Министерството на икономиката ще финансира улица към офис кулата на Николай Вълканов

Министерството на икономиката ще финансира улица към офис кулата на Николай Вълканов

© Юлия ЛазароваНова улица ще бъде изградена за строящата се 106-метрова кула "NV Tower" на бул. "Г.М. Димитров". Тя ще е пряка на булеварда и дължината й ще е 80 м - до ул. "Иван Багрянов". В обявената обществена поръчка, чийто възложител е Столичната община, е записано, че улицата ще е с ширина 9 м, с две ленти за движение с асфалтобетонна настилка и с тротоари. Единият, който ще от страната на кулата, ще е послан с гранит, предвидени са и тактилни плочи. Заложено е LED-осветление от стълбове с височина 6 м. Прогнозната цена за изпълнението е 200 хил.лева. Оферти се приемат до 8 февруари.


Бъдещата улица реално ще обслужва основно "NV Tower", която носи инициалите на Николай Вълканов. Той е бивш вицепрезидент на "Мултигруп" и управлява "Минстрой пропъртис" ЕООД, което е инвеститор на строежа.


На 22 декември 2020 г. Министерският съвет одобри меморандум за разбирателство с тази компания. Проектът е сертифициран с най-високия клас А за инвеститор с над 100 млн. лева и със 150 работни места, затова по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) той може да получи финансова подкрепа от държавата за инфраструктурата около него.
В район "Студентски" не знаят


На въпрос на "Дневник" дали новата улица е очакваната държавна помощ, от "Минстрой пропъртис" лаконично отговориха, че не могат да кажат нищо. Дружеството обаче е направило искане тя да бъде изградена със средства от държавния бюджет, обясниха за "Дневник" от общината.


В район "Студентски", на чиято територия е обектът, не бяха уведомени за новата улица. "Не сме заявявали пред общината нуждата от такава улица. Тя не е включена в капиталовата програма и по-скоро ще обслужва новата сграда", предположи кметът на района Петко Горанов ("Демократична България").


Общината: Новата улица ще подобри придвижването в района


От Столичната община като възложител на поръчката се аргументираха пред "Дневник" за изграждането на улицата с мотива, че с нея "значително ще се подобри възможността за придвижване в района, в който се намират университети и други учреждения и ще се облекчи трафика".


Средствата за изграждането щели да бъдат осигурени от Министерството на икономиката по реда на чл. 22б от ЗНИ, който урежда финансови мерки за изграждане на техническата инфраструктура - публична общинска собственост. Парите ще се дадат на Столичната община за изпълнението.


Строежът на NV Tower трябва да приключи през март според арх. Ангел Захариев, автор на проекта. Кулата ще е с 19 етажа, с разгърната застроена площ от 46 551 кв.м. Най-високите етажи ще са за жилища и се планира да са целите в зеленина. Средните етажи ще са офиси, а на партера и мецанина ще има спортни и "уелнес" обекти, включително 25-метров плувен басейн.

От тази страна на обекта общината ще прокара нова улица, която ще обслужи NV Tower.

© Юлия Лазарова

От тази страна на обекта общината ще прокара нова улица, която ще обслужи NV Tower.


За да се отделят функционално различните части на сградата, се налага да има три отделни входа - източен, западен и северен и по проект те са предвидени. За подходите към тях е добре да има повече пространство с оглед мащаба на сградата, коментираха общински служители.


Дали държавната помощ ще е само с новата улица


В съседство на NV Tower, в посока ул. "Николай Габровски", има два празни общински имота с обща площ около 4 дка. Те се стопанисват от Минно-геоложкия университет, а инвеститорът Николай Вълканов е председател на настоятелството му. Областната управа на София вече е претендирала, че тези имоти са държавна собственост, но засега без успех.


В Закона за насърчаване на инвестициите за подпомагане на проекти от клас А като NV Tower се дава възможност за преференции при придобиване на недвижими имоти - частна общинска или държавна собственост. В меморандума за разбирателство с "Минстрой пропъртис", одобрен от Министерския съвет, се посочва, че се създава междуведомствена работна група за институционална подкрепа при изпълнението на този "приоритетен проект". След гласуването на меморандума от правителството в края на миналата година арх. Захариев изрази изненада пред "Дневник" защо се прави сега, след като искането е било от 2017 г. и сградата е почти готова.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Учудва ли се някой вече ??!

 2. 2 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Мултигруп"-Мутроландия-Бойколандия-Абсурдистан...

 3. 3 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Всичко е точно, мафията си работи, овцете си блеят

 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Старите библиотекаро-сарайски кримки са се натряскали до козирка в някоя боянска вила и в приповдигнато настроение са решили да се позабавляват, като се изгаврят с раята. По този начин напомнят периодично на простолюдието къде му е мястото.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Нищо чудно да се окаже накрая, че именно заради тази 80 м. "улица" - бившата гаражна рампа, на която застреляха Илийката, парцелът да дължи статута си на "ъглов, с неограничена височина на застрояване".

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 6. 6 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Олигарсите биват добри и лоши, като е възможно преминаването от една категория в друга.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 7. 7 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  "Общината: Новата улица ще подобри придвижването в района"

  Уникално дебелоочие от. Нагло, арогантно, безпрадонно обяснение от гербаджийски калинки. Това е една глуха уличка между новата и старата сграда на Минстрой, която се свързва с една друга глуха улица с подобебен никакъв трафик. Официално беше глуха за 5 метра и беше така поне за 25 години, понеже старата мафия не искаше "да се подобри придвижването в района" под прозорците им. Сега от новата сграда мога да гледат от високо, и няма да има проблем с плебеите в ниското. А е някак си непредставително да вдигнеш такава сграда на глуха улица. Само едно не проумявам, защо държавата (ние) трябва да плащаме ?

 8. 8 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 816 Неутрално

  нормално е за една превзета от мафията държава.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Архитекта има ли нещо общо с една министърка и с една подпорна НЕстена?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  тука пак совпруга на другарката Захариева, м... гражданите, как го чувствате?

 11. 11 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 921 Весело

  важното е баце да ни 'пази' от комунистите...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 12. 12 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Аз пък се чудя, колко прочетоха статията, преди да коментират?

  "На 22 декември 2020г. Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство с тази компания. Проектът е сертифициран с най-високия клас А за инвеститор с над 100 млн.лева и със 150 работни места, затова по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) той може да получи финансова подкрепа от държавата за инфраструктурата около него."

  Явно законът го допуска, защо никой не е протестирал срещу него, когато са го приели? Пък сега пищите, като ощипани?

 13. 13 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Вчера ми се наложи да мина по ул. Фортов път, Люлин и Смърдана. Дупка до дупка, а до тях още дупки. И къщи, хора, които плащат данъци... за тях път няма.

 14. 14 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#12] от "chepokalipsis":

  Защото сме на практика в предизборна кампания.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  Дали на тази улица ще има частна бариера?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Офис-кулата. Защо не е жив Рони Джеймс Дио да напише още един Stargazer.

 18. 18 Профил на Муха Стръвница
  Муха Стръвница
  Рейтинг: 300 Весело

  Бай Иване, така добре ли е?

  :o)
 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Явно законът го допуска, защо никой не е протестирал срещу него, когато са го приели? Пък сега пищите, като ощипани?
  —цитат от коментар 12 на chepokalipsis


  еми, след като законът казва да строите улици и гранитни тротоари на другаръ Вълканов, ше строите, кво да праите... работа, работа и пак работа, да не сте некви тулупи я

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#13] от "Kotarak":

  Половината в СО са кадри на Мулти, които са дело на ДС генерали.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#13] от "Kotarak":

  Вервай ми тяхната няма да е с дупки!
  Гарантирано от ГЕРБ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":Дали на тази улица ще има частна бариера?
  —цитат от коментар 16 на КМЕТ В СЯНКА


  Напълно е възможно на улицата да има бариера, затова пък половината Дианабад да стане безплатен паркинг на работещите в небостъргача. Като знам как брокерите рекламират сградите в Бизнес-парка "Два шута на тия лайнари отсреща и си паркираш пред блока"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 23. 23 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1768 Весело

  Редно е новата улица да се казва "Илия Павлов" и да има скромна склуптура пред "офис кулата"....

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#23] от "mitko11":

  По-скоро Второ главно. И Илия беше подставено лице.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До нашия офис улицата сами си я платихме. И водопровода по нея, и мръсния канал. Само ЧЕЗ си плати нещата.

 26. 26 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 202 Неутрално

  До коментар [#25] от "taratanki":

  Направихте ли 100 мил. инвестиции и имахте ли клас А?

 27. 27 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Доколкото си спомням, баща му Георги Найденов/както го описват - партизанин, офицер, държавник, едър предприемач, индустриалец и банкер/ беше първи зам.-началник на Първо главно управление на ДС и получи партийно поръчение да направи "Тексим"...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 28. 28 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1775 Любопитно

  А за какво ни е още една офис кула, предвид че в момента половината от съществуващите си стоят празни? Нито сме някакъв център на глобалния бизнес, нито има изгледи да станем.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#27] от "mitko11":

  Не е бащаму. Той е един кръчмар от доверения кръг на службите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#13] от "Kotarak":

  Защото това е раята, не е "Инвеститор клас А" като селяндурът Кольо. Раята трябва да плаща данъците, за да има за удобства за "етническия мир".

  Антиваксър=деб*л!
 31. 31 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Средец Сердика София: Многовековен град Градина.

  С уникално Евро и въобще Гео разположение.

  Градина заобиколена от чист въздух и планини зелени:
  Витоша 1, Витоша 2, Витоша 3...

  Расте, но не старее.
  Абе расте прекалено бе.

  В "офис" селяни живеят, за "престиж", да гражданеят.
  В центъра се концентриат.
  "Елате ни вижте"... но в Дубай, Барцелона, Хавай...

  В София: празни небостъргачи.
  Задръстващи града градина.
  Препятстващи простор и перспектива.
  Дискриминиращо "само за витошианци".
  Препятстващи Сълнцето.
  Препяттващи свеж въздух от топломорски морета...
  Препятстващи свеж въздух от Изток, Запад и Север.
  Централно.

  Небостъргачите: долу!
  Капитална грешка не е основание за увековечаване
  (и задълбочаване/начисляване на още) загуби.

  Европа има опит.
  И Америка.
  Целиат свят.

  Как не се губи (повече) от грешки строителни, управителни,
  инвеститорни, екологични и т.н. против граждани живущи
  в градове градини.

  Тези не следваше ли да се покаят и дадат оставки
  още в 2010... 2020 г?

  "Министерството на икономиката ще финансира улица към
  офис кулата на Николай Вълканов"

 32. 32 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Не си правете такива шеги. Да не скочат сега да замразяват обекта. Два-три недостроени небостъргача вече стърчат грозно и нелепо.

 33. 33 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 376 Неутрално

  До коментар [#12] от "chepokalipsis":

  А пък аз се чудя дали си живял в България през последните 30 години. Протести има почти непрекъснато. Промяна не.
  Иначе закона си е закон. Съвсем друг е въпроса - морално ли е общината да подпомага частен проект на мафиот?

 34. 34 Профил на filinev
  filinev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За Мултигруп може, а за хората от тази нещастна община не може.
  Няма нито една асфалтирана улица, направете поне Кюри,която е основна.
  За другите улици сме изгубили надежда.

 35. 35 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 921 Весело

  До коментар [#34] от "filinev":

  данчето фандупкова каза че влиза в кварталите...преди 11г започна да 'влиза' и още не знам къде влиза ,кога 'излиза'....дами и господа коментиращи,с полуграмотни мутри и тяхното обкръжение тази държавица НИКОГА няма да мръдне и милиметър в правилната посока....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Малко наивно ;)

  Не ни пука за бизнеса на глобализъма.

  Небостъргачите са вишки за надзираване на протестиращи опълченци,
  въстания и т.д. подобна рая инак "мислеща".

  И на там долу (все още величествен) монумент МОЧА.
  Против евентуален опит за оскверняване на количеството
  величество монумент

  До коментар [#28] от "Хриси":

  А за какво ни е още една офис кула,
  предвид че в момента половината от съществуващите си стоят празни?

  Нито сме някакъв център на глобалния бизнес,
  нито има изгледи да станем.

 37. 37 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Що не вземат направо да му достроят кулаеа за наша сметка ???

 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  До коментар [#10] от "extraCACA":

  Н. Вълканов е пръв приятел и бивш съдружник на М.Константинов , а може да не е бивш...

 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  Нищо чудно да се окаже накрая, че именно заради тази 80 м. "улица" - бившата гаражна рампа, на която застреляха Илийката, парцелът да дължи статута си на "ъглов, с неограничена височина на застрояване".
  —цитат от коментар 5 на cinik

  Пак се опитваш да подвеждаш аудиторията. Сградата е почти готова. Няма как да се надстроява.

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Разбираш ги ти отделите на ДС, другарю.

 41. 41 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 744 Неутрално

  НВ Тауър... Няма такава еснафщина... Човекът се е взел за един мини-Тръмп :D

 42. 42 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#37] от "valtoro":

  Не давайте такива идеи, че като закъса с клиентите тази кула, току виж ще врътнат една "покупка" като на дупката на Гергов.

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#40] от "Alarmstufe: Rot":

  Ами то е публична тайна другарю. Ама трябва четене и акъл.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на filinev
  filinev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Грозното в София бързо се мултиплицира. След блоковете и мутробарока идрва ред на
  небостъргачи, всички до един сини, явно това е най-евтино. София посиня.

 45. 45 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1868 Гневно

  Изродска държава!!! Що за инвестиция е строежа на тази кочина задоволяваща грандоманския нагон на един алчен, неграмотен пълен некадърник с робска психика и късмет? Държавата поощрява унищожаването на най-красивата и свободна някога част на София. Както разбирам ще унищоат и кампуса на МГУ. И всичко това с нашите пари. Едва ли някой има съмнение, че ще платим единствено пътя до тази клоака.
  А лъжкинята от "Московска" 33 и другите държанки и слуги на Борисов така и не разбраха, че на това място (и не само на него) движението ще се облекчи само и единствено с истински градски транспорт (не с недоразумението, което действа сега в София и има единствена цел всички в София да се придвижват само и единствено с личните си автомобили).

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 46. 46 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Аз пък се чудя, колко прочетоха статията, преди да коментират?"На 22 декември 2020г. Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство с тази компания. Проектът е сертифициран с най-високия клас А за инвеститор с над 100 млн.лева и със 150 работни места, затова по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) той може да получи финансова подкрепа от държавата за инфраструктурата около него."Явно законът го допуска, защо никой не е протестирал срещу него, когато са го приели? Пък сега пищите, като ощипани?
  —цитат от коментар 12 на chepokalipsis


  Ти наясно ли си какви закони приемат постоянно онези в НС?!И като се пишат законите, става ясно след време защо е измислен и приет подобен закон - за да обслужва интересите на една малка група приближени на властта хора.
  Проблемът е там, че у нас подобни закони се превърнаха в нещо нормално, особено от такива, като теб - рая на борисовата шуробаджанащина.

 47. 47 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Би трябвало най– напред да има улици и след това строеж. Не виждам нищо лошо да се направи улица до една такава сграда.

 48. 48 Профил на tlr33621309
  tlr33621309
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Бати и кулата с външен кенеф ? Оня анимационния герой ше изтреля 59 ракети , от некой самолетоносач в Средиземно Море , направо в него

  Всичко, което може да се яде е обект на властта
 49. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  [quote#39:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  А дали улицата не се е появила малко преди разрешението за 30-те етажа?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  До коментар [#43] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И опит, тавариш, и опит. Както в твоя случай.

 51. 51 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#2] от "save_knforest":
  Гарантирано от ГЕРБ-БКП-то!

 52. 52 Профил на Vladimir Blagoev
  Vladimir Blagoev
  Рейтинг: 8 Весело

  Това ли е точно Инвестиция клас А и да попадне по облекчения по закона!?
  Смях...
  Малоумщината в България е начин на живот!

 53. 53 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#23] от "mitko11":По-скоро Второ главно. И Илия беше подставено лице.
  —цитат от коментар 24 на КМЕТ В СЯНКА

  Кмете, не отклонявай огъня по изтърканото ДС. Тези лафове са за тълпата.
  Отдавна всички играчи, независимо от боята са масони, чак до Москва+Вашингтон.
  На тебе не ти влиза в клавиатурата тази дума, а? Май и ти си тяхна собственост.

 54. 54 Профил на Николай Рангелов
  Николай Рангелов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Информацията е поднесена, сякаш тази поръчка е скандала на века.
  Напомням на забравилите, че изграждането на околната инфраструктура е задължение на Общината. Реално, то пак се финансира от Инвеститора, плащайки сериозни такси при издаването на Разрешението за строеж.

 55. 55 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Информацията е поднесена, сякаш тази поръчка е скандала на века.Напомням на забравилите, че изграждането на околната инфраструктура е задължение на Общината. Реално, то пак се финансира от Инвеститора, плащайки сериозни такси при издаването на Разрешението за строеж.
  —цитат от коментар 54 на Николай Рангелов


  нещо не си наясно.
  проблемът е, че общината
  дава пари за една определена улица,
  а за стотици улици, които тя трябва
  да отчужди и да изгради НЕ ДАВА пари с аргумента,
  ми няма пари в бюджета за това.
  е тука гербаджиите да се наведат и засрамено
  в ъгъла да седят на един крак, докато не ум уври
  тъпата глава, че тея са си мафиоти и си ги клатят,
  вземат им техните пари за да си строят каквото си искат,
  без да плащат. комунистическия начин за правене на бизнес.
  кажете бе герб паляците. нещо
  да кажете що гласувахте за фандъка, пашата, бойко
  и сие мафиоти.

 56. 56 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До [#12] от "chepokalipsis":
  И защо някой да протестира, след което отово ще изберете ГЕРБ-Росенец и те ще гласуват същия закон.

 57. 57 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Правилно.

  Той пък, както си му е ред, ще финансира хидрофилософа.

 58. 58 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Редно е новата улица да се казва "Илия Павлов" и да има скромна склуптура пред "офис кулата"....

  До [#23] от "mitko11":

  Да, а Фандъкова може да даде предложение за паметника, а Борисов да го открие на 7 март и почете 18 години от смърта му. Все пак той беше главен секретар по времето на това убийство и на още 150 неразкрити.

 59. 59 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Като си имаш "държава", "бизнесът" ти някак много леко върви и всичко ти се получава.
  Ама са случили на рая, не може да им се отрече. И те добре я възпитават, обучават и пощипват...

 60. 60 Профил на Николай Рангелов
  Николай Рангелов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#55] от "mihail_p":

  Прав си, че Общината трябва да се грижи за всички улици, и въобще да изпълнява всичките си си задължения.
  Но ти си първия в коментарите, който обръща внимание на това.

 61. 61 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 1047 Весело

  те сараите с бсп играят ве,кво разбирате вие:)))явно правителството е на бсп:)))

 62. 62 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Голямо извращение е този закон за насърчаване на инвестициите. Където прочета, все офис-кули и молове са Клас А инвестиции, тук-таме някой соларен парк. Нима са малко офис-кулите в София, 12% са незаетите площи май по последни данни. Защо ни е да ги насърчаваме? Вижте там кое е недостатъчно и насърчавайте него.

  Инак, много скромен този инвеститор. НВ Тауър си е кръстил проекта. Защо с инициали, а не цяло име - нима е по-долу от Тръмп?

 63. 63 Профил на snower
  snower
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Кварталните улици и междублокови пространства дори в т.нар. широк център са кал и мизерия. Изписахме десетки писма и на никой не му дреме. Обаче за приближените добре облечени бизнесмени веднага се намира финансиране.

 64. 64 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Голямо извращение е този закон за насърчаване на инвестициите. Където прочета, все офис-кули и молове са Клас А инвестиции, тук-таме някой соларен парк. Нима са малко офис-кулите в София, 12% са незаетите площи май по последни данни. Защо ни е да ги насърчаваме? Вижте там кое е недостатъчно и насърчавайте него.Инак, много скромен този инвеститор. НВ Тауър си е кръстил проекта. Защо с инициали, а не цяло име - нима е по-долу от Тръмп?
  —цитат от коментар 62 на Камен


  този закон даже не е извращение, а някаква
  тъпоумна смешка за пред запада.
  ето вижте ни ние насърчаваме инвестициите,
  като даваме некви хартишки или по една уличка
  да си направите за наша сметка, ама само улчиката,
  без осветлението и другите неща. тея са нещо
  като директор на водопад.

 65. 65 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Днефник питА ли колко данак ша влиза у СО от тая сграда?
  питА ли къв е ефекта като инвестиция за столицата?
  де години заядливци
  а на Буджака всичко законно!
  а Прокопиев фемъли веке тихо са изнесе у нова зеландия

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  До коментар [#8] от "ck2013":

  Ние им я поднесохме на тепсия тази държава.

 67. 67 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Някой парк в района няма да финансират?

 68. 68 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#65] от "bruno__dante":

  кажи за пашата.
  чухте ли се.
  мишо константинов свее ли на пеевски
  какво си говорим тука за свинята.

 69. 69 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  До коментар [#54] от "Николай Рангелов":

  "изграждането на околната инфраструктура е задължение на Общината. Реално, то пак се финансира от Инвеститора, плащайки сериозни такси при издаването на Разрешението за строеж."

  Реално, издаденото от общината на разрешение за строеж разрушава околната структура. В случая на небостъргача на Вълканов, може и да изглежда, че околната структура са подобрява, доколкото терените около Минно-геоложкия бяха занемарени. Но една 108 етажна сграда, взета заедно с отсрещните 12 етажни сгради на Артекс, окончателно блокирва булевард "Г.М.Димитров".
  Без лошо чувство, просто помислете как минимум 300 автомобила ежедневно от едната страна (небостъргача на Вълканов) и 500 автомобила от другата страна всеки ден ще идват, паркират и ще си тръгват ... по бул. Г.М.Димитров като половината ще правят обратен или ляв завой пред "Софауто". В момента, само от строителната техника на трите сгради, задръстванията по бул. Драган Цанков" пред КАТ са се увеличили двойно, а по "Г.М.Димитров" са си перманетни още от отварянето на болница Софиямед (с паркинг за пет автомобила ... служебни) и увековечени с измисления паркинг на метрото.
  Нищо чудно Баце пак да се изцепи, че българинът е забогатял като види колоните от автомобили от Интерпред до НИХФИ (по Драган Цанов и Климент Охридски) и от 4-ти километър до Симеоновско шосе (по Г.М Димитров). Сигурно е решил да наказва комунистите в Дианабад - там и сега няма влизане, излизане и разминаване на два автомобила. Като се срещнат пожарна кола и линейка, пожарната бута колците на тротоара за да може линейката да "спаси човешки живот", а изгорелият "човешки живот" си е изгорял.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK