Кратки новини: Изборната комисия промени името на "Обединени патриоти"

Кратки новини: Изборната комисия промени името на "Обединени патриоти"

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


ЦИК промени името на "Обединени патриоти"


Централна избирателна комисия (ЦИК) извърши промени в състава и наименованието на коалиция "Обединени патриоти". От там се заличава партия "Атака" и така коалицията вече се казва "Обединени патриоти - НФСБ и ВМРО". Решението е прието след заявление от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, обясниха от комисията, цитирани от БНР. От "Атака" са обявили, че ще обжалват пред съда решението на ЦИК.


Част от магистрала "Тракия" ще е затворена заради ремонт
От 2 февруари започва ремонт в двете платна на участък от 16.5 км по магистрала "Тракия" между пътната връзка с магистрала "Марица" и "Чирпан-изток". Строителните дейности са част от започналия през октомври миналата година поетапен ремонт на общо 52 км от аутобана. По време на ремонтните работи ще бъде ограничено изцяло движението по "Тракия" в този район, като трафикът ще преминава по обходни маршрути. В съобщението на АПИ до медиите не се уточнява колко време ще бъде затворена магистралата. В посока Бургас движението ще се отклонява на п.в. "Плодовитово" по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово - Чирпан, а на п.в. "Чирпан-изток" ще се включва отново в АМ "Тракия". В посока София автомобилите ще се отклоняват на п.в. "Чирпан-изток" и ще преминават по път II-66 Чирпан - Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на "Тракия" на п.в. "Плодовитово". От автомагистрала "Марица" в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ "Тракия" и при п.в. "Плодовитово" ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел "Чирпан-изток" се връщат на АМ "Тракия" към Бургас.


Министерството на външните работи покани международни наблюдатели за изборите


Министерството на външните работи отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 4 април парламентарни избори. Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ. Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). При проявено желание от тези организации МВнР ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.


Част от магистрала "Струма" е затворена заради свлачище


Временно е ограничено движението в двете посоки на магистрала "Струма" в участъка от седми до девети километър поради свлякла се скална маса. Обходният маршрут за леки автомобили е през Мало Бучино и Владая. Тежкотоварният трафик изчаква на място, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В момента се разчиства падналата скална маса, която се е свлякла късно снощи. "Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса", каза председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски пред Би Ти Ви. По-късно през деня движението беше пуснато, като се осъществяваше само в посока София. Пускането и на другото платно се очаква да стане след няколко дни.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK