Близките на Милен Цветков нямат финансови претенции към Кристиан Николов, той се извини

Кристиан Николов е подсъдим за това, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков в катастрофа, след като е шофирал под въздействието на три вида наркотици.

© Георги Кожухаров

Кристиан Николов е подсъдим за това, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков в катастрофа, след като е шофирал под въздействието на три вида наркотици.С искания за отводи, по-лека мярка за неотклонение и съболезнования към близките започна първото заседание по делото за смъртта на журналиста и телевизионен водещ Милен Цветков, който загина в тежка катастрофа на 19 април 2020 г., на Великден. Подсъдим по случая е Кристиан Николов, шофирал фирмения джип на майка си под влиянието на няколко вида наркотици.


"Искам да използвам момента, тъй като досега не съм имал възможност, да изкажа най-искрените си съболезнования на близките. Знам, че това не би могло да ви утеши, но искам да знаете, че наистина съжалявам за случилото се."


Това заяви днес Кристиан Николов като се обърна към сестрата на Цветков и майката на сина му. Минута след това той поиска по-лека мярка за неотклонение "домашен арест", макар че на 8 януари същият съдебен състав му отказа, а вчера решението да остане постоянно под стража бе потвърдено окончателно и от Софийския апелативен съд.
Софийският градски съд даде ход на делото и така то започва да се разглежда по същество в съдебна фаза. През февруари ще бъдат разпитвани свидетели на инцидента, а в следващи заседания ще се изслушват и експертизи.


В началото на заседанието защитникът на Николов - Лъчезар Таков, поиска отвод на единия от двамата прокурори по делото - Иван Кучиев. Според адвокат Таков той бил предубеден, освен това не е бил избран за наблюдаващ прокурор на случаен принцип, а е бил "удобно разпределен", за да поддържа по-тежкото обвинение - в умишлено причиняване на пътния инцидент, довел до смъртта на Цветков. Освен това защитникът намекна и за приятелски отношения между прокурор Кучиев и един от адвокатите, представляващи близките на Милен Цветков - Менко Менков.


Прокурорът опроверга твърденията и обясни подробно, че първоначално разследването е било поето от дежурен прокурор, тъй като катастрофата стана в почивен ден - на 19 април 2020 г., Великден. Кучиев обясни, че в първия работен ден след това то е било разпределено на него на случаен принцип. Той посочи и че няма никакви близки отношения с адвокат Менков, а думите му бяха потвърдени и от самия Менков.


В залата Таков съобщи и че Кристиан Николов подал сигнал в Софийската районна прокуратура срещу Кучиев и едно от вещите лица, защото по делото от самото начало имало "некоректно и едностранно изтичане на информация" към медиите.


"Прокуратурата е единна и централизирана, прокурорите са взаимозаменяеми и по делото може да се яви и главният прокурор", коментира председателят на съдебния състав Веселина Ставрева и отказа да отстрани Кучиев от производството. Тя отказа и искане на прокуратурата за отвод - да бъде отстранен единият от адвокатите на Николов - Константин Симеонов, който преди това представляваше майката на подсъдимия Десислава Пешева-Николова. Първоначално тя бе обвинена, че му е предоставила ключовете за фирмения джип, който Николов е шофирал по време на тежката катастрофа, но по-късно делото срещу нея бе прекратено. Николова поиска да бъде защитник на сина си, но съдът не допусна.


Като частни обвинители, но без финансови претенции и без да предявяват граждански искове, бяха конституирани двете деца на Милен Цветков - Калина и Боян. Следващото заседание по делото, когато е предвидено да бъдат разпитани първите свидетели в процеса, е насрочено за 24 февруари.


Как стана катастрофата четете тук.
Какво означава и до какво може да доведе по-тежкото обвинение четете тук.
Какво се знае за тежкия инцидент, участниците и реакцията на институциите - тук.
Видеокадри от удара и минутите след това - тук и тук.

Друго видео от охранителни камери гледайте тук.
Повече за арестите четете тук.
Как е купен джипът, блъснал колата на журналиста, четете тук.

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1531 Весело

  Милен е в гроба, Николов е в затвора, какво повече има да се каже по темата ?

  Чакалите от медиите, може ли да оставят мъртвите да почиват в мир, а наказаните да си изкарат наказанието ?

  Знам, че някои от Вас наистина съжаляват, че не живеем в добрите стари времена, където всеки петък са екзекутирали някои в центъра на селото, но сега за жалост трябва да се преструваме, че сме цивилизовани и разумни същества, много съжалявам, че не сте се родили в средновековието, за ваше и наше добро :)))

 2. 2 Профил на rado_sv
  rado_sv
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Защо всички убийци и наркомани си мислят, че с едно съжалявам, ще получат съчувствие или подкрепа?

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  " Като частни обвинители, но без финансови претенции и без да предявяват граждански искове, бяха конституирани двете деца на Милен Цветков - Калина и Боян. Следващото заседание по делото, когато е предвидено да бъдат разпитани първите свидетели в процеса, е насрочено за 24 февруари."

  Парите няма да върнал Милен Цветков обратно, няма спор, но ако за подобни типове не се присъждат наистина строги присъди, независимо от това дали ще има предявени граждански искове с претенции за неимуществени вреди или не, тяхния пример ще предизвика нови подобни трагедии в обществото ! Не само в столицата ! Всеки от нас можеше да се окаже на мястото на загиналия !

 4. 4 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ramon Asvalda":

  Делото трябва да се следи изкъсо не само заради факта, че деецът е от доста заможно семейство свръзано с интересни лица, но и заради факта, че повдигнатото обвинение е интересно от юридическа гледна точка и съдебното решение може да се окаже решаващо за бъдещи подобни (не дай Боже) случаи.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 5. 5 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Девет месеца след инцидента и едва първо заседание. А дано тази календарна година да приключи.

 6. 6 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#5] от "Rodrigo":

  Не е кой знае колко фрапантно. Вероятно е имало много процесуални действия, експертизи и разпити в рамките на досъдебното производство.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 7. 7 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Този ако наистина съжалява няма да иска да излиза от затвора, защото ще разбира, че си заслужава наказанието.

  Някой адвокат му е казал, че трябва да демонстрира съжаление за да го пуснат.

 8. 8 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#4] от "bludniq_sin":

  Прав си.. Но не мисля, че дори в някои алтернативен живот би имал живот дори и безвъзмездно да го пуснат защото има много връзки

  Даже и да си изкара наказанието честно в затвора за колкото и години да е, като излезе ще бъде завинаги съден от хората и няма да има приятен живот, може да яде бой, може и някои да му тегли ножа има и такива..

  Веднъж престъпник, завинаги престъпник, няма значение защо си лежал и какво правиш след това, даже и само хубави неща да правиш, пак си престъпник в очите на хората :)) Затова има и много рецидивисти :))) Като махнеш всяка възможност на най малките престъпници да коригират поведението си след наказанието, какъв избор имат ?


 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#2] от "rado_sv":

  " Защо всички убийци и наркомани си мислят, че с едно съжалявам, ще получат съчувствие или подкрепа?"

  Защото на 90 % им се разминават присъдите, които заслужават ! Е, не само със съжалението ! Имат си и богати родители, а както е известно, съдебната ни система високо цени успелите хора у нас ! Особено ако са платежоспособни......

 10. 10 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ramon Asvalda":

  Не е точно така това с веднъж престъпник - винаги. Важно е съзнанието. Понякога при лошо стечение на обстоятелствата се случват тежки неща (вкл. престъпления) без човека да е престъпник в съзнанието си. Ама както и да е - темата е дълга.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  Не ми се вярва обвинението в УМИШЛЕНО убийство да издържи в кой да е съд! Умишлено означава, че убиецът е искал да убие тояно Милен Цветков! А не, че е искал да убие кой да е на този светофар!

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3521 Разстроено

  До коментар [#8] от "Ramon Asvalda":

  Веднъж престъпник, завинаги престъпник,

  Да, представата за покаяние и прошка е чужда в българското общество, дори сред тези, които наричат себе си християни.
  Бях наскоро шокиран от изказванията на една членка на християнска група във Фейсбуук, уж много активна православна християнка - в групата и в предавания по СМИ и в публикации. При случайно споменаване във връзка с друга причина на броя на регистрираните православни християни в Ловешка област /приблизително съвпадаща с Ловчанска епархия/ - 84 хиляди, тя избухна - те всички били лицемери, никакви християни, защото не се били покаяли за това, на територията на областта бил преди пет десетилетия лагерът "Слънчев бряг", където бил загинал нейният дядо. Включително владиката. Писах й, че дядо Гавриил си има трески за дялане, но определено не носи вина за смъртта на дядо й, тъй като е бил на 12 години при закриването на лагера. Само налях масло в огъня! Попитах я дали като казва "Отче наш" изпуска "и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници" и гневът й се разпали още повече. Завърши се с блокирането ми от групата за 7 дни!

 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3521 Разстроено

  На фона на това, което написах в предишния си постинг №12 постъпката на близките на Милен Цветков ги издига далеч над средното ниво в страната ни.

 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3881 Неутрално

  ""Искам да използвам момента, тъй като досега не съм имал възможност, да изкажа най-искрените си съболезнования на близките. "

  Наглец. Осем месеца след убийството на Милен Цветков убиецът не е имал възможност да изкаже съболезнования на близките?! Кой му е пречил това да го направи още веднага след катастрофата?

 15. 15 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  ??????????
  ВЕРНО ЛИ?
  МИЛЕН СИ СКЪСВАШЕ АДНИКА ДА БАЧКА ЗА ДА ИЗДЪРЖА СЕМЕЙСТВОТО СИ И СЕГА -"ОТКАЗ ОТ ПРЕТЕНЦИИ"?????
  МИРИШЕ НА ЯК МУТРЕНСКИ НАТИСК ТУК.👹👹👹👹👹

 16. 16 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Ако правилно съм разбрал роднините на Милен Цветков не искат парично обещетение а само справедлива присъда. Според мен това е благородно и християнско решение което безотговорния млад келеш не заслужава.Вариантът да го осъдят справедливо и да бъде длъжен да плати огромна кръвнина михаресва повече. Ако роднините не искат тези черни пари могат да ги дарят за някоя кауза.

 17. 17 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#12] от "Patsis":

  Митр. Гаврил към кой синод е? В кой синод не се покаяха за престъпленията епископите му, и въобще клириците му? По времето на комунизма колко от клириците на БПЦ са агенти на ДС или направо с чинове във системата? Колко от клириците са докладвали на БКП това което им е било изповядвано? Колко клирици се покаяха? Не знам нито един да се е покаял. Покаянието при клириците трябва да е пред вярващите. Не може да е тайно това покаяние. Ако си от висшият клир и публично си проповядвал неправославни неща, то и покаянието ти трябва да е публично.
  Има грехове, които могат да се простят, защото са лично към теб, но има грехове които са верови и там човек няма право да прощава. Там трябва Бог да прости. А за да прости Бог трябва да има покаяние. То и затова първият мъченик за Христовата Вяра св. първомъченик и архидякон Стефан когато го убиват с камъни затова, че вярва в Господ Иисус Христос, умирайки се моли на Бога "Господи, не зачитай им тоя грях!", Не казва "Господи прощавам им!", а "Господи, не зачитай им тоя грях!". Защото те съгрешават против Бога.
  Така и БПЦ бъдейки в съзаклятие с комунистите е виновна за кръвта на българските новомъченици замъчени от комунистическата власт.
  И тази вина, този грях не може да прости никой освен Бог. Но за да прости Бог, трябва да има покаяние.
  Та жената е права, всеки който е в общение (молитвено и евхаристийно) с БПЦ е виновен, защото греха на БПЦ е върху тях. И тя ако иска да е действа по православното учение на Църквата, трябва да напусне БПЦ и да си намери Църква, която да е истинска.

  ДБ=БКП
 18. 18 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Като си се овъртел се чудиш как да се сучеш и да гледаш на истина като на парче глина!

 19. 19 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 998 Разстроено

  На мен ми се струва, че има сделка между роднините на убития и убиеца извън съда. Убиеца им е платил, те не искат пари по делото и вероятно ще получи той минимална присъда...

  Дано не съм прав.

 20. 20 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  На мен ми се струва, че има сделка между роднините на убития и убиеца извън съда. Убиеца им е платил, те не искат пари по делото и вероятно ще получи той минимална присъда...Дано не съм прав.
  —цитат от коментар 19 на pinoccio


  И на мен ми мина през акъла , но не искам да е така. Би било много гадно .

 21. 21 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#20] от "star bastun":

  Ами ти като си отидеш от света и оставиш много неща за наследяване и както всички нямат навика да пишат завещания, ще има семейно войни за колата ти :)))) На като живях в блок се биха едни за колата на един починал съсед :))

  Та всички са много морални с големи ценности, докато не изсипе някои торба с пари или пък не ги удари в носа :)))
  Както е казал Майк Тайсън, за което съм съгласен " Всеки има план, докато не бъде ударен в лицето" :))
  Всеки е смел и има силен морален компас, докато не се опита някои да го подкупи или не получи оферта, която не може да откаже от две двуметрови горили с боксове :)))

  Всичко е възможно :))

 22. 22 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 821 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":
  О, не бързай! Сега са присъединени към делото. Нищо не се знае след това. Обикнвено се чака да завърши това дело на прокуратурата и тогава. Ако е осъдително, гражданското дело прикрючва бързо и в полза на ищците

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Девет месеца след инцидента и едва първо заседание. А дано тази календарна година да приключи.
  —цитат от коментар 5 на Rodrigo  А броиш ли времетраенето в ареста на Баневи, Вълчеви и т. н. « герои « от българския ъндърграунд ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Застраховката гражданска отговорност ще покрие финансовите изкания, след това застрахователите ще имат регресен иск към виновника, заради наркотиците.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 25. 25 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#24] от "Корки":

  А, каза им го. Финансовите претенции не са за наказателно дело. Ако го осъдят този, наследниците ще осъдят застрахователя му, който ще плати и ще си търси парите от него. Но дали и кога ще ги вземе ...

 26. 26 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2137 Весело

  До коментар [#21] от "Ramon Asvalda":

  С последните Ви две изречения няма как да не съм съгласен.

 27. 27 Профил на Shunka Sapundzhieva
  Shunka Sapundzhieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е съвет от адвокат. На всички ни е ясно, че е изцяло лишено от логика. Имат си мотиви, ще вземат каквото могат. Всички биха го направили на тяхно място, предполагам чакат правилния момент и дано успеят.

  Ако обичаш да акаш, значи си стойностен човек.
 28. 28 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 668 Любопитно

  Пари,пари,много пари,понякога,помагат на близките на жертвата,да забравят кой е убиеца.Дето се казва ,умрелият в земята,ама живота е куръв.

  Ръй! Ръй!
 29. 29 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Това криво псе дето лъжеше колкото можеше не трябва да му се прощава

 30. 30 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Евала за държанието на близките на Цветков!

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  И защо? Защо се събираха дарения, а главния виновник няма да плаща?

 32. 32 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Лесно за голямата трагедия се извинява,
  преди съдът присъдата да я оповестява.

  Защо така не се размисли,
  преди в колата да се качи?

 33. 33 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Много е важно да бъде осъден максимално строго, за да бъде превърнат в пример за всички останали. Другото са подробности.

 34. 34 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#11] от "vassilun":

  Умишлено значи, че е искал да убие кой и да е на този пазар.

 35. 35 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ramon Asvalda":

  двама мъже в града. снощи го даваха по тв

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 36. 36 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ramon Asvalda":
  То и журналистите са виновни, но пак да се опитам да обясня, че нещо остава неразбрано от статията.
  Да се предяви граждански иск в наказателния процес е една възможност. Съдът не се кефи на такива искове, а и бидейки наказателен, дава малки обезщетения. Наследниците могат по-лесно и бързо да си вземат обезщетение от застрахователя на осъдения /дай Боже/ водач, без да дължат такса и завеждайки дело в гражданския съд, който дава по-големи обезщетения. Вече застрахователя като плати може да си съди виновния, ако иска. Вие кой мислите има по-голям шанс да има пари да плати - застрахователя или виновния водач, бидейки в затвора и предполага се нямайки нищо на свое име.
  В случая наследниците постъпват правилно, защото ускоряват колкото зависи от тях наказателното дело, след края на което ще могат да си търсят обезщетение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK