Варненският областен управител е продал почти декар от Морската градина (допълнена)

Теренът, върху който има намерение да строи "Феста делфинариум", отбелязан с червена окръжност

© Google Maps

Теренът, върху който има намерение да строи "Феста делфинариум", отбелязан с червена окръжностДържавен терен от 863 кв.м в Морската градина на Варна е бил продаден на дружеството "Пропъртис ПС" на Петя Славова през ноември м.г. Това показва съдържанието на договор, сключен между фирмата, която е еднолична собственост на Славова, и областния управител на Варненска област Стоян Пасев. Цената, на която е продаден имотът, е малко под 204 хил. лв.


Като основание за извършената продажба е посочен текст от Закона за държавната собственост, според който земя - частна държавна собственост, или съответни идеални части от нея може да бъде продадена на лица, притежаващи собственост върху законно построена сграда върху нея. Според отразеното в кадастъра въпросната сграда, послужила като основание за продажбата на почти декар от Морската градина на "Пропъртис ПС", е едноетажна, със застроена площ 19 кв.м и с предназначение "за водоснабдяване и/или канализация". Според запознати със сделката най-вероятно става дума за канализационна инфраструктура, обслужваща съседния Делфинариум, който също е собственост на Петя Славова (председател на надзорния съвет на Инвестбанк) през друго дружество.


Договорът за продажба на терена в Морската градина на Варна

© Дневник

Договорът за продажба на терена в Морската градина на Варна
Теренът, обект на сделката, граничи с друг имот на Петя Славова от над 2700 кв.м, който се намира на практика на "първа линия" с панорамна гледка към Варненския залив. Точно върху този терен в средата на 2018 г. общинският Експертен съвет по устройство на територията във Варна одобри нов строеж, а решението беше отразено в протокол от заседанието.


Теренът, продаден на "Пропъртис ПС"

© Скрйнош от АГКК

Теренът, продаден на "Пропъртис ПС"


Става дума за проект, внесен от дружеството "Феста делфинариум", част от "Феста холдинг" на Петя Славова. Според неговото съдържание компанията възнамерява да изгради върху терен в непосредствена близост до варненския Делфинариум "басейн за делфини и тюлени, амфитеатър, лятно заведение, административни технически съоръжения за обслужващите системи и съоръжения". Проектът предвижда и аквапарк.


Всичко за одобрения строеж - тук.


Проектът на "Феста делфинариум" за строителство във варненската Морска градина доби публичност само няколко месеца след като стана известно, че от 2014 г. до 2017 г. в атракциона, който притежава, по неясни причини са умрели четири новородени делфина, а тюлен на няколко месеца се е удавил заради немарливост на персонала.


За смъртта на морските бозайници във варненския делфенариум - тук, тук и тук.


След публикациите от "Феста делфинариум" се оправдаха за смъртта на животните и с това, че липсвала подходяща база за отглеждането им. Вероятно с този мотив - за създаване на по-добри условия за делфините и тюлените, сега идеята за строителството на нови басейни и аквапарк в Морската градина ще бъде върната на дневен ред.


Целият терен след продажбата на държавен имот през ноември м.г.

© Скрйнош от АГКК

Целият терен след продажбата на държавен имот през ноември м.г.


"Дневник" изпрати до областния управител на Варненска област Стоян Пасев въпроси, които трябваше да изяснят мотивите, с които той е продал държавният терен на частно дружество, и било ли е представено инвестиционно намерение за него? Отговорите бяха получени седмица, след изпращането им и три дни след публикацията на този текст. (Вижте ги в края на статията) Компанията "Пропъртис ПС" на Петя Славова не е посочила никакви контакти за комуникация.


Проблемите със застрояването на Морската градина във Варна имат дълга и печална история. Всеки следващ кмет на града започва мандата си с обещания за спирането му, а само няколко месеца по-късно оправдава неспособността си да се справи с проблема, като обвинява за това предшествениците си. Изключение не направи и сегашният кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ). Последните примери за това са въвеждането в експлоатация (Акт 16) на един от най-скандалните строежи в Морската градина - двуетажна сграда, собственост на "Зърнени храни - гр. Силистра", и довършваните в момента строителни работи в имот на компанията "Марешки недвижими имоти", свързана със зам.-председателя на парламента Веселин Марешки.


Отговори на въпросите, изпратени до областния управител на Варненска област Стоян Пасев, във връзка с продажбата:


Държавата е собственик на имот с идентификатор 10135.536.244 по КК и КР на гр.Варна, с площ 863 кв.м., съгласно акт за частна държавна собственост 5422/2004 г. В имота има изградена сграда- фекална помпена станция, разделена на две части с площ 19 кв.м., утаечен водоем за морска вода, свързан чрез 50 метров тръбопровод с основната сграда на Делфинариума- Варна, бетонов резервоар с цистерна, свързан чрез 10 метров тръбопровод с основната сграда на Делфинариума- Варна, агрегатно помещение и помпена станция с тръбопровод за морска вода. Всички тези съоръжения са неразделна част от основната сграда на Делфинариум-Варна, собственост търговското дружество « Пропъртис ПС» ЕООД.


На основание чл. 44, ал.3 от Закона за държавната собственост/ЗДС/ във връзка с чл.84 и сл. от Правилника за прилагането на закона за държавната собственост ППЗДС/ производството (по продажбата, бел. ред.) започва по искане на всяко физическо и юридическо лице, притежаващо собственост върху законно построена сграда , изградена върху земя - частна държавна собственост или идеални части от правото на собственост върху законно построена сграда, изградена върху такава земя.


Търговското дружество е представило всички изискуеми документи по реда на ЗДС н ППЗДС и след определяне на пазарната стойност на имота е заплатило сумата в размер н 169 800 лева без ДДС за придобиване на правото на собственост върху имот с идентификатор 10135.536.244 по КК и КР на гр.Варна с площ 863 кв.м.


Търговското дружество « Пропъртис ПС» ЕООД е собственик и на сграда с идентификатор 10135.536.534.3, представляваща Делфинариум, изграден в имот 10135.536.534 (съседен на имот с идентификатор 10135.536.244) и собственик на имот с идентификатор 10135.536.248 (съседен на имот с идентификатор 10135.536.244).


В заявлението на собственика на сградата и съоръженията , находящи се в имот с идентификатор 10135.536.244 по КК и КР нa гр. Варна е посочено, че е необходим като допълнителна площ за изграждане на нов външен басейн на Делфинариума и необходимите съоръжение към него, като се създадат максимално добри условия за местообитаване на делфините.


Стартирана е и амбициозна научна, медицинска и образователна програма съвместно с Делфинариума в Констанца - Румъния, Технически университет - Варна и Медицинска академия-Варна по изучаване и съхранение на делфините и морските бозайници. Ще започне и лечение с делфини на деца с аутизъм и ДЦП. Един от предвижданите в плана басейни ще бъде за спасяване и рехабилитация на черноморски делфини в кризисна ситуация.

Ключови думи към статията:

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6585 Любопитно
 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 809 Неутрално

  В края на градската градина в Пловдив, до площада имаше една тоалетна с почти сходна квадратура. Който я купи, може чудеса да направи с площада или градината.

 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1667 Гневно

  Има още 2-3 месеца.......може и още !

 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 682 Любопитно

  Далавер-импекс в Абсурдистан.
  Главен бенефициент: Чекмеджето на Методиев Борисов.

 5. 5 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ей от време на време всичко нецензурно в мене напира. айде сега и областния на съд и обявяване на сделката за невалидна

 6. 6 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Туристическият бизнес умира, тези тръгнали да разширяват делфинариума. Успех в начинанието!

  master
 7. 7 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Юруш на маслини те...
  Пак да си ги изберете 😂

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Добре ли е? Кажете ДОБРЕ Е.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 9. 9 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 813 Любопитно

  Пасев?
  Корупция?
  Не може да бъде!!!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 10. 10 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Весело

  От коя партия е този областен управител?
  От коя борческа групировка е?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 11. 11 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  "........Стартът на бизнеса на Петя Славова се свързва с Митко Събев и с о.з. генерал Любен Гоцев, бивш министър на външните работи и бивш шеф на Първо главно управление на Държавна сигурност. [9] Двамата се сближават покрай поезията. Когато разбира, че Петя Славова пише стихове, генералът ѝ посвещава стихотворение.
  През 1995 г. ген. Гоцев е поканен като консултант в Международната ортодоксална банка „Св. Никола“ от Цветан Начев, неин създател, основен собственик и шеф. Ген. Гоцев става и акционер в банката с 5% от капитала. През 1996 г. Международната ортодоксална банка има проблеми и нужда от капитали. Любен Гоцев представя Петя Славова и Митко Събев на Цветан Начев като собственици на „Феста“. „Феста“ отпуска краткосрочен кредит от 80 млн. лв. на банката, тъй като банката не може да го върне и през пролетта на 1997 г. невърнатият кредит е преобразуван като акционерно участие в банката – Петя Славова с 1%, Митко Събев с 1%, „Феста“ с 5% и „Юкос петролеум“ с 5%.
  Новите акционери правят Любен Гоцев член на надзорния съвет на банката и техен представител. Петя Славова влиза в управителния съвет. Митко Събев също влиза в надзора като представител на „Юкос“. Новите акционери постепенно поемат управлението на банката. През 2002 г. банката се преименува на Инвестбанк. [10] Приятелството на Петя Славова с ген. Любен Гоцев се запазва през годините. Той остава акционер в Инвестбанк..."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на Муха Стръвница
  Муха Стръвница
  Рейтинг: 312 Разстроено
 13. 13 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Затвор!!!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 14. 14 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  И какво като е продаден почти декар на Делфинариума? Сгради в Морската не могат да се строят!

  Само търсите под вола теле!

 15. 15 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1012 Весело

  До коментар [#12] от "doggy":

  да ама за 'избраните'....другарката славова не е току така...човек от сой както обичаха да се хвалят навремето другарете...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 16. 16 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 268 Неутрално

  И какво като е продаден почти декар на Делфинариума? Сгради в Морската не могат да се строят!Само търсите под вола теле!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva


  абе, тиньо ....
  Ти чуваш ли се, какво приказваш бе?

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 17. 17 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#11] от "Рим":

  ......
  Всичко е ясно!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 18. 18 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  ей тролче, да вземеш да се скриеш с глупостите които ги ръсиш. типично по гербаджиски - говорят на хората като по комунистическо - не бе това черното не е черно, бяло е. наслост безкрайна

 19. 19 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Всичко красиво на територията създадено от природата, за което настоящото природонаселение няма никаква заслуга, трябва да се унищожи за да не остане за поколенията! Аз, Боко -тиквата, казах!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 20. 20 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#12] от "doggy":

  Може и ж.к. "Кокошкарника". По идея на Марешки. И без това в него ще живеят само "кокошки" и "прасета".

 21. 21 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Христо Иванов е виновен. И Иван Костов.

 22. 22 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Пак на руснаците. Как пък само руснаци купуват в България.

 23. 23 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  Г-н Пасев е личност , която честичко сменя политическите си убеждения и това не го притеснява от морална гледна точка. Вие сега очаквате да го притесните заради някакъв си терен. Човечецът е от тези дето обичат да папкат и даа слушкат. Както и повечето ни управници.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 24. 24 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  мафия = ГРОБ + сараи

  пак си ги изберете!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 25. 25 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  "Взехме отговорното политическо решение да си изкараме мандата докрай, за да не създаваме управленска нестабилност в трудните дни на епидемията"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 26. 26 Профил на clw21688650
  clw21688650
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Когато управниците отговарят в стил "няма да позволим строителство в морската градина", трябва автоматично да се уточнява:
  1. Какво разбирате под Морска градина?
  2. Какво разбирате под строителство?
  3. Какво разбирате под "няма"?

  Да не излезе че това не е терен влизащ в очертанията на градината, да не излезе че строителство и сервизна сграда е нещо съвсем различно, да не излезе че "няма" е само предложение и не е взето решение.

 27. 27 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":
  "Само търсите под вола теле!"

  Не, драга ни Дария! Просто всичко, което можеше за тези изминали единадесет години, да бъде одефекирано, беше планомерно одефекирано. Във Варна, като че ли, особено много, предвид и състоянието на Варненското езеро, и на стотиците (350) милиони, подарени на Доган, и на гьонсуратлъка на Портних!
  Всичко във Варна вече е потънало в екскременти, но не е само Варна!

 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Разстроено

  Във Варна много отдавна много здраво СМЪРДИ!!!

 29. 29 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Демокрацията в действие.

  Свободата, Санчо...
 30. 30 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Другото име на мерзавеца Стоян Пасев е "Какво Има За Мен".

 31. 31 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#25] от "cinik":

  КрадЕм :)

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 32. 32 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Преди три години бях в делфинариума.
  Интериорът, дограмата, фасадите, подходът към делфинариума и самата програма ме върнаха в осемдесетте години, когато бях на лагер във Варна и ходих в делфинариума за първи път.

 33. 33 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Новите собственици, където поискат застрояват,
  не се интересуват, че хубавите паркове загрозяват.

 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Христо Иванов е виновен. И Иван Костов.
  —цитат от коментар 21 на wkk57607068


  Мдамм, изборните резултати ще покажат за съжаление, че за варненци Варненската дупка, спуканата фекална тръба и застроената Морска градина няма да ги спрат да гласуват масово за причинителите на тези безобразия

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 35. 35 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Да споменем псувайки и областният урравител , също мерзавец,Христо Контров,харизал апетитни имоти на мутрите..

 36. 36 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 970 Неутрално
 37. 37 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Типично по спасспасовски, превръща се в запазената му марка:
  1. Сделката по собствените му признания е законна;
  2. Собственият му снимков материал е на имот, който само с огромно въображение може да мине за парк, но се внушава, че е - затова и непрекъснато се нарича "Морска градина", а не "Салтанат", за да се внушава, че е в парка. Както можете да видите от снимка 1 към статията, има поне 10 сгради с пътища до тях, Салтанат си е ЖК от поне 100 години);
  3. Намесват се задължително генерали, служби, по възможност Путин или поне Борисов - защото са много страшни хора, без да е ясна връзката с останалото повествование;
  4. Ако има умрели делфини и/или друга умилителна картина се споменава задължително, един вид ако не си съгласен с автора, значи искаш да убиваш делфини.
  Крайният ефект е "статия", която нищо не казва, но пък звучи достатъчно скандално, за да еректират зелени и други хипстъри и маргинали.
  Аз си знаех, че трябва само Капитал да чета, в Дневник, особено предизборно, много Блиц-стил цари...

  Sic transit gloria mundi...
 38. 38 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 872 Неутрално
 39. 39 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Когато управниците отговарят в стил "няма да позволим строителство в морската градина", трябва автоматично да се уточнява:1. Какво разбирате под Морска градина?2. Какво разбирате под строителство?3. Какво разбирате под "няма"?Да не излезе че това не е терен влизащ в очертанията на градината, да не излезе че строителство и сервизна сграда е нещо съвсем различно, да не излезе че "няма" е само предложение и не е взето решение.
  —цитат от коментар 26 на clw21688650


  ХИЧ НЕ Е ПРОБЛЕМ КУРВАРНИК С БАСЕЙ НА БЪДЕ НАРЕЧЕН И ВЪЗПРИЕТ ОТ СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ ИЛИ ОБЩИНАТА КАТО "СЕРВИЗНА СГРАДА".
  ВСИЧКИ КУРВАРНИЦИ НА МУТРИТЕ В ГРАДИНАТА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА "АТЕЛИЕТА " ИЛИ "ИЗЛОЖБЕНИ ЗАЛИ".
  "АТЕЛИЕ " С БАСЕЙН?????!!!!!!!! ТИ ДА ВИДИШ!!!"
  ВАРНА Е НАША И ЩЕ Я ОБЕЗКОСТИМ НАПЪЛНО.АМ.АМ.😎😎😎😎

 40. 40 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Докато не започнат да влизат по затворите, така ще е!

 41. 41 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Спекулациите си продължават,
  от тези, които ни управляват.

 42. 42 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Откога държавни служители като областните управители, се сдобиха с права за търговия? Нещо не вдявам? Едно време са знаели как да се справят с боклуците, просто са ги горели, а не са ги слагали да управляват.

  мурзилка
 43. 43 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Типично по спасспасовски, превръща се в запазената му марка:1. Сделката по собствените му признания е законна;2. Собственият му снимков материал е на имот, който само с огромно въображение може да мине за парк, но се внушава, че е - затова и непрекъснато се нарича "Морска градина", а не "Салтанат", за да се внушава, че е в парка. Както можете да видите от снимка 1 към статията, има поне 10 сгради с пътища до тях, Салтанат си е ЖК от поне 100 години);3. Намесват се задължително генерали, служби, по възможност Путин или поне Борисов - защото са много страшни хора, без да е ясна връзката с останалото повествование;4. Ако има умрели делфини и/или друга умилителна картина се споменава задължително, един вид ако не си съгласен с автора, значи искаш да убиваш делфини.Крайният ефект е "статия", която нищо не казва, но пък звучи достатъчно скандално, за да еректират зелени и други хипстъри и маргинали.Аз си знаех, че трябва само Капитал да чета, в Дневник, особено предизборно, много Блиц-стил цари...
  —цитат от коментар 37 на Максим


  МЕСТНОСТ "САЛТАНАТ" - ЖК ОТ 100 ГОДИНИ???
  ТИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ ВЪОБЩЕ ЖК.?
  БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ?
  БЕЗ ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА?
  НА РЪБА НА АКТИВНО СРУТИЩЕ???
  ТОВА ЧЕ ШЕПА ИДИОТИ С МАНГИЗИ СА ИЗСРАЛИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ КУБИЦИ БЕТОН НЕ ПРАВИ РАЙОНА ЖК.

 44. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Разстроено

  До коментар [#29] от "Bornagain":

  Бъркате демокрацията, като най-успешната социално- икономическа и политическа система с корупцията и престъплението!
  И разбира се "грешката" ви изобщо не е случайна, а внушението ви е плоско и хилаво!!!

 45. 45 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Страхотно изглежда от горе, Прилича на Малибу. Хей къде е и плажчето в дерето. Браво варненци. Морската столица на България!

 46. 46 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1885 Весело

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  Имаш много поздрави от Веселин Марешки, който и в момента строи незаконно в Морската градина:

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/10/09/4123773_vupreki_zabranite_stroi_li_veselin_mareshki_v_morskata/

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 47. 47 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 922 Неутрално

  24% за ГРОб. Битката на нормалните хора срещу мафията - 4ти април. ГЛАСУВАЙТЕ!

 48. 48 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Хахахаха Наблюдава се удивителна картина.
  Всички онези хора, които постоянно защитават Путин, защитават сега местна крадлива власт))
  Случайно? Мисля че не:)

  "Чуждестранен агент"
 49. 49 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 14 Неутрално

  И какво като е продаден почти декар на Делфинариума? Сгради в Морската не могат да се строят!Само търсите под вола теле!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva


  Андрешковците освирепяват от омраза в такива ситуациии...

 50. 50 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1339 Весело

  Експлоатацията на делфините, е насилие над природата. Кво ще кажете да пуснем делфините в морето и да потопим г-жа славова на тяхно място в делфинариума да бъде атракция, все пак шоуто не трябва да спира. Да не излиза от водата, докато не ѝ гъбяса минджата.

  мурзилка
 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  ей от време на време всичко нецензурно в мене напира. айде сега и областния на съд и обявяване на сделката за невалидна
  —цитат от коментар 5 на owen


  Невалидна? Може би, но само за няколко месеца, т.е. леко отложена във времето.
  Проблемът е, че публичната собственост у нас се нарича държавна, или общинска. Някой ще каже, че е едно и също. Да, ама Не. ТЕ (държавни, общински чиновници) считат държавна/общинска собственост за своя. И разполагат с нея за своя угода. Реално нищо не ги ограничава да разполагат с нея като със своя, защото след като по закон са "принципал" (главен), си приемат като над ВСЕКИ, и над тях е само Бог.
  Бог, но с него нямат проблеми, защото са безбожни.

 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  ей от време на време всичко нецензурно в мене напира. айде сега и областния на съд и обявяване на сделката за невалидна
  —цитат от коментар 5 на owen


  Невалидна? Може би, но само за няколко месеца, т.е. леко отложена във времето.
  Проблемът е, че публичната собственост у нас се нарича държавна, или общинска. Някой ще каже, че е едно и също. Да, ама Не. ТЕ (държавни, общински чиновници) считат държавна/общинска собственост за своя. И разполагат с нея за своя угода. Реално нищо не ги ограничава да разполагат с нея като със своя, защото след като по закон са "принципал" (главен), си приемат като над ВСЕКИ, и над тях е само Бог.
  Бог, но с него нямат проблеми, защото са безбожни.

 53. 53 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#4] от "save_knforest":
  Гарантирано от ГЕРБ - БКП-то!

 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  ТОВА ЧЕ ШЕПА ИДИОТИ С МАНГИЗИ СА ИЗСРАЛИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ КУБИЦИ БЕТОН НЕ ПРАВИ РАЙОНА ЖК.
  —цитат от коментар 43 на rkf46690675

  ИдиотиТЕ с мангизи са идиоти, остави ги тях!
  Проблемът е ПРОСТАКЪТ облечен с власт, който ИМ дава разрешителни.
  Идва 4 Април!
  НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРОСТАЦИ!

 55. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  ТОВА ЧЕ ШЕПА ИДИОТИ С МАНГИЗИ СА ИЗСРАЛИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ КУБИЦИ БЕТОН НЕ ПРАВИ РАЙОНА ЖК.
  —цитат от коментар 43 на rkf46690675

  ИдиотиТЕ с мангизи са идиоти, остави ги тях!
  Проблемът е ПРОСТАКЪТ облечен с власт, който ИМ дава разрешителни.
  Идва 4 Април!
  НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРОСТАЦИ!

 56. 56 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#29] от "Bornagain":Бъркате демокрацията, като най-успешната социално- икономическа и политическа система с корупцията и престъплението!И разбира се "грешката" ви изобщо не е случайна, а внушението ви е плоско и хилаво!!!
  —цитат от коментар 44 на selqnin

  Най- успешната система, напълно съм съгласен ,първо идва на крилете на американската армия, после обезлюдява държавите, после ги съсипва икономически, стопански, културно, финансово и военно, после ликвидира техния политически суверенитет и накрая възнаграждава с пари и власт всички наместници на "демократизаторите", нищо че когато тези наместници се борят за власт и пари помежду си наричат това корупция. Примери - Ирак, Сирия, Афганистан (20 години демокрация, подкрепяна от Ю Ес арми), Югославия, Украйна, Косово, Либия, Венецуела (не ги демократизираха до край), Беларус (пак така, не може да влезе американска армия), Германия (с малки варианти там).

  Свободата, Санчо...
 57. 57 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#47] от "Dark":

  За кого?
  -за крушовската?
  -за льо пти женерал, който се бори за любовта на пРезидента?
  -за чичкото без коса от плевенските села?
  -за маямата галева - манолова?
  -за копейкин?
  -за малинов?
  Аз съм :"НЕ, БЛАГОДАРЯ"!!!

 58. 58 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Щом има шарко-парко при управляващите няма празно 😜

 59. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  И какво като е продаден почти декар на Делфинариума? Сгради в Морската не могат да се строят!Само търсите под вола теле!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva


  НО СЕ СТРОЯТ. При това на 2 и 3 етажа. Наскоро показаха т.нар. "кокошарник" на видния крепител на стабилността Марешки на 3 етажа.
  3-те етажа били построени по време на проверката от Община- Варна, управлявана от ГЕРБ и столичанина Иван Портних.

 60. 60 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Разстроено

  До коментар [#56] от "Bornagain":

  И Вашата никак не е лесна!
  Имате искрените ми и сърдечни съчувствия - за останалото си има специалисти!!!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#57] от "selqnin":

  Ами за какво си? За Доган, Пеевски и бездомния финансов министър?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Колко му е да го купи Петя Славова. Фирми с нейно участие са получили до момента над 2 милиона коронасубсидии. А ако се добавят и свързаните, ще набъбнат:
  https://bird.bg/corona/?q=ПЕТЯ+ИВАНОВА+БАРАКОВА-СЛАВОВА

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 750 Весело

  Еееех да ми дадат делфинариума, такъв блок ще вдигна, и една морска гледка ще продавам, продаавам от 3000 Евро нагоре квадрата...

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1027 Неутрално
 68. 68 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Аз градина не виждам - на снимката като квартал е все едно. Хотели, къщи. Варненци спят нещо.

 69. 69 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До коментар [#66] от "Josif Stanislavski":

  Какво говорене с другата страна бе!? Ти на коя планета живееш? Не четеш ли новини, че журналисти съдят през ден дъжавната администрация за да получат информация, която им се полага по закон и след като осъдят съответната институция тя нарушава постановлението на съда и пак не дава съответната информация. Май още не си разбрал, че държавата е напълно окупирана от ОПГ. Пущай за мутрите и си свиркай.

 70. 70 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 863 Неутрално

  ето до къде могат да те докарат мас медии, ФБ и подобни "социални медии" - до абсолютен примитивизъм ... ил както са му казвали едно време - до участник в зрелищата .. Крачката до това да палиш "вещицитеЮ е следващата и не е много далеч

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 71. 71 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  Най-богатата българка се сдобила с 1 декар до морето, технологията е популярна и може да бъде разказана от първа ръка за един терен на Буджака.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 72. 72 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 416 Весело

  Стартът на бизнеса на Петя Славова се свързва с Митко Събев и с о.з. генерал Любен Гоцев, бивш министър на външните работи и бивш шеф на Първо главно управление на Държавна сигурност.

  До коментар [#11] от "Рим":


  Буда Методиев затова не искаше да подаде оставка лятото - щото ни пази от комунистите !
  Ако беше подал оставка - щеше да се счупи държавата , морската градина , бизнеса на Шиши и да пресъхне тръбата на Путин.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 73. 73 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6134 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Направо ще си купи античния театър!
  19 кв.м??? WTF?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 74. 74 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Бях преди 2г в Делфинариума - страшно е овехтял.

  Честно казано, не знам дали си заслужава да бъде модернизиран.

  Продажбата на тоя декар може са е законна, но цената е смешна. Тоя декар струва доста повече.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 75. 75 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Хубавото е, че вече има добри заобиколни пътища и ако човек има работа в региона, може да не влиза във Варна.

  Такива си ги избират, ще продължават да си ги избират и освен да пожелаем след време да се изгради една изящна стена около този град, за да не дразни погледа.

 76. 76 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#75] от "еспресо":

  Затова ги и строим, за да може селяци като вас /да не се бърка със селяни/ да не влизат по възможност в града. За стената сме извикали догодина Тръмпи за експертиза :)

 77. 77 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Като е продал - прангите, гащите и с усмивка където му е мястото.

 78. 78 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#75] от "еспресо":

  Не е достатъчно стена, трябва и похлупак и тръба с циклон-б.

  мурзилка
 79. 79 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#52] от "historama":

  това е вярно донякъде, и е пропуск на равнище конституция - която определя собствеността като публична или частна. но никъде конситуцията не приравнява директно публичната с държавната, така че е въпрос на интерпретация; пък и има задължение държавната собственост да се управлява в интерес на гражданите, така че има за какво и на каво основание да ги гонят, до дупка.

 80. 80 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Кво става във Варна? То не бяха продажби, дарения , спукани фекални тръби . Портних ги изпорти.

  SHADOWS of SOFIA
 81. 81 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Докато тая градина не се застрои няма да мирясат.
  А целта е постоянно да ни се тикат в лицето като богоизбрани, а са си просто лъскави цървули.

 82. 82 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#57] от "selqnin":Ами за какво си? За Доган, Пеевски и бездомния финансов министър?!? :)))
  —цитат от коментар 62 на Petleshev


  Има ли статия против Доган, Борисов и шайката, под която да не се хвърля с комсомолски плам да ги защитава?
  Разбира се с типичните ченгеджийски номера...като изказва страх, че щели да дойдат не знам какви си комунисти (ама мълчи срамежливо какви са Боко и кукловодите му и какво причиняват на държавата).
  Тъжното е, че точно такива хора работят усилено и разбира се поръчково за социологически агенции и т.н. Този специално е тежък случай със сериозни личностни проблеми.

 83. 83 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Има още 2-3 месеца.......може и още !
  —цитат от коментар 3 на Николай Бучков


  ДпС има пълната власт. И след 2-3 месеца пак ще има пълната власт. И такива продажби, както се случват за по декар два, така и ще продължат да се "случват". И за декар, и за 100, и за 1000. Всеки ден, навсякъде. Ще си подаряват "дупки", градинки, улици, метро, пристанища, летища, ТЕЦове, АЕЦи, язовири, банки, магистрали.

 84. 84 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1339 Весело

  До коментар [#81] от "Хи-хи":

  Невярно, няма да се свърши, щото квото се строи, после ще се ремонтира и ремонта също подлежи на ремонт.

  мурзилка
 85. 85 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2194 Весело

  Новите собственици, където поискат застрояват,не се интересуват, че хубавите паркове загрозяват.
  —цитат от коментар 33 на Michael Jordan


  Баба тичапо бордюра
  Хвани ме за ... ухото!

  Няма рима, като при вас, ноима елемент на изненада!

 86. 86 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#62] от "Petleshev":

  Проблема не е за какво съм аз, а в Липсата на нормална, европейска, умерено дясно- центристка политическа алтернатива на прасешките политически практики!!!

 87. 87 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Скандално, за 18кв.м. са продали 860кв.м.; в редките случаи, когато ГЕРБ решат да четат закон, то го правят като дяволът евангелието!

 88. 88 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#82] от "trafopost":

  Въображението Ви страда от хронична, обидна и системна оскъдица!

 89. 89 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 870 Неутрално

  " на практика на "първа линия" с панорамна гледка към Варненския залив" ако толкова им се гледат лайна, да си купят апартамент срещу общината.

 90. 90 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Еееех да ми дадат делфинариума, такъв блок ще вдигна, и една морска гледка ще продавам, продаавам от 3000 Евро нагоре квадрата...
  —цитат от коментар 65 на georgi_ww


  МОЖЕ ДА КОРУМПИРАШ КМЕТА И ЦЯЛАТА ОБЩИНА И ДА СИ ВДИГНЕШ 20 ЕТАЖА БЛОК С МОРСКА ГЛЕДКА,АМА ПРИРОДАТА НА НЕ МОЖЕШ ДА КОРУМПИРАШ.РАЙОНЪТ Е СРУТИЩЕ И БЛОКЪТ НЕИЗБЕЖНО ЩЕ СТАНЕ КАТО КУЛАТА В ПИЗА И ЩЕ ПРОДАВАШ ОТ 0 ЕВРО НАДОЛУ КВАДРАТА.
  РАЙОНЪТ Е ЗАСТРОЕН ОТ ФОРМЕНИ ИДИОТИ...

 91. 91 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 774 Неутрално

  РАЙОНЪТ Е СРУТИЩЕ
  —цитат от коментар 90 на rkf46690675


  Отличен аргумент, терените да бъдат продадени.
  Очертава се чудесен бизнес план:
  Общината ще плати укрепването - поне 120 милиона, което също е много хубаво. След това се построява малък жилещен комплекс, с хотелска част, спортни съоръжения и МОЛ(!), емблемата на който е малък небостъргач( 48 етажа). Това разбира се става с кредит от Българската Банка за Развитие.
  Пък след това, кое къде ще пада и пропада, вече други специалисти да решават.
  Единственият проблем е, че ТИМ( като отдел в ГРУ) и ДпС( като отдел в КГБ) не могат да поделят баницата...

 92. 92 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Варненският областен управител е продал почти декар от Морската градина

  Варненският областен управител би продал и цялата Морска градина заедно с Варна.

 93. 93 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  Варненските големци винаги са се съревновавали със софийските. Отдавна са ги надминали, явно сега се състезават със западните.

 94. 94 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  А лидерът на Да България във Варна има ли апетити към Ботаническата градина в Морската!? За един холдинг Сийланд Пропъртис питам!

 95. 95 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#91] от "1107":

  Районът не е срутище , а свалчище. Ската е укрепен от преди 6-7 години.

 96. 96 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2017 Весело

  Варненският областен управител е продал почти декар от Морската градина
  **************************************

  Е, оставил е нещичко от градината и за следващите. Колегиално!

  Мараба, С-ДС доносници!
 97. 97 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  Хахаах, прочетете пак последния параграф. Всичко може в Родината. Ако решиш и на Мусала може да строиш, само трябва да платиш на когото трябва.

 98. 98 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Абе тези господа - другари ,лицата за които се пише в статията, от кой етнос са?
  Питам за един приятел....😂

 99. 99 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  И какво като е продаден почти декар на Делфинариума? Сгради в Морската не могат да се строят!Само търсите под вола теле!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  Откъде ти идва простотията, Даринке? По рождение, или и възпитанието е помогнало.
  Герберунгерските тролове едно ви отличава - IQ около точката на замръзването.
  Иначе няма да сте верни на Вожда. Няма с трепет да чакате да ви цунка (където Той избере).

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 100. 100 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Цените, които намирам за първа линия в района, са сходни, само дето са в евро, а не в лева...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK