Над 52 млн. лева са допълнителните възнаграждения в системата на МВР за 2020 г.

Над 52 млн. лева са допълнителните възнаграждения в системата на МВР за 2020 г.

© ДневникНад 52 милиона лева извън заплатите са раздадени на служители в системата на МВР за 2020 г. Тази информация се съдържа в отговор до Георги Георгиев, председател на гражданско сдружение БОЕЦ, след питане по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Над 41.4 млн. лева са раздадени като "парични награди за постигнати високи резултати, за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения или за продължителна служба в МВР. Над 10.6 млн. лева са получили служители като "допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност".


Информацията е получена в отговор на първия от двата въпроса, изпратени от Георги Георгиев. В него се пита и за всички видове получени бонуси извън основното трудово възнаграждение на служителите в министерството за 2020 г., а в отговора се съобщава, че основните и допълнителните възнаграждения на служителите в системата са регламентирани в Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР), Закона за държавния служител (ЗДСл) и в Кодекса на труда, като в тях не е предвидено изплащане на бонуси.


От министерството не отговарят на втория въпрос на Георгиев, който се интересува какви са раздадените финансови стимули извън основното възнаграждение за 2020 г. на служителите в централното управление на МВР. Липсата на отговор е, тъй като информацията не е налична и не се обработва по зададените в заявлението критерии.
През декември министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви на пресконференция, че допълнителни 28 млн. лева, отпуснати с решение на Министерския съвет за МВР, ще бъдат разпределени за коледни бонуси на служителите.


По информация на "Сега" през годината близо 10 млн. лева са раздадени на 15 140 държавни служители в системата на МВР под формата на еднократни парични награди в размер на 650 лева, тъй като са работили на първа линия в борбата с епидемията от COVID-19.


В държавния бюджет за тази година е заложено увеличение на заплатите на служителите в системата на МВР с 15%. Въпреки това те на два пъти организираха национални протести с искане за преговори и увеличение с 30%.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1482 Разстроено

  Кога да очакваме нови протести от полицаите?!

 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4371 Гневно

  "В държавния бюджет за тази година е заложено увеличение на заплатите на служителите в системата на МВР с 15%. Въпреки това те на два пъти организираха национални протести с искане за преговори и увеличение с 30%."

  Когато има хора които няма какво да ядат и едвам свързват двата края, да имаш увеличение от 15% и да смяташ, че това е малко и да искаш 30% това е просто наглост. Не виждам как може да се охарактеризира по друг начин.🤬🤷‍♂️🤬

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  И кво толкова свършИха за тия пари ??? Ако на някой до сега не му е било ясно какво означава - Money for nothing, надявам се, че вече всичко му е Ясно.

 4. 4 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 52 Любопитно

  Тези милиони са от опазването на България от велики народни въстанници.🐵

  Много съм прост
 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 481 Любопитно

  Е, как тези хора да не подкрепят "карантината"? Ако има още 52 млн. ще почнат и да разстрелват всеки, който се изкаже срещу нея. Няма да се уморя да повтарям, че печеливши от "мерките" се само държавните хрантутници и политиците, останалите сма жертви!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 630 Гневно

  Ето как гражданите могат да контролират! Браво на БОЕЦ! Гнус ме е от МВР - те бият хора, а ние ги храним!
  АСАВ!!!

 7. 7 Профил на F
  F
  Рейтинг: 11 Неутрално

  52 милиона бонус и 4 милиона население в трудоспособна възраст. Това значи, че всеки от нас е "почерпил" с по още 13 лева другарите милиционери. Но тук сме свикнали да черпим, ще черпим и още.

 8. 8 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Сега остава и да почнат да спазват и те правилата за паркиране (това с фуражка, жилетка и стоп палка вътре е върха на простащината) и да си вършат работата по улиците а не да извръщат глава и да не им се занимава с дребни нарушения, които ни заливат като вълна точно защото няма кой да контролира.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  Не, че нещо, ама ... внушението от публикацията и коментарите някакси се бламира от сметките ...

  Начи ... грубо 50 милиона. За грубо 50 000 служителя на МВР.
  Дори да приемем, че всички са получили по равно "на шапка" - пак излизат по 1000 лева на фуражка. Но разпределението нивгаш не е по равно, а и винаги началниците и чантаджиите обират каймака. Пък за редовите - каквото и колкото остане.

  Та излиза, че мутромилиционерите наистина се еб@ват с редовите полицаи и хрантутят само своите "хранени хора" в системата, които да я командорят в тяхна угода.

 10. 10 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 827 Неутрално

  И кво толкова свършИха за тия пари ??? Ако на някой до сега не му е било ясно какво означава - Money for nothing, надявам се, че вече всичко му е Ясно.
  —цитат от коментар 3 на 442


  Е, как какво - опазиха ГЕРБ и властта от народната любов, която три месеца я показвахме пред Партийния дом!
  А и не заради коронавируса и пандемията, а САМО И ЕДИНСТВЕНО заради служителите на МВР били намалени катастрофите по пътищата и битовите престъпления - това най-безцеремонно го съобщават неведнъж и дваж от МВР!
  За онези, които все още смятат, че у нас полицаите не са милиционери - не се съмнявам, че някой ден ще го разберете от личен опит!
  А ако някой си спомня някога нашите милиционери да са протестирали за нещо друго, освен за заплати и привилегии - да каже, но такова чудо не се е случвало никога!

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7072 Неутрално

  Плащаха им, че ходят да бият хората по протестите.

 12. 12 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4538 Неутрално

  Ето как гражданите могат да контролират! Браво на БОЕЦ! Гнус ме е от МВР - те бият хора, а ние ги храним! АСАВ!!!
  —цитат от коментар 6 на Dark


  Те охраняваха важни парламентрани и правителствени сгради от хвърлящи домати, свински уши и други гадости демонстранти! И то няколко месеца подред!

  Все пак няма загинали, както в други демокрации се случи преди известно време! Та българската полиция трябва да бъде похвалена!

 13. 13 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4538 Неутрално

  Тези милиони са от опазването на България от велики народни въстанници.🐵
  —цитат от коментар 4 на Шакир Зулов


  С водачи Отровно трио и Бойкикиев!

 14. 14 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 608 Неутрално
 15. 15 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "falkoneti":

  Стига,че достатъчно се заяждат за измислени или дребни нарушения!

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 16. 16 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 426 Весело

  Нека се замислят защо точно за полицаи (наред с мутри и блондинки) има най-много вицове от страна на народа.Ето ви един:
  Циганче пита полицай"Чичко,колко е часът"?"Ами пет без десет""Като стане пет,ела ме хвани за..."Циганчето хукнало да бяга,а полицаят го подгонил.Видял ги друг полицай:"Колега,защо го гониш?".Отговорил му първият защо."Ама,чакай бе,колега,още е пет без пет"

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 17. 17 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 426 Гневно

  До коментар [#12] от "Dariya Koleva":

  Ако има загинали-ако е от протестиращите с месеци хора-ще впрегнат целия пропаганден ресурс на държавата,че е бил нарушител,че не му е било там мястото,в най-лошия случай-че е назначена 'проверка" и т.н. и т.н.Ако обаче очистят някой полицай,ще реват и ще стартират десет кампании за дарения на децата му.Вярно,че децата не са виновни,но за такива бих дарил,ако чистосърдечно си каже:"Баща ми беше боклук и затова са го очистили"

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 18. 18 Профил на dsz51679928
  dsz51679928
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ТОВА,нашата, НЕ Е НИКАКВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!
  България е "държава-тирания-Доктатура-Полицейска Държава.
  Бананова държава,по подобие на подобни от Африка.
  И...защо на МВР?????????
  Защото ПАЗЯТ едноличната диктатура на диктатора Бойко Борисов.
  Говори се за 60-70.000 полицаи- с най-висок процент от глава на населението в Европа. Може би,повече са само в Северна Корея и........евентуално в Беларус.

 19. 19 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  Все недоволни, все не "нахранени"

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1050 Гневно

  Какво увеличение на заплати, какви бонуси, бе? Това министерство е за директно закриване и уволняване на всички, работещи в него, всички! И след като се закрие МВР-то, да се изиска, ако трябва по събеден ред да бъдат върнати всички пари, раздадени на калпак, ей така, за послушание. Защото не вярвам някой все още да има илюзии, че някой някога е РАБОТИЛ наистина в това министерство. Това са си откровени хрантутници, които просто ни обезкървяват бавно, полекичка и нагло, така, както могат само мЮлиционерите... ГНУС!!!

 22. 22 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 400 Неутрално

  гаси гнусната работа, тюфлек да си в българия, ченгето освен ченге си е дилър, рекетьор,
  мутра , престъпник, схемаджия, все благородни дейности, с една дума кърлежи като всички останали държавни служители

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK