Правителството отпусна нови над 4 млн. лева за преодоляване на последици от бедствия

Правителството отпусна нови над 4 млн. лева за преодоляване на последици от бедствия

© Правителствена информационна пресслужбаПравителството отпусна на днешното си заседание 5.76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Почти 4.3 милиона лева се дават на общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. На заседанието на кабинета миналата седмица бяха отпуснати над 3.73 млн. лева, предназначени за премахване на последствията от последните наводнения.


Останалите 1.47 милиона лева са за община Добрич за основен ремонт на ул. "Генерал-майор Стефан Попов" и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъка от уличната мрежа в града.


Община Банско получава близо 1.34 млн. лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през град Банско, южно от моста на ул. "Найден Геров". Други 1.74 млн. лв. се отпускат за Благоевград за укрепване на активни срутища на откосите на депото за твърди битови отпадъци в с. Бело поле.
Със 728 782 лв., отпуснати по бюджета на Сапарева баня, ще се извърши възстановяване и реконструкция на път, ще се изгради отводнителна система и пътни съоръжения на местния път, свързващ манастир "Покров на Пресвета Богородица" със с. Ресилово.


В рамките на правителственото заседание бяха отпуснати 481 519 лв. на община Априлци, от които: 255 880 лв. за почистване на р. Острешка и р. Видима в границите на общината, 142 849 лв. - за укрепване на тротоарните конзоли на моста на р. Острешка на ул. "Топола", и 82 790 лв. - за изграждане на подпорна стена.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK