ГЕРБ вкара и рибарите от Бургас в битката за имоти на Доган в "Росенец"

ГЕРБ вкара и рибарите от Бургас в битката за имоти на Доган в "Росенец"

© Георги КожухаровПозицията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов срещу промените в Закона за рибарството и аквакултурите е отмъщение срещу рибарите от Бургас, които не подкрепили акцията му в парка "Росенец" през юли м.г. Това каза днес Димитър Янчев от сдружение "Морски сговор". Той участва в заседанието на парламентарната комисия по земеделие, която трябваше да приеме поправките, инициирани от ГЕРБ. Според Христо Иванов те са направени в последния момент и без мотиви, а с тях управляващите се опитват да спасят незаконни постройки в района на т.нар. летен сарай на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на нос Чукалята.


Димитър Янчев каза, че преди акцията си от 7 юли м.г. съпредседателят на "Демократична България" посетил рибарското селище "Ченгене скеле" в "Росенец", за да поиска подкрепа от обитателите му. Те трябвало


да блокират с лодките си имението на Доган,
но отказали да го направят с мотива, че "не се занимават с политика", обясни Янчев. Именно затова сега Христо Иванов им отмъщавал, като оспорвал законовите промени, които откривали пътя към уреждането на статута на Ченгене скеле.


Димитър Янчев от сдружение "Морски сговор"

© Скрейншот от видео на

Димитър Янчев от сдружение "Морски сговор"


"Не мога да определя казаното от г-н Янчев другояче освен като лъжа и интрига, каза, потърсен от "Дневник", Христо Иванов. Нито сме искали нещо от рибарите в Ченгене скеле, нито бихме си позволили да "отмъщаваме" по подобен начин. Напротив, ние подкрепяме искането на рибарите, на истинските рибари, не на виладжиите, проблемът със селището им да бъде решен. Но искаме и гаранции, че законовите промени, внесени от ГЕРБ, няма да облагодетелстват отново почетния лидер на ДПС Ахмед Доган", каза още Иванов.


Предложението за промени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за рибарството и аквакултурите беше внесено в Народното събрание от депутати на ГЕРБ


без мотиви между първо и второ четене


на текста. С тях на практика ще се промени Законът за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Измененията предвиждат узаконяването на незаконни постройки, ако те изпълняват няколко условия - да са за сезонно ползване, да са построени до влизането в сила на закона, да са разположени в селищно образувание или да граничат с рибарски пристанища, както и да отговарят на някой най-общи предвиждания на устройствените планове и да не са опасни.


Днес по време на заседанието на парламентарната комисия по земеделие представителят на "Морски сговор" Димитър Янчев каза, че предложенията за промени в закона били изработени съвместно от рибарите в Ченгене скеле и Община Бургас преди два-три месеца.


На въпроса на "Дневник" защо те не са били внесени при неотдавнашното гласуване на промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата Янков отговори, че тогава предложенията все още не са били изготвени. На друг въпрос - защо те са внесени между двете четения на промените в друг закон - този за рибарството и аквакултурите, той отговори:


"Сега им дойде времето, това си е напълно законен акт."


Пак пред "Дневник" днес председателя на комисията по земеделието и храните Мария Белова каза, че не знае защо промените в закона са били внесени между двете му четения и какви са били мотивите на вносителите му. Един от тях, Ирена Димова, депутат от Монтана, се изненада от предположението, че новите текстове имат за цел да спасят незаконните постройки в т.нар. сараи на Ахмед Доган. "Не знам къде е истината, каза тя. Аз чисто като човек вярвам, че на тези хора (рибарите от Ченгене скеле - бел. ред.) трябва да им се помогне. Днес, ако ги бяхте видели,


всички бяха със сълзи в очите.


Ако трябва нещо да се преработи и да се види, е отделен въпрос."


В крайна сметка днес гласуването на промените в преходните и заключителни разпоредби на закона за рибарството беше отложено по искане на народни представители от три парламентарни групи - "Воля", "Коалиция за България" и ДПС. Мотив за отлагането стана фактът, че гласуването трябва да се състои едва след като бъде получена нотификация от Европейската комисия, за да не се налагат по-късно


промени на промените в закона.


След акцията на Христо Иванов в "Росенец" на 7 юли м.г. Демократична България внесе искане за вписването на плажа в кадастралните карти, тъй като се оказа, че той е записан там като земеделска земя. Срещу вписването обаче, което трябва да направи възможен свободния достъп до ивицата, бе подадена жалба от арх. Калин Тихолов. Той е проектантът на т.нар. летен сарай на Ахмед Доган и негов формален собственик. След действия на общинския съветник от "Демократична България" в Бургас Димитър Найденов на 5 ноември м.г. местната служба по геодезия издава заповед за изменение на кадастралната карта и вписване на ивицата като "крайбрежна плажна ивица" с трайно предназначение на територията като "защитена". Въпреки това


вписването все още не е факт,


а причината за това е именно жалбата, подадена от Тихолов като представител на фирма "Стрейтлайн" пред Административния съд в Бургас срещу заповедта, и искът за отмяната ѝ като незаконна. Архитектът твърди също, че представляваното от него дружество е собственик на постройката на плажа до имението, въпреки че няма нотариален акт за нея.

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2519 Весело

  "Той участва в заседанието на парламентарната комисия по земеделие, която трябваше да приеме поправките, инициирани от ГЕРБ" - ами, те с политика не се занимавали, но сега се присетили, че и "тяхната земя" може да мине за ливада.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Че то това не е ново. Гласуването в Общ. съвет е вкарано под предлог, че има евросредства за рибарски кей и селище. На това ГЕРБ му казват благородна лъжа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Тоя Димитър Янчев колкото и да се опитва да се харесва на ГЕРБ изобщо няма да му се получи по този начин.
  Не е никак симпатичен...😆

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  Ченгене скеле никога няма да им го подарят. Доста са наивни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Любопитно

  ,,.....Димитър Янчев от сдружение "Морски сговор". Той участва в заседанието на парламентарната комисия по земеделие, която трябваше да приеме поправките, инициирани от ГЕРБ.”
  Ами тоя господин Янчев, който е загрижен за ,,морския сговор”, ЗАЩО ТОЛКОВА ГОДИНИ не инициира тези поправки, а СЛЕД СЛУЧАЯ В ,,Росенец” ?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  ,,Изменениятя предвиждат узаконяването на незаконни постройки, ако те изпълняват няколко условия - да са за сезонно ползване, да са построени до влизането в сила на закона, да са разположени в селищно образувание или да граничат с рибарски пристанища, както и да отговарят на някой най-общи предвиждания на устройствените планове и да не са опасни.

  Днес по време на заседанието на парламентарната комисия по земеделие представителят на "Морски сговор" Димитър Янчев каза, че предложенията за промени в закона били изработени съвместно от рибарите в "Ченгене скеле" и Община Бургас преди два - три месеца.”

  Тези НЕАДЕКВАТНИЦИ ,,изтрепаха рибата”.....

 8. 8 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  "" Сдружение „Морски сговор“ потвърдиха, че те са инициатори на промените в Закона за морските пространства
  Не ГЕРБ, а жителите на рибарското селище Ченгене скеле са инициаторите за промените в Закона за морските пространства, Това потвърди пред „24 часа“ председателят на сдружение „Морски сговор“ Димитър Янчев. Повод за думите му са твърденията на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, че с измененията ще се предпази незаконна постройка на плажа в парка Росенец до летните сараи на Ахмед Доган.

  „Христо Иванов просто си съчинява. Явно не е добър юрист или пък има желание за политическа изява, която да му осигури пиар. Имаме толкова задълбочен анализ преди да внесем документацията, че това касае само и единствено обекти, които имат влезли в сила общ утройствен план, подробен устройствен план и селищно образование. Това са трите главни условия и те са посочени в нашето предложение. Не може Христо Иванов да твърди, че сараите на Доган са в селищно образование. То не съществува там, а при нас е влязло решение в сила и е вписано в „Държавен вестник“, казва Янчев. Той от години живее на Ченгене скеле и също от години се бори то да бъде защитено от закона, защото е единствено, пише изданието. До законовите текстове жителите на рибарското селище стигат след години в срещи с юристи.

  „Успяхме да изготвим тези текстове, които благодарение на отзивчивостта на някои народни представители входирахме в парламента“, казва още председателят на „Морски сговор“ и добавя, че мотивите ще бъдат представени лично от него в комисията по земеделие. Той припомня и десетките пъти през годините, в които е имало опити за събарянето му, но благодарение на бургаската общественост и популярни българи като Стефан Диомов, Тони Димитрова, Петко Бочаров и организации като „Грийн Пийс“, селището се е запазило до днес. ""

 9. 9 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 798 Весело

  Екс-бодигардът и шофьор на Живков и Сакскобурготски брани с цената на всичко сегашния си началник от Сарая - Ахмед Доган. Все пак дължи всичко на него.

 10. 10 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Защото е гербаджийска подлога,а като си свършат работата ще го изхвърлят като използвана тоалетна хартия.
  А може и да е длъжник на някоя фирма за бързи кредити и да има обещание,нещо типично за мафията.
  Материала,материала.

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#10] от "anty":

  Ама виж как хем казва че от два три месеца са изработени промените, хем че уж са го мислили много преди случая ,,Росенец”?
  Е, в кой момент лъже?

 12. 12 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Умнокрасавците последните години се изпокараха с 97% от народа. То не бяха полицаите, не бяха докторите , не бяха прокурорите , не бяха таксиджиите , а сега и рибарите! Е - нормално е да получавате само 3% , като се имате единствено с рентиерите в АирБнБ , адвокатите и една част от съдиите в страната.

 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  ей ви го е сдружението "Морски сговор"... ше реват не ами, меса ще късат за бащицата, с тея ми ти заповеди за събаряне на незаконно строителство... интересният въпрос е, от 2011-та досега, защо не са изпълнени заповедите, може би кметчето Николов не знае как става?

  http://morskisgovor.com/15/Партньори.html

 14. 14 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Г-н Янчев ,не търсете медийна слава.Такива като Вас ГЕРБ ги използва като салфетки.

 15. 15 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  ЗАКОНА Е ЯСЕН- не може да се узаконяват незаконни постройки пост фактум!
  Ако беше възможно ЗАЩО НЕ УЗАКОНИХА БАРАКИТЕ НА ЦИГАНИТЕ А ИМ ГИ СЪБОРИХА?
  ГЕРБ КОГА ШЕ СПРАТ С ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ?
  А?

 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#10] от "anty":Ама виж как хем казва че от два три месеца са изработени промените, хем че уж са го мислили много преди случая ,,Росенец”?Е, в кой момент лъже?
  —цитат от коментар 11 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  27. 06.2011 - в. Компас

  „Ресорните министри Росен Плевнелиев и Мирослав Найденов ще подготвят необходимите документи и най-рано следващата сряда/ 29 юни/, а най-късно след още една седмица статутът на Рибарското селище в Ченгене скеле ще бъде разгледан на заседание на Министерски съвет", заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Бургаска област в събота. Според него след замяна на горския фонд, върху който са разположени и каналите, и къщите, с общински земи рибарите ще си имат селище и ще могат да си ловят риба на спокойствие. Обаче премиерът не успя да даде задоволителен отговор на въпроса на Компас: Как ще бъдат отменени влезлите в сила съдебни решения за незаконно строителство, следствие на които се събаряха и ще се събарят къщи. „ Имам главен секретар и юристи. Те да търсят възможностите за узаконяването на къщите." - отсече премиерът....

 17. 17 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#11] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Алкохола не прощава никому,а и ако си го купувал с бърз кредит,резултата е такъв,че дори си загубил представа за изминалото време.
  Материала,материала.

 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#16] от "extraCACA":


  Ааааа и чак след десет години му опряло яйцето на ... 😂😂😂
  СМЯХ!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#16] от "extraCACA":


  Ама нали се сещаш че сега всички роми на които им събориха НЕзаконните колибки ще скочат да си търсят правата...
  А така...

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Весело

  До коментар [#21] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  нещо си объркАла спатиите между ромовете и мангали-бкп

 25. 25 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Весело

  До коментар [#10] от "anty":

  Не толкова ,,мат’ряла”, колкото ,,етническия мир” 😂👍🏻...
  Без тоя ,,етнически мир” резултатите от изборите ше са други...

 26. 26 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#24] от "extraCACA":

  Що да съм сбъркАла?
  Ако на един могат да му узаконяват нешо незаконно, защо на друг се налага да му го бутат?...

 27. 27 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#24] от "extraCACA":


  Това си има име- дискриминация

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#10] от "anty":Ама виж как хем казва че от два три месеца са изработени промените, хем че уж са го мислили много преди случая ,,Росенец”?Е, в кой момент лъже?
  —цитат от коментар 11 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  Във всеки !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  Герберите от Бургас са жалки с поредните си опити да замажат този колосален техен гаф

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Що да съм сбъркАла?Ако на един могат да му узаконяват нешо незаконно, защо на друг се налага да му го бутат?...
  —цитат от коментар 26 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  въпроса е, за какво се употребява бутането... ти имаш ли идея колко незаконно строителство стои на трупчета из общините в цялата страна

 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#30] от "bat_plamen":


  Ама така е, защото някой е взимал пари за тая ,,работа”.
  Иначе кой може да си строи НЕзаконно където му харесва?

 34. 34 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#32] от "extraCACA":


  Не аз трябва да имам идея за това, пиле!
  Трябва да си имат идея тези, които са го позволили

 35. 35 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  В рибарско селище Ченгене скеле има около 500-560 къщи......лятото са 2000 души, като дойдат деца и внуци. Зимата броят пада до под 100 човека......Абсолютно е вярно, че са "заграбили" терени тези хора !!.......през 1972 г. Градският народен съвет премества близо хиляда лодки от местостоянката им в Бургас, за да се строи пристанище. Част от "пришълците" наистина са от преместените лодки, които бяха на мястото на днешното "Пристанище Бургас Запад" но не повече от 15 -20 човека са от онова време и никой не им е давал терени и разрешавал строежи........ В момента там има поне 5-6 вили, който са на митничари, поне 5-6 са на хора от гранияна полиция и десетина поне на общинари прокурори и политици!........узаконяване на постройките в рибарското селище ще е чист подарък...... И мисля че това което казва Димитър Янчев, председател на сдружение на рибарите „Морски сговор“ в рибарско селище Ченгене скеле е наглост....... :::"""""Възникването на рибарското селище на Ченгенето било "естествена реакция", която струвала много на "морските вълци". """"""

 36. 36 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Че то това не е ново. Гласуването в Общ. съвет е вкарано под предлог, че има евросредства за рибарски кей и селище. На това ГЕРБ му казват благородна лъжа.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Европърите ще отидат за ново рибарско пристанище до Сарафово под местноста Кьошето! Там ще се строи върху свалчище, но държавата ще го укрепва още

  Русия- проказата на планетата Земя.
 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Гласуват си нашите закони за облекчаване дейността на ВЕЙ-тата, за узаконяване на НЕзаконните постройки ТОЧНО на ,,Росенец”...
  ЕЕЕЕЕ ВИЕ ОТ ГЕРБ НА ИДИОТИ ВЗЕХТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ БЕ

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 110 Неутрално

  "Димитър Янчев каза, че преди акцията си от 7 юли м.г. съпредседателят на "Демократична България" посетил рибарското селище "Ченгене скеле" в "Росенец", за да поиска подкрепа от обитателите му. Те трябвало да блокират с лодките си имението на Доган, но отказали да го направят с мотива, че "не се занимават с политика", обясни Янчев.

  Напомня ли ви на пътя на Ботевата чета?

  "Към полунощ въстаниците влизат в село Борован, където претърпяват първото си голямо разочарование. Тук към четата трябвало да се присъединят 400 въстаници. С тях обаче тръгва само един."

  Mутри, вън!
 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мизийски":

  "... ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов, за да бъде сателит на БКП..."!

  Ама ако не беше ДПС, кой щеше да накичи пожарникарят от Банкя с генералски пагони, а?! :)))

  Бивш tww09306483.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Нищо не разбрах от тази новина и това е поредната статия в "Дневник", която не знам как ги пишат тези статии, но самите автори разбират ли какво точно искат да кажат?Българският език не е беден, защото щом може да се преведе такава книга като "Престъпление и наказание" на Достоевски значи езикът е богат.Явно българският език е оставен за развитие само на добрите преводачи. Писателите нещо не могат да го използват.
  —цитат от коментар 23 на anonim440  В коментар 13 колегата е дал линк и от този линк СТАВА ЯСНО, защо брадатия козел плюе Христо .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Ама така е, защото някой е взимал пари за тая ,,работа”.Иначе кой може да си строи НЕзаконно където му харесва?
  —цитат от коментар 33 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  ма то може, бе душо - кеф ти частни терени, кеф ти - общински - другариата е насреща... ето, в момента вървят сума ти процедури за параграфските "конфута", а познай как гербавите кметьове разписват заповеди за придобиване и колко ги е*е дали са законни или не

 43. 43 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 771 Любопитно

  В крайна сметка законопрокта облагодетелства ли Доган ?

 44. 44 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Весело

  До коментар [#42] от "extraCACA":

  Викаш щом и главния е зад тях- пей сърце...

 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#36] от "chichka":  « Европърите ... «


  Неграмотник, научи българския !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Весело

  До коментар [#42] от "extraCACA":

  Ам нали има едни от ДНСК на които и на тях им плащаме за да работят.
  Що не работят?

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  До коментар [#38] от "cinik":

  Аз съм сигурен, че ако Христо Иванов беше искал нещо от рибарите, то това щеше да бъде широко медийно отразено и щеше да се вдигне аларма до небесата. Сега рибарите, които не се занимават с политика по принцип, някак си попаднали на обсъждане в парламентарнта комисия със сълзи в очите. Обаче никой не знае с какви мотиви се правят тия промени, представяш ли си...? Ей така се внасят промени и никой не знае, защо?!

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Весело

  До коментар [#31] от "Мизийски":


  Чи то БСП 1, БСП 2 и ДПС са си на власт от 30 години. За кога да ги ,,докарваме”?

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3213 Весело

  ей ви го е сдружението "Морски сговор"... ше реват не ами, меса ще късат за бащицата, с тея ми ти заповеди за събаряне на незаконно строителство... интересният въпрос е, от 2011-та досега, защо не са изпълнени заповедите, може би кметчето Николов не знае как става?http://morskisgovor.com/15/Партньори.html
  —цитат от коментар 13 на extraCACA


  Тея всичките са все морски чада и от риболов живеят.
  Родили са се край морето.
  Като почнеш от Борисов....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  ГЕРБ са си в явен сговор с ДПС, начело с вносителите на поправката в закона:
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159632904316189
  "Спасителите" на Догансарай, начело с Главния Мултак.

 51. 51 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 110 Неутрално

  До коментар [#38] от "cinik":Аз съм сигурен, че ако Христо Иванов беше искал нещо от рибарите, то това щеше да бъде широко медийно отразено и щеше да се вдигне аларма до небесата. Сега рибарите, които не се занимават с политика по принцип, някак си попаднали на обсъждане в парламентарнта комисия със сълзи в очите. Обаче никой не знае с какви мотиви се правят тия промени, представяш ли си...? Ей така се внасят промени и никой не знае, защо?!
  —цитат от коментар 47 на Petleshev


  Особено когато с преходните и заключителни разпоредби към Закона за мерките и теглиликите се определят правомощията на Министъра на туризма

  Mутри, вън!
 52. 52 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#49] от "Храбър":

  Сега Борисов може да каже, че е имал дядо рибар ...

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#3] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Всички които се подмзват на властта са несимпатични и нелицеприятни!

 54. 54 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  рибарчетата от ченгене скеле са си
  купени от боко и доган.
  ето ви какво се е приело за това място още 2010та.
  не е зле нали.
  кво ми плачат тея ибрици.
  file:///C:/Users/misho/AppData/Local/Temp/3174a8d460a103dda27a76f544add440.pdf

 55. 55 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#40] от "chichka":

  Ами какво пречи да се напише като хората? Сега трябва да търся по медии за какво става въпрос.

 56. 56 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1313 Неутрално
 57. 57 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1289 Весело

  Ицо и Дай България искат да прецат рибарите, това е пределно ясно :)
  —цитат от коментар 20 на Benedikt Fahnenträger


  Господине , това е сериозен сайт и тук има доста хора без чуство за хумор.Не помага дори и ,че сте маркирали коментара си с "весело".

 58. 58 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#33] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  А най-скандалното е , че въпреки този цирк/ разиграващ се от 2016 година/ няма една оставка , а за евентуален съдебен процес да не говорим!

 59. 59 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#58] от "bat_plamen":

  Ще има и оставки и съдебни процеси... ще има има... ще има и протести напролет

 60. 60 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#9] от "danubian.whale":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Само "слепите" не виждат , че има коалиция между ГЕРБ и ДПС!

 61. 61 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Хайде да узаконим всички строени на чужда земя бараки за да може спокойно да спи главния резидент в България. Каква ли глупост няма да измислят за да се о-без-закони тази държава. А снимания фигурант по-горе не е за коментиране въобще...

 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  Еничари на служба при почетния ! Жалко и тъжно е ставащото у нас, в което дейно участие вземат етнически българи ! В името на всички нас !

 63. 63 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2219 Любопитно

  Какво ли няма да направите, "Работнически дневник", за да докарате БСП на власт. Както много добре знаем, БСП винаги управлява с вярната си патерица, която вече за превърна в икономически криминален стълб - ДПС. ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов, за да бъде сателит на БКП. Те са политически брокери, осребряват своя електорат, който живее в мизерия и невежество.
  —цитат от коментар 31 на Мизийски


  Ще докараме ли ????

  БСП сега извън властта ли са ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 64. 64 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Ам нали има едни от ДНСК на които и на тях им плащаме за да работят.Що не работят?
  —цитат от коментар 46 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  а, ДНСК ли... тея дни попаднах на нещо твърде поучително по отношение на дейността им хахах

  "...От Регионалната дирекция за строителен надзор в Стара Загора не отговориха на въпроса на „За истината“ защо като единствен компетентен орган не спряха строителното разрешение за започване на рехабилитацията на парка, ако то е било издадено от общината неправомерно и в нарушение на разпоредбите на ЗУТ. Отговорът на директорката Пенка Маринова беше: “Щом сме го пуснали, значи така сме преценили!“..."

  https://zaistinata.com/как-местната-власт-в-стара-загора-подв/

 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2469 Весело

  А да питам плахо...... Далеч ли им е Крайморие да си държат лодките там, на новото хубаво "рибарско" пристанище или в Сарафово ?????..... https://www.domdimovi.com/bg/lodki/

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 729 Весело

  и всичко това за най-важният коалиционен партньор на герп:)))

 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  До коментар [#52] от "pafaka22":

  Не просто рибар, ами рибар убит от комунистите! :)))

  Бивш tww09306483.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3213 Весело

  Ицо и Дай България искат да прецат рибарите, това е пределно ясно :)
  —цитат от коментар 20 на Benedikt Fahnenträger


  Ми като ти е "пределно ясно" я обясни как искат да "прецат рибарите".
  Обясни на нас дето не ни е "пределно ясно".
  Обясни и като как и защо събаряха на циганите незаконните къщи, а тук можело и със задна дата да се узаконява!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#31] от "Мизийски":

  трябва си много интелигентно недостатъчен за да не видиш надупването на герп към шефа си от сарая

 73. 73 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#58] от "bat_plamen":

  Тежко ще им бъде на тези които спечелят изборите....

 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Весело

  До коментар [#67] от "gmranger":


  МОЛЯ?
  Я ПАК...

 75. 75 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#64] от "extraCACA":

  мррб може да проверява днск.
  ама там са същите отпадъци.

 76. 76 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 639 Неутрално

  ГЕРБ = Журви на Доган !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#45] от "niksan1":

  Цъ...

  Русия- проказата на планетата Земя.
 78. 78 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#59] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Дано!Прекалено много хора "плачат за затвор " у нас!

 79. 79 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Ако не сте виждали съвременни роби - ето това представляват.

 80. 80 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#36] от "chichka":

  "Европърите..."

  Ама Вие дори и думата "пари" ли не знаете как се пише?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Весело

  До коментар [#67] от "gmranger":

  Сезона на ,,Росенец “ може да започне и по-рано....

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3213 Весело

  Какво ли няма да направите, "Работнически дневник", за да докарате БСП на власт. Както много добре знаем, БСП винаги управлява с вярната си патерица, която вече за превърна в икономически криминален стълб - ДПС. ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов, за да бъде сателит на БКП. Те са политически брокери, осребряват своя електорат, който живее в мизерия и невежество.
  —цитат от коментар 31 на Мизийски


  Мина времето, когато използвахте БСП като плашило, та да накарате обърканите хора да гласуват за вас.
  Е да ама вече вие сте най-голяммото плашило.
  Вие и вашата банда сте се ояли и нахалствате за още.
  Пък и привас има повече комунета, от колкото в БСП.
  Даже вашият главатар още не смее да си здаде червената книжка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Какво ли няма да направите, "Работнически дневник", за да докарате БСП на власт. Както много добре знаем, БСП винаги управлява с вярната си патерица, която вече за превърна в икономически криминален стълб - ДПС. ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов, за да бъде сателит на БКП. Те са политически брокери, осребряват своя електорат, който живее в мизерия и невежество.
  —цитат от коментар 31 на Мизийски


  Росенец, ТЕЦ Варна/50 млн., удължаване на канал ??? БСП ли седи зад тези подаръци за Доган ???

 85. 85 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  Как ще се бият рибарите с Доган бе. Зад него е руският флот.

 86. 86 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Помните ли как Владимир Владимирович защитаваше друг крадец - Роулдугин. Баце защитава така Доган, косъм ф не падне от главата му

 87. 87 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#64] от "extraCACA":

  Подписка и сезиране директно на европейските институции срещу безобразието и неправомерно разходване на евросредства със съучастието на управляващите

 88. 88 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1263 Весело

  на баце другия дядо са го убили комунистите и са му взели лодката,и сега той иска да възтържествува справедливоста...а че обслужва почетния,е то това е по случайност...има -няма 11г...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 89. 89 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Колко са жалки местните ГЕРберасти.

 90. 90 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Какво ли няма да направите, "Работнически дневник", за да докарате БСП на власт. Както много добре знаем, БСП винаги управлява с вярната си патерица, която вече за превърна в икономически криминален стълб - ДПС. ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов, за да бъде сателит на БКП. Те са политически брокери, осребряват своя електорат, който живее в мизерия и невежество.
  —цитат от коментар 31 на Мизийски


  Мизийски, не ви ли е срам бре. Герб управляват благодарение на дпс (за справка Факултета и Филипов и когато на първи тур гласуват за ДПС, а на втори за Герб). Кой знае колко още гласове са купили за ГЕРБ

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2469 Весело

  В случая Христо Иванов е прав на 100% но в случая !!!! ............. а арх. Калин Тихолов, "представителя" на фирма "Стрейтлайн е еманация на наглостта и т.н..... но аз се чудя друго: а пристанището в имота на Доган ...не го ли виждаш бе Христо ???..нееее ..... то не се вижда а хич ???? ... За него защо Христо Иванов си мълчи???? Сигурно защото "ТРИ МИНИСТЕРСТВА БАБУВАЛИ" а "десните" само са "гласували" ????....... Така ли беше бе Христо......!!!!!! Що си мълчиш?  https://bivol.bg/dogansarai-mrrb-mtits-mo.html

 92. 92 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 944 Разстроено

  Егати форума!!!Един на друг си подават пасове,пишат,коментират и борят някаква магия.А дали един на друг или един на себе си! Жалка работа в борбата срещу нещо,което е поръчано от някой.

 93. 93 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Последният гербераст ще умре в Бургас.

 94. 94 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4848 Разстроено

  Рибата и тя ще се вмирише съвсем......всичката риба , истиската и нарицателната !

 95. 95 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 125 Неутрално

  Тези червени рибари май само на червеи я карат

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Разделяй и владей, Борисов това най го може. Интригант и половина, като не може по друг начин, интригантства. Е затова няма да стане нито политик, още по-малко държавник, а ще си остане обикновен мафиот.

 98. 98 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  Герберите от Бургас са жалки с поредните си опити да замажат този колосален техен гаф
  —цитат от коментар 30 на bat_plamen


  Шефът (Доган) е наредил да му се запазят постройките! Какво могат да направят слугите от ГЕРБ? Нищо! Трябва да изпълняват нарежданията на шефа!

 99. 99 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мизийски":"... ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов, за да бъде сателит на БКП..."!Ама ако не беше ДПС, кой щеше да накичи пожарникарят от Банкя с генералски пагони, а?! :)))
  —цитат от коментар 39 на Petleshev


  Всеки ден поне по 2-3 пъти минавам покрай ул. Латинка 13 и от време на време си викам: "Ей тук го застреляха като куче Луканов!" Веднъж бях със щерката и тя ме попита кой е Луканов! Не поисках да и обясня колко злини е докарал за България!

 100. 100 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Вождът Борисов няма да допусне да бъде срутена къщата на шамана Доган.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK