната дъга на Околовръстния път при Бизнеспарка.

© Цветелина Белутова, Капитал

Южната дъга на Околовръстния път при Бизнеспарка.Два надлеза ще бъдат изградени над Околовръстния път-Южна дъга на места, където постоянно пресичат пешеходци. Съоръженията ще свързват кв. Драгалевци от едната страна с кварталите "Витоша-ВЕЦ Симеоново" и "Кръстова вада". Единият надлез ще е при комплекс "Царско село", където в близост има и мебелен магазин, а другият ще е при Ботаническата градина.


Главният архитект на София Здравко Здравков представи пред комисията по архитектура на общинския съвет проекта за двата пешеходни надлеза. За реализацията се налагат промени в плана за регулация на локалното платно на Околовръстния път в избраните участъци.


Височината на двете пешеходни съоръжения ще е минимум 5 м, каквито са изискванията за път от категорията на Околовръстния. Предвидени са и асансьори.


Техническият проект за надлезите е разработен от фирмата "Главболгарстрой" АД. Тя строи 6 км отсечка от Околовръстното между жк "Младост" и магистрала "Тракия" срещу 146 млн.лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK