Веселина Петракиева става главен редактор на новините на Би Ти Ви

Веселина Петракиева и Искра Владимирова

© Би Ти Ви

Веселина Петракиева и Искра ВладимироваКадровите смени в Би Ти Ви продължават и след напускането на Гена Трайкова. Нейният пост ще заеме Веселина Петракиева, която става главен редактор на новините на телевизията, съобщиха от медията. Петракиева има над 20 годишен опит в медиите, а в Би Ти Ви е от 2010 година.


Продуцентът на сутрешния блок "Тази сутрин" Искра Владимирова пък ще стане главен редактор на актуалните предавания. На този пост тя ще замени Валя Гиздарска, която е дългогодишен кадър на телевизията.


За напускането на Гена Трайкова стана известно в четвъртък, 21 януари. Смените в телевизията продължават след встъпването на новия собственик - PPF на чешкия милиардер Петр Келнер - и назначаването на водещия на сутрешния блок Антон Хекимян за директор на "Новини, актуални предавания и спорт" в Би Ти Ви на мястото на Венелин Петков, който беше освободен.
"Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания, и заедно ще продължим мисията на Би Ти Ви да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на Би Ти Ви като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип", казва Антон Хекимян, цитиран в прессъобщението на медията. Ето как са представени новите две имена:


Коя е Веселина Петракиева


Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, като е работила в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Тя започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ, както и зам. главен редактор на медията. Петракиева е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата "Думите", издадена през 2008 г. Започва работа в Би Ти Ви през 2010 година и оттогава е четирикратен носител на наградата "Продуцент на годината" от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на Би Ти Ви.


Коя е Искра Владимирова


Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на Би Ти Ви, както и за реализирането на предизборни телевизионни дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на "Тази сутрин" от 2014 година и под нейно ръководство сутрешният блок на Би Ти Ви затвърждава водещата си позиция по отношение на доверие и въздействие сред зрителите. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в "Тази сутрин". Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто "Нека говорят". Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK