На живо

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Георги КожухаровВ първия ден на февруари влезе в сила забраната за използване на шлемове, шалове и други средства за закриване на носа и устата на обществени места. Отвориха моловете, а последвалите незабавно проверки на в столицата откриха едва 3 нарушения при над 70 проверки.


Единната информационна система показа традиционния за понеделник спад на всички показатели, седмичната статистика обаче показа друга тенденция - за периода 25 - 31 януари заразените с коронавирус са с една трета повече, отколкото за предходната седмица - 3 922 (срещу 2 960 случая).


Министърът на образованието увери, че не се готви обявяване на нулева учебна година, нито се планира по-ранно начало на следващата. "Дневник" проследи новините около коронавируса в България през деня. За ситуацията по света - тук.
Министерството на туризма откри горещ телефон за туроператори

Министерство на туризма обяви, че е публикувало насоки за кандидатстване за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19". Прогнозният бюджет на мярката, която предвижда безвъзмездно финансиране, е 51 млн. лв.


Открита е и гореща телефонна линия. На телефонен номер 359882291113, от понеделник до петък заинтересованите туроператори могат да получат отговори на въпросите си.

Проверяващите в София днес откриха три нарушения

Здравната инспекция в София засече три нарушения на COVID мерките, като нито едно не е в отворените от днес фитнеси и магазини в молове. Това сочи справка на контролния орган, разпространено до медиите от здравното министерство.


В съобщението се посочва, че са направени 75 проверки във фитнеси, молове, детски градини и училища, както и заведения (последните могат да работят само за доставки на храна и взимане от място).


Трите открити нарушения са за липса или неправилно носене на маски в заведения.

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


От утре, 2 февруари, до 30 април, влизащите в страната български граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят документ за отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането у нас PCR-тест, се поставят под карантина за срок от 10 дни, като карантината може да бъде отменена при отрицателен резултат от PCR-тест, извършен 24 часа след пристигането в България, съобщи Министерството на здравеопазването. Подробностите за новата заповед четете тук.

Не се обсъжда нулева учебна година

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

© Юлия Лазарова

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев


Не се обсъжда обявяване на нулева учебна година, нито по-ранно започване на следващата, каза министърът на образованието Красимир Вълчев в интервю за Би Ти Ви. Децата от 313 училища, които не са провеждали учебни занятия през декември, ще учат през юни. Възможно за останалите да бъде удължена учебната година с 1 седмица, но не повече, защото през юли времето е много горещо.


Министърът добави, че учениците от 1 до 4 клас до този момент не са учили по-малко присъствено, отколкото в предишни години, когато са ходили на екскурзии и са разпускани за грипни ваканции. "Добрата новина е, че нямаме грипни вируси и имаме по-висок процент посещаемост в началните училища и детските градини", каза Вълчев.

Броят на новозаразените тръгна отново нагоре след рязко увеличение на тестовете - това сочат данните на Единната информационна система за коронавируса на седмична база.


За периода 25 - 31 януари заразените с коронавирус са с една трета повече, отколкото за предходната седмица - 3 922 (срещу 2 960 случая). Те са установени при направени над 55 на сто повече тестове - 74 094 при 47 075 за дните от 18 до 24 януари. Ръстът се дължи на започналото масово тестване на учителите и непедагогическия персонал в училищата, което трябва да даде картина за заболеваемостта в образователната система преди връщането на учениците от 7, 8 и 12 клас в класните стаи след няколко дни. Използваните за целта бързи антигенни тестове представляват две трети от общо направените изследвания за седмицата.


Това е


рекорд за брой направени тестове в България


от началото на пандемията досега. До момента над 70 хил. теста за седмица са отчитани само веднъж - между 2 и 8 ноември, когато са направени 71 318 изследвания, но тогава те бяха само по метода PCR, който беше единственият официално признат от властите.


Значително намалява броят на отчетените излекувани -


спадът е със 70 на сто


до 6 715 души за седем дни. Починалите с COVID-19 продължават да намаляват шеста поредна седмица до 217 души за периода 25 - 31 януари.

Атмосферата в моловете след пълното им отваряне

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Георги Кожухаров


Без струпвания и с мерки, подобни на тези, които действаха преди 27 ноември 2020 г. Така моловете от днес отвориха отново с пълен капацитет, показва фоторепортаж на "Дневник". Вече са отворени и всички останали магазини, освен работещите до този момент магазини за нужди от първа необходимост.


Заведенията за хранене в моловете работят само за доставки или с опцията купената храна да бъде консумирана извън мола.


Каква е атмосферата в моловете - вижте тук.

Властите обещават до края на месеца електронен регистър за желаещите ваксина

До края на февруари ще бъде готов електронен регистър на желаещите да се ваксинират, обяви здравният министър Костадин Ангелов на работното съвещание при премиера, съобщи правителствената пресслужба. Разработва се съвместно с държавата фирма "Информационно обслужване", като целта му е желаещите електронно да заявяват желанието си. Предишните проекти за електронни услуги - направление и рецепта се изготвиха с голямо закъснение и не работят напълно.


Ангелов отчита още, че "ситуацията в страната продължава да е под контрол", като изключително добра тенденция е, че излекуваните са 10 пъти повече от новите случаи. Посочва, че през тази седмица ще внесе в Министерския съвет промени във ваксинационния план, така че в него да бъде включена изборната администрация.


По мярката "Запази ме", с която държавата подкрепя затворените бизнеси, са подадени заявления от 8868 работодатели за 45 651 души като до края на миналата седмица са изплатени общо 17 млн. лв. за 41 115 души, докладва социалният министър Деница Сачева след сигнали за забавяне с месец на помощта. Тя уверява, че всички нашумели такива случаи са лично проверени от нея и посочи грешки на кандидатите като причина за забавянето или неизплащането на сумите от 24 лева на ден.


Представителите на Националния оперативен щаб посочили, че България стои добре в ЕС с ниската заболеваемост, а 33 вече са установените случаи на зараза с британския вариант на вируса.

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Организация предлага локална автономия на училищата

Националната мрежа за децата предлага да се даде локална автономия на училищата, така че те сами да преценят колко и кои класове да учат присъствено едновременно. В своя позиция, оповестена на сайта на организацията в края на миналата седмица, организацията посочва, че трябва да се помисли и за по-рано връщане на учениците в 6 и 9 клас, които се очаква да учат присъствено от март и така ще учат дистанционно непропорционално дълго спрямо другите ученици.


Позицията е мотивирана и със спада на заболеваемостта в страната.


Те одобряват връщането от 4 февруари на част от учениците от 5 до 12 клас в училище. Допълват, че в училищата в малките градове и в селата паралелките са от малко на брой ученици като в същото време базата е голяма.

Заради епидемията "Капана" в Пловдив е празен

Малко преди обяд днес т.нар. креативна зона "Капана" в Пловдив - едно от най-оживените места в града, бе празна. Заведенията не работеха за посетители, но някои от тях се приготвяха да приемат поръчки за вкъщи. "По принцип работим с поръчки за вкъщи. Клиентите могат да изчакат отвън на разстояние и да си вземат поръчката", обясни служител в едно от заведенията. Попитан, каза, че не знае някой в района да отваря протестно днес. На някои от масите отвън имаше бележки, че не може да се сяда.


В неделя от Съюза на заведенията и Асоциацията на заведенията обявиха официално, че се отказват от заявеното по-рано намерение да отворят на 1 февруари обектите си в знак на протест срещу продължаващата забрана на здравните власти да работят.


Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Здравка Андонова

Общо 580 автобусни фирми получават помощ

Десет месеца след началото на кризата с коронаривуса Министерството на транспорта обяви, че е изплатило на автобусните превозвачи 29 119 637 лева помощ за оборотни средства справяне с последиците от пандемията COVID-19. От подадените 639 заявления одобрени са били 580.


Минималният размер на помощта ще е 3 хил. лв., а максималният е 450 хил. лв., като разпределянето е според оборотите на фирмите. Кандидатите трябваше да имат поне 20% спад в оборота.


През миналата година от Оперативна програма "Транспорт" бяха пренасочени към Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 193 млн. лв. за подпомагане на микро, малки и средни предприятия. С одобрението на Европейската комисия 30 млн. лв., за осигуряване на оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози.


В други сектори, които също имаха възможност да кандидатстват по програмата, също чакаха дълго за нея.


Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Печалбата на банките се свива наполовина

Банките завършват кризисната 2020 г. с 50% спад на печалбите си до 815 млн. лв., показват данните на БНБ. Последното тримесечие дори показва, че и 2021 г. ще е изпълнена с предизвикателства, отбелязва "Капитал". Тогава 9 от 24 банки и клонове отчитат загуба.


На този етап заради кредитния мораториум в балансите на банките не се вижда съществено влошаване на портфейлите, посочва изданието.


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Представителят на България в Европейската агенция по лекарствата Илко Гетов прогнозира, че в България ще останат неупотребени ваксини срещу COVID-19.


"На фона на антиваксиналните настроения мисля, че ще останат ваксини, които ще бъдат неупотребени", коментира той в интервю за БНТ. Гетов изрази оптимизъм, че през есента страната може да достигне поставената от Еврокомисията цел да ваксинира 70% от населението над 18-годишна възраст. Това означава около 3.9 млн. души да бъдат имунизирани. За първия месец от началото на кампанията на 27 декември в България са поставени малко над 41 хил. дози ваксини, а общият брой на хората, получили и двете дози, е 13 084. По изчисления на изданието "Политико" от миналата седмица при този темп за ваксиниране на 70 на сто от населението ще са необходими 19 г.


В отговор на въпрос Гетов също обясни, че ваксината на "Астра Зенека", която получи разрешение за употреба в петък, не е забранена за приложение на хора над 55 г., но все още не са приключили всички клинични проучвания: "Просто няма достатъчно данни, които да показват същата ефикасност (59.5%) на ваксината при тях, както е на хора между 18 и 55 г."

Препоръка: за хората над 65 г. са по-подходящи РНК ваксините

Тенденцията в Западна Европа е хората над 65-годишна възраст да се ваксинират с РНК ваксините, които имат и по-висока ефективност, а при млади хора, непопадащи в рискова група, да се използва тази на "Астра Зенека" - това обясни в интервю за "Нова телевизия" д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория Лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн.


По думите му препаратът на "Астра Зенека", който получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата в петък, е напълно безопасен, но липсват тестове, които да доказват, че е ефективен. Ваксината е изпитвана на хора между 18 и 55 г. и производителят не се ангажира с гаранции за ефекта и при по-възрастни хора. Германия и Австрия вече обявиха, че няма да я прилагат при хората над 65 години, а Италия - на тези над 55.

Ефективност 90 % на една ваксина означава, че 90% от хората са защитени от разболяване, а останалите 10% са защитени от тежко протичане на болестта и при заразяване ще прекарат леко инфекцията.


Аспарух Илиев,

ръководител на лаборатория Лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн


"Става дума за немарливост от страна на "Астра Зенека" и в момента те правят допълнителни изпитвания. Но нито една от препоръките да не се ваксинират възрастни хора не е свързана с възможни опасни последствия от нея за тях", обясни Аспарух Илиев. Той напомни, че Великобритания използва този препарат от началото на годината, и уточни, че хората над 65 години, на които той вече е приложен там, ще представляват по същество също "контролна група".

"Модерна" ще забави част от ваксините за България

Следващата доставка на ваксини от американската компания "Модерна" ще бъде с една четвърт по-малка от планираното - това се разбра от изявление на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. По думите му в началото на другата седмица се очаква да пристигнат около 6 хил. дози от препарата вместо договорените 8 хиляди. Забавянето ще бъде компенсирано в рамките на месеца, уточни той. В края на януари "Модерна" обяви, че няма да успее да достави договорените ваксини за Европа през февруари, като обясни това с прекомерното натоварване на доставчика на една от субстанциите - Lonza, в Швейцария.


До момента в България са доставени едва 6 хил. дози от ваксината на "Модерна". Според сключените договори до края на годината от този препарат трябва да пристигнат общо 500 хил. дози.


Какво още каза Кирилов вижте във видеото:


Членът на Управителния съвет на Българския лекарски съюз Гергана Николова увери, че личните лекари имат достатъчно богат опит във ваксинирането на пациенти, за да няма опасения за организацията и осъществяването на масовото имунизиране.


"Винаги при ваксинация се предвиждат резервни пациенти, които са на разположение, ако някой от предварително записаните не дойде. Може да се преливат пациенти и между общопрактикуващите лекари при нужда, така че няма основание за притеснения", каза Николова в интервю за Би Ти Ви. В края на миналата седмица здравните власти обявиха, че общопрактикуващите лекари започват да записват пациенти, желаещи да бъдат имунизирани. Желанието трябва да се заяви с обаждане или при посещение на личния лекар.


Пациентите ще бъдат преглеждани, преди да бъдат ваксинирани, и ще се снема щателна анамнеза, увери Николова. Тя коментира, че британският вариант на коронавируса няма специфично лечение. Терапията е същата като на традиционния вариант – симптоматична.


Какво каза още Николова вижте във видеото тук.

Собствениците на заведения отново се оплакаха от дискриминация

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Собствениците на заведения се чувстват 100 процента дискриминирани, защото в т.нар. червена зона, където властите смятат, че има най-голяма опасност от заразяване с коронавирус, има вече работещи браншове - това коментира през БНТ Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

Имаме най-хубавите заведения в Европа и сега искаме да ги съсипем


Евгени Зумпалов,

Сдружение на заведенията в България, пред БНТ


Вчера организациите на собственици на ресторанти и места за хранене, които заплашваха да отворят днес въпреки забраните - в знак на протест срещу политиката на правителството, обявиха, че ще спазят ограниченията. Аргументът им - след консултация с юристи установили, че подобно протестно неспазване на наложените от държавата ограничения води след себе си не само административна, но и наказателна отговорност, т.е. протестиращите са заплашени от затвор.

Нови 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер/БионТех" (Pfizer/BioNTech), достатъчни за имунизирането на 8775 души, пристигнаха тази сутрин в София, съобщи БНТ.


С това общият брой на доставените от 27 декември досега ваксини в страната достигна 91 хиляди дози, достатъчни за ваксинирането на малко над 45 хил. души. Те са почти изцяло от препарата на Пфайзер/Бионтех", а от втората одобрена до момента ваксина - на американската компания "Модерна", досега има едва 6 хил. дози.


Поставените дози ваксина срещу COVID-19 в България от началото на кампанията - 27 декември 2020 г., досега са 41 125, съобщава Единната информационна система за коронавируса.


Хората, получили и двете дози


от имунизацията, са 13 084.


Около 8.30 ч. се очаква брифинг на директора на Изпълнителната дирекция по лекарствата Богдан Кирилов за доставките на ваксини.


Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Юлия Лазарова

Традиционния за понеделник спад по всички следени показатели показва Единната информационна система. В почивната неделя са направени 1962 теста - над два пъти по-малко, отколкото в събота, и шест пъти по-малко от отчетените през работните дни в края на миналата седмица. Почти поравно са изследванията по PCR метода (967) и с бързите антигенни тестове (995). С тях са установени съответно 62 и 68 заразени.


Новите случаи са 130, като положителен резултат са дали малко на 6 на сто от всички изследвани. За изминалото денонощие са регистрирани 17 починали и 1449 излекувани. Без промяна остава броят на настанените в болници пациенти с COVID-19. Повече за данните за деня - тук.


Кината и спортните зали отварят след два месеца на ограничения

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Велко Ангелов

Два месеца след въвеждането на строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса в България днес започва частично освобождаване на търговските дейности. Залите за фитнес и танци отварят врати при намален капацитет на посетителите и мерки за дезинфекция и дистанция. Киносалоните, които от 27 ноември 2020 г. насам спряха работа, могат да подновят работа, но при запълване на една трета от залите.


Отварят и търговските обекти в моловете, които бяха затворени - книжарници, магазини за дрехи и обувки, техника, мебели и др. Заведенията в моловете остават затворени. Подробности за действащите от днес мерки - тук.

От днес шлемовете и шаловете не са алтернатива на маските

Коронавирусът в България: броят на заразените пое нагоре при седмичен рекорд на тестовете (хронология)

© Велко Ангелов

От днес влиза в сила забраната за използване на шлемове, шалове и други средства за закриване на носа и устата на обществени места. Единственото средство за защита остават маските, независимо от какъв вид и с каква степен на защита. Освен на закрито те са задължителни и на открито в случаите, когато между хората не може да бъде осигурена дистанция от поне 1.5 м.


Властите наложиха допълнителното ограничение с аргумента, че новите варианти на SARS-CoV-2, които се очаква скоро да започнат да се разпространяват и в България, са много по-заразни от досега познатия и изискват по-сериозни предпазни мерки. Повече за забраната - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yzd34490484
  yzd34490484
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Лобито на производителите на маски е жестоко. Има все още големи непродадени количества. Пък и идват избори, трябва да се реализират!

 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4455 Любопитно

  Лобито на производителите на маски е жестоко. Има все още големи непродадени количества. Пък и идват избори, трябва да се реализират!
  —цитат от коментар 1 на yzd34490484


  Интересно каква е мотивацията на това лоби за останалият свят там където няма избори? Ама като пишете глупости поне се замислете малко преди това.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Останалият свят е много голямо нещо.

 4. 4 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  Какви производители на маски в България? Еднократните са китайски, а техните производители точно за българските избори са се загрижили.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  Засега бавно, но славно катерене нагоре на новозаразените. Средно на ден:
  15-21.1. - 416
  16-22.1.- 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1. - 530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1. - 562
  След като спадна до 30 среднодневно, последните два дни броят на починалите започва също леко да се увеличава.
  23-29.1. - 30
  24-30.1. - 31
  25-31.1. - 32

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  До коментар [#4] от "fpyyh":

  Е, човечецът не знае каква е разликата между производител и разпространител, голяма работа!

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4203 Неутрално

  До коментар [#4] от "fpyyh":

  Между другото, въобще не са малко...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 8. 8 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 606 Неутрално

  На всяка пратка с ваксини - брифинг.

 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  > Нови 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19

  Май вече администрацията взе да ги смята на шестички (едно флаконче = 6 дози) ?

  А от супер модерните игли дали подсигуриха ?

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#8] от "Manol Nedyalkov":

  > На всяка пратка с ваксини - брифинг.

  Национални празненства.

  Но поради епидемологичните мерки, всеки си друса хорце у дома поотделно. Не може да се събираме да празнуваме заедно, че ще измрем като тия у Калофер.

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 706 Неутрално

  С тея ваксиние наваксаме изоставането.
  , уау

 12. 12 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  За закуска - корона вирус, до обяд - корона експерти, няколко броя, обяд - първо, второ, трето - корона вирус, вечеря - корона вирус, всичко обилно поливано с брифинги, точката поставя генералисимъсът, който обяснява, че пратките с ваксина валят, ние сме на шест, дори на седем и спасението ни дебне отвсякъде. Разбрах, че последното ни място по брой ваксинирани в ЕС, всъщност е първо място - не се знае как работят ваксините и виж ти, правилно - не трябва да се бърза с ваксинацията. Е, вярно, поръчали сме около 12 милиона от неуточнено работещите ваксини, но за какво ли не сме платили, без да сме го уточнили. Башка от горното мисля, че в спешен порядък "националните" медии трябва да си затворят устите на тема Ковид19 и да вървят по дяволите!

 13. 13 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1919 Весело

  Имаме най-хубавите заведения в Европа и сега искаме да ги съсипем

  То са ресторанти със звезди Мишлен, то са барове на челните места във всички класации, а посетителите в тях - класа, всичките във Филип Плейн или поне Версаче, толкова изискани, че даже ползват повече салфетки от всички останали клиенти по целия широк свят. Ами алкохола - под 12 годишно уиски, скандинавска водка или лично приготвена от дядото на собственика по стара семейна традиция домашна ракия с 15 награди от конкурси не се предлага. За любителите на безалкохолни - само сиропи от специалната градина на собствениците, био, еко израснали, ръчно приготвени, на лунна светлина варени, от момински ръце брани.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Добра новина!
  Всяка нова пратка ваксини е стъпка в преодоляване на пандемията!

 15. 15 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Предполагам, че ги сърбят ръцете да засекретят публикуването на данни за ваксинирането заради национална сигурност или следствена тайна - и така да прикрият печалната картинка.
  Ама заради този младежки свян на г-н Борисов "какво ще кажат чужденците" продължаваме да публикуваме и да се излагаме.

 16. 16 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  достатъчни за имунизирането на 8 775 души
  ===============================================
  То това няма да стигне само за имунизация на апарата на ГЕРБ в Новопозарско. България с тези западни ваксини е в позата на молещ (да не кажа друго) които стои с протегната ръка и чака някой да се смили.

  Свободата, Санчо...
 17. 17 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 738 Неутрално

  СА КВО НА ВСЕКИ ПЕТ ВАКСИНИ ЛИ КАТО ЩЕ ДОЙДАТ И ВСИЧКИТЕ МЕДИИ САМО ЗА ТОВА ЩЕ ГОВОРЯТ , ЗАСРАМЕТЕ СЕ

 18. 18 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 606 Любопитно

  До коментар [#10] от "Ан Он":

  И понеже днес е Св. Трифон, освен хорце и винце (разредено в съотношение 1:0.5677533 с ваксина).

 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4455 Любопитно

  "Следващата доставка на ваксини от американската компания "Модерна" ще бъде с една четвърт по-малка от планираното - това се разбра от изявление на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов"

  Интересно сега ще се излее ли същата помия както беше с Астра? Другарката Урсула, дали ще им постави "ултиматум"? Нали вчера тя самата имаше разговор с всички компании и им "нареди" да увеличат производството? Или понеже не става въпрос за Германия или Франция, тази новина няма да се коментира на ниво ЕС? Какво стана със "Солидарността" за която се тръбеше наляво и надясно?
  Съмнявам се, че има някой да отговори, все пак става въпрос за България....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1947 Разстроено

  По-добре да престанат да ни съобщават как пристигат по три ваксини и половина на седмица, че вече е абсолютен фарс.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5710 Любопитно

  Намалението на бройките не е само и единствено за България, както се внушава тук.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#14] от "selqnin":

  Много ви миши стъпчиците мами. За разлика от приказките- там сте исполини!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Никой не коментира план на Бай Дън да имунизира 100 милиона американци за първите 100 дни управление и затова всички ваксини са пренасочени натам.

 25. 25 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Вече като се събудим и ни прасва поредния провал на управляващите, в случая - "Модерна" ще забави част от ваксините за България", поредната калинка почва далъже, че нямало проблем и във февруари щяло да се компенсира, без да го е срам, че в следващото изречение казва, че доставките за Европа няма да се оправят до края на март.
  Тъкмо сме си изпили кафето и трябва да очакваме поредната порция провали до обяд. Тъкмо хапнем и бам нова порция. Айде да видим понеделнишки как ще тръгне. Да видим днес каква изненада ни е подготвил ББ и кое от гордостите Му в строителството ще пропадне, срути, надигне или друго.

 26. 26 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 193 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Важното е да се хейти със злоба и омраза, не е важно да се гледа реалността. Виж кметчето например, вожд....

 27. 27 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  От този месец не може с шалове, от другия ще сложат стандарт и за маските (примерно FFP2). Жабите не усещат кога се сваряват.

 28. 28 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":Важното е да се хейти със злоба и омраза, не е важно да се гледа реалността. Виж кметчето например, вожд....
  —цитат от коментар 26 на lig35561597


  80% ви мразят, няма толеранс, всичко ви гледаме под лупа и всяко стъпване на криво ще ви го броим. така е. сами си го докарахте. няматолкова мразено, подчертавам мразено управление за тия 30 г

 29. 29 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  До коментар [#13] от "fpyyh":


  Имаме най-хубавите заведения в Европа и сега искаме да ги съсипемТо са ресторанти със звезди Мишлен, то са барове на челните места във всички класации, а посетителите в тях - класа, всичките във Филип Плейн или поне Версаче, толкова изискани, че даже ползват повече салфетки от всички останали клиенти по целия широк свят. Ами алкохола - под 12 годишно уиски, скандинавска водка или лично приготвена от дядото на собственика по стара семейна традиция домашна ракия с 15 награди от конкурси не се предлага. За любителите на безалкохолни - само сиропи от специалната градина на собствениците, био, еко израснали, ръчно приготвени, на лунна светлина варени, от момински ръце брани.
  —цитат от коментар 13 на fpyyh


  😀😀😀ВЪХ😀😀😀Не знаех че и извън Габрово имало ресторанти със звезда две + на Мишлен😀😀😀 Мюнхаузенчо фон Габрово сигурно джигерчето си яде от завист, или ей' с'я ш'Ъ дофтаса да те опровергае😀😀😀

  Иначе-СТРАХОТЕН КОМЕНТАР😀😀😀 Разсмя ме рано заран, мерсиМ😀!

  П.С. Да попитам, плахо-а може ли и девствени джендъри/други с алтернативни сексуални предпочитания да берат плодове от еко'градинките😀? Тъй де, не бива да сме сексисти и да се ограничаваме до "класическите моми" (по мойте старомодни разбирания-двукрако от женски пол и девствена в детеродния орган😀)?
  До коментар [#13] от "fpyyh":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  " До момента в България са доставени едва 6 хил. дози от ваксината на "Модерна". Според сключените договори до края на годината от този препарат трябва да пристигнат общо 500 хил. дози."

  Твърдо сме на последно място в Европа по брой ваксинирани ! С ГЕРБ на власт - толкоз !

 31. 31 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  " До момента в България са доставени едва 6 хил. дози от ваксината на "Модерна". Според сключените договори до края на годината от този препарат трябва да пристигнат общо 500 хил. дози."Твърдо сме на последно място в Европа по брой ваксинирани ! С ГЕРБ на власт - толкоз !
  —цитат от коментар 30 на samoedin


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 32. 32 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Каквото и да става, идва този щастлив ден, когато
  - корона истерията ще е минала
  - щабните офицери ще си носят отговорност пред военен съд
  - под- и надщабните лекари, бюрократи и политици ще носят отговорност за колосални злоупотреби и подвеждане на обществото

  и двете водят до затвор.

  Справка: Филипините и процесът, който се води в момента срещу кьопавата ваксина срещу денга, убила 200 000 деца. Подсъдима е и министърката на здравеопазването, както и служители на френската Санофи. (който реши да си го проверява - dengue crisis Philippines trial).

 33. 33 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4455 Любопитно

  До коментар [#30] от "samoedin":

  А в някой други държави...много скоро ще има утвърдена и използвана още една ваксина.
  Правителството точно подписа договор за още 40 милиона дози или общо 100 милиона, докато други бият тъпана по телевизията ако им доставят 2000 дози със закъснение. Разработена, изследвана и произведена ot Valneva Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿👍

  https://www.gov.uk/government/news/uk-government-secures-additional-40-million-doses-of-valneva-vaccine

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 34. 34 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#27] от "Лео":

  Ако решат и да ги раздават, щото те струват бая пари. Не е като тия парцали дето сега се носят. Удобно изведнъж се оказа, че всъщност парцалените маски не били толкова недействащи.
  Колкото до шлемовете - това беше пълно извращение, радвам се че ги забраниха. Колкото дали някой ще спазва е друг въпрос, ако много знаят, може да тръгнеме и без маски.

 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Засега бавно, но славно катерене нагоре на новозаразените. Средно на ден:15-21.1. - 41616-22.1.- 41817-23.1. - 42318-24.1. - 42919-25.1. - 45820-26.1. - 49821-27.1. - 51522-28.1. - 53023-29.1. - 54824-30.1. - 56025-31.1. - 562След като спадна до 30 среднодневно, последните два дни броят на починалите започва също леко да се увеличава.23-29.1. - 3024-30.1. - 3125-31.1. - 32
  —цитат от коментар 5 на Patsis


  ——

  Това е заради децата в детските градини и яслите и тези 1-4 клас.
  Само отворените прозорци явно ще спасят положението.

  Любовта ще спаси света!!!
 36. 36 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  Поредния Мутафчийски , поредния математически модел ...и ..!!

 37. 37 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Като кажеш Пфайзер - нищо.
  Като кажеш Кока-кола - ужас, реклама, трагедия.

 38. 38 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1385 Разстроено

  До коментар [#5] от "Patsis":

  Защо гледаш това, а не броя на тежките случаи в интензивни?
  Това дето броиш, са бройки, те и без това не са:
  - равни на броя новозаразени ЛИЦА, а брой положителни тестове
  - към тях са прибавени бързите тестове, които през ноември не са броени
  - не са точна цифра, защото още октомври - ноември хората се научиха да НЕ се тестват, и на това ги научиха ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ
  Може ли да сте толкова тъпи в БАН? Затова се изказвате вие, а не Чорбанов.

  Пак си прочети за Дънинк Крюгер

 39. 39 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2361 Любопитно

  "За хората над 65 г. по по-подходящи са иРНК ваксините"

  Ами, сега???
  Пак саботират стабилността на Боко!

 40. 40 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 193 Неутрално

  До коментар [#28] от "nij50393132":

  Марксисто-ленинско сталинистка идеология. Който не е с нас е против нас. Добри учители имаш, кмета например....

 41. 41 Профил на Brighty
  Brighty
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Благодарим на управляващите ГЕРБ+ДПС за това, че осигуриха на България още едно позорно място в европейските класации - този път последни и във ваксинирането! Шайката мрази България и българите!

 42. 42 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Положението в България към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  196.097 приключени случая
  187.052 оздравели (95%)
  9045 починали (5%)

 43. 43 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1370
  България - 1308
  Румъния - 957
  Гърция - 558
  Сърбия - 461
  Турция - 306

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

 44. 44 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  Най-полезна е тази, дето я няма. Освен това гроздето е много кисело.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1753 Неутрално
  Препоръка: за хората над 65 г. по-подходящи са иРНК ваксините
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Още едно доказателство в полза на Пфайзер и Модерна, които и без другото са с най-високата степен на ефективност за всички възрасти!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Благодарим на управляващите ГЕРБ+ДПС за това, че осигуриха на България още едно позорно място в европейските класации - този път последни и във ваксинирането! Шайката мрази България и българите!
  —цитат от коментар 41 на Brighty


  Ще ги изпратим през април както се полага за престъпници!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Интересно сега ще се излее ли същата помия както беше с Астра? Другарката Урсула, дали ще им постави "ултиматум"? Нали вчера тя самата имаше разговор с всички компании и им "нареди" да увеличат производството? Или понеже не става въпрос за Германия или Франция, тази новина няма да се коментира на ниво ЕС? Какво стана със "Солидарността" за която ....
  —цитат от коментар 19 на padrino


  Плещите глупости!
  Урсула е другарка само в средите на еврофобите и комунистите!
  Казусите с двете ваксини са коренно различни!
  При Модерна не става дума за ефективност на ваксината, а за закъснение на доставките!

  Докато при Астра думата е точно за ефективността! Вчера в Австрия обявиха официално, че не препоръчват тази ваксина за възрастни хора. Други страни в Европа, включително Германия, дадоха същите препоръки!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 105 Неутрално

  Предлагам всяка пратка от 18000 ваксини да се отбелязва с 21 топовни салюта. Мизернициии, остават ви още 61 дни и ви измитаме!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 49. 49 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 595 Любопитно

  И к'во излиза? От най-добрата (към момента) ваксина сме поръчали само 500 хил. дози, от другата читава около 2 млн.. Но от най-недъгата на АЗ, с ефективност под 60% - 4.5 млн. (при нея шанса да ти помогне е същият като шанса да видиш динозавър - или ще видиш, или няма да видиш). А от несбъдналата се на Санофи почти 5 млн. Ей на това се вика планиране, изчисления, но най-вече му се вика калинкова некадърност по герберски.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 50. 50 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:
  —цитат от коментар 43 на xkoleva


  А нещо по принцип за смъртността у нас? Короната само я усилва.

 51. 51 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2635 Любопитно

  Никой не коментира план на Бай Дън да имунизира 100 милиона американци за първите 100 дни управление и затова всички ваксини са пренасочени натам.
  —цитат от коментар 24 на Лео


  А има ли толкова желаещи или всички са съгласни?

  Еретик
 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Все на нас намаляват доставките.

 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#42] от "xkoleva":

  До коментар [#50] от "Лео":

  > А нещо по принцип за смъртността у нас?

  В България статистически умира средно по един човек на пет минути. Триста човека на ден. Но тези дето не са регистрирани към КОРОНА пандемията не са важни.

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  > като целта му е желаещите електронно да заявяват желанието си.

  Под 'електронно' вероятно се разбира да продиктуваш по телефона 12-цифрен код на личния лекар. За 'по-електронно' - в криза сме, няма пари.

  કટાક્ષ
 55. 55 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  айде пак информационно обслужване ще напише още един тетрис да замени халваджийските тефтери. държавна софтуерна фирма, пълен потрес

 56. 56 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Да, моловете отварят, и от там вече имаме първите видео материали. Магазините празни, но в кафенцето гъз до гъз и няма ни един с маска. Може би не се вижда добре от пушекът от електронни цигари, който по някаква ирония показват разпростарнението на миниатюрни капчици при издишането на цигарата :) Определено Господ е Българин!

 57. 57 Профил на SerenaLipuma
  SerenaLipuma
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Боже, прости им. Не са виновни. Заразените НЕ са тръгнали нагоре. Те са функция от броя тестове и от генералната съвкупност - тестваш здрави хора, дето заминават за чужбина, или болни за постъпване в болница. Заразените процентуално намаляват! Третата януарска седмица са 2980 при 47075 теста, което прави 6,34%. Четвъртата са 3722 при 74094 теста, което прави 6,24%. Сравнявате числото на положителните, виждате, че расте и пищите! Друго е обезпокояващо, тенденцията на хоспитализираните се обръща, въпреки, че намаляват. Ама да почна да ви говоря за диференциал на функция, направо ще ме застреляте, като един нищо и никакъв процент с лека ръка го забърсахте!

 58. 58 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 384 Неутрално

  опа, тръгнахме нагоре и то преди отварянето на моловете и фитнесите. явно ще има трета вълна, наистина.

 59. 59 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Драстично увеличили броя на тестваните и съответно броят на откритите заразени се увеличил... Това новина ли трябва са е? То е ясно, че при повече тестове ще има повече открити.

 60. 60 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  При положение че тестовете са с 50 процента повече а броят е с 1/3 повече то значи всъщност бройката на заразени намалява ама на кой да обясняваш. Важното е да има стрес и паника и да има основание за още дивашки мерки.

 61. 61 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1150 Весело

  ... но в кафенцето гъз до гъз и няма ни един с маска. Може би не се вижда добре от пушекът от електронни цигари, който по някаква ирония показват разпростарнението на миниатюрни капчици при издишането на цигарата :) ...
  —цитат от коментар 56 на ikod

  Еи цял живот задника ми е "облицован " поне с 2 маски(бельо и панталон) , и да знаеш : Като се "изрежа" въобще не мирише! ВЕРВАИ МИ!😆😆😆

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 62. 62 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  Номера на руската ваксина и на астра зенека е следният - ваксинирайте само хора под 55 г , те и без това са в групата която кара леко вируса , така че може и без ваксина. виж американската е друга работа- тя защитава ваксинирания от заболяването, минимум кара го безсимптомно. За руснаците ясно, кога и англичаните се изхитриха с трици маймуни да ловят.

 63. 63 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  Още не сме отпуснали мерките и вече бройката тръгна нагоре, да чакаме сега седмица две да ни облъчват пак колко са зле нещата, за да може после пак да сложат "мерки". Да свикваме с "новото нормално" при което 1 месец от годината ще сме без мерки и ще се надяваме да се стабилизират нещата а 11 месеца ще сме с "мерки" щото винаги когато сме без мерки нещата се влошават, даже щом се чуе за махане на мерки, преди да сме ги махнали, почват да се влошават.

 64. 64 Профил на bateVal
  bateVal
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#21] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Според данните в сайта на СЗО в цял свят случаите намаляват, с изключение на района West Pacific.

 65. 65 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#8] от "Manol Nedyalkov":> На всяка пратка с ваксини - брифинг.Национални празненства. Но поради епидемологичните мерки, всеки си друса хорце у дома поотделно. Не може да се събираме да празнуваме заедно, че ще измрем като тия у Калофер.
  —цитат от коментар 10 на Ан Он


  У Калофер,може да измрат от пиенъе,от корона никога!

 66. 66 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Засега бавно, но славно катерене нагоре на новозаразените...
  —цитат от коментар 5 на Patsis


  Дай ги като процент от тестваните, защото така изпадаш в недомислиците на заглавието.
  Реалният резултат, без да твърдя, че е тенденция, е спадане. Процентно на положителните тестове спрямо тестваните хора. Изводите стават коренно противоположни...

 67. 67 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Още не сме отпуснали мерките и вече бройката тръгна нагоре, да чакаме сега седмица две да ни облъчват пак колко са зле нещата, за да може после пак да сложат "мерки". Да свикваме с "новото нормално" при което 1 месец от годината ще сме без мерки и ще се надяваме да се стабилизират нещата а 11 месеца ще сме с "мерки" щото винаги когато сме без мерки нещата се влошават, даже щом се чуе за махане на мерки, преди да сме ги махнали, почват да се влошават.
  —цитат от коментар 63 на Billy Pilgrim


  Докато има овце ще има и овчари , с псуване по форумите няма да се скъса хомота на "новото" робството.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 68. 68 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Да, моловете отварят, и от там вече имаме първите видео материали. Магазините празни, но в кафенцето гъз до гъз и няма ни един с маска.
  Определено Господ е Българин!
  —цитат от коментар 56 на ikod


  Така е и в заводи, цехове, животновъдни ферми, фабрики за месопреработка, мандри, кланници, , по строежите!

  Хората са натъпкани още в автобусите за смяната и бусошете сутрин , после в халетата, съблекалните, баните и тоалетните - пак са заедно!

  През почивките за кафе и хранене пак са заедно, често са в затворени помещения!
  Решението??


  НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ СУТРИН, НЕ ОТИВАЙТЕ НА РАБОТА!

  ---------------
  “Тревожете се – за себе си, за близките си. Будете се нощем. Бъдете милосърдни и състрадателни. Не се доверявайте на „отворковците”, на сирените приспивни, на мърморковците. Останете у дома. Навън – до аптека или хранителен магазин, само с предпазна маска. Ще дойде време и да се наработите.„
  Ал. Йорданош - ешродепутат
  --------------------

  Остани си, Българино, в мекото легло - ще се наработиш!

  Нека един ден автобусите със смените за Марица-Изток, за АЕЦа, за Девня, за заводите .. .. си останат празни!

 69. 69 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Боже, прости им. Не са виновни. Заразените НЕ са тръгнали нагоре. Те са функция от броя тестове и от генералната съвкупност - тестваш здрави хора, дето заминават за чужбина, или болни за постъпване в болница. Заразените процентуално намаляват! Третата януарска седмица са 2980 при 47075 теста, което прави 6,34%. Четвъртата са 3722 при 74094 теста, което прави 6,24%. Сравнявате числото на положителните, виждате, че расте и пищите! Друго е обезпокояващо, тенденцията на хоспитализираните се обръща, въпреки, че намаляват. Ама да почна да ви говоря за диференциал на функция, направо ще ме застреляте, като един нищо и никакъв процент с лека ръка го забърсахте!
  —цитат от коментар 57 на SerenaLipuma


  Това е болест, която няма да изчезне напълно. Болниците ще стоят заети на някакво ниво докато не разделят пътеките при леките и тежките случаи. Защото в момента интубиран пациент, за живота на който се борят през цялото време и някой в лека форма дето само лежи с температура и кашлица без лечение все 1200 лв. Ако им намалят драстично сумата за пациенти без усложнения набързо ще се изпразнят болниците. Дотогава няма какво да ги гледате тези цифри. Изписват ги по-бързо докато си нормализират натовареността. Оттам надолу нямат интерес.

 70. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Засега бавно, но славно катерене нагоре на новозаразените. Средно на ден:15-21.1. - 41616-22.1.- 41817-23.1. - 42318-24.1. - 42919-25.1. - 45820-26.1. - 49821-27.1. - 51522-28.1. - 53023-29.1. - 54824-30.1. - 56025-31.1. - 562След като спадна до 30 среднодневно, последните два дни броят на починалите започва също леко да се увеличава.23-29.1. - 3024-30.1. - 3125-31.1. - 32
  —цитат от коментар 5 на Patsis


  Ми теа са не спряха!
  Дискотеки, ходят на работа, ходят да обядват , сядат по пейки, пазаруват от магазини , ходят на зъболекар - било ги боляло ..

  Мани, мани..
  Стегнете се бе!

  Нека ЕДИН ДЕН сутринта автобусите за работа ДА СА ПРАЗНИ - НИКОЙ ДА НЕ ОТИДЕ!
  Щели да гърмят реакторите?
  Щели да се прецакат пещите в „Идеал-Стандарт„ , в стъкларските заводи, в Девня?
  Майната им- да гърмят, да се прецакват - а по ли е добре, да се разнася страховитата Пандемия??

 71. 71 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално


  Това е заради децата в детските градини и яслите и тези 1-4 клас.
  —цитат от коментар 35 на hope


  А не е ли заради, ТАКИВА КАТО ТЕБЕ - дето не се свенят да се хвалят, как не ги било страх и ходили по заведения и из паркове?

  Да се маат , кебапчета във вмирисаните кръчми и да се дава акъл из форуми - ей такава наглост не я разбирам!

 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Добра новина!Всяка нова пратка ваксини е стъпка в преодоляване на пандемията!
  —цитат от коментар 14 на selqnin


  Мангъристите си заработвате, заработвате копейките ..


  МЕРКИТЕ и ТЕГЛИЛКИТЕ , не са ли СТЪПКИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПАНДЕМИЯТА?


  Или пак ще се разпенявите тъпо, че били идиотски и не дейсатвали..
  Маските не помагали - не били да те предпазват, а да не можеш да говориш , къртенето на пейките било малоумно , подскачането на форуми по заразнолъжичния шъпрос било белег на психично заболяване - давай , изсипи си всичките Опорни Точки от Пасоля.

  Нали после лично трябва да се отчиташ на Мангъров , за всяването из форуми на неверие в Мерките!

 73. 73 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2034 Гневно

  Коронавирусът в България: броят на заразените тръгна пак нагоре при рекорд на тестовете за седмица
  *********************************************


  Кретеноидните авторки на кретеноидната медия кретеноидно внушават, че става нещо страшно със заразените в последната седмица!
  А статистическата истина е много по-различна от лъжата в заглавието: ако в периода с "по-малко" заразени по-малкото са били 6,3% от тестваните, то в следващия период, с "многото" иде реч за 5,3% от изследваните. Налице е тенденция към намаляване на заболеваемостта.
  Разбира се, такова развитие е встрани от намеренията на редакцията и спонсорите й, затова и в заглавието се радваме на поредната напомпана лъжа!

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 74. 74 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Ами, тръгнал бил нагоре броят. Това нищо не е.
  Ще говорим за тръгване след като реализираме компромиса на Борисов и ЕКСПЕРИМЕНТЪТ на Вълчев да се заселят масово ковичилищата!
  Там ще гледаме РИТУАЛНО УБИЙСТВО.
  Пак ЕКСПЕРИМЕНТ с ХОРА - учителите. Те също са хора. И деца имат. И близки. И техните деца остават без майки и бащи.
  Вълчев, умряха учители. Заради теб Вълчев. ТИ не можеш да си жив. Нечовеците като ТЕБ Вълчев нямат човешки права!
  А ти Вълчев експериментираш колко още ще умрат.
  Анихилация!

 75. 75 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Каква е тази категория излекувани? Думата е recovered.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 76. 76 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1307 Гневно

  Засега бавно, но славно катерене нагоре на новозаразените. Средно на ден:15-21.1. - 41616-22.1.- 41817-23.1. - 42318-24.1. - 42919-25.1. - 45820-26.1. - 49821-27.1. - 51522-28.1. - 53023-29.1. - 54824-30.1. - 56025-31.1. - 562След като спадна до 30 среднодневно, последните два дни броят на починалите започва също леко да се увеличава.23-29.1. - 3024-30.1. - 3125-31.1. - 32
  —цитат от коментар 5 на Patsis


  Ужас! Ужасен ужас!

 77. 77 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Ами, тръгнал бил нагоре броят. Това нищо не е.Ще говорим за тръгване след като реализираме компромиса на Борисов и ЕКСПЕРИМЕНТЪТ на Вълчев да се заселят масово ковичилищата!Там ще гледаме РИТУАЛНО УБИЙСТВО. Пак ЕКСПЕРИМЕНТ с ХОРА - учителите. Те също са хора. И деца имат. И близки. И техните деца остават без майки и бащи.Вълчев, умряха учители. Заради теб Вълчев. ТИ не можеш да си жив. Нечовеците като ТЕБ Вълчев нямат човешки права!А ти Вълчев експериментираш колко още ще умрат.Анихилация!
  —цитат от коментар 74 на AzDebil


  Учителите са обречени, докато не се спрат с теа дискотеки, със сядането по пейките, с мандахерцането из планините!

 78. 78 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Ами, тръгнал бил нагоре броят. Това нищо не е.Ще говорим за тръгване след като реализираме компромиса на Борисов и ЕКСПЕРИМЕНТЪТ на Вълчев да се заселят масово ковичилищата!Там ще гледаме РИТУАЛНО УБИЙСТВО. Пак ЕКСПЕРИМЕНТ с ХОРА - учителите. Те също са хора. И деца имат. И близки. И техните деца остават без майки и бащи.Вълчев, умряха учители. Заради теб Вълчев. ТИ не можеш да си жив. Нечовеците като ТЕБ Вълчев нямат човешки права!А ти Вълчев експериментираш колко още ще умрат.Анихилация!
  —цитат от коментар 74 на AzDebil


  Ще има транспортна рота с военни камиони - само за трупове на учители!

 79. 79 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#78] от "simChо":

  Дано да си прав. Щото мечтата на неорадикалните либерали и нечовеци, е труповете на учителите да се оставят на улицата за всеобща радост.
  Тарикат....

 80. 80 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#78] от "simChо":Дано да си прав. Щото мечтата на неорадикалните либерали и нечовеци, е труповете на учителите да се оставят на улицата за всеобща радост.....
  —цитат от коментар 79 на AzDebil


  От сега Планът им е готов - нахъсват учениците да танцуват по труповете на умрелите учители!

  Единствен Путин е пуснал военните камиони и друга техника , да събират учителите в чували!

  https://www.youtube.com/watch?v=vJtdAFe_b6w

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK