София получава почти 1 млн. лв. за почистване на Искър и велоалея край реката

София получава почти 1 млн. лв. за почистване на Искър и велоалея край реката

© Правителствена информационна пресслужбаМинистерският съвет отпуска на столична община 965 хил. лв. за почистване на коритото на река Искър от язовир "Панчарево" до летище "София" и изграждането на вело и пешеходни алеи покрай реката. Това реши днес правителството.


Министрите разпределиха на заседанието общо над 3.73 млн. лева, предназначени за премахване на последствията от последните наводнения. Най-голяма част от сумата - 1.155 млн. лв. са за Община Костинброд. Там придошли реки заляха село Петърч и част от Костинброд.


Общо на 947 310 лева получава община Лъки. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки - Крушово - Манастир.


Община Гоце Делчев ще бъде подпомогната от правителството с 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на р. Туфча и улица в с. Брезница.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK