Теч се появи на метростанция "Бул. "Цариградско шосе", но е спрян според Стоян Братоев

Зала на метростанцията на бул. "Цариградско шосе", която води към коридора за жк "Дружба-2".

© Максим Караджов

Зала на метростанцията на бул. "Цариградско шосе", която води към коридора за жк "Дружба-2".Избори 2022

Теч се появи в зала на метростанция "Интер Експо център-бул. "Цариградско шосе". Проблемът не е сериозен, а и е извън тунела на трасето и движението няма да бъде спирано, заяви инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД за "Дневник".


Капе от месец, но в последните два дни се усили и идват работници да го ремонтират, обясни служителка, която почиства метростанцията. Мястото на теча е до асансьорите, с които се слиза до подземния пешеходен коридор към жк. "Дружба-2".


Вратата, която води към пешеходния коридор за "Дружба-2"

© Максим Караджов

Вратата, която води към пешеходния коридор за "Дружба-2"
"Там са две конструкции - тунелът и вертикална шахта. Между тях фугата е "заработила". Там екипите работят и вече почти го спряха. Сега трябва само да се възстанови мазилката горе, където са работили. Това е извън метрото и въобще не става въпрос за спиране на движението", обясни инж. Стоян Братоев.


Пукнатина в обсега на теча на метростанцията на бул. "Цариградско шосе"..

© Максим Караджов

Пукнатина в обсега на теча на метростанцията на бул. "Цариградско шосе"..


Перловската река е причина за теча при станция "Хаджи Димитър"


По-сериозният теч, появил се по трасето на третата метролиния при станция "Хаджи Димитър", ще изисква доста време за отстраняването му, каза Братоев.


Още при строителството метрото на същото място е избила много вода. Тогава фирмата-изпълнител на обекта "Трейс Груп Холд" АД е успяла да спре теча като са инжектирани големи количества бетон в земните пластове.


"Укрепиха го тогава, но сега отново Ще го оправят, но ще трябва време, но не мога да кажа колко. Проблемът идва от старото русло на Перловската река. Правена е корекция на реката и тя е вкарана под земята, а където е течът е старото й русло", поясни Братоев.


В отсек от 20 м между спирки "Театрална" и "Хаджи Димитър" релсовият път е изместен с 5 мм. Налага се демонтаж на релсите и траверсите, за да се установят повредите и да се прецени какви мерки трябва да се предприемат, посочи той.


От вчера вечерта третата метролиния стига само до станция "Театрална". До отстраняването на проблема са осигурени автобуси, които превозват пътниците до крайната метростанция "Хаджи Димитър".

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK