На живо

Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

Избрано от редактора
проф. д-р Тодор Кантарджиев

© Юлия Лазарова

проф. д-р Тодор Кантарджиев
Осем българи, някои от които са пристигнали от Великобритания, са носители на британския вариант на коронавируса, който е по-заразен, показа днешно изследване в две лаборатории.


Ваксинационните пунктове, където желаещите може да се имунизират срещу COVID-19, ще бъдат отбелязани на карта и публикувани в сътрудничество с "Гугъл". Едновременно с това само една трета от служители в анкетирани от Българската търговско-промишлена палата компании са склонни да се ваксинират.


Все по-малко българи са готови са се откажат от свои основни права заради коронакризата. Докато през март и април съответно 83 и 78% са били склонни да се откажат от свои човешки права, ако това ще помогне да се спре заразата, то в края на годината така смятат 56 на сто, показа международно социологическо изследване на "Галъп".
"Дневник" проследи развитието на събитията, свързани с разпространението на коронавируса, в реално време, вижте най-важното в хронологията.

От 27 януари до 1 март 2021 г. Белгия въвежда временна забрана за всички пътувания от и до страната с цел туризъм и развлечения, съобщи Министерството на външните работи в София. Забраната не важи за служебни и за други съществени пътувания по неотложни семейни или хуманитарни причини.


По информация на българското посолство в Брюксел освен служебни пътувания, изключения от забраната ще се правят за трансгранични пътувания между Белгия и съседните й страни за период до 48 часа; пътувания с цел оказване на помощ на изпаднали в беда или нужда; пътувания по семейни обстоятелства, като болест или смърт на роднина; взаимни посещения на разделени родители, които имат деца под споделено попечителство.


До 1 март 2021 г. се запазват всички останали ограничения и изисквания при пътуване от и до страната. Всички пристигащи в Белгия граждани на възраст над 12 години, които нямат белгийско гражданство или статут на постоянно пребиваващи, са задължени да представят сертификат за отрицателен PCR тест за коронавирус, направен в рамките на не повече от 72 часа преди пристигането.


За пристигащите с белгийски лични документи и разрешение за пребиваване в Белгия не е нужен предварителен PCR тест. Тестът се прави след пристигането в Белгия. На всички, които не спазят задължението да си направят тест в първия ден след пристигането, се налага автоматично глоба от 250 евро.


Всеки гражданин, който пристига в Белгия след престой над 48 часа в България или друга рискова страна, трябва да спазва задължителна 7-дневна карантина. Карантината може да приключи само след отрицателен PCR тест, извършен на седмия ден от карантината.


Изключение от задължителната карантина се прави само за пътуващите, които ще пребивават в Белгия по-малко от 48 часа. Ако престоят в Белгия на пътник, подлежащ на карантина, е с продължителност по-малка от 7-дневния карантинен период, този пътник може да напусне страната преди изтичането на срока на карантината.


Остава изискването и всички, които пътуват за Белгия със самолет или кораб, да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, но не по-рано от 48 ч.

В Националния център по заразни и паразитни болести са доказани осем пациенти - българи, които имат характеристиките на новия британски вариант на коронавируса, съобщи директорът на центъра Тодор Кантарджиев пред БНТ.


Започва по-широко проучване, за да се види какво е разпространението на новия вариант, който е по-заразен.


От осмината изследвани има току-що пристигнали от Великобритания, които са били карантинирани веднага.


Кантарджиев препоръча на идващите от Великобритания да се самоизолират и да не бързат да се събират с близки и приятели.


По думите му новият вариант на коронавируса не изисква по-строги мерки, а удължаване на сега прилаганите.

Министърът е оптимист за икономиката - 90% възстановяване още през 2021 г.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов

© Юлия Лазарова

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов


Министърът на икономиката Лъчезар Борисов очаква брутният вътрешен продукт на България да продължи да расте и в края на тази година страната в голяма степен да покрие загубите от кризисния период. Вече сме оптимисти и вместо за 2 г., смятаме още през 2021 г. да възстановим 80-90% от загубеното", каза той в интервю за Би Ти Ви.


Последната прогноза на Световната банка, публикувана в началото на тази година, сочи спад на БВП за 2020 г. от 6.2% и растеж от 3.3% през тази. Бюджетът за 2021 г. е разчетен при ръст от 2.5% и 3 на сто през следващата.


"Потреблението расте дори по време на криза, през прогнозата на БНБ дори е отчетено. България ще се окаже една от лидерите от страните в ЕС по линия на потребление и поддържането му", изтъкна Борисов.


Министърът отчете и друг успех - рекорден за шестгодишен период размер на инвестициите в икономиката през 2020 г. "Имаме рекордна година в шестгодишен план, заедно с Агенцията за инвестиции сертифицирахме проекти за 1 млрд. лв., създаващи над 4500 нови работни места", отчете той.


От понеделник започва изплащането на общо 115 млн. лв. на 8140 фирми, затворени със заповед на здравния министър.

Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

© Юлия Лазарова


Отпада забраната за износ на медицински кислород, въведена в средата на декември, съобщи Министерството на здравеопазването. Тя беше въведена заради големия брой настанени в болница, чието лечение изискваше кислород.


Министерството припомня, че през декември са купени 452 кислородни концентратора за болници в страната, за да не се допусне прекъсване в лечението с кислород. Успоредно с това фирмите доставчици на кислород са увеличили броя на оборотните бутилки с кислород.


От началото на 2021 г. броят на пациентите, нуждаещите се от интензивно лечение, изискващо кислород, намаля, не са постъпвали сигнали за проблеми с доставките.

Гърция удължи ограниченията за влизане до 8 февруари

Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози.

© Асен Тонев

Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози.


Гръцкото правителство удължи до 8 февруари ограниченията за всички пристигащи с въздушен, сухоземен или морски транспорт в страната, съобщи Министерството на външните работи в София.


От пътниците се изисква да представят негативен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена PLF форма, с генериран QR код. Остава в сила и задължително тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове.


Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози - както за предварително направен PCR, така и бърз тест на съответния ГКПП.


Компаниите, предоставящи пътнически услуги (самолетни, морски, сухопътни), са длъжни да проверяват дали всеки от пътниците има QR код преди качването в превозното средство. При липса на такъв, транспортната компания носи отговорност за връщането на пътника в началната точка на пътуването.


Пристигащите в Гърция граждани подлежат на задължителна 7-дневна карантина, и 14-дневна, ако резултатът от бързия тест е положителен. Карантината може да бъде прекъсната единствено в случай че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни.


Българското министерство подчертава, че бизнес пътуванията са разрешени единствено по изключително неотложни причини.

Кантарджиев: Европа няма да допусне опасна ваксина

В Европа няма да се допусне ваксина, която често ще предизвиква нежелани реакции, недай си Боже трайни реакции на увреда на ваксинираните, каза днес директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по време на онлайн лекция на тема: "Ваксини, имунизации: от основните принципи към новите разработки. Ваксини срещу COVID-19", предаде Агенция "Фокус".


Според него пандемията от коронавирус нагледно е показала какъв би бил животът без ваксини. "Това щеше да е постоянно от раждането на европееца до дълбоката му старост маски, дезинфекция, отстояния", посочи Кантарджиев. Той посочи, че това няма да продължава още дълго, ако имаме достатъчно ефективни ваксини и най-вече ако обществото реагира правилно на тази ваксинацията и другите противоепидемични мерки.

На живо: Лекция на Тодор Кантарджиев за ваксините

Все по-малко българи са склонни да се лишат от права

Ако в първите месеци на кризата (април и юни) близо три четвърти от българските са смятали, че правителството се справя добре със ситуацията с коронавируса, то в края на годината този дял се е стопил до една трета, показват данните за България на "Галъп интернешънъл" в международното проучване за отношението към коронакризата, обхващащо 47 държави по света и около 45 хил. пълнолетни граждани.


Докато през март и април съответно 83 и 78% са били склонни да се откажат от свои човешки права, ако това ще помогне да се спре разпространението на коронавируса, то в края на годината така смятат 56 на сто от анкетираните. 31% не биха жертвали своите човешки права, дори и за да ограничат заразата. 13% не могат да формират мнение по този въпрос.


42% от българите изразяват своето желание да се ваксинират, в случай че има обществено достъпна ваксина срещу коронавируса, която е считана за безопасна е ефективна. 36% по-скоро не биха си поставили такава ваксина. Прави впечатление размерът на дела на отговорите "не знам" – 22% е най-високият регистриран дял на колебание сред всички държави, участвали в глобалното изследване, отбелязва социолозите.


Подробности тук

При 70% ваксинирани няма да има повече епидемия от коронавирус

Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70 % имунизране, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев днес в ямболското с. Бояджик. Той посети населеното място, за да се опита да убеди учителите да се ваксинират, предаде агенция "Фокус".
Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

© Велко Ангелов


"Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", подчерта той. Доц. Кунчев препоръча на педагогическия персонал да не се вслушват в мнението на който и да е, а да търси информация при специалистите.


Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот, коментира още главният държавен здравен инспектор.

Ваксинационните пунктове ще се появят в навигационните карти

Ваксинационните пунктове, където желаещите може да се имунизират срещу COVID-19, ще бъдат отбелязани на карта и публикувани. Това стана известно от отговор на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на въпрос на напусналия БСП депутат Красимир Янков. По думите на Ангелов се работи съвместно с Google и в близко бъдеще информацията за ваксинационните кабинети ще бъде видима. Министърът твърди още пред депутатите, че са изпратени писма до общопрактикуващите лекари да съставят списъци с желаещите да бъдат ваксинирани. Не стана известно, дали личните лекари трябва да прозвъняват пациентите си или инициативата трябва да дойде от тях.

Сачева отчете държавната помощ за бизнеса

По правителствената мярка 60/40 за подкрепа на заетостта в условията на епидемията от COVID-19 до този момент са изплатени 747 млн. лева и са запазени 250 хил. работни места. Това обясни на брифинг в парламента министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. За тази година са предвидени 600 млн. лева за продължаване на мярката до септември.


По мярката в секторите хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм с която се изплащат 290 лв. месечно на самоосигуряващи се лица и работодатели са платени 29 млн. лева. По мярката 80/20 в същите сектори са платени 82 млн. лева на 1058 работодатели и са запазени 30 хил. работни места.


По мярката "Запази ме" за затворени бизнеси са подадени 8194 за компенсиране на 42 960 работници. До вчера са изплатени 4,5 млн. Лева. Имало е забавяне на плащанията, породено от голям обем документация и сгрешени банкови сметки, каза Сачева. До края на януари всички пари за ноември и декември ще бъдат платени.


От февруари ще започне прием на документи за компенсация на 75% от осигурителния доход на работниците. За бизнесите, подали документи за компенсация с до 20% от оборота ще бъдат платени 116 млн. лева за 8200 заявления. Над 36 хил. семейства са подпомогнати с общо 30 млн. лева по мярката за деца до 14 г., които поради извънредната епидемична обстановка не посещават училище или детска градина. От ноември 2020 г до 18 януари са подадени 48 195 заявления. Помощта е планирана за 50 000 семейства, обясни Сачева.

Рано е за затваряне на COVID отделения, смята директорът на Александровска болница

Отварянето на заведения, ресторанти и молове към днешна дата не е възможно, въпреки че данните категорично сочат, че здравната система се справя, каза днес пред БНТ изпълнителният директор на Александровска болница проф. Борис Богов. Ако първата седмица на януари излекуваните са около 10 000, втората седмица те са 15 000, а вчера са 31 000, обясни той.


"Трябва да бъдем по-осторожни, за да не ни изиграе разхлабването на мерките лоша шега и да се наложи след 2-3 седмици затваряне отново", предупреди Богов.


Директорът на Александровска посочи, че напрежението в здравната система е спаднало до поносими граници. Той прогнозира, че може би в средата на февруари ще има покачване на заразените с COVID-19 и все още е рано да се говори за затваряне на COVID отделенията.

Депутатите задължиха ЦИК да осигури гласуване за всички

ЦИК да организира изборния процес по начин, който да не лиши нито един гражданин от избирателно право и да позволи избирателите да гласуват в условията на епидемичната обстановка, включително поставените под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето.
Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

Това да стане чрез подвижни избирателни кутии или в отделни секции, извън посочените в Изборния кодекс, решиха депутатите като приеха на първо четене допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., внесено от ГЕРБ и "Обединени патриоти", предаде БНР.


"За" промените бяха 128 депутати, 45 се обявиха "против", деветима се въздържаха.


Подробности тук

Над 8100 търговци са поискали подкрепа с оборотен капитал

Над 8100 търговци са поискали подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16.30 ч. вчера, когато изтече крайният срок за кандидатстване, съобщиха от агенцията. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лв.


По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването получават 20 % или 10 % от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г., припомнят от НАП.


Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок до 7 дни от одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите ще започне през идната седмица, като от приходната агенция очакват да платят по сметките на дружествата над 30 млн. лв. до 28 януари.


Одобрените кандидати ще бъдат оповестени в сайта на НАП до края на деня днес, 22 януари, а точният размер на безвъзмездната помощ ще бъде зареден автоматично в системата ИСУН, където данните могат да бъдат видени от всеки кандидат.

Според бизнеса 33% от служителите биха се ваксинирали

34% от ръководителите в компаниите посочват, че има интерес от страна на техните служители към ваксиниране, а според 22% няма. Най-голям дял 50% посочват, че това е индивидуално и не могат да дадат мнение по въпроса. Това показва експресно анкетно проучване на БТПП сред над 120 фирми и браншови организации. Бизнесът посочва, че според неговите наблюдения 33% от служителите биха се ваксинирали.
Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

© Юлия Лазарова


Ефектите, които се очакват във връзка с ваксинацията от компаниите са в двете крайности – според 42% ще се благоприятства връщане към нормален режим на работа и живот, а според 47% нищо няма да се промени. За работодателите ваксинацията ще създаде и частична предвидимост за отсъствията от работа.


52% от анкетираните не одобряват ваксинацията да е условия за пътуване в чужбина, спрямо 28 %, които смятат това за наложително.

Представители на моловете искат среща с Борисов

Представители на големите търговски центрове искат среща с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят кога ще бъдат отворени моловете. Пред БНТ председателят на Българската асоциация на ритейл центровете Манол Гойгаджиев настоя за възможно най-бързото им отваряне, защото само това е начинът бизнесът да бъде спасен. По думите му вече е късно за каквито и да е действия и затова всеки ден е важен.


Той обясни, че моловете са се надявали да работят през декември или поне в края на месеца, за да могат да намалят поне част от загубите си. Гойгаджиев допълни, че търговските центрове не могат да се възползват от държавните компенсации, защото те са за малки и средни предприятия. Големите търговски центрове спадали към големите предприятия. Това се отнасяло и за големите търговски марки с магазини в моловете.


Освен това, дори и търговският център да не работи, той продължавал да има режийни разходи. От асоциацията уточниха, че все още не са взели решение дали да се включат в обявения на 27 януари протест на собственици и служители на заведения. Според Гойгаджиев е нужен диалог и затова ще изчакат до последно преди да решат.

България е срещу ограничения за хората без ваксина

На този етап сертификатът за ваксинация срещу коронавирус се използва само за медицински цели. Не бих казала, че без ваксина няма да може да се пътува. Няма такова решение на европейски ниво, каза днес пред Би Ти Ви зам.-здравният министър Жени Начева. Според нея България е против ограничения на база ваксинация.
Начева каза, че към днешна дата са ваксинирани над 25 хил. души.
Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

© Дневник


Тя допълни, че на този етап само хората с електронен подпис ще могат да разпечатат своя сертификат за ваксинация. При всички ваксинирани той ще фигурира в тяхното електронно здравно досие и след 1 февруари личният лекар ще може да го издаде на хартия. Към момента половината от личните лекари в страната имат връзка с базата данни, в която са електронните здравни досиета. По-бавен е напредъкът при аптеките.


В момента в България електронен подпис издават пет фирми, като средната цена е 10-11 лева на година.

Франция иска отрицателен тест от влизащите

Френските власти ще изискват отрицателен PCR тест от всички влизащи в страната от държави-членки на ЕС. Пристигащите граждани на ЕС трябва да имат отрицателен тест, получен 72 часа преди пристигането им във Франция. Изискването ще влезе в сила в неделя, 24 януари, и няма да важи за спешни пътувания. Пътниците, пристигащи по суша, както и хората, живеещи в съседни страни и работещи във Франция, ще бъдат освободени от това задължение.
Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

© Reuters

Шефът на "Пирогов": оазис сме, но не трябва да отпускаме мерките

Това, че сме оазис в Европа, по отношение на заболеваемостта от коронавирус в момента, не бива да ни притъпява вниманието, каза днес пред Би Ти Ви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той допълни, че съобщенията за засичане на новата версия на вируса не целят да плашат хората, а да покажат реалността. "В момента в България, при старата версия на вируса 10 болни, заразяват нови 7, а с новия щам, те ще заразят 27", посочи Балтов. Според него, заради тази заплаха, мерките не трябва да бъдат отпускани.

Премиерът Бойко Борисов не вярва, че при по-строги мерки в Европа в борбата срещу коронасируса ще може да се гарантира единния пазар на територията на Европейския съюз. По думите му всичко това е свързано със свободното движение на хора, а според него "всяка държава членка сигурно ще приложи някакви механизми за допускане на други граждани в своята страна". Той каза още, че България е готова с дигитален паспорт и със сертификат за ваксинация. Борисов взе участие в заседанието на Европейския съвет, проведено чрез видеоконферентна връзка.

Броят на починалите от коронавирус се увеличи до 90 през последното денонощие. Това е най-големият брой от 5 януари насам. Броят на новозаразените остава сравнитело нисък - 455, при направени 7674 (5.93%). Ваксинираните са 1124, а оздравелите 2256. Всички данни вижте тук.

Ще има маски и ръкавици за всички гласуващи

За всички избиратели и членове на секционни избирателни комисии ще има маски и еднократни ръкавици, каза днес пред Би Ти Ви новият говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Димитър Димитров. Ще има и дезинфекция на секциите. Подробности ще знаем, когато здравните власти ни подадат протокол за организацията, който ще пренесем в организацията на изборите, каза Димитров.
Коронавирусът в България: У 8 българи е доказан британският вариант (хронология)

© Велко Ангелов


По повод гласуването на хората под карантина, той посочи, че ще се осигури възможност с мобилни секции повечето от тях да гласуват. "Все пак поставените под карантина в съботата преди изборите в неделя, едва ли ще могат да гласуват", застрахова се той.


Коментирайки исканията за видеонаблюдение на преброяването, Димитров посочи, че този контрол няма да е особено ефективен, защото разпечатките от машините на места ще съдържат 400-500 реда. "Кой как ще види какво пише в нея. Тя напомня касова бележка в супермаркет", допълни още говорителят на ЦИК.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  ,,По повод гласуването на хората под карантина, той посочи, че ще се осигури възможност с мобилни секции повечето от тях да гласуват. "Все пак поставените под карантина в съботата преди изборите в неделя, едва ли ще могат да гласуват", застрахова се той.”

  Нещо да споделите за начина по който ще бъде спазена тайната на вота за гласуващите под карантина?
  Никой нищо не коментира по темата, а много се притеснявате от всичко друго...

 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  А ако тогава няма вече коронавирус?

 3. 3 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Ха!?Че изборите не бяха ли насрочени чак за април?Изглежда,че някой си мисли,че и тогава циркът с маските и новият,199 щам ще продължи?Има индикации,че все повече хора по света не се вместват в представите за "примерен гражданин",а именно-добиче,навело главата,сложило маската (задължително покриваща и носа) и с липса на грам аналитичен разсъдък в главата...

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 4. 4 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Коронавирус ще има,докато Световното правителство в сянка реши,че няма 299-ти щам или добичетата с маски решат едновременно навсякъде по света да ги захвърлят (вероятността за което клони към нула)..

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 5. 5 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Сега таз нова мода "Протокол"... правила ли ще рече, или е нещо по-засукано така?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  > А ако тогава няма вече коронавирус?

  Значи маските и ръкавиците вече са закупени. Ако щете ги ползвайте.

  А коронавирусите живеят в нас от 100 000 години и вероятно ще надживеят човешката цивилизация.

  કટાક્ષ
 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#7] от "Полковник за европейско развитие на България":

  Виж това в уместна забележка, трябвало е да предвидят по една тапа в комплекта за обезопасяване.

  Поне по една.

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  А тач-скрийнът дали ще реагира на допир от ръкавици?

 11. 11 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мондиана":

  Има режим за ползване на ръкавици, само дето има опасност от отчитане на 2 гласа с едно допиране. Ще стане една, майка плачи...

 12. 12 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#1] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Казаха че една мобилна урна обикаля около 200 адреса за 1 ден. Как ще разберат за кого си гласувала, като отворят урната на края на изборния ден? Освен ако решиш да си напишеш името я на бюлетината, я на плика.... Освен това ще бъдеш с ръкавици (няма отпечатаци на пръсти) и маска KN95!

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#11] от "mandzo":

  Щях да попитам дали е задължително регистрирането на вота на тъч скрийна да става точно с пръст от ръката.

  Сещам се за няколко алтернативни 'подхода' към тъч-скрийна, с които гласуващия може да покаже доста по-декларативно мнението си към тези които го задължават да гласува.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 148 Неутрално

  Да е, само дето избори няма да има май

 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Маски и ръкавици ще има - гласуващи няма да има!
  Активността ще е рекордно ниска - под 40 %!!!
  Заради ината на хвърчилото!

 16. 16 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#15] от "selqnin":

  Колега, не мога да си представя как едно лице (било то и хвърчащо) да откаже 60% от населението да гласува.

  По-скоро причина за ниската избирателна активност ще е отвращението на 'обикновените хора' от само-провъзгласилата се политическа класа.

  કટાક્ષ
 17. 17 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":
  регистрирането на вота на тъч скрийна не става с пръст на ръката, използват се други методи.
  Доколкото знам в БГ не си длъжен да гласуваш.

 18. 18 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Любопитно

  От статията:

  "Пътниците, пристигащи по суша, както и хората, живеещи в съседни страни и работещи във Франция, ще бъдат освободени от това задължение."

  Единствените които останаха "опасни" и със задължителен тест са тези идващи със самолети........то пък няма полети😂 И какво точно правят Французите като са заобиколени със страни с растяща инфекция ???

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 19. 19 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Звучи като Борисов да не е разбрал, че на тази дискусия пак малко по малко се включва темата за ограничаване на пътуванията на неваксинираните. След 3-4 месеца да няма учудени.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#17] от "mandzo":

  > Доколкото знам в БГ не си длъжен да гласуваш.

  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2136112596

  Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) Изборите се произвеждат въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване и осигуряват свободно изразяване на волята на избирателите. Гласуването е задължително, извършва се лично от избирателя и представлява изпълнение на гражданския му дълг.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  А ако тогава няма вече коронавирус?
  —цитат от коментар 2 на Lazarus


  Планиран е за още 2-3 години. ПСР теста е по-печеливш от френските парфюми и индустрията прет-а-порте.

 22. 22 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#19] от "fpyyh":

  > темата за ограничаване на пътуванията на неваксинираните.

  Официалният термин 'несертифицираните'.

  કટાક્ષ
 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 808 Разстроено

  До коментар [#16] от "Ан Он":

  Много "харесвам" израза "обикновени хора", особено произнесен от "необикновени хора"!!!!
  Очевидно сте сред онези, които са абсолютно убедени, че още на ембрионално ниво са били предопределени да принадлежат на втората категория...!

 24. 24 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  А ако тогава няма вече коронавирус?
  —цитат от коментар 2 на Lazarus


  Споко, вируси и щамове има достатъчно.
  Така ще си я караме докато доизпипат новата технология на РНК ваксините, които след време ще бъдат в състояние да ликвидират всяка зараза за седмици след появяването й.
  Ако бяха карали по класическия допотопен начин с пробите - доброволци срещу заплащане щеше да отнеме десетилетия, може би столетия и купища пари, така когато като доброволци се явява цялото човечество науката ще достигне до технологията и възможността да произвежда магическата ваксина срещу всичко за десетина години.
  Важното е да не се шашкаме следващите 10г и всичко ще бъде ок.

 25. 25 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ан Он":

  По скоро исках да кажа че в БГ няма наказание ако не гласуваш (поне аз не знам). Това от 2016 е изгъзица на Петриотите. За Гърция май, ако не гласуваш, глобата 500 евра.
  Даже и при наличието на Чл. 3. (1) , пак мога да не гласувам, ако искам. Ако има глоба 500 евра ще се замисля.

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#23] от "selqnin":

  Колега аз съм от 'най-обикновените хора'. Даже и на по-ниско ниво тях. Което и ми личи.

  Съдейки по вашата първична реакция, при вас ситуцията е различна.

  Бъдете здрави и успехи в борбата!

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Весело

  До коментар [#16] от "Ан Он":Много "харесвам" израза "обикновени хора", особено произнесен от "необикновени хора"!!!!Очевидно сте сред онези, които са абсолютно убедени, че още на ембрионално ниво са били предопределени да принадлежат на втората категория...!
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  Защо ползваш толкова много думи вместо само да напишеш: ТРОЛ? 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 28. 28 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Не бих казала, че без ваксина няма да може да се пътува. Няма такова решение на европейски ниво, каза днес пред Би Ти Ви зам.-здравният"

  Абе гответе се. Примката се затяга.

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 29. 29 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#25] от "mandzo":

  Така е - задължително (*) е, но няма санкции.

  (*) - да поредната имитация на 'патриотичен дълг' вкарана от ДС псевдо-патриотите

  કટાક્ષ
 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#27] от "padrino":

  Не намирам следното изявление за ТРОЛ-ско

  > Заради ината на хвърчилото!

  Въпреки че не съм съгласен с него, смятам че всеки има право да на мнение.

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Весело

  До коментар [#27] от "padrino":Не намирам следното изявление за ТРОЛ-ско> Заради ината на хвърчилото!Въпреки че не съм съгласен с него, смятам че всеки има право да на мнение.
  —цитат от коментар 30 на Ан Он


  Пак ли се оправдаваш? 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#31] от "padrino":

  > Пак ли се оправдаваш?

  Не.

  Според теб хвърчилото ли ще виновно за ниската избирателна активност?

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българските министри , излизат да кажат какво не биха казали . Ми ние го знаем.

  А това което е за казване , не биха го казали.

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 34. 34 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Малоумните ГЕРБерасти обаче не спряха нищо от Англия и щама си дойде. Сега маски и ръкавици... не ви ги искам! Искам да се махате, некадърници. Да, България има шанс

 35. 35 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Гласуване с маски и ръкавици.
  Нещо много криминално ми звучи.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#35] от "deepblue":

  > Нещо много криминално ми звучи.

  И наказуемо:

  https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136914670

  Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
  ...
  (2) Лицето е прикрито частично при носенето на облекло, с което са закрити устата, носът или очите.
  ...
  Чл. 6. (1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със:
  1. глоба в размер на 200 лв. - за първо нарушение;
  2. глоба в размер на 1500 лв. - за всяко следващо нарушение.

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 975 Весело

  До коментар [#10] от "Мондиана":
  А тач-скрийнът дали ще реагира на допир от ръкавици?"" "" "--

  - - - - - - - - -----------/------------------------------

  Аз съм пробвал с ръкавица да си отключа дисплея на телефона и не успях. Затова срязах ръкавицата на върха на единия пръст, за да мога да си ползвам телефона и едновременно с това да спазя изискването за носене на ръкавици. 😂😂😂

 38. 38 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Тоя неграмотник и лакей на властта Балтов пак ли са му дали национален ефир да ръси глупости. Специалисти вирусолози и имунолози никой не ги слуша но ортопеда Балтов през ден е в някое телевизионно студио

 39. 39 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 625 Неутрално

  "08:47
  България е срещу ограничения за хората без ваксина"

  Ама разбира се, че сме против ограниченията. Дори точно обратно - България е за улеснението за пътуване! За улеснено пътуване с ваксина.
  Това не е ограничение, това е улеснение, спрямо "новото нормално" и "новият световен ред".
  А това, че новото нормално са масово затваряне - еми разбира се, трябва да се спасим от чумата, дето коси на ред.

 40. 40 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#5] от "Араламбене му е майката":

  Нещо такова, но в последователност.

 41. 41 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 798 Неутрално

  "Представители на моловете искат среща с Борисов"

  Пак ли бащицата трябва да реши ?! Да подготвят дарове за вожда, коленопреклонно да се съобразят с него, и да не забравят да целуват ръка на тръгване.

 42. 42 Профил на Violeta Dimitrova
  Violeta Dimitrova
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ан Он":
  Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага:
  1. ако носенето на облеклото се налага:
  а) по здравословни причини;
  б) от характера на упражняваната професия;
  в) в рамките на спортни, културни, образователни или други подобни прояви, когато се носи от участниците в тях и е с временен характер;
  2. в молитвените домове на регистрираните вероизповедания;
  3. когато със закон е установено друго.

 43. 43 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#42] от "Violeta Dimitrova":

  > а) по здравословни причини;

  Ако не си болен и нямаш някаква официална диагноза че си от рискова група, може ли като носиш шал (или фередже) на лицето да си спестиш глобата от 1500 лв. ако твърдиш че го носиш не по 'религиозни причини', а по поради 'здравословни причини' ?

  И да смятам че законът е малоумен. Но е закон.

  કટાક્ષ
 44. 44 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Звучи като Борисов да не е разбрал, че на тази дискусия пак малко по малко се включва темата за ограничаване на пътуванията на неваксинираните. След 3-4 месеца да няма учудени.
  —цитат от коментар 19 на fpyyh


  То с пътуванията ще се почне..
  После неваксинираните няма да могат да излизат вечер.

  После, ако нямат знак за ваксинация на ръката - няма да могат да си купуват хляб!

  Да няма учудени , след 3 - 4 години.

 45. 45 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#44] от "simChо":

  >После неваксинираните

  Колега, официалният термин е

  ** несертифицираните **

  કટાક્ષ
 46. 46 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Маски и ръкавици ще има - гласуващи няма да има!Активността ще е рекордно ниска - под 40 %!!!Заради ината на хвърчилото!
  —цитат от коментар 15 на selqnin


  ДеБъ ще се мобилизират с милионите си съмишленици!

 47. 47 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6283 Весело

  До коментар [#14] от "Nik Nikolov": "Да е, само дето избори няма да има май"
  @@@@
  Те няма да са тогава, а през април.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 48. 48 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Демек 66% не биха се ваксали.

 49. 49 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  колкото по-малко хора искат да се ваксинират, толкова по-скоро ще дойде реда на тези които искаме.

  Истината ни прави свободни.
 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#49] от "Forrest Gump":

  > толкова по-скоро ще дойде реда на тези които искаме.

  Колега, звъннете на най-близката ферма за норки и уточнете условията за съвсестна работа. Не би трябвало да ви излезе много скъпо, но нямате много време - мисля че със следващата пратка на ваксината ги почват и тях.

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4652 Весело

  Нещо голяма еуфория е обхванала съфорумците като гледат намаляването на смъртните случаи от ковид! Сещам се за стария анекдот:
  Отишъл един вярващ при духовния старец за съвет:
  "Не се трае повече - седем души живеем в една стая! Какво да правя?"
  "Имаш ли коза?"
  "Имам."
  "Вкарай и нея в стаята."
  Идва пак след месец вярващият при духовния старец:
  "Не се трае повече! Седем души в една стая и коза! Какво да правя?"
  "Изкарай козата!"
  Идва пак след една седмица и носи дарове:
  "Старче, благодаря ти! Такава благодат е сега вкъщи!"
  През целия месец септември е имало 196 починали от ковид у нас - 6,5 случая дневно.
  Само за последните седем дни - 345. По 49,3 случая дневно.

  Т

 52. 52 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4652 Неутрално

  Само не разбирам защо ни успокояват толкова за третата вълна. Британският щам бил по-заразителен, но се карал по-леко. Аз като гледам графиките за заболеваемостта и смъртността във Великобритания и в Ирландия ясно забелязвам три вълни на зараза - пролетна, есенна и сегашната зимна /от новия щам/. Съответстват им и три вълни на мор, като третата е по-голяма от втората. В Ирландия даже втората вълна не предизвиква мор.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/ireland/

 53. 53 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Унас повечето дето не искат ваксина е защото е на базата на РНК .Унгария сключила договор за доставка на Спутник ваксината за масово ваксиниране.

 54. 54 Профил на Diana Stamenova
  Diana Stamenova
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Кунчев продължава да ръси глупости за 70% ваксинирани, които щели да спрат пандемията. А преболедувалите броят ли ги за ваксинирани? Или вирусът само при 70% набоцкани ще изчезне, но ако има например 30% набоцкани и 40% преболедували, няма да изчезне?!
  А Балтов ще се окаже по-голям натегач от Кунчев, Кантарджиев, Ангелов и Мутафчийски, взети заедно. Цяло лято обикаля всички възможни телевизии да плаши, че здравната система ще прегрее, а то бройката на хора в интензивното през лятото се движеше между 50 и 70 души. Сега обикаля да плаши с новия щам. Явно постът, който заема, е немислим без безграничната "лоялност" към властимащите.

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Да се надяваме, че за 15-тата вълна ще стигне и до нас ваксината.

 56. 56 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Кунчев продължава да ръси глупости за 70% ваксинирани, които щели да спрат пандемията. А преболедувалите броят ли ги за ваксинирани? Или вирусът само при 70% набоцкани ще изчезне, но ако има например 30% набоцкани и 40% преболедували, няма да изчезне?!А Балтов ще се окаже по-голям натегач от Кунчев, Кантарджиев, Ангелов и Мутафчийски, взети заедно. Цяло лято обикаля всички възможни телевизии да плаши, че здравната система ще прегрее, а то бройката на хора в интензивното през лятото се движеше между 50 и 70 души. Сега обикаля да плаши с новия щам. Явно постът, който заема, е немислим без безграничната "лоялност" към властимащите.
  —цитат от коментар 54 на Diana Stamenova


  Не мисля, че Мутафчийски е натегач , както виждате стои по-настрана след първото ''заключване''' .
  Останалите клакьори са !

 57. 57 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  > Доц. Кунчев препоръча на педагогическия персонал да не се вслушват в мнението на който и да е, а да търси информация при специалистите.

  Те хората се наВслушаха 9 месеца на щабните специалисти дето се показваха по телевизията.

  И това е основната причина да гледат със силен скептицизъм или откровено недоверие на всичко казано от този господин и медийните му другарчета.

  કટાક્ષ
 58. 58 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Чакаме да пристигнат поръчаните от диктатурата ваксини Спутник + комисионната на Вижда , АстраЗрнека и Ива Мандел, за да ваксинираме населението. СЗО очаква ваксината на Астра Зенека, ползваща технологията и векторен щам от руската Спутник да бъде одобрена в средата на март, докато оригиналната Спутник е на четвърти етап от одобряване по данни от сайта на СЗО

 59. 59 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ваксинирфането на толкова много хора може да става само доброзорно, доброволно няма да се получи. Не ви вярваме, това е проблемът.

 60. 60 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#54] от "Diana Stamenova":

  Аз продължавам да се почесвам за израилтяните...Там набодоха 40 % а и като добавим изкаралите го, и това, че са почти 30% са под 14 години, нещо спад не виждам

 61. 61 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Тъкмо да ваксинират булагаристанците с руската ваксина на Астро Зенека ама взе че им се запали завода, където подпечатват руския Спутник с логото на Астро Зенека https://www.reuters.com/article/amp/idUSKBN29Q15B

 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#58] от "Nathan Cohen":

  Международный базар вакцин - International Vaccine Bazaar

  https://www.youtube.com/watch?v=s4yzxTUMuKY

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#59] от "proza":

  > Ваксинирфането на толкова много хора може да става само доброзорно,

  Вероятно имате предвид

  'Сертифицирането на толкова много хора ...'

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#35] от "deepblue":> Нещо много криминално ми звучи.И наказуемо:https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136914670 Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето....(2) Лицето е прикрито частично при носенето на облекло, с което са закрити устата, носът или очите....Чл. 6. (1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със:1. глоба в размер на 200 лв. - за първо нарушение;2. глоба в размер на 1500 лв. - за всяко следващо нарушение.
  —цитат от коментар 36 на Ан Он


  По принцип си прав, ама на практика не си :)
  https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136914670

  Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага:
  1. ако носенето на облеклото се налага:
  а) по здравословни причини;
  б) от характера на упражняваната професия;
  в) в рамките на спортни, културни, образователни или други подобни прояви, когато се носи от участниците в тях и е с временен характер;
  2. в молитвените домове на регистрираните вероизповедания;
  3. когато със закон е установено друго.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 65. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  ... Все по-малко българи са склонни да се лишат от права ...

  Ти да видиш чудо!
  Все по-малко кълвели на гола кука!

 66. 66 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "Все по-малко българи са склонни да се лишат от права,,,"
  Има надежда за България!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  До коментар [#15] от "selqnin":

  То нали това устройва ГЕРБ и Борисов.

 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Весело

  До коментар [#61] от "Nathan Cohen":

  Това си е истинска драма...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Не се знае, знае ли се.

 70. 70 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#64] от "Darcas":

  По принцип е въпрос на интерпретация, има коментар с конкретен казус по-горе.

  А законът че е малоумен, е малоумен.

  કટાક્ષ
 71. 71 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Слушам мосю Кантарджиев в момента, и се чудя дали не е ударил един местен ракиен илач за отскок.

 72. 72 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  ,,По повод гласуването на хората под карантина, той посочи, че ще се осигури възможност с мобилни секции повечето от тях да гласуват. "Все пак поставените под карантина в съботата преди изборите в неделя, едва ли ще могат да гласуват", застрахова се той.”Нещо да споделите за начина по който ще бъде спазена тайната на вота за гласуващите под карантина?Никой нищо не коментира по темата, а много се притеснявате от всичко друго...
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Че след като маскират мат'ряла, че и ръкавици му надянат, т.е. няма да има и отпечатъци даже - то сите ставаме като нек'ви Мата Хари-та ...
  И Гешев не мож' на позна!
  Камо ли какво слагаме в чекмеджето ...

 73. 73 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70 % имунизране" - ако искаме да няма повече "мерки" трябва да имунизираме политиците и марионетките като тоя с изделие 7,62,

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 74. 74 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Главната тема трябва да бъде КОМПРОМИСЪТ на Бойко Борисов.
  Разпространява се нова мутация. Много по-опасна. Ясно е че заразява повече и то в посока на младежите и децата. Няма достатъчно ваксини. Няма и капацитет за ваксиниране.
  На този фон Борисов и Вълчев правят КОМПРОМИС с мерките за защита на здравето и живота и НАТИКВАТ тъкмо рисковите групи в Ковичилището. Да се събират там по много и да си обменят .... "знания".
  Като преди това са се натъпкали в Масовия градски транспорт. Без предпазни средства разбира се. А в Ковичилището съвсем.
  Там даже напротив. Дъхайте каквото сте прихванали директно в лицето на учителите. Щото много ги уважавате....
  Компромис, а?
  А учителите разбира се кучета ги яли. За тях тоя КОМПРОМИС е направо РИТУАЛНО УБИЙСТВО!
  Компромисно!
  Борисов, Вълчев, вие защо сте живи?
  И вашите родове?
  Анихилация!
  !

 75. 75 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Слушам мосю Кантарджиев в момента, и се чудя дали не е ударил един местен ракиен илач за отскок.
  —цитат от коментар 71 на Индиана


  Другарат Кантарджиев откак стана талавизионна звезда непрекъснато ми напомня поне за двама от персонажите на Швейк ...

  Най-вече на полковникът фон Цилергут ...

 76. 76 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Чудесно, ваксинираме ги! Но с какво?

 77. 77 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  > ваксинационните пунктове ще появят в навигационните карти

  Правилният термин не е ли 'сертификационните пунктове' ?

  કટાક્ષ
 78. 78 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  баце все гледа израел, а баш за важното изтърва. ей ги, за един ден 200 000 ваксинации

 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  ... В Европа няма да се допусне ваксина, която често ще предизвиква нежелани реакции, недай си Боже трайни реакции на увреда на ваксинираните, каза днес директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по време на онлайн лекция на тема: "Ваксини, имунизации: от основните принципи към новите разработки. Ваксини срещу COVID-19", предаде Агенция "Фокус" ...

  Боже!
  И това се тиражира с апломб вече от известно време!

  Усещате ли колко идиотско е твърдението?
  Приели сме априори, че Европа може и да допусне ли?
  Няма значение поради какво - от глупост, некадърност или зла умисъл ...

  Напълно идиотско, нали?
  И тогава неглупави хора защо така го набиват в главите мат'рялски?
  Ами ... за да се скрият! Да прехвърлят фокуса и всякаква отговорност за решенията върху имегинерната "Европа"!
  И да не им задават неудобни въпроси ...

 80. 80 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1189 Весело

  "ваксинационните пунктове ще се появят в навигационните карти"
  Да внимават ГДБОП да не ги избомби Начи!

 81. 81 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Изумителна красавица е тази на снимката!

  П.П. Ще ме прощават войнствените лесбийки, борците за социална справедливост и другите джендър-полит-коректни, но съм ретро бял хетеросексуален и хубавото си е хубаво!

 82. 82 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 815 Неутрално

  "При 70% ваксинирани няма да има повече епидемия от коронавирус.."

  Супер! С това темпо - някъде през 2024-та...

 83. 83 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4034 Весело

  До коментар [#72] от "xm...":

  То, затуй е така! Да каже вожда с чисто сърце : анонимни, доброволни пожертвувания са дали хората! 😀 Как да им ги върна, като ни имена знам, ни отпечатъци от пръсти има! Та, ша ги ползвам за народа! 😀

 84. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4034 Весело

  До коментар [#79] от "xm...":

  Това означава, че за всички лоши странични ефекти са виновни хората, а не ваксината. Щото Европа лоши ваксини не приема.

 85. 85 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4034 Неутрално

  И да допълня, при 70% проболедували, пак няма епидемия. Само, дето ваксината не лови новите щамове. А и ваксиниран да си, пак се разболяваш.

 86. 86 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Ще възстановите дръжки!
  Докато сте евтини на триците и скъпи на брашното няма как да стане.
  За да получиш трябва да дадеш другарю министър.
  Не да икомомисаш 20 милиона от одобрена ваксина и да чакаш някоя по-евтина.
  Ще загубите много повече от неработеща икономика и неплатени данъци. За човешкия живот и здраве знаем че не ви е грижа.

 87. 87 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1600 Весело

  До коментар [#86] от "Таралеж":

  Не бе той говори за своята икономика :))) Оптимистично е настроен, защото ще има 90% възтановяване на инвестициите му :))

  Вие даже не сте в уравнението, гледайте си там битовизмите стържете на гладно дъното за последните картофчета от последната манджа и мишкувайте :)) Казват, че постенето било полезно за здравето и е така ама вие ще постите щот сте манастирски мишки, а не за здраве :)))

  Изобретателни сте, вместо да коригирате ситуацията ще намерите начин да се свиете повече, ама сте таралежи без бодли :)) Никои не е впечатлен :)) Беззъбо куче ги залаяло :))) Никъв риск, никва промяма :))) А или може би се надявате, че социопата ще се трогне, че серфовете умират от глад :))) Да в някои дисни филм :)))) Явно не сте срещали много социопати или си мислите, че всички хора желаят доброто на всички останали :)))

 88. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1534 Весело


  "Потреблението расте дори по време на криза, през прогнозата на БНБ дори е отчетено. България ще се окаже една от лидерите от страните в ЕС по линия на потребление и поддържането му",

  Голямо потребление в изнемогваща от нищета държава!
  И мизерстващите бългори го поддържат!
  Ха сега , де!
  На кого ли вярват хората?
  Според мен, изборите ще покажат.
  Въпреки, че и отсега е ясно!
  Нъл тъй, умнокресливци?

 89. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Министър, въздух под налягане, както всички в това правителство.

 90. 90 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  "Министърът на икономиката Лъчезар Борисов очаква брутният вътрешен продукт на България да продължи да расте...."

  Кога е започнал да расте?

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Весело

  Сега тоя "британски вариант" нов "ВИД" ли е или щам, че почнах да се обърквам от глупостите на тея...... сутринта министърчето каза че е "ВИД"...... Ако може и Мутафчийски да каже пак ли ще "измрем яко" че ми писна да измирам вече ......

 92. 92 Профил на mazaco
  mazaco
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тоя британски вариант на вируса сега, как ще го кръстят? Може би KOVID-19 SPECIAL EDITION.

 93. 93 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Интересно с каква методика и тест установиха веднага това, при положение, че секвениране на вирус според тях им отнема седмици?!

 94. 94 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  Кунчев и бай Шиле започват да откриват, че респираторни грипни вируси могат да мутират!

  Евалла, е това е науката, друга работа си е....

 95. 95 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Новият британски вирус е много по-опасен и на всичкото отгоре се разпространява взривно В УЧИЛИЩАТА на Англия!!!!
  ПАК да ПОПИТАМ Бойко Борисов за КОМПРОМИСА тъкмо сега да ВКАРА като стадо учениците в нашите Ковичилища!!!
  Борисов, КОМПРОМИСЪТ ти?!!!!
  На кой ще си нужен жив?
  Вълчев, а ти!
  Анихилация!
  !

 96. 96 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2161 Весело

  До коментар [#92] от "mazaco":

  СOVID-21- V-12-BI-TURBO ...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 97. 97 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1267 Весело

  Още през далечната 1975 година в Англия са правили масови ваксинации срещу подобни вируси :)

  Машини прости, народ неук.
 98. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#91] от "MPetr":

  Остави ги наште ламери.
  Да беше видял Бо До какви ги ръси днеска.
  На него с тоя Брекзит по-голямо яйце му се пече отзад.
  Ако не беше тоталното затваряне поради новия щам, блокажа щеше да е пълен поради бюрокрацията.
  Англичаните печелят време докато си натамънят системите в новите условия.

 99. 99 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#37] от "constatator":

  Под Settings/Display има опция за Ръкавици (Gloves). Само 1 път я пробвах, ама не ми хареса (не помня защо), бях в колата и бързах за някъде. Ще трябва да я тествам пак.

 100. 100 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ан Он":

  Случайно да знаеш колко е IQ-то на тези дето пишат законите?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK