На живо

Коронавирусът в България: Всички ученици ще се върнат в клас през февруари чрез редуване (хронология)

Коронавирусът в България: Всички ученици ще се върнат в клас през февруари чрез редуване (хронология)

© Юлия ЛазароваОбщо 552 са новите случаи на коронавирус за денонощието при направени 8 850 теста, показват данните на Единния информационен портал. Броят на положителните проби e малко над 6.2% от всички изследвани. Премиерът Бойко Борисов каза, че големите ученици могат да се върнат в клас в началото на февруари, а малко по-късно министърът на образованието Красимир Вълчев го потвърди с уговорката, че предстои изготвяне на схема за редуването им. И танцовите школи могат да заработят в началото на февруари, стана известно след среща на техни представители с м инистрите на здравеопазването Костадин Ангелов и на културата Боил Банов.


"Дневник" проследи ситуацията на живо.
Болниците в страната са в подготовка да се върнат към нормалния си ритъм на работа след заповедта на министъра на здравеопазването за възстановяване на плановия прием, съобщи БНТ. Вече започна дезинфекция на отделенията. Но тъй като разпространението на коронавируса продължава, а е възможно да има и трета вълна, в заповедта се определя и брой на леглата за всяко лечебно заведение, които се пазят за пациенти с COVID-19.

И големите ученици ще се върнат присъствено на училище от февруари, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев в интервю за "Нова телевизия". "Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове. Но до пролетта ще бъдем в умерен вариант, като редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение", каза Вълчев. "Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения. Следим ситуацията седмица за седмица. Голямата опасност сроред мен е новият щам от Англия", допълни той. В последната седмица на март ще се вземе решение по какъв вариант ще се редуват класовете.


"Няма да се отложи завършването на срока. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, дори там, където няма устройства. Имаме обхватно компесаторно обучение. Само 1% не участват по никакъв начин в обучението", посочи министърът. По думите му засега просветното ведомство не смята да измества датите за матурите. "Имаме създадена организация за провеждането им", информира министърът.


Той посочи, че и кандидатстуденскта кампания няма да се отлага, а в университетите семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда. Където има практически изпити, ще се проведат присъствено.


Засега 19 хил. учители са заявили желание да се ваксинират, но продължават да се записват. В това число не е включен непедагогическият персонал, сред който също има много желаещи, съобщи Вълчев.

Общинската болница в Севлиево вече има с нова реанимация за тежко болните с коронавирусна инфекция, съобщи БНР. Бившето детско отделение е превърнато в реанимация след цялостен ремонт на помещенията. Разкрити са шест легла с необходимата апаратура. За обособяването на новата структура болничният екип е получил подкрепата на общината и на бизнеса в града.

Две отделения в областната болница на Благоевград остават изцяло за пациенти с COVID-19, а останалите се връщат към основната си дейност. Плановият прием ще бъде ограничен до 50 процента, съобщи БНР. Досега болницата работеше изцяло като ковид, с изключение на отделенията по гинекология и неонатология. След заповедта на здравния министър в лечебното заведение се възстановява и плановия прием на пациенти с други заболявания, потвърди директорът на болницата д-р Огнян Митев.


Пациентите, които продължават да се лекуват от коронавирусната инфекция, ще бъдат преместени в двете ковидни отделения.

Танцовите школи може да заработят в началото на февруари

Коронавирусът в България: Всички ученици ще се върнат в клас през февруари чрез редуване (хронология)

© Министерство на здравеопазването


Представители на 50 танцови школи от страната и организации, свързани с изкуство, протестираха в София срещу ограничителните мерки. Демонстрацията е под мотото "Изкуството е живот - душата на един народ". Част от протестиращите бяха поканени на среща в здравното министерство и разговаряха с министрите на здравеопазването и на културата.


Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки е след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората, съобщи пресцентърът на здравното министерство.


"Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19", каза Ангелов.


При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър.


"Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19", допълни министър Ангелов.


Коронавирусът в България: Всички ученици ще се върнат в клас през февруари чрез редуване (хронология)

© Министерство на здравеопазването


След срещата Марина Стаменова от Съюза на организаторите за любителско изкуство каза пред БНР, че имат уверението на двамата министри, че при запазване на нивата на заболеваемостта, вероятно ще могат да заработят в началото на февруари. "Една допълнителна среща може би ще има към 24 януари, на която допълнително да договорим други неща, защото нашият протест не е само за отварянето на залите. Нашият протест по принцип е за нула дискриминация между различните видове спорт, изкуство", каза тя.

От днес, 16 януари, събота, се променят част от противоепидемичните мерки в системите на образованието и здравеопазването.


Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се разрешава присъственото провеждане на следните дейности в училищното образование:

  • приравнителни изпити при преместване на ученик;
  • изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25 % отсъствия по даден предмет и няма възможност /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за ученик в индивидуална или дистанционна форма на обучение;
  • изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение;
  • държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика;
  • индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка, при невъзможност за провеждане в електронна среда;
  • индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище;
  • областни и общински кръгове на олимпиади и състезания, когато не могат да се организират онлайн.

Глобени са осетителите на нелегални партита в Пловдив

Пловдивската полиция спря две нелегални партита, организирани снощи в ресторанти в града, съобщи БНТ. Над 50 души се бяха събрали в популярен рибен ресторант в жилищен комплекс "Тракия", за да празнуват рожден ден, на партито пееше Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на заведението и с помощта на служители на Регионалната здравна инспекция съставиха актове на гостите и на управата на ресторанта. Глобени са всичките 55 посетители за неспазване на противоепидемичните мерки и за нарушаване на заповедта на здравния министър. Собственикът на заведението има два съставени акта.


Органите на реда и здравните инспектори са посетили още един нерегламентирано отворен ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи за БНТ директорът на областната полиция. Съставени са 12 акта за неспазване на мерките и за нарушаване на заповдта на здравния министър. Глобите за посетителите са от 300 до 1 000 лв, а за собствениците - до 2 000 лв.

Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари

Коронавирусът в България: Всички ученици ще се върнат в клас през февруари чрез редуване (хронология)

© Министерския съвет


Премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев и евродепутатът Андрей Новаков посетиха професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог, за да видят как учебното заведение е моденизирано. Премиерът изтъкна, че в рамките на мандата учителските заплати са увеличени двойно и са направени сериозни инвестиции в инфраструктура.


Коментира и мерките в борбата с коронавируса. "Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция, със спазване на указанията на РЗИ България се движи в сравнение с другите хора по невероятно либерален начин. На 31 януари, ако така вървим и добре управляваме пандемията и са такива резултатите, възнамеряваме по схема, която ще каже министър Вълчев, и големите да ги пуснеме да учат", каза Борисов.


"Това, което направихте вие с мерките, е, че животът не спря. Тука в Банско бизнесът тръгна, има сезон, глътка въздух е за хората, иначе беше много трудно", коментира и евродепутатът Андрей Новаков.


Общо 552 са новите случаи на коронавирус при направени 8 850 теста, показват данните на Единния информационен портал. Броят на положителните проби e малко над 6.2% от всички изследвани.
Най-много са новите случаи в София - 103, следват Бургас - със 84 и Пловдив - 49.

В болница са 3 500 пациенти, от които 343 в интензивни отделения. Излекувани за денонощието са 5 660 души, починали са 61. 452 са ваксинираните за последното денонощие.


Подробности и графики - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3669 Любопитно

  А, кафенета, ресторанти, кафе сладкарници? Не само тези в хотелите!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на Todor Kitov
  Todor Kitov
  Рейтинг: 89 Неутрално

  Само да не дойде английския щам у нас. Снощи по ВВС един тамошен главен лекар на болница в Лондон каза, че от новия щам се заразяват повече млади хора и умират по-бързо.

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4055 Любопитно

  "Коронавирусът в Българя: Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари"!?  Видка?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Борисов (ама как учтиво го назовавам) се хвали с добро управление на пандемията
  Очаквах повече-да се удари по гърдите,че ни е спасил за втори път

 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  И в Германя като в Българя: процентът на ваксинираните в Тюрингия, където управлява бившата партия на Хонекер, е близък до този в нашата мила, родна страна.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4379 Весело

  "Коронавирусът в Българя: Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари"!?Видка?!
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Е сега пък и ти, имат да си наваксват децата и затова ще учат и в неделя😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 8. 8 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  ноември - 2560
  декември - 3809

 9. 9 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Ся ще ги вкарват учениците баш като ни налази по-сериозно ънглийскътъ мутация...че може и ония от Африка и южна Америка и те да добиват до към края на месеца. Апока-липсис?
  https://www.actualno.com/interest/nova-mutacija-na-koronavirusa-ot-ujna-afrika-i-brazilija-izglejda-namaljava-efekta-na-vaksinite-news_1547617.html

  мурзилка
 10. 10 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Този пак ли е на "инспекция" ?? Наистина ли няма какво да върши по цял ден, освен да си прави екскурзии с нашите пари ?! Защо Курц или Меркел не обикалят по цял ден из Австрия и Германия ?!

 11. 11 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 728 Неутрално

  И в Германя като в Българя: процентът на ваксинираните в Тюрингия, където управлява бившата партия на Хонекер, е близък до този в нашата мила, родна страна.
  —цитат от коментар 6 на Един вампир броди из Европа


  A сърбите си купиха 1 милион ваксини от Китай.

 12. 12 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  Тръмповска хвалипръцковщина. Простотията все се мъчи да изпълзи като въшка на чело.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 13. 13 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  A сърбите си купиха 1 милион ваксини от Китай.
  —цитат от коментар 11 на 3biri


  С ефективност 50%, тоест броя на заразените в групата на ваксинираните и неваксинираните е равен. Защо да ги ручат жабетата?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 14. 14 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#11] от "3biri":

  Китай призовават за спиране на ваксина Pfizer
  поради 23 смъртни случая в Норвегия след ваксинация.

  http://epicenter.bg/article/Global-Times----------------Pfizer--/237974/7/0

  До коментар [#13] от "Корки":

 15. 15 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 3397 Весело

  Коронавирусът в Българя: Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари
  ________________________________________________________

  Българя, това коя страна е, че нещо не се сещам?

  Поколението ученици ще си останат не дотам образовани, при тях дори да са заразени нямат никакви болестни симптоми! Тогава защо не ги оставят да си учат нормално в училищата?

 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6229 Неутрално

  До коментар [#14] от "hrx16647690":

  Източникът на информацията е доста солидна медия.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Самохвалкото пак се хвали нещо. Болен мозък е

 18. 18 Профил на vucoff
  vucoff
  Рейтинг: 667 Неутрално
 19. 19 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 98 Неутрално

  [quote#14:"hrx16647690"]Китай призовават за спиране на ваксина Pfizer поради 23 смъртни случая в Норвегия след ваксинация.http://epicenter.bg/article/Global-Times----------------Pfizer--/237974/7/0[/quote ]
  Цитираш китайски сайт. Ще си по-оригинален, ако цитираш севернокорейски.

 20. 20 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Онлайн залъгването няма нищо общо с обучението! Същото е като следване редовно и задочно - кой е следвал по двата начина може да го потвърди.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 21. 21 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3785 Весело

  "Над 50 души се бяха събрали в популярен рибен ресторант в жилищен комплекс "Тракия", за да празнуват рожден ден, на партито пееше Милко Калайджиев. "
  =============
  Съболезнования.
  За наказание да ги накарт да слушат и Веселин Маринов!

  Еретик
 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4055 Неутрално

  До коментар [#3] от "Todor Kitov":

  Британците се погрижиха да стигне до всички точки на Европа...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 23. 23 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  До коментар [#19] от "Силвия Колева":

  Целия свят гърми по темата
  В Германия също 10 смъртни случая след ваксината
  Пфайзер в официално изявление потвърждава че прави разследване заедно с норвежките власти
  Проверете си фактите
  После интерпретациите

 24. 24 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 795 Неутрално

  "Създадени са регламенти..."
  Е, това е добре. Поне защото не са "протоколи".
  Може и да стигнем до пристичкото нашенско "правила", или "ред".

 25. 25 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Кво става, герба ще се моли да предизвика пак невижданата хуманитарна криза от тая есен точно за изборите ли? Гербчета, отидохте в кофите на историята, колко още хора трябва да умрат заради тяхната простащина, некадърност, алчност и страх?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 710 Разстроено

  Защо да се връщат? Защо им е въобще да учат? И така са си добре. Я, един неграмотен тулуп къде стигнА.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 28. 28 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  Голяма неразбория с таз корона - подлуди се мало и голямо, никой не знае какво стана, какво става и какво ще бъде...

  Че има нов щам на грипа - има. Като всеки нов щам на грипа - той е по-гаден и по-лош, т.к. Човекът още не му е намерил цаката - вкл. и Медицината.
  Това е ясно и две думи не може да има.

  Но и че се вършат безумия по цял свят - също е безспорно - като се започне от горенето на маски у нас и се стигне до Виена, където дори на хрисимите австрийци вече им призлява от короната.

  Докъде е докара Човекът - един пиклив вирус да го върне в Пещерите и да се мае как и откъде да я похване.
  Пак повтарям - пиша на Човечеството слаб 2 (две) и на моя милост също в противодействието срещу короната.

  Станахме за смях във Вселената, кой знае как ИзвънЗемните Цивилизации се бъзикат с Нази...

  ---------
  50 000 излязоха във Виена срещу противоепидемичните мерки
  https://www.segabg.com/forum-topic/50-000-izlyazoha-vuv-viena-sreshtu-protivoepidemichnite-merki

  https://www.youtube.com/watch?v=mSIx-6PclPg

 29. 29 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 879 Неутрално

  МЕТОДИЕВ И ДОНЧЕВ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ НА БОЙКО В БАНКЯ.ДИРЕКТОРЪТ СЕ ОПЛАКВА:"ДОГРМАТА Е ИЗПОЧУПЕНА,КАНАЛИЗАЦИЯТА НЕ РАБОТИ,ВОДОПРОВОДА Е ЗА РЕМОНТ".МЕТОДИЕВ ВАРЕЖДА НА ДОНЧЕВ:
  "ВЕДНАГА ДА СЕ ПРЕВЕДАТ 20 000 ЛЕВА НА УЧИЛИЩЕТО".
  ДВАМАТА ОТИВАТ ДА ИНСПЕКТИРАТ ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР.И НЕГОВИЯТ ДИРЕКТОР ЗАПОЧВА:
  " ВСИЧКО ТУК Е ЗА РЕМОНТ.КАНАЛИЗАЦИЯ,ВОДОПЛОВОД.."
  МЕТОДИЕВ НАРЕЖДА НА ДОНЧЕВ :
  "ПРЕВЕДЕТЕ ВА ЗАТВОРА 2 МИЛИОНА ЛЕВА"
  ВЕЧЕ СА САМИ И ДОНЧЕВ ПИТА:
  "ЩО ТАКА ,БЕ БОЙКО? ЩО ТОЛКОВА МАЛКО ЗА УЧИЛИЩЕТО?"
  МЕТОДИЕВ ОТГОВАРЯ:
  "ТОМИСЛАВЕ,РАЗБЕРИ,НИЕ ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ТРЪГНЕМ НА УЧИЛИЩЕ"

 30. 30 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  А защо не се публикува тази новина?!?

  "55 американци са починали след ваксинация срещу COVID, смъртността на ваксинирани в Норвегия нарастна до 29"

  https://www.zerohedge.com/covid-19/55-americans-have-died-following-covid-vaccination-norway-deaths-rise-29

 31. 31 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1229 Неутрално
 32. 32 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Коронавирусът в Българя: Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари________________________________________________________Българя, това коя страна е, че нещо не се сещам?Поколението ученици ще си останат не дотам образовани, при тях дори да са заразени нямат никакви болестни симптоми! Тогава защо не ги оставят да си учат нормално в училищата?
  —цитат от коментар 15 на Dariya Koleva


  Ами да ги оставят. Във всяка класна стая да се закупи и монтира по един голяма мултимедия за връзка с учителите. На вратата по един полицай ( може и доброволци от родителите ) да ги пази и готово. Проблемът с гледането на децата ще бъде решен.

 33. 33 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Като прочетох това което написах по горе в отговор на г-жа Колева ми дойде и идея за рационализация. Може и ученето да се оптимизира като се съберат хиляди в построените от гражданите за европейско развитие спортни зали. Един учител да обучава десетки хиляди ученици.

 34. 34 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Едно уточнение, защото министъра на образованието очевидно не знае, че нов щам на този вирус още няма. "Новият щам от Англия" е вариант (мутация) с наименование B.1.1.7. Промяната на вируса е малка, за да бъде определен като различен щам.

 35. 35 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#30] от "everlast666":

  Можеш да бъдеш сигурен, че починалите американци след ваксинация са много повече, защото вече са ваксинирани милиони, а на един милон души при средна продължителност на живота 70 години умират над 40 души дневно. Това е обичайната смъртност и няма нищо общо с ваксинациите. В България всеки ден умират средно около 300 души и това също няма нищо общо с ваксинацията. Само че през втората половина на ноември и началото на декември всеки ден в България умираха не по 300, а по 650 души дневно. Допълнително всеки ден умираха по още 350 души я и е ясно от какво умираха.

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  Герберята въртят-сучат и ще разболеят цяла България точно за изборите.
  После като торпнат една стрктна карантина - ето ви как ГЕРБ пак ще налази управлението.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на БТК
  БТК
  Рейтинг: 251 Неутрално

  А защо не се публикува тази новина?!?"55 американци са починали след ваксинация срещу COVID, смъртността на ваксинирани в Норвегия нарастна до 29"https://www.zerohedge.com/covid-19/55-americans-have-died-following-covid-vaccination-norway-deaths-rise-29
  —цитат от коментар 30 на everlast666


  Цитираш "журналистически" материал подписан от "Tyler Durden" (герой от Fight Club...), публикуван в уебсайт, в който има "Новини" за НЛО-та и всякакви други конспиративни теории. Само казвам..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK