На живо

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© ReutersВластите се готвят да разхлабят противоепидемичните мерки. Това се разбра днес след среща на членове на оперативния щаб с премиера Бойко Борисов. Окончателно решение ще бъде взето в четвъртък и при ръст на заболелите ще последва ново затягане.


Сред дискутираните мерки са ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22:30 ч. вечерта. От браншовата асоциация дори заплашиха с ефективни протести от 1 февруари. Едно от предложенията е магазините в моловете, но без местата в търговските центрове, където се събират много хора, също да отворят врати.


По време на срещата Борисов и здравният министър Костадин Ангелов казаха, че България не е взела решение от кои ваксини колко да поръча, а само е упълномощила с решение на парламента Европейската комисия да действа от нейно име при поръчките.
"Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в страната

Епидемиолог: Трябва да сме готови за нова вълна на заразата

Хората трябва да имат готовност за нова вълна на епидемията, макар в момента да има спад в броя на заразените, предупреди пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова.


"Не бих казала, че в момента има отслабване на вируса. От една страна, това е резултат на естествения ход на епидемичния процес, който е в комбинация с противоепидемичните мерки. В момента могат да бъдат разхлабени ограничителните мерки, което не означава, че след известно време няма да има нужда отново да се вземат мерки - при следваща пандемична вълна. Всички да имат наум, че пандемията не е приключила", допълва тя.


Мнението й четете тук.


Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Юлия Лазарова

Собствениците на заведения искат да отворят на 1 февруари

Собствениците на заведения настояват да им бъде разрешено да работят от 1 февруари с 50% от капацитета си като вечерен час не е обсъждан. Това обяви Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България след среща с няколко министри, съобщи "Нова телевизия". Бизнесът настоява нощните заведения и баровете да отворят от 1 март. Не са съгласни срокът да е средата на февруари, който лансира по-рано премиерът Бойко Борисов.


"Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел. До понеделник ще се вземе решение. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища", обяви Алибегов.


Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


По думите му заетите в бранша не са съгласни заведенията да затварят преди 23:30 ч. "Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити. Нашият бранш спазва мерките. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 хил.", прогнозира Алибегов.


По-късно в съвместна декларация до медиите оглавяваната от него организация и Съюза на собствениците на заведения обяви, че членовете им са в стачна готовност и може да се стигне до гражданско неподчинение, ако в четвъртък правителството не им разреши да отворят от 1 февруари.

На ваксинираните в нарушение в Сандански ще бъде поставена втора доза

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Юлия Лазарова


На ваксинираните срещу COVID-19 в нарушение на правителствения план ще бъде поставена втората доза, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос на "Дневник" по време на брифинг.


Той се аргументира, че "трябва да подходим човешки, иначе няма да има медицински резултат". По думите на Ангелов е вероятно и на нарушилите ваксинационния план в Сандански да бъде определена глоба, както е решено за две частни болници "Сердика" и "Свети Лазар" (от 500 до 2000 лв. глоба) заради нарушаване на реда на ваксиниране срещу COVID-19.


Според адвокат Мария Шаркова, с която "Дневник" разговаря, глобите може отпаднат, ако бъдат обжалвани, защото редът за ваксиниране не е достатъчно детайлно разписан.

Процентът на положителните тестове се задържа под 10 във всеки един ден от данните към 7 януари до тези към 19 януари. За последно такава тенденция се наблюдава в първото десетдневие на октомври 2020 г.

Броят на хората под карантина е най-малък от средата на октомври

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Георги Кожухаров


Броят на хората под карантина към днешна дата е 12 082, показват данните на Единния информационен портал. Така този показател се връща към нивата от средата на октомври. Най-висок брой карантинирани от началото на епидемията от COVID-19 в България е регистриран на 20 ноември – 43 400. Общият им брой от март 2020 г. досега според данните е 689 656 човека.


Повече данни можете да видите тук.

Въведени са електронен сертификат за ваксинация и електронно досие

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Георги Кожухаров


На този етап единствено с електронен подпис може да се получи електронен сертификат за ваксинация срещу COVID-19. Това се разбра по време на представянето на сертификата от здравния министър Костадин Ангелов и представители на "Информационно обслужване". От 1 февруари, тези, които нямат електронен подис, могат да получат сертификата от личния си лекар, който го разпечатва.


Електронен подпис е нужен и за достъп до електронното здравно досие на пациентите. В него ще се съдържа информацията за изписани рецепти, данни за кръводаряване, кой е лекуващият лекар.


В края на март се очаква електронното направление да бъде надградено и ще може да се издава за всички процедури от доболничната помощ.


Подробности тук.


Властите се готвят да разхлабят противоепидемичните мерки. Това се разбира от среща при премиера Бойко Борисов на министри и представители на Националния оперативен щаб. Окончателно решение ще бъде взето в четвъртък и при ръст на заболелите ще последва ново затягане, се посочва в съобщение на правителствената информационна служба. Самият Борисов е поставил въпроса за ресторантите като е предложил да работят до 22.30 ч. с 50% от капацитета си след като вчера те заплашиха с протестно отваряне. "Не на последно място трябва да се помисли и магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове", обявил Борисов. Моловете и заведенията бяха затворени със заповед на здравния министър в края на ноември, чието действие бе удължено до 31 януари.


Обмисля се:

- от началото на втория учебен срок по определена схема да бъде възстановено присъственото обучение на ученици от 5 до 12 клас.
- разхлабването на мерките за фитнесите и спорта да се въвежда паралелно с възстановяването на присъствените занимания в училищата.
- възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22,30 ч вечерта.
- магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове.

По време на срещата здравният министър Костадин Ангелов уверил, че не България е взела решение от кои ваксини колко да поръча, а само е упълномощила с решение на парламента Европейската комисия да действа от нейно име при поръчките. "В тази връзка ние под никаква форма не сме имали възможност да договаряме количества на дадени производители или да определяме цена на ваксини", обяснил министърът.


Всяка пета положителна проба е съмнителна за новия вариант на коронавируса

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса (НОЩ) Венцислав Мутафчийски е обърнал внимание, че почти всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вариант на коронавируса, който е много по-заразен. Това се е случило по време на среща с Бойко Борисов на министри и представители на НОЩ. "Очакваме резултатите от изследванията, но това трябва да заостри вниманието", е изтъкнал той. В края на миналата седмица пред БНТ Мутафчийски обясни, че щабът следи внимателно ситуацията с новия вариант на вируса, който върлува в няколко европейски страни, най-засегната от които е Великобритания.

Спад на посещаемостта в киносалоните със 75%

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Георги Кожухаров


За изминалата година българските киносалони отчитат 75% спад в посещаемостта. Това съобщи пред БНР Божидар Илиев, председател на Асоциацията на българските киносалони, която обединява собственици на малко над 100 киносалона в цялата страна. "Като се изключат първите два месеца преди коронакризата", спадът е 75%, обясни Илиев. За сравнение – през 2019 г. са регистрирани 5 милиона зрители общо за киносалоните, за 2020 г. те са малко над 1 300 000 души. Към този момент кината остават затворени, според действащитедо 31 януари противоепидемични мерки.


"Правени са всевъзможни опити за контакт с правителството, отправяни са предложения и писма", уточни Илиев. "Но на нито едно от тях не получихме лъч надежда. Както се казва, поне с обещания да ни бяха нахранили. Седим и чакаме без никаква представа какво ще се случва. На практика повечето от колегите сме в изключително тежко състояние", каза още той.

Собствениците на аптеки отчитат спад на натиска, дефицити почти няма

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Велко Ангелов


"Заболеваемостта спадна драстично и това се усеща при нас по натиска. Търсенето намаля значително, а дефицити почти няма. Все още са проблемни някои коагуланти, но те бяха проблемни и преди епидемията", каза председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов пред "Нова телевизия".


Към момента 500 аптеки в страната работят с електронни рецепти. "Това е така, защото не всички софтуерни фирми са готови. В началото на февруари очакваме да се включат повече аптеки (около 1500) и въпросът ще бъде решен в голяма степен", обясни Костов. "Лекарите се притесняват да издават електронни рецепти, защото не всички аптеки ги приемат. Когато обектите се увеличат, ще нарасне и броят", допълни Костов. Засега в системата не може да се види досие с историята на издаваните рецепти на конкретния пациент. Една от целите на въвеждането на електронни рецепти бе да се елиминира посещението на пациент, инфектиран с коронавируса, при личните лекари и по този начин разпространяването на заразата.

"Бременните също са засегнати от COVID-19, но много малък процент от новородените бебета могат да бъдат инфектирани по време на бременността, защото антигенът на вируса не преминава вертикално - през плацентата от майката към бебето", обясни пред БНТ д-р Радка Масларска - началник на Отделението по неотатология, Аджибадем Сити Клиник в болница Токуда. "Имаме 15 деца, които са се родили от майки с активна инфекция в момента на раждането. От тях само при едно се изолира PCR за COVID-19 - тоест детето имаше антигена на вируса и влиза в тези 4%, при които става преминаването по вертикален път. Докато майката беше в много тежко състояние, детето имаше много лека симптоматика", каза още д-р Масларска.


Преболедувалите майки обаче предават антитела на плода. "От нашия опит през последното тримесечие на миналата година при 11 бебета, родени от майки с COVID-19, в 90% от случаите се откриват този клас антитела", съобщи д-р Масларска.


По думите ѝ вирусът не преминава през кърмата - кърменето дори се препоръчва, защото детето се ражда имуннокомпрометирано и със защитните фактори на кърмата се създава сигурност за детето при неговата адаптация след раждането.

Решението за ваксините е здравно, каза Томислав Дончев

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Юлия Лазарова


Решението на държавата (да поръча 4.5 млн. дози от по-евтината, но все още неодобрена ваксина на "Астра Зенека" - бел. ред.) не е икономическо, нито политическо, а здравно. То е по препоръка на здравните експерти. Това каза пред "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос дали е допусната стратегическа грешка при поръчката на ваксините, след като междинните данни показват, че България изостава от редица страни в процеса на ваксинирането. Повече четете тук.
"Дали сметката е била правилна или не, да изчакаме няколко месеца. Надявам се към средата на годината ваксинационният процес да има ефект, да има значително забавяне на заболяването и тогава ще правим анализ", призова той.


В отговор на въпрос защо се бави изплащането на помощи на затворените заведения Дончев уточни, че се чака нотификация от Европейската комисия, която ще стане тези дни. Той допусна обаче, че има и друга причина малка част от сектора да ползват мерките за подкрепа от държавата.

Оказа се, че голяма част от тези фирми не са разчитали никога да получават помощ от държавата. Ако са само с пръстче, потопено в сивия сектор, има уплах от проверки. Това е едно от обясненията.


Томислав Дончев,

вицепремиер

След като вчера имунизацията срещу COVID-19 с втората доза от ваксините на Pfizer/BioNTech започна в София, днес продължава в други области на страната – Бургас, Ямбол, Варна, Сливен, Хасково, Смолян, Русе. Имунизирани ще бъдат медицински лица, който получиха първата доза преди 21 дни.

Сред регистрираните 570 нови случаи на инфектирани с COVID-19 най-много са те в област:
София–град - 132, следват Пловдив – 40, Хасково – 33, Благоевград – 31, Плевен – 31, Русе – 25, Шумен – 24, Варна – 22.

Регистрираните нови заразени с COVID-19 са 570

Коронавирусът в България: заведенията плашат с протести, ако не отворят на 1 февруари (хронология)

© Юлия Лазарова


570 са регистрираните нови случаи на заразени с COVID-19 през последното денонощие. Това са 7.15% от направените 7964 теста (3001 PCR и 4963 антигенни). Активните случаи са 39 563.


Отчетените оздравели са 7533. Това е най-високият брой от началото на епидемията в страната. Традиционно във вторник някои от данните са по-високи, тъй като се получава натрупване заради по-бавното им подаване в почивните дни.


Хоспитализирани към момента са 3312 души. От тях в интензивно отделение са 329. Починали за последното денонощие са 82 души.


Ваксинирани за посочения период са 1185, с което общият им брой става 19 638.


На едноседмична база оздравелите се удвояват, сочи тенденцията за развитието на епидемията. Още данни – тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Любопитно

  регистрираните оздравели се удвояват на едноседмична база

  - защото сега се снемат от регистрация установените заразени отпреди няколко месеца. В разгара на епидемията просто нямаше кой да се занимава с отписването им.
  Но не се опитвайте да ме убедите, че леталността от ковид-инфекцията /съотношението починали към приключени случаи, т.е. починали и "оздравели"/ е била 9,7% за 11-20.11.2020, а 1,5% за 11-18.1.2020. Чак толкова медицината в България не е напреднала!

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  Прекалено нетърпелив стана народа ... и тая мода на 'самоизлекуване' ... не е добре така ...

  Вместо да чакат властта да им осигури безплатни и незадължителни ваксини, които да ги 'оправят' се занимават със самостоятелни инициативи...

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#1] от "Patsis":

  > Чак толкова медицината в България не е напреднала!

  Има вариант да са спрели да ги лекуват. И това да е повишило процента на оцелелите.

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3505 Неутрално

  Но смъртността е все още много висока.

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Весело

  До коментар [#3] от "Ан Он":

  Има вариант да са спрели да ги лекуват. И това да е повишило процента на оцелелите.

  Мангърка, разконспириран си!

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#5] от "Patsis":

  > Мангърка, разконспириран си!

  Посипвам си косата с пепел и заминавам за три седмици в новото си имение на Карибите.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тsonkooo":

  > Но смъртността е все още много висока.

  Колега дайте едно конкретно число при което според вас 'смърността ще е точно колкото трябва'.

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2572 Неутрално

  След намаляване натиска върху болниците, намалява и смъртноста.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Любопитно

  Хайде тези се вкараха в обяснителен режим....според казаното от вицепремиерът Томислав Дончев.....:
  "Решението на държавата (бел. ред. да поръча 4.5 млн. дози от по-евтината, но все още неодобрена, ваксина на "Астра Зенека" ), не е икономическо, нито политическо, а здравно. То е по препоръка на здравните експерти"

  И затова ли държавата се отказа от 2 милиона ваксини от Файзер.....по препоръка на здравните експерти? Това означава ли, че същите тези експерти са стигнали по неведоми пътища до извода, че ваксината на Файзер не е добра?
  Това ще "помогне" ужасно много в опитите на правителството да стартира ваксинацията.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 617 Неутрално

  "Решението при поръчката на ваксините е здравно, каза Томислав Дончев"

  Леко почна да ми писва от "здравни" решения за които не се носи отговорност. Решението за арестуване на хората "здравно" - политиците невинни, за веаксините също, за забраната децата да ходят на училище - пак...
  И защо сме избирали пшолитици? Нали за да взимат решения и да носят отговорност? Иначе да оставим държавата да се управлява "здравно" и пей сърце - всички чисти като сълза...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1307 Любопитно

  Кои са тия здравни експерти? Дайте да го видим това медицинско обяснение, хора със средна интелигентност сме, ще разберем. Как така на Астра Зенека ваксината се оказа по-добра при положение, че сгафиха и лъгаха? Кое точно не им харесва на "експертите" във ваксината на Модерна? Мангъров ли е тоя експерт?
  Тия журналя-мисирки защо не задават въпроси?

 12. 12 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  А хората, които ще умрат през тези няколко месеца забавяне?! И пет човека да са, а ще са много повече, които можеха да бъдат спасени, пак е престъпление да ги оставиш да умрат, защото те е мързи да вземеш решение или по-лошо, искаш да спестиш пари пт ваксини, за да ги даваш за тръби, кораби и самолети?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":

  > по препоръка на здравните експерти?

  Първо избираш експертите на които да се довериш. После им се доверяваш.

  Ако си избрал грешни експерти от които да търсиш съвет, проблемът е твой.

  Но да се оправдаваш за политически решения с фразата 'то е по препоръка на здравните експерти' как да кажа ... не е хубаво да се прави така.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dark":

  > Кои са тия здравни експерти?

  Христо Иванов и Костов.

  Знаете кой ги мотивира финансово.

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  След намаляване натиска върху болниците, намалява и смъртноста.
  —цитат от коментар 8 на Корки


  Не ми изглежда смъртността да намалява! Онзи ден бяхме на 12-то място (след САЩ) по смъртност на един милион. Вчера сме "изпреварили" САЩ по този показател - 1 238 починали на един милион. Единадесето място в света по брой починали на един милион не е причина за хвалене!

 16. 16 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  'След като вчера имунизацията срещу COVID-19 с втората доза от ваксините'
  Реалността: Половината лични лекари желаещи да се имунизират все още не са имунизирани, а галфоните вече тръбят ,че завършили били първия етап. А другарят министър без реален контакт с болни вече е с втора доза. Герберасти, сър

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  "не е икономическо, нито политическо, а здравно. "
  Защо не кажат, кои са тези експерти? То и Борисов често се прави на такъв.

 18. 18 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тsonkooo":

  Да е, вервай на щаба на голите охлюви - гербобизнесмени , но не ръси убедености на кило.

 19. 19 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Кои са тия здравни експерти? Дайте да го видим това медицинско обяснение, хора със средна интелигентност сме, ще разберем. Как така на Астра Зенека ваксината се оказа по-добра при положение, че сгафиха и лъгаха? Кое точно не им харесва на "експертите" във ваксината на Модерна? Мангъров ли е тоя експерт? Тия журналя-мисирки защо не задават въпроси?
  —цитат от коментар 11 на Dark


  Няма кой да задава въпроси... потъваме в мъглата. Аз затова писах под вчерашната статия - нека някой да поиска по закона за достъп на информация - точно кой и кога го е взел това решение (също така и кои са здравните експерти, които са го препоръчали). Да не се окаже, че взето, когато вече се знаеше, че АстраЗенека силно изостават във фаза 3 тестовете от Модерна и Пфайзер. Не е само глупост и некомпетентност.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 20. 20 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Кои са тия здравни експерти? Дайте да го видим това медицинско обяснение, хора със средна интелигентност сме, ще разберем. Как така на Астра Зенека ваксината се оказа по-добра при положение, че сгафиха и лъгаха? Кое точно не им харесва на "експертите" във ваксината на Модерна? Мангъров ли е тоя експерт? Тия журналя-мисирки защо не задават въпроси?
  —цитат от коментар 11 на Dark


  Няма кой да задава въпроси... потъваме в мъглата. Аз затова писах под вчерашната статия - нека някой да поиска по закона за достъп на информация - точно кой и кога го е взел това решение (също така и кои са здравните експерти, които са го препоръчали). Да не се окаже, че взето, когато вече се знаеше, че АстраЗенека силно изостават във фаза 3 тестовете от Модерна и Пфайзер. Не е само глупост и некомпетентност.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 21. 21 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  2 000 000 непоръчани ваксини на Пфайзер от квотата ни в ЕС по 14 евро са жалките на фона на изхарченото за газопровод, Белене и виртуални Ф 16 28 000 000 евро. Без да смятаме колко българи ще умрат или останат със съсипани дробове, сърце и т.н. след преболедуване загубата на икономиката ни от по-късно отваряне ше е с милиарди. Некадърник, пълен некадърник, гербаджия!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 22. 22 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Е как, маман на евчето шмайзел не забогатя приказно и калинките от Шайката покрай нея, нали?!!

 23. 23 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Това разбира се комбинирано с крадливост, защото спестеното от ваксини може да се насочи дрегаде и да донесе 30-70% комисион.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Весело

  "Собствениците на аптеки отчитат спад на натиска, дефицити почти няма"

  Хамилтон Ф??? Как е с твоите аптеки?😇

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25 Профил на Chicho_Gosho
  Chicho_Gosho
  Рейтинг: 665 Весело

  Томиславе, като говориш глупости и лъжеш като щефа Барба Ганьос, освен разни гербидж-пролетарии, мислиш ли, че някой друг ти вярва? Медицинските експерти казали, че е по-добре да те ваксинират с ваксина с 50% протекция, а не с ваксина с 95% протекция? :):):) Ако това са ти медицинските експерти - дано да не се налага някога тези хора да те лекуват, Томиславе ... :):):):)
  Ваксинирай се ти с еФтинджоса, заедно с гербидж-троловете, пък за нормалните хора оставете на Пфайзер и Модерна ваксините, по медицински причина все пак ще го направите :):):) Да не забравим и "случайността", че от поръчката на милионите ваксини на Астра-Зенека ще спечели мамето на евродупетатката Ева Паунова-Майдел или това е чиста случайност? :):):):) Това не е ли медицинска причина? :):)

 26. 26 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  За Здравето на Евроснахите ! И техните МАЙКИ !

 27. 27 Профил на честита промяна
  честита промяна
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Вчера обиколих 10 аптеки да търся тест за антитела. Единствено в "Марешки" имаха 2 бр.

 28. 28 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Весело

  Вчера обиколих 10 аптеки да търся тест за антитела. Единствено в "Марешки" имаха 2 бр.
  —цитат от коментар 27 на dma12587967


  Пусни едно съобщение на Хамилтъна, веднага ще те уреди😁👍

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 29. 29 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Положението в България към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  172.820 приключени случая
  164.255 оздравели (95%)
  8565 починали (5%)

 30. 30 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1303
  България - 1238
  Румъния - 901
  Гърция - 528
  Сърбия - 433
  Турция - 285

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#27] от "dma12587967":

  В странни аптечки си ходил...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  Голяма борба тече в момента между родни производители, едните от Българския кардиологичен институт, изцяло свързан с Чайкафарма не спира да рекламира техния препарат Моривид, бившия председател на този "институт" даваше интервюта, обикаляше тв студия, колко е незаменим този препарат, и преди дни почина. Днес сутринта една професорка от същите тези - доц. д-р Яна Симова, по "Хоризонт" буквално не можа да се спре пак да го рекламира, че журналистката едва успя да я прекъсне. И днес получавам съобщението:

  Bulgarian Cardiac Institute
  "П Р Е Д У П Р E Ж Д А В А

  широката общественост и лекарите  Активно разпространяваната, високорискова и опасна за здравето и живота на населението информация относно лечение на COVID-19 с ивермектин и опитите този регистриран за хуманна употреба в петък, 15 януари 2021 г, продукт (за лечение на стомашно-чревна стронгилоидоза) доскоро да бъде предписван в самоделни таблетни и капсулни форми не могат да бъдат неглижирани. Въпреки обявявената в медиите едва преди дни регистрация на продукта от дълго време лекари незаконно го предписват като „чудодейна панацeя“ за лечение на COVID инфекция на пациенти, някои от които впоследствие са развили двустранна пневмония.

  Употребата, предписването на хора и разпространението на таблетки/капсули ивермектин за лечение на COVID-19 създава огромен риск за здравето и живота на населението. Обединени в борбата срещу инфекцията, обществеността следва да бъде информирана за рисковете от тази шарлатанска и престъпна дейност. Водещите световни и български експерти в областта на лекарственото законодателство, добрата фармацевтична практика и медицината на знанието алармират за многобройните потенциални и реални опасности за здравето и живота, липсата на доказана терапевтична ефикасност и неясна токсичност."


  Това е, не лекари, а търговци в бели престилки. Жалко и престъпно, ама не им пука, че държим челното място в света по починали в ковид отделенията..

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  Ивермектин-а съвсем скоро ще е по аптеките, производител "Хювефарма" на Кирчо Домусчиев...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на Brighty
  Brighty
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Още вчера прогнозирах, че инфлуенсъра г-н Алибегов се използва като гумено пате за взето вече решение - да почнем пак да пълним джобовете на мутрите-ресторантьори, напук на здравето на българите. ГЕРБ е опасен за Вашето здраве! - това трябва да пише на бюлетината на шайката.

 35. 35 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Ахаххаха кога да очакваме Локдаун 3? Българите не проумяха ли, че така ще караме още една година докато всички не фалират?

 36. 36 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Кухата тиква е готов отново да направи така, че да поведем най-честите статистики, само и само да не подпомогне директно бизнеса...

 37. 37 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  За НЕносене на маски трябва да се глобява!

  Или 10 пръчки на голо, като в Тайлан и други напреднали страни в законодателството!

  Машини прости, народ неук.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Ако решението беше здравно, щяхме да имаме от всеки вид ваксини по 10 милиона бройки и пълен локдаун, докато не мине имунизацията. А правителството щеше да покрива щетите от мерките. Но решението е икономическо - евтини ваксини и отваряне на баровете :)

 40. 40 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 88 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":

  До сега не съм пропускал да упражня правото си на глас и никой от тия дето са в парламента през последните 10 години не съм избирал. Единствено се виня, че още са живи.

 41. 41 Профил на div_petel
  div_petel
  Рейтинг: 37 Неутрално

  "Председателят на щаба Венцислав Мутафчийски обърнал внимание, че почти всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вариант на коронавируса, който е много по-заразен."

  Е това как го разбраха искам аз да знам... Сигурно PCR теста светва, червено ли или пък пиука нещо? Струва ми се, че всеки си говори каквото му дойде на устата без никакво научно покритие.
  Айде спрете се малко. Така само унищожавате доверието, което хората имаха във вашата професия.

 42. 42 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1330 Весело

  А залите за танци няма ли да се отворят формално? Те, в голямата си част, така и не затвориха реално. Залите за фитнес също ... :-)

 43. 43 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 57 Неутрално

  В Европата дека са отворени ресторантите ?!
  Отделно - Откакто са затворени ресторантите приходите в бюджета са увеличени ! Обясннието е че парите давани в ресторантите сега се харчат за неща, които реално се отчитат като оборот. Ти да видиш....

  caterpillar
 44. 44 Профил на Brighty
  Brighty
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Нямам никакво съмнение, че след като двете мутри са договорили условията, разговорът на кожените фотьойли е протекъл по следния начин:
  Управляваща мутра: Али, бегай сега, намери там две-три мисирки да раздуят, че ако не отвориме твойте ресторанти, че правите въстание. Чу ли ме?
  Ресторантьорстваща мутра: Слушам, Бос! Има там неколко, сега че им звъннем да пишат, че дигаме бунт, ако още се грижи некой за здравето на ората. Майната им на тея тулупи, не ми пука за тех, да идват да ги раним с боклуци, че джобовете ми виснаа!
  Управляваща мутра: Айде бегай!

 45. 45 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  " е предложил да работят до 22.30 ч. с 50%"

  Убеден съм , че в ресторантите ще е гръб до гръб, а персонала с маски на брадата, както си беше в началото на есента.

 46. 46 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#42] от "Иполит Матвеевич":

  Танците си работят

 47. 47 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Предстои предизборно отваряне и понеже хоризонтите на мутромилиционерите стигат до барчета, кафенета, чалготеки и ресторантчета тип бира скара... тях първо ще отворят.

 48. 48 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 942 Любопитно

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  Това точно така ли е публикувано? Така, Булгариан цардиац институте, и с всичките стилови и правописни грешки, с които трудно някой може и матура да изкара?

 49. 49 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 942 Весело

  До коментар [#30] от "xkoleva":

  В Сърбия смъртността е колкото каже Пи!коустия (Александър Вучич), не им вярвай.

 50. 50 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 721 Любопитно

  Айде сега ново 20, не ми били медицински експерти ми просто така станало, никой няма обяснение как така сме поръчали диспропорционално много ваксини на AstraZeneca и сме се отказали от Pfaizer и Moderna... Народното събрание дало мандат и ЕК така направили, а изпълнителната власт изобщо няма нищо общо..

  Отново се оплитат в лъжи, но лошото е, че пак ще им се размине

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 51. 51 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 942 Весело

  До коментар [#1] от "Patsis":

  Ти си много прав обаче.

 52. 52 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1330 Весело

  До коментар [#46] от "Славейко":

  Танцовите зали, които работят, работят нелегално. Формално са затворени от 27.11.2020 ... :-)

 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  До коментар [#48] от "Славейко":

  Да, точно така, откъс, а това е цялото:

  Bulgarian Cardiac Institute
  П Р Е Д У П Р E Ж Д А В А

  широката общественост и лекарите  Активно разпространяваната, високорискова и опасна за здравето и живота на населението информация относно лечение на COVID-19 с ивермектин и опитите този регистриран за хуманна употреба в петък, 15 януари 2021 г, продукт (за лечение на стомашно-чревна стронгилоидоза) доскоро да бъде предписван в самоделни таблетни и капсулни форми не могат да бъдат неглижирани. Въпреки обявявената в медиите едва преди дни регистрация на продукта от дълго време лекари незаконно го предписват като „чудодейна панацeя“ за лечение на COVID инфекция на пациенти, някои от които впоследствие са развили двустранна пневмония.

  Употребата, предписването на хора и разпространението на таблетки/капсули ивермектин за лечение на COVID-19 създава огромен риск за здравето и живота на населението. Обединени в борбата срещу инфекцията, обществеността следва да бъде информирана за рисковете от тази шарлатанска и престъпна дейност. Водещите световни и български експерти в областта на лекарственото законодателство, добрата фармацевтична практика и медицината на знанието алармират за многобройните потенциални и реални опасности за здравето и живота, липсата на доказана терапевтична ефикасност и неясна токсичност.

  Странични ефекти:

  Американската асоциация за тропическа медицина и хигиена публикува свое изследване от 2018 г., докладващо за сериозни неврологични реакции след употреба на ивермектин.

  В статия от 14 януари, 2021 г., проф. д-р Георги Момеков, Председател на Българското научно дружество по фармация и преподавател в катедра "Фармакология, фармакотерапия и токсикология" на Фармацевтичния факултет на Медицинския университет – София твърди: „На този етап няма научни доказателства, които да позволяват ивермектин да се използва широко и да влиза в протоколи за фармакотерапия на COVID-19. Няма европейска страна, в която това да е разрешено от лекарствена агенция за случаи на COVID-19“.

  Доц. Петър Атанасов, началник на Ковид отделението в „Пирогов“: „Проучвахме и ивермектин, макар че от самото начало бяхме несъгласни с протокола за провеждането на това проучване. Дори спряхме набирането на пациентите, защото в един от случаите пневмонията се разви много бързо. Спряхме проучването. Нещо повече – през декември при нас постъпиха 11 пациенти, самолекували се с ивермектин, с напреднали пневмонии. Единият пациент завърши летално, затова на нито един човек с пневмония не бих дал това лекарство за сметка на антибиотичното лечение, например. Самолекувалите се с ивермектин идват полуживи при нас.“

  Липса на ефикасност:

  Нидерландският Институт по онкология публикува ретроспективно изследване върху пациенти с тежка форма на COVID-19 през ноември 2020 г. Заключението на екипа от учени е, че липсват доказателства за ефикасността на ивермектин в стандартни дози; (а високите - конски - дози никой дори не е посмял да изследва върху хора).

  И още:

  През м. декември 2020 г. FDA предупреждава, че ивермектин не е одобрен нито за превенция, нито за лечение на COVID-19. Американската агенция информира за следните странични ефекти: кожни обриви, гадене, повръщане, диария, болки в стомаха, подуване на лицето или крайниците, нежелани неврологични събития (световъртеж, гърчове, объркване), внезапно спадане на кръвното налягане и увреждане на черния дроб (хепатит).  Скъпи български лекари,

  Уважаеми пациенти,

  Въпреки множеството подвеждащи медийни публикации, „експертни“ твърдения на шарлатани, всякакви опити за легитимиране на този продукт като „вълшебно лечение на Ковид“ при хора, моля, доверете се на безпристрастната научна информация и разумната си преценка, за да запазите здравето и живота си. "
  С уважение,

  доц. д-р Яна Симова, д.м., и.д. Директор на БКИ, Ръководител на научноизследователската група ‘Пост-COVID-19 синдром’ и Началник Отделение по Кардиология в МБАЛ „Сърце и Мозък“, Плевен

  проф. Тони Веков, д.м.н., Председател на СД на БКИ, София

  проф. д-р Николай Димитров д.м.н., Медицински директор на БКИ и Началник Клиника по Кардиология в МБАЛ „Сърце и Мозък“, Плевен

  проф. д-р Пламен Божинов, д.м.н., Началник Клиника по Нервни болести в МБАЛ „Сърце и Мозък“, Плевен

  проф. д-р Николай Пенков, д.м.н., Изпълнителен Директор на СБАЛК- Варна


  Този Момеков и той не е "случаен"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 54. 54 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":> по препоръка на здравните експерти?Първо избираш експертите на които да се довериш. После им се доверяваш.Ако си избрал грешни експерти от които да търсиш съвет, проблемът е твой.Но да се оправдаваш за политически решения с фразата 'то е по препоръка на здравните експерти' как да кажа ... не е хубаво да се прави така.
  —цитат от коментар 13 на Ан Он


  Ами такива сте всички гербери, лъжете, мажете и крадете.

 55. 55 Профил на Democrat
  Democrat
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Един тип ми обясняваше че вирусът американците го пръскат от самолети и земята като се върти се пръскал навсякъде

 56. 56 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 692 Неутрално

  УТРЕПАХТЕ ГИ ОТРАСЪЛИТЕ СА ШЕ РЕАНИМИРАТЕ ТРУПОВЕ

 57. 57 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 889 Неутрално

  "Председателят на щаба Венцислав Мутафчийски обърнал внимание, че почти всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вариант на коронавируса, който е много по-заразен."Е това как го разбраха искам аз да знам... Сигурно PCR теста светва, червено ли или пък пиука нещо? Струва ми се, че всеки си говори каквото му дойде на устата без никакво научно покритие.Айде спрете се малко. Така само унищожавате доверието, което хората имаха във вашата професия.
  —цитат от коментар 41 на div_petel


  Това се разбира, като се направи биохимичен анализ. А ВМА има пълен капацитет за такива. Възниква въпроса как реагираха бойчето и разбойниците му на тази информация? Ако всеки пети тест показва бързо разпространяващия се вирус, това означава, че за около 10 дни ще достигнем нивата от ноември.
  п.п. Досега Мутафчийски не е подвеждал никого, но поради популизъм правителството много често след месец май е игнорирало неговите заключения и препоръки.

 58. 58 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  За кой ли път ни се разиграва шоуто - ЦАРЯТ ДАВА, ПЪДАРЯТ НЕ ДАВА.
  Слава Богу, остава още малко време да гледаме и слушаме този паталогичен нарцисист.

 59. 59 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 173 Неутрално

  Един тип ми обясняваше че вирусът американците го пръскат от самолети и земята като се върти се пръскал навсякъде
  —цитат от коментар 55 на Democrat


  Така е, но понеже са прости го пръскат най-вече над САЩ.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Целта на отварянето е заразените към деня на изборите да са толкова много, че хората да се страхуват от заразяване и да е малка избирателната активност. Така тиквата си гарантира зависимост на НС от ГЕРБ. За ГЕРБ няма стойност човешкия живот. Гарантирано от ГЕРБ!

 62. 62 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 178 Неутрално

  идва мутрата и отваря всичко
  —цитат от коментар 60 на Tulup_123

  По принцип, ако се гледа буквата на закона, премиер-министърът е пръв между равни и няма право да нарежда на министрите кой какво да направи. Неговите функции са координационни и той не им е началник. Но откакто ГЕРБ са на власт, реално няма институции и няма друга власт, освен на "жипката" и на мутрата в нея.

 63. 63 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 706 Гневно

  Свинчугите ще отварят чалгаджийниците, щото онея пискат. На баш свинкята не и пука за здравето на хората, важно е мутрагените да са доволни и да пълнят шкафчето.

  П.п. България е имала право да заяви 18 млн. ваксини, защо е заявила само 12 млн.? Питайте бе, журналя или ви е страх....

  Мома, връщай 12 и 12А!
 64. 64 Профил на Shiznitz
  Shiznitz
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Бахти държавата дето кръчмите са с приоритет пред училищата. Бойко поддава където натискат. Кръчмарите натиснаха, но на учителите им хареса да си пеят урока пред камерата, без нужда да озаптяват стадо бизони, и без да им пука че отсреща никой нищо не научава.

 65. 65 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Идеята за ресторантите е много лоша. Така отново ще вкараме вълка в кошарата.

 66. 66 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Идеята за ресторантите е много лоша. Така отново ще вкараме вълка в кошарата.
  —цитат от коментар 65 на валентин николов


  Най-вероятно умишлено ще целят точно около изборите положението да е много тежко и избирателите да си стоят по къщите. За да си гарантират служебна победа с твърдия електорат и подкупената администрация.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 67. 67 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  "Председателят на щаба Венцислав Мутафчийски обърнал внимание, че почти всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вариант на коронавируса, който е много по-заразен."Е това как го разбраха искам аз да знам...
  —цитат от коментар 41 на div_petel


  Пецерето не намира вируси, а конвертира с химикали рнк в днк, последната почва да я удвоява на цикли и после по зададен геном прави обосновано предположение, че може да има коронавирус (дали в момента или от предишни времена никой не знай). Понеже не се търси по пълен геном, не се знае какъв точно коронавирус има.
  Др Мутафчийски е искал да каже, че понеже се търси по част от генома, 20% от новите резултати се различават от останалите и се приема че туй е новия английски къде ваксините не го ловят.
  Сега се очаква да потръгне и новият немски, дето е още по - нов и от английския
  https://trud.bg/в-германия-откриха-нов-щам-на-коронавируса/

 68. 68 Профил на Shiznitz
  Shiznitz
  Рейтинг: 15 Любопитно

  Тия новите щамове да им викаме COVID-20 направо.

 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  До коментар [#33] от "hamiltonf":

  Обясни им, но с посочени цени за хлорохиновите препарати... как от 3,20 лв стана на 72 лв от Чайкафарма....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  До коментар [#69] от "chichka":

  Пуснаха го на 60 лв. скл. цена., но нямаше никакъв интерес, тяхната машина от лекари, изписващи го на всяка цена, не се бе задействала, и веднага го намалиха на 30 лв. скл. цена, после, след като се "задействаха" - реклами, участия къде ли не, вдигнаха цената на 60 лв., даже тази промяна я заснех и я изпратих на "Дневник", но нищо.
  Звъннах им аз на тези другари от ЧФ, и ги питам, що така бе, другари, вдигате двойно цената?! Културно ми отговориха, формулата била рязко поскъпнала...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3701 Весело

  Борисов предлага!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Но проблем, Сапунка така продължава и това, вече са го давали : сега Дон Боско отваря моловете и кръчмите след месец идва, третата вълна от коронодрамараа и парни затварят, защото са открили нов щам в Танганайка и така до 127 серия пардон вълна...

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Само аптеки и лаборатории забогатяха при тази криза с вируса.

 74. 74 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Е, то беше ясно, че "добрият" башия ще се "погрижи" за хората и бизнеса и ще предложи отваряне на кръчмите :)

 75. 75 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Оня ден министърът се обясняваше, че имало "социални лешояди", които подвеждали хората . Не било вярно, че България се била отказала от ваксината на Пфайзер. Имало квортен принцип в ЕС. Не зависело от нашите. Томислав Дончев пък разправя, че решението било здравно обусловено. Сега се оказва, че май сме се отказали и че "лешоядите" май не са чак тъй криви :)

 76. 76 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 237 Неутрално

  В Танзания съм, тук никои не носи маски и всичко работи!
  Уникална природа, който може да види Серенгети и Килиманджаро

 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Весело

  Велик е българският НОЩ! Велик, велик, велик!
  39563 активни случая в България /т.е. заразени - починали - оздравели/.
  12082 под карантина.
  Т.е. по официални данни 27481 активни случаи на болни от ковид не са под карантина!

 78. 78 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Само объркват хората и службите с тоя ред на ваксиниране.
  А е много лесно!
  Редът на ваксиниране трябва да е както е рефът за преминаване през нерегулирани кръстовище.
  Първо минават (ваксинират) тия с бурканите, миниСтри, депутатите и подобни шкембовци.
  После минават шкембовци без буркани, по нисък ръст политици, чиновници и подобни.
  Те ще са в конкуренция с тия дето минават кръстовището с коли струващи над 100 хиляди.
  След тях са обикновенните мутри.
  После претендиращите че са мутри.
  После тия дето са склонни да дадат подкуп, което включва и братята роми.
  После всички останали.
  Лесно, а?
  Ама не са се сетили.
  Ама нищо, то пак така ще стане, нали?

 79. 79 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  До коментар [#70] от "hamiltonf":

  +++ Преди време едни доктори се опитаха да ме вържат доживотно за ПРАДАКСА. Та разрових се, изучих го, изчетох няколко международни конференции, два докторски форума.... и никога не го купих.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 80. 80 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Преди две седмици чух разговор между двама собственици на заведения в Бургас. Хората си говореха как от 1 -ви февруари отварят.
  Това е решено/договорено отдавна. В момента гледате цирка на главния клоун, който трябва да оправдае пред материала това действие.
  То повечето работи в кенефа са така.

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Няма да похабят и първата я.

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#79] от "chichka":

  Престъпници в бели престилки, хич не ги интересува какво ще стане с теб, важното е да си полочават чакалъка. Добре, че си много опитен :)

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#80] от "tos_buratino":

  Не е страшно, че ще работят, просто задължително трябва да са на 50% от капацитета с компании не повече от 6 човека.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  До коментар [#82] от "hamiltonf":

  ++ Веднъж джихито ми беше бесен на нещо и се изтърва как работят "дистрибуторите" на лекарства. И ти го знаеш!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 85. 85 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2893 Неутрално


  Хората трябва да имат готовност за нова вълна на епидемията
  Равнис, мирно! Готооови!
  Маски под нослетата!!!!

 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#84] от "chichka":

  Не са дистрибуторите, а производители, от по-калпавите, големите компании имат вече етичен кодекс, и го спазват много старателно.. Корумпиращи фирми, чрез своя медицински и/или търговски представител обясняват на лекаря как ще го "стимулират", ако еди какво си и как си. Това е.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3228 Неутрално

  До коментар [#64] от "Shiznitz":

  Че, ей - ами ти така като нищо ще вземеш да забраниш и алкохола щото е вреден
  Разбира се кръчмите са важни и то много.
  Кво ме интересува че ти не ходиш
  Аз ходя

 88. 88 Профил на komutatoe
  komutatoe
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Според мен, използването на водни оръдия и сълзотворен газ при разгонването на уличен протест на кръчмари ще получи към 95% одобрение от българите. Едни ефективни и солени актове и последващи наказателни постановления на същите тези тарикати, решили еднолично да отварят в нарушение на мерките, ще имат отличен възпитаващ ефект за всички по нашите ширини.
  Дано някога доживея да видя някой като Стамболов, който да направи подобно нещо и да остане в историята.

 89. 89 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#79] от "chichka":

  Добре че си се усетил на време, човек трябва много да внимава особено със разни измислени лекарства дето не можеш да минеш без тях :)

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  " упълномощила с решение на парламента Европейската комисия да действа от нейно име при поръчките."
  Никаква отговорност. Затова няма достатъчно ваксини в България.

 91. 91 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5477 Разстроено

  Хората трябва да имат готовност за нова вълна на епидемията, макар в момента да има спад в броя на заразените, предупреди пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова.
  __________________________________________________

  Ще има колко им трябват "вълни", докато успеят да ни ваксинират всички!

 92. 92 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Като видя гн Алибегов ми се отщява да ходя на заведение.

 93. 93 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  Някой знае ли, колко данъци внасят тези разгневени джентълмени.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK