Външното министерство започна организацията за гласуването в чужбина

Външното министерство започна организацията за гласуването в чужбина

© МВнРМинистерството на външните работи започна подготовка по организирането на парламентарните избори в чужбина, съобщи пресцентърът му.


Задачата на създадената от вицепремиера Екатерина Захариева работна група е да бъде гарантирано правото на максимален брой наши сънародници зад граница да упражнят правото си на глас въпреки тежката епидемична обстановка.


Работната група трябва да изготви проектобюджет, в който да бъдат заложени разходите за дезинфекция и защита на здравето на гласоподавателите и на членовете на комисии, за тестове, командировъчни, обезпечаване с материали, които да гарантират стриктното прилагане на санитарния протокол, който предстои да бъде въведен от Министерството на здравеопазването.


На сайта на Министерството на външните работи е разкрита рубрика "Избори", където ще бъде публикувана важна информация, свързана с гласуването в чужбина.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK