Цветанов за "симбиозата ДПС - ГЕРБ": Листите на ГЕРБ се редят от Горанов и Харизанов

Цветанов за "симбиозата ДПС - ГЕРБ": Листите на ГЕРБ се редят от Горанов и Харизанов

© Юлия Лазарова"Имало е уговорка между Борисов и ръководството на ДПС, за която никой в партията не знаеше." Пред ДВ Цветан Цветанов говори за обвързаностите на премиера с ръководството на ДПС, за зависимостите в МВР и прокуратурата. Интервюто е със заглавие "Тогава разбрах, че Борисов работи с ДПС".


Господин Цветанов, преди броени дни председателката на парламентарната група на ГЕРБ госпожа Даниела Дариткова нарече поведението ви "повод за разочарование" и ви обвини, че работите "за ДПС". А вие изпитвате ли разочарование от госпожа Дариткова и от други членове на ГЕРБ, за които се смяташе, че са близки до вас?


- Не бих искал да влизам в подобен тон, за да не бъде изтълкуван като заяждане. Аз обичам винаги да се борави с факти и затова преди няколко дни споменах конкретен случай за Ягодинската пещера. В разговор с мен тогава Красен Кралев спомена всичко, което разказах при госпожа Цънцарова в bTV (в предаването "120 минути" на bTV Цветанов заяви, че местната власт в село Борино, която е от ДПС, е искала да поеме контрола над Ягодинската пещера с помощта на министър Красен Кралев и премиера Бойко Борисов - бел.ред.). Така че не бих искал да коментирам поведението на Дариткова.
В Смолянска община всички са разочаровани от поведението на депутатите, избрани от района. Госпожа Дариткова знае колко усилия съм полагал, за да защитя интересите на област Смолян. Самата тя е споделяла тревоги от поведението на Борисов. Лично ги е изразявала пред мен.


Кога последно сте разговаряли с премиера Бойко Борисов?


- Предпоследно през април месец, когато имах рожден ден. А след това разговарях с него и с президента за организиране на кръгла маса на Евроатлантическия център за сигурност (неправителствена организация, учредена от Цветанов през 2019 година - бел.ред.). Искам да благодаря на президента и премиера, че осигуриха свои участници.


Политическата ви формация и поведение не са били обект на разговор с премиера?


- Не. Много ясно съм се разграничил от начина, по който се води политиката на ръководството на ГЕРБ. Искам да направя ясно разграничаване между честните, стойностни и добронамерени симпатизанти и членове на ГЕРБ, които попадат под общия знаменател на скандалите около Бойко Борисов, Цвета Караянчева и тези записи, които излизаха през последната година.


Тези "честни, стойностни и добронамерени симпатизанти" и редови членове на партията не бяха ли представлявани в парламента и в изпълнителната власт от същите хора, когато и вие бяхте част от ГЕРБ?


- Разбира се, че бяха. Мога да кажа, че сме работили много активно за утвърждаването на единствения възможен евроатлантически път. Във времето, когато бях депутат, ние направихме всичко възможно да не допуснем инициативата за АЕЦ "Белене" да бъде обвързана с държавни гаранции. Ние заложихме много ясни параметри в решението, което беше взето в българския парламент. През първия мандат (2009 - 2013 година) ГЕРБ блокира възможността за АЕЦ "Белене".


Но виждате, че в последната година и половина в енергийния сектор това е най-важният приоритет на Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Борисов, както и прокарването на "Турски поток", който определено повиши зависимостта на страната ни от Русия.


Преди година и половина той обясняваше, че проектът "Турски поток" ще бъде икономически изгоден за страната, ще ни даде повече сигурност и ще имаме газов хъб, който ще може да осигури необходимата диверсификация. Нищо от това не се случи. Тръбата няма никакво разклонение за газифициране на Северозападна България и за отклоняване на количества към Мариците, за да изпълним изисквания на Европейската комисия. Борисов даде на българските данъкоплатци един риск в размер на три милиарда лева - инвестиция, направена от българското дружество "Булгартрансгаз". Русия не поема никакъв риск по този проект.


Критикувате не само енергийната политика на правителството, но и неговите обвързаности. "Когато гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС", заявихте пред bTV. Кога точно разбрахте, че Бойко Борисов работи заедно с ДПС?


- Разбрах през времето ми като депутат, особено в последния мандат. Тази зависимост беше силно изразена. Имало е уговорка между Борисов и ръководството на ДПС, за която никой в партията не знаеше. Аз разбрах за нея година и половина по-късно. При разговорите ми с председателя на ДПС и при разговорите ми с Порожанов (министър на земеделието в кабинета на ГЕРБ от 2017 до 2019 година).


Тогава разбрах, че има списък, за който премиерът Борисов е поел ангажимент да бъде осъществен веднага след изборите през 2017 година.До този момент през 2018 година не сте имали информация за други договорки между Борисов и ДПС?


- Когато колеги от парламентарната група са ми споделяли определени тревоги, винаги съм ги предотвратявал, както беше случаят с Ягодинската пещера. Убеден съм, че ще получим сериозна подкрепа от симпатизантите и членовете на ГЕРБ. Най-важното е да има хоризонт.


В момента нямаме хоризонт. Имаме едно безотговорно харчене на пари.Нашата позиция беше много ясна, когато се гледаше бюджетът. А в момента в правителството не се готвят за управление. Те искат да оставят на новия кабинет големи дългове и огромен дефицит като наследство.


Няма никакви политики как да оцелее бизнесът. В момента политиката на правителството е да заобикаля обществени поръчки със създаване на държавни дружества като "Автомагистрали" и "Информационно обслужване". Доста притеснително е, че след последните промени в Закона за електронното управление всичко вече ще минава през "Информационно обслужване". Бизнесът е против. Идеята е да има публично-частно партньорство, особено в IT сектора, където можем да се възползваме от потенциала на българските IT компании.


Каква оценка давате на гражданските протести, които започнаха през лятото на 2020 година, и в частност - исканията за оставка на главния прокурор Иван Гешев?


- Тези протести бяха много спонтанни и профилът на протестиращите беше на много интелигентни хора, които искаха да има промяна на този модел в България. Исканията за оставка бяха справедливи. Този процес беше умело неглижиран от управляващите. С цената на всичко те искаха да изкарат мандата си, за да може да проведат изборите. ГЕРБ за първи път изпита страх, че ако има служебен кабинет, той ще трябва да проведе изборите и те биха могли да бъдат проведени много по-честно. Ако се върнем към 2009 година, ГЕРБ участваше в изборите без да има отношение към изборния процес. След това имаше служебни кабинети през 2014 и 2017 година. Но сега се притесняват.


Що се касае до оставката на главния прокурор - аз смятам, че съдебната реформа е задължително да бъде направена с един сериозен консенсус между политическите партии.


Първо, подкрепям исканията за оставка както на премиера, така и на главния прокурор.Изборът на главния прокурор се прави от Висшия съдебен съвет. За нас е много важно намаляването на политическата квота във ВСС.


Притеснението за българските граждани е, че Специализираният съд и Специализираната прокуратура оставят впечатлението, че наказателното правосъдие е политически зависимо. Имаше дела, които имаха подобен привкус. Моето дело, делото, което беше срещу министър Митов, това, което се случва с министрите Трайков и Дянков. Това са хората, които имаха много ясна проевроатлантическа ориентация.


Цветанов за "симбиозата ДПС - ГЕРБ": Листите на ГЕРБ се редят от Горанов и Харизанов

© Георги Кожухаров


Кои хора и какви зависимости визирате?


- Виждаме как с политически решения се увеличава зависимостта от Русия. Правителството например нямаше никаква позиция по темата "Скрипал". Когато изразих позицията си като председател на парламентарна група, в същия ден премиерът каза, че се разграничава от моите думи. Никой не реагира и на случая "Гебрев".


Питам ви за зависимостите в съдебната власт и прокуратура. До момента обсъждахме дела.


- По начина, по който се повдигаха тези обвинения, остава едно усещане. Виждам, че това са хора, които винаги са изразявали своите позиции за силен Европейски съюз и трансатлантическо партньорство. Министър Митов понесе доста сериозни негативи. Ние искаме по-бързо приключване на съдебните процеси, защото възможността да бъдеш вечно обвиняем означава за 10 години например да смачкаш един достоен или адекватен политик и да дадеш ясен урок на всички следващи, че трябва да слушат и да бъдат зависими.


Споменахте, че поставяте съдебната реформа като приоритет. Защо не я извършихте през 2015 година, когато имахте тази възможност?


- Когато беше внесена стратегията за съдебната реформа, тя беше подкрепена с мнозинство. Конституционните промени, които бяха направени в края на 2015 година, доведоха до съответното разделение във ВСС. Това даде една стъпка в правилната посока. Единствено липсваше политически консенсус за политическата квота за прокуратурата и съда. Там беше дебатът и разминаването. Но при сегашния анализ на експертите на "Републиканци за България" ние категорично заявяваме намерението си за намаляване на политическата квота на ВСС и процедура по закриването на специализираното наказателно правосъдие.


Ще ви върна пак към протестите и зависимостите отново: в отговор на гражданското недоволство през лятото бяха освободени трима министри заради подозрения за връзки с ДПС. Сред тях и вътрешният министър Младен Маринов. Вие познавате МВР добре: има ли някакво влияние ДПС в МВР?


- Премиерът, който поиска оставките на министрите, много плахо, но много ясно подчерта, че тези тримата имат някаква зависимост от ДПС. Продължаването на тяхната роля в партията означава, че това са добре планирани мероприятия за внедряване на подобни хора, които да обслужват задкулисието и симбиозата ДПС - ГЕРБ. Ако това, което имам като информация, е вярно: че Владислав Горанов основно определя водачите на листи на следващите избори, а Георги Харизанов - т.нар. гражданска квота, и ако Младен Маринов или някои представители на тези сфери, за които беше споменато, че имат общо с ДПС, намерят място в листите, то думите на Борисов ще бъдат потвърдени.


Цветанов за "симбиозата ДПС - ГЕРБ": Листите на ГЕРБ се редят от Горанов и Харизанов

© Анелия Николова


Що се касае до МВР - до 2014 година бях убеден, че нямаше зависимост на МВР, както и аз не допуснах такава като министър. В периода на ГЕРБ в опозиция (2013-2014) винаги сме заявявали, че ще бъде освободен главният секретар Светослав Лазаров, който беше назначен от коалицията ДПС - БСП. Тогава беше назначен и Младен Маринов като директор на СДВР и Владимир Писанчев беше председател на ДАНС.


Министърът на вътрешните работи във втория кабинет на ГЕРБ - Веселин Вучков, направи предложение за освобождаването на Светослав Лазаров и подкрепи освобождаването на Писанчев. След като Вучков разбра, че нещо е договаряно, без никой от ГЕРБ да знае, в това число и аз, той направи своята достойна постъпка и напусна позицията на министър.


Назначаването на Румяна Бъчварова беше трансформацията и поетапна кадрова политика, която се извършваше от ДПС, чрез ангажиментите, които вероятно е поемал Борисов. След моето излизане от парламента беше създадено дублиращото звено на НСО, обединяването на жандармерията и СОБТ (Специализираният отряд за борба с тероризма - бел.ред.), което не е разписано в нито един предизборен документ на ГЕРБ. Това са възможни хипотези за договореност, която е започнала да се реализира напълно.


Коя е най-голямата ви политическа грешка дотук? Как ще гарантирате пред избирателите, че няма да я повторите?


- Всеки допуска грешки. В началото в политиката съм бил много по-емоционален и може би съм правил изказвания, които са неуместни за министър. Другото е, че бях много отдаден на всичко, което правих в чисто организационен план. Комуникирах ежедневно с всички структури в страната, но отсъствах от важните решения, които се взимаха от изпълнителната власт. По този начин парламентът беше дистанциран от важните политически решения, които се взимат от изпълнителната власт, но след това трябваше да бъдат облечени в съответното законодателство.


Мога да отчета, че съм допуснал това нещо да се случи.Бих искал с всички партии, които ще бъдат парламентарно представени, да може да се осъществява реален парламентарен контрол върху изпълнителната власт. За мен е важно да си признаваме грешките и се извинявам на всички, които под една или друга форма са били обидени от всичко това, което съм правил. Но продължаваме напред и важното е да извличаме поуки.


*Интервюто е публикувано със съкращения, заглавието е на "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4273 Разстроено

  БГ политиката е една огромна клоака, където царят лъжите, измамите , корупцията и шуро-баджананщината!И точно заради това сме на последното място в ЕС по стандарт на живот!

 2. 2 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Весело

  Рустикалият няма ни срама,ни съвест!

  klimentm
 3. 3 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Генерала, генерала.....
  Мед му капеше от устата на Цецко като го казваше това с раболепие....
  И тичкаше по стълбите в МВР нагоре-надолу......

 4. 4 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1477 Весело

  мей, Цвъки се пребоядиса на ..... републиканеЦ !
  ама си остава .....Корумпиран !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  А, ...П. Вълнев плаща таксите за "ЛОБИСТ" в САЩ, който да защитава интересите Пеевски. Различни ли са Борисов и Цветанов . Цветанов трудно ще прехвърли 3% , но по е добре тези гласове да са ТАМ , а не да се насоàт към Слави , Манолова , ДА или БСП...

 6. 6 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3988 Весело

  До коментар [#2] от "klimentm":

  Май си избягнал да напишеш "рустикалният", както би било по-правилно за "селянин, прост човек", защото иначе въпросът ти за "срам и съвест" ме озадачава. Ще илюстрирам с една карикатура, която няма как да покажа в този формат.

  Двама на маса в ресторант на уредена среща.
  Той: Аз съм 40 годишен, политик по професия, и съм честен и почтен човек.
  Тя: Аз съм 35-годишна, по професия съм проститутка, и съм девствена.

 7. 7 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Га купуваше апартаментите ни рива.

  Иначе, симбиозата ДПС-ГЕРБ е явна за всички. Цветанът да беше говорил за нея, когато беше втори в ГЕРБ. Ама той тогава предпочиташе да се прави на улав, а сега изведнъж стана голям реформатор.

  Интересен е фактът, че Горанов, който беше махнат заради предполагаеми връзки с ДПС, сега директно реди листите. Вече може да се твърди, че ДПС официално е погълнало ГЕРБ и го е превърнало в своето българско етническо крило.

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Горанов - един от 4-мата "министри на ДПС", освободени ан блок като знак за късане на опашката със Сараите. Харизанов от Института за дясна политика с директор - Нено Димов, министър от квотата на ДПС през квотата на ВМРО. Всяка партия е трябвало да се посмести малко за хората на невидимия коалиционен партньор.

  И така според Цветанов излиза, че цялата листа на ГЕРБ я редят в Сараите.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4273 Неутрално

  До коментар [#3] от "lig35561597":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  "Вълкът козината си мени-нравът не"!Това важи в пълна сила за всички наши политици!Та и Цвъки не прави изключение!

 10. 10 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 320 Неутрално

  я кажи бе цветанов,
  какво стана с подслушванията
  на политици, кметове, в София
  да не казвам с какъв мащаб се подслушваше във всяка
  община. кажи бе тутутруткоооо.
  праи се на умрела лисица. кажи
  и за купуването на гласове.

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#8] от "cinik":

  Целите листи едва ли. Но избираемите места най-вероятно ги съгласуват, за да не си пречат и настъпват. Ти на мене, аз на тебе. Генералските пагони задължават някак си...! ;)

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Е, ЦвЦв казва нещо, което подлежи на проверка. Ако Марин Маринов и подобни кукли на ДПС са на избираеми места в листите, тогава всичко е ясно.

  Тогава ще имаме фасадно правителство, което ще доизстиска каквото може от марката "ГЕРБ", ББ ще задели каквото може за пенсийка с поредната миска, а ДПС ще управлява както обикновено и ще започне да бута напред следващия си политически проект.

 13. 13 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1477 Весело

  До коментар [#7] от "danubian.whale":

  Га купуваше апартаментите ни рива......
  —цитат от коментар 7 на danubian.whale


  и сега трябва да "заработва" за .... обзавеждането й !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4893 Неутрално

  Цяла България разбра още от първия мандат на ГЕРБ че "работят" с ДПС, само Цв.Цв. който беше във водовъртежа на събитията разбрал години по-късно. Посмали малко!

 15. 15 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Цвъки много им е набрал на бившите си. Бил е в кухнята на нещата. Навярно доста неща са истински.

 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2158 Весело

  Подозирам незапомнена масовост на изборите.....

 17. 17 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Цвъчко с нищо не ни изненадва. Отдавна си го знаем що за боклук е.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#16] от "Николай Бучков":

  Максимум 30 %...

 19. 19 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2158 Весело

  А бе , добре е все пак , че....няма начин Сталин да се въздигне.....( заради 30-те % ....).

 20. 20 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Весело

  Къде ги намират такива компрометирани фигури, че и интервюта им правят!

 21. 21 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 440 Весело

  Къде ги намират такива компрометирани фигури, че и интервюта им правят!
  —цитат от коментар 20 на pamela


  Ми Борисов да каже. Той все такива ги намира.

 22. 22 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Един бивш сержант от Държавна сигурност не може да надскочи сянката си.А бе,уйо,ако не беше Борисов да те пусне под масата,кой щеше да знае за теб ,бе?!Сигурно няколко класа от някоя прогимназия като "господина по физическо".

 23. 23 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2656 Весело

  Ако някой ми беше казал преди година, че в Дневник ще има материал за Цветанов в който той не е осмиван щях да се изсмея...

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  Единият сержант, другият агент, бяха си лика прилика.

 25. 25 Профил на yed11693313
  yed11693313
  Рейтинг: 8 Гневно

  Само Републиканци могат да преборят,мафията ДПС И ГЕРБ!!

 26. 26 Профил на yed11693313
  yed11693313
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Конституционните промени, които бяха направени в края на 2015 година, доведоха до съответното разделение във ВСС. Това даде една стъпка в правилната посока. Единствено липсваше политически консенсус за политическата квота за прокуратурата и съда.

 27. 27 Профил на bgbankrupt
  bgbankrupt
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Разбирам Цветанов че е ядосан на ГЕРБ но да намери по-смислено обвинение при положение че той самия е в джоба на ДПС чрез неговите благодетели, Братя Вълеви от САЩ. Братя Вълеви са така наречени бизнесмени (поне те така си мислят) в САЩ но в реалност са просто параван на ДПС и БГ крадците на кредитни карти за пране на пари. Какво да очакваме от Цветанов който чрез престъпления има 6 апартамента и искал да се извинява че обидил някои хора. Ами като си направил грешки, иди си признай в съда и вземи няколко години ефективна. Може би тогава може и да спечелиш доверие.

 28. 28 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 176 Весело

  [quote#21:"danubian.whale"][/quote]

  ... и все печелят избори. Ко нещу...

 29. 29 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 176 Весело

  Само Републиканци могат да преборят,мафията ДПС И ГЕРБ!!
  —цитат от коментар 25 на yed11693313


  Ааааааа, и ДеБъ също!

 30. 30 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Ако някой ми беше казал преди година, че в Дневник ще има материал за Цветанов в който той не е осмиван щях да се изсмея...
  —цитат от коментар 23 на BiGman1


  Палачинката се обръща.

 31. 31 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Весело

  Цяла България разбра още от първия мандат на ГЕРБ че "работят" с ДПС, само Цв.Цв. който беше във водовъртежа на събитията разбрал години по-късно. Посмали малко!
  —цитат от коментар 14 на pet_fire


  Разбери го и ти.

  Както разбрахме вчера - "от жипката светът изглежда по друг начин"!

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 32. 32 Профил на g-stampo g-stampo
  g-stampo g-stampo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да се покажат кирливите ризи е крайно време! Кой го прави и как няма значение!

 33. 33 Профил на ofn28694101
  ofn28694101
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вместо да сме благодарни, че се разкриват игрите на ГЕРБ и ДПС, ние плюем. Ама тва... е овцете си вярват на пастира.

 34. 34 Профил на OleTo
  OleTo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много ми допада как завършва статията. В днешно време е трудно да се чуят от политик думи като - признавам си грешките, извинявам се на всички! А иначе за връзката между ГЕРБ и ДПС, толкова факти излизат наяве, човек се чуди защо и как!

 35. 35 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Цецо като змия пепелянка е захапал тялото Боково. И пуска отровата на капки. А тя е като любовта на Жулиета "Колкото повече пуска, толкова повече има". Щото логистиката е зад океана.
  Честна атлантическа понякога ми става мъчно за Боко. Но не знам как да му помогна.

 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Да се покажат кирливите ризи е крайно време! Кой го прави и как няма значение!
  —цитат от коментар 32 на g-stampo g-stampo


  Проблемът е, че почти не останаха чисти ризи за показване.

 37. 37 Профил на Stan Slav
  Stan Slav
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Липсата на хоризонта при ГЕРБ е лесно обяснимо. Както и харченето на пари
  Ето защо трябва да внимаваме при избора си. Аз бих следвал ясната про-атлантическата и про-европейска посока на Републиканци към хоризонта.

 38. 38 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5075 Неутрално

  Никога не ми е харесвал, сега още по малко.

 39. 39 Профил на Nora Chihi
  Nora Chihi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Понякога ми се иска да имам вълшебна пръчка, за да изчезнат Бойко, Доган, Пеевски и разни други! Цветанов нещо ги притесни.

 40. 40 Профил на xgz17696096
  xgz17696096
  Рейтинг: 8 Неутрално

  повече от вдимо е ,че ГЕРБ се държи от ДПС

 41. 41 Профил на msd
  msd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отдавна известен факт, който сега излиза наяве. По-учудващото е, че ГЕРБ някакси успаха пак да си върнат доверието на хората и това не мога да разбера как стана, може би паметта на хората е много къса и не виждат всички тези задкулистни игри...

 42. 42 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  От интервюто с Цветанов разбирам, че партията му има ясно изразени позиции за следните три много важни неща :
  1. Оставка на главния прокурор;
  2.Закриване на специализираните съд и прокуратура;
  3. Ясно изразена подкрепа за евроатлантическата ориентация на България, вкл. и газовите проекти на Борисов.
  С изключение на ДБ нито една друга политическа сила /включително и спряганите за общи коалиционни партньори в един бъдещ парламент Изправи се БГ, Отровното трио и пр./ не са изразили ясни позиции досега И по трите теми едновременно.
  Четвъртият важен фактор за даване доверие на Цветанов е да се видят какви хора ще предложи в състава на листите. Но при всички положения по мои лични впечатления засега партията му печели доверие и симпатизанти и в София и в провинцията..
  п.с. форумът на Дневник и изобщо социалните мрежи не са критерий за това.

 43. 43 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Отдавна известен факт, който сега излиза наяве. По-учудващото е, че ГЕРБ някакси успаха пак да си върнат доверието на хората и това не мога да разбера как стана, може би паметта на хората е много къса и не виждат всички тези задкулистни игри...
  —цитат от коментар 41 на msd


  ...."върнаха си доверието" с платени социологически проучвания, които целят да подготвят и легитимират бъдещата им победа чрез купен и контролиран вот.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK