Коронавирусът: данните за 28 януари


"Дневник" публикува актуалните данни, свързани с разпространението на коронавируса в България, давани от държавната Единна информационна система. По-надолу в статията могат да се видят графики, които очертават тенденциите от последните месеци по основните показатели - броя заразени, починали и излекувани, броя на пациентите в болници и в интензивни отделения и съотношението между общия брой направени PCR и антигенни тестове и положителните резултати от тях.


От 23 декември в данните влизат и антигенните тестове. До тази дата единствените официално признати от държавата бяха PCR тестовете. В началото на декември главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че скритата заболеваемост (броят на заразените, открити с антигенен тест, но непотвърдени с официалния PCR) е средно около 10-15%. И в момента не се обхващат всички антигенни тестове, а само тези, правени в лаборатории, болници и поликлиники. Не са малко хората, които се тестват сами с предлаганите в аптеките продукти, така че скрита заболеваемост пак има.
Първата таблица показва данните за изминалото денонощие, при които често има неточности по технически причини. В неделя и понеделник обичайно рязко спада отчитаният брой на новозаразени и на направените тестове, а причината според властите е, че в почивните събота и неделя много лаборатории не работят или работят с намален капацитет, както и с това, че лабораториите и болниците нанасят резултатите си със закъснение в единната информационна система. Това пък обикновено води до значително увеличение на данните за нови заразени, настанени в болница, и смъртни случаи във вторник.


В опит да бъдат "изгладени" инцидентните пикове и спадове в скоби към основните показатели е посочена промяната в % за последните седем дни от деня на съобщаването, базирана на среднодневните показатели (понеделник е сравнен с предходния понеделник, вторник с вторник, но не в абсолютни стойности, а след осредняване за периода, и т.н.).


Заразени, излекувани, починали


До 23 декември официалната статистика отчиташе като заразени само хората, за които в някоя от одобрените от държавата лаборатории е получен положителен PCR тест. След тази дата за официални се приемат и направените там и в COVID центровете резултати от антигенни тестове.


След 13 октомври статистиката отчита като излекувани всички заразени, чиято 14-дневна карантина е изтекла, без да се правят допълнителни изследвания. За излекувани се смятат и всички пациенти, които са били в болнични заведения с COVID-19 и са изписани. В статистиката на жертвите влизат хората, които са починали, след като са били доказано заразени с коронавирус. По този показател от началото на епидемията в много държави има спор доколко коректно е отчитането заради ролята на придружаващи заболявания на пациентите.Колко са положителните тестове


Изчислението каква част от тестовете са положителни е до известна степен условно, тъй като се прави на базата на общия брой тестове за деня, като властите не дават разграничение колко от положителните резултати идват от изследване за първи път и колко са поредни за един и същ пациент. Все пак могат да се ползват за ориентир, доколкото след отпадането на задължителния отрицателен тест за излизане от карантина повторните изследвания би следвало да са намалели.Лечението в болници


Необходимостта от лечение в болница се смята за един от ключовите показатели за развитието на пандемията, тъй като поставя под сериозен натиск здравната система и отчита възможността на държавата да се справи с кризата. В България в момента всички болници в областите с над 120 заразени на 100 хил. души население (а в момента това е почти цялата страна) са задължени да отделят легла за лечение на COVID-19. Данни за това каква част от тях са запълнени се обявяват веднъж седмично - на брифинга на Националния оперативен щаб в четвъртък. По данни от 5 ноември са запълнени около 30% от леглата в лечебните заведения и около 20% от леглата в интензивните отделения.По индикатора болни на 100 хил. души население, който се следи като основен в повечето европейски държави, България в момента е над 600 на 100 хил. Това е свързано с налагане на по-строги ограничителни мерки.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Данните са много добри и именно затова не трябва да се променят мерките.
  Докато не дойдат истински количества ваксини.
  Ако ли не, всяка промяна сега ще бъде с политическа цел, свързана с някакви планове и схеми за изборите.
  Усилието трябва да е в набавянето на ваксини до пролетта.
  Нито болниците са си подобрили капацитета, нито лекарите, нито нищо.
  Ако се пуснат децата на училище и се отворят барове и дискотеки, ни чака нов ноември.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Въпреки че никой не спазва никакви мерки, заразените намаляват. Едва ли е случайно, че хиляди хора на ден се тестват за наличие на антитела, а държавата не желае да провери какъв процент от населението е изкарало заразата. Какъв ли ще е стресът, ако процентът е над 50 и вече се доближаваме до колективния имунитет?!

 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#1] от "pariah":

  > Ако се пуснат децата на училище

  Децата (1-4 клас) ходят на училище от 3 седмици.

  Тези над 9 клас си се събират надомно. (Навън е студено, а МОЛ-овете са затворени).

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  > Въпреки че никой не спазва никакви мерки

  Айде стига с това 'никой не спазва никакви мерки'.

  МОЛ-овете затворени ли са ? Затворени са.
  Кръчмите затворени ли са ? Затворени са.
  Дискотеките затворени ли са ? Затворени са.
  Мием ли си ръцете ? Мием ги.

  Кои са тия Мерки дето никой не спазва ?

  કટાક્ષ
 5. 5 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Данните са прекрасни,скоро ше победим вирусъ.Очаква ни щастлифт живот.🐵

  Много съм прост
 6. 6 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Данните са много добри и именно затова не трябва да се променят мерките.Докато не дойдат истински количества ваксини.Ако ли не, всяка промяна сега ще бъде с политическа цел, свързана с някакви планове и схеми за изборите.Усилието трябва да е в набавянето на ваксини до пролетта.Нито болниците са си подобрили капацитета, нито лекарите, нито нищо.Ако се пуснат децата на училище и се отворят барове и дискотеки, ни чака нов ноември.
  —цитат от коментар 1 на pariah


  Какво се е случило през ноември?🐵

  Много съм прост
 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#6] от "Шакир Зулов":

  > Какво се е случило през ноември?

  Предполагам че колегата говори за Ноемврийската революция:

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Германска_революция _(1918_–_1919)

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ан Он":


  Децата (1-4 клас) ходят на училище от 3 седмици.
  —цитат от коментар 3 на Ан Он

  За ръчичка до там, а после обратно в къщи, пак за ръчичка. С близо 50% по нисък риска за заразяване от групите над 14 години, поне според НГ.
  Тези наистина могат да ходят на училище спокойно.
  Тези над 9 клас си се събират надомно. (Навън е студено, а МОЛ-овете са затворени).
  —цитат от коментар 3 на Ан Он

  Тези над девети клас се събират по къщята, но не по 30 глави добитък, набити в една стая по 8 часа. Та диверсифицират риска.
  За пръв път от лятото слизаме под 5% заразени от тестваните. Под тези стойности, по мнението на СЗО, епидемията е управляема.
  С под 5% в Европа от тестваните са Исландия, Финландия, Норвегия... И ние влизаме в тази група от днес.

  Ecrasez l’infâme
 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#1] от "pariah":

  > и се отворят барове и дискотеки

  Много странно как повечето от заразените са по разни цехове в Сърница, домове за възрастни във Врачанско и пострадали от вътрешно болнични инфекции.

  Но предполагам че източника на тези зарази са клиентите на дискотеки, които после неразумно са отишли да посетят своите по-възрастни роднини и са им докарали дискотечната зараза.

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  До коментар [#1] от "pariah":


  ...Ако се пуснат децата на училище и се отворят барове и дискотеки, ни чака нов ноември.
  —цитат от коментар 1 на pariah


  Ученици и посетители на бараве...
  Несравними неща!
  Учениците са една инвестиция за в бъдещето, докато това, да се нальоскаш с алкохол е задоволяване на съмнителни потребности!

 11. 11 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Въпреки че никой не спазва никакви мерки, заразените намаляват. Едва ли е случайно, че хиляди хора на ден се тестват за наличие на антитела, а държавата не желае да провери какъв процент от населението е изкарало заразата. Какъв ли ще е стресът, ако процентът е над 50 и вече се доближаваме до колективния имунитет?!
  —цитат от коментар 2 на Lazarus

  Ще се докаже че всичките глупости на политическата банда са били излишни и сега трябва да платят сметката за униженията!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#8] от "Graf":

  За учениците - няма да спекулирам. И детските градини работят от доста време и за тях се водеше че са критичен източник на зараза.

  > С под 5% в Европа от тестваните ... по мнението на СЗО, епидемията е управляема

  Споделял съм мнението си за тези бройки и проценти в дневната сводка.

  Ако според вас факта че някой някъде е една клетка в Ексел е написал 4.9 вместо 5.3 прави пандемията по-управляема, чудесно. Според мен са нужни други мерки, а не редакция на числа в Ексел - цитирам колегата pariah:

  > Нито болниците са си подобрили капацитета, нито лекарите, нито нищо.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван":

  Още глупости идват.
  Понеже ваксините им се забавиха от понеделник идват новите мерки.
  Само сертифицирани маски.
  Ха да те видима как ще ги спазиш?
  Полицаите в метрото ще ги душат дали са сменяни или си я носил една седмица в джоба си.
  Пак ти си виновен!

 14. 14 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  За ръчичка до там, а после обратно в къщи, пак за ръчичка. С близо 50% по нисък риска за заразяване от групите над 14 години, поне според НГ.
  —цитат от коментар 8 на Graf

  Правилно за ръчичка , после пред блока с всички останали , а забравих без никаква дистанция и БЕЗ маски т.е. без да спазват основните "мерки", но ефект 0. Извод "Кучето си лае кервана си върви".

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":


  Ако според вас факта че някой някъде е една клетка в Ексел е написал 4.9 вместо 5.3 прави пандемията по-управляема, чудесно. Според мен са нужни други мерки
  —цитат от коментар 12 на Ан Он


  Брой с положителен тест, върху брой тествани. Съотношение което дава представа за разпространението.
  Ако споделите вижданията си за другите мерки, ще прочета с удоволствие вижданията Ви.

  Ecrasez l’infâme
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#8] от "Graf":

  > Тези над девети клас се събират по къщята, но не по 30 глави добитък, набити в една стая по 8 часа

  Ще отбележа че тия от 3 годишна до 11 годишна възраст и в момента се събират по 20-30 глави добитък, набити в една стая при това по повече 8 часа и при това за разлика от батковците си 'ближат сополите един на друг' ...

  Но предполагам че тия малките не са 'безсимптомни суперзаразители', а страшното ще настъпи чак като пуснат десетокласниците на училище.

  કટાક્ષ
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Понеже ваксините им се забавиха от понеделник идват новите мерки.Само сертифицирани маски
  —цитат от коментар 13 на k_

  "Леко" прекаляват , и ми се струва че протестите от лятото ще им се видят като междусъседска кавга!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#8] от "Graf":
  Графе не можеш да сравняваш ябълки с картофи.
  През лятото бяха само от писиари, сега са и антигенните.
  Лятоска само то писиарите се въртеше около 5% защото хората пътуваха и се тестваха за ги пуснат кой за къде е тръгнал и прежалваха 100 кинта.
  Есента само този който беше хремав и уплашен вече бе склонен да ходи да му бъркат в гарлото и носа и от там %та се вдигна. Маса със симптоми изобщо не ходеха и го караха на крак или в къщи с чайчета.
  Някъде през декември вкараха в бройката и по-евтините което доведе да увеличаване на общата бройка. В момента отношението евтини към скъпи е 1:5 в извадката.
  Но най-важната мярка за намаляване на пораженията е промяната в колективното съзнание на хората. Не искат да влизат в болница, защото разбраха че влзат ли шансът им да се оправят намалява рязко ако баха си стояли в къщи.
  В момента в ковид отделението в Инфекциозна в София от 90 легла са заети 7 (СЕДЕМ!)
  И това е добре. Да продължават така.

 25. 25 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#16] от "Graf":

  > Брой с положителен тест, върху брой тествани. Съотношение което дава представа за разпространението.

  Ако не бяха заместили 'планираното' ваксиниране на учителите(*) (щот няма с какво) с 'доброволно и безплатно' антигенно тестване на същите, дали тази тези чисълца нямаше да са малко по-различни ?


  (*) Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, в интервю за "Неделята на NOVA", Нова телевизия/ 04 Януари 2021
  Може би до седмица ще започнем да ваксинираме и учителите. Ще направим организацията по региони съвместно с РЗИ-та.

  કટાક્ષ
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Неутрално

  Поддържаме огъня...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1438 Весело

  До коментар [#25] от "Ан Он":

  За да си отговориш на въпросите, надявам се да не са само за да тракаме по клавиатурата, погледни чехите: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

  Ако не бяха заместили 'планираното' ваксиниране на учителите(*) (щот няма с какво) с 'доброволно и безплатно' антигенно тестване на същите, дали тази тези чисълца нямаше да са малко по-различни ?
  —цитат от коментар 25 на Ан Он


  Едва ли. Тези числа(под 7%) бяха такива и без учителите. Броят починали на ден също показва тази добра тенденция.
  Преди седмица и половина се въртяха около сто, а сега - около 30
  Очаквах и нещо за мерките, а не само разпит. :)

  Ecrasez l’infâme
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Като гледам пак тръгват нагоре нещата. За втори път сме близо до елиминиране и пак ще хвърляме дърва в огъня, за да се разпали наново.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  Данните от нощес:
  Продължава увеличаването на броя на новооткритите заразени. От 416 средно през 15-21.1.2021 той е нараснал на 515 за 21-27.2021.
  Броят на починалите все още не нараства, но и почти не намалява. Намалението от 3%, отчетено в таблицата на Дневник всъщност е намалени в средния брой починали от 43 на 42.
  Оставам с впечатлението, че има наслагване на две криви - намаляваща - от досегашните щамове и нарастваща - от новия щам, като повишаването на смъртността от новия щам още не се усеща.
  Разбира се, възможно е и друго обяснение - увеличаване на новооткритите случаи заради увеличения брой на тестовете /тестването на учителите/.
  Ще поживеем, ще видим.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#35] от "Graf":

  > Очаквах и нещо за мерките

  Това което се прави в България е имитация на Мерки. Според текущите настроения на една или друга извадка от обществото.

  Но може би това е един от малкото случаи, в които имитирането на дейност в нашите условия няма да доведе до допълнителни щети.

  ... all Governments are floundering about, all claiming to have exerted some sort of control over this disease and ignoring all evidence to the contrary. In truth, they have achieved nothing. As restrictions and lockdowns have become more severe, in many cases the number of infections has simply risen and risen, completely unaffected by anything that has been done.

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Весело

  "По данни от 5 ноември са запълнени около 30% от леглата в лечебните заведения и около 20% от леглата в интензивните отделения."

  Вече без коментар-генерира се автоматично и не очаква отговор.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#1] от "pariah":
  Абе вие не разбрахте ли, че тая работа с ваксините е ялова? За да се ваксинира 70% от населението ще трябват години, а колко е траен имунитета особено пък и с мутациите е съвсем неясно

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Но предполагам че източника на тези зарази са клиентите на дискотеки, които после неразумно са отишли да посетят своите по-възрастни роднини и са им докарали дискотечната зараза.
  —цитат от коментар 9 на Ан Он


  Афърматив

  Пенциите от старческия дом в Улдинген - Мюлхофен много напирали да бъдат от първите ваксинирани, че Ковидя да няма шанс при тях. На 31 декември 2020 ги ваксинирали. Оттогава досега има 13 умрели, 33 заразени пенции и 7 от персонала. Експертите казват, че няма начин да ги е уморила ваксината.
  https://bit.ly/2Yj4Vkc

  Значи остава или неизвестни засега ученици (тея са от най - вредните) след дискотека да са се вмъкнали тайно през прозореца с цел да заразяват , или самите пенции да са се правили на заспали и като издебнат и дежурния да задреме са си правили дискотеки в столовата. Поне аз за друго не се сещам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Весело

  До коментар [#8] от "Graf":

  "За пръв път от лятото слизаме под 5% заразени от тестваните. Под тези стойности, по мнението на СЗО, епидемията е управляема.
  С под 5% в Европа от тестваните са Исландия, Финландия, Норвегия... И ние влизаме в тази група от днес. "

  И аз като теб се радвам на този факт.
  Но много ме разстройва фактът, че в България все още се намират такива, които не му се радват, а обратно- стараят се по всякакъв начин да го принизят, а ако може- и да обърнат тенденцията.
  Още по-зле е, че го правят не щото са толкова злобни и кръвожадни като хора, а по чисто политически причини.
  Което е куриозно- сякаш когато вирусът те е отправил в гробищата, те е питал, кого си поливал с помия в Интернет.
  Или колко вмирисани запъртъка си хвърлил по стените на току що изчистените от вчерашните ти зулуми сгради.
  Балканистика, ще речеш.
  Извънпарламентарна...

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#59] от "dosetliv":

  Не бях поглеждал на ситуацията от тази гледна точка.

  Но ако отварянето на училищата и дискотеките ще прецака ваксинационния процес, аз май ще се присъединя към групата която иска да не ги отварят.

  Колко време според вас е разумно да изчакаме преди да ги отворим ? Две години ? Пет ?

  કટાક્ષ
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  Ето и отговора на въпроса, който обсъждахме с Вас - дали увеличението на броя на регистрираните заболели не е свързано с тестването на учителите. 26 учители са намерени като ковид-положителни, което е явно недостатъчно за да обясни увеличаването на броя на заразените от 2993 за 13-20.1. на 3605 за 21-27.1.
  А тъй като установените заразени учители са 0,21% то и процентът на заразените при всички тествани падна под 5%.

 100. 100 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Въпреки че никой не спазва никакви мерки, заразените намаляват. Едва ли е случайно, че хиляди хора на ден се тестват за наличие на антитела, а държавата не желае да провери какъв процент от населението е изкарало заразата. Какъв ли ще е стресът, ако процентът е над 50 и вече се доближаваме до колективния имунитет?!
  —цитат от коментар 2 на Lazarus


  Аз съм убеден, че сме стигнали колективния имунитет. Смъртните случаи падат още от началото на декември, няма начин това да е свързано с мерките. Които, както каза и ти, не се спазват изобщо.
  Не че това е някаква причина за успокоение, тъкмо напротив - България беше една от най-силно ударените държави в цял свят. От тук следва да мислим какво ще правим следващата есен-зима. Имунитетът вече ще е изчезнал и ако няма ваксини, ще стане пак толкова зле.

  До коментар [#4] от "Ан Он":

  Кръчма и дискотека затворени НЯМА. Всеки ден правят "частни партита".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK