На живо

Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

Костадин Ангелов.

© Юлия Лазарова

Костадин Ангелов.На извънредно заседание правителството очаквано реши да удължи действието на извънредната епидемична обстановка и новият срок е 30 април. Заради насрочен протест на собствениците на заведения премиерът предложи здравният министър отново да разговаря с тях и да им предложи отваряне през февруари с 50% от капацитета с риск от ново затваряне или от март. В крайна сметка в края на деня министърът издаде заповед, с която ресторантите отварят на 1 март при ограничения за броя на клиентите.


Данните за новите случаи на заразени във вторник показват ръст спрямо обичайните нива напоследък, но при повече тестове и с уговорката, че в данните за вторник влизат и неотразени от уикенда случаи на заразени, настанени в болници и починали.


Така новите случаи според Единния информационен портал са 772, установени при 13 540 теста (10 277 бързи и 3 263 PCR), което означава, че положителни са 5.7% от взетите проби. За излекувани се смятат 1059 души, което е спад от 40% на седмична база. Продължава леко да спада броят на настанените в болница - 2822, а в интензивни отделения са 279 души.
Системата отчита нови 60 смъртни случая, с което до момента жертвите на болестта са 8880.


За последното денонощие са ваксинирани още 655 души, с което общо те са 26 798.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса. Данните за заразата по света можете да прочетете тук.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде три нови заповеди, с които въвежда промени в режима на ограниченията, които вече бяха обявени.


От 4 февруари учениците от 5 до 12 клас се връщат в училище по график - през първите две седмици присъствено ще учат учениците от 7, 8 и 12 клас; през следващите две - 5, 10 и 11 клас; а в двете седмици до 17 март - 6, 9 и 12 клас.


От 1 февруари се разрешават посещенията в кината, както и участието в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, при използване на 30% от капацитета на помещения и спазване на физическа дистанция.


От началото на следващия месец фитнесите могат да възобновят работата си при използване на до 50% от капацитета на помещенията.


От 1 март могат да възобновят работа заведения за хранене и развлечения извън хотелите, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове. Изискването е да се ползват до половината от местата за сядане, а разстоянието между столовете на две съседни маси да е поне 1.5 метра.


От 1 февруари отварят и търговските центрове.


Повече по темата четете тук.

Министерството на външните работи съобщава, че в областта Мадрид (Испания) са в сила по-строги ограничения заради нарастващия брой заразени с COVID-19. До 8 февруари се ограничава мобилността в 56 основни здравни зони и 25 населени места в региона на Мадрид.


Въведеният вече вечерен час ще започва с час по-рано – от 22 ч., както е и в повечето други испански региони. Спазването на мерките ще се следи с камери и дронове, както досега, а глобите ще са от 600 до 600 000 евро.


От министерството припомнят, че за влизане в страната, освен с отрицателен PCR тест, Испания позволява на влизащите в страната пътници от рискови райони, включително и от България, да докажат отрицателна диагноза на COVID-19 с тест ТМА - кръвен тест за вирусно натоварване. Изследването трябва да е направено не по-рано от 72 часа преди часа на пристигане в Испания. Документът с резултата от теста може да се представи на испанските власти освен на испански или английски език, също на френски или немски език. Ако не е издаден на някой от четирите езика, следва да бъде представен превод на същия на испански език, направен от официален орган (заклет преводач).


Остава задължително и попълването на формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания. Препоръчва се на всички български граждани да се въздържат от пътуване, освен ако не е крайно необходимо.

Като част от програмата "Дейности в отговор на COVID-19" на Български червен кръст, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID), са подпомогнати над 30 000 социално слаби граждани от цялата страна, съобщават от организацията. Организирани са над 300 сесии за промоция на хигиенни практики и здравно образование, раздадени са 30 000 комплекта за лична хигиена, предоставени са 2500 творчески пакета за деца в социално уязвима ситуация и са проведени стотици психологически консултации с граждани от цялата страна.

Започва ваксинация в домовете за възрастни хора в София

В сряда започва ваксинирането на потребителите и персонала на домовете за възрастни хора в София, съобщават от Министерството на здравеопазването. Имунизациите ще се извършват от мобилен екип на Столичната регионална здравна инспекция. Първите имунизации ще са в дом за стари хора "Надежда".


Възрастните хора в социални домове и персоналът, който се грижи тях, са част от втората фаза на ваксинационния план на правителството.

Ресторантьорите не искат среща със здравния министър

Ние нямаме покана за среща в здравното министерство, а и дори да имаме няма да отидем, защото нашите искания ясно сме ги описали. Затова си остава насроченият за сряда протест, който не е отменен. Това обяви пред "Дневник" Емил Коларов, председател на Съюза на собствениците на заведения. Той и Българската асоциация на заведенията са организатори на протеста пред Министерския съвет. Той е с настояване заведенията да отворят, а дължимата към момента държавна помощ за затварянето им в края на ноември да бъде плащана навреме. В понеделник вечер двете организации поискаха и оставката на здравния министър като обявиха, че води война с тях. Причина за това стана обявеното намерение за разхлабване на мерките, което не включва отваряне на заведенията.


Междувременно представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), които досега се оплакваха, че не са канени на срещите при здравния министър обявиха, че на среща с него днес са се договорили ресторантите да отворят отново на 1 март, а нощните заведения 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка. Цитиран от БНР съпредседателят на организацията Атанас Димитров обясни, че така компенсация ще може да бъде получена и за целия февруари.


Между БХРА и другите две организации има напрежение като една от причините е това, че бе разрешено на заведенията в хотелите да работят.


По-рано премиерът Бойко Борисов поръча на здравния министър нова среща с бранша, на която да бъдат обсъдени два варианта за отваряне.


Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

© Юлия Лазарова

И в университетите ще има тестване на персонала

Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус. Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от ръководството на Министерството на здравеопазването по време на среща във ведомството. Целта е да се провери степента на разпространението на COVID-19 в цялата образователна система в страната.


В кампанията за тестване, предхождаща поетапното възстановяване на присъствени дейности в сферата на образованието, от самото начало са включени и преподавателите във висшите училища. Всеки от тях, който пожелае, ще може да се изследва за COVID-19. Тестването на работещите в сферата на образованието, което започна този месец, е доброволно и безплатно.


На срещата в Министерството на здравеопазването присъстваха ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и председател на Съвета на ректорите Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет в СУ Даниел Вълчев, ректорът на Техническия университет Иван Кралов, ректорът на Минно-геоложкия университет Ивайло Копрев и ректорът на НСА Николай Изов.

Лекарският съюз подкрепи здравния министър за заведенията

Лекарският съюз се обяви в подкрепа на министъра на здравеопазването и в своя позиция съобщава, че е "неприемливо борбата с епидемията да се определя като лична вендета". Съсловната лекарска организация се обръща към бранша на заведенията, който искат оставката на проф. Костадин Ангелов и смятат, че води лична война с тях. Причината е, че техният бранш остава затворен на фона на анонси за отваряне на фитнеси и спортни зали и работещи от края на декември заведения в хотелите.


"Съсловната организация осъзнава необходимостта от ясни параметри и критерии, при които затворените бизнеси да могат да заработят отново", пише още Българският лекарски съюз (БЛС) по повод твърденията на бизнеса, че не са получени обещаните от правителството компенсации за затворени браншове.

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април

Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


На извънредно заседание правителството реши да удължи извънредната епидемична обстановка до 30 април, съобщи правителствената информационна служба. Премиерът разпоредил на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат описани сроковете за поетапното разхлабване на мерките. Реакцията му е в отговор на вече всекидневните упреци на затворения от заповедите на здравния министър бизнес, който очаква от управляващите предвидимост на мерките.


Борисов е разпоредил още Костадин Ангелов да се срещен отново с представители на заведенията, които на насрочили протест за сряда по обяд под прозорците на Министерския съвет и да обсъдят възможни решения.

Като такова решение Борисов вижда отваряне на заведенията в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22,30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Друг вариант за е всички да отворят от 1 март, като дотогава се подкрепят със средства.

Подробности четете тук!


Предимството при преминаване към следваща фаза на ваксиниране се запазва

Предимството при преминаване към следваща фаза на ваксиниране срещу COVID-19 се запазва, обяви Красимир Гигов, председател на щаба за ваксиниране, по време на онлайн събитие на Българския червен кръст (БЧК), посветено на информационна кампания за коронавируса.


От думите на Гигов се разбра, че, ако служители на здравната система решат, че искат да се ваксинират след като вече е преминато към следваща приоритетна група, напр. учители или възрастни хора в домове, то те ще запазят предимството си пред другите. Гигов заяви още, че в бъдеще е възможно доброволците на БЧК да съдействат при логистиката на ваксините, когато доставките се увеличат. Той повтори тезата на здравния министър, че ваксинираните срещу COVID-19 в България са малко заради количествата пристигнали дози.


Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Близо 40% от бизнеса има спад в приходите през декември

Общо 39% от нефинансовите предприятия са имали намаление в приходите от продажби през декември в сравнение с ноември, за 46.4% те са били без промяна, а при 14.5% е имало увеличение. Това са обявили нефинансовите предприятия, участвали в анкетата на НСИ. Тя се провежда всеки месец. През декември бяха затворени спортните зали, моловете и заведенията.
Очаквано в сектора на културата и развлеченията са най-много фирмите със спад на приходите - 56.4%, следвани от търговията, транспорта и заведенията - с 44.4%, за индустрията този дял е 41.6%, а за строителството - 24.4%.

Една четвърт от фирмите са пуснали персонала в платен отпуск, а 20.3% - в неплатен, дистанционна работа са въвели 16.4%, а от държавните мерки са се възползвали 10.5%.


За следващия месец 92% от анкетираните прогнозират, че ще продължат настоящата си дейност, 4.7% - ще я преустановят временно, а 1.7% - ще я прекратят.


Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

Ресторантьор: Управляващите си прехвърлят топката вместо да поемат отговорност

Ако властите смятат, че след 20 дни нашият бранш може да допринесе за увеличаване на заразените, да ни затворят до 1 март или 1 април, ако искат. Но да направят така, че компенсациите да се дават регулярно, за да може да поддържаме бизнеса жив и така при ясни мерки, по-добре да стоим още затворени, но да има яснота, че еди-кога си започваме да работим свободно.


Това коментира в интервю пред "Дневник" собственикът в няколко заведения в София Метин Алиев.


Анализира, че липсата на поемане на отговорност от страна на държавата води до прехвърляне на топката между хора и институции, а бизнесът се нужда е от проста информация, за да планира работата си.


Смята, че всичко това е настроило част от обществото срещу ресторантьорите.


Цялото интервю четете тук.


Личен архив.

Личен архив.

До края на годината се чакат 4.3 млн. ваксини в България

Точно 4 398 696 дози от двете одобрени за употреба ваксини в Европейския съюз очаква Министерството на здравеопазването до края на годината, сочи обновеният списък с прогнозните доставки, публикуван на сайта на ведомството. Тъй като за ваксинирането срещу COVID-19 се поставят две дози, в интервал от най-малко три седмици, следва да се заключи, че ваксините ще бъдат достатъчни за около 2 млн. души, ако нито една доза не бъде изгубена (точно 2 199 348 души).


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

© Юлия Лазарова

Пациентската организация: Нито има ваксини, нито добра организация за поставянето им

Правителството е предпазливо не без основание по отношение на поетапното разхлабване на мерките, така и е по-света – там мерките дори се затягат, коментира пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, заявеното от управляващите разхлабване на противоепидемичните меки.
"Освен това нашата здравна система има много недостатъци и когато болните се увеличават, се вижда какво се случва. Така че мерките сега са доста предпазливи, ние ще бъдем късметлии, ако броят заболели сега се запази така", напомни той.


За ваксинирането отбеляза, че няма нито ваксини, нито добра организация и затова най-важното е да се поставят на хронично болните и възрастните хора, защото те сега са най-застрашени. "Към тях трябва да се насочени всичките ни усилия – електронно здравеопазване, домашни грижи и достъп до най-съвременните лекарства, ваксини и всякаква грижа. Само това ще позволи да се върнем към нормалния си начин на живот", отбеляза той.

Алибегов: Явно новият вариант на вируса ходи само по заведенията

Новият, по-заразен вариант на коронавируса явно ходи само по заведенията и то по тези извън хотелите. Това коментира пред Би Ти Ви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията заради заявката на управляващите да отворят затворените бизнеси с изключение на заведенията. По Коледа на заведенията в хотелите бе разрешено да работят за гостите си.


Алибегов прогнозира, че над 30% от заведенията сигурно изобщо няма да отворят по финансови причини след като 8 месеца браншът не е получил никаква помощ, а едва от миналата седмица е започнало изплащането на помощта за служители.


"И до днес нямаме обяснение защо трябва да работят ресторантите в хотелите, а извън тях – не. И защо се разпускат мерките за всички освен за нашия бранш след като идва по-заразен щам. Не разбираме този двоен аршин", коментира Алибегов.


Ние сме бизнес, не сме конструирани да живеем от държавна помощ.


Ричард Алибегов,

Асоциация на заведенията


Напомни, че през миналата година нощните заведения са били отворени едва 4 месеца, а останалите - около 7 месеца, а заетите в тях общо на над 400 хил. души. Затова очаква много от тях да се включат в насрочения за сряда протест с искане да се платят обезщетенията и да бъдат отворени. Засега организацията се отказва от заканата за протестно отваряне на заведенията на 1 февруари.


За работещите в нарушение заведения, които оценява на около 60-80 в цялата страна, Алибегов коментира, че се знае кои са и лесно може да се установи дейността им. Посочи, че явно те се чувстват недосегаеми.

Лекари призовават за по-малко бумащина при ваксинирането

Поставянето на ваксината става за 5 секунди, а след това и 15 минути на пациент няма да стигнат, за да се отрази във всички изисквани документи имунизирането. Това обяви пред "Нова телевизия" Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. Той призова от името на колегите си да се намали тази административна тежест и поставянето на ваксина да се отразява само в амбулаторен лист, информацията от който да постъпва в електронния регистър.


Лекарят обяви, че има готовност веднага да започне ваксиниране като парви списък на желаещите си пациенти, но не е получил още ваксини. Отбеляза, че все още не е завършила първата фаза на ваксинирането - на медици, стоматолози и фармацевти на първа линия като до момента са обхванати едва около 10% от тях.


Предположи, че колегите му от малките населени места ще имат проблем с логистиката, защото за момента не е известно как ще достигат до тях ваксините.


Коронавирусът в България: Заповедите за отварянето на моловете и ресторантите са издадени (хронология)

© Юлия Лазарова

При увеличен брой тестове новите случаи растат

Според данните в Единния информационен портал заразените за последното денонощие се увеличават до 772, но при направени 13 540 теста (10 277 бързи и 3 263 PCR), което означава, че положителни са 5.7% от взетите проби.


За излекувани се смятат 1059 души, което е спад от 40% на седмична база. В този брой влизат всички, на които и карантината е изтекла без да се правят допълнителни изследвания. Продължава леко да спада броят на настанените в болница - 2822, а в интензивни отделения са 279 души.


Данните във вторник обаче не отразяват само промяната за последните 24 часа, а и данни от уикенда, които не са били отразени в портала до момента.


Системата отчита нови 60 смъртни случая, с което до момента жертвите на болестта са 8880.


За последното денонощие са ваксинирани още 655 души, с което общо те са 26 798.


Данните в графики и с промяната за последните седем дни можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  Ако няма тестове, няма да има и нови случаи. Колко добре за управляващите.

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  За любопитните - Може да сравним статистиките на абслютно провалилата се в КОВИД борбата Швеция:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

  С статистиките на шампиона по справянето:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Уаууууу🐵

  Много съм прост
 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3699 Неутрално

  Вчера един експерт беше отбелязал , че не се наблюдава.....грип ! Така и не се разбра защо , ако е така , което е нелогично и неестествено.Конкретно , статистиката не чак толкова трагична на общия фон , но сме твърде малко .......и ще се разчита на естественият имунитет заложен в гените на българите , извън постиженията в овладяването на пандемията......

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  ...което означава, че положителни са 5.7% от взетите проби."

  Което пък (вярвам случайно е пропуснато) означава новите случаи спадат като процент от тестовете

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  ...което означава, че положителни са 5.7% от взетите проби."Което пък (вярвам случайно е пропуснато) означава новите случаи спадат като процент от тестовете
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Гравитират около 6%.
  Това е много добър резултат, но коментиращите имат за задача да го представят като лош.

 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1849 Весело

  ..."При увеличен брой тестове новите случаи растат"...

  Вие открихте топлата вода, бе😁😁😁 Гаа Гаа Гаа😁😁

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  Вчера един експерт беше отбелязал , че не се наблюдава.....грип ! Така и не се разбра защо , ако е така , което е нелогично и неестествено.
  —цитат от коментар 4 на Николай Бучков


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Тук е заровено кучето и това РАЗКОНСПИРИРА ПИЕСКАТА за КОРОНАТА

  ВСИЧКОТО ГРИП минава в графата КОРОНА ВИРУС

  Народът бива облъчван със страховити прокоби за ЯКО УМИРАНЕ

  Пари се точат и изписват по ПЪТЕКИ ЗА К-ВИРУС и за ВАКСИНИ

  Пей сърце

 9. 9 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Хубаво нещо са статистиките. Колкото и да ги сучеш, през тях все прозира истината. Често истината, включваща и дежурните оправдания за лятна "развала" на мерките, е озадачаваща и намирисваща - от 20.10. 2020/ 1008 починали общо от К19, досега - 25.01.2021 / 8820 общо починали от К19, нарастването на смъртните случаи е над 800%. Само за три месеца! Чуднички отличници. Има нещо много гнило. Яко смърди!

 10. 10 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 651 Неутрално

  ..."При увеличен брой тестове новите случаи растат"...

  Голям човек е математиката.

 11. 11 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ан Он":

  Обаче от картинките се вижда и нещо друго интересно.
  В Швеция разликата в ковид смъртите е много по-малка, почти незабележима в делник и празник.
  У нас е почти два пъти.
  https://ibb.co/GTJrfb6

  Чудя се ако нашите просто спрат "да лекуват" в болниците в ковид отделенията дали положението със свъртността няма да се подобри?
  Просто да пуснат ковид докторите в отпуска.

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#11] от "k_":

  Това с делниците и празниците е голяма мистерия. Все още не можем да разберем дали причината е в докторите (не лекуват през уикенда) или секретарките (не въвеждат данни през уикенда).

  Предполагам че НОЩ нарочно ни държи в напрежение.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#11] от "k_":

  +++++++++++++++++++++++++++++

  Пробвайте някъде в малките градчета да си направите рентгенова снимка през събота или в неделя. Аз една събота преди три години падах и си ударих крака. Поисках да си направя рентгенова снимка защото крака много ме болеше. От болницата ми казаха че в събота и неделя снимали само спешни случаи. Наложи се да чакам до понеделник и след като си снимах крака се установи, че глезена ми е изкълчен и имам счупени костици на крака.

 14. 14 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4428 Весело

  Тези да не се опитват да клатят стабилността с тези данни? Я Бойко да се изкаже по въпроса, той ще оправи нещата само с едно включване на живо от Жипката😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  В събота и неделя не можеш да си направиш рентгенова снимка на белия дроб с който се установява дали имаш пневмония. Много от хората с Ковид 19 развиват и пневмония и тези два дни събота и неделя те не могат да се снимат и през това време пневмонията се развива и положението на разболелия се влошава.

 17. 17 Профил на Dimiter Dimitrov
  Dimiter Dimitrov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Бучков":
  До коментар [#8] от "Hawaii":

  Пичове, това, че няма грипна вълна е повече от логично. Как борим грипните епидемии? Като пуснем децата в грипна ваканция за 1-2 седмици. В момента от колко време не ходят на училище и какви още мерки са взети?

 18. 18 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  Коронавирусът в България:
  Запазва се тенденцията за увеличаване броя на новооткритите случаи.
  Среднодневно са откривани:
  12-18.1 - 465
  13-19.1 - 435
  14-20.1 - 428
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1 - 423
  18-24.1 - 429
  19-25.1 - 458
  За сравнение - през целия месец септември са установени 4567 новозаразени - по 152 дневно.
  Броят на починалите все още е стабилен. Среднодневните данни са:
  12-18.1 - 48
  13-19.1 - 48
  14-20.1 - 43 /минимум/
  15-21.1. - 49
  16-22.1 - 49
  17-23.1 - 48
  18-24.1 - 48
  19-25.1 - 45
  Изглежда засега че е налице наслагването на две криви на заболеваемост - от старите щамове, която е намаляваща, и от нов щам /нови щамове/, която е нарастваща.
  Нарастването на смъртността от новите щамове още не се усеща.

 19. 19 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 431 Неутрално

  България тества най-малко в ЕС, иначе щеше да е в лилавата зона.
  —цитат от коментар 15 на noa58655259


  Е, очевидно не е само това като има толкова много тестове в последно време и намалят случаите в болниците.

  Аз обаче друго не разбирам - уж сме най-недисциплинираните и със сравнително леки мерки (все пак при нас само заведения са затворени и то след тия в Западна Европа, там вечерен час въвеждаха и други ограничения, които при нас ги няма и сега), а тяхното положение се влошава, а при нас се подобрява. Обяснението с щама за мен е нелогично, предвид, че много лекари казаха (включително Кантарджиев), че няма нито една научна разработка, която да го посочва като по-смъртоносен. Изглежда подобни вируси си имат собствена логика в разпространението и нашето влияние (като ограничителни мерки) е не повече от 20-30%.

 20. 20 Профил на Dimiter Dimitrov
  Dimiter Dimitrov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  Голямата мистерия е, че в немалка част от болничните заведения тази административна работа с подаването на данни към центъра се върши през делничните дни.

 21. 21 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  Да, обаче обективните медии вкл и тази твърдят "починалите за предния ден", което изключва варианта с немарливите секретарки.
  Ако не вярваме на обективните медии, на какво да вярваме?
  Остава Св. Синод" ама тогава попадаме в друга категория.

 22. 22 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  Да, обаче обективните медии вкл и тази твърдят "починалите за предния ден", което изключва варианта с немарливите секретарки.
  Ако не вярваме на обективните медии, на какво да вярваме?
  Остава Св. Синод" ама тогава попадаме в друга категория.

 23. 23 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 431 Неутрално

  В събота и неделя не можеш да си направиш рентгенова снимка на белия дроб с който се установява дали имаш пневмония. Много от хората с Ковид 19 развиват и пневмония и тези два дни събота и неделя те не могат да се снимат и през това време пневмонията се развива и положението на разболелия се влошава.
  —цитат от коментар 16 на constatator


  Съгласно правилата дори нямаш право да си направиш снимка ако не си в болница. А все пак не би отишъл в болница ако не си се влошил.

  Впрочем на запад след положителен тест можеш да напуснеш дома си само с линейка като започнеш да умираш. Намирам това за абсолютна гавра с населението.

 24. 24 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  Просто възобновиха приема в болниците. Преди влизане правят или изискват тест, оттам скача бройката.

 25. 25 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Поредната дневна доза числа, графики и шарена картинка - карта. Наистина ли някои все още вярват, че от дозата могат да се правят изводи както от коректно изпълнени и обработени статистически проучвания? Уви, прекалено много фактори манипулират резултатите.
  Не твърдя, че манипулациите са умишлени с цел заблуда и насочване към грешни, но желани изводи.

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lorak":

  > Изглежда подобни вируси си имат собствена логика в разпространението

  А може би просто, свободните хора са в по-добра кондиция от затворниците - както физически, така и психиески...

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#20] от "Dimiter Dimitrov":

  Възможно е и да сте прав. Вероятно някаква специфика на българската действителност,

  કટાક્ષ
 28. 28 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#21] от "k_":

  > Ако не вярваме на обективните медии, на какво да вярваме?

  Аз засега съм се ограничил да вярвам на себе си и частично на НСИ.

  કટાક્ષ
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  [quote#19:"Lorak"][/quote]

  Хората, които разбират от материята, много пъти ни казваха, че такъв тип инфекция, която се разпристранява по капково-аерозолен път не може да бъде спряна.
  Въпросните мерки, наши и по света могат да забавят разпространението, но с това успоредно се увеличава продължителността на тази епидемия, пандемия или както му казват.
  Затова те считат, че е по-смислено да се ограничават само застрашените - възрастни и болни от други заболявания хора, докато останалите, включително ученици и студенти да живеят нормално, за да може по-бързо да се изгради груповия имунитет и едновременно да има по-слабо влияние върху икономиката. В Швеция това правят.

 31. 31 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4428 Любопитно

  Впрочем на запад след положителен тест можеш да напуснеш дома си само с линейка като започнеш да умираш. Намирам това за абсолютна гавра с населението.
  —цитат от коментар 23 на Lorak


  Я дай източника на тази информация, че и ние да започнем да се "страхуваме" 😁 😱

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#30] от "tsvetko_51":

  Не сте ли разбрали че Швеция напълно се провали ? (*)

  Вижда се много ясно в графиките от линковете на пост 2

  (*) сарказъм

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ан Он":


  Виждам над 3 хил души повече починали в швеция и два пъти повече заразени.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 34. 34 Профил на Цветомир Николов
  Цветомир Николов
  Рейтинг: 5 Неутрално
 35. 35 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#33] от "bludniq_sin":

  > Виждам над 3 хил души повече починали в швеция

  Като начало - погледнахте ли населението на двете държави ?

  И справката на НСИ за реален брой починали в България напоследък.

  કટાક્ષ
 36. 36 Профил на Emil Nikolov
  Emil Nikolov
  Рейтинг: 29 Весело

  Коронавирусът в България: при увеличен брой тестове новите случаи растат.
  Кулю,кулю,кулю,кулю-казала мисирката.

 37. 37 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 431 Неутрално

  [quote#31:"padrino"][/quote]

  Мои приятели, които живеят там.

 38. 38 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  До коментар [#20] от "Dimiter Dimitrov":

  То таке е по целия свят - вижте кривите от уърлдометърс, като триони са!
  https://www.worldometers.info/coronavirus/

 39. 39 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Официално заразените с КОВИД са към 215 000 души. Според проф. Витанов, математикът от НОЩ, трябва да умножаваме по 8, за да видим истинската бройка. Но да не е по 8 по 6 да е, това си прави 1 300 000 души, които са се срещнали с вируса, по най-консервативни и общоизвестни данни.
  Починалите са 8880 души до тук по ифициални данни. Което си прави нещо като 0.7 %. Демек на 300 заразени са починали 2 ако вярваме на тези данни. Подозирам, че срещналите се с вируса са повече, а починалите по-малко по ред причини, но няма да спекулирам.

 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4323 Весело

  Айде, най-накрая, да излезе специалист, публично, и да каже, че екстракта от семена на есенен минзухар доказано помагат в ранната фаза при заразяване с ковид-19, дори назова и търговското му наименование.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 41. 41 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  За последното денонощие са ваксинирани още 655 души, с което общо те са 26 798.

  Как беше - 2040 година ще успеем.
  И Борисов Т пак на власт, щото само той може да свърши работата!

 42. 42 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  Айде, най-накрая, да излезе специалист, публично, и да каже, че екстракта от семена на есенен минзухар доказано помагат в ранната фаза при заразяване с ковид-19, дори назова и търговското му наименование.
  —цитат от коментар 40 на hamiltonf


  Аз пък чух от експерт – отвара от магарешки бодил и бабини зъби плюс майчин лист повече помагало дори при средна тежест на заболяването!
  Ти наистина ли се занимаваш с фармация?

 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alexander97":

  Ако прибавите при варенето крилце от прилеп, един скорпион, две мишки и три хлебарки плюс 200 грама изпражнения от бяло магаре най-помага!

 44. 44 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1103 Весело

  Лукчета пазят от коронавирус. И сода бикарбонат помага

  Причината е, че действат директно на гърлото
  Понякога прости неща са най-ефикасни в профилактика срещу COVID. Яжте лукчета и пийте вода с лимон и сода, препоръча проф. Тодор Кантарджиев пред kmeta.bg. Тези методи са особено ефикасни срещу втория щам на коронавируса, а причината е, че действат директно на гърлото.

  При новия щам микробното число е по-голямо. Това означава, че бактериите в гърлото са много повече, а шипчета на вируса, които се закрепят към клетките, са по-устойчиви.

  Има най-различни разновидности на лукчетата – с билки, етерични масла, с цитруси, препоръчва ни Кантарджиев. Содата бикарбонат е известна отдавна с антибактериалните си свойства. Тя е голям помощник за извеждането от организма на различни вредни вещества и натрупани токсини. В комбинация с лимон пък профилактиката на гърлото е гарантирана на 100%. Източник: kmeta.bg.
  🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

 45. 45 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3781 Весело

  До коментар [#44] от "constatator":

  При новия щам микробното число е по-голямо. Това означава, че бактериите в гърлото са много повече, ...
  Има най-различни разновидности на лукчетата – с билки, етерични масла, с цитруси, препоръчва ни Кантарджиев. Содата бикарбонат е известна отдавна с антибактериалните си свойства.
  АКО ТОВА ГО Е КАЗАЛ КАНТАРДЖИЕВ, ТОЙ Е ЗА ОТНЕМАНЕ НА ДИПЛОМАТА И ЗА НАСТАНЯВАНЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНО ЗАВЕДЕИНИЕ!
  "Бактерии", "антибактериални свойства" -- при ВИРУСНА инфекция.

 46. 46 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 415 Неутрално

  "Лекари призовават за по-малко бумащина при ваксинирането"
  Давайте по 10 лв и готово ...

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4323 Весело

  До коментар [#42] от "Alexander97":

  Тоци специалист е доц.д-р. Сотир Марчев – началник Клиника по кардиология на Медицинския институт на МВР, и вече има изготвен протокол, а твоя "специалист" не знам кой е, чакам да ми ко кажеш?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Положението в България към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  189.007 приключени случая
  180.127 оздравели (95%)
  8880 починали (5%)

 49. 49 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1340
  България - 1284
  Румъния - 931
  Гърция - 546
  Сърбия - 448
  Турция - 297

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

 50. 50 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Четвърти пореден ден положителните проби са повече отколкото в съответните дни предната седмица - днес са 772 спрямо 570 миналия вторник. Планираното разхлабване на мерките в началото на февруари означава че от началото на март ситуацията отново ще бъде трагична.

 51. 51 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":
  По едно време някой май се се беше заял и поставил задача на Щаба да изчестят това нещо с починалите събота и неделя, за да няма двусмислени тълкования.
  Май се опитаха да направят нещо, ама се отказаха.
  Положението е такова, че в събота, неделя и празник никой не е в състояние да оправи бройките на починалите.
  Абсолютно никой с все силата и мощ на Щаба!
  Те тръгнали за системи да ми говорят и гладят криви!
  Пълни надути, пуяци в униформи и присадени перчеми, баламурници ни правят на маймуни!

 52. 52 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1201 Неутрално
 53. 53 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мърмор":

  Смърди на развалена тиква.

 54. 54 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1964 Весело

  До коментар [#42] от "Alexander97":

  Домусчиев продаде ли си Ивермектин-а?

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#51] от "k_":

  > Абсолютно никой с все силата и мощ на Щаба!
  > Те тръгнали за системи да ми говорят и гладят криви!

  То баш на първата пратка на супер ценната ваксина се видя - в цялата държава при всичките министерства, администрации, държавни фирми и холдинги, няма кой едно кашонче да закара от София до Пловдив. Та се наложи да се примолят на приятелския бизнес да им осигури 'специализиран частен транспорт'.

  Все си мисля че не е толкова трудно да се осигури актуална информация. Примерно да зачислят по един милицонер към всяко ковид отделение, да минава два пъти дневно и да записва с химически молив на вестника дето си носи в джоба три числа. Носи вестника в районното, едно телефонно обаждане, ангажираме няколко МВР секретарки за по десетина минути да съберат няколко числа - и хоп - справката е готова.

  Теоретично е възможно и някакви технологии от след 1965 да се използват, но не е задължително.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3781 Весело

  До коментар [#51] от "k_":

  То по цял свят не могат го оправи проблема с регистрацията в събота и неделя, ти искаш нашия НОЩ да го оправи!
  Само в Москва са го оправили - там ежедневната бройка на починалите се колебае само от 71 до 78. Няма събота, няма неделя! Заради хоризонталата на графиката са й измислили име - "поличката на Собянин"!

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3708 Весело

  " Ресторантьор: Управляващите си прехвърлят топката вместо да поемат отговорност"

  Добро утро ! Трогателно е до какви прозрения достигат разни мутреещи бизнесмени, когато плюскането с кюфтетата приключи ! Тогава изведнъж провиждат реалността у нас, дето винаги е била такава, а те са станали " бизнесмени" само благодарение на нея ! И на мутрите във властта !

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  "Нито има ваксини, нито добра организация за поставянето им"
  Че някой да не е очаквал друго от специалиста по всичко, Борисов. Той е на всяко гърне похлупак. Не оставя специалистите да си вършат работата, все той иска да нарежда. Айде сега да отговори, защо е този хаос и защо и по ваксинирането сме последни.

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#56] от "Patsis":

  > Само в Москва са го оправили - там ежедневната бройка на починалите се колебае само от 71 до 78.

  Там са опростили процедурата - само с един милиционер.

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Прекалено много вредни сгради без въздух и слънчева светлина като моловете се построиха за сравнително кратко време. Продавачите седят с часове в едни дупки непригодни за човешко същество с единствена цел да върви търговията. Това са абсолютно нездравославни места за стоене, дори и без пандемия.

 61. 61 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Само да попитам до кога трябва да ги търпим алчните изедници?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Защо всеки път, като стане дума за коронавируса, трябва да гледаме физиономията на Борисов. Айде, стига толкова.

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#49] от "xkoleva":

  Ами там не ги лекува правителството, а лекарите.

 64. 64 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Бучков":

  Няма грипна епидемия поради наложените мерки против ковид19. Много е трудно за проумяване, но това е причината.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 658 Неутрално

  ЦЕЛ НА УДЪЛЖАВАНИТО , ТОТАЛНО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ

 68. 68 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Лукчета пазят от коронавирус. И сода бикарбонат помагаПричината е, че действат директно на гърлотоПонякога прости неща са най-ефикасни в профилактика срещу COVID. Яжте лукчета и пийте вода с лимон и сода, препоръча проф. Тодор Кантарджиев пред kmeta.bg. Тези методи са особено ефикасни срещу втория щам на коронавируса, а причината е, че действат директно на гърлото.При новия щам микробното число е по-голямо. Това означава, че бактериите в гърлото са много повече, а шипчета на вируса, които се закрепят към клетките, са по-устойчиви.Има най-различни разновидности на лукчетата – с билки, етерични масла, с цитруси, препоръчва ни Кантарджиев. Содата бикарбонат е известна отдавна с антибактериалните си свойства. Тя е голям помощник за извеждането от организма на различни вредни вещества и натрупани токсини. В комбинация с лимон пък профилактиката на гърлото е гарантирана на 100%. Източник: kmeta.bg. 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  —цитат от коментар 44 на constatator

  Може би най-лековити са лукчетата с джинджифил.
  Пропускът не е фатален. Озадачаващото е, че при толкова много рецепти не се споменава дума за доказала ефикасността си ракия. За пиене и за мазане.
  За ценители - греяна ракия с мед.

 69. 69 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Ето ви една интересна извадка от официалната статистика за 2020г:
  Средно в България има около 108 хил. умирания на година. За 2020г бройката на смъртните случаи по официални данни е 125 хил. Със 17000 повече, което прави увеличение с около 15-16%. Същото увеличение на смъртните случаи може да се наблюдава и в UK - около 16% - според тяхната статистика.
  Интересното обаче при нас е че само около 8000 са записани като починали от ковид. Пита се в задачата - другите 9000 от какво са починали?

  Не критикувам никого, просто реших да споделя интересни неща които открих в статистическите данни.

 70. 70 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#69] от "Vlater":

  > Пита се в задачата - другите 9000 от какво са починали?

  Многократно сме дискутирали въпроса.

  Колко човека са умрели от КОВИД и колко от Мерките проти КОВИД ще стане ясно след 3-4 години като приключи истерията. Ако случайно някой учен успее да се промъкне и успее да направи смислен анализ на данните.

  કટાક્ષ
 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  400-500 000 души работещи в заведенията? А в НАП са регистрирани..... 40-50 000 души. Да проверяваме ли за осигуровките в НОИ и НЗОК?
  Аз имам бизнес да произвеждам камшици. Но автомобилите ми убиха бизнеса. Веднага държавата да ми плаща по 1 млн месечно, че работниците ми умират от глад! Който разбрал....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  Тия дали знаят , че сме началото на годината

  Sic transit gloria mundi
 73. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3708 Неутрално

  "Една четвърт от фирмите са пуснали персонала в платен отпуск, а 20.3% - в неплатен, дистанционна работа са въвели 16.4%, а от държавните мерки са се възползвали 10.5%.

  За следващия месец 92% от анкетираните прогнозират, че ще продължат настоящата си дейност, 4.7% - ще я преустановят временно, а 1.7% - ще я прекратят."

  Картинката не е розова нито в Европа, нито по света, с много малко изключения ! Няма как да е по - добре и у нас, но тук мутрите около властта живеят на 100 % от корупционни схеми т.е извън пазарната икономика и на държавната ясла, на гърба на всички нас ! Нали се сещаме какво става с бизнеса им в такива моменти, още повече след като тяхния покровител си отива от властта ! Жалко, че и много почтенни хора, които едвам свързват двата края, ще се потопят във фалити или поне сериозно свиване на бизнеса и постъпленията си ! Несъстоятелностите в търговските отделения на съда рязко ще набъбнат, за разлика от преди година, две !

 74. 74 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 543 Любопитно

  "Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус."

  Университетите са онлайн от март и нямат намерение да започват тази учебна година. Какво им тестват. Там е пустиня.

 75. 75 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 49 Неутрално

  До коментар [#70] от "Ан Он":

  Трудно ще се разбере, особено при нас.
  В щатите имат подобен процент увеличение на смъртните случаи - около 16% (това е предположение на база частична статистика, тъй като не можах да намеря официално данни за 2020 смъртност)

  А пък в Швеция е интересно - 10% увеличение, уж нямаха кои знае какви мерки в началото. В Япония пък е отрицателен процент. Ще интересно да се гледат и други държави, ако някой може да намери.

 76. 76 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Изборите трябва да бъдат фалшифицирани за това удължавате до 30 април! В коя друга държава е официално обявено след февруари че ще продължи? Това трябва по някакъв начин да се наказва иначе тулупът става вечен с ибрикчията и Путин!!!

  Един Българин
 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3781 Весело

  До коментар [#55] от "Ан Он":

  едно телефонно обаждане,

  Това е технология от 1880-те години!

 78. 78 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Всичко подхванато от това управление е тотална каша, едно няма като хората. Още не е късно да подадат оставка.

 79. 79 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#78] от "nij50393132":

  Защо да подават оставка като ще сопечелят и следващите избори и пак ще управляват? Нонсенс

 80. 80 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  "Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус."Университетите са онлайн от март и нямат намерение да започват тази учебна година. Какво им тестват. Там е пустиня.
  —цитат от коментар 74 на petiopit


  Не е ли ясно - трябват заразени , ще тестват и мъртвите ако трябва!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 81. 81 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Защо не удължат извънредното положение безсрочно, до края на света.

 82. 82 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Който е по-гъвкав намира начин да излезе от ситуацията. С мрънкане и тръшкане няма да стане.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 83. 83 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1054 Весело

  Защо не удължат извънредното положение безсрочно, до края на света.
  —цитат от коментар 81 на Тsonkooo


  Е то е до края на света но нали трябва да има за какво да се събират извънредно изедниците. От нас зависи само че за кого ще е края - за политическата каста или за всички останали!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 84. 84 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alexander97":Тоци специалист е доц.д-р. Сотир Марчев – началник Клиника по кардиология на Медицинския институт на МВР, и вече има изготвен протокол, а твоя "специалист" не знам кой е, чакам да ми ко кажеш?!
  —цитат от коментар 47 на hamiltonf


  Прочут ЕЖК!
  доц.д-р. Сотир Марчев – началник Клиника по кардиология на Медицинския институт на МВР е добре да си лекува сърдечните болести!
  Естествено се пошегувах и често го правя, като се надявам на чувството за хумор на хората във форума. Не съм искал да те засегна, защото такива рецепти могат да се прочетат във форуми от друго ниво. Пък и не знаех дали и ти не се шегуваш. Много лековерни хора се лекуват вкъщи, отлагат сериозното лечение в болница и отпътуват към по-добрия свят. Опасни са такива съвети и рецепти! Познавам доста НЕкомпетентни доценти и професори в моята област, та степента не е от значение!
  Извини ме.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Ихааааааа, кръчмонавтите сега ще нададат един вой, та чак до небесата!

  Комунистите са виновни!
 87. 87 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 33 Неутрално

  >>При увеличен брой тестове новите случаи растат
  ---
  Да, а през нощта слънцето не грее. Откровение и половина.

  И сори, обаче Алибегов е напълно прав. (А хич не го харесвам принципно.) Половинчатите мерки водят единствено до съсипване на бизнеси, без да има абсолютно никаква полза за ограничението на заразата. На мен, реално погледнато, вече не ми и дреме. Мисля, че короната я прекарах преди два-три месеца, макар че не се тествах. В момента, в който ми отворят залата, тръгвам на тренировки и майната му на абсолютно всичко. А някой да ми каже обаче с какво зала по бойни изкуства, където изпотени трениращи пръхтят и се прегръщат практически през цялото време в продължение на поне час и половина, е по-безопасна от ресторант, където клиентите са в непосредствена близост единствено с хората, с които са отишли, и далеч няма такова пръскане на пот?

 88. 88 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Само почакайте да тръгнат големите ученици на училище, кривата отново ще се покатери нагоре.Нали се досещате, че и без да се събирате на маса, с който и да било, децата ще донесат в къщи всичко, което ще лепнат от приятелчетата си. В едно училище с хиляда деца се срещат и обменят вирусите на хиляда семейства, а някои фамилии са доста многобройни... хайде да им е честито на печелившите!

 89. 89 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Сикаджията пак се е н@ср.л.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 90. 90 Профил на ear54701244
  ear54701244
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Мазният дядка какво е лъгал пак?

 91. 91 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Масовото тестване на ангро и в частност тестването на учителите в ковичилащата е безсмислена акция за вдигане на пушилка. Какво очакват да разберат? Една моментна снимка.
  А след пет дни картинката може да бъде много различна...
  А след десет дни, когато "милите дечица" с перверзно удоволствие и напълно безнаказано с отказ да спазват каквито и да било санитарни мерки започнат да кихат и да се изхрачват, уж случайно, в лицата на учителите, каква ли ще е картинката. Не сте ли чували какво се "сговарят" милите дечица в техните социални платформи. А службите и те ли не знаят или просто не са докладвали на Борисов и Вълчев.
  Обаче усвояването на пари си върви през масово тестване...
  Не дай Бог да е вярно предположението, че с тези тестове набелязвали ключови ковичилища за вирусен взрив. Пак срещу заплащане. Все повече достатъчно основания се натрупват за предполагане на организирана и планирана операция по масово заразяване през ключови места за концентрация на много хора. Много добре организирана.

  Единственото ефикасно средство е ваксинацията на учителите. Останалото е камуфлаж.
  !

 92. 92 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  М.... ковичилащата .... "милите дечица" с перверзно удоволствие и напълно безнаказано с отказ да спазват каквито и да било санитарни мерки започнат да кихат и да се изхрачват, уж случайно, в лицата на учителите, каква ли ще е картинката. Не сте ли чували какво се "сговарят" милите дечица в техните социални платформи. А службите и те ли не знаят или просто не са докладвали на Борисов и Вълчев.... ковичилища за вирусен взрив. ...Все повече достатъчно основания се натрупват за предполагане на организирана и планирана операция по масово заразяване през ключови места за концентрация на много хора. ....
  —цитат от коментар 91 на AzDebil

  Иди на доктор -психиатър (за психолог ти е късно)!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 93. 93 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1660 Весело

  До коментар [#92] от "Иван":

  Проектираш собствените си нужди върху мен?Не е достатъчно ефективно като личносттна защита.
  В напреднал стадий си.
  :)

 94. 94 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1054 Весело

  Не е достатъчно ефективно като личносттна защита.В напреднал стадий си.:)
  —цитат от коментар 93 на AzDebil

  Сериозно ти написах горното - имам завършена и психология (въпреки че работя друго) и да ти кажа ти определено не си за психолог!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 95. 95 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1660 Весело

  До коментар [#94] от "Иван":

  Предположих че поназнайваш психология. Но определено не ти е силата в диатностицирането.:)
  Гледай си там другата професия. Сигурно си по-добре.
  А аз не съм психолог. Професията ми е да разбирам от това което пиша. Практически. С по-старите от форума се знаем. Ти явно не си в час.
  По-добре се замисли върху моите думи. Ако ще се правиш на българофил...
  !

 96. 96 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  "Коронавирусът в България: извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април"
  Ей големи измамници са тези. На няколко месеца удължават мерките с нова заповед. Ако искаш да ги осъдиш за някоя от хилядите им щуротии няма да можеш защото докато искът влезне в съда, то заповедта ще е паднала и заместена от друга, нова. Така няма да имашш основание на какво да ги осъдиш. И тези врътки ги правят точно за изборите. Случайност? Едва ли!

 97. 97 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#88] от "abc":

  А ти какво предлагаш? Изкрейзили от постоянното висене пред мониторите тинейджъри, на които втора учебна година пропада?

 98. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#38] от "Patsis":


  До коментар [#20] от "Dimiter Dimitrov":То таке е по целия свят - вижте кривите от уърлдометърс, като триони са! https://www.worldometers.info/coronavirus/
  —цитат от коментар 38 на Patsis


  Не всичките. Разликите в отделните държави, а за Щатите в отделните щати между отчетени починали през празниците и през делниците варират с пъти.

  Някъде почти няма подобна разлика, другаде се различават повече от два пъти.

  На какво се дължи?
  Едно обяснение е закъснение в регистрацията през празниците.
  Обаче в много "развити" държави и съответно системи тия разлики са значими - Великобритания например. Другаде, като в Турция например са почти незабележими.
  Дали Турция има по-добре организирана система за отчет на тия неща от Велищкобритания?
  Съмнявам се, но е възможно.
  Обаче със сигурност Великобритания е с много по-технологично развита медицина от колкото Турция, където болниците освен големите градове и крайбрежието са технологично трагично и докторите лекуват с прости неща, без много машинарии.
  Имал съм възможност да видя за какво става въпрос, особено в кюрдските райони, които хич не са малко част от Турция.
  А дали това не е предимството в ситуацията с този грипа, когато високотехнологичната медицина с все вентилаторите й и експериченталните скъпи илачи просто уморява хората преждевременно, голяма част от които биха оздравели без лекарска "помощ" с все машинариите в болницата?

 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#38] от "Patsis":
  Като се земисля сега в личен пран досега 3 пъти е правен скенер (от скъпите, рентгенови снимки не броим) на разлини неща на мен (един път) и мои близки.
  Двата пъти се оказа излишен, един път насочи към грешна диагноза и без малко пазиента да влезе в кофти филм.
  Толкова за машинариите в медицината.

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  А с кого искат среща, с арменския поп/ Борисов/ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK