Свързаният с Марешки строеж в Морската градина приключи, докато общината го проверява

Според зам.-кмета на Варна в имота, свързан с Вселин Марешки, се извършва "текущ ремонт на двуетажна сграда".

© Спас Спасов

Според зам.-кмета на Варна в имота, свързан с Вселин Марешки, се извършва "текущ ремонт на двуетажна сграда".Къща с три жилищни етажа, барбекю, басейн, алеи и помощна постройка с 218 кв.м застроена площ са вече пред завършване в терен, собственост на компанията "Марешки недвижими имоти", във варненската Морска градина. Това показа проверка на "Дневник" в края на миналата седмица. Имотът е свързан със заместник-председателя на парламента Веселин Марешки през дружество, собственост на майка му.


Строителството продължава и в този момент независимо от сигналите до местната администрация и публикациите в различни медии. В няколко поредни писма с отговори на въпроси, зададени както от журналисти, така и от общински съветници, зам.-кметът на Варна Тодор Иванов информира, че за всички действия на община Варна по повод на подадените сигнали ще бъде дадена "надлежна" информация. Но вече четвърти месец това така и не се е случило.


Строи ли Веселин Марешки незаконно в Морската градина - тук.
Междувременно


триетажната постройка в имота изглежда почти готова,


алеите край нея са асфалтирани, построено е голямо барбекю, а на границата със съседния имот се е появила друга едноетажна сграда. В центъра на терена все още се строи басейн.


Справка в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър показва, че строителството се извършва в терен с начин на трайно ползване "Обществен селищен парк, градина" с площ от 3791 кв.м. Имотът е прехвърлен на компанията "Марешки недвижими имоти" на 17 юни м.г. от дружеството "Варна фарма М". Управител и на двете е 76-годишната Веска Марешка, майка на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки. Според данни от Търговския регистър тя е собственик еднолично или в съдружие на общо 69 компании и участва в управлението на 100. Самият Марешки е член на съвета на директорите на "Марешки недвижими имоти" заедно с майка си и съпругата си Светлана.


Свързаният с Марешки строеж в Морската градина приключи, докато общината го проверява

© Милена Пехливанова - Фейсбук


Според текста на писмо, изпратено от Тодор Иванов до директора на Дирекция "Строителен контрол" в ДНСК Георги Даракчиев, с което "Дневник" разполага, след подаден сигнал в имота на компанията "Марешки недвижими имоти" е била извършена проверка. В кореспонденцията е посочено, че той се намира "в местност Салтанат, но е пропуснато уточнението, че според Общия устройствен план на Варна, влязъл в сила още през 2012 г., тя е неразделна част от Морската градина.


В същото писмо е отразено, че при проверката в парцела е била констатирана "масивна едноетажна сграда, представляваща допълващо застрояване с размер 25 м на 8.70 м, ситуирана на общата граница със съседните имоти.


Същата не е отразена в кадастралната карта


на гр. Варна и не е била предмет на прехвърлителната сделка".


В писмото изрично е упоменат и следния факт:


"След разглеждане на предоставените строителни книжа се установи, че за построеното няма одобрени инвестиционни проекти и/или разрешителни за строеж. Той е шеста категория според Закона за устройство на територията."


Справка с текста на закона показва, че категоризирана по този начин масивната едноетажна сграда в имота, свързан с Веселин Марешки, е приравнена с "временните строежи за нужди, свързани с организация и механизация на строителството или за нужди, свързани с осъществяване на мероприятия по възстановяване и рекултивация на нарушени територии". В същата категория попадат постройки със селскостопанско предназначение, оранжерии с площ до 200 кв.м, подпорни стени, огради" и др. Въпросната постройка обаче очевидно не влиза в тази категория.


Видео от строежа - тук.


В края на писмото, с копие до общинския съветник Стела Николова ("Демократична България"), зам.-кметът на община Варна уведомява директора на строителния контрол в ДНСК, че общинската администрация е изискала с писмо "нотариално заверени декларации за периода на строителство на горепосочения имот", а за резултатите от тяхната проверка ще бъде изпратена допълнителна информация.


Това не се е случило вече повече от месец.


Още в края на септември м.г. "Дневник" получи от община Варна отговори на въпроси, според които за терена на "Марешки недвижими имоти" в местната администрация не е подаван и инвестиционен проект и не са издавани разрешения за строеж. По-късно от изказвания на главния архитект на Варна Виктор Бузев стана известно, че там се извършвал само ремонт на съществуваща сграда, за което не било необходимо строително разрешение.


Свързаният с Марешки строеж в Морската градина приключи, докато общината го проверява

© Милена Пехливанова - Фейсбук


Според текстовете на Закона за устройство на територията обаче строителни разрешения не се изискват само за извършването на "текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации", "на елементите на техническата инфраструктура, с които не се променят трасето и техническата инфраструктура", "теренна консервация на недвижими културни ценности" и т.н. Снимките от случващото се в имота, свързан с Вселин Марешки, документират факта, че там явно не става въпрос за нито един от описаните случаи.


Подобно отношение на местната администрация във Варна към строителството в Морската градина не е прецедент. През 2018 г. администрацията на кмета Иван Портних издаде Удостоверение за въвеждане в експлоатация на


един от най-скандалните строежи в Морската градина


- двуетажна сграда, собственост на дружеството "Зърнени храни - гр. Силистра". Това стана въпреки неоспоримите доказателства, че сградата е била построена на мястото на друга, самосрутила се "от силен вятър" в тих и ясен ден. След това тя се оказа пораснала три пъти за четири години, докато документите й са обикаляли етажите на местната администрация във Варна, а накрая бе нанесена в кадастралните карти още преди строителството ѝ изобщо да е започнало.


Пословична стана и безпомощността на общинските чиновници във Варна да премахнат т.нар. фитнес на Веселин Марешки, построен през 2012 г. върху пясъка на плажа "Кабакум". Двуетажната постройка е на практика малка вила за частно ползване. Вероятно по тази причина още с построяването й Марешки събираше в нея само приятели и често играеше карти на верандата й с някогашния си коалиционен партньор Бранимир Балачев. Той беше председател на Политическо движение "Социалдемократи", но след местните избори през есента на 2019 г. изненадващо оглави групата общински съветници от ГЕРБ във Варна.


На 30 януари т.г. пред БНР (Радио Варна) Балачев каза следното: "Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в Морската градина. От 2014 година общината има твърда позиция за неиздаване разрешения за строеж в парка. Благодарение на това имотите там станаха неатрактивни за собствениците."


Докато думите му летят в ефира, по новата къща на Марешки в приморския парк на града текат довършителни работи.

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Типично за Марешки. Да забучи къща посред нищото, сякаш се намира в Родопите където комшиите са на километри един от друг.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  " Пословична стана и безпомощността на общинските чиновници във Варна да премахнат т. нар. "фитнес" на Веселин Марешки, построен през 2012 г. върху пясъка на плажа Кабакум. Двуетажната постройка е на практика малка вила за частно ползване. Вероятно по тази причина още с построяването й Марешки събираше в нея само приятели и често играеше карти на верандата й с някогашния си коалиционен партньор Бранимир Балачев. Той беше, председателя на Политическо движение "Социалдемократи". Но след местните избори през есента на 2019 г. изненадващо оглави групата общински съветници от ГЕРБ във Варна."

  По - арогантна и безпардонна проява на престъпен манталитет човек трудно може да си представи ! Всичко е в пълна деградация, предадено в ръцете на групировката или групировките, щото отдавна у нас битката не е между закона и престъпността, а между отделните престъпни кланове за сфери на влияние......

 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4494 Разстроено

  Поредната подигравка към всеки данъкоплатец в Бг.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Няма конфликт на интереси, защото фирмата се води на майка му.
  Министър Кралев също продължава да управлява медийната си империя, която се води на името на 91-годишната Султанка Кралева и даже да рекламира спортния тотализатор - държавно-частния бизнес на Кралев.

 7. 7 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Замислям да взема една фадрома и да реша въпроса.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Морската градина наистина е забранена за строителни дейности и това почри стриктно се спазва.
  Правят се редки изключения, само за специални персони, а спазването на общата забрана за всички останали прави имотите на "специалните" особено престижни и ценни.
  А, дейностите, които развиват - изключително доходни и защитени от конкуренция.

 10. 10 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Парица е велика царица, както казали на Алеко в Америка преди повече от век и ние се чудихме какво ли значи това.

  Свободата, Санчо...
 11. 11 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Тежкотоварни камиони със строителни материали разбиват алеите на Морска градина във Варна.ИЗГОРЕЛИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГАЗОВЕ УНИЩОЖАВАТ РАСТЕНИЯТА.
  НО ВАЖНО Е,ЧЕ ЧОВЕКОПОДОБНИЯ МАРЕШКИ ЩЕ СЕ СДОБИЕ С ПОРЕДНИЯ СИ БОРДЕЙ.
  И В ОБЩИНАТА НА ВАРНА РАЗБИРА СЕ ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ПОДВИЗАВАТ КОРУМПЕТА..

 12. 12 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Благодарение на Марешки, половият орган на женските представители на синия кит заема едва второ място по размер.

 13. 13 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Ще крадат, докато ги търпим!

 14. 14 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Циреят набъбва до момента на пръскането му! Дори в Латинска Америка, банановите диктатури паднаха, няма как в Европа да е вечна!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#1] от "ladymerilin":
  До коментар [#2] от "koko65bg":
  Трогателно чевръсти сте, тролчета. Очевидно евтини сте, чорбаджията ви е стиснат.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 17. 17 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Марешки е изключителен простак, дори на фона на останалите от управляващата коалиция. Върти далаверите в стил мутра от 90те, с показност и грандоманщина. Държи всички да знаят, че е недосегаем, царя на Варна и ще смачка всички, които му се опънат.

 18. 18 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Варна, само да питам, още ли зареждате на тънко при г-н Магарешки ?

 19. 19 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Да имаш имот край морето е въпрос на стандарт.
  Това означава, че си над плебейската маса.
  Но да имаш имот в Морска градина, освен социалния индекс е и въпрос на престиж.
  Това означава, че си и над закона.
  Във Варна такива се уважават.
  Да влезеш в забранената зона с личната лимузина гордо и безпардонно пред изкривени от завист и злоба погледи на тълпата, да кликнеш с дистанционното за да се вдигне преградната бариера към твоя имот е луд кеф, който изпълва със смисъл живота на варненския мутрафон.

 20. 20 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА МОРСКАТА ГРАДИНА НА ВАРНА ПРЕДСТАВЛЯВА ДВА КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА КОРУПЦИЯ.
  ОБИТАВАНА ОТ ДИВАЦИ С АВТОМОБИЛИ.

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  А този неандерталец ходи по телевизиите да ни говори за чест и морал. Осъден ефективно депутат, който продължава да нарушава закона и няма кой да му потърси сметка.

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Все "сериозни индивиди" имат къщи в Морската градина на Варна, и хич не са малко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Да имаш имот край морето е въпрос на стандарт. Това означава, че си над плебейската маса.Но да имаш имот в Морска градина, освен социалния индекс е и въпрос на престиж. Това означава, че си и над закона. Във Варна такива се уважават. Да влезеш в забранената зона с личната лимузина гордо и безпардонно пред изкривени от завист и злоба погледи на тълпата, да кликнеш с дистанционното за да се вдигне преградната бариера към твоя имот е луд кеф, който изпълва със смисъл живота на варненския мутрафон.
  —цитат от коментар 19 на Литекс се преименува на ЦСКА минус София


  ЧУВА СЕ,ЧЕ СЪЗНАТЕЛНИ ТРАЖДАНИ ВЕЧЕ ПОЧВАТ ДА ДУПЧАТ ГУМИ В МОРСКАТА ГРАДИНА И ДА ПОСТАВЯТ НАДПИСИ "БЕЗ МПС".
  КОРУПЦИЯТА В ОБЩИНАТА НЕ Е ДОСТАТЪЧНА ЗАЩИТА НА ДИВАЦИТЕ С АВТОМОБИЛИ.ПРЕДИ ВРЕМЕ ТЕ ДОРИ УБИХА ТАМ ДЕТЕ..

 24. 24 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Варненци не бива да протестират, защото ще се окажат путинисти, метежници на резидента и лични приятели на Путин, Мадуро и Ким Чен Ун.
  В Боковисран е така - задължително гласувайте за десните евроатлантици от ГЕРБ.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Голчовците мразят успелите....
  —цитат от коментар 25 на едно


  МАРЕШКИ?УСПЯЛ?
  ДА БЪДЕШ МАФИОТСКА УРВА И РУСКА ПАЧАВРА Е БЕЛЕГ ЗА УСПЕХ??
  ВЕРНО??

 27. 27 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Варненци не бива да протестират, защото ще се окажат путинисти, метежници на резидента и лични приятели на Путин, Мадуро и Ким Чен Ун.В Боковисран е така - задължително гласувайте за десните евроатлантици от ГЕРБ.
  —цитат от коментар 24 на Котаракът на Шрьодингер


  Рехави протести няма въобще да помогнат. Ако варненци, а и останалите българи имат някакво останало себеуважение, трябваше отдавна да спрели да стъпват в бензиностанциите и аптеките на тоя ...

 28. 28 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Весело

  Важно да си имаш такава майка......

 29. 29 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ И АКТИВНИ ГРАЖДАНИ:
  НОВИЯТ ГРАНДИОЗЕН БОРДЕЙ "МАРЕШКИ" Е РАЗПОЛОЖЕН ДО СЕВЕРНИЯТ ТЕНИС КОРТ-БАЛОН В СЪСЕДСТВО С ВИЛА "БУРОВ" В
  Т.Н. МЕСТНОСТ "САЛТАНАТ".
  ГРАДСКО СТРОИТЕЛСТВО В "МЕСТНОСТ" Е УНИКАЛЕН ПРИНОС НА ОБЩИНА ВАРНА В ЮРИДИЧЕСКАТА СФЕРА.

 30. 30 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Добре осребрен мандат за пъпчивия ненаситник- Обаче свършва. А пираниите чакат...

 31. 31 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Спасе, последните две връзки от статията са невалидни!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 32. 32 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  ВАЖНО Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ,ЧЕ СТРОИТЕЛИТЕ-ВАРВАРИ СА ОТ
  ФИРМА "ПЛАНЕКС" .
  ФИРМИЧКА НА ДПС OF COURSE.😎

 33. 33 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Весело

  Очевидно е , че цуца от поне две цици.....

 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Не ме учудва, че Магарешки не е в затвора. В нормална държава и Борисов щеше да е там. Не ме учудва как толкова явен глупак е зам.председател на парламента - ПКП е в пъти по-тъпа и е начело на НС.
  Учудва ме само безграничната му наглост да излезе и да дрънка небивалици за "народа, който страда от монополите" и да се представя за негов спасител.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 35. 35 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 789 Неутрално

  За каквото сме гласували, това получаваме!

 36. 36 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  ЗВЕРСКОТО БЕТОНИРАНЕ И ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕ НА МОРСКА ГРАДИНА СЕ ИЗВЪРШВА С РАЗМАХ ОТ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ.
  В СЛУЧАЯ -ФИРМА "ПЛАНЕКС"ЕООД.
  ВИЕ БИХТЕ ЛИ НАЕЛИ ФИРМА "ПЛАНЕКС" ЕООД / PLANEX LTD/?

 37. 37 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  На тоя разбойник не му стъпвам нито в аптеките, нито в бензиностанциите. Ако някой се сеща за друг начин, по който да го БОЙКОтирам да сподели.
  Друго не ми остана.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Беззаконие и корупция!
  Гарантирани от ГЕРБ - БКП!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Христо го спря. За тези които незнаят.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 42. 42 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  ОХРАНАТА НА ОБЕКТА "БОРДЕЙ МАРЕШКИ" В МОРСКА ГРАДИНА Е ОСИГУРЕНА ОТ МИСТИЧНАТА ФИРМА "БЕРКУТ", ЗА КОЯТА НЕ МОЖЕ ДЕ СЕ ОТКРИЕ РЕГИСТРАЦИЯ...

 43. 43 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 596 Неутрално

  [quote#40: за да му се изясни цялата картинка: Бентлито му за около 0,5 милиона е с безплатна винетка за инвалид... [/quote]

  И това в схема, защото :право на единична безплатна годишна винетна такса е за автомобил с обем на двигателя не повече от 2000 куб. см и мощност не повече от 160 к.с.

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 44. 44 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Гневно

  Хората си ги търпят, те си наглеят. Трайте си още, роби!

 45. 45 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Гневно

  А...не , тук не се търпят обиди на качество !

 46. 46 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#32] от "rkf46690675":

  планекс са ченгета от строителни войски

  BG e мини империя на злото.
 47. 47 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#32] от "rkf46690675":планекс са ченгета от строителни войски
  —цитат от коментар 46 на 1984


  МЕРСИ ЗА УТОЧНЕНИЕТО.И ДПС СА ЧЕНГЕТА СЪЩО...
  ТАКА ,ЧЕ "ГРЕШКАТА Е ВЯРНА".😎

 48. 48 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#32] от "rkf46690675":планекс са ченгета от строителни войски
  —цитат от коментар 46 на 1984


  МЕРСИ ЗА УТОЧНЕНИЕТО.И ДПС СА ЧЕНГЕТА СЪЩО...
  ТАКА ,ЧЕ "ГРЕШКАТА Е ВЯРНА".😎

 49. 49 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#36] от "rkf46690675":

  От много време няма "зверско бетониране" и обезобразяване в Морската градина на Варна. Голямото строителство беше по времето на кмета от СДС г-н Кирчев и завърши при хамелеона Йорданов. Леко завоалирана лъжа е и че Марешки е построил триетажна сграда. Сградата си беше там, преди Марешки да стане собственик на имота. А това имотче е сбутано в такова затънтено място, че изобщо не носи никакъв престиж на г-на. За сведение само на търсачите на истина и справедливост ще кажа, че тази част на "Морската" беше жилищна площ, почти като село с частни собственици, които бяха грубо и насила изселени от комунистите и заселени в съседния комплекс Чайка. Една част от тях успяха да си реституират имотите и да ги препродадат на новите богаташи. Искам да запитам "възмутените" те как биха постъпили ако имаха имоти там и те са им били отнети?

 50. 50 Профил на xlu12683878
  xlu12683878
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Не народ а мърша. На следващите избори пак ще се гласува за ГЕРБ и отрепките около тях.

 51. 51 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Изключително нечистоплътно същество, което яростно защитава власта, която пък му се отблагодарява, като го поставя над всякакви закони и правила

 52. 52 Профил на acz06703266
  acz06703266
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цъкайте ми минуси, но пак ви казвам-много, много мирише във Варна... Съсипаха го тоя град с безхаберие и имекярщина!!!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#36] от "rkf46690675":От много време няма "зверско бетониране" и обезобразяване в Морската градина на Варна. Голямото строителство беше по времето на кмета от СДС г-н Кирчев и завърши при хамелеона Йорданов. Леко завоалирана лъжа е и че Марешки е построил триетажна сграда. Сградата си беше там, преди Марешки да стане собственик на имота. А това имотче е сбутано в такова затънтено място, че изобщо не носи никакъв престиж на г-на. За сведение само на търсачите на истина и справедливост ще кажа, че тази част на "Морската" беше жилищна площ, почти като село с частни собственици, които бяха грубо и насила изселени от комунистите и заселени в съседния комплекс Чайка. Една част от тях успяха да си реституират имотите и да ги препродадат на новите богаташи. Искам да запитам "възмутените" те как биха постъпили ако имаха имоти там и те са им били отнети?
  —цитат от коментар 49 на Oggie Petkov


  ЖИЛИЩНА ПЛОЩ?ЖИЛИЩЕН РАЙОН?.БЕЗ ТРАНСПОРТНА ИНФРшАСТРУКТУРА???БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ??НА РЪБА НА АКТИВНО СРУТИЩЕ??
  БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СТРОЕЖ НА ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА И КАНАЛИЗАЦИЯ,ТЪЙ КАТО ТОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА ПРАКТИЧЕСКО УНИЩОЖАВАНЕ НА УТВЪРДЕН ЗАКОНОВО ОБЕКТ "ГРАДИНА".
  ТОЗИ ПРАВЕН И СТРРОИТЕЛЕН АБСУРД ,РОДЕН ОТ СЪЕШАВАНЕТО НА АЛЧНИ СОСТВЕНИЦИ И КОРУМПИРАНИ ИНСТИТУЦИИ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА РЕЗУЛТИРА В ТЕЖКИ ПРИСЪДИ И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ...

 55. 55 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#36] от "rkf46690675":От много време няма "зверско бетониране" и обезобразяване в Морската градина на Варна. Голямото строителство беше по времето на кмета от СДС г-н Кирчев и завърши при хамелеона Йорданов. Леко завоалирана лъжа е и че Марешки е построил триетажна сграда. Сградата си беше там, преди Марешки да стане собственик на имота. А това имотче е сбутано в такова затънтено място, че изобщо не носи никакъв престиж на г-на. За сведение само на търсачите на истина и справедливост ще кажа, че тази част на "Морската" беше жилищна площ, почти като село с частни собственици, които бяха грубо и насила изселени от комунистите и заселени в съседния комплекс Чайка. Една част от тях успяха да си реституират имотите и да ги препродадат на новите богаташи. Искам да запитам "възмутените" те как биха постъпили ако имаха имоти там и те са им били отнети?
  —цитат от коментар 49 на Oggie Petkov


  А АКО ВЪЗНИКНЕ ИНЦИДЕНТ??БЕДСТВИЕ,ПОЖАР НАПРИМЕР В "ЖИЛИЩНИТЕ ОБЕКТИ"???
  КАК ЩЕ МАНЕВРИРАТ ПО ТЕСНИТЕ ГРАДИНСИ АЛЕИ ЛИНЕЙКИТЕ И ПОЖАРНИТЕ КОЛИ??
  А "ЖИВЕЕНЕТО" В ГРАДИНАТА ПРОИЗВЕЖДА БОКЛУЦИ , ОСТАВЯНИ В ГОЛЕМИ БОКЛУКЧИЙСКИ КОНТЕЙНЕРИ,ИЗНАСЯНИ ОТ ТЕЖКОТОВАРНИ БОКЛУКЧИЙСКИ КОЛИ,РАЗБИВАЩИ ГРАДИНСКИТЕ АЛЕИ,ПРАВЕНИ ЗА ПЕШЕХОДНИ РАЗХОДКИ...
  ТУК ВЪОБЩЕ НЕ ГОВОРИМ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ,А ЗА НАЛИЧИЕ НА ТЪПА АЛЧНОСТ И ПЪЛНО ОТСЪСТВИЕ НА ЗДРАВ РАЗУМ.
  АЛЧНОСТ И КОРУМПИРАНОСТ ОТ,КОЯТО ГУБЯТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ.

 56. 56 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 973 Неутрално

  До коментар [#36] от "rkf46690675":От много време няма "зверско бетониране" и обезобразяване в Морската градина на Варна. Голямото строителство беше по времето на кмета от СДС г-н Кирчев и завърши при хамелеона Йорданов. Леко завоалирана лъжа е и че Марешки е построил триетажна сграда. Сградата си беше там, преди Марешки да стане собственик на имота. А това имотче е сбутано в такова затънтено място, че изобщо не носи никакъв престиж на г-на. За сведение само на търсачите на истина и справедливост ще кажа, че тази част на "Морската" беше жилищна площ, почти като село с частни собственици, които бяха грубо и насила изселени от комунистите и заселени в съседния комплекс Чайка. Една част от тях успяха да си реституират имотите и да ги препродадат на новите богаташи. Искам да запитам "възмутените" те как биха постъпили ако имаха имоти там и те са им били отнети?
  —цитат от коментар 49 на Oggie Petkov


  А като си реституираха имотите , върнаха ли това с което са ги обезщетили ? Или си ги задържаха невинно , като компенсация? 57. 57 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 491 Весело

  Варна без морската е като чалгар без ланци. Натам се върви.

 58. 58 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  НАко някой се сеща за друг начин, по който да го БОЙКОтирам да сподели.
  —цитат от коментар 37 на dwr30648311


  Варненци дружно да обикалят и всячески пречат на преминаването на автомобили от и към имотите на подобни индивиди и да вдигат шум и пречат на спокойствието. Не мисля, че е проблем да се спретне едно хорце или друго шумно забавление около вилите им. Може и да се хвърлят съчки и изсъхнали листа и шишарки вътре в имотите. Все пак живеят в парк, не в гробище. Идеи бол, но ние не обичаме да си разваляме рахата за общото благо.

 59. 59 Профил на bezdom
  bezdom
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Ако се направи класация колко майки на преклонна пенсионна възраст за "големи" бизнесменки, то България най-вероятно ще оглави класациите (на глава от населението естествено).

  Не плащам данък обществено мнение
 60. 60 Профил на bezdom
  bezdom
  Рейтинг: 54 Весело

  До коментар [#40] от "Здравко Здравков":

  Някои си пестят от закуските, други от винетките... То така се става милионер.

  Не плащам данък обществено мнение
 61. 61 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  браво на марешки и портата,така се прави

 62. 62 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Браво, варненци, с тези темпове ще кандидатствате за Архитектурна столица на Европа. А до тогажа "Най-красива хижа край морето 2030" България 2021. Честито от Пловдив.

 63. 63 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 774 Разстроено

  Отиде си от света един от най-острумните критици на власта. Поклон пред таланта на журналистът Стойко ТОНЕВ, известен като д-р Тони Филипов, автор на изпълнените с неподържаем хумор и ерудирана сатира ''Дневниците на един луд''. Текстове, които трябва да се четат, помнят и анализират преди всички избори.

 64. 64 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  "Пословична стана и безпомощността на общинските чиновници във Варна"
  Каква сладка безпомощност цари :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 65. 65 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  "Пословична стана и безпомощността на общинските чиновници във Варна"Каква сладка безпомощност цари :)
  —цитат от коментар 64 на GMO VACCINES CHEMICALS


  ОТВРАТЕН СЪМ ОТ СЕБЕ СИ,МА НЕ МОГА ДА СЕ СПРЪ ДА ЗЕМАМ,ДА ЗЕМАМ,ДА ЗЕМАМ...

 66. 66 Профил на Nikolay Kolev
  Nikolay Kolev
  Рейтинг: 119 Неутрално

  До коментар [#19] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Много си прав. Общия знаменател на всички тия обаче е Русия. Чехите подариха градината на Варна. След 44 Варна подари градината на руската партия БКП в последствие на руски силови групировки на руски зетьове в конкретния случай

 67. 67 Профил на kjf47693753
  kjf47693753
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да не са свършили мотиките и лопатите , бе народе? Или да ви цитирам поемата "Септември" как се оправят такива работи!

 68. 68 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Кучетата си лаят, кремълския агент си строи.

 69. 69 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#7] от "vasill":

  Ще ти купя нафтата!

 70. 70 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 890 Неутрално

  този портних няма ли кой да го удави в лайната пред аспарухово?

 71. 71 Профил на mitko.nedkov
  mitko.nedkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Варна, само да питам, още ли зареждате на тънко при г-н Магарешки ?
  —цитат от коментар 18 на Индиана


  да, страшни мизерници. За 10 ст. по-малко се продават и викат "е кво от това"...

 72. 72 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Защо да крада от теб, като няма да мога да ти го демонстрирам!

 73. 73 Профил на rharalampieva
  rharalampieva
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Само да не забравим това на 2 април!

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Местността "Салтанат" никога не е била морска градина преди комунизма. Това бяха лозя на варненци, които си умряха бедни.

 76. 76 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Местността "Салтанат" никога не е била морска градина преди комунизма. Това бяха лозя на варненци, които си умряха бедни.
  —цитат от коментар 75 на vilian


  СИГУРНО...НО ДА СЕ СЪЗДАДЕ В РАЙОНА ФАКТИЧЕСКИ ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС-НЕДОНОСЧЕ Е АБСОЛЮТЕН АБСУРД. ДОРИ ПРИРОДНО ФИЗИЧЕСКИ...

 77. 77 Профил на Le Chiffre
  Le Chiffre
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Не съм сигурен кое е по-грозно: мутрата на магарешки или купчината от тухли и берон, която е из@кал в Морската градина

 78. 78 Профил на Johnnie Glupavia
  Johnnie Glupavia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За 4 години в политиката, тоя направи повече пари, отколкото за цял живот като бизнесмен!
  Ама няма съд в тая държава...

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#29] от "rkf46690675":

  А защо общественото мнение никак не е насочено срещу други инвеститори с огромни блокове в същия участък , има много къщи , офиси ,гаражи , места ,там по принцип имотите са частни и това ,че един богат политик е решил да си построи къща там ,още повече ,че къщата му е на 40 години в местността Ален Мак и не е кой знае какво ,не е причина да го изядат с парцалите ,ами има десетки милиони ,може да си позволи да построи такъв имот ,като всички останали съседи в морската градина ,а това ,че обществото решило ,че там е парк и му пречат постройките не е причина собствениците на имоти да са задължени да не си ползват имотите или да не живеят там .Никакъв коментар няма от същото общество и общината по въпроса със състоянието на кварталите над Морската градина и по посока курортите ,Бриз , СВ Никола , Траката ,където същите активни варненци са си изпозаградили дворовете масово с незаконни огради , бариери , улици , който са на половина широки ,два пъти по малки от нанесените в кадастъра , всеки си заградил както си иска и вече 20 години нищо , хората живеещи там не могат да се разминат с две коли , връщат до първото кръстовище назад , а пожарна или линейка при нужда е абсурд да мине , да не говорим за пълната липса на асфалтирани улици и мизерията и липса на сметоизвозване ,там също ли е виновен Марешки и той ли единствен пречи на другите във Варна или пък строи незаконно , но видиш ли ,там протестиращи няма ,щото на всички е угодно да не се спазва закона .

 81. 81 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#76] от "rkf46690675":

  Ако някой във Варна има претенции към чужди имоти в Салтанат и иска там да има Морска градина , декара отива към 400-500 евро на квадрат ,варненци си вдигат данъците ,събират едни стотици милиони и откупуват от собствениците района на Салтанат и го ползват като парк , само ,че понеже не сме 1944 ,нито 1980 , тази работа няма как да стане без съгласието на собствениците на имоти там ,затова ще гледат ,ще подсмърчат и попържат по богатите си съграждани .Мен също не ми е приятно да влизам на 2 км по тесни не асфалтирани улички в Св Никола ,край богати вили заградили улиците и да си търкам колите в храсти и стени ,докато стигна до апартамента си , ама никой не ме пита какви са ми желанията и не ме кара насила да живея там ,при това си плащам данъците в община Варна вече близо 10 години и то на най високо ниво ,по високо от това на всички по горе пишещи и претендиращи ,колко много им пречел имота на Марешки в Морската градина , все едно ,че е техен ,ами има пари ,решил е там да строи ,ще строи ,ако тези дето го плюят имаха неговите пари , 100% щяха и те там да строят ,защото местото е прекрасно ,както и град Варна .

 82. 82 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#55] от "rkf46690675":

  А как живеят цели квартали от хора точно 100 метра нагоре в Бриз , Траката ,Св Никола , Евсиноград , където са хиляди ,данъците са най високите ,няма асфалтирани улици , тесни са , не стига линейка ,пожарна ,сметоизвозване няма ,не се чисти ,не се мие , но се събират над 4 0 % от 480 мисля милиона дънъци на Варна ,които не се връщат по никакъв начин , за последните 10 години ,няма асфалтирана почти нито една улица ,няма канализация ,ама видиш ,ли никой не пише против това ,че там живеят стотици хиляди хора ,а се занимаваме с вилата от 200 квадрата на Марешки ,щото видиш ли ,тя едва ли не пречела най много във Варна ????

 83. 83 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А защо насред градовете има частни земи?
  Защо не се поправят тези грешки?
  Защо не се потърси отговорност на сгрешилите?

 84. 84 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#55] от "rkf46690675":А как живеят цели квартали от хора точно 100 метра нагоре в Бриз , Траката ,Св Никола , Евсиноград , където са хиляди ,данъците са най високите ,няма асфалтирани улици , тесни са , не стига линейка ,пожарна ,сметоизвозване няма ,не се чисти ,не се мие , но се събират над 4 0 % от 480 мисля милиона дънъци на Варна ,които не се връщат по никакъв начин , за последните 10 години ,няма асфалтирана почти нито една улица ,няма канализация ,ама видиш ,ли никой не пише против това ,че там живеят стотици хиляди хора ,а се занимаваме с вилата от 200 квадрата на Марешки ,щото видиш ли ,тя едва ли не пречела най много във Варна ????
  —цитат от коментар 82 на edin drugii


  ВЪОБЩЕ ТЕЗАТА ТИ Е,ЧЕ "ЕДИН ИДИОТИЗЪМ ОПРАВДАВА ДРУГ ИДИОТИЗЪМ".
  VERY CLEVER!!

 85. 85 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#76] от "rkf46690675":Ако някой във Варна има претенции към чужди имоти в Салтанат и иска там да има Морска градина , декара отива към 400-500 евро на квадрат ,варненци си вдигат данъците ,събират едни стотици милиони и откупуват от собствениците района на Салтанат и го ползват като парк , само ,че понеже не сме 1944 ,нито 1980 , тази работа няма как да стане без съгласието на собствениците на имоти там ,затова ще гледат ,ще подсмърчат и попържат по богатите си съграждани .Мен също не ми е приятно да влизам на 2 км по тесни не асфалтирани улички в Св Никола ,край богати вили заградили улиците и да си търкам колите в храсти и стени ,докато стигна до апартамента си , ама никой не ме пита какви са ми желанията и не ме кара насила да живея там ,при това си плащам данъците в община Варна вече близо 10 години и то на най високо ниво ,по високо от това на всички по горе пишещи и претендиращи ,колко много им пречел имота на Марешки в Морската градина , все едно ,че е техен ,ами има пари ,решил е там да строи ,ще строи ,ако тези дето го плюят имаха неговите пари , 100% щяха и те там да строят ,защото местото е прекрасно ,както и град Варна .
  —цитат от коментар 81 на edin drugii

  ОБИТАВАНЕТО НА ГРАДИНАТА Е ПРИРОДНО-ФИЗИЧЕСКИ,ЮРИДИЧЕСКИ И МОРАЛНО АБСУРДНО.СЪС ЖЕСТОКИ ПОСЛЕДИЦИ.
  РАЙОНЪТ Е ПАРК И НЕМА НУЖДА ДА БЪДЕ ОТКУПУВАН.
  ПРЕДИ ВРЕМЕ ТАМ БЕШЕ УБИТО ДЕТЕ. ОТ АВТОМОБИЛ.
  В ПАРК.
  И ТОВЕ БЕШЕ НЕИЗБЕЖНО.МНОЖЕСТВО АВТОМОБИЛИ С ДОСТЪП В ПАРК ЗА РАЗХОДКА С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ГАЗЯТ ДЕЦА. МОЖЕ ДЕ СЕ СЛУЧИ И ТВОЕТО..
  А КЪМ НОВИЯ КУРВАРНИК НА МАРЕШКИ СЪС СИГУРНОСТ ТРАФИКЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗНАЧИТЕЛЕН.

 86. 86 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Тази сграда след изборите ще се разруши,Марешки Парламент няма да види повече

 87. 87 Профил на Dimitar Ivanov
  Dimitar Ivanov
  Рейтинг: 410 Разстроено

  Кантонерските мъници , вечно лаят ,
  срещу влака мощен и голям , тъй ,като до днес не знаят .
  че бедата не е, не е там.
  А наоколо търкалят се планети, пак по небосвода ,
  ту червен , ту тъмно син и слънцето да то пак си свети,
  но не за теб Българио
  Амин

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK