Община Варна не може да премахне изоставените павилиони Lafka, защото нямала договор със собственика (допълнена)

Община Варна не може да премахне изоставените павилиони Lafka, защото нямала договор със собственика (допълнена)

© Велко АнгеловМестната администрация във Варна не може да демонтира от улиците на града изоставените павилиони от веригата "Lafka", тъй като нямала договор с компанията, работила под това търговско наименование. Това твърди директорът на Дирекция "Общинска собственост, икономика и стопанска дейност" Петко Бойновски в отговора на питане, отправено от общинския съветник Стела Николова (Демократична България).


Същият отговор бе даден и на въпрос, зададен от "Дневник". "Община Варна никога не е имала договор с дружество, упражняващо дейност под марка "Лафка" или с друго дружество, което би нарушило регламентираните отношения концесионер - концедент", написа Бойновски.


"Обяснението е абсурдно и на практика прикрива нежеланието на кмета Иван Портних да си създаде проблеми с Делян Пеевски, който е фактическият собственик на изоставените бараки, каза за "Дневник" Николова. Това означава, че всеки гражданин би могъл да постави павилион където и да е в града и да не могат да бъдат премахнати, тъй като за поставянето им не е сключен договор с общината".
Според справката, предоставена от Община Варна, павилионите, които до неотдавна работеха под бранда Lafka, са най-малко 143. Цифрата е условна, тъй като са споменати само тези, поставени в и до заслоните на спирките на градския транспорт. Те бяха затворени заедно с останалите обектни от веригата в цялата страна в началото на февруари 2020г. По-късно бяха премахнати и запазенитe знаци на Lafka. Независимо от факта, че вече година в тях не се извършва никаква търговска дейност,


нито един от павилионите не е премахнат


Будките Lafka се появиха във Варна през 2010 и 2011 г. когато дружеството "Карне М" установява пълен контрол върху разпространението на вестници и списания в града като изкупува компаниите "Десислава 90-2002", "Ди прес", "Фактор плюс" и "Би прес", но придобива и половината от дяловете на "Варна прес - Аврамова и фамилия", "Одесос М" и "Александров прес". Дотогава тези дружества си поделят пазара на печатни издания във Варна. По-интересното е, че три от тях - "Одесос М", "Ди прес" и "Фактор плюс", са и концесионери на спирките. През 2010 г. е направена смяна на собствеността на "Карне М", като дяловете от


компанията са прехвърлени на "Карне М1"


На едно от последните си заседания през август 2011 г. тогавашният общински съвет (доминиран от ГЕРБ) взема решение за промяна на част от условията по концесионните договори. С промяната по предложение на местната комисия "Собственост и стопанство" на концесионерите на 450-те спирки е разрешено да продават вече и тютюневи изделия, дребни пакетирани хранителни стоки и напитки.


На 9 декември 2013 г., докато две от комисиите към общинския съвет във Варна обсъждат актуализираната наредба за временните търговски обекти в града, става ясно, че част от павилионите Lafka са поставени в нарушение на общинската схема, че в тях се продава алкохол, а търговската им площ е увеличена с фризери за сладолед, бира и безалкохолни напитки.


Реакция от страна на местната администрация не последва


Проверка на "Капитал", направена през 2014 г. в архива на местната администрация във Варна, показа, че документи за смяна на концесионерите не са съставяни. По това време общинският служител Евгени Орманлиев е главен експерт "Концесии" в дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности" в администрацията на Иван Портних. Според казаното от него в отговор на зададени въпроси, "концесионерите спазват стриктно клаузите на договорите си и нито един обект по концесиите не е


продаден или прехвърлен на трети лица"


На практика обаче до затварянето на павилионите през зимата на м.г. фискалните бонове, издавани при покупка показват, че техен собственик е "Табак маркет". По-късно компанията е прекръстена на "Лафка маркет".


Въпреки очевидната яснота както на собственика, така и на оператора на павилионите обаче от местната администрация във Варна дават противоречива информация за отношенията си с тях. В отговори на въпроси, зададени от "Дневник" от там съобщиха, че "до момента Концесионерите са изпълнявали и продължават да изпълняват задълженията си, които са регламентирани в договорите". В същото време на на друг въпрос - какви мерки е предприела общината за защита на правата си като концедент в случай, че "Одесос М", "Ди прес", "Ваком", и "Фактор плюс" не са изпълнили задълженията си през 2020 г. отговорът гласи: "Община Варна своевременно е уведомявала, включително и с изпращане на напомнителни писма и покани за доброволно изпълнение, за начислените лихви за забава, до задължените юридически лица". Защо се е наложило на котнцесионерите да бъдат изпращани уведомления и напомнителни писма, при положение, че са изпълнили задълженията си не става ясно.


"Към настоящия момент има действащи концесионни договори и търговските обекти (будки) са част от обекта на концесията, съобщават от Община Варна. Договорът предоставя изключителни права на концесионера за упражняване на дейността си, като срещу това концедентът - Община Варна, получава възнаграждение. Съгласно концесионните договори единствено концесионерът може да извършва дейността по предмета на концесията, като концедентът се задължава да не пречи на концесионера да осъществява правата си по нея".


В отговор на зададените въпроси от администрацята на кмета Иван Портних съобщават също, че "след изтичане на срока на концесионните договори, Община Варна ще приеме обектите на концесията (спиркозаслони и павилиони към тях), техническата и друга документация, свързана с дейността".


Едва тогава тя щяла да има възможността да извършва самостоятелни дейности, свързани с разполагането и премахването на спиркозаслоните и павилионите - търговски обекти (будки)".

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Поредният административен абсурд, създаден с дейното участие на ГЕРБ и поддържан до сега. След изборите и махането на Борисов първите, скоито трябва да се заемем са Фандъкова и Портних

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Значи аз ако взема разрешение да поставя една каравана за нещо си на общинско място общината няма да може да я премахне ако не я ползвам защото няма да може да ме намери! УНИКАЛНО!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Да ги дава безвъзмездно тогава (само срещу теороарно право) на желаещи да да развиват дребен бизнес граждани.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2322 Весело

  Варна не можела да премахне изоставените павилиони Lafka защото нямала договор със собственика им
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Така или иначе, фирмата на борисов "ирапон", създадена още в мутренските времена, охранява имуществото на пеевски в благоевградския регион. Пеевските складове на фалиралата Булгартабак се охраняват също от фирмата на борисов.
  Защо да не поеме охраната и на павилионите на фалиралата пеевска "лафка"?
  За никой вече не е тайна, че доган, борисов и пеевски са тандем...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Весело

  Интересно. Как са регистрирани като търговски обекти в НАП, БАБХ и другите институции, без да има договор!
  Все повече замирисва на варненско езеро, но май не е само това. Може да е и от Гергова дупка.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3780 Гневно

  До коментар [#4] от "lz2":

  Значи може да се премахват къщи, в които живеят хора, но изоставени бараки - не? Уникално!

 12. 12 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Ако концесионера си е платил, поне общината е получила нещо.
  Но отговорът на общинаря показва, че в БГ наистина е Ненормално да се живее.

 13. 13 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  Да ги дава безвъзмездно тогава (само срещу теороарно право) на желаещи да да развиват дребен бизнес граждани.
  —цитат от коментар 5 на Big Muzzy


  В София с помощта на "герб" хиляди дребни търговци бяха прогонени от улиците точно заради "лафките"!
  И до къде стигнаха тези "лафки" днес? До фалит.
  Защо върхушката на герб трябваше да тормози хората заради пеевски се пита в задачката?
  Лично аз, не само че не съм купил абсолютно нищо от тези лафки, но съм агитирал твърдо и упорито всичките си познати да избягват тази смрад.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 14. 14 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Борисов илюстрира, но не е проблемът на България.

  проблемът на България е, че ненормалното се приема за нормално.

  Резултатът е, че даже и кучетата не вият докато върви кервана.

  Представете си само, че всички си вършеха работата както трябва и ги нямаше тези тежки зависимости.

  Представете си, че КЗК наистина работеше, а не защитаваше покровителите си от конкуренцията. Тогава този абсурд никога нямаше да се случи защото нямаше да може една фирма да изкупи дяловте на всички останали и да стане монополист.

  Представте си, че съда работеше. Тогава всеки от тези малки търговци нямаше да бъде принуден (каквито най-веротно са били поне част от тях) да продаде дейността си на Пеевски.

  Представте си, че прокуратурата работеше. Тогава сега Портних нямаше да е кмет и най-вероятно и Борисов нямаше да е премиер или най-малкото нямаше да е премиер на ръчно управление. Нямаше варненци да плуват в ла*на и да пият ла*на.

  Представете си, че народното събрание работеше. Е, може и отвреме-навреме да чуете някоя караница, но нямаше да видите председател на НС, който да смее да погледне другите в очите когато собствения му лидер го нарича ПКП.
  Нямаше да го има Делян Пеевски в НС или пък щеше да трябва да ходи на работа.
  Т.е. нямаше да го има.

  Представете си, че хората вземеха да повярват, че нещо наистина зависи от тях.
  И че очакват институциите да работят наистина и когато институциите не работят и хората не искат да работят.
  Представете си, че дали институциите работят е по-важно от това кой е комуне и кой е ГЕРБ и кой има фабрика за асансьори и кой е само продавачка в магазин.

  Открих, че всъщност перефразирам Джон Ленън.
  Затова спирам тук.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#14] от "Боби Колев":

  "Imagine"
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  За какъв дявол договор? Един СМС от Сараите е бил напълно достатъчен.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 17. 17 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 407 Неутрално

  ".... да го разровиш? Разровиш ли го – ще мирише."

 18. 18 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 657 Любопитно

  До коментар [#2] от "nij50393132":
  "След изборите и махането на Борисов първите, скоито трябва да се заемем са Фандъкова и Портних"

  Еееей . . . . а Гешев???

 19. 19 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#13] от "Рим":

  Аз веднъж във Варна. Беше голяма жега и бързах. Съжалявам 😥

 20. 20 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 582 Гневно

  Свинята е #фДубай, ма свинщината си остана...

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Такива са вашите корумпета. Учуден ли си?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  А за принудително премахване на автомобили от улиците имат договори със сбствениците?

 23. 23 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  първите, скоито трябва да се заемем са Фандъкова и Портних
  —цитат от коментар 2 на nij50393132


  И Фандъкова и корумпета, като зам кмета Кристиан Кръстев, всички са за уволнение!

 24. 24 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  Дали няма да се окаже, че и Лафките не са плащали и данък в общината, защото са нямали договор?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Значи не могат да ги махнат защото нямали договор ? А как тогава са ги поставяли и как са работили ?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Община Варна е харизала терени на Лафката на г-н Пеев ?!
  Варна, виждам голяма демокрация е при вас. Да пращаме багерите да вдигнат 2-3 празни мола където видим празно място ? Може ли ?

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4384 Любопитно

  Ако концесионера си е платил, поне общината е получила нещо.Но отговорът на общинаря показва, че в БГ наистина е Ненормално да се живее.
  —цитат от коментар 12 на Хи-хи


  Според това което казват като "официално" мнение не би трябвало да са получавали плащания под каквато и да е форма, Общината нямат договор с Лафка😂 Значи всички плащания са били на ръка а не по документи. Батака става все по голям

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 33. 33 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Живеем като в некъв микс от Кафка и Монти Пайтън.

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Това ГЕРБ и правото не са си приятели и това. Максимум някой лобистки малоумен закон

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  "Това твърди директорът на Дирекция "Общинска собственост, икономика и стопанска дейност" Петко Бойновски в отговора на питане, отправено от общинския съветник Стела Николова (Демократична България)."

  Браво на Стела. Вижда се кой се противопоставя единствен на Дидо Дебелио. В ГЕРБ имат партийна забрана, другите ги е шубе.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  "Това твърди директорът на Дирекция "Общинска собственост, икономика и стопанска дейност" Петко Бойновски в отговора на питане, отправено от общинския съветник Стела Николова (Демократична България)."Браво на Стела. Вижда се кой се противопоставя единствен на Дидо Дебелио. В ГЕРБ имат партийна забрана, другите ги е шубе.
  —цитат от коментар 38 на cinik


  Къде ли са патентите за виртуална истина на господин Методиев

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Да се постопли малко времето и ще взема, да ида до Варна, с кранчето, да си набера две-три "лафки" за гълъбарници на село. Няма кой да ме спре, нали?

 41. 41 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Глупости, пуска им предизвестие и ако до месец не реагират ги вдигат и продават, все ще има кой да ги купи. Хайде пробвайте се да сложите будка на общинска собственост без разрешение да видите какво ще стане.

  Много хитър
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Вече всичко е препрано...!

 45. 45 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До [#28] от "pafaka22":
  ГЕРБ управляват с паметни записки.

 46. 46 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Длъжностни лица - измамници! Това е положението в Бг

 47. 47 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  [quote#43:"Стилиян Ганев"][/quote]

  Летящия цирк на Монти Пайтън е неразрушим Тайпи.

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Под тази статия повечето гербери ги няма, защото дори и те при такива факти не могат да кажат на черното бяло. Точно в герберските общини Лафките избуяха с активното съдействие на общините, които разкараха всякакви други павилиони. Сега се оказва, че даже някъде не са плащали и наем. Не искат и да ги махнат. Очаквам сега някой гербер да обясни как точно са противници на ДПС като се държат като пуделчета пред Пеевски и Доган и изпълняват всяко тяхно желание.

 51. 51 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1415 Весело

  Понеже във Варна "все още" няма достатъчно кошчета за боклук и обществени тоалетни, понякога ми се случва да се облекчавам на ръждясващите врати на лафка бараките, но най- често си хвърлям фасовете пред тях...:-(

 52. 52 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 238 Неутрално

  След всяка такава новина си казвам, че по-долу не може да се падне, но тези симпатяги винаги ме опровергават.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Негърска държава!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 776 Весело

  До коментар [#51] от "1_april":

  Прав си. Направо да ги вкопаят малко в земята и са готови за подземни контейнери за смет.

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До 4:"lz2"...Значи аз ако взема разрешение да поставя една каравана за нещо си на общинско място общината няма да може да я премахне ако не я ползвам защото няма да може да ме намери! УНИКАЛНО! ..."

  Да, уникално! Както и уникални са октоподите ГЕРБ и ДПС

 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До 4:"lz2"...Значи аз ако взема разрешение да поставя една каравана за нещо си на общинско място общината няма да може да я премахне ако не я ползвам защото няма да може да ме намери! УНИКАЛНО! ..."

  Да, уникално! Както и уникални са октоподите ГЕРБ и ДПС

 59. 59 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Сега ще подскочат още общини да си проверяват лафките.
  Най-много някой незначителен шеф на дирекция да замине по стар герберски обичай. Кметовете са чисти, като лафкаджиата.

 60. 60 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  В кочинката на дръндарския сопол и прасенцата е така

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 61. 61 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#50] от "Smile":

  Единствената герберска община БЕЗ ЛАФКА е Хисаря. Странно, но факт.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  Значи:
  В София се премахват незаконни гаражи, понеже нямат договор с общината.
  В София не могат да се премахнат лавки, понеже пак нямат договор с общината.

  Най-вероятно причината е в този Петко Бойновски, която е малоумна варненска калинка, която не мисли, като отговаря. Снимката му във ФБ май потвърждава това.

 65. 65 Профил на Стилиян Ганев
  Стилиян Ганев
  Рейтинг: Разстроено

  В кочинката на дръндарския сопол и прасенцата е така
  —цитат от коментар 60 на rumen_s


  е, е, Трънската Милиционерша не е като да е тръгнала да се придвижва с търкаляне

 66. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Що бе? Нали от ГЕРБ си късахте ризите, че нямате нищо общо с Пеевски, а?! Сега викате, защо така? Ами, защото така...! Целувайте ръка на Доган и не се обаждайте. Това се иска от вас!

  Бивш tww09306483.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Стилиян Ганев
  Стилиян Ганев
  Рейтинг: Неутрално

  Целувайте ръка на Доган и не се обаждайте. Това се иска от вас!
  —цитат от коментар 66 на Petleshev


  аха, ръка...

 69. 69 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 317 Разстроено

  Голяма пущина е тая община!

 70. 70 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Живеем като в некъв микс от Кафка и Монти Пайтън.
  —цитат от коментар 33 на K2


  На мен все повече ми заприлчива на "Фермата на животните"...

 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  И само във Варна ли е този проблем? Предполагам, че из цяла България бараките на Пеевски си стоят и няма да се намери кмет, който да посмее да ги пипне. В София, Бургас, Пловдив и останалите областни градове, как е? Нека всеки да каже за неговия град.

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Безсилието на властта пред задкулисието !!!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  [quote#39:"K2"][/quote]

  Най-много да измучат едно "Не ни учете как се кендзи у модзъко ън 7 милиона пеераси. Па че дзеете 2,96%, а педалите ч' глацуът дза нас!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 75. 75 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  [quote#39:"K2"]
  —цитат от коментар 74 на cinik
  Най-много да измучат едно "Не ни учете как се кендзи у модзъко ън 7 милиона пеераси. Па че дзеете 2,96%, а педалите ч' глацуът дза нас!"[/quote]

  Даа ще вкарат енергия в колелото на хамстера си.

  SHADOWS of SOFIA
 76. 76 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  [quote#70:"Гергана"][/quote]

  Вече са разбрали , че Оруел предупреждава а не им дава инструкция за ползване. Та са минали на микс с идеята някой от избирателите им да не ги разкрие.

  SHADOWS of SOFIA
 77. 77 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1680 Любопитно

  На кметът , за какво му начисляват заплата в последните години , въпрос за няколко неизвестни....

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1110 Весело

  Не само, че не могат да го осъдят, нито да му запорират активите, ами не могат да му махнат и Лафките. :)
  Но така е, като си си подложил със 70 милиона на който трябва.
  Б@хти държавата!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Ако бяхме научили ромите да четат, след една подобна статия лафките ще изчезнат :)

 82. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Любопитно

  А община Варна не може ли да глоби "Лавка" за замърсяване и задръстване на обществени места?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 83 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Всеки ден скандал произвеждат ГЕРБ или община Варна. Е, и София не се дава де.

 84. 84 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  Ха,ха,ха..................."смях в залата"!Те така работят герберите - на черно , без договор!

 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  До коментар [#82] от "Храбър":

  Нека глобата е ежемесечна с процентно покачване.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#2] от "nij50393132":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Гарантирано от ГЕРБ!

 87. 87 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  До коментар [#4] от "lz2":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Малко уточнение!За целта на занятието трябва да сте Прасчо или някой негов другар!

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Те и с акитата във варненския залив нямат договор, затова ги оставят да си плуват спокойно втора година вече.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  И само във Варна ли е този проблем? Предполагам, че из цяла България бараките на Пеевски си стоят и няма да се намери кмет, който да посмее да ги пипне. В София, Бургас, Пловдив и останалите областни градове, как е? Нека всеки да каже за неговия град.
  —цитат от коментар 71 на Petleshev


  В Стара Загора си седят. Наскоро и аз се канех да пиша до Общината по този въпрос. Много искам да знам отговора!

  Без паника!
 93. 93 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  а защо общините трее да плащат премахването им... който си е с*ал говната, той да си ги яде... oh wait, това бяха самите общини, които сервираха на свинята всяка възможна барака, така щото в Сф по спирките вече няма откъде да се купи дори и един билет

  едно не мога да разбера във всичко, което се случва последните години обаче - добитъка, дето плаща глоби вместо да извади сопите... в тоя смисъл - да, плащайте, свинята черпи

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на acz06703266
  acz06703266
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Просто уникално безхаберен град е Варна откъм общинска администрация!!!

 97. 97 Профил на Stefan Popov
  Stefan Popov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пеевски, изпра едни пари, а сега пералнята чака накой друг да я занесе на вторични суровини.

 98. 98 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  В София, Бургас, Пловдив и останалите областни градове, как е?
  —цитат от коментар 71 на Petleshev


  Сф - бараката на близката спирка изчезна мистериозно, предполагаемо - някъде около новогодишните празници, никой не разбра дори кога... герпчето се е договорило с дебелия матряла да плаща, явно :)

 99. 99 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Как общината може да премахне изоставени автомобили, без да има договор със собственика???

 100. 100 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#99] от "silverman":

  Зависи кой е собственика на изоставената кола. Ако същия е собственик и на Лафка няма да може.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK