На живо

Коронавирусът в България: в страната вече се влиза само с отрицателен тест, очаква се трета вълна (хронология)

Коронавирусът в България: в страната вече се влиза само с отрицателен тест, очаква се трета вълна (хронология)

© Юлия ЛазароваОбщо 560 са новите случаи на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 12 297 теста, показват данните на Единния информационен портал. На фона на спада на новозаразените в последните седмици, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че може да се очаква трета вълна в края на март, ако разпространението на британската разновидност на коронавируса в България се увеличи.


Ваксинационният план ще бъде изменен и в третата му фаза ще бъдат включени всички желаещи участници в изборния процес, беше решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. Междувременно ресторантьорите поискаха от Борисов ясни правила за мерките и при какви условия могат да отворят врати. От днес пък в България се влиза само с отрицателен PCR тест.


"Дневник" проследи ситуацията на живо. За разпространението и ефектите от коронавируса по света. можете да се информирате от тук.
Чехия затваря границите си за чужденци от 30 януари. Целта е да бъде ограничена пандемията в страната. Чуждестранните граждани няма да бъдат допускани на територията на Чехия, освен ако не докажат, че работят, учат, посещават роднини или ще участват в разрешено от правителството събитие. По информация на посолството ни в Прага сред новите мерки, обявени днес, влиза в сила и препоръка за ограничаване на контактите до членовете от едно семейство.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви пред БНТ, че до момента в България са установени 33 души, които са заразени с британския вариант на коронавируса. Сред тях има хора, които нямат никаква връзка с Великобритания. По думите му това означава, че този вариант на COVID-19 вече циркулира на територията на страната. Какво още каза Ангелов в интервюто си за предаването "Панорама" вижте тук.

Учениците от 7, 8 и 12 клас, заедно с тези до 4 клас, ще са първите, които ще се върнат към присъствени учебни занятия. Това се разбира от заповед на образователния министър Красимир Вълчев, издадена тази вечер. Те ще се завърнат в училище на 4 февруари, четвъртък.


От 18 февруари до 2 март на тяхно място в училищата се завръщат учениците от 5, 10 и 11 клас. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап ще учат дистанционно. От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6, 9 и 12 клас.

Още месец забрана за събития на открито в Русе и Видин

С един месец се удължават въведените специфични противоепидемични мерки за територията на област Русе. До 28-и февруари се забранява провеждането на масови мероприятия на открито, организирането, функционирането и посещението на пазари тип "Битаци". За същия период се преустановява и дейността на пенсионерските клубове.


РЗИ Видин също забрани масовите мероприятия, свързани със струпването на хора на открито и закрито, през февруари.

Над 30% от фирмите вече са получили безвъзмездната помощ за подкрепа с оборотен капитал, отчита Националната агенция за приходите. Разплатената сума надхвърля 31 милиона лева, като почти 3200 компании вече разполагат с допълнителна ликвидност. Над 8 100 компании кандидатстваха за подкрепа по схемата през НАП.


Заедно с екипа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" следващата седмица ще бъдат направени допълнителни разяснения за кандидатстване, които ще бъдат в улеснение на компаниите, допълват от приходната агенция.

Ваксинационния план ще бъде изменен и в третата му фаза ще бъдат включени всички желаещи участници в изборния процес – членовете на секционните избирателни комисии, на мобилните избирателни комисии, членовете на районните и на централната избирателни комисии. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Измененията ще бъдат внесени на следващото правителствено заседание.


Коронавирусът в България: в страната вече се влиза само с отрицателен тест, очаква се трета вълна (хронология)

© Министерския съвет


Членовете на секционните избирателни комисии, които ще бъдат изпратени за изборите в чужбина, също ще бъдат ваксинирани. Ангелов потвърди, че протоколът по указанията за провеждането на изборите е готов и продължава неговото експертно обсъждане.

Ресторантьорите искат от Борисов ясни правила за мерките

Коронавирусът в България: в страната вече се влиза само с отрицателен тест, очаква се трета вълна (хронология)

© Associated Press


След като обявиха публично, че не желаят повече срещи със здравния министър и му поискаха оставката, Съюзът на собствениците на заведения и Асоциацията на заведенията поискаха в отворено писмо до премиера ясни правила за затягане и разхлабване на мерките. Във вторник той поръча тъкмо това на здравния министър, а в четвъртък Ангелов обяви, че при заболеваемост от 200 на 100 хил. души здравната система няма да издържи и тогава ще се върви към затягане на мерките. А при 120 на 100 хил., каквато е в момента средно за страната(изчислява се за 2 седмици), няма такъв проблем. От няколко дни обаче заболеваемостта е под 100 на 100 хил. души и собствениците на заведения използват тези данни, за да попитат защо тогава не ги отварят.


Борисов поръча освен това и здравният министър да предложи на заведенията 2 варианта – отваряне на 1 февруари, но с риск при повишена заболеваемост пак да бъдат затворени или на 1 март за дневните и на 15 евентуално за нощните. Вторият вариант бе договорен между здравния министър и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, с която другите две организации са в открита вражда.


"Молим да имаме написано черно на бяло при колко бройки ни отварят и при колко ни затварят, защото министър Ангелов ни беше обещал да бъдат отворени всички заведения при 120 на 100 хил., а сега сме под 100 на 100 хил.", пишат двете организации на премиера. "Както вече многократно показахме, ние сме разумни и отговорни хора, и искаме да работим законно, да спазваме обществения ред, както и всички нормативни документи", допълват те.

Живеещи в Италия българи внасят протестно писмо до здравния министър Костадин Ангелов във връзка със заповедта му от днес всички влизащи в България да са с отрицателен PCR тест. "При нас това въвеждане за отрицателен PCR - тест при влизане в България се оказва голям проблем, защото тук, за да си направиш изследването, трябва 7 дни по-рано да си запишеш час, отделно резултатът от повечето лаборатории излиза чак след 4- 5 дни, малко са лабораториите в Милано, които ти го изкарват за 48 часа", каза пред БНР Дарияна Куманова, която е музикант. "Италия приема и с антигенни тестове и нашето запитване е не може ли това да важи и за влизане в България – тези тестове са много по-евтини - тук са между 30 и 50 евро, което е много по-достъпно и стават за три часа. С което съвсем спокойно влизаш в рамките на тези 72 часа", добави тя.

Може да има трета вълна в края на март

Коронавирусът в България: в страната вече се влиза само с отрицателен тест, очаква се трета вълна (хронология)

© Велко Ангелов


Може да се очаква ръст на заболелите в края на март, ако разпространението на британската разновидност на коронавируса в България се увеличи, прогнозира главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред "Нова телевияизия". По думите му Франция очаква пика на третата вълна в средата на март. "Не е задължително тя да дойде в такъв вид и в такъв интензитет до Източна Европа", каза той, но не изключи възможността да да се стигне и до този вариант.


Той изрази притеснения повече от южнооафриканския вариант на коронавируса, отколкото от британския. "Той е по-неприятен, тъй като предизвиква по-тежко заболяване, има по-голяма смъртност и намалява средната възраст", заяви Кунчев и добави, че в България ще се проведе изследване, което да провери за наличието на варианта. По думите му британският вариант е по-заразен от обикновения коронавирус. В България в момента 10 души заразяват 6-7 други, във Великобритания се заразяват 27, каза Кунчев. В България са открити 8 заразени с британския вариант, което е установено чрез насочено изследване към хора, които са се върнали от Великобритания.


"Концентрацията на новия вариант в горните дихателни пътища е между 10 и 100 пъти по-голяма. За това се отказваме от шалове, яки, шлемове, тъй като те няма как да спрат заразяването с вируса. Това, което със сигурност знаем, е, че се предава много по-лесно от обикновения. Но протича без особени симптоми, за разлика от южноафриканския", заяви Кунчев.


Повече от изказването му четете тук.

560 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 12 297 теста, показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 217 574. От тях активните случаи са 25 676.


В болница остават 2877 пациенти, 257 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните - 182 925. От тях 1303 са регистрирани през изминалото денонощие. Ваксинирани са 37 636 души. 4719 за последното денонощие.


Повече данни и графики вижте тук.

От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тест

Коронавирусът в България: в страната вече се влиза само с отрицателен тест, очаква се трета вълна (хронология)

© Асен Тонев


България въвежда от днес до края на април изискването пристигащите граждани да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, проведен до 72 часа преди влизането в страната.


Хората без такъв тест ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Изключение от изискването се допуска за водачите на автобуси и товарни автомобили, извършващи международен превоз.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  > От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тест
  > Хората без такъв тест ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина.

  И каква точно в логиката ?

  Като не си носи отрицателен PCR тест, плаща/прави си тест-а на място, затваряш го за 24 часа и като излезе отрицателния резултат го пускаш ?

  Какъв е смисъла да го държиш десет дни под карантина ?

  કટાક્ષ
 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4455 Любопитно

  Дневник, вече открито Ви се подиграват на невъзможността да се справите със спама и собствените си сървъри. Все пак живеем в 21 век, крайно време е да дойдете и Вие.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  ,,От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тест”


  Брей, много рано се сетихте...

 7. 7 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#3] от "Стилиян Ганев":


  Ти пак ли ще акаш цял ден тука бе?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  Традиционно се събуждате след другите !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ан Он":


  И защо да плаща? Който е въвел такива изисквания-той трябва да плаща!
  Българите се умориха да ПЛАЩАТ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВСЯКО ЗАКЪСНЯЛО ДЕЙСТВИЕ НА ТЪПОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

 11. 11 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  ,,От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тест”

  Е каква е ползата от ЕС тогава(освен да внасяме едни пари и после политиците ни да ги "усвояват" след удръжки) след като има изисквания за влизане в отделните страни?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#10] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > И защо да плаща?

  Хубаво - щом искате - да не плаща.

  Нека като го карантинират 10 дни, държавата (тоест всички ние) да му подсигуряваме храна, напитки, забавления и всички нужни битови удобства.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван":

  Колега - ние с вас донякъде единомишленици.

  Обаче, ако ви звънна на вратата в 3 през нощта видимо развеселен, дали няма да упражните правото си на контрол върху достъпа до вашето жилище ?

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ан Он":

  Така ни се управлява държавата. От хора без акъл.
  Защо цяло лято никой не искаше PCR тест?
  Гърция, която е много по-зависима от нас от туризма не пускаше без тестове.
  По ресторантите им един сервитьор не видях без маска. Глобата им беше 5000 евро.
  Имах неблагоразумието до надникна в Слънчев бряг. Все едно бях в друга държава. За маски изглежда не бяха и чували. След като вируса обилно се разпространи из курортите, след това си го получихме и в градовете.
  10 хиляди умрели. На кой му пука. Чекмеджетата са пълни. Това е същественото.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  Данните за днес - продължава увеличаването на броя на новозаразените - средният за последните седем дни е 530, докато за предишните седем дни беше 416.
  Едва ли увеличението се дължи на тестването на учителите - през първите три дни на седмицата са тествани ок. 12,5 хил. учители и са открити едва 26 новозаразени - 0,2%. Положителните тестове сред неучителите бяха 7,2%. Остава открит въпросът защо не са направени тестове за антитела сред учителите за да се установи колко от тях вече са се срещали с вируса.
  Смъртните случаи, обаче, намаляват. Средният брой за последните седем дни е 33, а за предишните - 49.

 17. 17 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  До коментар [#14] от "UJC4040":

  Все едно бях в друга държава.

  Че Слънчев бряг е в друга държава, не е в Гърция!

 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  защо не ги карантинираха още в набалото на заразата,а ги оставиха да си щъкат даже и без маски?

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#16] от "Patsis":


  Щото нямат пари за тестване!

 20. 20 Профил на John Brown
  John Brown
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ан Он":Така ни се управлява държавата. От хора без акъл.Защо цяло лято никой не искаше PCR тест?Гърция, която е много по-зависима от нас от туризма не пускаше без тестове.По ресторантите им един сервитьор не видях без маска. Глобата им беше 5000 евро.Имах неблагоразумието до надникна в Слънчев бряг. Все едно бях в друга държава. За маски изглежда не бяха и чували. След като вируса обилно се разпространи из курортите, след това си го получихме и в градовете.10 хиляди умрели. На кой му пука. Чекмеджетата са пълни. Това е същественото.
  —цитат от коментар 14 на UJC4040


  Не знам къде си бил по Гърция, но аз минлаото лято също бях там 7 дни и маските се носеха, колкото и на българското черноморие. Единствено в по-големите магазини хората слагаха маски задължително. Иначе барове, ресторанти, плажни заведения (особено те), едни носят, други не, трети на брадичката.

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Разбирам да се изисква тест ако влизаш на територия на която няма такъв вирус, ама да ври от болни и заразоносители и да смяташ ме ще ограничиш заразата от влизащите, без да си се справил с тези които са заразени вътре-е много наивно

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#18] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > защо не ги карантинираха още в набалото на заразата

  Кого да карантинират ? Кое начало ?

  Знаете ли какво значат термините 'изолация' и 'карантина' при епидемологична обстановка ?

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 468 Неутрално

  От днес го местя , значи

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#21] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Донякъде съм съгласен с вас.

  Какво според вас е разумно да се направи предвид 'ситуацията' до която сме се (са ни) докарали ?

  કટાક્ષ
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":
  Ако сме приятели - едва ли(но не гарантирам за жената) ! А по въпроса т.н. "мерки" противоречат на същността на ЕС.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 29. 29 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 573 Неутрално

  От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тест - до края на Април.. защо направо не го направят до края на Септември и да не се занимават повече.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Малко късно, но все пак добре е че се усетиха.

  Panta rhei....
 32. 32 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1684 Разстроено

  От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тест - до края на Април.. защо направо не го направят до края на Септември и да не се занимават повече.
  —цитат от коментар 29 на Nach


  С темповете, с които започна ваксинацията, ще сме под карантина още 20 години! И разбира се, няма да я спазваме, само ще се заразяваме и ще мрем...

 33. 33 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1684 Гневно

  "от днес се влиза само с отрицателен PCR тест"

  Повече от късно!

 34. 34 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 656 Любопитно

  Относно влизането само с PCR тест - късно се въвежда, и не трябва да отпада, поне до следващата година, когато има повече имунизирани и (дано) обстановката да се е нормализирала.

  В Словакия изискват отрицателен тест за коронавирус, за да излезеш от дома си, в други страни СМС, а тук някои са седнали да реват че няма отворени заведения, където рискът е най-голям и над 60% от заразените през есента, се бяха заразили там. Така че и заведенията трябва да отворят най-рано догодина.

 35. 35 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  Разбирам да се изисква тест ако влизаш на територия на която няма такъв вирус
  —цитат от коментар 21 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Нямаме още от южноафриканския щам. Или поне не знаем да имаме...

 36. 36 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  До коментар [#35] от "plamen_b":

  За да установиш какви щамове респираторен вирус имаш в популацията трябва да можеша да изследваш цялата популация едновременно с пълно генно секвениране.
  В момента това е невъзможно.
  Може ви някога в далечното бъдеще ще може да се прави, но за това е необходимо да се развият специфични технологии които в момента са в много ранен етап.

 37. 37 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  Най-обичам "може да има..." изказвания. Може да има а може и да няма, мерси че ми каза. Може да дойдат и марсианци в края на март.

 38. 38 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 399 Неутрално

  М-да... А в края на април - четвърта, в края на май - пета и т. н...

 39. 39 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#34] от "techops":

  > Така че и заведенията трябва да отворят най-рано догодина.

  Не трябва да се избързва.

  Според мен ще е по-добре да изчакаме пет години.

  કટાક્ષ
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#34] от "techops":

  > В Словакия изискват отрицателен тест за коронавирус, за да излезеш от дома си

  А как в Словакия си правиш тест за коронавирус без да излезеш от дома си ?

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  ТОЯ какво образование има? Щом още не е вдянал, че всички ОРВИ се развиват по аналогичен начин и че имат три максимума, през октомври, декември-януари и март, и един широк минимум през юни-юли? И сега отново с рогата напред, да плаши, да насажда психоза. То точно за такива действия трябва един ТРИБУНАЛ да произнесе присъда на виновните за повече от 20 хиляди нековид болни, лишени от живот, в повече от 2019г. Ама виновните се правят на разсеяни и изобщо не ги споменават, а продължават в същия дух.

 42. 42 Профил на army
  army
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Малко недомислено влизането само с негативен ПСР, както хората недоволстват, но пък дано задържи нивата сега..

 43. 43 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 801 Весело

  Традиционно се събуждате след другите !!!
  —цитат от коментар 9 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Имаме здрави нерви и здрав сън - лошо ли е?

 44. 44 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#34] от "techops":> Така че и заведенията трябва да отворят най-рано догодина.Не трябва да се избързва.Според мен ще е по-добре да изчакаме пет години.
  —цитат от коментар 39 на Ан Он


  НЯКОИ БИЗНЕСИ ТРЯБВА ДА УМРАТ!

 45. 45 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Малко късно, но все пак добре е че се усетиха.
  —цитат от коментар 31 на Molossian


  В смисъл ? #Кой за какво се е усетил - според тебе ?

  Мерки - КАКТО НЯМАШЕ - ТАКА НЯМА И СЕГА!

  Цялото активно население - излиза ВСЕКИ ДЕН и е в плътен контакт с още стотици из фабрики и цехове , по строежи и в животновъдните ферми , в ТЕЦовете и в Транспорта!

  Та то ей сега след малко ТРЪГВАТ АВТОБУСИТЕ СЪС СМЕНИТЕ за АЕЦа , за "Идеал-Стандарт" и другите заводи в Севлиево , за фармациите и "Шишеджам" в Разград и Търговище , за Девня , за Марица Изток , за "Либхер", "Сенсата" и "Шнайдер" край Пловдив , за "Нефтохима"!??

  Башка жените из цеховете са навряни една в друга от сутринта!

  Кой за кво се е усетил и кфи Мерки и кфи Теглилки ?

 46. 46 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Малко недомислено влизането само с негативен ПСР, както хората недоволстват, но пък дано задържи нивата сега..
  —цитат от коментар 42 на army


  А по каква логика ще се задържи нивото ?
  Болшинството активно население НЯМА КОНТАКТ с пътуващи от чужбина - а има контакт ВСЕКИ ДЕН с други като тях!

  По какъв начин би се повлияло на разпространението ?

 47. 47 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Ето вратичка за далаверка. Искаш да се ваксинираш и се пишеш член на избирателна комисия.

 48. 48 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  Коронавирусът в България: може да има трета вълна в края на март

  Предизборна вълна от ковид! Изненада!

 49. 49 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  До коментар [#38] от "tie_interceptor":

  В края на април избори не се предвиждат, значи и нова вълна тогава не се предвижда.

 50. 50 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  А как стои въпрпосът със земетресенията? Някое земетресение не се ли предвижда на 4-ти април по време на броенето на бюлетините? Или поне тропически циклон?

 51. 51 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Правило №1 и единствено:
  "Пълнете шкафчето и ще има хляб за вас."

 52. 52 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Цялото активно население - излиза ВСЕКИ ДЕН и е в плътен контакт с още стотици из фабрики и цехове , по строежи и в животновъдните ферми , в ТЕЦовете и в Транспорта!

  Та то ей сега след малко ТРЪГВАТ АВТОБУСИТЕ СЪС СМЕНИТЕ за АЕЦа , за "Идеал-Стандарт" и другите заводи в Севлиево , за фармациите и "Шишеджам" в Разград и Търговище , за Девня , за Марица Изток , за "Либхер", "Сенсата" и "Шнайдер" край Пловдив , за "Нефтохима"!??
  —цитат от коментар 45 на simChо

  Абсолютно вярно но иди обяснявай на истериците , от униженията който са наложили ползата е 0 а във финансов аспект много -----!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Вече ни подготвят, за да не гласуваме и да останат на власт ГЕРБ и мафиотите.

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Пак последни, както винаги.

 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#47] от "bpcorp":

  > Искаш да се ваксинираш и се пишеш член на избирателна комисия.

  Ако отидеш във ферма за отглеждане на норки, ще си още по-напред в списъка за ваксинация.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 710 Неутрално
 57. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ан Он":

  Още в началото пропуска беше че не се тествахме масово. Така позволихме заразата да се разпространи по-бързо. Сега всеки, който работи трябва да се тества за да се спре разпространението и да се обхванат гнездата на заразата.Учителите и учениците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ТЕСТВАТ, а който се окаже положителен -само той да учи и работи онлайн.
  Не е задължително тестът да е PCR. Ибърьите тестове вършат работа.
  Да не мислите че няма да е ефективен скринингът?
  Още при първото масово тестване ще излязат поне едно 10-20 % вирусоносители... ако не и повече.

 58. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Ваксините и те се поставят на здрав човек!
  Така че е хубаво да се извършват бързи тестове при пътувания, срещи с повече хора и работа е големи колективи.

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#57] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Така позволихме заразата да се разпространи по-бързо.

  Колко години бихте искали да се крием по мазатета докато чакаме докато цялото това малоумие приключи ?

  5 години ? 10 години ? 20 години ?

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#57] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Още при първото масово тестване ще излязат поне едно 10-20 % вирусоносители.

  Това е вирус. Нежива природа. Всички сме вирусоносители. Всички го имаме в себе си.

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#57] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Още при първото масово тестване ще излязат поне едно 10-20 % вирусоносители

  Идете в някоя лаборатория и си направете PCR тест примерно на 55 цикъла.

  За голяма ваша изненада, ще разберете че и вие сте КОРОНА вирусоносител и съответно и 'разпространител на заразата'.

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Започнаха нова вълна от ограничителни заповеди. Този път от областните управители, които забраняват до края на месеца това, което министрите разрешават. А областните управители за назначени от кого? Малоумни номерца.

 63. 63 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  Дневник, вече открито Ви се подиграват на невъзможността да се справите със спама и собствените си сървъри. Все пак живеем в 21 век, крайно време е да дойдете и Вие.
  —цитат от коментар 5 на padrino


  Има си приоритети. Важното е за Костов да няма критики. всичко друго ако остане време. Пробвай ако не вярваш. Аз пробвах и говоря от опит.

 64. 64 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ан Он":Още в началото пропуска беше че не се тествахме масово. Така позволихме заразата да се разпространи по-бързо. Сега всеки, който работи трябва да се тества за да се спре разпространението и да се обхванат гнездата на заразата.Учителите и учениците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ТЕСТВАТ, а който се окаже положителен -само той да учи и работи онлайн.Не е задължително тестът да е PCR. Ибърьите тестове вършат работа.Да не мислите че няма да е ефективен скринингът?Още при първото масово тестване ще излязат поне едно 10-20 % вирусоносители... ако не и повече.
  —цитат от коментар 57 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не може, ще се набутаме с много пари ако почнем да тестваме. Всички знаем колко мрази българинът да се минава.

 65. 65 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  [quote#46:"simChо"][/quote]

  Вирусът не тръгна от "болшинството" а от меншинството. По-точно от един човек.

 66. 66 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  [quote#46:"simChо"]
  —цитат от коментар 65 на blondofil
  Вирусът не тръгна от "болшинството" а от меншинството. По-точно от един човек.[/quote]

  Човекът-Прилеп!

  Но това не е оправдание ДА НЯМА НИКАКВИ МЕРКИ и никога да не е имало!

  Заразнолъжичното и кафемашинковско малоумно подскачане из форуми ковидистичното затваряне на паркове и планини и къртенето на пейките - лично аз НЕ СЧИТАМ ЗА МЕРКИ!

  Иначе Маските - ако младите момичета си ги вържат и на ъ ... ъ ... ъ може да се спасят от нежелана бременност - за това съм съгласен!

 67. 67 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ан Он":Още в началото пропуска беше че не се тествахме масово. Така позволихме заразата да се разпространи по-бързо.
  —цитат от коментар 57 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Що се не тествахте!
  А според тебе КАК ТЕСТОВЕТЕ - можеха да забавят каквото и да било
  Сега всеки, който работи трябва да се тества за да се спре разпространението и да се обхванат гнездата на заразата.
  Още при първото масово тестване ще излязат поне едно 10-20 % вирусоносители... ако не и повече.
  —цитат от коментар 57 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ми гнездата на заразата - СА ЯСНИ!
  Работните места на хората!

  Ето и факти:

  -------------
  "49 случая на коронавирус в шивашки цех в Айтос.."
  -----------
  "Огнище на коронавирус - в шивашки цех в Кричим"
  -------------
  "Ново огнище на COVID-19 край Пловдив! Затвориха цех заради 33 случая"
  -------------
  Още двама работници от хартиена фабрика с COVID-19 в Пазарджишко
  34-годишен мъж от Пазарджик, работещ в цех за велпапе и 28-годишен жител на село Главиница от цеха за дообработващи машини във фабриката за хартия на „ Ди Ес Смит“.
  ------------
  "13 нови заразени с Covid-19 в Сърница, затворен е цех"
  ------------
  "Ковид-19 плъзна в предприятие в Ямбол, тестват 670 работници. Заразени 10 човека са работили в един цех.."
  ------------
  "Засечено е ново огнище на COVID-19 у нас. Засегнат е завода за санитарна керамика в Севлиево “Идеал Стандарт“. 12 са положителните проби от тестваните до момента лица. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.
  Сред тях са работници от различни цехове и служители на ръководни постове. Изследвани са контактните на откритите преди дни заболели. Мъж от завода е починал от дихателна недостатъчност..."
  -------------
  И???

  Пак да спомена - в АЕЦа са 4400 човека - ще затваряме ???
  Или що???
  Животновъдните ферми колбасарските цехове и фирмите за месопреработка- ще затваряме ???

  Транспорта - ще го спираме ???

  Или Ковидизмът ще си остане и накрая - както и в началото - тъпоумно ръсене на откъснати от Реалността приказки!

 68. 68 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално


  Не може, ще се набутаме с много пари ако почнем да тестваме. Всички знаем колко мрази българинът да се минава.
  —цитат от коментар 64 на blondofil


  А ТИ тества ли се ???
  Ако не си - защо стоиш и пишеш по форуми!

 69. 69 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално


  Така че е хубаво да се извършват бързи тестове при пътувания, срещи с повече хора и работа е големи колективи.
  —цитат от коментар 58 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  85% от активното население!

  Да припомним - НИКОГА НИЩО НЕ БЕ СПИРАНО!
  В сектор Строителство са 144 000 в Транспорт 160 000 - не спряха!
  ВСЕКИ ден се хранят в разни места !

  Лично аз и още няколко милиона българи през всички Строги Мерки всеки ден минавахме КППта с Бележка от Работодател и Декларация!

  Аз ходих и поне 70% от времето си по командировки - в хотели !

  НЯКОЛКО милиона са по 10-11 часа в затворени отвсякъде халета и помещения с принудителна вентилация и изкуствено осветление! Минимум по 300-400 човека
  Много често има и фирми по 3000-4000!

  Проветряването е с въздуховоди и вентилатори - въртят всичкия въздух!

  И ???
  Ще затваряме ???

  Девня ??? Марица-Изток???
  АЕЦа???

  Заводите покрай Севлиево ???

 70. 70 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  До коментар [#68] от "simChо":

  Да.

 71. 71 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#70] от "blondofil":

  Колко пъти ?

  કટાક્ષ
 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#70] от "blondofil":Колко пъти ?
  —цитат от коментар 71 на Ан Он


  Поне ТИ и близките ти сте защитени веч от Мерките!

 73. 73 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#68] от "simChо":Да.
  —цитат от коментар 70 на blondofil


  Поне ТИ си вече защитен от Мерките!

 74. 74 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2766 Весело

  До коментар [#43] от "gr52":

  Жените ви са по-будни !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 75. 75 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 801 Весело

  До коментар [#74] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Стига си се хвалил!

 76. 76 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 924 Неутрално

  "С един месец се удължават въведените специфични противоепидемични мерки за територията на област Русе"
  Русе, Видин ..... айде сега ще забранят всичко което министъра разреши. С изключение на учениците вероятно. Обаче областните управители са назначени от кого? От тези дето уж отпускали мерките. Хубав трик нали?

 77. 77 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ан Он":Още в началото пропуска беше че не се тествахме масово. Така позволихме заразата да се разпространи по-бързо. Сега всеки, който работи трябва да се тества за да се спре разпространението и да се обхванат гнездата на заразата.Учителите и учениците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ТЕСТВАТ, а който се окаже положителен -само той да учи и работи онлайн.Не е задължително тестът да е PCR. Ибърьите тестове вършат работа.Да не мислите че няма да е ефективен скринингът?Още при първото масово тестване ще излязат поне едно 10-20 % вирусоносители... ако не и повече.
  —цитат от коментар 57 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Толкова много глупости на едно място не бях виждал! Какво да правим вече преболедувалите - в концлагер и "Арбайт махт фрай"? Човеко, не се в ред. Дано не се разболееш, че при твоите мерки лошо ти се пише. И "вълшебният елексир" въобще няма да ти помогне.

  master
 78. 78 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  До коментар [#29] от "Nach":

  Абсолютно правилно решение ,защото не се спряха да влизат и излизат и да ни разнасят заразата разни гасарбайтери , от алчност и простотия , заразяваха цели самолети ,за да се върнат и да се лекуват безплатно тук ,циганските номера нямат край , затова преминаващите границите трябва да бъдат задължително карантинирани или изследвани ,това ще спадне в пъти пътя на заразата от чужбина ,където много страни кипят , който не му харесва ,да не идва в България ,нали тук е лошо и не става и няма пари , да си стоят там .

 79. 79 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  До коментар [#76] от "petiopit":

  Русе и околните общини до преди 2 седмици беше с най голямо разпространение на вируса на глава от населението ,все още не са успокоени нещата ,а е време да се помисли и за огромни наказания за всички щъкащи напред назад карантинни и контактни на новооткрити ,за които няма контрол .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK