На живо

Коронавирусът в България: все още не е официално регистриран новият щам

Коронавирусът в България: все още не е официално регистриран новият щам

© Георги КожухаровДневник" следи ситуацията на живо.
Освен изискването за предоставяне на влизане в Норвегия на отрицателен тест за коронавирус, от понеделник, 18 януари, в 17 ч., Норвегия въвежда за всички пристигащи, които през последните 14 дни са били в страна с червен рисков индекс (сред които и България) изследване за COVID-19 на съответния граничен пункт, съобщи министерството на външните работи.


Тестът ще бъде PCR или антигенен бърз тест и ще е безплатен. Изключение е предвидено за деца под 12 години; за граждани, които могат да докажат с медицински документ, че през последните 6 месеца са преболедували от коронавирус или за граждани с жизнено важни функции в обществото.


Гражданите, които откажат да се тестват без основателна причина и не напуснат незабавно Норвегия, подлежат на глоба и ще бъдат настанени в карантинен хотел за периода на задължителната 10-дневна карантина.


При влизане в Норвегия през граничния контролно-пропускателен пункт в Свинесунд, поради недостатъчен тестови капацитет там тестването може да бъде извършено и на други места, но не по-късно от 24 часа след преминаване на границата и при условие, че времето за изчакване на граничния пункт надвишава един час.


Остават в сила и следните въведени по-рано изисквания:

предварителна онлайн регистрация в рамките на 72 часа преди пристигане в Норвегия;
представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен не по-рано от 72 часа преди пристигане в Норвегия.


Приемат се резултатите, както от PCR тестове, така и от антигенни тестове, задължително преведени на разбираем за местните власти език – норвежки, шведски, датски, английски, френски или немски. От това изискване са освободени гражданите на Норвегия, чужденците със статут на постоянно пребиваващи в Норвегия, често пътуващите с цел работа от Швеция и Финландия, транзитно преминаващите пътници, гражданите, които могат да докажат с медицински документи, че през последните 6 месеца са преболедували коронавирус.


Остава и задължителната 10-дневна карантина при влизане в Норвегия от страни с червен рисков индекс, сред които е и България.


Пристигащите в Норвегия, които нямат адресна регистрация в Норвегия или техните работодатели и роднини не могат да подсигурят подходящо жилище, трябва да отседнат в карантинен хотел. За подходящо жилище се счита собствена стая с отделен кухненски и санитарен възел.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: 47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: 47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Все още не е официално регистриран новия щам на коронавируса в България - това каза в интервю за "Нова телевизия" главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. "По мое мнение вече сме си го внесли от Великобритания. В момента изследваме и очакваме резултатите в края на януари", каза той и добави, че в момента най-засегната след Великобритания е Ирландия, последвана от Нидерландия.


На въпрос за информацията за деца, преминали през COVID-19, които са развили мултисистемен възпалителен синдром два месеца след болестта Кунчев обясни, че все още няма яснота колко често се среща такова възпаление. При децата заболяването все още преминава слабо или безсимптомно, но очевидно не е без последствия, смята Кунчев, въпреки, че случаите са малко.


"За всички е ясно, че коронавирусът не засяга само носоглътката и белия дроб. На практика доколкото той е възпаление на съдовете, нарушава функцията на всички системи. Има случаи на депресии, чисто психологически отклонения, обостряне на хронични заболявания при възрастни хора, месеци след заболяването. Има вирус, който е много разностранен в действията си върху организма и доста различен спрямо другите резпираторни вируси", поясни Кунчев.


Повече по темата четете тук.

Дори при частично разхлабване на мерките случаите на COVID-19 ще се увеличат, защото заразата се разпространява по въздушно-капков път това каза предж Би Ти Ви Светлана Велизарова, ръководител на Детската клиника в Белодробната болница "Света София". По думите ѝ това не означава удължаване на "локдауна".


Според нея има скрита заболеваемост, която не се отчита от официалната статистика. "Мисля, че около 2 млн. българи вече са се срещали с инфекцията. Това означава, че всяка следваща вълна ще бъде по-слаба. Ние не можем да бъдем затворени завинаги", каза още тя.


Велизарова обясни, че няма данни по-заразната мутация на вируса, която циркулира предимно във Великобритания, да причинява по-тежки симптоми. Тя допълни, че този щам е забелязан у нас още през юни. "Въпрос на генетична разположеност на дадено население е по-високата или по-ниската възприемчивост на даден щам. Трябва да отворим частично от края на януари, учениците трябва да се върнат в клас – не може повече. Ще загубят пълна година", добави тя.

В България ще пристигнат още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" и "Бионтех", съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването. Пратката ще бъде приета в понеделник зад сградата на Ръководство на въздушното движение, откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната.


След приемането на ваксините в 8.35 ч. брифинг за медиите ще дадат главен държавен здравен инспектор - Ангел Кунчев и директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. По-късно през деня министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще се реимунизира срещу COVID-19.

Утре ще се реши кои класове се връщат присъствено от февруари


Коронавирусът в България: все още не е официално регистриран новият щам

© Министерския съвет


От 4 февруари вероятно ще разрешим три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, ако така продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да достигне под 120 на 100 000 души, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов ОУ "Христо Ботев" в град Раковски. Вчера същото каза пред "Нова телевизия" и министърът на образованието Красимир Вълчев, а по-рано през деня - премиерът.


Ангелов докладва на Борисов, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат точно класовете, които ще се върнат в училищните сгради.


Борисов, Ангелов и министъра на труда Деница Сачева днес посетиха училището в Раковски, за което правителството отпусна над 500 хил. лева. "Изпълнихме ангажимента си по отношение на учителските заплати и тази политика трябва да продължи, също както и увеличението на доходите на здравните работници", повтори Борисов. "Каквото сме обещали, сме направили", добави премиерът и изтъкна, че близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, така че да бъдат осигурени шкафчета в училищата и учениците максимално да разтоварят раниците си.


Той коментира и ваксинационния процес. "Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза", отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки. "Виждате какво става в света – бой за ваксини", посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза от ваксината.

В понеделник ще започне вторият етап от ваксинирането на личния състав на Военномедицинска академия (ВМА), съобщи пресцентърът на болницата. Втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech ще бъде поставена на началника на ВМА Венцислав Мутафчийски и всички медици, които бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2 в края на декември.

Очаква се през юни 2.5 милиона души да бъдат ваксинирани

Коронавирусът в България: все още не е официално регистриран новият щам

© Associated Press


Около юни се очаква близо 2.5 милиона души да могат да бъдат ваксинирани - това заяви в интервю за БНТ изпълнителният директор по Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Той посочи, че заявените количества от ваксината на "Пфайзер" - "Байонтек" са 3.9 млн. дози, от "Модерна" са 500 хиляди, от "Астра Зенека" са 4.5 милиона.


Миналата седмица Европейската комисия оповести обяви, че е сключено допълнително споразумение, при което ще бъдат осигурени до 300 милиона допълнителни дози ваксини и за да се случи от производителя е необходимо да се направи модифициране на производствения процес, разясни Кирилов. Вчера са получили информация какви дози от ваксините предстои да бъдат получени в понеделник. Първоначално са имали информация за 35 000 дози, а сега за 18 700.


"Като от следващата доставка, която е в края на февруари, ще се възстанови първоначално планираното количество, а по-малкото количество ще бъде компенсирано в средата на февруари. След средата на февруари ще има увеличение и на допълнителното планираните", заяви изпълнителният директор по Агенцията по лекарствата.


По думите му полученият по-малък брой ваксини ще създаде затруднение, защото организацията налага предварително определяне на хората, които ще бъдат ваксинирани.
"Това се случва от РЗИ, от лечебните заведения, но важното е, че за хората, които са получили първа доза, ние запазваме останалото количество, така че за тях ще има възможност да бъде поставена втората доза", гарантира Кирилов. "Ние решихме да се запазват половината от количествата, които получаваме именно заради такива ситуации", уточни той.

Глобени са 30 души на празненство в столичен ресторант

Един от ресторантите в хотел Маринела е работел след 22 часа. Екипи на столичната полиция и районната здравна инспекция са съставили на място актове на около 30 души, които са били в ресторанта, съобщи БНТ.


Глобени са и хора от персонала за неправилно носене на маски. Управителят на ресторанта също е глобен Санкцията за физически лица е от 300 до 1000 лева.

233 са новорегистрираните случаи на коронавирус за последното денонощие. От направените 4628 теста положителните проби са 5%. Чрез PCR са установени 150 положителни проби, а чрез антигенни тестове - 83.
Най-много са новозаразените в София - 55. Следва Силистра - с 23 и Пазарджик - с 20 нови случая.


През изминалите 24 часа в страната са били ваксинирани 206 души, с това общият брой на имунизираните вече е 18 332.


Повече четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  Омръзнало ми е от герберски ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ за светлото бъдеще.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Неутрално

  През юни - 2.5 милиона
  през юли - още 2.5 милиона
  през август - 2.5 милиона

  и то не останаха българи

  Не беше ли по-коректно заглавието да е

  ДО ЮНИ 2.5 милиона българи ще бъдат ваксинирани

 3. 3 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5030 Неутрално
 4. 4 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  "Очаква се през юни 2.5 милиона българи да бъдат ваксинирани"

  Ако новината е от Жипка-tv, няма стане!

 5. 5 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Очаква се през юни 2.5 милиона българи да бъдат ваксинирани

  Само трябва да отидат до Израел. Друг вариант няма.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2578 Разстроено

  "организацията налага предварително определяне на хората, които ще бъдат ваксинирани" - на РС по офисите е лесно - таблици, схеми, списъци, часове, но на практика е цирк, в който по-скоро ще има заразени, отколкото обгрижени както трябва. Организацията на каквото и да е било в държавата я няма отдавна, благодарение на калинките, накачулени по всички "организаторски" места. А в здравната система се видя, че въпреки желанието, уменията ги няма.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 999 Неутрално

  В България процента на ваксинираните е значително по-нисък от средния за целия свят. Тоест нивото на ваксинирани е по-скоро като за държави от Третия свят. Пълен провал!

 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4086 Любопитно

  Този така смело раздава ваксините които още не са произведени или още не са утвърдени от ЕС, че не е истина. Звучи ми по същият начин по който звучаха партийните секретари от миналото...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  "Като от следващата доставка, която е в края на февруари, ще се възстанови първоначално планираното количество, а по-малкото количество ще бъде компенсирано в средата на февруари. След средата на февруари ще има увеличение и на допълнителното планираните", заяви изпълнителният директор по Агенцията по лекарствата.

  Някой може ли да преведе? Гугъл не може!

 10. 10 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  В България процента на ваксинираните е значително по-нисък от средния за целия свят. Тоест нивото на ваксинирани е по-скоро като за държави от Третия свят. Пълен провал!
  —цитат от коментар 7 на bpcorp


  Ковидистите не успяват да засилят ваксинирането.

  А юни ще е ударен месец , един месец който ще промени Съдбините на България!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Масовото ваксиниране определено не започна по най-добрият начин, но да се надяваме, е системата ще се настрои в движение и ефективността на процеса постепенно ще се повиши!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5088 Весело

  Юни не е през есента , та вероятно не ще сме разбрали идеята......

 17. 17 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  А ако наистина успеят да ваксинират 2,5 милиона, тогава какво ще пишете?

 18. 18 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 889 Неутрално
 19. 19 Профил на who cares
  who cares
  Рейтинг: 464 Неутрално

  ... кой го очаква? Щото малко пропаганда ми се струва. И аз очаквам печалба от тотото ;-)

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#15] от "Славейко":

  За сметка на това сАвеЦката ваксина ви прави свръхчовек!!!
  Жалка история!!!

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#17] от "stedim":

  Със сигурност тогава ще са се появили други "дъвки" след изборите- коалициите и всички нерадостни политически и институционални сюжети, които ни предстоят!

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Любопитно

  До коментар [#18] от "ggot":

  Вие сериозно ли цитирате това..........., като надежден и приличен източник на информация?!

 23. 23 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Добре е да се уточни - юни коя година. Щото с това темпо за 06.2022 не виждам как ще стане.

 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Весело

  Омръзнало ми е от герберски ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ за светлото бъдеще.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Също като БКП-то едно време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4849 Неутрално

  Данните са добри, вече доста време, дано прогоним този проклет вирус и да ни разрешат да пътуваме.

 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Весело

  А ако наистина успеят да ваксинират 2,5 милиона, тогава какво ще пишете?
  —цитат от коментар 17 на stedim


  Акото мирише и цапа гащи.
  Ти кажи защо ще чакаме най-евтината ваксинка, а не са поръчали достатъчно както другите държави, от самото начало?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Нищо ново не са научили .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Е и приключваме на 75% /спира настинката /!Излезе информация че около два милиона са безсимптомните и неотчетени/скрити/от статистиката което с ваксинираните прави приблизително 75%–което е достатъчно за да изкараме спокойно до следващата зима!А според учените следващите години КОВИДА ще се превърне в обикновенна настинка

 29. 29 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 751 Весело

  с оглед логистиката и калинките от герп,ще е цяло чудо да стигнем и милион

 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3407 Весело

  До коментар [#5] от "yavooor":

  Може и в Китай! 😀

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3407 Весело

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Ми, ГЕРБ =БКП 2! 😀

 32. 32 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 756 Неутрално

  четох им ритъма на достафките юни е зиро НУЛА , ДО МАЙ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ВАКСИНИ ДЕЛЕНО НА ДВЕ Е 750000 ВАКСИНИРАНИ , СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ БЕ

  През февруари ще бъдат доставени съответно 75 075 и 32 000 ваксини. През март се очакват 102 375 дози от ваксината на Pfizer и още 22 000 от препарата на Moderna. Доставките ще се увеличат през април, когато трябва да пристигнат съответно 300 000 и 220 000 дози. През май се чакат 77 350 дози само от ваксината на Pfizer, а юни ще е нулев месец. След това през юли трябва да бъдат доставени 375 000 на Pfizer плюс 220 000 дози на

 33. 33 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 756 Неутрално

  През февруари ще бъдат доставени съответно 75 075 и 32 000 ваксини. През март се очакват 102 375 дози от ваксината на Pfizer и още 22 000 от препарата на Moderna. Доставките ще се увеличат през април, когато трябва да пристигнат съответно 300 000 и 220 000 дози. През май се чакат 77 350 дози само от ваксината на Pfizer, а юни ще е нулев месец. След това през юли трябва да бъдат доставени 375 000 на Pfizer плюс 220 000 дози на ЦИТАТА Е КОПИ ОТ СВОБОДНА ЕВРОПА

 34. 34 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 334 Неутрално

  четох им ритъма на достафките юни е зиро НУЛА , ДО МАЙ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ВАКСИНИ ДЕЛЕНО НА ДВЕ Е 750000 ВАКСИНИРАНИ , СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ
  —цитат от коментар 32 на reply


  Значи през юни ще се купуват руските ваксини „Спутник“.
  А през май месец ще дойдат 3-ти Украински Фронт за да ги бият.

  До коментар [#32] от "reply":

 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  А ако ГЕРБ падне от власт се очаква всички да са ваксинирани.

 36. 36 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Това са пълни глупости! Дори и да "изкопаят" от някъде ваксини , няма откъде да намерят толкова желаещи!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 37. 37 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Това са пълни глупости! Дори и да "изкопаят" от някъде ваксини , няма откъде да намерят толкова желаещи!
  —цитат от коментар 36 на Иван


  Ако прилъжат един милион да ги използват като опитни мишки ще е голям успех!

 38. 38 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Ахахахахах нема подобен виц... една десета няма да са ваксинирани от тези 2.5 мил...

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  До коментар [#18] от "ggot":Вие сериозно ли цитирате това..........., като надежден и приличен източник на информация?!
  —цитат от коментар 22 на selqnin


  Разбира се! Блиц хвалят Борисов и всички гербери смятат Блиц за достоверен източник!

 40. 40 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  "през юни 2.5 милиона души да бъдат ваксинирани"

  Никакъв шанс да се ваксинират толкова хора в един месец.

  Дори това да е некадърно заглавие и да се има предвид ДО ЮНИ, пак ще е много трудно за постигане.

  Веднъж, като се ваксинират ентусиастите за ваксиниране, които са 20-30% от населението, по нататъшно ваксиниране ще стане почти невъзможно, а тези 2.5 милиона са повече от това, и доста от тях са преболедували ковид вече.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  Само да не бяхме прочели, че производителите намаляват производството.

 42. 42 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2544 Весело

  Утре ще хвърлят боб и ще ловят сигнала.......

 43. 43 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2088 Разстроено

  До коментар [#20] от "selqnin":

  Верно си жалка история, съгласен съм.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Училищата са ковидарни развъдници и логистични транспортни възли за Коронавирус. Това е ясно на всички.
  На нашите Жътвари на смъртта, Борисов и Вълчев, също им е ясно. Имат предостатъчно информация по различни линии, включително и от свързаните съюзнически служби.
  Те двамата обаче много държат, от жизнен интерес им е да направят втори експеримент с масово заразяване. Първия беше есента.
  Беше успешен. Очетоха се където трябва с броя на жертвите.
  Сега - двойно. Само че ще мрат и деца. И пак ще отчетат изпълнение на плана. Като доставки...
  Жътвари!
  !

  Що не го карате направо бе Борисов? Отваряй всичко! Натиряй веднага всички в даскалата. Никакви предпазни средства! Глобявай ако някой сложи маска. Задължавай всички тея "дечица" да се натикат в заведенията. Отвори дискотеките. Под конвой ги закарай там. По цяба нощ да си дъхат в устите. Те ще са ти благодарни. Ще се върнат у дома. Ще дъхат в устата на мама и татко. /Уф вече и думичките мама и татко ще се забраняват от жътварите либерали/. Мама и татко ще отидат на работа. Там ще дъхат на други мами и татковци. И после всичко пак в кръг.
  Що ще си играете на шикалки да мислите разни врътки с графици.
  Жътва е.
  Има и нови мутации. Чакат да се развихрят...
  Бойни...
  За жътварите - анихилация!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#9] от "yavooor":

  Изречението е синтактично вярно. Смисълът обаче го няма никакъв.

 48. 48 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#45] от "AzDebil":

  Дебил, въз основа на какви реални данни правите заключение, че ще умират деца, защото статистиката не потвърждава твърдението Ви. Като гимназиален преподавател забелязвам, обаче, че децата масово са тревожни и изпаднали в депресивно състояние, а за мен е все по-трудно да ги мотивирам да свършат каквато и да е работа. При нулева смъртност в тази възрастова група, млади и здрави хора да бъдат поставени в изолация без оглед на психическите травми, които тя нанася е най-малкото безотговорно, въпреки хвалбите на здравния министър за загрижеността му за здравето на нацията. В случай на епидемия от самоубийства сред децата, той ще поеме ли вината?

 49. 49 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#45] от "AzDebil":

  В Сърбия всичко е отворено и не са измрели. Смъртността им е под нашата.

 50. 50 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1535 Весело

  До коментар [#48] от "dds27557755":

  "dds27557755", въпреки сравнителната изисканост на изразяването ти, никой не може да ти повярва в легендата за гимназиален преподавател. Тъкмо гимназиален учител разполага със статистика на заболелите и починали гимназиални ученици. Има такива и всички го знаят. Доброто е, че са малко засега. Гимназиален "преподавател" също знае - прословутите деца ex lege, по същество са "възрастни" за вируса.
  А гимназиален преподавател веднага би се сетил за заболелите и умрелите си колеги. Както и за родителите на "децата" си. За собствените си деца също.
  Данни има. Не само заболели и оздравели, но и за тези с тежки постковид усложнения...
  Накратко - жътварски троле, не ти минават номерата.

  Да знаеш че има база данни със стилистична профилировка на всички гимназиални преподаватели....:)

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#50] от "AzDebil":

  Всяка седмица се представя статистика на заместник директора за заболелите ученици и тя е, че такива няма. Преди да излезем в дистанционно обучение всичките ми групи бяха пълни, отново без болни деца. Би трябвало да съм по-наясно с фактите.

 53. 53 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1535 Весело

  До коментар [#52] от "dds27557755":

  Би трябвало да си по-наясно какво е гимназиален преподавател, но не си. :)
  Лошо легендиране. Пробвай с университетски. :)
  Колко плащат по грантовете "изследване" на девиантно поведение?
  :)

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  Нещо друго от Норвегия няма ли като новина?
  Работи ли екип на Пфайзер с норвежките медицински служби по случаят на починали хора (вече са повече от 23) или не?
  Лесно проверим факт.
  Или е ДА или НЕ.
  Към момента е налице официална изявление по темата.
  От Пфайзер към момента няма изявление.
  Това са фактите към момента.
  Другото са интерпретации.
  Ни ще изчакаме още факти.
  И оставки разбира се от които се чувства виновен за нещо по казуса.

 56. 56 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#53] от "AzDebil":

  С лудаци няма да споря, има си специалисти, които да се занимават с вас! Подозирам, че и в момента го правят, но са забравили компютърната зала отключена и Вие се възползвате.

 57. 57 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  До коментар [#45] от "AzDebil":

  Вярно си дебел и то от най-дебилните
  Говорим за вирус, грип, вйксини и дали работят или не.
  Към Борисов, към Радев, Корнелия или кой там ти е на сърцето те гони тебе?
  Ще има избори.
  Отиваш гласуваш и се търваваш от душевните си терзания.

 58. 58 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#44] от "ayw26648663":

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-16/norway-vaccine-fatalities-among-people-75-and-older-rise-to-29
  Ти кат' не си сиган, те ти го на ингилизки.
  Така по- малко ли са умряли?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 59. 59 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1535 Весело

  До коментар [#57] от "k_":

  Мускулест съм, не съм дебел... :)
  А ти не си в час, вече се говори за Норвегия. :)
  Апропо, Цензоре, да мА извиниш ако не съм изказал правилното мнение според вашите неолиберални правилности.:)
  :)

 60. 60 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  До коментар [#44] от "ayw26648663":

  Ето ти и от американски сайт

  Norwegian health officials have adjusted their advice on who gets a COVID-19 vaccine as 29 frail elderly people die
  5 hours ago

 61. 61 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1535 Весело

  До коментар [#56] от "dds27557755":

  Като не можеш да спориш, къде си Ръгнал в "А" група.
  "Преподавателче"...
  :)

 62. 63 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Новия щам го кътат за третата вълна!

 63. 64 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#55] от "k_":

  Pfizer and BioNTech are working with the Norwegian regulator to investigate the deaths in Norway, Pfizer said in an e-mailed statement. The agency found that “the number of incidents so far is not alarming, and in line with expectations,” Pfizer said.

  “We are aware that deaths have also been reported in other countries, but do not have full details of this yet,” Norway’s medicines agency said. “There are also differences between countries in who is prioritized for vaccination, and this could also affect the reporting of side effects, including death.”

  “The Norwegian Medicines Agency has communicated, prior to the vaccination, that when vaccinating the oldest and sickest, it is expected that deaths will occur in a time-related context with vaccination. This does not mean that there is a causal link between vaccination and death. We have also, in connection with the reported deaths, conveyed that it is possible that common and known side effects of the vaccines may have been a contributing factor to a serious course or fatal outcome,” the agency said.

  Това е от статията която по- горе съм линкнал.
  С една дума, няма проблем, толкова пукнали е нормално, продължавайте.
  И каква е разликата като си стар и болен, дали ще те довърши суровия вирус или ваксината? А да, от вируса може и да се опазиш, но от ваксината не.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 64. 65 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 51 Неутрално

  До коментар [#44] от "ayw26648663":

  Информацията я има и в други сайтове - какво значение има това. Важни са цифрите и фактите. В САЩ след ваксина са умрели 55 души, 96 са постъпили в болница в тежко състояние и опасност за живота, 29 души са изгубили работоспособността си, 225 са откарани в лечебни заведения , а 1 300 000 сами са потърсили лекарска помощ - това е само от началото на ваксинационния процес. А какво ще следва по-нататък - не е за разправяне.

 65. 66 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 51 Неутрално

  До коментар [#9] от "yavooor":

  Преводът е, че след средата на февруари, ще ни видят окончателно сметката....

 66. 67 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  До коментар [#64] от "sandman":
  Проверих на официалния сайт на Пфайзер.
  Тишина.
  Нета гърми.
  Китайци, индийци и всяккави азиатци копат по темата и вдигат джангър.
  Норвегия, не е член на ЕО (това дето по важни въпроси решенията се вземат в Брюксел) и пуща все пак изявления.
  Европейския регулатор също мълчи като комунист на разпит.
  СМИ (това означава Средства за Масова Информация) си следват и кешират "редакционните политики" обаче в тия турбулентни времена времена изпадат от категорията "Масова" и ще си гризнат опинците.
  Да, можеш да имаш група - телевизия, сайтове и пр. и пр., ама в критичен момент щом се издъниш - край.
  Няква кабеларка (сега) след две години е спечелила доверието, а ти си кеширал и хлопнал кепенците.
  Ама тия дето са ти "лъскали имиджа и редакционната политика" и са си плюли на суратя докато ти кешираш - ами да си се оправят.
  Познавам доста подобни "мисирки" и "мисироци".
  Да са живи и здрави! 67. 68 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  До коментар [#66] от "pwj18583757":
  Нема се пУашиш!
  Ако се замисли човек исторически (има ли го още това предаване История.Бг по националната телевизия!) пи същото време по Света се случват горе-доле подобни неща.
  В Щатите изтрещяват и въвеждат Сухия Режим, продължил цели 13 години!
  Дори си въвеждат поправки в Конституцията по темата цели две.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Сух_режим_в_САЩ

  У нас тогава тая мода не хваща дикиш.

  По това време В Германия един перко

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Адолф_Хитлер #Създаване_на_националсоциалистическата_партия

  си регистрира партия и после пише книга.

  А само някалоко години преди това други откачалки пуцат от някъв параход в Свети Питерсбърг и взимат властта на майтап.

  Къде бяхме ние, ганьовците с гайдите в тая патаклама?
  Американците ги игнорирахме с тяхните лимонадени простотии.
  На швабите шикалкавяхме до последно, защото тяхното беше простотия на куб.
  Руските комуниситически мекерета успяха да спретнат дандания през 23та и 25та, ама избегаха или беха бързо изловени.

  Е, след това ни писаха без изобщо да ни питат на една салфетка в грешната страна.

  Минало бегало...

  И кво праим, ся след 100 години в същата горе доле ситуация?

  Ами да внимаваме, къде ще ни "причислят" като мине патакламата.
  А тя се надяваме да не е без бомби тоя път....
 68. 69 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  Въх, каква калема грешка!
  НАДЯВАМЕ СЕ ПАТАКЛАМАТА ДА Е БЕЗ БОМБИ ТОЯ ПЪТ!
  ПУ-ПУ!!!

 69. 70 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Засега броя на активните случаи пада , последните 2 дни с поне 11 000 ,но има още много да се желае , вируса не е преборен ,да се надяваме ,че щама от Великобритания ще бъде париран ,но не виждам как ,като няма никакви мерки по границите ни за пореден път , влизащите нямат изисквания за карантина и задължителен ПСР , както Гърция напр ,в Румъния се разпространява новия вирус и то в Гюргево са първите случаи ,така че ,не случайно Русе е на второ место по честота от глава на населението ,града е пълен с румънци по магазините .

 70. 71 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Е КОЙ ДА ГО РЕГИСТРИРА СИЧКИ СТЕ ЗАЕТИ ДА КРАДЕТЕ

 71. 72 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2088 Гневно

  15
  ****
  12:17, 17 яну 21
  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
  За да видите коментара кликнете тук.
  Пълен текст на коментара:
  АБE 29 възрастни са починали в Норвегия и 10 в Германия от ваксината на Пфицер / Файзър
  https://www.hindustantimes.com/world-news/29-dead-in-norway-after-getting-vaccinated-what-we-know-so-far-101610845410090.html

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK