На живо

Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Георги КожухаровВъпреки очакването властите да разхлабят мерките срещу коронавируса, това се случи само за учениците от 5 до 12 клас, които по график ще учат присъствено. Затова собствениците на заведения обявиха, че излизат на протест на 27 януари, а след това ще решат какво да правят. Управляващите мотивириха нежеланието за разхлабване на мерките със силно заразния вариант на вируса, открит във Великобритания, заради който останалата част от Европа обмисля нова затягане на мерките.


Междувременно актуалните данни за заразата показват продължаващ плавен спад на новите случаи, лекуваните в болница и на починалите, а половината от областите в България вече са извън тревожната червена зона на заболеваемост от COVID-19, в която засегнатите са над 120 души на 100 хил. население, а за първи път от края на октомври насам има област с под 60 души.


За последното денонощие са открити нови 482 случая на зараза при направени 8 067 теста.
Продължава да расте броят на излекуваните, за каквито се смятат всички, на които карантината е изтекла и без допълнителни изследвания. За последните 24 часа те са 4600 или 112% ръст за седем дни. Двуцифрено (с 22%) за седмица се свива и броят на починалите - до 37. Ваксинирани през последното денонощие са 1901, с което общият брой поставени дози е 24 127.
"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса. Картината по света можете да видите тук.

Нидерландия въвежда нови и по-строги мерки, сред които и "двойно тестване" на пристигащите в страната с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев" и "червен" код, сред които и България. Считано от полунощ на 23 януари пристигащите трябва да представят негативен резултат от бърз антигенен тест за COVID-19, извършен до 4 часа преди качването на борда на самолета или ферибота до Нидерландия. Остава и изискването за представяне от всички пътници на негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане в Нидерландия с въздушен, морски, железопътен или автобусен транспорт. Ограничителната мярка не важи за пристигане в страната с автомобил, както и за гражданите на възраст под 13 г.

Здравният министър Костадин Ангелов ще направи предложение епидемичната обстановка в страната да бъде удължена с 3 месеца. Това се разбра по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия. В момента епидемичната обстановка в България е обявена до края на януари.


Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Георги Кожухаров


Удължаването на извънредната епидемична обстановка само по себе си не води до промяна на ограниченията заради епидемията от COVID-19. Докато обаче страната е в извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването има правна възможност да издава бързо заповеди, с които да се регулират свободното движение и търговия. България е в извънредна епидемична обстановка от средата на май, като преди това страната беше за повече от месец в извънредно положение. През март и април бяха най-строгите ограничения в страната.


Защо решението за отхлабване на ограниченията се отлага – тук.

Асоциация на хотелиери и ресторантьори иска спешна среща с премиера

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява за спешна среща с премиера Бойко Борисов след като днес се очакваше, но не бе разрешено на заведенията да отворят. На нея те искат да се говори "без емоции и лозунги" за проблемите на бранша след година работа в усложнена обстановка.


Настояват след като спазват всички мерки да получат отговор, ако заведенията останат затворени или бъдат само частично отворени какви ще са компенсациите за бизнеса и служителите. "Обезщетенията са изключително важни, но още по-важно е те да се получават навреме, тъй като бизнесът и персоналът разчитат на тях за своето оцеляване", посочват от БХРА. Искат и яснота кой от кабинета носи отговорност за забавеното изплащане на компенсациите.

Организацията настоява компенсациите за персонала да бъдат увеличени от февруари до 100% от заплатите и от 20 на 30 на сто от оборота за бизнеса.

Организацията поставя срок до 26 януари за такава среща. Преди ден тя се оплака, че не е поканена като други организации на разговор с властта за отварянето. Засега не е заявила, чеще участва в протеста, заявен по-рано.

Собствениците на заведения излизат на протест

Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Собствениците на заведения обмислят как да реагират след като властите не взеха решение да бъдат отворени, нито се ангажираха с конкретна дата за това. През последните дни в разговори с министри браншът бе поискал да отвори на 1 февруари, а властите това да стане на 18 февруари, без нощните заведения. Днес обаче бе казано, че евентуално отваряне ще ес обмисля след края на месеца и в зависимост от данните за заразата.


По-късно се очаква собствениците на заведения да съобщят дали ще осъществят заканата си да отворят в един ден всички в знак на протест по примера на колегите си в Италия. Междувременно пред "Медиапул" Ричард Алибегов, председател на една от организациите - Асоциация на заведенията в България, обяви, че се върви към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари.


От другата активна организация - Съюз на собствениците на заведения, още не са взели решение за такава мярка. Междувременно обаче на страницата му във "Фейсбук" бе обявен протест под надслов "Марш към свободата" пред Министерския съвет на 27 януари, в 12 часа. В плаката на протеста е включено и логото на Асоциацията на заведенията.

"Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим", пише в събитието.

Повече по темата четете тук.

За преброяването има резервен план, който може и да не работи

При усложняване на епидемичната обстановка, която не би позволила да има преброяване на терен на населението и жилищния фонд в България, Националният статистически институт има резервен план. "Ще проведем най-вероятно електронно преброяване и после ще се опитаме чрез административните регистри да допълним информацията", обясни пред БТА Магдалена Костова, директор "Демографска и социална статистика". По план преброяването трябваше да започне сега, но заради епидемията с решение на правителството е насрочено за септември.


Тя обаче посочва, че резервният план за преброяване не е съвсем приложим, защото в страната регистрите все още не са на необходимото равнище и все още липсва връзка между някои от тях.


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Георги Кожухаров

През февруари и март се чакали стотици хиляди дози ваксини

През следващата седмица в България се очаква да пристигнат още 14 040 дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", които ще компенсират непристигналата тази седмица част, се разбра по време на брифинга на здравните власти. Остава от тази компания да се доставят още 2500, които ще се компенсират през февруари. Тогава се очакват 83 хил. дози, а през март – 104 хил. От другият производител - "Модерна", до края на март се очакват 54 хил. дози, а следващата доставка от 3600 дози се очаква на 25 януари.


Богдан Кирилов, директор на Изпълнителна агенция по лекарствата, обясни, че забавянето в доставките е заради пренастройване на производството, за да се увелича количествата. Ако становището на Европейсакта агенция по лекарствата, което се очаква идната седмица, за ваксината на "АстраЗенека" е положително, по първоначална индикация ще получим през март стотици хиляди дози, допълни Кирилов.

Няма забавяне в процеса на ваксиниране срещу COVID-19, каза председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов. По думите му досега са били имунизирани 46 на сто от желаещите лекари, 23 на сто от желаещите медицински сестри, 19 на сто болничен персонал и др. Ваксинират се и лекари по дентална медицина и фармацевти, допълни още Гигов.

Борисов дава заден ход за смекчаване на мерките

В деня, когато се очакваше да се обяви решението за смекчаване на мерките след 31 януари, премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че отлага решенията и че единственото сигурно е връщането на учениците в клас. Става дума за учениците над 5 клас и по утвърден график с непълни паралелки. Влизайки със закъснение на традиционната пресконференция на здравните власти той аргументира това с тревожните данни от страните в ЕС, където силно напредва новият вариант на вируса, открит първо във Великобритания. Малко преди това за тези данни говориха главният здравен инспектор Ангел Кунчев и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.
"Оптимизмът на базата на днешните показатели много рязко докторите го опровергават", обяви той. Добави, че от близо 30 хил. заведения само 6300 са подали заявления за подпомагане като остави анализа на хората. Подчерта, че рискът от новия вариант на вируса е голям и ще се наблюдава ситуацията до 31 януари и тогава отново ще се прецени какво да се разхлабва.

Хората в ЕС от много време са затворени по домовете. Представете си да сте 2-3 месеца в 18 ч. по къщите, само си представете днес да обявим това нещо, което е в Германия, Франция, Холандия и т. н., подчерта Борисов.


Ние засега сме като оазисче по мерките и това, което сме направили. Рискът при този оптимизъм е да отпуснем много мерките и това да доведе до голяма заболеваемост, която да не може да се овладее.


Бойко Борисов,

премиер


Допълни, че от друга страна, продължаване на настоящите мерки след края на януари означава и още 100 млн. лв. допълнително за помощи за затворените бизнеси, нови нотификации до ЕС за тях, а в допълнение затворените бизнеси не допринасят за ръста на икономиката.


Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Велко Ангелов


Повече четете тук.

Ангел Кунчев: Заради новия вариант на вируса не трябва да се бърза с разхлабването

Да, ние се намираме в чудесна ситуация, но ако избързаме и предприемем мерки за крайно разхлабване, много бързо ще се сблъскаме с ефекта от новия вариант на вируса, предупреди главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обяви, че снощи е имало заседание на представители на здравните власти от целия ЕС. Те са споделили, че новият вариант на вируса е довел до много заразени във Великобритания, Ирландия и Нидерландия.


"Хубавото е, че не води до по-тежко заболяване, но се разпространява много по-бързо. Между 10 и 100 пъти по-голяма концентрация от него се открива в носоглътката на изследваните", посочи той. Обясни, че ако сега 10 души заразяват 5-6 души в България, във Великобритания 10 заразяват 27.


"Това предстои да се случи в Европа, кога ще стигне до нашите граници - надявам се да сме по-подготвени с ваксините и болниците. Но това никак не е оптимистично", заключи Кунчев.


Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Велко Ангелов

Здравните власти дават традиционната си пресконференция

Очаква се част от противоепидемичните да бъдат премахнати, а други – смекчени.


Мерките бяха въведени със заповед на здравния министър и влязоха в сила на 27 ноември, а впоследствие с друга негова заповед действието им бе удължено до края на януари.


Валери Симеонов: Рискът в училищата е по-голям от ресторантите

Не виждам смисъл на 4 февруари да се върнат големите ученици в училища, а да не бъдат отворени заведенията. Винаги рискът е където има голямо струпване, обяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Посочи, че не може общуването в училищата да се сравнява с ресторантите, където отделно семейство или компания сяда на отдалечена от другите клиенти маса. Той не подкрепи заплахата от заведенията да отворят протестно като посочи, че това ще напълни хазната с глоби.
"Не мисля, че нещо лошо ще стане да работят заведенията до 23.30 ч., но в нощните заведения рискът е като на мач, където трибуните са пълни с хора. Няма как в нощно заведение да се пази дистанция, мерките там са невъзможни за спазване и затова трябва да останат затворени", посочи той.

Обяви, че президентът е трябвало да определи максимално отдалечена дата за изборите - 28 май, когато се очаква да има повече преболедували, повече ваксинирани и времето е по-топло, а в него заразата по-малко се разпространява. От желание за реваншизъм обаче определил 28 март, а тогава щели да гласуват твърдите ядра само на две партии. Даде пример с ниската избирателна активност по време на пандемията в Румъния и Франция, където вотът си дадоха малко над 30% от избирателите, за България прогнозира, че 23% ще отидат да гласуват.

Двуцифрено се свива броят на починалите от коронавирус за седмица

Новите случаи на зараза продължават да спадат като за последното денонощие са установени 482, което е с една четвърт по-малко спрямо ситуацията преди седмица, сочат данните от Единния информационен портал. Те са открити при 8 057 теста - 3676 PCR и 4381 антигенни, което е с 12% по-малко в сравнение с преди седмица.


Продължава да расте броят на излекуваните, за каквито се смятат всички, на които карантината е изтекла и без допълнителни изследвания. За последните 24 часа те са 4600 или 112% ръст за седем дни.


Двуцифрено (с 22%) за седмица се свива и броят на починалите - до 37.


Ваксинирани през последното денонощие са 1901, с което общият брой поставени дози е 24 127.


Актуалните данни в графики вижте тук.


Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Очаква се днес управляващите да вземат решение за разхлабване на ограниченията заради епидемията от COVID-19. През последните дни бяха направени различни анонси от правителството и щаба за коронавируса, а собствениците на ресторанти заплашват с протести, ако не им бъде разрешено да започнат работа от 1 февруари.


Според известното досега се очаква да бъдат разрешени спортовете на закрито, а ресторантите и кафенетата да получат разрешение да работят след средата на месеца заедно с моловете. От 4 февруари част от големите ученици се очаква да се върнат присъствено в клас, но паралелките няма да са в пълния си размер.


Коронавирусът в България: Разхлабват мерките, но само за учениците (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Половината от страната вече е извън червената зона по заболеваемост

Половината от областите в България вече са извън тревожната червена зона на заболеваемост от COVID-19, в която засегнатите са над 120 души на 100 хил. население, а за първи път от края на октомври насам има област с под 60 души. Това показва седмичният анализ на данните от националната информационна система, публикуван от здравните власти. Властите измерват заболеваемостта в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни.


Само за последната седмица областите, които са преминали от червената към една степен по-слабо засегнатата оранжева област (с между 60 и 120 души) са се удвоили. Най-тежко засегната остава Враца, която от началото на годината неизменно води класацията по заболеваемост. Броят на заболелите там обаче пада до 186 души на 100 хил. население (срещу 376 в края на миналата година). Следват Бургас (169) и Плевен (169). Най-оптимистична изглежда картината в Разград, където заболеваемостта е 59 на 100 хил.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Удар срещу всички, които роптаха срещу мерките. Ето че работят.
  Дето се казва няколко месеца трябва да имаме търпение и всичко ще се върне към нормалното ежедневие.

 2. 2 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 677 Разстроено

  Март очаквайте нова вълна след февруарското разхлабване. А с ваксините сме до никъде.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#1] от "techops":

  > които роптаха срещу мерките. Ето че работят.

  Под мерките имате предвид инструкцията да се мият ръцетете ли имате предвид ?

  Бившия ЗдравМин откъде е пипнал КОВИД точно при затихването на пандмията ? Кои мерки не е спазвал ?

  કટાક્ષ
 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#2] от "гарата":

  > Март очаквайте нова вълна

  Неминуемо е.

  Физиката казва, че ако повърхността не е абсолютно равна, то има вълнообразни движения. А физиката е наука.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Април месец изследваха безсмислено 1000 човека в Пловдив, за да установят, че само 5% имат антитела. Сега е времето за подобно проучване. Да не се окаже, че минаваме 50%.

 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#2] от "гарата":

  Вълните са навсякъде около нас - вълните на океана, звуците, които чуваме, светлината, повечето явления около нас имат вълнов характер.
  ...
  Под вълна се разбира всякакво колебаещо се явление (периодично или не) в пространството и времето явление, редуване на максимуми и минимуми на каква да е физична величина

  източник:

  https://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Valna-Osnovni-formuli-i-zavisimosti-Difraktciia-i-interferentciia_487.html

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#4] от "Ан Он":
  От любовницата , а след това не си е измил ръцете .
  И сега трябва две седмици да седи под карантина с жена си и всеки ден да обяснява защо и къде се е заразил .

 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  До коментар [#2] от "гарата":Вълните са навсякъде около нас - вълните на океана, звуците, които чуваме, светлината, повечето явления около нас имат вълнов характер. ...Под вълна се разбира всякакво колебаещо се явление (периодично или не) в пространството и времето явление, редуване на максимуми и минимуми на каква да е физична величинаизточник:https://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Valna-Osnovni-formuli-i-zavisimosti-Difraktciia-i-interferentciia_487.html
  —цитат от коментар 7 на Ан Он


  И връзката със статията е???

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Весело

  До коментар [#9] от "padrino":

  5G?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  До коментар [#6] от "Lazarus":

  "Април месец изследваха безсмислено 1000 човека в Пловдив, за да установят, че само 5% имат антитела. Сега е времето за подобно проучване. Да не се окаже, че минаваме 50%"
  ==================
  До дни в образованието започва такова тестване. Аз съм на 25 януари.

  Еретик
 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":

  Коментарът е отговор на уважаемия колега:

  ... очаквайте нова вълна ...
  —цитат от коментар 2 на гарата


  Ако правилно си спомням, вълните ще изчезнат едва когато вселената достигне състояние с нулева свободна енергия.

  Дотогава можем да примеме че са нещо нормално.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  Пак изоставате. Тук вече сме на седемнадесета вълна и 13G.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Весело

  До коментар [#9] от "padrino":5G?
  —цитат от коментар 10 на дерибеев

  😂👍

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2557 Весело

  Радост за очите, песен за душата!
  И дузина гвоздеи в ковчега на злобарите и черногледците.
  Съдбата им е много жестока - каквото и да предприемат, се обръща срещу тях.
  За което сме виновни всички ние.
  Освен потърпевшите, разбира се!

 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1637 Весело

  "Коронавирусът в България: половината от страната вече е извън червената зона по заболеваемост"
  ..............
  Уууууу, незабавна оставка!
  Ботоксовият министър и щабът съставен от калинки работят.
  Искаме си изключения за неплащане на членски внос и не спечелил нито едно дело адвокат Иванов!!!

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  И някъде към 37 мутирали щама вече сме минали.

  Най-кофти мутацията беше тази която е минала през пингвините в Антарктида. Ама се справихме и с нея.

  કટાક્ષ
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Как става тая работа. Цял месец празници, охлабване на мерките пък заболеваемостта намалява.
  Корона-талибаните няма ли да ни "спасяват"?

 20. 20 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3791 Весело

  Коронавирусът в България - собствен прочит на ЕИП.
  Продължава отписването на т.нар. активни случаи и прехвърлянето им към тъй нар. оздравели. Към 24 часа нощес те са били само 29648.
  Като се има предвид, че карантинираните всъщност са били само 12082 преди два дни според здравния министър, а настанените в болница - 3220 нощес, пита се в задачата къде все още се разхождат още едни 14 хиляди активни корононосители?

 21. 21 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3791 Весело

  Короновирусът в България: собствен прочит на ЕИП
  Под яркото слънче на пожарникарската демокрация и мутро-олигархическата пазарна икономика бе постигнат нов рекорд. За два месеца леталността на коронавирусната инфекция бе намалена от 9,7% /11.11.2020-20.11.2020/ до 1,3% /11.1.2021 -20.1.2021/. Това далеч надминава световните постижения.
  За великото българско здравеопазване - ура, другари!

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4202 Весело

  [quote#18:"padrino"][/quote]

  От първите 20 коментара само седем са негови! Има още възможност да троли!

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Добра новина!
  Дано да използваме разумно и ефективно времето, което затегнатите мерки ни спечелиха преди третата вълна!

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  Междувременно путинистите не спят. Бдете

  https://www.yahoo.com/news/hungarian-drug-regulator-approves-sputnik-171314323.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2242 Весело

  До коментар [#9] от "padrino":

  😄 с две думи- никаква

 26. 26 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  До коментар [#20] от "Patsis":

  Последните няколко дни се усетиха ,че карантинните много по малко от активните случаи и взеха да ги намаляват с по 5000-7000 на денонощие ,нямаше логика да имаме толкова активни ,колкото Румъния ,където има три пъти повече болни и загинали пациенти при три пъти по голямо население ,а активните колкото при нас.

 27. 27 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  По страшното е ,че населението масово е настроено против ваксините , всички масово отказват да се записват за безплатни ваксини , не знам на какво разчитат в бъдеще и дали се надяват ,че при новите по заразни щамове ще може да ги поеме здравната система , не са вече едно и две местата и институциите пред които има табели ,че се допускат граждани с антигенен тест или със сертификат за ваксинация против ковид , скоро и пред лекарските кабинети ще се въведе подобна практика .

 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2007 Разстроено

  До коментар [#19] от "petiopit":

  И Вашата не е лесна......

 29. 29 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Весело

  "Продължава да расте броят на излекуваните, за каквито се смятат всички, на които карантината е изтекла и без допълнителни изследвания. "

  НАЙ-ПОСЛЕ доживяхме да прочетем правилното изречение.

  Конгратюлейшънс Дневник👍😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3791 Весело

  Короновирусът в България: собствен прочит на ЕИП
  Под яркото слънче на пожарникарската демокрация и мутро-олигархическата пазарна икономика бе постигнат нов рекорд. За два месеца леталността на коронавирусната инфекция / делът на починалите сред приключените случаи, т.е. починали и "оздравели/ бе намалена от 9,7% /11.11.2020-20.11.2020/ до 1,3% /11.1.2021 -20.1.2021/. Това далеч надминава световните постижения.
  За великото българско здравеопазване - ура, другари!

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3791 Весело

  Коронавирусът в България - собствен прочит на ЕИП.
  Продължава отписването на т.нар. активни случаи и прехвърлянето им към тъй нар. оздравели. Към 24 часа нощес те са били само 29648.
  Като се има предвид, че карантинираните всъщност са били само 12082 преди два дни според здравния министър, а настанените в болница - 3220 нощес /които май също са в карантина?/ , пита се в задачата къде все още се разхождат още едни 14 -17 хиляди активни корононосители?

 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5498 Весело

  До коментар [#2] от "гарата":

  Да кажем, началото на април, но лятото ще се ходи на море, а коледните базари са напълно сигурни.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#6] от "Lazarus":

  Едва ли минаваме 50%. Италианският опит от пролетта го показва.

 34. 34 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2557 Весело

  До коментар [#20] от "Patsis":

  "...пита се в задачата къде все още се разхождат още едни 14 хиляди активни корононосители?"

  Летят и пеят-
  дорде осъмнат
  търсят ума
  и красотата...

 35. 35 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Двуцифрено се свива броят на починалите от коронавирус за седмица - само може да е положително това.

 36. 36 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 637 Любопитно

  По стара българска традиция съм склонен да не вярвам на каквито и да било (позитивни) данни, изнесени от правителство(то). Особено такова, каквото ще се явява на избори след няма и три месеца.

  Тъпак и дегенерат. Аполитичен безродник. Депресиран... от собствената си тъпота.
 37. 37 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Март очаквайте нова вълна след февруарското разхлабване. А с ваксините сме до никъде.
  —цитат от коментар 2 на гарата


  Колкото имаше след Коледа и нова година или след Ивановден/Йордановден. Лъч надежда за продължаване на тиранията ще е потенциалното навлизане на някой нов щам, но за това се съмнявам, че се е случило преди няколко месеца, когато бяха пиковете.

 38. 38 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1302 Весело

  Паникьорите започват да се паникьосват. Има все по-малко паникьосващи новини, с които да паникьосват ... :-)

 39. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  До коментар [#36] от "Помяр":

  Хубав ник...!
  Ако неверието Ви помага продължавайте да се придържате към него, но МОЛЯ не го провъзгласявайте за "стара българска традиция" и не го бъркайте със скептицизма, който стои в основата на здравият Разум!
  Хубав, успешен и усмихнат ден ви желая!

 40. 40 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1348 Весело

  До коментар [#31] от "Patsis":


  пита се в задачата къде все още се разхождат още едни 14 -17 хиляди активни корононосители?
  —цитат от коментар 31 на Patsis


  Из статистисата на МЗ и търговските дружества, за благозвучие наречени болници. :)  Ecrasez l’infâme
 41. 41 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Гладът винаги е по-силен от страха. Просто още не сме огладнели.

 42. 42 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Скоро ще видим последиците от Калофер.

  Ще се мре, яко ще се мре..

 43. 43 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 828 Неутрално

  По страшното е ,че населението масово е настроено против ваксините , всички масово отказват да се записват за безплатни ваксини , не знам на какво разчитат в бъдеще ..
  —цитат от коментар 27 на edin drugii


  Разчитат на Мерките!

  Те бият здраво по Вируса.
  Спасяват Човешки Живот!

 44. 44 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 828 Неутрално

  , не знам на какво разчитат в бъдеще
  —цитат от коментар 27 на edin drugii


  А според тебе Мерките не действат?
  Мангъров е прав , че повечето са идиотщина?

  Кажи си , кажи ...

 45. 45 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#1] от "techops":

  Ами те случаите на заразени започнаха да намаляват точно преди мерките, а броят на починалите една седмица след въвеждането им 😊. Не знам този парадокс как ще ни го обясните.

 46. 46 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Удар срещу всички, които роптаха срещу мерките. Ето че работят. Дето се казва няколко месеца трябва да имаме търпение и всичко ще се върне към нормалното ежедневие.
  —цитат от коментар 1 на techops


  Защо да е удар, много от хората, имам предвид тези, които са наясно с разпространението на вирусите, като Мангъров, Чорбанов и други е, че тези мерки не спират разространението, а го забавят. Като държиш една тенджера под налягане и няма клапан за изпускане, какво може да се случи, освен да гръмне. Дори и да не гръмне, колкото по-бавно се развива епидемията, толкова по-дълго ще има свободна територия за разпространение и респективно води до последици за дугата система, икономическата.
  И затова, те казват, че е редно да се пазят и ограничават възрастните, особено концентрираните в домове и хората с опасни съществуващи заболевания, които пък трябва бързо и с предимство да се ваксинират.
  Докато младите и здравите хора, които по приницип може и да не разберат, че вируса е минал през тях или го понасят по-леко, колкото по бързо се срещнат с вируса и си изработят имунитет, толкова по-бързо територията на вируса за разространение се свива.
  Просто и логично, дори за хора като мен, които не са специалисти в областта.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Всички знаят, че няма никакъв вирус!
  Само ни плашат...

 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2576 Весело

  "Колегите" в Европа....."колегите" извън Европа ..... ма аз съм оптимист, ама то не било оптимистично .....па армия от ваксинирани щели да поемат "натоварването"...... Па ще извъртим учениците на въртележката...... Бля, бля...... и десет лева на убождане или две.......

 50. 50 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#19] от "petiopit":

  Ще ни спасяват като до март месец държат заведенията затворени. Тя и Меркел така ги ""спасява" германците. Баце и тези пишман доктори край него няма какво друго да измислят.

 51. 51 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  До коментар [#36] от "Помяр":

  "По стара българска традиция съм склонен да не вярвам на каквито и да било (позитивни) данни, изнесени от правителство(то). Особено такова, каквото ще се явява на избори след няма и три месеца."
  ==============
  Не че няма логика в това, но си спомни Вазов, който описва как героите му вярват на вестника, когато описва постиженията на въстанието в Херциговина и спират да вярват на същия вестник, когато въстанието започва да спихва.

  Еретик
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Уплаши се, че до края на Март пак ще има по 2000 новозаразени и ще му отложат изборите. А до тогава още много от строителстворо му ще се скапе и много ще го псуват.

 54. 54 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1302 Весело

  Беше ясно, че Меркел ще нашока канчето на Баце и той ще клекне. Идиотските ограничения, явно, ще продължат и през февруари. Зад мъжествената външност се крие едно мекотело, но то това е ясно от много време назад ... :-)

 55. 55 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Баба Меркел явно е инструктирала по телефона и барба ганьос дава отбой за разхлабването. А това че тия държави дето били затворени месеци наред са по зле от България само показва колко неадекватни са мерките и как не само ме не помагат но влошават ситуацията. Ама щом ни инструктират да се затваряме ганьос ще слуша. Важното е да се следва плътно плана за обедняване на хората по цял свят. И ако някой си мисли че в западна Европа хората са щастливи от мерките много се лъже. Има масово недоволство, но тези неща не попадат в медийния мейнстрийм.

 56. 56 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Поръчаната от диктатурата на Борисов ваксина е всъщност руската ваксина Спутник плюс комисионната на майката на депутата от ГЕРБ Ива Мандел и опаковка с надпис Астра Зенека

 57. 57 Профил на kng43701376
  kng43701376
  Рейтинг: 12 Неутрално
 58. 58 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 659 Неутрално

  #Ваксинигейт - короно-мафиотска и партийно-семейна сага
  ❗️Таткото Константин Паунов ритал топка в отбора на Бистришките тигри където играе Бойко Борисов. Бил е ортак със сина на Иван Драшков.
  ❗️Маман Зоя Паунова е учредител на Движението ГЕРБ и шеф на АстраЗенека България.
  ❗️Семейно си дружат със семейството на Цветан Цветанов
  ❗️Щерката Ева Паунова става евродепутат от ГЕРБ.
  ❗️ 75% от ваксините срещу коронавирус поръчани от България са от Астра Зенека.
  ❗️Ваксини засега няма. България е последна в ЕС по процент ваксинирани.
  Извод: От корупция се мре. Ама яко се мре ‼️

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 59. 59 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Бих се учудил, ако не беше станало така. Както обикновено, Рапона не смее да поеме отговорност. Включително и заради паниката, граничеща с истерия, която го е обзела – заради това, че рейтингът на неговата ОПГ отива към нулата. Обикновено той реже лентите, а бута другите да вадят горещите картофи от жарта. Страхлив, крадлив плъх...

 60. 60 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  "от близо 30 хил. заведения само 6300 " - подозирам, че основната причина е, че се притесняват от проверки относно оборотите за минал период. Не знам как това може да им попречи, но допускам, че не искат да влизат в полезрението на държавата за периода след като мерките се разхлабят. Вероятно се надяват, че при отпускане на мерките ще могат да си продължат с определени практики. Отделно - може да ги мързи, което не е оправдание. Някакъв обясняваше, че имало много за попълване .. тва ако е аргумент .. не знам ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 61. 61 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  До коментар [#44] от "simChо":

  Мерките нямат нищо общо с отказа на масата от населението от безплатна ваксина , въпроса е ,дали евентуално заболелите след това смятат ,че здравната система ще може да ги поеме пак , да се затварят цели болници за ковид болни , при все ,че доброволно са отказали да се ваксинират ,дали медиците пак ще се лъжат да влизат и да спасяват с риск за живота си и да разнасят в семействата си инфекции и смърт. Редно е всеки ,който отказва ваксина ,да си поеме разходите по лечението и логистиката след това , а не всичко за сметка на околните и държавата и здравната система ,а пациента никаква отговорност за действията си .

 62. 62 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  До коментар [#19] от "petiopit":

  много хора си останаха вкъщи за празниците и не са комуникирали с други хора, няма заведения да се блъскат там, празнуваше се в по-тесен кръг (по-голямата част от населението). Това са си мерките.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Аз не мога да разбера какво ви пречат "мерките"?
  Няма ограничения за движение и вечерен час (както почти в цяла Европа), магазините си работят, децата тръгват на училище...
  Само кръчмите не работят, ама в интерес на истината, всички които ревете срещу мерките сте мизерници, които не могат да си позволят сносен ресторант и така или иначе си смучете парцуца в къщи.

 65. 65 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7638 Разстроено
 66. 66 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1302 Весело

  До коментар [#61] от "edin drugii":

  "... дали медиците пак ще се лъжат да влизат и да спасяват с риск за живота си и да разнасят в семействата си инфекции и смърт"

  Медиците нали се ваксинираха първи. Какъв риск след като са ваксинирани? ... :-)

 67. 67 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7638 Разстроено

  Отслабване на мерките след 1-ви май !

  [email protected]
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на paralelepiped
  paralelepiped
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Според мен трябва да устискаме до април. Дотогава да се понапредне с ваксинацията и ще започне да се поусеща затоплянето на времето.
  Отварянето на заведенията под натиска на разни алчни алибеговци ще е пълна глупост и ще доведе до плачевни последици.

 70. 70 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#62] от "bludniq_sin":

  Дай да го видя това заведение, което е затворено. Още не съм срещал такова. Хората си празнуваха нова година така, както всеки друг път - със събирания и прочее. За това ме е яд на тези мерки, не се спазват, ама хайде да ги има.

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3586 Весело

  Ей!
  Разсипа се този човек ей!
  Изхарчи се ор грижи и тепане по народните дела и кахъри.
  Вижте го горе колко тъзно и загрижено гледа горкия.
  Изсъхна съвсем!
  На вейка е станал от грижи и тормоз.
  Но, няма как!
  Това герберята ще трябва да си носят кръста до като ни управляват.
  Айде още малко има и най-сетне ще им падне този тежък товар от плещите.
  След изборите ще си тръгнат и само на придобитото ще се радват.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3586 Весело

  ... Редно е всеки ,който отказва ваксина ,да си поеме разходите по лечението и логистиката след това , а не всичко за сметка на околните и държавата и здравната система ,а пациента никаква отговорност за действията си .
  —цитат от коментар 61 на edin drugii


  Престанете да се държите като зли владетели!
  Никой не ви е упълномощил да осъждате обикновените хора, които живеят със своите предразсъдъци и страхове.
  Човещината не е за изхвърляне.
  Та показва до колко сте способен да разбирате хората и да болеете за техните неволи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 746 Неутрално

  По-лошо от крадвлия е само некомпетентния и крадлив!
  Айде да си взимат шкафчетата и далаверките, и да си ходят, че вече взе да ми писва от техните "мерки". Даже ми е все тая дали някой ще им търси отговорност вече. Стига толкова са чупили държавата!

 75. 75 Профил на F
  F
  Рейтинг: 32 Неутрално

  "Няма забавяне в процеса на ваксиниране срещу COVID-19, каза председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов."

  Тоест, това, че отново сме на последно място в Европа се смята за успешно изпълнен план...

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#68] от "sja11638525":

  Макс до половин година няма да пускат никъде без ваксина, вкл. в чужбина. Само гледай

 78. 78 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Този тюфлек защо отново е без маска?

 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Неутрално

  До коментар [#65] от "karabastun":

  Неизбежно, особено когато се сблъскаме с "британския" щам, който между другото, след заразяването действа светкавично и веднага започва да причинява щети, а не както оригиналния, да дреме няколко дни, и после да "действа".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  До коментар [#72] от "sja11638525":


  Тоз роден "лекар" дори не се е научил да слага запетайките правилно, което е толкова неграмотно, че няма накъде повече, а ти му обръщаш внимание, че и се връзваш?! Отделно, ваксини няма, както каза министъра, май към края на годината ще сме осигурили достатъчно за обща ваксинация...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  Да не сме станали БЕЗСМЪРТНИ или всичките да са станали от рода на МакЛауд ?:)
  Естествено дивотии , просто хората започнаха да умират и от старост и от диабет , рак , инсулт, сърце...Докато преди умираха от КОВИД 19. Това е истинската картина , ако им дишала съвестта, ...в което не вярвам !! Просто идват избори и всичко трябва да се подобрява ..

 85. 85 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#82] от "sja11638525":

  Е никой няма да те задължи (за някои работодатели не знам). Но когато това стане нужно за чужбина (примерно Гърция) и за самолети, лека по лека ще стане неизбежно. А и тепърва ще има различни видове ваксини, някои от които ще са си класически убит вирус за тези които ги е страх от РНК

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2739 Весело

  "в страната регистрите все още не са на необходимото равнище и все още липсва връзка между някои от тях" - колко ли време трябва на БГ администрация да въведе някакъв ред в описанието на "Данък сгради, такса смет"?!? Колко ли лелки и млади нахъсани партийни калинки са ангажирани с описанието на народонаселението по пол, възраст, местожителство? Цялото време на света не може да стигне на БГ институции поне да си рестартират компютрите.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Мерките не трябва да се разхлабват, защото после ще трябва да се затягат. По-добре е да се задържат до затопляне на времето и да имаме по-добро лято.

 90. 90 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Понежелавам им успех на протеста.

 91. 91 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Мерките не трябва да се разхлабват, защото после ще трябва да се затягат. По-добре е да се задържат до затопляне на времето и да имаме по-добро лято.
  —цитат от коментар 89 на валентин николов


  Мерките не трябва да ги има изобщо.
  Трябва да настояваме за пълното им падане.

 92. 92 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Абе тия бъдещи избори колко време смятате да ги преброявате и обжалвате.

 93. 93 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Светът се промени, а в такава ситуация един бизнес се разраства, а друг умира. Всякаква подкрепа за ресторантьори, кръчмари и собственици на нощни клубове е безсмислена. Все едно да помагаш на Кодак да не фалира. Собствениците на подобен бизнес трябва да приемат съдбата си и да намерят друго поприще.

 94. 94 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Според мен трябва да устискаме до април. Дотогава да се понапредне с ваксинацията и ще започне да се поусеща затоплянето на времето. Отварянето на заведенията под натиска на разни алчни алибеговци ще е пълна глупост и ще доведе до плачевни последици.
  —цитат от коментар 69 на paralelepiped


  Ами тогава предлагам от такива като теб да се изплащат обезщетения на този сектор.

 95. 95 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Светът се промени, а в такава ситуация един бизнес се разраства, а друг умира. Всякаква подкрепа за ресторантьори, кръчмари и собственици на нощни клубове е безсмислена. Все едно да помагаш на Кодак да не фалира. Собствениците на подобен бизнес трябва да приемат съдбата си и да намерят друго поприще.
  —цитат от коментар 93 на asroma1927


  Проблема е, че пазара не определя дали заведенията ще работят или няма да работят. В момента държавата ако иска може да затвори всеки бизнес и да каже че го прави заради коронавируса.

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6920 Неутрално

  Борисов отдавна страда от раздвоение на личността. Защо не отиде да го прегледат. Може и да му поставят диагноза, че не става да управлява държава.

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6920 Неутрално

  Борисов иска всички да го харесва и болните да са малко. Е, не може.

 98. 98 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#96] от "Роси":

  Аз мислех, че избирателите определят кой да управлява.

 99. 99 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  "Ресторантьорите" имат проблеми с пласирането на наркотиците и проститутките. Затова ореваха пейзажа.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 100. 100 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#44] от "simChо":Мерките нямат нищо общо с отказа на масата от населението от безплатна ваксина.
  —цитат от коментар 61 на edin drugii


  Имат ПРЯКА връзка ..

  Хората вярват на НОЩ, вярват на Мерките ..

  Българинът ЗНАЕ - ако е дисциплиниран и спазва всичко, дето му го каже Мутафчиски .. ще се спаси от ковидистична гибел!

  Цялата пропаганда на ваксини - налива всъщност вода в мелницата на Мангъров!
  ----------------
  "Мерките не действат, те не могат да ви спасят. Те са идиотски в голяма степен - за какво къртиха пейките из парковете? Единствено ваксината ще ви запази.."
  -----------------
  Явно и мненията из форумите, са платени!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK