Дози срещу хора, или колко са ваксинираните срещу COVID-19 в България

Дози срещу хора, или колко са ваксинираните срещу COVID-19 в България

© Лили ТоушекКолко са в действителност ваксинираните срещу COVID-19 в България? Допреди два дни държавата даваше два различни отговора на официалния сайт за коронавируса, като представяше броя на поставените до този момент дози за брой ваксинирани хора. Реалният брой на ваксинираните в страната е осезаемо по-малък - получилите една доза са с близо 1/3 по-малко от обявяваното, а при завършилите напълно имунизацията с нужните две дози разликата е в пъти. До този момент България е последна по ваксинации в ЕС.


До сряда (3 февруари) на www.coronavirus.bg - единния информационен портал, който е официален източник на информация за мерките за борба с разпространението на COVID-19 в България, до новите данни за заразата в страната, бе посочен и "брой ваксинирани" (към този ден бяха отчетени около 50 хил. души). Тази бройка беше ползвана и от повечето медии в страната.


Скрийншотът от сайта coronavirus.bg e направен на 26 януари. Подадена е информация е за 26 143 ваксинирани. В секцията за подробна статистика на сайта същото число е описано като брой поставени дози.
Дози срещу хора, или колко са ваксинираните срещу COVID-19 в България

© Скрийншот


Тъй като вече има над 10 хил. души, които са със завършена имунизация (за всички одобрени и доставени в България ваксини до този момент курсът на имунизация изисква две дози), то се породи съмнение за грешка и невъзможност броят на поставените дози и имунизираните хора да е един и същ.


Заради несъответствието "Дневник" изпрати въпроси до Министерството на здравеопазването и държавната фирма "Информационно обслужване", която поддържа портала. В четвъртък формулировката на сайта беше уеднаквена и вече навсякъде до съответното число е изписано "общо поставени дози", а не "ваксинирани". На брифинга на здравните власти главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни: "До момента, вече коригирахме, на сайта излизаха данните за направени имунизации, които вие възприемате като имунизирани лица, което не е точно". Данни за реално имунизираните хора Кунчев не даде.


Ето какво обясниха по-късно в отговор на "Дневник" от "Информационно обслужване": "С цел внасяне на повече яснота относно данните за имунизираните лица, днес бе направена корекция на Националния информационен портал. Цифрата, посочена на началната страница на портала, показва броя на направените имунизации (общо поставените дози), а не броя на имунизираните лица". От формата уточняват, че към момента в страната са доставени 94 920 общо дози ваксина (Pfizer/BioNTech и Moderna), от тях на този етап са приложени 50 124 дози, като с две дози са обхванати 16 433 души.


Колко са ваксинираните?


Все още няма официална информация, в която достатъчно ясно да е обяснено какъв е общият брой на ваксинираните хора. Към петък (5 февруари) в Единния информационен портал е посочено, че общо поставените дози са 54 025, а с две дози са ваксинирани 17 096. Сметката показва, че за тези, за които вече е завършена двудозовата имунизация, са използвани 34 192 дози. Изваждайки този брой от общо поставените дози, означава, че към 5 февруари с една доза са ваксинирани 19 833 човека. Т.е. в края на първата работна седмица на февруари в България са ваксинирани 17 096 човека с две дози и 19 833 с една доза, общо 36 929, въпреки че допреди няколко дни се подаваше официална информация, че техният брой е над 50 хил.


На няколко пъти здравните власти са коментирали, че България ваксинира с бавно темпо, защото е избрала да запази и да разполага във всеки момент с гарантиран брой ваксини за втората доза на хората с вече започната имунизация. Стратегията е да не се рискува да има хора с незавършена навреме имунизация заради липса на ваксини. Чакащи втората си доза към 5 февруари са близо 20 хил. души, а неупотребените ваксини два пъти повече - около 40 хил. Ангел Кунчев обясни, че това се дължи на забавянето при доставката на получаваните партиди до болниците и здравните инспекции из страната. "На 1 февруари например в България пристигат над 21 хил. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech, а дистрибуцията им до РЗИ-тата в страната отнема 2-3 дни", обясни той. Така, по думите му, никога няма да има пълно изравняване между броя доставени и поставени дози.


Поставената от Европа цел


В края на януари брюкселското издание "Политико" изчисли, че с темпото, с което властите в България поставят ваксини срещу коронавируса, целта да бъдат ваксинирани 70% от цялото население над 18 години ще бъде постигната през август 2040 г. Препоръката на Европейската комисия е това да стане до края на лятото на 2021 г. "Ако страната иска към 22 септември 2021 г. да постигне целта да е поставила по 2 дози до постигане на минималния посочен праг за колективен имунитет, ще трябва да увеличи броя на дневните ваксинации 29 пъти - до 33 368 дози на ден", се казва в заключението на "Политико". Тази бройка е повече от половината поставени дози в България за повече от месец (ваксинацията в страната започна на 27 декември 2020 г.)


Така поставената от Еврокомисията цел да се покрие 70% от населението над 18-годишна възраст, за да се осигури обществен имунитет и премахване на болестта, засега изглежда мираж. Осъществяването ѝ би означавало да бъдат имунизирани 3.9 млн. души. Още по-малко вероятно изглежда да бъде спазен и препоръчаният от Брюксел срок - до края на лятото.


В петък директорът на СЗО в Европа Ханс Клуге каза, че Европа трябва да се обедини, за да ускори ваксинационната си кампания срещу коронавируса.


По време на традиционния брифинг на здравните власти, здравният министър Костадин Ангелов каза, че проблем към момента са не толкова нежелаещите да се ваксинират, колкото 50% от населението, какъвто е дялът на колебаещите се. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на оперативния щаб за борба с коронавируса, засегна пред Би Ти Ви темата за народопсихологията на българите. "Най-сигурният начин българите да прояват интерес към ваксините е да се каже, че няма и да трябва да се използват връзки за да се ваксинират. Тогава ще станат опашки за ваксиниране", каза той.


"Досега имаме доставка на малко количество ваксини. През февруари ще дойдат няколкостотин хиляди. Помнете ми думата, тогава ще говорим дали ще намерим достатъчно хора, които да се ваксинират. Ваксинацията в България ще върви много по-бързо", казва математикът от БАН и Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов пред "България он ер".


Понастоящем ваксинацията е във втора фаза, според националния план за ваксиниране. В нея попадат обитатели на домове за възрастни хора и учители. В първата фаза бяха работещите в системата на здравеопазването


Предстоящите фази ще обхванат "служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности", хората над 65 г. и тези с хронични заболявания и уязвими групи от обществото, за които има риск заради начина им на живот. Само в четвъртата фаза - на хората над 65 г. или хронично болните, правителството е изчислило, че трябва да има готовност да имунизира 1.8 млн. души.


Всяка от приоритетните групи във фазите ще запазва предимството си пред останалите - т.е. независимо в коя фаза е страната, лекарите винаги ще имат приоритет пред всички останали, а хората над 65 г. в социални домове, например, ще бъдат имунизирани преди връстниците си, които не са настанени в институции.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Според мен производителите голяма дума казаха, и голямо ако изядоха, щото отдел продажби да подписва лесно, ама как се произвеждат милиарди дози ваксина не е шега...

  всичко е суета, Боку ни обра
 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Любопитно

  Интересно четиво за събота сутрин. Значи до момента има реално само 36900 души ваксинирани и ваксинацията е вече във втората фаза. За първата фаза трябваше да са ваксинирани всички медицински кадри. Според изнесената информация може да се направи само един извод: Или медиците в Бг са общо по-малко от 40 хиляди или голяма част от тях са отказали да се ваксинират. И това за близо месец и половина....от 27 Декември до сега. както и да го смятаме това прави по около 900 души на ден...... Има държави които ваксинират по 140 души на минута...в Бг са 900 на ден тоест еквивалент на работа за 10 минути по други места...🤷‍♂️

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3835 Весело

  Човек-доза е новаторски подход.......и звучи някак познато !

 4. 4 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Изсмукани от нищото демагогски заблуждения от разни никому неизвестни драскачи

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  че общо поставените дози са 54 025, а с две дози са ваксинирани 17 096. Сметката показва, че за тези, за които вече е завършена двудозовата имунизация, са използвани 34 192 дози. Изваждайки този брой от общо поставените дози, означава, че към 5 февруари с една доза са ваксинирани 19 833 човека. Т.е. в края на първата работна седмица на февруари в България са ваксинирани 17 096 човека с две дози и 19 833 с една доза, общо 36 929, въпреки че допреди няколко дни се подаваше официална информация, че техният брой е над 50 хил."
  От 54025 извадете 17096 (което е втората доза, първата е в статистиката) и ще получите колко човека са една доза - почти 37000. Като за седми клас не е толкова сложно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Весело

  Според мен производителите голяма дума казаха, и голямо ако изядоха, щото отдел продажби да подписва лесно, ама как се произвеждат милиарди дози ваксина не е шега...
  —цитат от коментар 1 на Chegobara


  И каква е разликата за България? Според официалните данни са внесени над 90 хиляди дози и са използвани малко над 50 хиляди. Защо никой не коментира къде са останалите 40 хиляди дози? Може би са загубили ключовете за катинара на Зила и не могат да ги извадят от хладилника? 40 хиляди дози по 18 евро си е едни 720 хиляди Евро заключени в хладилника😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Любопитно

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  Ми то си го пише бре Дерибеев... "Т.е. в края на първата работна седмица на февруари в България са ваксинирани 17 096 човека с две дози и 19 833 с една доза, общо 36 929, "

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":Или медиците в Бг са общо по-малко от 40 хиляди или голяма част от тях са отказали да се ваксинират.

  Според НСИ общо лекари + спец. медицински грижи около 75 000

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Поредната игра с числа и дози. Тука има, тука няма. Ваксинирани. Добре, че се знае точния брой получени ваксини, иначе баце отдавна да се е похвалил за успешния край на ваксинирането у нас. С около 99% получили и двете дози.

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Любопитно

  До коментар [#2] от "padrino":Или медиците в Бг са общо по-малко от 40 хиляди или голяма част от тях са отказали да се ваксинират.Според НСИ общо лекари + спец. медицински грижи около 75 000
  —цитат от коментар 8 на дерибеев


  В такъв случай като извадим министри, попове и общински съветници които бяха с "предимство" се оказва, че над 50% от медиците не са ваксинирани. Въпросът е защо? Никой не казва, мълчат като партизани на разпит😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#7] от "padrino":

  Ами то пише и " общо поставените дози са 54 025" откъдето тръгва условието, защо вадят 34 000, а не 17000 (втората доза)?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Според мен производителите голяма дума казаха, и голямо ако изядоха, щото отдел продажби да подписва лесно, ама как се произвеждат милиарди дози ваксина не е шега...
  —цитат от коментар 1 на Chegobara


  Споко.Все още има мисловна дейност и хората не са се юрнали,за да се ваксинират.🐵

  Много съм прост
 13. 13 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 973 Неутрално  До коментар [#6] от "padrino":

  Добро утро .

  Знаех си аз , че ЗИЛ - ът ще излезе виновен . Нали е Руски . 14. 14 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Ето го главния организатор на тая работа - специалиста от БЧК, военния токсиколог:
  https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/prof-d-r-krasimir-gigov-oglavyava-koordinacionniya/

 15. 15 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Весело

  До коментар [#6] от "padrino":Добро утро . Знаех си аз , че ЗИЛ - ът ще излезе виновен . Нали е Руски .
  —цитат от коментар 13 на bxr35608444


  Не ЗИЛът си е добре, още си работи без проблем ама леля Гинка чистачката е загубила ключа за катинарчето😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 16. 16 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Проблема е, че няма ваксини на "черно" ако имаше досега да са се ваксинирали един милион тарикати.

 17. 17 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 973 Неутрално
  До коментар [#15] от "padrino":

  Аха , е добре де ако не е Руският ЗИЛ значи е чистачката . Аз се уплаших да не би виновни де някой на висок пост със заплата над 6 - 7 хиляди Лева . 18. 18 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 206 Любопитно

  Проблема е, че няма ваксини на "черно" ако имаше досега да са се ваксинирали един милион тарикати.
  —цитат от коментар 16 на nwj49315903


  Какъв милион?Милиарди са по улиците и търсят ваксини на черно!🐵

  Много съм прост
 19. 19 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  са внесени над 90 хиляди дози и са използвани малко над 50 хиляди. Защо никой не коментира къде са останалите 40 хиляди дози?
  —цитат от коментар 6 на padrino


  Интересно съвпадение - бях чел някакъв анализ как между 40 и 50% от европейските средства, вкарани в България, изчезват. За някои програми (магистрали) повече, за други - в образованието и социалната сфера - по-малко, но усредненото е между 40 и 50.
  Сега същото с ваксините - малко нас 40% изчезнали незнайно къде.

  Това вече не е съвпадение, а върви към закономерност - повтарящ се % потънали в пясъците на връзки, корупция и просто некадърност.

 20. 20 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 973 Неутрално  До коментар [#19] от "еспресо":

  Каква ти закономерност . В България това си е цяла аксиома . 21. 21 Профил на Borislav Todorov
  Borislav Todorov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дори и да има ваксини с тая смешна организация в България няма да се получи бързото ваксиниране.

 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Весело

  До коментар [#19] от "еспресо":

  Хайде още един който поставя под съмнение стабилността и грижата за човека (КОЙ човек) 😂😂😂😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Весело

  До коментар [#19] от "еспресо":

  Тоест като чуят процент и прибират без значение от какво е този процент?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 619 Весело

  [quote#18:"Шакир Зулов"][/quote]

  Психологията е такава, когато нещо се намира на черния пазар първо се урежда най- големия тарикат и след него в низходящ ред всички тарикатчета, според мен в България има 1 милион тарикати.

 25. 25 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  И каква е разликата за България? Според официалните данни са внесени над 90 хиляди дози и са използвани малко над 50 хиляди. Защо никой не коментира къде са останалите 40 хиляди дози? Може би са загубили ключовете за катинара на Зила и не могат да ги извадят от хладилника? 40 хиляди дози по 18 евро си е едни 720 хиляди Евро заключени в хладилника😂
  —цитат от коментар 6 на padrino

  Ами истината е, че въпреки бодряшките изказвания за стотици хиляди ваксини, които всеки момент ще пристигнат, явно по начало се е знаело, че ще пристигат минимални количества по остатъчен принцип.
  Затова България е от малкото държави, които пазят втора доза за всеки ваксиниран. За да е сигурно, че поне за тези с първа доза ще има и втора.

 26. 26 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Поредното опашкарско достижение на мъдрото население на страната. Както обикновено ние сме по-умни, по-знаещи и по-богати от цяла Европа, Израел, че и Сърбия, и затова никакво ваксиниране. Последователите на пригожинската трол-операция на местно ниво гарантират поддръжка за поне година. Докато ние се почесваме по умните ни глави, нашите съседи ще са отворили и забравили за вирусите. За българи дълго време ще се иска PCR тест, където и да идат, ако ще за ден до Гърция, Турция и Сърбия да е.

 27. 27 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 149 Неутрално

  А това, че 20 хил. чакат втора доза, а 40 хил дози са нейде си, не ви ли звучи странно?

 28. 28 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5566 Неутрално

  Държавата е неспособна и една имунизация да организира и отчита.

 29. 29 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Любопитно

  Не мернах тука новината, че 40 000 дози Спутник вече са пристигнали в Унгария. Поръчани са общо 2 000 000... Чехия също се замисля за Спутник. Бабиш лети за Орбан да обсъдят ваксината руска.
  Източник: novinky.cz
  Цитат:”Maďarsko jako první země v Evropské unii předběžně schválilo a očkuje ruskou vakcínou Sputnik V. V úterý do země dorazilo prvních 40 tisíc dávek, což vystačí pro 20 tisíc lidí. Celkem si Maďarsko objednalo od Moskvy dva miliony vakcín.”

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 30. 30 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Тук е пълно с НЕВАСКИНИРАНИ математици, на които държавата им е виновна за всичко! Ваксиниран съм, напълно здрав съм и вече имам неутрализиращи антитела. Въобще не ми пука за вашите мизерни сметки и терзания.

 31. 31 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Обясниха ти гоо по-горе, но и аз да ти кажа: 40000 дози се пазят за повторно ваксиниране на тези, които са еднократно ваксинирани засега. Но трябва да се изчака 2-3 седмици, както беше обяснено.

 32. 32 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Весело

  До коментар [#26] от "Индиана":

  Ти от кои си —> от мъдрото население или от мрънкащото?😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#29] от "DDR":

  https://www.yahoo.com/news/czechs-may-hungary-using-vaccines-154234727.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Весело

  До коментар [#32] от "DDR":

  От хората натоварен с реплики "Последователите на пригожинската трол-операция на местно ниво гарантират поддръжка за поне година."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  ИЗВОД:

  Ако Христо и Танас управяваха, всички щяха до сега да са ваксинирани и щяхме вече и американците да ваксинираме!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  > Според официалните данни са внесени над 90 хиляди дози и са използвани малко над 50 хиляди.

  Чакат в хладилника за второто боцкане за тия дето са ги боцнали само вендъж.

  Щабовете категорично отказват да ги използват за повишаване на имунитета на други лица, можем само да предполагаме че въпреки всички празни приказки, изобщо не знаят / вярват кога ще дойдат следващите пратки.

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  > Според официалните данни са внесени над 90 хиляди дози и са използвани малко над 50 хиляди.

  Чакат в хладилника за второто боцкане за тия дето са ги боцнали само вендъж.

  Щабовете категорично отказват да ги използват за повишаване на имунитета на други лица, можем само да предполагаме че въпреки всички празни приказки, изобщо не знаят / вярват кога ще дойдат следващите пратки.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#27] от "balkan_panda":

  >А това, че 20 хил. чакат втора доза, а 40 хил дози са нейде си, не ви ли звучи странно?

  Всички търсте някакви математически модели във пропагандни данни.

  Какво значение имат тия числа, важното е да се мърдат нагоре-надолу и да има зрелища за народа.

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Любопитно

  До коментар [#33] от "дерибеев":

  Между другото за протокола —> няколко компонента за една от европейскитв ваксини ще се произвеждат в Чехия. Но както каза премиера, това не гарантира предимство при доставките. Но гарантира добри приходи в бюджета. 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 40. 40 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Някой съмняваше ли се, че цялата организация и планове стигат до ниво партийни другари? Другите кучета ги яли, да се оправят сами.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 41. 41 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Някой съмняваше ли се, че цялата организация и планове стигат до ниво партийни другари? Другите кучета ги яли, да се оправят сами.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 42. 42 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#40] от "fpyyh":

  > и планове стигат до ниво партийни другари? Другите кучета ги яли, да се оправят сами.

  Колега, един министър (*) каза че България е малка и тук всички сме братовчеди.

  По спомени към 1989-та БКП е имало към 1 (един) милион члена. Като преброите и семействата им, ще видите че почти сигурно 80% от страната е изпълнена от другари. Просто някой са по-напред в списъка с другарите, другите са малко по-назад.

  (*) по повод на възлагане на едни обществени поръчки

  કટાક્ષ
 43. 43 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Любопитно

  До коментар [#6] от "padrino":Обясниха ти гоо по-горе, но и аз да ти кажа: 40000 дози се пазят за повторно ваксиниране на тези, които са еднократно ваксинирани засега. Но трябва да се изчака 2-3 седмици, както беше обяснено.
  —цитат от коментар 31 на Oggie Petkov


  Което ми показва само едно, че никой...пак да повторя НИКОЙ няма представа кога и дали изобщо ще дойдат други ваксини което говори само за едно: Всеки един който излиза пред телевизионните камери да говори, говори ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
  Ако една държава НЕ МОЖЕ да гарантира това което е обещала и договорила.......хайде няма да пиша каква държава е това. И преди някой да започне да ми обяснява как не става по-друг начин, ми да погледнат Немците (колко ваксини има те) Гърци, Унгарци, Поляци или който и да е било от ЕС. А дори няма да започвам да коментирам за държави ИЗВЪН великият ЕС.....
  Това винаги ме е дразнило много за Българската нация като цяло, факта, че винаги има извинения и причини, но никога няма решения и действия. Една държава която винаги чака някой друг да решава за нея. Все се чака някой друг да направи нещо. Ама то си има една Българска поговорка която много точно пасва на това състояние:
  "Ако сам не си помогнеш и Господ не може да ти помогне".

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 44. 44 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":

  Ти отъждествявал ли се с българската нация, че толкова те дразни? Щото, ако не се отъждествявсш, няма защо да се дразниш —> просто виждаш едни качества на дадена нация, които може да използваш или не в твоя полза при контактите си с нея или да избягваш отношения с нея. Ако пък се отъждествяваш, пак няма място за ядосване, защото и ти си неин продукт и ядисването няма да ти помогне. Трябва да работиш върху себе си и като просветен, след това да дадеш светлина и на ”профаните” от тази нация.😉 Просветителите не са се ядосвали и мразели а са действали.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 45. 45 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 919 Неутрално

  На 4 февруари написах това:
  "Герберския цирк с имунизацията днес, 4 февруари е следният:
  50 124 Общо поставени дози. Това означава, че общо ваксинираните са по-малко защото някои ваксини са с по две дози. шехерезадите са решили за да изглежда числото по-голямо да пишат поставените дози, а не ваксинираните. Някой да очаква от герберите освен алчност и невежество без предел нещо друго?"

  днес дописвам:
  В момента върви тотална дезинформационна кампания на ГЕРБ, която има за цел да обърка представите на и без това обърканата голяма част от народа на България с една единствена цел - да продължи да краде от труда му.
  Колкото до здравето на народа на политиците това не им е приоритет.

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  До коментар [#1] от "Chegobara":

  Израел, Великобритания, Дания успяха да се снабдят с ваксини! А ние чакаме най-евтината и най-малко ефективната от тях!

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  До коментар [#4] от "lig35561597":

  Под "драскач" вероятно имаш предвид lig35561597!

 48. 48 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 577 Разстроено

  С тея темпове ще ваксинират до 2100 година

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 49. 49 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Данните показват, че:
  1. Официалният портал се опитва да ни заблуждава, като показва по-добри резултати от реалните.
  2. Ваксинацията върви бавно и причината не е липса на ваксини (има повече ваксини, отколкото е необходимо за втора ваксинация).

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 50. 50 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Абе вие не разбрахте ли, че това с броя ваксини и ваксинираните е пълна лъжа? Не разбрахте ли, че държавата е поръчала някакви смешни количества, които са за свои хора, а нас ни лъжат да сме чакали да дойдели някакви митични големи количества? Никой ли не си задава въпроса къде е чудната ваксина на Астра Зенека? Уж я одобриха миналия петък, а още нищо няма? Предните две пристигаха 2-3 дни след одобрението.
  Шайката ни лъже. Пак. Ваксини няма, няма и да има. Не са поръчани, а парите са откраднати. Това е.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  Изсмукани от нищото демагогски заблуждения от разни никому неизвестни драскачи
  —цитат от коментар 4 на lig35561597


  Глупав коментар, който освен огромно желание да защити герберската банда медици, нищо друго не демонстрира.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Много сметки и плюене, всички са големи разбирачи.
  Никъде в Европа числата не съвпадат едно към едно. Също и повечето европейски страни показват всички, които имат поне една ваксинация! Тоест общия брой дупчене, а не хората.

  В Германия развалиха над 2500 ваксини от Модерна поради некадърност (даже и повече), а някой ми я дават за пример. В повечето европейски страни ваксинацията, дистрибуцията, избора на групите да бъдат ваксинирани и реално ваксинираните са катастрофални.
  Бъдете малко по-обективни, само втълпяване на вина е лесно.

 53. 53 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  А това, че 20 хил. чакат втора доза, а 40 хил дози са нейде си, не ви ли звучи странно?
  —цитат от коментар 27 на balkan_panda


  Втората доза се поставя не когато си решиш, а след минимум 30 дни след първата.
  Тъй че дозите за тия 20 хил. си ги има, просто не е дошло времето да се поставят. И остават едни 20 хил. дози, които са дошли преди 2-3 дни и не са стигнали до РЗИ-тата в страната.
  Никаква конспирация няма тука, просто трябва да имате поне 1 гънка на сивото вещество.
  Като чета коментарите, вече се съмнявам не за гънки, а изобщо за наличието изобщо на сиво вещество.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 54. 54 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#1] от "Chegobara":Израел, Великобритания, Дания успяха да се снабдят с ваксини! А ние чакаме най-евтината и най-малко ефективната от тях!
  —цитат от коментар 46 на vassilun


  Ако пред един магазин за сирене седят милионер и просяк - кой пръв ще се снабди със сирене?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 55. 55 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Когато поставиш реална задача на едни обикновени номеклатурчици и получаваш точно това - едно голямо нищо! Щабове-мабове - всичко е мижи да те лъжа. А до вчера тръбяха колко добре се справяме с тия над 50 хил. ваксинирани и че вече сме във втора фаза. Мошенници, които трупат милиони на гърба на болния и измиращ народ.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Любопитно

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  Дали не забрави да умножиш броя на двукратно имунизираните по две?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Любопитно

  До коментар [#46] от "vassilun":

  При тебе няма ли ваксини осигурени от работодателя? Все пак, сериозна организация с глобални задачи и било би несериозно, да остави сътрудниците си пи света да се изпонатръшкат от Ковид?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 58. 58 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#53] от "Athanatos":

  Да, това, което обяснявате е ясно. Но проблемът е точно със забавянето на поставянето на тези 20к. Колко време отнема доставката от София до Бургас!? 2-3 дена?! Ваксинацията трябва да е приоритет и при положение, че и без това закъсняваме, такива забавяния изобщо не трябва да има. 10к повече ваксинирани от рисковите групи(например учители) не е малко. Става дума за живи хора все пак.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":

  >Всеки един който излиза пред телевизионните камери да говори, говори ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.

  Е колега, нали от един месец това разправям.

  Всичко това е един голям медиен БУЛШИТ както му викате по вашенско.

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#55] от "4u4o":

  >А до вчера тръбяха колко добре се справяме с тия над 50 хил. ваксинирани и че вече сме във втора фаза

  В ТРЕТА фаза сме навлезли вече офиицално.

  Само не знам защо нас, служителите във фермите за норки, не ни обработиха. Във втора фаза бяхме по оригиналния план.

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#54] от "Athanatos":

  > Ако пред един магазин за сирене седят милионер и просяк - кой пръв ще се снабди със сирене?

  Магазинерката. И нейните приятели.

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#52] от "stable":

  > В Германия развалиха над 2500 ваксини от Модерна поради некадърност

  Колега, в Германия е имало издънка и се е чуло.

  Според вас, ако в България се случи аналогична ситуация и 'се развалят над 2500 ваксини', какво ще се случи ?

  Ами нищо. Ще набоцкат хората по график.

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ан Он":

  +++++ 😂😂😂

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 64. 64 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Тедрос казал ,че ваксинацията сама по себе си няма да ликвидира виросо и епидемията , а е ДОПЪЛНЕНИЕ към съществуващите мерки . Демек докато ефекта от ваксинацията не се обследва следващите два лазарника ( според изобретателите на виаграта) - маски д- ъта , локдауни и други. Освен тва се понесоха грозни слухове за нови инструкции отбираш дни писиарите и методите му - цикли- микли и прочие.

 65. 65 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Авторът който е преписал твърденията на Политико явно не е разбрал съдържателни заключението на автора, а именно че с подобен темп на ваксиниране България никога няма да постигне 70% ваксинирани население, защото всеки ваксиниран през 2021 ще трябва да бъде ваксиниран отново след 8 месеца! В статията се сочи единствено, че през 2030 г. България ще е постигнала 70% ваксинирани, без да се отчита факта че за да са ефективни ваксините на Бионтек и Модерна трябва да се поставят всяка година.

 66. 66 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Авторът който е преписал твърденията на Политико явно не е разбрал съдържателни заключението на автора, а именно че с подобен темп на ваксиниране България никога няма да постигне 70% ваксинирани население, защото всеки ваксиниран през 2021 ще трябва да бъде ваксиниран отново след 8 месеца! В статията се сочи единствено, че през 2030 г. България ще е постигнала 70% ваксинирани, без да се отчита факта че за да са ефективни ваксините на Бионтек и Модерна трябва да се поставят всяка година.

 67. 67 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 892 Неутрално

  А както оказа сме поръчали най-много ваксини Астра Сенека, която се очертава с най-ниска ефективност от всички възможни към момента.

 68. 68 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#50] от "Хриси":


  Вождът е поръчал за племето 45% ваксини от Астра Ева Паунова Майдел Зенека и 45% от друга една френска компания, за която не е и известно дали изобщо ще произведе някога ваксина. Ако Мутрагена остане на власт и през 2030 година ще чакаме будчето с кремвиршите да докара ваксините

 69. 69 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#21] от "Borislav Todorov":

  Дори и да има ваксини, булгарите не са толкоз прости да се набодат с иглата която няма и 3 месеца изпитателен срок , а направо на хората ги пробват какви им са "Ефектите" след 3-5 години, особеноонези, деро чоплят в ДНК - то.
  Как мислиш = цветя и рози по закопаните или...

 70. 70 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ан Он":
  колкото в Германия се е чуло , толкоз и ъ нас ще се чуе - германците набоцкаха
  неколко хиляди с 5 дози , ама им се размина , грешка на растежа,
  Ако тука беха боцнали един с повече или по-малко от необходимата доза , Бат Бойко вече щеше да е пътник,нищо че той не дозира ваксините.

 71. 71 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#40] от "fpyyh":

  да, аз!
  Никой не иска него да го ядат кучетата!

 72. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  "Щабовете категорично отказват да ги използват за повишаване на имунитета на други лица, можем само да предполагаме че въпреки всички празни приказки, изобщо не знаят / вярват кога ще дойдат следващите пратки."
  --------------------
  Анче, щпо си не намериш друга тема, как според теб ще боцнат тия с първата доза, та да дорърщат делото?
  Да извадят щишета карловска ли ?

 73. 73 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#50] от " Хриси"
  Утре пристигат 48 000 от Астра Зенека.

 74. 74 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Според НСИ общо лекари + спец. медицински грижи около 75 000
  —цитат от коментар 8 на дерибеев


  А според Националния план за ваксиниране: "Фаза 1: Очакван брой подлежащи: 243 600 лица..."
  Цитат:
  "Очакван брой подлежащи: 243 600 лица
  o Лекари – 30 000 лица
  o Дентални лекари – 10 000 лица
  o Специалисти по здравни грижи – 46 000 лица
  o Магистър фармацевти – 6 600 лица
  o Помощник фармацевти – 2 000 лица
  o Помощен персонал –150 000 лица"
  А вече сме във фаза две. Вашите изводи са невероятно оптимистични на фона на абсолютно жалкия резултат.

 75. 75 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dexx":

  "Ваксинацията трябва да е приоритет и при положение, че и без това закъсняваме..."  А За къде бързате?
  6"8. И видях, и ето сив кон, и върху него ездач, чието име беше смърт; и адът следваше подире му; и им се даде власт над четвъртата част на земята - да умъртвяват с меч и глад, с мор и със земни зверове

 76. 76 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Колко са в действителност ваксинираните срещу COVID-19 в България?
  —цитат от коментар 0 на др Хаджийски


  Въпросът на др Хаджийски би получил лесен отговор, ако Щабът отпочне правилно да обозначава ваксинираните
  https://www.adl.org/sites/default/files/styles/content_full_width_img_lg/public/2020-12/VACCINATED.jpg

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":

  Със сигурност нямаше да е трагично положението, каквото е при Боко.

 78. 78 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Русия, коята произвежда "най-ефективната" ваксина, до сега е имунизирала 0.6% от населението си. Чудя се, как изнася толкова много ваксини, а не може да ваксинира своите хора.

 79. 79 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#76] от "dosetliv":

  Министера каза че при първа доза ти дават 'картонче', след като измине нужното време след втората доза, получаваш персонален QR code.

  Само не разбрах каква е схемата със certiicate expiration-a, доколкото трябва периодично да се обновява.

  કટાક્ષ
 80. 80 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#73] от "pepisky":

  >Утре пристигат 48 000 от Астра Зенека.

  Супер!

  Имате ли нужда от помощ с транспорта ?

  કટાક્ષ
 81. 81 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":Със сигурност нямаше да е трагично положението, каквото е при Боко.
  —цитат от коментар 77 на Роси


  а ако не беше Боико , а Румен начело всичко щеше да е наред, а???

 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#72] от "amanotwas":

  > как според теб ще боцнат тия с първата доза

  Намерили са начин, няма да ги мисля. (Дано хладилника им не се развали, че ще стане като в Одеса.)

  Поста ми беше свързан с коментар на друг колега, който се чудеше къде се губят едни бройки.

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#81] от "amanotwas":

  > а ако не беше Боико , а Румен

  А има ли принципна разлика в интелектуалното ниво на тези двамата ?

  કટાક્ષ
 84. 84 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#82] от "Ан Он":

  Ми твоя колега явно е с наобратими умствени проблеми, та подбирай си колегите:)

 85. 85 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Това само показавка как ДЕМАГОГИЯТА за НЕНУЖНАТА държава, с която неолибералите облъчиха населението през десетилетията, намерила плодородна почва у нас. Хвала на мрежата НПО на Отворено общество за постигнатите резултати по проникване и разрушаване на гражданското общество, държавните институции, политическите партии, службите за сигурност, както и за промиването на мозъците на населението.
  Интригата е, че същите тези неолиберали и радикални трансхуманисти обвиняват УНИЩОЖЕНАТА държава за собствените си вредителства.
  !

 86. 86 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#83] от "Ан Он":

  о, да , ама ти , Анче не забелязваш ли ?
  Румен е прост инженер, а Бате е дохтор.
  Кога Румен е трошил "Миг 29", Бате е бил кмет на София,
  намери 10 прилики в картинката(+)
  + може да са по-малко от 10!

 87. 87 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  По него време май беше , кат се запали еди Миг из полето с пшеница, или царевица май беше,
  Та полета струваше къде 80 Милиона, ама аз ги смятам на оем и тегло, преди да я вкарам бараката в салона на истината.

 88. 88 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 966 Весело

  Проблема е, че няма ваксини на "черно" ако имаше досега да са се ваксинирали един милион тарикати.
  —цитат от коментар 16 на nwj49315903


  Тука си абсолютно прав!
  Само че има един малък подпроблем: За това, че няма достатъчно ваксини за всички и че трябва да се продават на "черно" е виновен Баце и никой друг!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 89. 89 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 966 Любопитно

  Цитат от статията:

  "Ако страната иска към 22 септември 2021 г. да постигне целта да е поставила по 2 дози до постигане на минималния посочен праг за колективен имунитет, ще трябва да увеличи броя на дневните ваксинации 29 пъти - до 33 368 дози на ден", се казва в заключението на "Политико".

  Кхъ-кхъ... Абе ако може "Политико" да организира гарантирани доставки за България в размер на 33 368 дози ваксина на ден, ще бъдем изключително много благодарни...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 90. 90 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Поредното опашкарско достижение на мъдрото население на страната. Както обикновено ние сме по-умни, по-знаещи и по-богати от цяла Европа, Израел, че и Сърбия, и затова никакво ваксиниране. Последователите на пригожинската трол-операция на местно ниво гарантират поддръжка за поне година. Докато ние се почесваме по умните ни глави, нашите съседи ще са отворили и забравили за вирусите. За българи дълго време ще се иска PCR тест, където и да идат, ако ще за ден до Гърция, Турция и Сърбия да е.
  —цитат от коментар 26 на Индиана


  На видео демонстрация един немец показва как проверява с ПиСиАр тест ... ред бул. Резултатът е - разбира се - положителен. Какво точно тества прехваленият тест? Защо въобще се доверявате на тази мистерия? И дали съседните страни са толкова умни? Българите са хора умни и пресметливи, ще оставят съседите да се набодат и ще гледат отстрани какво ще стане. Разумно поведение в неразумно време.

  master
 91. 91 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dexx": "Ваксинацията трябва да е приоритет и при положение, че и без това закъсняваме..."А За къде бързате?6"8. И видях, и ето сив кон, и върху него ездач, чието име беше смърт; и адът следваше подире му; и им се даде власт над четвъртата част на земята - да умъртвяват с меч и глад, с мор и със земни зверове
  —цитат от коментар 75 на amanotwas


  Бързат да ходят на екскурзии, на фитнес, на кръчма, на чалга партита, на мачлета. Мислят, че вълшебният "еликсир" ще ги спаси от всички вируси, болести, от смъртта. Някой им каза - "Това е решението на всички проблеми". Страхът е лош съветник.

  master
 92. 92 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  румен,кога до търсеха за един потрошен "Миг, то й с и назначи Деса за генерал.Послесе направи на векик, , та се отказа от служба за Родината , та срана пРезидент.
  Този хвурчилник подкрепо Руция срещу санкциите на ЕС"

 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#86] от "amanotwas":

  > Румен е прост инженер, а Бате е дохтор.
  > Кога Румен е трошил "Миг 29", Бате е бил кмет на София,

  Погледнато от тази гледна точка, за малко ме накарахте да се замисля за предимствата на другаря Радев ...

  Но се спрях. Не мога да падна толкова ниско.

  કટાક્ષ
 94. 94 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#90] от "gigabyte":

  > ... един немец показва как проверява с ПиСиАр тест ... ред бул.
  > Какво точно тества прехваленият тест?

  Теста проверява дали нещо е заразено.

  Германецът е попаднал на заразен Ред Бул.

  Трябва да го остави за 10 дни в изолиран шкаф и той ще се излекува.

  કટાક્ષ
 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  Имах предвид че Ред Бул-а ще се излекува.

  Германецаът трябва да се тества отделно и да спазва указанията на здравните органи.

  કટાક્ષ
 96. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Коя държава е унищожена , бе дебил?
  България ли?
  Ми тя е съществъвала и преди теб, а най-вероятно ще я има и след теб.
  Такива изказвания - в дтил Ижето, не носят точки за същия Ицето, да си знаеш. Оня кога беше министър се оака яко, та после муядоха спарените гащи целия РБ , дето играха трикчета за да имат 7 министри.
  "Ние, ама никога...

 97. 97 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Защо над 50 % от медиците не искат да се ваксинират !!!!!!!!??????? Ще отговорите ли на тази тенденция ?!?!?!?!?!?? Защо хората, които са изложени на най-голям риск, все пак не искат ваксини от прекрасните божества -филантропите, които искат да спасят света от този демоничен прилет......

 98. 98 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2257 Весело

  На видео демонстрация един немец показва как проверява с ПиСиАр тест ... ред бул. Резултатът е - разбира се - положителен. Какво точно тества прехваленият тест? ...
  —цитат от коментар 90 на gigabyte


  Баси къв бъркоч щом задейства дори тест за вируси... От друга страна, нали криле обещаваха, пък вируса от прилепи идва, та има нЕкаква логика в положителния тест.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 99. 99 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2257 Весело

  До коментар [#21] от "Borislav Todorov":Дори и да има ваксини, булгарите не са толкоз прости да се набодат с иглата която няма и 3 месеца изпитателен срок , а направо на хората ги пробват какви им са "Ефектите" след 3-5 години, особеноонези, деро чоплят в ДНК - то.Как мислиш = цветя и рози по закопаните или...
  —цитат от коментар 69 на amanotwas


  Пък евреите в ИЗраел са тъпите, дето хем двойно платиха за ваксините, хем до април щели всичките 6-7млн (дето подлежат на ваксиниране) да се ваксинират. Или пък нямат ДНК и не ги ловят страничните ефекети, та не им пука... Абе я огледай пак, да не би да си пропуснал нещо, щото онези са евреи и го правят на двойна цена, че и бързат.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 100. 100 Профил на PrimumNonNocere
  PrimumNonNocere
  Рейтинг: 649 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK