На живо

Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

© Юлия ЛазароваВаксинирането срещу COVID-19 в домове за възрастни хора започна днес. Те попадат във втората фаза на Националния ваксинационен план на правителството. В София желаещи да се ваксинират са около 30% от възрастните хора и персонала в домовете, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.


Днес хора, работещи в ресторанти и нощни заведения излязоха на протест, организиран от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Те протестираха срещу продължаващите ограничения за тяхната дейност на фона на разхлабването на мерките за други бизнеси, поискаха оставката на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и отваряне на ресторантите от 1 февруари. "Дневник" проследи на живо новините около развитието на епидемията в страната. Събитията в чужбина следете тук.
Вицепрезидентът Илияна Йотова е направила днес тест за коронавирус, който е с положителен резултат, съобщиха от "Дондуков" 2. Държавният глава Румен Радев също е направил тест, който е с отрицателен резултат. Подробностите тук.

Ще бъдат купени допълнителни устройства за поне 10% от учителите и учениците, за да се провежда ефективно учебният процес по време на пандемията. Това става възможно одобреното от правителството днес изменение на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., съобщи пресслужбата на кабинета. Програмата е със 100% финансиране от Европейския социален фонд в размер на близо 60 млн. евро (110 млн. лв.).

До края на април хронично болните няма да е необходимо да отиват до личния си лекар за рецепта, защото лекарствата по Здравна каса ще може да им се отпускат в аптеки само по книжка. Това обявява институцията в съобщение до медиите и е породено от удължаването на извънредната епидемична обстановка. Тази практика е допустима от ноември, а условието е хората да търсят лекарствата си от същата аптека, от която са ги получили и предходния път. Протоколите за скъпоструващо лечение, които изтичат по време извънредната епидемична обстановка (до 30 април) се очаква да бъдат автоматично удължени. Целта на облекчените процедури е пациентите да не се струпват пред кабинетите на лекуващите ги лекари-специалисти и общопрактикуващи медици (последните издават рецептите), когато няма промяна в здравословното им състояние.

България чака близо 262 хил. ваксини от "АстраЗенека" през февруари

261 997 дози от ваксината на "АстраЗенека"/Оксфордския университет очаква да получи България през февруари, обяви Министерството на здравеопазването на страницата си във Фейсбук. Ведомството изрично отбелязва, че разрешението за употребата на продукта в Европейския съюз се очаква до края на седмицата. Очакваните доставки по дати са:
- на 7 февруари: 48 315 дози
- на 14 февруари: 74 556 дози
- на 28 февруари: 139 126 дози

От туристическия бранш предлагат да се правят антигенни тестове на граничните пунктове

Туристическият бранш се обяви против задължителните PCR тестове за влизащи в страната. Заповед за това издаде във вторник здравният министър проф. Костадин Ангелов. В нея пише, че от 29 януари (петък) до 30 април се въвежда изискването пристигащите в България да предоставят документ за отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в страната PCR-тест.


"От Националния борд по туризъм и партньорите ни от Българската туристическа камара реагирахме с писмо към правителството и Оперативния щаб, че категорично възразяваме срещу това решение. Това е поредният много тежък удар върху българския туризъм", заяви Полина Карастоянова, изпълнителен директор на борда. По думите й основните гости в зимните ни курорти са от съседните страни. "Този разход от 300-400 евро за PCR-тестове за едно семейство е катастрофа за зимния сезон", смята Карастоянова. Според нея по-разумно би било българските власти да осигурят антигенни тестове на граничните пунктове.


От Националния борд по туризъм подкрепят и исканията на ресторантьорите да започнат работа от 1 февруари. "Считаме, че техните искания са напълно справедливи. Имат право или да работят нормално, или да бъдат компенсирани достойно", заяви Карастоянова.

"Всички анализи показват, че учениците са основният разпространител на вируса - т.нар. суперразпространители, т.е. един много малък брой хора, които заразяват голям брой други. Това е защото са безсимптомни и отделят много вируси", това каза пред БНР д-р Аспарух Илиев, завеждащ лаборатория по инфекции на мозъка към университета в Берн, Швейцария. Според него отварянето на училищата от 4 февруари ротационно за три от класовете между 5 и 12 в България ще е грешка.


По думите на д-р Илиев културата на забавление в заведенията в България е много по-различна от тази в много от западните държави. "Няма какво да се лъжем, мерки в дискотеки и барове няма как да се спазват, може на хартия да се спазват, но на практика - всеки знае каква е ситуацията. За моловете имам известно разбиране, че могат да се справят с добри хигиенни мерки, но и за малките заведения и ресторанти съм абсолютно скептичен и мисля, че трябва да се изчака още 2-3 седмици с отварянето им, но очевидно, че правителството е под натиск на общественото мнение", каза той. Според последните заповеди на здравния министър Костадин Ангелов заведенията за хранене ще отворят от 1 март.

В COVID отделението на Инфекциозна болница в София в момента са заети 7 от 90 налични легла, съобщи неговият началник д-р Атанас Мангъров, член на вече нефункциониращия медицински експертен съвет, който консултираше правителството в началните етапи от развитието на епидемията в страната.


"Според мен в обозримо бъдеще трудно ще бъде открито лекарство срещу COVID-19. По начало вирусите се лекуват трудно. Най-големи постижения има в лечението на HIV, но и там нещата не са доведени до край. COVID-19 вероятно ще си остане без лечение още доста време", каза Мангъров пред БНР.


Като "епидемиологично недоразумение" квалифицира Мангъров правенето на антигенни тестове на учителите. Според него трябва да направи сероепидемиологично проучване. "Трябва да се изследват няколко хиляди души в цялата страна и да се установи каква част от населението се е срещало с вируса. Трябва да си направим сметка колко ваксини ни трябват, защото вирусът няма да ни чака, той ще си върви. Опасявам се, че когато дойдат всичките ваксини, една значителна част от тях най-вероятно ще се окажат излишни", каза инфекционистът.


Той за пореден път повтори тезата си, че 70% от хората трябва да прекарат вируса, за да се получи т. нар. "колективен имунитет". Обявената цел от повечето световни лидери и здравни организации е този процент да бъде достигнат чрез ваксинация.

Започна протестът с искане за оставка на здравния министър


"Дневник" с включвания на живо от националния протест на собственици и персонал от затворени заведения, който е под надслов "Марш към свободата". Той започна около 12 ч. в района известен като Триъгълника на властта и трябва да продължи до 17 ч. Протестът се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България и е искане за оставката на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, както и заведенията да отворят от 1 февруари.


Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

© Георги Кожухаров


Според вчерашната заповед на министъра ресторантите в страната (извън тези в хотелите) остават затворени до 1 март. Тогава те ще отворят при използване на до 50% от капацитета им, отстояние от 1,5 м. между облегалките на столове на две съседни маси и носене на защитни маски от персонала. Все още няма официална информация кога се планира да бъдат отворени нощните заведения.


Репортаж от протеста четете тук.Още по темата тук

"Трудно е да се прецени доколко потенциално успешен би могъл да бъде един медикамент, който не е бил разработван като антивирусен, а по-скоро с първоначално предназначение да бъде противораков", коментира пред БНР д-р Никола Кереков, главен асистент в Лабораторията по експериментална имунология в БАН по повод информациите от американски учени, че лекарство от мекотело се е оказазало 27 пъти по-ефективно от ремдесивир срещу коронавируса. Предварителните резултати по нищо не се различават от предварителните резултати на над 100 потенциални медикамента за лечение на COVID-19, уточни той.


"Този медикамент е инхибитор на синтеза на протеини в клетката. Резултатите, които са демонстрирали, показват наистина 27 пъти по-висока ефективност от ремдесивир, като са провели експерименти при мишки, при които са получили доста обещаващи резултати: с 95% е намален титърът на вируса в белия дроб на мишки", обясни Кереков.


"В момента текат клинични изпитвания на този медикамент и приложението му срещу този вирус. Тече в момента изпитване във фаза I-II, фазата, в която трябва да се докаже, че медикаментът е преди всичко безопасен, а след това да се гледа ефективността. От испанската компания обявиха, че очакват да стартират и фаза II-III, но нищо от това не е сигурно. На този етап се тестват различни дози", обясни Кереков.

Сред регистрираните 827 нови случая на инфектирани с вируса SARS-CoV-2 в страната, най-много са те в област
София – град -169, следва Пловдив – 92, Хасково – 61, Бургас – 59, Благоевград – 52, Сливен – 41, Пазарджик – 37.

Платени са 22.2 млн. лв. на фирми като компенсация на оборота

Общо 2 223 фирми вече са получили подкрепа от общо 22.2 млн. лв., за която се кандидатства пред НАП, съобщиха от там. Одобрените фирми, чиято дейност е била спряна със заповед на здравния министър от ноември насам или има срив в оборота в резултат на антикризисните мерки, получават между 10 и 20% от оборота, но не повече от 150 хил. лв. За отпускането на парите се чакаше одобрението на Европейската комисия, тъй за нея се използват европейски средства по Оперативна програма "Конкурентоспособност".


От НАП уверяват, че до края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през миналата седмица, за които след автоматизирана проверка има пълно съответствие на данните. Тези, които не са одобрени до момента, подлежат на допълнителни проверки и може да им бъде поискана допълнителна информация.


До крайния срок 20 януари заявления за подкрепа от общо 115 млн. лв. са подали 8100 търговци. По информация на премиера Бойко Борисов 6300 от тях са собствениците на заведения, заради което той попита загадъчно защо останалите до общо 30 хил. заведения не са поискали помощ, а протестират срещу затварянето си.

Лъчезар Борисов: В постоянна връзка с ресторантьорите съм

Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Аз съм в постоянна връзка с ресторантьорите, чуваме се по няколко пъти на ден с тях, участваме в срещи. Абсолютно съм запознат, правим всичко възможно да отговорим на исканията им", заяви пред БНТ министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


На въпрос дали ако заведенията отворят на 1 февруари в знак на протест, ще бъдат глобени, Борисов каза, че във всяка една икономика, демокрация, трябва да се спазват законите, правилата, в случая те са такива.


"Готов съм да открием един отворен кабинет за бизнеса в министерството, така че те да са заедно с нас и да са информирани за всяка една стъпка", добави министър Борисов.

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение на нас. Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има", каза пред БНТ Емил Коларов, председател на Сдружение на заведенията в България. Вчера министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде заповед, според която ресторантите (освен тези в хотелите) остават затворени до 1 март. Как министърът комуникира с различните представители на заведенията четете тук.


Днес две сдружения на ресторантьори организират национален протест. "В 12 ч. ще се съберем пред Министерския съвет, най-вероятно ще останем там до 17 ч. Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово. Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие", уточни Коларов.


Ресторантьорите не са се отказали от идеята и готвят отваряне на заведенията от 1 февруари, обясни Коларов. Той добави, че ако бъдат глобени за това, ще се допитат до услугите на адвокати.

Само няколко часа преди протеста на собственици на заведения, организиран от две от браншовите организации, здравният министър Костадин Ангелов заяви пред "Нова телевизия", че е озадачен от недоволството. Той обясни, че на срещата миналата седмица с представители на двете организации е разбрал, че има забавяне на плащанията на помощите и се е договорило до края на януари всичко да бъде изчистено. В понеделник е започнало разплащането и до края на седмицата трябва да приключи, обясни Ангелов.


Подробности - тук.

Венцислав Мутафчийски: Стартът на ваксинацията не говори за по-нататъшния процес

,
Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

© Юлия Лазарова


"Колкото повече вирусът циркулира, толкова повече ще се изменя. Затова целта е колкото се може по-бързо да има ваксинация, за да няма циркулация. Иначе бъдещето ще е неясно", каза председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски пред Би Ти Ви .


По повод изчисление на брюкселското издание "Политико", че с темпа на ваксиниране в България 70% от цялото население над 18 години ще бъде обхванато през август 2040 г., Мутафчийски каза, че стартът не говори за по-нататъшния процес. "Първото тримесечие е доста плахо. Става дума за неща извън нашата сфера на повлияване. За второто и третото сме оптимисти, че ще бъдат регулярни доставките", добави той.


Подробности тук.

С 30 човека започна ваксинирането в домове за възрастни хора в София

Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

© Георги Кожухаров


С 30 човека (потребители и персонал) на домове за възрастни хора в София започва днес ваксинирането в тези институции. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Екипите, които ще осъществят ваксинацията, са от лекар и медицинска сестра от общински болници. Осигурена е и линейка. Вътре в домовете има кабинети за реакция при спешна нужда.


30% (240 човека) от домуващите и персонала в общинските 8 дома в София засега са пожелали да се ваксинират, каза Фандъкова. Тя обясни, че са поканени и потребителите на частни домове. РЗИ-София са осигурили ваксини за всички желаещи.


Възрастните хора и персоналът в домовете попадат във втората фаза на Националния ваксинационен план, заедно с педагогическите специалисти и персонала на ферми за отглеждане на норки.

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров даде своето обяснение защо според новите заповеди на министъра на здравеопазването ресторантите ще останат затворени до 1 март.


"Разпространението на вируса има значение не само от мястото, в което се намираме, а колко време сме прекарали на това място. Много от хората, заразени през есента, са били заедно, било то в заведение или вкъщи. По време на празненство хората са заедно с часове и обменят вируси и бактерии", каза той пред БНТ.


Според него темпът на ваксиниране зависи от доставките, а не от организацията. Той добави, че хората, които искат да се ваксинират срещу COVID-19 трябва да са проактивни - да се обадят на личния си лекар или да се поинтересуват къде може да стане това.


"Възрастните хора могат да бъдат изолирани, тези, които са на предна линия, не могат да бъдат изолирани, затова трябваше да ваксинираме първо тях", така Маджаров обясни защо България не е започнала ваксинацията с домове за възрастни хора, както се случи в много европейски страни. Тяхното ваксиниране в страната започва днес.

Положителните проби за последното денонощие са 5.3%

Коронавирусът в България: Очакват се 262 хил. ваксини от "Астра Зенека" през февруари (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Регистрираните новоинфектирани с COVID-19 за последното денонощие са 827. Това са 5.3% от направените 15 656 теста (4088 PCR и 11568 антигенни).


В болница към момента са 2818 човека, 281 са в интензивно отделение. Новооздравелите са 868. Починалите за посочения период са 36.


Поставените дози ваксина до този момент са 29122.


Повече за данните на едноседмична база - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  > направените 15 656 теста (4088 PCR и 11568 антигенни)

  Това увеличение от инициативата за тестване на учителите ли идва ?

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  Тия дето щяха преди две седмици да започнат да ги вакснинират(*), ама в последния момент смениха концепцията и решиха че по един антигенен тест им е достатъчен

  Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, в интервю за "Неделята на NOVA", Нова телевизия
  04 Януари 2021
  Може би до седмица ще започнем да ваксинираме и учители


  (*) И най-добрите помисли на мишките и хората пораждат често само теглила и горести

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Весело

  До коментар [#1] от "Ан Он":


  До коментар [#2] от "Ан Он":

  Знам, че не е по твоята "специалност", но може да прочетеш тази статия:

  https://www.dnevnik.bg/intervju/2021/01/27/4167814_normata_ni_e_120_posta_na_den_jivotut_na_edin/

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Излагация , а върхушката така разчиташе бройката да се вдигне от "пожелателните" тестове при даскалите!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#3] от "padrino":

  Прочетох я преди час.

  Оше съм новак, опитвам се да наваксам.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#3] от "padrino":

  Отделно че е много ниско плащането там - за 500 евро да се мъчиш цял месец, не си заслужава.

  Ако намериш по-добра оферта - пиши. Давам 20% комисионна за изкараното през първите три месеца.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Абе що не платите по 50 кинта на туземците за ваксинация. Ще се наредят по два пъти и проблемът с Ковид ще се реши.

 8. 8 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#4] от "Иван":

  Каква полза има върхушката от големия брой положителни?

 9. 9 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Или ги им кажете че всевишния така иска - всеки туземец - ваксиниран.
  Ще си ваксинират и прасетата.

 10. 10 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ан Он":До коментар [#2] от "Ан Он":Знам, че не е по твоята "специалност", но може да прочетеш тази статия:https://www.dnevnik.bg/intervju/2021/01/27/4167814_normata_ni_e_120_posta_na_den_jivotut_na_edin/
  —цитат от коментар 3 на padrino


  Едва ли някой ще вдигне официалната статистика. Дори и да достигнем 70% инфектирани, не мисля че ще го оповестят преди изборите. Следващите 2 месеца ще вървим резко надолу, като е възможно да се коригират и стари данни за починали - ще кажат, че са се объркали и половината не са били с коронка. Пък може и някой да възкръсне.

 11. 11 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Грешка, цитирал съм, не което трябва.
  Целех се в
  "Излагация , а върхушката така разчиташе бройката да се вдигне от "пожелателните" тестове при даскалите!"

 12. 12 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Още един подход може да се използва.
  Вместо ваксинация, новият щам се пуска да мине през туземците.
  Ама трябва да се осигури по широкото му разпространение.
  След няколко седмици, всеки туземец - яко ваксиниран.

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#7] от "zxe00613919":

  > Абе що не платите по 50 кинта на туземците за ваксинация.

  А при добра логистика - може да го комбинират с изборите.

  Така ще се спестят средства - с едни 50 лева и глас и сертификат.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ipolit":

  Колега, все пак умрелите са си умрели.

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W2.png

  Ако стигнат до там да фалшифицират данните на НСИ, вече ще стане страшно, и това ще ни е най-малкия проблем.

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Новата вълна вече започва.
  Среден брой на новозаразените:
  9-15.1.2021 - 499
  10-16.1 - 476
  11-17.1 - 472
  12-18.1 - 465
  13-19.1 - 435
  14-20.1 - 428
  15-21.1 - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1 -423
  18-24.1 -429
  19-25.1 - 458
  20-26.1 - 498
  Наслагват се две криви - намаляващата заболеваемост от старите щамове от есенната вълна и нарастващата заболеваемост от новия щам /или от нови щамове/.
  Засега увеличаване на смъртните случаи няма. Може да го очакваме след десетина дни.
  Нивото на заболеваемост е два пъти по-високо отколкото максимума през юлската вълна и четири пъти по-високо отколкото максимума през пролетната вълна.
  Нивото на смъртност също и дори повече пъти.

 16. 16 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ipolit":

  Напротив , разчитат да уплашат "твърдия" електорат на БСП (който и без друго вече е доста наплашен), плюс рестрикции и пълен контрол, който улесняват машинациите. Целта е калинките и платените мургави избиратели да са главните гласоподаватели. Това е при всеки тоталитарен режим - милиционери , КПП , проверки , ограничения и в резултат -90% подкрепа от избирателите( е Боко няма да докара толкова но цели победа на всяка цена).

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#15] от "Patsis":

  > Новата вълна вече започва.

  Мисля че в случая не сте прав - завишаването на това число май се дължи на доброволците от учителския състав.

  За които вместо да ги факсинират според утвърдения План За Ваксинация, решиха да им пуснат по едно тестче, да е види че все пак нещо се прави.

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#15] от "Patsis":

  В Англия починслите вече са над 100 000....

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#17] от "Ан Он":


  След като са положителни няма как да не попадат в статистиката

 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > След като са положителни няма как да не попадат в статистиката

  Съгласен.

  В случая коментирахме на какво се дължи 'тренда' в числовата редица.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Голем Праз

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  30 човека... каква гротеска, а са тръгнали да се хвалят

 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Любопитно

  30 човека... каква гротеска, а са тръгнали да се хвалят
  —цитат от коментар 22 на karatista


  Има страни в които ваксинират по 140 НА МИНУТА, в Бг са 30 за ДЕН 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 935 Неутрално

  "Според него темпът на ваксиниране зависи от доставките, а не от организацията."
  Значи, изипват 1 млн. ваксини и ще ги направят за ден?

 25. 25 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#22] от "karatista":

  30 човека и това е заглавие, новина. Срам!

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#22] от "karatista":

  > 30 човека... каква гротеска, а са тръгнали да се хвалят

  Пет мускалчета.

  Само в Сандански главния доктор за региона беше отделил толкова за свои хора (а някои общински съветници направиха грешка да се похвалят по телевизора).

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":

  разликата е, че в тия страни процесът се прави от завършили станфорд, а не мЕлиционерското в симеоново

 28. 28 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  > тези, които са на предна линия не могат да бъдат изолирани

  А това с 'предната линия' винаги ми е било интересно как го смятат.

  Милиционерите дето пазеха Витоша получиха увеличение на заплатите щот са се борили на първа линия.

  А учителите къде са ?

  А продавачките в Кауфланд примерно ?

  Не общуват ли и те със стотици различни хора ежендевно и ако някоя продавачка стане заразоразпространител, няма ли да натръшка един цял квартал ?

  કટાક્ષ
 29. 29 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Чак днес започват в тези домове??? С монументалната цифра от 30 души?

  ШАМПИОНИ!

 30. 30 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#22] от "karatista":30 човека и това е заглавие, новина. Срам!
  —цитат от коментар 25 на Manol Nedyalkov


  в румънския вестник щеше да пише поне 500, както и в гръцкия

 31. 31 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 139 Неутрално

  На комунистите и на техните съюзници (АБВ, Мая, Чалгата, ДПС, ДБ и Възраждане) им се иска да умират повече хора, за да могат да плюят и да си мечтаят, че ще спечелят изборите. Това естествено е престъпно поведение, което ще бъде наказано за поредна дванадесета година.

 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#31] от "1908":

  > На комунистите и на техните съюзници

  Колега проверихте ли в 'управляващите структури' на ГЕРБ колко отрочета на комунистическата система има. По последни данни бяха повече от тези в БСП.

  Явно само най-напористите са успели да се 'преквалифицират' навреме.

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  "Хората, които искат да се ваксинират срещу COVID-19 трябва да са проактивни - да се обадят на личния си лекар или да се поинтересуват къде може да стане това."

  Може ли вече да престанат с глупостите? На всички ни е ясно, че нито има ваксини, нито има организация. Помолих личната си лекарка да ме има предвид и да ме включи в списъка на желаещите, когато започне да го изготвя, а тя ме изгледа странно и започнаха да се смеят със сестрата. Нито знаят нещо по въпроса, нито списъци ще започнат скоро да правят. Същото е и с личната лекарка на майка ми. Просто защото няма ваксини и няма организация. Говорим за централни столични поликлиники. Представям си по провинцията какво е...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 34. 34 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2128 Любопитно

  "Изследвах се и след второто убождане имам и антитела, и клетъчен имунитет. Ваксината работи", каза за своето ваксиниране Мутафчийски. Директорът на ВМА бе сред първите ваксинирани срещу COVID-19 в страната с ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех". Той добави, че доброволците, на които е тествана ваксината, вече 7 месеца имат имунитет срещу вируса."

  Това е важно и конкретно.
  Липсва ми смисленото говорене на проф. Мутафчийски.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 35. 35 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#33] от "Хриси":

  това със списъците е кошмарно, представям си как всеки вади по някакъв халваджийски тефтер и пише, брише, плюнчи и драска. и после оня министър вика 50-100 хиляди над ден, щели да правят. той има ли представа, колко молива и тефтери ще му трябват?

 36. 36 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Разстроено

  НСИ са публикували всичките данни за 2020 - в сравнение със средното за предишните години, смъртността е нараснала с около 15 000 души или 14%. Дори в сравнение с 2017, давана за пример понякога, тя е с 12.5% отгоре. И голямата част от това се случва за 12те седмици от 41 до 52 (тогава са умрели 17123 повече от през 2019), преди това има 24 седмици или почти половин година с намаляване на умрелите в сравнение с предишни години. Т.е. и малко отпускане в неправилния момент води до сериозен приръст на умиранията.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 37. 37 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2471 Весело

  До коментар [#28] от "Ан Он":

  Това с продавачките опира до народопсихология и матрица на светогледа. За повечето български граждани, продавачките са ПДК, да са учили поврче и това не е професия. А не малка част си мислят, че и без тях може. Отделно ги е яд, как продавачка в Лидъл може да взима повече от еди кой си, дето бил учил... Ами може, различни са им чорбаджиите 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#35] от "karatista":

  > и после оня министър вика 50-100 хиляди над ден

  Те затова сега тренират с цел да се отработи схемата.

  Преди няколко дни бяха 24.

  Днес ще пробват 30 (от 240 човека).

  Утре примерно 48.

  И така като се добие рутина и ще потръгнат нещата.

  Нали знаете какво е геометрична прогресия ?

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ан Он":

  ти добре ли си? как ще стигнеш от 20 до 50 000 хиляди?!

 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#37] от "DDR":

  > Отделно ги е яд, как продавачка в Лидъл може да взима повече от еди кой си, дето бил учил

  Ами като те е яд, периодично пускат обяви, кандидатсваш и те взимат.

  Само че съм чувал че там яко се бачка в рамките на работното време - ако на касата няма хора - разтоварваш стока, редиш рафтове, миеш пода и тн. Не пушиш цигарки на балкона докато чакаш телефона да звънне.

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  5,8% при само 15 656 теста е много лоша картина !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 42. 42 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#37] от "DDR":

  > Ами като ГИ е яд,

  Извиням се.

  કટાક્ષ
 43. 43 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#33] от "Хриси":това със списъците е кошмарно, представям си как всеки вади по някакъв халваджийски тефтер и пише, брише, плюнчи и драска. и после оня министър вика 50-100 хиляди над ден, щели да правят. той има ли представа, колко молива и тефтери ще му трябват?
  —цитат от коментар 35 на karatista


  Поредната проява на отчайващ идиотизъм и доказателство за абсолютната неподготвеност. Джипитата не могат да се оправят сами с това. Вчера четох, че те самите изобщо не са наясно къде, какво, колко, кога и как и няма и кой да им каце, а Ботоксовата кралица седнала да ми говори как можели по 100 000 човека да ваксинират на ден. Могат, ама израелците. Тук дори и да стане чудо и да се появят достатъчно количества ваксини, ще се разкапят по зиловете, защото няма дори опит за създаване на някаква смислена и работеща организация. Престъпна небрежност е това.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#36] от "fpyyh":

  > и малко отпускане в неправилния момент води до сериозен приръст на умиранията.

  И сега ако знаехме кой момент е правилен и кой неправилен и кое отпускане е малко и кое е голямо - щяхме да сме шампиони?

  Извинявам се. Според Баш Барба, ние вече сме шампиони.

  Та какъв е проблема който трябва да решим ?

  કટાક્ષ
 45. 45 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":

  > ти добре ли си? как ще стигнеш от 20 до 50 000 хиляди?!

  Със много труд, колега, много труд!

  કટાક્ષ
 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#43] от "Хриси":

  > а Ботоксовата кралица седнала да ми говори как можели по 100 000 човека да ваксинират на ден

  “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.” ― Николай Хайтов.

  > Престъпна небрежност е това.

  Не съм сигурен дали термина е 'небрежност'.

  Примерно (няма нищо общо с текущата ситуация) ако мисловните ти процеси не работят, това за 'небрежност' ли се брои ?

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":

  С цялата организация трябват минимум 10 минути на човек за доза, без да смятаме кой ще прави графика, ще оправя закъснелите и недошлите, ще гони тези, които ползват случая да зададат още едно въпросче и т.н. Има и задължителни 15 минути изчакване за следене за негативни реакции. Значи един доктор = 8*6 или 48 ваксини на ден. За 50 000 трябват 10 040, които да не правят нищо друго. Според НСИ общо в страната имат 29 612, от които 4119 са GP-та. Откъде ще се вземат другите, при липса на организация сигурно не е въпрос, който да зададеш на хората, които дори не са поръчали достатъчно ваксини.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  Добра новина?!
  Дължим уважение и всичките възможни усилия за да помогнем на бабите и дядовците си!

 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#48] от "selqnin":

  > Добра новина?!

  И коя е добрата новина ?

  Според 'Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България'

  Фазите са:

  Фаза I: ...
  Очакван брой подлежащи: 243 600 лица

  Фаза II: ...
  Очакван брой подлежащи: 112 080 лица

  Фаза III: ...
  Очакван брой подлежащи: по предварително изготвени списъци

  Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възрасти ...
  Очакван брой подлежащи: 1 800 000

  И понеже цялото изпълнение на този измислен от тях план е ПЪЛЕН ПРОВАЛ, сега се показваме по телевизора с пет флакончета за да набоцкаме 30 човека от дом за възрастни хора и да се престорим че правим нещо ?

  કટાક્ષ
 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#48] от "selqnin":

  Може да се запознате с Плана тук:

  https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/12/04/natsionalen_plan_za_vaksinirane_sreshchu_covid-19_v_republika_blgariia.pdf

  и после собственоръчно да го съпоставите с действителността.

  કટાક્ષ
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#50] от "Ан Он":

  с тоя план във всяка немафиотска фирма ще те уволнят на секундата.

 53. 53 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":С цялата организация трябват минимум 10 минути на човек за доза, без да смятаме кой ще прави графика, ще оправя закъснелите и недошлите, ще гони тези, които ползват случая да зададат още едно въпросче и т.н. Има и задължителни 15 минути изчакване за следене за негативни реакции. Значи един доктор = 8*6 или 48 ваксини на ден. За 50 000 трябват 10 040, които да не правят нищо друго. Според НСИ общо в страната имат 29 612, от които 4119 са GP-та. Откъде ще се вземат другите, при липса на организация сигурно не е въпрос, който да зададеш на хората, които дори не са поръчали достатъчно ваксини.
  —цитат от коментар 47 на fpyyh


  ПРАВ СИ! Като един вече получил и двете ваксини да опиша нещата от личен опит:

  1. Цялта здравна система е дигитализирана, общуват с теб чрез СМСи И ТЕЛЕФОНИ (мен по телефона ми казаха-ако искаш да подраниш-те ти опциите с ден и час). Знаят и кой е безбожник та би предлагат ненатоварени периоди малко преди и след почването на шабата.

  2. Организацията по пунктовете (поне този в мойта здравна каса) е като модерна армейска: Освен момите които те боцка има 3-4 чиновнички пред компютрите които виждат твойте данни от дигитализирана здравна карта, и виждат дали не си правил друга ваксина (антигрипна) в последните 2 седмици.

  3. Едни други 2-3 каки щъкат между чакащите и чиновничките(взимат им картата и я носят на предишните каки) НЯМА "аз само да попитам"!

  4. Боцкането става за колкото време си сваляш дрехите (междувременно боцкащата те пита още 3-4 въпрса, двойна проверка за евентуални грешки на другите каки) и за колко време се обличаш.

  5. Изчакването на тези 15 мин' Е СЛЕД БОЦКАНЕТО! Има диспенсъри за мин'вода, самовари за чай и кафе (нес' кафе, ЕСПРЕСО НЕМА! ОСТАФКА😀😀😀! И БИРА НЕМА😀😀😀)! На втората ваксинация ми предложиха и енергийна напитка, 'ма аз не пия подобни боклуци)

  6. Имаш въпроси-питаш ги на рецепцията ПРЕДИ вратата където ти взимат картата, след тази врата всичко цъка като швейцарски часовник😀!

  За протокола😀
  До коментар [#47] от "fpyyh":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 54. 54 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Положителните проби за последното денонощие са 5.3%

  Свързан ли е ръстът спрямо миналите дни с масовото тестване на учители и преподаватели?

 55. 55 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  ГЕРБерастите днес са се оправдали с ЕС, класика, никога те виновни.
  Или ще е времето, или комунистите.

 56. 56 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Леко се завишават новите случаи, студеното и сухо време от предишните седмици вероятно дава неблагоприятен ефект. Ще видим в началото на Февруари какви данни ще излязат и дано не надминат 1000 нови на ден.

 57. 57 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#56] от "vzoran":

  > Леко се завишават новите случаи, студеното и сухо време от предишните седмици вероятно дава неблагоприятен ефект.

  Също така е възможно и допълнителните 4000-5000 антигенни теста на ден на учителите също да е допринесло ?

  કટાક્ષ
 58. 58 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 406 Неутрално

  ГЕРБерастите днес са се оправдали с ЕС, класика, никога те виновни. Или ще е времето, или комунистите.
  —цитат от коментар 55 на Dark


  А ЕС се оправдават с Великобритания, че бави доставките на неудобрената ваксина :)

 59. 59 Профил на gosko22
  gosko22
  Рейтинг: 388 Разстроено

  В България до момента общо са направени горе долу толкова ваксини колкото в Румъния само за вчерашния ден.

  Корупцията убива!

 60. 60 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Тия станаха толко смешни с тия ваксини ,пълен провал това започваме ваксинация го слушаме от декември пак последни пак най-зле.

 61. 61 Профил на Feniks_na_gril
  Feniks_na_gril
  Рейтинг: 67 Неутрално

  От предишното денонощие положителните също бяха 5.3% - общо 722 от общо 13540. Новина няма. Прави впечатление, че при последните две отчитания PCR тестовете дават над десет процента положителни резултати, докато от антигенните положителните резултати са под три процента. На някого това тълкува ли му се?

 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#61] от "Feniks_na_gril":

  > На някого това тълкува ли му се?

  Ако на всеки един от тестваните му направят едновременно четири (два ПЦР теста и два антигенни) теста, и публикуват резултатите, аз съм готов да се ангажирам с анализа им.

  Преди да разполагаме с такава информация, няма смисъл да се хабим.

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#33] от "Хриси":

  Точно, а тук си чешем езиците как щели да ни ваксинират насила и тем подобно глупости. Достатъчно ваксини няма, нито има организация, няма начин да се вредиш преди есента освен ако не си лекар или общински съветник от Сандански...

 64. 64 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#63] от "tediblabla":

  > ако не си лекар или общински съветник от Сандански...

  Е има и едни 30 човека (клиенти и персонал, кои ли са по0голямата част?) от един дом за възрастни.

  И все още не е късно да отидеш да работиш в някоя ферма за норки.

  કટાક્ષ
 65. 65 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3228 Неутрално

  До коментар [#61] от "Feniks_na_gril":

  Антигенните са по евтини и повече хора без нужда се тестват

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Стартът беше с фал, да видим финала как ще е.

 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  "Аз съм в постоянна връзка с ресторантьорите, чуваме се по няколко пъти на ден с тях, участваме в срещи. "
  Това пък, защо. Не може ли да разбере от една среща и от един разговор, какво искат и да им каже, че няма как да го получат сега.

 68. 68 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#47] от "fpyyh":

  Защо само лекари - има и сестри, фелдшери, пенсионирани сестри и лекари, ако трябва - и военни и пожарникари ще бият ваксини, и лаборантите.

 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 928 Любопитно

  Мда-а-а-а, ама вие да не си мислите, че им е много лесно на бедните ресторантьори? Как си представяте тая беда и тази несгода да не можеш да си купиш нов джип тази година? А? Не им е лесно, ей! Когато криха обороти и лапаха кифтаците, не плакаха, а сега, когато на база на миналогодишните обороти искат колкото за действителните, ама не им дават – рев, ще се скъсат! Че и на жълтите павета излизат! Само да не стане така, че никой да не им влезе в ресторантите! Защото като знам как се работи в студена кухня например и с какви ръце се пипат зеленчуци и салати, в ресторант поръчвам само от скара, тиган или фритюрник, защото не се пипа с ръце! А за пиене само в бутилка – кола, бира или вино!

 70. 70 Профил на Иван Раднев
  Иван Раднев
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#15] от "Patsis":

  Какви вълни, какви нови щамове.
  Прекалено много гледате БНТ и четете ПИК.
  Накрая ще минем 70% през "чумата", и истината ще лъсне!

 71. 71 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#31] от "1908":

  Ти от коя тролска фабрика се пръкна?

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Не мога да повярвам, Дневник ни е сложил панорамна снимка на протеста. Това е ново, даже се чудя дали е един вид отношение? Защото при протестите миналото лято никога не видяхме панорамен кадър, винаги бяха близки кадри на "хилядите" протестиращи.

 74. 74 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#7] от "zxe00613919":

  ПРОБЛЕМ С Т.НАР КОВИДЕ НЕ СЪщЕСТВУВА .МЕРКИТЕ СА чИСТ САДОМАЗОХИЗЪМ ОТ СРтрАНА НА УПРААВНИЦИТЕ(ВСЪщНОСТ ПИОНКИ НА НЕчЕСТИВИ ГОСПОДАРИ) АКО ДО 02.20 МОЖЕшЕ ДА ИМА СЪМНЕНИЕ ДАЛИ ВСЪщНОСТ СЪщЕСТВУВА СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА СЪС СОБСТВЕН ДНЕВЕН РЕД ТО СЛЕД КОВИД ИСТЕРИЯТА ТОВА Е ПО-ВЕчЕ ОТ СИГУРНО ЗА ВСЕКИ С ПО-ВЕчЕ ОТ 2 НЕВРОНА В ГЛАВАТА. Това ,което ме притеснява е ,че ковиде беше само генерална репетиция за нещо по-сериозно

 75. 75 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#15] от "Patsis":

  а с КОКАКОЛАТА КАКВО ПРАВИМ И ТЯ Е С ПОЛОЖИТЕЛЕН "ТЕСТ"" ЗАщО НЕ Я ЗАБРАНЯТ КАТО ПИЕш КОКАКОЛА ЗАРАЗЕН ЛИ СИ ,А КАТО ЯДЕш ПАПАЯ(И ТЯ Е С ПОЛОЖИТЕЛЕН "ТЕСТ"") ТОВА СА ГОЛЕМИТЕ ВЪПРОСИ ГОСПОДИНЕ А НЯ НЯКАВИ КРИВИ щАМОВЕ И ДР АЛАБАЛИЗМИ, А ВчЕРА ЦЕЛУНАш ЖЕНА СИ БЕЗ МАСКА СЛЕД КОЛКО ДЕНА щЕ УМРА .

 76. 76 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Хоремаг, ти си нашто знаме!

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Весело

  "Започна протестът с искане за оставка на здравния министър"

  Искат, щото ги удариха по джоба ! По - точно засегна ги коронавируса и спадналите обороти !Иначе имат ли печалби, които крият от държавата, вървят ли жипките и чалгата - никакви не ги търси, дори и да има протести срещу кочината у нас, освен да си харчат парите по почивки и екскурзии ! Айде сега на жълтите павета и да викат, без да има КОЙ да им обърне внимание !

 78. 78 Профил на Brighty
  Brighty
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Ако вместо идиоти, като самите тях, мнозинството от българските избиратели беше избрало нормални, образовани, почтени и можещи хора, сега нямаше да се питаме кои са поредните, дето протестират в България. Никой не е виновен на свинете, че си предпочитат кочината и по-мръсните свине-събратя в нея!

 79. 79 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Гледам ги хорца играят на протеста.
  Ресторантьори, сър.

  Гладните и гневни хора не протестират с играене на хорца.

 80. 80 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Здравната система ако ще да блокира, хора да измрат преждевременно, но бизнеса на ресторантьорите да върви.

 81. 81 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Голем Праз
  —цитат от коментар 21 на dedoliben


  Абе не е голем ама още една гилдия тръгва да недоволства..

  SHADOWS of SOFIA
 82. 82 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Здравната система ако ще да блокира, хора да измрат преждевременно, но бизнеса на ресторантьорите да върви.
  —цитат от коментар 80 на Roumen Stoilov


  Но за хотелските ресторанти може , нали. Там са нашите хора как да ги спрем.

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Тези са позакъсняли с протестите. 200 и повече дни гражданите протестират срещу мутро-милиционерската власт, а сега когато ножът е оправял в кокала са се сетили, че правителството лъжело и не изпълнявало обещания. Плюс това в момента и да ги отворят едва ли ще има опашка пред техните заведения.

 84. 84 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Дневник ще се разчекне...
  Ако е за протеста това означава, че е против политиката на Байдън за затягане на борбата с вируса.
  Ако е срещу протеста, значи признава, че българското правителство действа парилно

  :D :D :D

 85. 85 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Щом за протестиращите джоба на кръчмаря е по-важен от живота на пенсионера, аз пък ще направя един протест като бойкотирам заведенията след отварянето им.

 86. 86 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 722 Весело

  Гледайте си във вашите паници,другари *специалисти*,не давайте акъл и съвети!

 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3228 Неутрално

  До коментар [#84] от "rdb41527334":

  По темата ковид е налице пълно единомислие между дневник и пик. Това първо е властови вирус после другото.
  Властови смисъл че се използва основно за взимане или удържане на власт.
  Второто му значение е икономическо. Използва се за огромно, невиждано досега преразпределение на богатство за кратко време.
  На практика медицинското му значение в сравнение с горните е пренебрежително.

 88. 88 Профил на gfg34702501
  gfg34702501
  Рейтинг: 8 Неутрално
 89. 89 Профил на Feniks_na_gril
  Feniks_na_gril
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Щом за протестиращите джоба на кръчмаря е по-важен от живота на пенсионера, аз пък ще направя един протест като бойкотирам заведенията след отварянето им.
  —цитат от коментар 85 на rdb41527334


  Прав ти път.
  А ресторантьорите са напълно и стопроцентово прави. При положение, че купища не по-малко опасни и не по-малко ненужни бизнеси си работят необезпокоявани в момента, да не им се позволява точно на тях, е нелепо. Или да се забрани за всички, или да се разреши на всички.

 90. 90 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 326 Весело

  ХА ХА ХА ХА, защо срещу здравния министър бе?? Ч Е ТО Е РАВНОСИЛНО СРЕЩУ КАРАЯНЧЕВА ,ДАРИТКОВА или там ДЕСА Дуловската да протестирате,бушони от които нищо не зависи.Срещу Борисов трябва ,ама нали сте овладени, водени и контролирани ,готови членове за ''партията на умерения прогрес в рамките на закона'', в рамките на закона и статуквото,повтарям за неразбралите защо сте бедни и фалирали.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  Валерката се е показал на един прозорец и им показал среден пръст. Класика!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Любопитно  До коментар [#89] от "Feniks_na_gril":

  Би ли споделил няколко бизнеса от купищата ненужни и не по-малко опасни от кръчмарския бизнес? Изведнъж ни стана много нужно да плюскаме боклучава храна, сготвена при отчайващи условия и на цени, които биха втрещили и професионален измамник. И то в момент, когато навсякъде по белия свят, към който уж се стремим или вече са ги затворили, или всеки момент ще ги затворят.

 93. 93 Профил на Feniks_na_gril
  Feniks_na_gril
  Рейтинг: 67 Неутрално

  До коментар [#89] от "Feniks_na_gril":Би ли споделил няколко бизнеса от купищата ненужни и не по-малко опасни от кръчмарския бизнес?
  —цитат от коментар 92 на Умнокрасив гербераст от Позитано

  Театри, църкви, магазини за играчки, магазини за техника, офиси на застрахователни компании... Да продължавам ли? Изключая магазини за хранителни стоки, аптеки и места за лечение на хора и животни, абсолютно нищо не е неотложно необходимо.

 94. 94 Профил на Vute Graovski
  Vute Graovski
  Рейтинг: 64 Неутрално

  От март 2020 нема грип, пневмония, рак, сърдечни удари и т.н., сичко живо умира на модният ковид. Убавото е че тоа страшен дзвер не бачка в неделя и на празниците, по маркети и на протести не оди , що иначе "яко ще се мре".

 95. 95 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#93] от "Feniks_na_gril":

  За магазините за играчки съм съгласен. Те сами се прецакаха, подобно на кръчмарите впрочем. Застрахователите обаче не става. Има си задължителни застраховки, а не всеки има възможност да си направи онлайн. Театрите събират културни хора. По тази причина, спазват мерките, а освен това са и празни. Това че смяташ църквата за бизнес дори няма да го коментирам, макар да не си много далеч от истината. Трудно се намират аргументи в защита точно на кръчмарската гилдия.

 96. 96 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Управляващите ... се скъсват да източват и коронасубсидии!
  И вече се оср@ха със субсидия и за Александър Манолев:

  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159663276526189
  “Къщи за тъщи” с коронасубсидии: големци от ГЕРБ, ДПС и дори Александър Манолев
  Където са текли европари пак ще текат за нашите хора. Какво тук значат някакви обвинителни актове, скандали и санкции от Брюксел? #КъщиЗаТъщи #Коронасубсидии

 97. 97 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4257 Весело

  До коментар [#17] от "Ан Он":

  "Факсинират" дали не е някаква нова форма на ваксинации по факса? :-)
  ПП
  Аз самият правя доста грешки понеже по принцип не препрочитам писаните от мен на прима виста текстове, приемете го като шега. Просто думата ми хареса - факсинират, свежо и креативно.

 98. 98 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1663 Любопитно

  Миналата година кръчмарите скочиха, отвориха, заразата се разпространи и резервациите за Черноморието секнаха. Сега ще се случи същото - ресторантьорите ще наклецат хотелиерите и лятото ще има вой! Не, че е лошо..... морето ще е ефтино и празно....., но това ще се отрази и на кръчмите....... Лаком г..ъз, кръв се.......

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ан Он":

  В сравнение с 2019 г. 17500 души в повече са починалите от 44-та седмица до 53-та на декември-януари, 20/21 г. Това показва колко са им верни данните на НОЩ за починалите около 9000 до момента. Освен това ги няма и сезонните грипни заболявания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK