На живо

Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Associated PressБлизо три пъти са се увеличили за седмица областите в тревожната червена зона със заболеваемост от COVID-19 от над 120 души на 100 хил. население. Към Враца, Плевен и Кюстендил, които останаха последни в тази зона, в края на януари се прибавят София, Бургас, Пазарджик, Сливен и Хасково. Властите съобщиха, че в София ситуацията става тревожна и нарастват случаите, за които има съмнения, че може да със зараза от британския вариант на коронавируса.


За последното денонощие новите установени случаи нарастват до 967, което е с 14% повече спрямо седмица по-рано. Лек ръст има и на настанените в болница, които са 2901, а в интензивни отделения са 279 души. Само за денонощие починалите са 36 души. Ваксинирани са още 3 283 души, с което общият им брой е 45 917.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса. Информация за мерките и обстановката по света можете да намерите тук.
Министерството на здравеопазването публикува информация за най-често задаваните въпроси от хората, на които им предстои пътуване до България в условията на COVID-19. Какво трябва да знае всеки, на който му предстои да пътуване до България - четете тук.

Представители на туроператорите обсъдиха с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова възможността за създаване на Гаранционен фонд с държавно участие. Според бранша държавният дял трябва да е в размер на 69 милиона лева, като финансовият ресурс да е осигурен при учредяването на фонда. Целта е средствата да бъдат използвани за възстановяване на платените суми по неосъществени пътувания поради възникналата пандемия.


Николова информира, че от 8 февруари заинтересованите страни ще могат да кандидатстват за държавната помощ от 51 млн. лв., като заявленията ще се подават в Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ). На страницата на Министерството на туризма вече са налични "Насоки за кандидатстване за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19".

Правителството прие пето изменение на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., с което се осигуряват допълнително 315 млн. лева по механизма на Европейската комисия REACT-EU. С парите ще се финансират мерки за насърчаване запазването на заетостта в предприятия, засегнати от последствията от епидемията от COVID-19, продължаваща подкрепа за медицинския и немедицинския персонал, патронажна грижа за уязвими хора и подкрепа за адаптиране на предоставянето на социални услуги, съобщават от правителствената пресслужба.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е изискала засилване контрола за спазване на противоепидемичните мерки в града по време на днешното заседание на Софийския оперативен щаб за борба с коронавируса. По-рано днес директорът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев коментира пред Би Ти Ви, че ситуацията започва да става тревожна и напрегната след като София отново влезе в червената зона по брой заразени с коронавирус.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Велко Ангелов


От Столична община съобщават, че продължават проверките за носенето на маски в градския транспорт, търговските вериги, както и моловете. Дирекция "Образование" и "Здравеопазване" на Столична община ще проверява работата на детските градини, ясли и училищата.


Екипите на СДВР, Общинска полиция съвместно със Столичен инспекторат проверяват търговски обекти и хранителни вериги. Засилва се контролът и в обществения транспорт. По данни на СДВР за последните две седмици са съставени 600 предупредителни протокола, 317 полицейски разпореждания и 168 акта за неспазване на изискването за носене на маски. Столичната полиция е извършила проверки на поставени под карантина на 2862 човека.


От началото на седмицата са поставени над 500 ваксини на учители и непедагогически персонал в столични детски градини и училища, съобщават от Столична община. Подготвя се възможността за разкриване на кабинети за ваксинация и в пет от столичните ДКЦ-та. Мобилните екипи на общината започват поставянето на ваксини и в частните домове за възрастни хора.

Разходите за PCR тестове на служители, командировани в чужбина, ще се покриват от работодателя. Това реши правителството днес, приемайки допълнение в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.


"Промените се въвеждат с оглед на това, че служителите изпълняват своите служебни задължения в страната, в която са командировани. Ако за влизането на територията на конкретна страна се изисква отрицателен резултат от тест за COVID-19, то би следвало медицинското изследване да е за сметка на ведомството или предприятието, което е командировало работниците", съобщават от Правителствената пресслужба.

Туроператори написаха протокол за безопасна работа в COVID среда

Протокол за безопасност в COVID среда изготви Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма". Документът е представен днес в Министерството на туризма. "Записаните в него мерки са гаранция за безопасност и сигурност при посещение на туристи в офис на туроператор и туристически агент, при провеждане на трансфери, автобусни и самолетни програми", посочва Павлина Иванова, председател на организацията. Допълва, че идеята е с този документ да се затвори веригата от правила, които гарантират здравословна среда на клиентите и служителите. "Надяваме се така да оптимизираме усилията на бранша за рестарт и да повишим доверието към нас и към продукта, който предлагаме", посочва тя.


Обяснява, че протоколът е съобразен с изискванията на Световната здравна организация и на здравните власти в страната. По думите й организираните пътувания са най-безопасни в условията на пандемия, защото гарантират максимално контролирана среда - работи се с проверени хотели, при трансферите се спазва правилото за 50% заетост на седалките, издават се електронни самолетни билети, чекирането е също онлайн.


Идеята е протоколът да бъде одобрен от властите и да послужи за възобновяване дейността на сектора.

Асоциации питат министри какво е организирано туристическо пътуване

Бургаската регионална туристическа камара и Националното сдружение "Случаен превоз" си изпратили запитване до Министерството на туризма, на здравеопазването и на транспорта за разяснения защо има организирани туристически пътувания след като те са забранени със заповед.


Организациите дават пример с популярните напоследък чартъри да Занзибар и с организираните трекинги в планините. Допълват, че по закон пътуване със срок за по-малко от 24 ч., каквито са еднодневните, не може да се смята за организирано и в този смисъл би трябвало да са разрешени екскурзиите за ден. Настояват те да бъдат разрешени от 1 март и посочват, че 10-часов полет със самолет не може да се сравни с няколко часа пътуване с автобус в страната.

Предизвикателствата пред ваксинирането продължават

Месец преди очакваното начало на четвъртата фаза на правителствения план за ваксиниране срещу COVID-19 изглежда, че властите разчитат за успех предимно на работещия от години алгоритъм на ваксиниране срещу други болести, а общопрактикуващите лекари се сблъскват с множество неясноти и липсата на инструкции как да действат в различните ситуации.


Тази фаза обхваща хората над 65 г., които по официални данни са над 1.8 млн. души.


Повече по темата четете тук.

Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Юлия Лазарова


Близо три пъти са се увеличили за седмица областите в тревожната червена зона със заболеваемост от COVID-19 от над 120 души на 100 хил. население - това сочи седмичният анализ на данните от Националната информационна система, публикуван от здравните власти. Заболеваемостта се измерва в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни.


Към Враца, Плевен и Кюстендил, които останаха последни с над 120 засегнати от коронавируса, в края на януари се прибавят София, Бургас, Пазарджик, Сливен и Хасково.


Какви са данните за София и кои са областите с най-много и най-малко заразени четете тук.

Кабинетът отпусна пари за изборите

Министерският съвет отпусна за финансиране на изборите, насрочени за 4 април, общо 65.2 млн. лв. Сумата е завишена с 1.2 млн. лв. спрямо предварителните разчети, за да се повиши заплащането на членовете на районните и секционните избирателни комисии.


Управляващите уверяват, че ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за хората с COVID-19, настанени в лечебни заведения. А също и че ще бъдат осигурени всички необходими средства за защита като предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка.


Повече по темата четете тук.

Заведенията канят на публична среща здравния министър

Съюзът на собствениците на заведения и Асоциацията на заведенията искат на публична среща със здрвния министър да му зададат натрупали се у тях въпроси, свързани с ограниченията ,заради които те са затворени от края на ноември. Напрежението в сектора се увеличи значително след като от 1 февруари бяха разхлабени на практика всички останали мерки, а те останаха затворени за още месец.


Вярваме, че към подобна наша публична среща ще има сериозен обществен интерес.


Съюз и асоциация на заведенията


Освен това те обвиняват Националния оперативен щаб, че съобщава невярна информация имайки предвид оповестената на последната пресконференция нар. тексаска скала, която отчита в каква ситуация какъв е рискът от зараза. Тя бе цитирана от председателя на щаба Венцислав Мутафчийски. Според двете организации той неправилно е съобщил къде се намират заведенията, според нея. Посочват, че с по-висок риск са посещенията във фитне и ходенето на концерт.


"Водени от горното, стигаме до заключението че, ако сте се ръководили по тази графика, то излиза - първо, че ни лъжете и, второ, че обслужвате скрити, лични или на трети лица интереси! Защото не виждаме логика да отваряте сектори, които са с два пункта по-рискови от нашия, а бяхме затворени едновременно", обявяват организациите.


Не определят дата на публичния разговор, но посочват, че е важно от отговорите на министъра да не останат неясноти у близо 450 хил., които са без работа, свързани пряко и косвено със затворените заведения.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Чехия иска отрицателен тест от пристигащите

Българските граждани, които пътуват за Чехия, от 5 февруари трябва да представят негативен антигенен или PCR тест за COVID-19, направен не повече от 48 часа преди пътуването, се посочва в информация, публикувана в Единния информационен портал.


Пет дни след пристигането си в страната гражданите следва да си направят отново PCR тест и да го представят на местната хигиено-епидемична служба, като до тогава те са длъжни да се самоизолират. Те са длъжни и да носят хирургична или предпазна маска стандарт FFP2 10 дни след пристигането си.


Пристигащите в Чехия е необходимо предварително да попълнят и изпратят електронен формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form). Той може да бъде открит на следния интернет адрес: https://plf.uzis.cz/.


Продължават да важат изключенията от горните правила за международния транспорт, за транзитно преминаващите през Чехия както и за трансграничните работници.


Остава да важи правилото, че пътуванията до Чехия са възможни само в неотложни случаи, като вече разрешеният престой при такива пътувания е до 12 часа.

Самоосигуряващите се в сектора на ресторантьорството да получават обезщетения заради спиране и ограничаване на дейността им, предлагат от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на туризма Марияна Николова, социалния министър Деница Сачева и икономическия Лъчезар Борисов. Техните права за получаване на компенсации трябва да бъдат същите като на работниците, назначени по трудово правоотношение, смята организацията.


От БХРА предлагат и да се удължи срокът за кандидатстване на фирмите от сектора за получаване на обезщетения за спад в оборота за месеците от октомври насам, защото не всички са успели да кандидатстват в срок. Посочва се още, че бизнесът трябва да бъде подпомогнат и за периода март-юни, за когато спрените обекти не са подпомогнати извън мярката 60/40, която и без това е била неработеща за затворените бизнеси.

Ангелов: увеличават се случаите със съмнение, че са с британския вариант на вируса

В София се увеличават случаите, за които има съмнение, че са заразени с британския вариант на коронавируса, обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Посочи, че всички техни проби се изпращат за изследване в Националния център по заразни и паразитни болести за точна оценка.


Потвърди, че нараства броят на заразените напоследък като това е най-видимо в София. Затова и директорите на софийските болници докладвали 2 пъти на денонощие за броя настанени и свободните легла. Когато преценим, че съществува някаква ясна тенденция, която да изисква мерки, вие първи ще разберете, обърна се той към медиите. Обясни, че е предложил промяна в мерките на две седмици, тъкмо защото данните за броя на заболелите на 100 хил. се измерват на такава база.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Георги Кожухаров


Повече по темата четете тук.

Борисов: Ваксинираме много усилено

"Нашите мерки са най-либералните в света относно пандемията. Опитваме се да пазим и работните места, и психическото здраве на хората. Нашите параметри в момента са такива, че ни позволиха да отворим моловете и фитнесите, а от утре и по-големите ученици да тръгнат на училище", обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение на завод на "Нестле", придружен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов.


Заради недоволството на множество затворени браншове премиерът непрекъснато търси повод да подчертава, че ограничителните мерки в страната не са толкова строги като в много страни от ЕС.

"Ваксинираме много усилено", така Борисов определи текущата ваксинация срещу COVID-19 в страната въпреки изчислението на брюкселското издание "Политико", че с темпа на ваксиниране в България 70% от цялото население над 18 години ще бъде обхванато през август 2040 г.

Обсъжда се клинична пътека или национална програма за долекуване след COVID

Министерството на здравеопазването и здравната каса ще обсъдят създаването на клинична пътека или национална програма за рехабилитация на хора, които се нуждаят от нея след преболедуване на Covid-19. Ще изберем този вариант, който ще е с по-лесен достъп за хората, обяви на брифинг здравният министър Костадин Ангелов. Обеща, че решение по въпроса ще има до няколко дни. Допълни, че в момента няма клинична пътека за рехабилитация на хора с белодробни проблеми.


В негово присъствие бе обявена програма на Александровска болница, която той оглавяваше преди да заеме поста, за преглед и долекуване при нужда на хора, които са лекувани там от коронавирус или пък е установен от техни специалисти. Прегледите ще стават с предварително записване на тел. 02/9230467 и в тях ще участват различни видове специалисти. От болницата уверяват, че всичко ще е напълно безплатно за пациентите.


Подробности четете тук.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Георги Кожухаров

Ситуацията започва да става напрегната, обяви Данчо Пенчев

София отново влезе в червената зона по брой заразени с коронавирус. Ситуацията започва да става тревожна и напрегната. Това, което ни тревожи, е плавното покачване на хоспитализациите, заяви директорът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев пред Би Ти Ви. По официални данни към 24 януари обаче заболеваемостта в Софя-град е 103 души на 100 хил. и не е в червената зона. В нея се поставят областите с над 120 заболели на 100 хил. случаи за 14 дни. За последното денонощие новите случаи в областта са 208, а във всички останали са много по-малко.


Обясни, че въпросът е дискутиран във вторник със здравния министър и директорите на големите болници. "Мерките бяха разхлабени преди да получим тази информация", допълни той макар да отбеляза, че към момента разхлабването е внимателно прецизирано.

"Очакваме развитието на заболеваемостта, което ще ни даде индикации за това, което ще направим. Абсолютно е възможно пак затягане на мерките", каза Пенчев.
Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Георги Кожухаров


Разговорът с него можете да видите тук.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Георги Кожухаров

В средата на учебния час ще се прави "почивка от маските"

Отваряне на прозорците на класните стаи през междучасието и препоръчителна "почивка от маските" в средата на часа с още едно проветряване - така ще изглеждат учебните занятия от утре, когато в клас се връщат по график учениците от 5 до 12 клас. Това важи за 170 хил. ученици и 30 хил. учители, съобщи в интервю за "Нова телевизия" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.


Купени са 9 хил. въздухопречистватели, които също да помагат за подобряването на качеството на учебната среда. По думите на министъра четирите седмици, в които присъствено учат децата от първи до четвърти клас - заедно с детските градини и възпитателите или общо около половин милион души, са показали, че малките деца не са фактор за разпространение на заразата във висока степен. Тестовете на учителите, които работят присъствено, са показали че само 2 на хиляда са положителни за коронавируса.


Февруари и март ще бъдат трудни, защото все още нямаме колективен ефект от имунизацията, каза Вълчев.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Георги Кожухаров

Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица

Продължават плавно да нарастват новите случаи на зараза, показват данните от Единния информационен портал като за последното денонощие установените са 967, което е с18% повече отпреди седмица. Те са открити при направени 11 452 теста (4681 PCR и 6771 антигенни тестове), които са с 14% повече от направените преди седмица. Процентът заразени се вдига до 8.44%.


За същия период с 10% спада броят на излекуваните за денонощието, които са 1512.


След трайния през последните два месеца спад на настанените в болница сега броят им леко се покачва като за последното денонощие той е 2901, а в интензивни отделения са 279 души.


Починали за последното денонощие са още 36 души.


Ваксинирани са още 3 283 души, с което общият им брой е 45 917.


Коронавирусът в България: Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Данните в графики можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1695 Любопитно

  Локдаун 3 до няколко седмици. Понеже нямаме грам съзнание. А това е изгодно на ГЕРБ, които си правят каквото си искат и контролират електората като марионетки.

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  И всичко това заради хорото в Тунджа дето го оранизираха ония пияници от Калофер ?

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Ще стане както през есента. Отвориха училища, детски градини и кръчми, тамам хубаво да се разгори до изборите след два месеца, активноста пада и ГЕРБ с калинките в администрацията, корпоративен вот, купени цигани и все още вярващи във Вожда недотам умни съграждани е пръв. Задника на вожда е спасен от посегателства на питомници в Централния софийски затвор, пълнят се чекмеджета, ремонтират се ремонтите, заграбват се бизнеси и черната джипка обикаля.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 4. 4 Профил на oii34567760
  oii34567760
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Интересно и забавно:
  Просто напишете в търсачката израза
  „Речник на имена и термини в „новата нормалност“ (А-Я)“
  или кликнете на адрес:
  https://www.otizvora.com/2021/01/12965/rechnik-na-imena-i-termini-v-novata-normalnost-a-ya/

 5. 5 Профил на oii34567760
  oii34567760
  Рейтинг: 226 Неутрално

  И още нещо:
  Съвсем прясна статия на Jon Rappoport озаглавена “Ако няма такъв вирус, защо хората умират?” (на английски) се намира на адрес:
  https://blog.nomorefakenews.com/2021/01/29/covid-if-there-is-no-virus-why-are-people-dying/

  Превод на български има тук:
  https://www.otizvora.com/2021/01/13009/ako-nyama-takuv-virus-zastho-horata-umirat/

  За PCR-теста там може да се прочете: „Този тест бълва фалшиво положителни резултати като противопожарен маркуч.“
  Весела история!

 6. 6 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Пендемията може да не се оправя, но пък вижте що наводнения има навсякъде. Ако изобщо има канализации (най-често няма) гейзери извират от шахтите. Смрад и мръсотия. Иначе с дупките по пътищата сме свикнали, а щастливите туземци поркат до дупка и гърмят пиратки ежедневно, щото така празнува нацията. Така е научена.
  Чудя се откъде цялата политическа компания е прочела за този модел.
  Макар че повечето не могат да четат или четат бавно.

 7. 7 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Е нали заведенията, които били най-опасните развъдници на Ковид, са затворени, що така ??!

 8. 8 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1919 Разстроено

  Миналата година (2020) са умрели 13.96% повече хора от средното за предишните 4, или 15090 повече починали. Дори в сравнение само със специално избраната 2017, ръстът е с 12.68% или 13863 повече умрели. Със сигурност можете да си изберете някоя конкретна седмица, в която да са по-малко, но това по никакъв начин не грее почти 14 000 души, които не би трябвало да са умрели. И всичко това е без "скритите" в 53тата седмица на 2020 още 2901 случая, с които числата биха били 16.64% отгоре или 17991 повече от средното починали.
  За сравнение, във Великобритания със 67 милиона население или десет пъти по-голямо, случаите в повече за 2020 са около 100 000 или в България допълнителната смъртност е около 4-5 пъти отгоре спрямо населението.

  Данните са от НСИ - https://www.nsi.bg/bg/node/18121/

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  Показателите се влошават ежедневно.
  Гарантирано от ГЕРБ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Новите случаи, са по важни защото са тествани с тест който дава 85% точни резултати. Важно е да се поддържа страх.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 11. 11 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#8] от "fpyyh":

  Така е, така е!
  Ама ние тука носим повече на много работи, в сравнение с британците.

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. - 590
  В последните дни започва и нарастване на броя на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37

 13. 13 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2679 Неутрално

  До коментар [#3] от "gripen":

  +1

  Тъкмо щях да го напиша - ще има удобен на властта локдаун за изборите. И не без помощта на "опозицията" от БСП и пРезидента Радев. Главният организатор е Д(П)С.

 14. 14 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  През първите седмици на 2021 година са починали значително повече, отколкото през първите седмици на 2020 година.
  Според НСИ 4-10.1- 432 починали повече - 448 починали от коронавирус
  11-17.1 -136 починали повече - 357 починали от коронавирус
  18-24.1 -250 починали повече - 337 починали от коронавирус
  Горните данни показват, че смъртността от обикновените болести е намаляла. Което е нормално - миналата година са починали 18 хиляди души повече от нормалното, които, ако не беше пандемията, щяха да умират през следващите години.

 15. 15 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 498 Весело

  Световната Китайска(предишно здравна) Организация признава че PCR тестовете дават фалшиви положителни проби

  https://off-guardian.org/2020/12/18/who-finally-admits-pcr-tests-create-false-positives/

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 16. 16 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Любопитно

  "Коронавирусът в България: новите случаи нарастват двуцифрено за седмица"

  И това е само началото на този процес. Боко едва тази седмица почна да отслабва анти епидемичните мерки. Представете си с колко ще се вдигнат заболелите при отварянето и на ресторанти, кафенета и т.н.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 17. 17 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Това нарастване на случаи в страната, която най-добре в света управлява пандемията по думите на месията от Банкя е според мен китайска диверсия или руска конспрация срещу процъфтяваша демократична България.

  Свободата, Санчо...
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#13] от "Deaddark":

  Точно това е целта. Да отложат изборите или да уплашат хората и да НЕ гласуват масово.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  До коментар [#8] от "fpyyh":

  Да, вече излязоха и данните с колко е намаляла продължителността на живота в резултат на пандемията. За Русия, където извънредната смъртност за 2020 година е 338 хиляди или 18%, което е сравнимо с България /18 хиляди или 17%/ намаляването на продължителността на живота е 2,9 години. Примерно такова би трябвало да бъде то и у нас - т.е. средната продължителност на живота при раждане е намаляла до 72 години. Т.е. пандемията ни е върнала с две десетилетия назад - такава е била продължителността на живота към 2000 година у нас.

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Нормално е като има повече направени тестове да има увеличение със същия процент на откритите заразени.

 21. 21 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Новите случаи, са по важни защото са тествани с тест който дава 85% точни резултати. Важно е да се поддържа страх.
  —цитат от коментар 10 на radelmarfx


  СВетовното задкулисие насажда страх и ужас в създателите на европейската цивилизация. Булгариен, ервахе.

  Свободата, Санчо...
 22. 22 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Новите случаи, са по важни защото са тествани с тест който дава 85% точни резултати. Важно е да се поддържа страх.
  —цитат от коментар 10 на radelmarfx


  СВетовното задкулисие насажда страх и ужас в създателите на европейската цивилизация. Булгариен, ервахе.

  Свободата, Санчо...
 23. 23 Профил на so
  so
  Рейтинг: 324 Любопитно

  Причината за всички беди е очевидна - парковете са отворени! Вижда се, че на вируса не му пука особено от псевдо-мерките и си следва своя естествен път (бум през ноември и март), а това е възможно само при отворени паркове и "отворена" Витоша. Откакто Той каза: "Планините вече работят" проблемите не спират и най-разпалените ковидисти пляскат из форумите числа, които показват как вечно вървим нагоре. Трябва да се опаше всичко с жълти найлони и да се сложат милиционери навсякъде. Девизът ще е "още две седмици търпение по диваните и ще преборим вируса". И действително, макар и не след две седмици ще дойде месец май и ще се види от всички, че заразените намаляват. Благодарение на мерките. А Той отново ще е на власт.

 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#20] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Нормално е като има повече направени тестове да има увеличение със същия процент на откритите заразени.

  Погледнато от тази гледна точка - какъв е смисъла да се правят повече тестове, като резултата предварително е ясен ?

  Бая пари от излишни тестове могат да се спестят.

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#23] от "so":

  > Трябва да се опаше всичко с жълти найлони и да се сложат милиционери навсякъде.

  Абсолютно съгласен !

  Миналия път Тези Мерките доказано сработиха ! Не мога да разбера защо сега не ги Върнат отново !

  А може би искат всички освен тъмно-зелените да измрат, за да си осигурят победа на изборите ?

  કટાક્ષ
 26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 806 Любопитно

  До коментар [#19] от "Patsis":

  Някой може ли да каже колко от жертвите са от "пандемията" и колко от "мерките" - спрени операции, затруднен прием в болници, масов страх да се ходи на лекар...?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 27. 27 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ан Он":


  В пандемия сме!
  Населението НЕ Е ТЕСТВАНО МАСОВО, което обяснява и факта, че при нови тествани заразата все още се открива...

 28. 28 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#21] от "Bornagain":

  Така е, първо е страх от терористи, после други нефелни вируси като свински грип, сега е страх от китайски грип. По едно време беше страх от Русия, после страх от Америка. Все потребни неща.

  Добре е да се всява страх в стадото. Иначе как ще търси вълците да го пазят.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 29. 29 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#27] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Добре де, ама защо да хабим пари за тестове, като резултата е ясен ?

  > Нормално е като има повече направени тестове да има увеличение със същия процент на откритите заразени.

  કટાક્ષ
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#20] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Процентът се увеличава ежедневно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ан Он":


  ,,Хабим” тестове за да се изолират заразените умнико!
  Защото ако не се изолират-продължават да разнасят

 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#26] от "Nil satis nisi optimum":

  > Някой може ли да каже колко от жертвите са от "пандемията" и колко от "мерките" - спрени операции, затруднен прием в болници, масов страх да се ходи на лекар...?

  Това ще стане ясно едва след 2-3 години ... ако се намерят хора които да направят истинско научно изследване и да се преборят с информационното затъмнение което неминуемо ги чака.

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  И без "съмнителни" ваксини, ще си го изкараме.

 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#31] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > ,,Хабим” тестове за да се изолират заразените умнико!

  Колежке, отдавна вече всички сме заразени.

  Идете си направете един ПЦР тест на 50 цикъла за да се уверите.

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  До коментар [#26] от "Nil satis nisi optimum":

  Всички жертви са от пандемията, защото всяка голяма епидемия има преки и косвени жертви.
  Примерно лондонската чума от 1665 година води до 70 хиляди умрели от чума и 30 хиляди починали в повече от други причини.

 36. 36 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#7:"Alex Ivanov"]Е нали заведенията, които били най-опасните развъдници на Ковид, са затворени

  Ами щот може би 1/3 всъщност си работят , и най - вече щото 1/3 от хората са скарани с всякакви мерки. При нас мерките са едни от най- леките в Европа и само индивидуалната дисциплина може да държи вируса на ниско ниво. Ама дисциплината ни е слабо звено

 37. 37 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Любопитно

  До коментар [#19] от "Patsis":

  А, с колко е скочила смъртността през 2020 г. в сравнение с 2019 г. Примерно за България и някоя от големите европейски държави. Имаш ли някакви данни по този въпрос Патсис?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#36] от "valerie pvi":

  > вече щото 1/3 от хората са скарани с всякакви мерки

  С кои Мерките са скарани ?

  - ходят на кръчма ?
  - не си мият ръцете ?
  - други ?

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#35] от "Patsis":

  Да, много е лесно така. Всички беди ги пишем на сметката на "пандемията", а политиците и чиновниците които вече една година вършат безумия целите в бяло, направо ангелчета..., да продълават в същия дух, "пшандемията" оправдава всичко.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 40. 40 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#19] от "Patsis":


  До коментар [#37] от "Иво":

  Според НСИ смъртността в България НЕ Е нараснала днес в сравнение с последните пет (5) години. Тоест,това означава че НЯМА пандемия...

 41. 41 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1020 Весело

  А може би министърът на болното здраве е прав, че народът е по-болен от останалите народи по Европата. Само дето не е казал, че хроничната болест е една и се нарича психясване...

  73! Go Go
 42. 42 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nil satis nisi optimum":

  Колегата Патсис е прав - 'жертвите на мерките срещу пандемията' също се явяват 'жертви на пандемията'.

  Просто не се е изразил много ясно.

  કટાક્ષ
 43. 43 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Левундерите се радват, сега ще могат да си плюят предизборно. Сигурно се молят и за повече жертви, просто това е им е начин на мислене. Те така възприемат света.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#41] от "Go Go":

  > А може би министърът на болното здраве е прав,

  МинЗдрав каза че Проблемът бил че много неща не били наред със здравната система от поне 10 години. Обаче не било сега момента да започваме да ги оправяме.

  કટાક્ષ
 45. 45 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Отговорниците на Тиквения Бостан тъкмо се похвалиха (пак) колко добре се били справили ха-ха. Реалностите : В момента към днешна дата България е на 12то място по смъртност от COVID-19 на 1 милион души население и на 59 място по брой открити случаи с COVID-19 на 1 милион души население. Схващате ли колко много случаи не са установени РЕАЛНО. И потенциално колко случаи на починали са възможно и вероятно от COVID-19 с полиорганна недостъчност , а не от инсулт, инфаркт и още 2-3 най-често посочвани в попълваните съобщения за смърт. Подводната част на айсберга на която е разположен тиквения бостан тепърва ще дава изненадващи за управляващите тиквеници факти и последващи събития....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 46. 46 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5710 Любопитно

  До коментар [#8] от "fpyyh":

  Кажете го на Бенатова, която провокира Мутафчийски да изпусне репликата "ще се мре, яко ще се мре".
  Кажете го на тези, които горяха маски.
  И на Мангъров, който каза, че ще си скъса дипломата, ако вирусът не изчезне до юли 2020.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мизийски":

  Умират десетки хиляди хора, а вие мислите само за политика ?!??!??

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ан Он":

  А според мен е точно обратното. Жертвите на "пандемията" също са жертви на мерките и тежат на съвесста на политици и щабове, ако имат такава разбира се.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 49. 49 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5710 Весело

  До коментар [#45] от "Dr_Doolittle":

  Точно го написахте. Бостан с тикви. В момента една е отгоре, но много други зреят!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#48] от "Nil satis nisi optimum":

  > А според мен е точно обратното.

  Абе направо си е едно и също. Няма място за спор.

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#34] от "Ан Он":


  Колега няма за кво да гарча пари за рест- аз го изкарах вече!
  Проблемът е в тези, които когато са положителни миткат наляво и надясно та заразяват тези, които все още не са заразени.
  Дано да е станало ясно вече

 52. 52 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#50] от "Ан Он":

  Спорът е кое е причината и кое следствие. А това не е без значение.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 53. 53 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Миналата година (2020) са умрели 13.96% повече хора от средното за предишните 4, или 15090 повече починали. Дори в сравнение само със специално избраната 2017, ръстът е с 12.68% или 13863 повече умрели. Със сигурност можете да си изберете някоя конкретна седмица, в която да са по-малко, но това по никакъв начин не грее почти 14 000 души, които не би трябвало да са умрели. И всичко това е без "скритите" в 53тата седмица на 2020 още 2901 случая, с които числата биха били 16.64% отгоре или 17991 повече от средното починали.За сравнение, във Великобритания със 67 милиона население или десет пъти по-голямо, случаите в повече за 2020 са около 100 000 или в България допълнителната смъртност е около 4-5 пъти отгоре спрямо населението.Данните са от НСИ - https://www.nsi.bg/bg/node/18121/
  —цитат от коментар 8 на fpyyh  Това угоднически не се коментира, поне по националната телевизия, за която плащаме всички, не само гербаджиите.
  Оставка Кошлуков !!!

  Любовта ще спаси света!!!
 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  За да нарастват случаите или се извършват повече тестове(обхващат се заразени, които до този момент не са се тествали) или не се спазват мерките от което вирусът се разпространява

 55. 55 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Неутрално

  До коментар [#37] от "Иво":

  Вижте в Дневник, статията на Антони Рангачев

 56. 56 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Вече свикнахме, само се молим, да не се заразим нито ние, нито някой от семейството, аз лично желая здраве на всички, пазете се!

 57. 57 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ан Он":

  Интересно! В Калофер играят хоро, а пък в София се разболяват най - много! Има нещо гнило в... София. 😉

 58. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#56] от "Тsonkooo":

  🙂 една година изкарахме... сега да видим британския щам на какво е способен...

 59. 59 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 784 Любопитно

  Е как така стана, че след повече от 2 месеца мерки, хвалени, че "имат резултат" и изведнъж бройката хвърчи. Да не би вирусът да си циркулира по пътища, дето мерките не ги ловят?

  Да припомним, че няма как за 2 дни да се забележи покачване на случаи заради моловете. Вирусът има 5 дни инкубационен период, а дори и 14-28. Досега винаги "вълната" се чакаше на принципа "след 2 седмици ще стане страшно", сега това страшно много почна да изпреварва биологията - 2 дни и хоп! статистическа вълничка.

  В същото време над 30% от починалите са на преклонна възраст. Някой хоспитализира хора на по 92 - чудо невиждано в здравната ни система, дето за нормалните хора да се намери легло за толкова възрастен, им се смеят и гаргите до болницата. Но виж ако пътеката е добре платена, ако човекът ще лежи 3 дни и ще си замине - идеална работа.

  ОК, да кажем "може да поживеят още" - една година сме в мерки. Не поживя ли който имаше да поживява? Колко още ще доизживяваме старци на 92 - възраст, която сегашните активни поколения едва ли ще достигнем, със сегашното стресово скъсяване на живота. ОК, ще поживеят - а ние кога ще живеем? И не говоря за мазна чалга и заведения, а за това да си планираш живота повече от ден напред и да се движат нещата. Има нови деца да се раждат и гледат, да си гледаш психиката и да се спре с тая лудост.

 60. 60 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Хубаво е да се отбележи, че случаите нарастват преди да са пуснати големите ученици в клас. Понеже след седмица пак ще ги обвинят, че те са виновни за нарасналите случаи. В момента учениците са вкъщи, а случаите нарастват. И понеже случаите нарастват, пуснахме моловете, фитнесите, а от утре и част от учениците. Това ако не е умно управление, здраве му кажи. И после пак ще си измият ръцете с децата.

 61. 61 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  До коментар [#8] от "fpyyh":

  Но никой не казва, колко са починали заради отказ от лечение, или невъзможност да стигнат до здравно заведение. Както и поради закъснение на екипите на БНМП (липса на хора, техника, предпазни екипи, фалшиви повиквания).

 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#51] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > аз го изкарах вече!
  > ....
  > Проблемът е в тези, които когато са положителни миткат наляво
  > и надясно та заразяват тези, които все още не са заразени.

  Тоест вие нямате никакви лични притеснения, но искате да се погрижите за целокупното население, където някакви зароносители щъкат насам натам и заразяват КОВИД-девствените които ще изкарат заразата по същия начин като вас ?

  Алтруистична цел, но ми се струва че ако искате да помогнете е по-добре да се запишете като доброволец някъде - писането в този форум няма да помогне на никоя от потенциалните 'жертви'. (*)

  (*) форумите са пълни с писатели, не с читатели

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#52] от "Nil satis nisi optimum":

  > Спорът е кое е причината и кое следствие. А това не е без значение.

  Спор няма.

  Може да има семантика. Или просто може да го наречем корелация.

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ан Он":

  Аааа не мога да ви оставя да скучаете сам във форума.
  Тръгвайте с мен

 65. 65 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#54] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > или не се спазват мерките от което вирусът се разпространява

  Примерно Бившия МинЗдрав кои Мерките според вас не е спазвал ?

  કટાક્ષ
 66. 66 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#61] от "Vlado Nikolov":

  В САЩ има над 100 хил. починали в повече без открит вирус. Има видимо покачване на самоубийствата и увеличена смъртност в графата 15-45, които не са застрашени от вируса. над 90% от починалите в САЩ са над 65г. със затлъстяване и съпътстващи заболявания. Под 10 хил. са починалите под 45г. възраст, а от тях много малко са истински здравите. Това - в мега страшната пандемия.

  В БГ 50% от увеличената смъртност не е свързана с вируса. ОК, може да кажем, че има по селата старци, починали от пневмония и семействата им не са паникьосани хипстъри и жълтопаветници, та в последните им дни да ги завлачват по тестове и болници. Но има и доста, починали от липса на помощ. Защо? Ми защото както никога досега хора на 92 заемат болнични легла.

 67. 67 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#65] от "Ан Он":


  Да си седи у дома по време на пандемия

 68. 68 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#13] от "Deaddark":Точно това е целта. Да отложат изборите или да уплашат хората и да НЕ гласуват масово.
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  И като гласувахме "масово", защо Партията не спечели поне едни избори от 2009 г. до днес?

 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#64] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Аз идвам от дежурство.

  След малко лягам да дремна.

  Лек ден и много персонални победи пожелавам.

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ан Он":

  Едва ли ще има такова изследване. Ще се появят много неприятно факти. А това ще пречи за насаждане на следващата психоза.

 71. 71 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#69] от "Ан Он":


  А аз преди малко съм се събудила и ви благодаря за пожеланията!
  Лека нощ!

 72. 72 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#67] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  >Да си седи у дома по време на пандемия

  Ако всички си седят у дома, нема да има ни хляб, ни сирене, ни домати, ни нищо.

  Конкретно за тоя министър (*) не знам дали е допринесъл с нещо позитивно за популацията, аз бих предложил да седи на едно по-охранявано място.

  (*) Кирил Миланов Ананиев[1] е български финансист. Заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов и служебното правителство на Георги Близнашки.

  કટાક્ષ
 73. 73 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  До коментар [#36] от "valerie pvi":

  В Израел да едни от най - тежките. И пак има хиляди заразени /болни на ден. При около 40% ваксинирани. Защо така?

 74. 74 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 797 Любопитно

  Много интересна логика на калинкокрацията:

  1. По думите на министъра четирите седмици, в които присъствено учат децата от първи до четвърти клас - заедно с детските градини и възпитателите или общо около половин милион души, са показали, че малките деца не са фактор за разпространение на заразата във висока степен.

  2. Новите случаи нарастват двуцифрено за седмица

  При положение, че през това време нищо друго не се е променило :D

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 75. 75 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  МВФ предлагат на Беларус 94 млн$ за пълно затваряне на страната заради коронавируса. След като им отказват, МВФ си мисля, че са предложили малко и вдигат мизата на 940 млн.$, това ако не е подкуп в особено големи размери здраве му кажи. Беларус пак отказват и Лукашенко има наглоста да разгласи тази информация в края на Юни месец - последва демократичен майдан Август месец (явно има технологично време за организирането му).
  Доста интересно видео:

  https://www.youtube.com/watch?v=LiDCfrOxya8

 76. 76 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  До коментар [#10] от "radelmarfx":

  Какво удоволствие е да разпространяваш фейк?

 77. 77 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  До коментар [#66] от "lil_alex":

  Мярнах и една статия за починали от ковид с огнестрелни рани (съпътстващи заболявания според вица). Потърсих я след няколко часа и нищо. Грешка, няма такава.

 78. 78 Профил на lrj56715531
  lrj56715531
  Рейтинг: 148 Весело

  До коментар [#60] от "Smile":

  Редно да пуснат по малко и всички останали: молове, фитнеси, танци, големи ученици -
  трябва да е справедливо....
  После пак затваряне - то е ясно.

 79. 79 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#26] от "Nil satis nisi optimum":Всички жертви са от пандемията
  —цитат от коментар 35 на Patsis


  Не мисля, че можете да дефинирате от какво точно е тази пандемия.
  От вирус? Аз твърдя, че около нас е имало, има и ще има милиарди вируси, но това не означава, че трябва да затваряме света.
  Може би намеквате, че в момента върлува някакъв свръх опасен вирус, който е нещо като чума?
  Може ли да бъдете така любезен да дефинирате какъв точно вирус причинява тази епидемия и да посочите едно единствено научно изследване, което показва пълна изолация и пречистване на частиците на точно този вирус ?
  И още една молба - коментирайте факта, че (дори според създателя му) PCR теста не е надежден за диагностика на вирусни инфекции.
  Предварително благодаря.

 80. 80 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ан Он":


  А ако щъкаме всички-няма да ни има нас!

 81. 81 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#80] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Има ли още паникьори, които си мислят, че вирусът ще убие всички? Ами не, убива много специфична част от хората.

  Сега е моментът ако имаш признаци за метаболитен синдром и инсулинова резистентност - да направиш нещо по въпроса.

 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#79] от "trafopost":

  Колега, ако всички ни затворят в биологично изолирани единични килии и спрат да ни носят храна - всички ще сме 'жертви на пандемията'.

  Въпрос на семантика.

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Значи стоя и си мисля следното нещо: Ако цяла България бяхме си останали само за 20 дни всички заедно в къщи- по пътя на логиката сега всички щяхме да сме здрави, нали?
  Или бъркам?

 84. 84 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 224 Неутрално

  За мен най-интересен е въпросът кого са тествали. През първата половина на януари имаше по 12-15000 теста, които се правеха от здрави хора, които трябва да се приберат в държавите, в които живеят след празниците и им се искаше тест да ги допуснат.
  В момента никой човек с мозък в главата няма да иде да си направи тест ако се чувства болен, тъй като е ясно от какво е болен и ще му затворят цялата рода. Ако чак толкова иска да си потвърди диагнозата, ще си купи антигенен тест от аптеката и ще си го направи сам.
  Казаха, че сред учителите процентът на вирусоносителите е пренебрежим, а там имаше масово тестване.
  Е кои са тия 12 000 човека, които вчера са си направили тестове.
  Единствените възможни са влизащи в България, което вече е стряскащо - от 5000 ПЦР теста да изкарат 1000 заразени. Антигенните не ги броя, щото там идея си нямам кой си ги е правил.

 85. 85 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Цяла година мина- нито успяха да наложат ефикасни мерки, нито успяха да организират адекватно лечение на болните...
  Е?

 86. 86 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Любопитно

  До коментар [#55] от "Patsis":

  Мерси много, потърсих я в търсачката на Дневник и я прочетох, ето я и нея:

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/01/15/4163681_purvata_vulna_na_covid-19_u_nas_-_ocenka_i_uroci/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 87. 87 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  Умишлено безумие е връщане на 8-12 клас в училище. 35 минутни часове с 10 минутно прекъсване и проветряване при минусови температури

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 88 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#75] от "otrqdnik":

  Интересна информация, между другото Белорусия по брой заразени е пред нас, но смъртността е в пъти по-ниска от нашата, със Сърбия почти същото, много заразени, но смъртността е три пъти по-ниска, очевидно там лекарите се справят по-добре.

 89. 89 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Зависимостта е очевАдна. Пуснаха малките ученици и детските градини, и месец по-късно резултата е налице. След още месец болниците ще са претоварени, пак ще се мре по линейките и ще се затваряме. Ршението е ясно, но непопулярно. А и идват избори. Висока активност работи срещу управлявашите.

 90. 90 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#88] от "Тsonkooo":

  > между другото Белорусия по брой заразени е пред нас, но смъртността е в пъти по-ниска от нашата

  И ако зарежем безмислените числа които стоя под 'брой заразени' (дори и световната здравна организация наскоро си призна че ПЦР PCR тестовете дават прекалено много false positives)

  Какъв е извода ?

  કટાક્ષ
 91. 91 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  Подложени сме на масова медийна психоза.Сякаш сме във война. Всеки ден сводки за броя на загиналите и ранените в бойните действия.

 92. 92 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Не мога да си обясня как така в Холандия, с близо 17 млн. души население и доста повече регистрирани заразени, максимумът на приети в болница бе 3000 души. При нас е толкова в най-ниската точка на вълната и беше двойно в пика. Няма ли нещо сбъркано в нашата система?

 93. 93 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  До коментар [#88] от "Тsonkooo":

  Интересният въпрос е защо МВФ толкова държи да финансира затварянето на икономиката?
  Според мен има няколко причини:
  1. Задлъжняване на нациите без дългът да е опасен за запада (тоест не се използва за развитие на нови технологии и съответно конкуренция на западните икономики).
  2. Поставените условия създават навика на послушание в локалните елити. Освен това предпоставката за вземането на подкуп разваля моралните основи на човека и ако това са елитите на нацията, нищо добро не чака целия регион.

  Това води до извода, че МВФ притежава огромни капитали, които никой не иска да използва заради заробващите условия. Това се доказва от шокиращото предложение на Кристалина да харчим в условие на неизвестност за бъдещето на бизнеса и икономиката (което няма икономист в света който да го препоръчва). Подтекста на това трябва да е - харчете, ние ще ви подкрепим и ще ви направим вечните длъжници!

 94. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  о, я виж ти - с 9000 пречиствателя били подобрили, видиш ли - качеството на учебната среда... много интересно ще е да научим какво са купили, с какъв капацитет са пречиствателите им, къде са монтирани, по колко във всяко училище и кой ще ги поддържа... а още по-интересно е, след като г-н министъра разкудкудяка кокошките с поредната дивотия, кой ще купи и поддържа овлажнителите в останалите училища... щото това са на практика овлажнители за домашна употреба, нали така... или?

 95. 95 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#94] от "extraCACA":

  Нали? 9000 за 2000 училища! Не класни стаи, а училища!!! По колко пречистватели се падат на училище - въпросът е към мин. Вълчев.

 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#92] от "Хелиана":

  > Не мога да си обясня как така в Холандия ... максимумът на приети в болница бе 3000 души.
  > Няма ли нещо сбъркано в нашата система?

  Ако при една страшна зараза дето се предава по въздушно-капков път събереш един болен и десет здрави в една болнична стая и ги държиш заедно в закрито помещение пет дни - какво ще се случи ?

  А ако събереш един 'много КОВИД болен' и десет 'средно КОВИД болни' в тази болнична стая, дали това ще помогне за подобряването на здравословното им състояние ?

  Може би някъде другаде по света има и хора които мислят ?

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#8] от "fpyyh":

  И от тях само 9000 починали С корона, а жертвите на пътя значително занижени - та чия немърливост да осъдим сега?

 98. 98 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#36] от "valerie pvi":


  Забрави за Шведите 😂 Абе, защо всички забравяте за Шведите? 🤨

 99. 99 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Подгответе си болниците, Ангелов, създайте организация този път! Не се опитвайте пак да правите безсмислени ограничения за здрави и преболедували хора. С тях нищо не постигате. Епидемията следва естествения си ход - нагоре-надолу, нагоре-надолу. Вашата основна роля е да създавате организация за да посрещате движението нагоре, а не да се чудите как да тормозите хората и да им вменявате вина. Хората са търпеливи, но има една много стара приказка - "Страхувай се от гнева на търпеливия"

 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3148 Неутрално

  До коментар [#98] от "nassaux":

  > Забрави за Шведите

  И за шведките не трябва да забравяме !

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK