На живо

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталЗаболеваемостта от COVID-19 в страната се е повишила с 40% на двуседмична база, а болните в лечебните заведения са се увеличили с 10% през последната седмица. Това се разбра днес по време на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. Въпреки тези данни според него не трябва да има предстоящи затваряния, а напротив.


По-късно стана ясно, че всички получени до момента количества от ваксината на AstraZeneca (28 800 дози) ще бъдат приложени като първа доза. Това е възможно, тъй като интервалът между двете убождания с тази ваксина може да достигне 90 дни.


"Дневник" проследи днешния ден от развитието на епидемията на живо.
Вицепремиерът Томислав Дончев е дал положителен резултат за коронавирус при направен днес рутинен PCR тест, съобщи пресцентърът на Министерския съвет, както и Дончев във "Фейсбук". Вицепремиерът е в добро общо състояние и без симптоми към момента. Той ще изпълнява дистанционно служебните си задължения до изтичане на карантината.


Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Юлия Лазарова

Всички получени до момента количества от ваксината на AstraZeneca ще бъдат приложени като първа доза. Журналистите е бъдат обхванати с ваксина срещу COVID-19 в трета фаза на Националния ваксинационен план. Това реши днес Съветът на Националния ваксинационен щаб, съобщи Министерството на здравеопазването.


От щаба ще препоръчат на медицинските специалисти да поставят втората доза от ваксината десет седмици след първата, съгласно възможностите, които дава кратката характеристика на продукта. Според ваксинационния щаб оксфордската ваксина може да бъде използвана за ваксиниране на всички български граждани на и над 18-годишна възраст.


Подробности четете тук.

Започна имунизацията на военнослужещите

Имунизацията срещу коронавирусната инфекция на военнослужещите започна днес от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военнослужещите и цивилните служители от сектор "Отбрана" попадат във Фаза 3 на Националния ваксинационен план като служители в сектори с жизнено важни функции за поддържане на обществото. Ваксини за всички желаещи хора от сектора ще бъдат осигурени от Военномедицинска академия, където вече са събрани прогнозни списъци на заявилите да се ваксинират. С приоритет ваксини ще бъдат поставени на военнослужещите, които ще участват в мисии и операции извън страната.

Щабът за коронавируса следи на 12 часа актуализирани данни за областите, които попадат в т. нар. червена зона, с нови заразени над 120 души на 100 хил. население за две седмици, става известно от съобщение на Министерството на здравеопазването след посещение на проф. Костадин Ангелов в Кюстендил.


Заболеваемостта в област Кюстендил по последни данни е 245 души на 100 хил. население за две седмици. Другите области в червената зона са София-град, Врац, Плевен, Пазарджик, Сливен, Бургас и Хасково.


По думите на Ангелов след средата на февруари предстои да се вземе решение, дали в малките населени места всички ученици ще учат присъствено. По-рано това разпореди премиерът Бойко Борисов. Засега актуалната заповед на министъра на здравеопазването е определила график за връщането на големите ученици в клас, независимо от големината на населеното място.

Здравният министър няма обяснение за случаите в Кюстендил

"Притеснителна е тенденцията, която наблюдаваме в Кюстендил. В рамките на 10 дни имаме изключително експоненциално нарастване на случаите на коронавирус - от 12 до 73 към днешна дата. Това ни притеснява, тъй като не можем да намерим отговор на въпроса защо се случва". Това каза здравният министър Костадин Ангелов преди да посети болницата в Кюстендил, съобщава Би Ти Ви.


Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Юлия Лазарова


"Голяма част от лежащоболните нямат много контакти. В града няма обществени места, където да се събират много хора. Нашата оценка е, че предаването на заболяването става по битов път чрез семействата. Има цели родове, които са на лечение", обясни Ангелов. На този етап Кюстендил е изолиран случай и здравните власти нямат притеснения за други населени места.


В болницата в Кюстендил има възможност за настаняване на 103 лежащоболни пациенти. "При необходимост ще се осигури допълнителна сграда в близост до болницата, където могат да се разкрият още 40 легла", каза здравният министър, допълвайки, че в това отношение няма притеснения. В момента 72 души са настанени в здравното заведение.

От днес всички желаещи туроператори и туристически агенти ще могат да подават документи за безвъзмездна финансова помощ, която се отпуска от националния бюджет, съобщават от Министерството на туризма. На институционалната страница на министерството от началото на месеца са качени "Насоки за кандидатстване за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19".


Мярката представлява държавна помощ под формата на преки безвъзмездни средства с общ прогнозен бюджет от 51 млн. лв. Размерът на еднократно предоставяните пари е 4 на сто от оборота без ДДС през 2019 г. Помощта трябва да се използва приоритетно за възстановяване на суми на пътници, чиито пакети са анулирани поради COVID-19 за същия период.

Швейцария изисква от днес всички пристигащи със самолет да представят отрицателен резултат от PCR тест. Изследването трябва да е направено до 72 ч. преди пристигане. Децата до 12-годишна възраст са освободени от това изискване.


Швейцарските власти изискват представянето и на формуляр, попълнен онлайн или на хартия. Документът може да бъде намерен на този линк. Транзитно преминаващите и пограничните работници са освободени от попълване на документа.

42% от работещите в системата искат да се ваксинират срещу COVID-19, сочи национално проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Все още има работещи в образователните институции, които се колебаят, а около 15% категорично заявяват, че засега няма да се ваксинират.


Ваксинацията на учителите попада в настоящата втора фаза, според националния план за ваксиниране.


В петък стана ясно, че Министерството на образованието и науката се готви да реализира национално анонимно, анкетно проучване сред педагогическите специалисти за причините, поради които те не желаят да се ваксинират срещу COVID-19.

"Основните усложнения след преболедуване на COVID-19 са свързани със сърдечно-съдовата система. При голям процент от боледувалите, над 40%, се наблюдава излив в обвивката на сърцето. Така се създават условия за сраствания, а има ли сраствания, те затрудняват работата на сърцето", каза пред БНР проф. Даниела Петрова, завеждащ отделение по белодробни болести в Александровска болница.


Александровска болница стартира от днес безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали коронавируса (със симптоми или безсимптомно). Тежката отпадналост е един от сигналите, които трябва да алармират пациентите за преглед, каза проф. Петрова.


"Изключително намален е физическият капацитет. Преболедувалите се уморяват при изминаване на разстояние от 100 метра, с чувството, че са изкачили Черни връх. С изразена вегетативна симптоматика, която включва обилно изпотяване, световъртеж, главозамайване. Една част от тях чувстват тежест в гърдите, дискомфорт в сърдечната област, болки не само в лявата или дясната белодробна половина, но и зад гръдната кост, които ги притесняват. Хроничната умора продължава дълго време и този синдром също показва, че организмът не се е възстановил изцяло", добави тя.

В неделния ден най-много нови случаи са регистрирани в област София (град) – 80. Следват Благоевград- 27, Кюстендил – 14, София (област) – 10.


От новорегистрираните общо 182 положителни случая, 106 са установени с PCR тестове, а 76 - с бързи антигенни.


Активните случаи са 21 152.

Според Борисов нищо повече не трябва да се затваря, напротив

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


България се намира в начална фаза на плавен подем на заболеваемостта, увеличават се и пациентите с COVID-19 в лечебните заведения. В същото време се ускорява процесът на ваксинация. Това е докладвано на работно съвещание при Бойко Борисов, в което са участвали министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб, съобщава правителствената пресслужба.


"Към момента нищо повече не трябва да се затваря, напротив. В малките населени места, където в цялото училище една смяна е от 70-80 души, нека децата отиват да се учат присъствено. Бъдете гъвкави", така Борисов е изискал решенията за присъственото обучение в различните общини да се взимат локално. Председателят на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски е докладвал, че за последната седмица увеличението на болните от COVID-19 лечебните заведения е с 10%, а повишението на заболеваемостта на 14-дневна база е с около 40 на сто. Тя в момента е 128 на сто хиляди души.


Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев е информирал, че в момента в страната няма доказани случаи на грип А и на грип Б, тъй като противоепидемичните мерки дават резултат и основно се разпространява COVID-19. Засега в България няма доказани случаи и на новите варианти на коронавируса - латиноамериканския и южноафриканския.


Министърът на икономиката Лъчезар Борисов е заявил, че след разрешение на Министерството на финансите допълнителни 50 милиона лева са преведени към Националната агенция за приходите миналата седмица, за да продължи работата и разплащането към административно затворените сектори. "Заедно с бизнеса се договорихме, че мярката ще продължи и през февруари и в петък е изпратено първото запитване към ЕК по повод нотификацията и продължаването на мярката през февруари", е уточнил той.


Подробности - тук.

Александровска болница стартира прегледи за прекарали болестта

Александровска болница стартира от днес безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали COVID-19 (със симптоми или безсимптомно), независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция.


Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467. При необходимост и при наличие на индикации за това - на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни постКовид състояния.


Сътрудничество между "Александровска" и Националния комплекс "Специализирани болници за рехабилитация" позволява пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в някои от санаториумите на комплекса.

По мярката за запазване на заетостта, популярна като 60/40, към 2 февруари са подкрепени 11 925 работодатели и са съхранени работните места на 265 137 работници и служители. Изплатените средства са над 807.3 млн. лв., съобщават от НОИ.


Най-голяма сума е изплатена за работещите в предприятията от преработващата промишленост – над 334 млн. лева, за запазване на около 112 хил. работни места. Сектор "Хотелиерство и ресторантьорство" е подпомогнат с около 107 млн. лв. за близо 52 хил. работни места. Към работодателите от търговията са насочени над 91.2 млн. лв. за 32.7 хиляди работници и служители, предприятията от добивната промишленост са получили 62.7 млн. лв. за 8 хил. запазени работни места, а сектор "Транспорт, складиране и пощи" – 69.5 млн. лв. за малко над 24 хил. работници и служители.


Най-много са фирмите, кандидатствали в областите София-град (3 960), Пловдив (1 006), Варна (888), Бургас (801), Благоевград (675), Русе (415) и Стара Загора (358).

"Не е възможно да ни се случи купуване на фалшиви ваксини в рамките на ЕС, понеже получаваме дозите от склада на производителя до държавата членка". Това каза пред Би Ти Ви проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.


Той констатира, че има проблем с доставките за целия ЕС, но обясни, че производственият капацитет не достига, а компаниите са мултинационални и осигуряват дозите за целия свят. "Надявам се да има някаква колаборация между компаниите, за да се разреши този проблем", обясни Гетов.


Текат клинични изпитвания и до март ще се оцени ефикасността на ваксината на "АстраЗенека" при хора над 55 години. "Почти сигурни сме, че няма да има никакъв проблем с безопасността й", каза още Гетов.

Заради времето в Германия се отлага получаването на днешната пратка ваксини

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Юлия Лазарова


Днес в България трябваше да пристигнат още 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" Pfizer/BioNTech. От Министерството на здравеопазването съобщават, че поради лоши метеорологични условия пратката е отложена. Те се позовават на информация от куриерската компания, че заради лошото време в Германия към момента не е ясно кога ще може да излети самолетът, който трябва да ги достави.

Хотелиерите обещават промоции за българите от чужбина

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация обяви промоционална кампания за почивка на българите, живеещи в чужбина. Чрез сдруженията и клубовете си по местоживеене те ще могат да се сдобият с карти за намаления в хотели, заведения за хранене и развлечения, бензиностанции, магазини. Всички клубове, сдружения и общности на българи ще могат да заявят карти от партньорската програма за лоялност на БХРА, които им дават право на намаленията. Картите са безплатни, като единствената сума, която се дължи за тях еднократно е тази, покриваща производствените разходи за самата пластика. мотото на кампанията е "Добре дошли у дома". Така бизнесът се опитва да осигури заетост, за да компенсира спада на чуждестранните туристи зарази ограниченията, свързани с разпространението на коронавируса.

Четвъртата фаза на ваксинацията може да започне през март, според Балтов

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Юлия Лазарова


"Следващите два месеца ще засилим изключително много темпа на ваксиниране. Очаква се до края на февруари да получим 260 хил. ваксини на "АстраЗенека", каза пред БНТ Асен Балтов, директор на "Пирогов". Вчера бе дадено начало на третата фаза (обхващаща служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности" - работещите в службите за сигурност, във ВиК сектора, доставчиците на ток и хранителни стоки) от ваксинационния план на правителството, а Балтов добави, че четвъртата фаза (възрастните на и над 65 години, които са извън социални институции, и хора с хронични заболявания) може да започне от началото на март. Балтов за пореден път подчерта важността за достигане на колективен обществен имунитет, което се случва при ваксиниране на минимум 70% от подлежащото население.


Той обясни, че при ваксината на "АстраЗенека" има съществена промяна спрямо другите две, одобрени до този момент от Европейската агенция по лекарствата - "Пфайзер"/"БиоНТех" и "Модерна".


"Ако между поставянето на двете дози се изчака между 8 и 12 седмици, нараства броят на антителата. Втората доза трябва да се постави не по-късно от 90 дни след първата", каза той. При другите две ваксини интервалът между двете дози е 21 и 28 дни.


Директорът на "Пирогов" даде информация за ваксинирани 30 човека в болницата вчера. Според данните на единната информационна система за последното денонощие поставените дози в цялата страна са 22.

Асен Балтов: При значителен ръст на заразените ще се въведат рестриктивни мерки

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Юлия Лазарова


След разхлабването на мерките хората не изпълняват препоръките за поведение. Това каза пред БНТ Асен Балтов, директор на "Пирогов" и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Той даде пример с поведението на хората в молове и фитнеси. Властта ще наблюдава тенденцията и ако през настоящата седмица има експоненциално повишаване на случаите, отново ще се въведат рестриктивни мерки, каза още Балтов.


От 1 февруари се допуска посещението на търговски центрове и молове, като малолетните и непълнолетни могат да ги посещават, само ако са придружени от техен родител, съответно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.


Изискването за фитнесите е за използване на не повече от 50% от капацитета на помещението, а разстоянието между хората трябва да е 2 метра. Носенето на маски не е задължително, защото времето, в което се извършва физическа активност, е сред изключенията, когато не се изискват предпазни средства.


Дори ваксинирани и преболедували трябва да носят маски, каза директорът на "Пирогов". По думите му системата на здравеопазването е подготвена за нов натиск. Няма болница в София, която да няма готовност да приеме пациенти при евентуалното покачване на случаите, добави той.

Традиционно ниски стойности на данните за епидемията в понеделник

Коронавирусът в България: Заболеваемостта се е повишила с 40% на двуседмична база (хронология)

© Георги Кожухаров


Данните за последното денонощие регистрират 182 случаи на заразени със SARS-CoV-2. Това са 6.83% от направените 2663 теста (1590 PCR и 1073 антигенни). В понеделник традиционно данните са с по-ниски стойности заради ограничения капацитет на лабораториите в неделя и забавеното подаване на данните от болници.


Хоспитализирани към полунощ са 3126 човека, от тях 278 в интензивно отделение.


За последното денонощие са починали 20 човека. Регистрираните оздравели са 60.


Заболеваемостта на едноседмична база се увеличава с 27%, докато броят на направените тестове намалява с 14%. Още за развитието на епидемията в страната - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Очаквано.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 2. 2 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Става дума за официално призната заболеваемост. Истинската с безсимтомни и ненаправили си тестове е 8-10 пъти по-висока. Никой не се и опитва да я определи въпреки участието в НОЩ на математици. Поръчани са по 2 дози ваксини за над 10 милиона души, при положение, че в държавата без 2-та милиона емигранти, живеят под 5 милиона души.

 3. 3 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Следващата заболеваемостта ще се повиши с 270%

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#2] от "Petio Petkov":

  Заразени=заболели?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#4] от "дерибеев":

  > Заразени=заболели?

  'Заразени' = 'получили поне един положителен резултат от поне от един от видовете тестове които се включват в справката според текущата методология'

  Теория на вероятностите показва(*) че ако някой си направи десетина последователни теста, много е вероятно и него да го включат в графата за 'заразени' (без да е 'болен' от нищо).

  (*) въз основа на това което знаем за текущата точност на тестовете.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#4] от "дерибеев":

  Всъщност за 'заразени' броят директно броя на положителните резултати при тест. Никой не се и мъчи да го превръща в 'хора'.

  > властите не дават разграничение колко от положителните резултати идват от изследване за първи път и колко са поредни за един и същ пациент.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на ПетКо
  ПетКо
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#2] от "Petio Petkov":

  За съжаление няма ваксина срещу глупостта, засега...

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Впрочем къде са хората, които горяха маски пои площадите???

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Ох стига сте си играли с хората!
  Много добре ви беше ясно, че като се отворят фитнеси и заведения няма как върре да стоят с маски и на 2 метра един от друг.
  Това вашето е такава пародия че нямам думи.
  Само си измивате ръцете!

 10. 10 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Вторник - денят на големите числа.

 11. 11 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#2] от "Petio Petkov":

  "Става дума за официално призната заболеваемост. Истинската с безсимтомни и ненаправили си тестове е 8-10 пъти по-висока. Никой не се и опитва да я определи..."

  Що бе, има някой- ти , например.
  Само че си малко скромен.
  За ефект трябваше да напишеш 50-100 пъти.

 12. 12 Профил на Агент Провокатор
  Агент Провокатор
  Рейтинг: 37 Неутрално

  САЩ са на 1/3 от рекордната си заболеваемост от преди месец. UK - също, въпреки "британския щам". В цял свят има намаляване на случаите. Само в БГ ще се извиняваме с "британския щам"за нарасналите случаи. Интересно дали свалиха циклите на ПЦР-ите на 30 макс?
  Никъде не се спазват мерките. То и няма . Партита във Флорида покрай Супербоула цяла седмица. В Калифорния ресторантите работят...

 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  Айде, нов доктор се включи в редиците на бухалкаджиите.
  Балтов, а ти ваксинира ли се?

 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  Впрочем къде са хората, които горяха маски пои площадите???
  —цитат от коментар 8 на selqnin


  Д-р Мангъров обикаля корона болните без маска. За разлика от този бухалкаджията на снимката, дето му е широко около врата с 30 к лв заплата.

 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#12] от "Агент Провокатор":

  >Интересно дали свалиха циклите на ПЦР-ите на 30 макс?

  Това как се изчисляват числата от ежедневната сводка е една от най-големите тайни в страната.

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 - 712
  В последните дни броя на починалите след нарастване се стабилизира. Докога ли? Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 - 41

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#14] от "historama":

  > Д-р Мангъров обикаля корона болните без маска.

  Обикаля и сее зараза.

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Ако намалява броя на заразените и починалите- започвате да се биете в гърдите че заслугата е ваша.
  Ако се увеличават, когато разпускате- веднага хората не спазвали мерките .
  До къде ще я докарате и вие изобщо не се знае.... но с вашите неадекватни решения до година най-много да намалеем на половина

 19. 19 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Добрата новина е, че в последните дни репродуктивното число на вируса като че ли леко намалява:
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16

 20. 20 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#12] от "Агент Провокатор": Работят в Калифорния ресторантите,но само отвън,на 2 метра масите и не повече от 6 човека на маса! Които нямат градини или големи паркинзи да си изкарат масите,отдавна хлопнаха кепенците и на дали някога ще отворят пак! Но бай пън сега ще отпусне 2 трилиона и ще раздава на калпак по 400$ от федерала+ щатските над 2000$ месечно,до края на септвмври(за сега)!!!! И после Що имало 20-30 милиона безработни! А обявите за работа си стоят навсякъде!!! Жалка картинка!

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  САЩ са на 1/3 от рекордната си заболеваемост от преди месец. UK - също, въпреки "британския щам". В цял свят има намаляване на случаите. Само в БГ ще се извиняваме с "британския щам"за нарасналите случаи.
  —цитат от коментар 12 на Агент Провокатор


  Да де, но в САЩ и Великобритания ваксинират масово и с бързи темпове и вече са ваксинирани десетки милиони. За разлика от мамковината, където няма и 100 000 души ваксинирани, щото така са измислили умните глави в щаба. Доставчиците на банички и кренвирши явно са най-важните, та сега тях ще ваксинирват. И милиционерите, разбира се.
  А да не говорим и каква хубава ваксина ни е поръчала Тиквата - хем ефективна, хем налична.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 22. 22 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До 2 от "Petio Petkov":

  Вие ваксинирахте ли се?

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Весело

  До коментар [#14] от "historama":

  Нали видяхте какво се случи с въпросният, къде се приземи и защо беше целият този пошъл спектакъл?!
  В оперетата сигурно му пазят място - ще му трябва след изборите!!!

 24. 24 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Весело

  До коментар [#18] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  Джеймс Кук за жреците-лечители на Таити преди 250 години:
  "Ако някой умре - такава е волята на боговете.
  Ако оздравее, това е изцяло тяхна, на жреците, заслуга.
  Впрочем, по същия начин разсъждават и нашите лекари в Англия..."

 25. 25 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1381 Весело

  "Дори ваксинирани и преболедували трябва да носят маски, каза директорът на "Пирогов"." - рече Балтов.

  Защо, бе, Балтов? Нали ваксинираните и преболедувалите вече не могат да се заразят, нито да заразяват? Защо е необходимо туй, дето го хортуваш? За да не отстъпвате от завоюваната територия от лекарския фашизъм ли? Услади ви се властта, май, а? Гиди калинки неумни ...

 26. 26 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#12] от "Агент Провокатор":>Интересно дали свалиха циклите на ПЦР-ите на 30 макс?Това как се изчисляват числата от ежедневната сводка е една от най-големите тайни в страната.
  —цитат от коментар 15 на Ан Он


  А на теб не ти ли е ясно как ги изчисляват? Поглеждат към тавана, и в съответствие с директивата (да се надуят цифрите, и нови рестрикции до изборите), бройката се обявява , и започва тиражирането й, по медии и т.н.

 27. 27 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#24] от "Patsis":

  Ами така е. Имам усещането че нсшите специалисти изобщо не са наясно с вируса. Как може да правят кампании че всеки който се имунизира вече проблема му е решен, а след това да изтипосат че и той трябвало да ходи с маска щото можел да се зарази?...
  Е? Тогава защо да се ваксинира? Ваксината от кскво всъщност го пази?

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#14] от "historama":Нали видяхте какво се случи с въпросният, къде се приземи и защо беше целият този пошъл спектакъл?!В оперетата сигурно му пазят място - ще му трябва след изборите!!!
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  Дадоха му добре платена позиция, надяваха се да му затворят устата, ама не успяха. За разлика от тоя от Пирогов.
  А ти ваксинира ли се? Нещо май хората не са мотивирани току-така да си правят експерименти със себе си? Борисич и той не ще.

 29. 29 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  "...Нали ваксинираните и преболедувалите вече не могат да се заразят, нито да заразяват? Защо е необходимо туй, дето го хортуваш? За да не отстъпвате от завоюваната територия от лекарския фашизъм ли? Услади ви се властта, май, а? Гиди калинки неумни ...
  —цитат от коментар 25 на Иполит Матвеевич


  Факт е, че Борисич умее да корумпира. Разполага с целия финансов ресурс на държавата, изтегли милиарди нови заеми, и не му е проблем да корумпира когото си пожелае. Ето сега цяла банда доктори с титли привлече, всеки ден обикалят ТВ-тата, и ръсят глупости вместо да работят и лекуват. Докторите заместиха милиционерите.

 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#25] от "Иполит Матвеевич":

  > Нали ваксинираните и преболедувалите вече не могат да се заразят, нито да заразяват?

  Нов щам ще дойде и ще трябва пак да се пишат нови заповеди. Свали маски, сложи маски, свали маски, сложи маски. Това вече го играхме миналата пролет - хората се объркват и не знаят днес какви са правилата. Та по-добре да уеднаквим.

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  "Е? Тогава защо да се ваксинира? Ваксината от кскво всъщност го пази?"

  Ваксината пълни чекмеджета. Яко ги пълни!

 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#27] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Колежке, наистина се радвам че сама започнахте да размишлявате и да си задавате въпроси.

  Успехи!

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ан Он":

  Аз въпросите не си ги задавам на мен!
  Задавам ги на тези които четат, за да видят колко алогично е да предстои трета вълна на пандемия и да ,,олабваш гащите”...

 34. 34 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":

  Тъпотия до шия

 35. 35 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Абе тоя Балтов в качеството си на какъв се изказва за ваксинацията и за рестрикциите? Нещо член на щаба ли в или? Това ли му е работата, да се занимава с ограничителните мерки и ваксинацията? Не вземе да се погледне, че разсипа Пирогов и избяга целия персонал от "адекватното" му управление, тръгнал по теми, които изобщо не са му работа да се изказва

 36. 36 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  Рано е още ... към 10-15 март КОРОНАТА ще плъзне ЯКО по България :)

 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#36] от "dejmos":

  към 10-15 март КОРОНАТА ще плъзне ЯКО

  10-15 март 2020-та предполагам ?

  Това вече го играхме. Тогава милиционерите затвориха Витоша и всички се спасихме.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#2] от "Petio Petkov":"Става дума за официално призната заболеваемост. Истинската с безсимтомни и ненаправили си тестове е 8-10 пъти по-висока. Никой не се и опитва да я определи..."Що бе, има някой- ти , например.Само че си малко скромен.За ефект трябваше да напишеш 50-100 пъти.
  —цитат от коментар 11 на Дон Кихот


  Колега с когото работя заедно се разболя, преди седмица вдигнах някаква температура.
  Получих направление, но ми отне 2 дни за да си направя тест - не навсякъде правят тестове с направления, на други места те мотаят или липсва всякаква информация къде се правят ПСР тестове. От личен опит се убедих, че няма никаква организация. 2 дни болен обикалях по болници и клиники и съвсем сериозно обмислях да се откажа от теста. В крайна сметка най-накрая намерих лаборатория и дадох положителен тест.
  От 3 дни майка ми е със силни симптоми, но тъй като сме наясно че е заразена, не се е подлагала на процедурата с даване на тест. Тя не е отчетена от статистиката.
  Аз също нямаше да бъда отчетен, ако не бях инат и се бях предал пред хаоса който цари в здравната ни система.

 39. 39 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  "Вчера бе дадено начало на третата фаза (обхващаща служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности" - работещите в службите за сигурност, във ВиК сектора, доставчиците на ток и хранителни стоки) от ваксинационния план на правителството, а Балтов добави, че четвъртата фаза (възрастните на и над 65 години, които са извън социални институции, и хора с хронични заболявания) може да започне от началото на март"

  Това е най-голямото малоумие.

  В цял свят дават приоритет на ваксинацията на възрастни и болни хора.
  Тук - служби за сигурност!!!! Кои - полицаите ли?
  Доставчици на ток!!! Тези кои са? Ще спре тока ли без тях? Или овдата без тези от ВИК сектора?
  Защо просто не гледата какво правят другите, а се мъчат да мислят с калинковите мозъци?

 40. 40 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Ахтунг, ахтунг!!!
  Не излизайте изпод креватите и не забравяйте да треперите.
  Вирусът е навсякъде, скрийте се добре под кревата и чакайте докато огладнеете истински!

 41. 41 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 746 Неутрално

  "Директорът на "Пирогов" даде информация за ваксинирани 30 човека в болницата вчера. Според данните на единната информационна система за последното денонощие поставените дози в цялата страна са 22."
  ------------------------------
  Това си е за Златен скункс!
  И после защо ковидарите изпадат в транс като им кажеш, че цялата тази стъкмистика е тотална измислица, нямаща нищо общо с реалността.

 42. 42 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 978 Неутрално  Каква невероятна драма драги зрители . 43. 43 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#38] от "Virgin":

  Пожелавам здраве на семейството ви!
  Машинката за пари така се е завъртяла, че няма да спре лесно с вирус или без вирус.

 44. 44 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1501 Весело

  Каква невероятна драма драги зрители .
  —цитат от коментар 42 на bxr35608444


  Нали, нали!?!

 45. 45 Профил на opoziciq
  opoziciq
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Заради времето в Германия се отлага получаването на днешната пратка ваксини - да, бая студено е там тези дни!

 46. 46 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Язък! Тъкмо да ваксинираме 1,5% от популацията и да отчетем поредния успех и хоп, намеси се времето. Както коментира №1 - очаквано. Но най-сериозна е информацията на Балтов Му - "...Директорът на "Пирогов" даде информация за ваксинирани 30 човека в болницата вчера....", А още по-готина е информацията, че "... Според данните на единната информационна система за последното денонощие поставените дози в цялата страна са 22...". Балтов, Балтов, Система, Система - преди да ни спасите ще ни уморите. От смях!

 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  "Директорът на "Пирогов" даде информация за ваксинирани 30 човека в болницата вчера. Според данните на единната информационна система за последното денонощие поставените дози в цялата страна са 22."

  Елементарна аритметика.?!
  Или, ще речем, "Пирогов" не е в "цялата страна".

 48. 48 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Весело

  До коментар [#46] от "Мърмор":

  Е, просто в Пирогов са закъснели да въведат данните за ваксинираните в системата! мила родна картинка!

 49. 49 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1979 Весело

  Язък! Тъкмо да ваксинираме 1,5% от популацията и да отчетем поредния успех и хоп, намеси се времето.
  —цитат от коментар 46 на Мърмор


  Да, виновни са кишата и Гришата. Сега студено, после топло, после нещо друго ще измислят.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 50. 50 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3937 Неутрално

  Пита се, за колко време в България ще ваксинират 100 хиляди човека? А един милион?

 51. 51 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Хотелиерите пак не са в час. Ще дават отстъпки на българите в чужбина, които едва ли ще дойдат, а не дават отстъпки на българите в България, които им спасиха сезон 2020.
  Баба ми казваше по този повод "изпуснал питомното, за да гони дивото".

 52. 52 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Хотелиерите пак не са в час. Ще дават отстъпки на българите в чужбина, които едва ли ще дойдат, а не дават отстъпки на българите в България, които им спасиха сезон 2020.Баба ми казваше по този повод "изпуснал питомното, за да гони дивото".
  —цитат от коментар 51 на PoToP


  И като трябва да си направят ПСР тест, за да ги пуснат в БГ, отидОха отстъпките. Малоумна история!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 53. 53 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Абе тоя Балтов в качеството си на какъв се изказва за ваксинацията и за рестрикциите? ...
  —цитат от коментар 35 на uq


  Ортопед и травматолог е човекът :)))
  Ама... без да заемам страна, за да не "оцапам" риторичния си въпрос:
  "Колко тъп трябва да си да ходиш по акъла и да даваш трибуна на подобен специалист при подобна ситуация, а да неглижираш и да плюеш по професор инфекционист?"
  Питам се и за медиите и за вресливите, вманиачени фенове на НОЩ-ната неадекватност. Не казвам, че Мангъров не прекалява понякога с начина, по който изказва иначе нормалните си според мен и научните си според дипломата му идеи. Обаче такива като Блатов , разни математици и тем подобни ума ми не побира чий го търсят в тази тема на професионално ниво. Падат до нивото на форумите, в които ние пишем...

 54. 54 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Е, просто в Пирогов са закъснели да въведат данните за ваксинираните в системата!

  До коментар [#48] от "Patsis":

  Тц! Всичките цифри са манупилирани - заразени, починали и ваксинирани.
  Вервайте им!

 55. 55 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Крайно несериозно обяснение кратка справка на летище София показва че вече има кацнали днес самолети от Германия не знае кого се опитват да измамят така наивно.

 56. 56 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Обаче такива като Блатов , разни математици и тем подобни ума ми не побира чий го търсят в тази тема на професионално ниво.
  —цитат от коментар 53 на quasimodo

  Гербаджийски калинки. От години в тази държава управляват посредствеността и скудоумието и тези кауни са поредното доказателство. Нека само си припомним как въпросният Балтов и Ботоксовата кралица се качиха безропотно в джипката да инспектират строеж, докато по стълбищата на болниците умираха хора. Не е нужно да си кадърен и експерт, важното е да умееш старателно да лижеш задници.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  Докторите станаха част от репресивния апарат. Дали няма да се включат в разгонването на партитата?

 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#56] от "Хриси":

  "Не е нужно да си кадърен и експерт, важното е да умееш старателно да лижеш задници."

  На някои и това не помага!
  Лижат задниците на изявени в жълтите хроники и известни с "почтеността" си спонсори и кукловоди- и пак нищо!
  Щото и за лизането се изисква умение.
  А ако си всеяден и лижеш всичко- спасение няма!
  Стигаш пак до ред сълзи, ред сополи....

 59. 59 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Сички сме ковидозни до доказване на противното. Мерки - олабване- мерки - олабване , докато пейзаните не грабнат сопата . Кунчев щял да влиза у политиката . Инак развяват Мангъра ,че щял да става политик . Мисирките да земат да ни поинформират ,а?

 60. 60 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  То как ли иначе Дневник щеше да забележи катастрофалното зимно време в цяла Централна и Западна Европа? А не е без значение за прогресивните сили. Например Гретето може малко да си почине или да попрегледа какво са учили съучениците ѝ, докато тя ни е спасявала. Затова пък марфата на клетници през Средиземноморието е в разгара си. Бързат, че не се знае Драги, нали -- не изключено дори да вземе Салвини в експертното правителство.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 61. 61 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Затворете паркове, детски площадки, планини, море, язовири, реки ВСИЧКО!
  Затворете най-вече хората, които поддържат интернета, питейната вода, тока, тия дето произвеждат и тия дето карат храната. Тях ги затворете. И ще мирясаме

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 62. 62 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Заради лошото време ваксини няма, но кренвирши има.
  А ги карат с един и същи транспорт.
  Да се чуди човек...

 63. 63 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3895 Любопитно

  Като ги чета , си мисля , че скоро ще минават по къщите.......

 64. 64 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 98 Неутрално

  Предложение за нови ограничения:

  1. Да се спре изграждането на каквато и да нова инфраструктура (магистрали, неналожителни ремонти в градски условия спортни съоръжения и т.н) чрез държавна поръчка.

  2. Да излезе в неплатен отпуск половината НАП след като и половината касови апарати в страната не функционират в момента. Нужно ли е да работят в пълен състав ако обема на работа е намален?

  3. Да спре дейността на ЦГМ и контрола по транспорта. Вярвам, че държавата няма да се срути ако изкараме няколко месеца без тях.

  4. Да се пуснат в неплатен отпуск половината служители на КАТ. Нали сега няма за къде да пътуваме толкова много, пък и да видим дали ще се отрази толкова пагубно на пътната обстановка ако не чакат на посия по храсталаците.

  5. Да се пусне в неплатен отпуск половината служители на жандармерията. В момента няма спортни и други масови мероприятия. Защо е необходим пълен състав?

  Ако това ще е новото нормално и ще влизаме от локдаун в локдаун, вярвам че е справедливо тежеста в мерките да се разпредели между всички членове на обществото, а да не пада единствено върху определени групи от хора. Голяма част от населението спря или намали доходите си през последната година. Редно е след като са дали пример сега други да ги заместят.

 65. 65 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Пак греши Бойко! Естествено, че трябва още много неща да се затварят! Като започнем от Генерал Годжи, Кунчев, Балтов и всички затварачи. Здравния министър първи на опашката и всички в централния затвор при циганите. Там да ги учат на затваряне и дистанция и да оставят малко нормалните хора да си живеят спокойно!

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 66. 66 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":

  Как точно се пълни чекмеджето на Баце от ваксината.
  Плаща му Астра Зенека?

 67. 67 Профил на xlu12683878
  xlu12683878
  Рейтинг: 121 Неутрално

  Няма никакво значение какво казва Борисов. Той винаги лъже.

 68. 68 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#55] от "Daria ":

  Кратка справка от летището показва, че не си направила кратка справка от летището.

  Има кацнал самолет снощи от Берлин и АНУЛИРАН от Дортмунд/Кьолн.
  Проблемът е в Северозападна Германия.


 69. 69 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  не знае кого се опитват да измамят така наивно.
  —цитат от коментар 55 на Daria


  Кого се опитваш да измамиш наивно ти?

 70. 70 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Мутро нагла, къде са васкините за България? Къде са ваксините, за които сикаджията се хвали, че е дал 305 млн. лв?

  Защо правителството е заявило едва 1/3 от полагащата ни се квота ваксини от ЕС?

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 71. 71 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Защо са им затворени лаптопите на всички министри?
  Защото не е необходимо да са отворени ЗА ДА СЛУШАТ "мъдрите слова" на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
  Да козируват, да се снишават, ако нещо не им харесва, а защо не - и да му лижат -----

 72. 72 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално  До коментар [#31] от "historama":Как точно се пълни чекмеджето на Баце от ваксината. Плаща му Астра Зенека?
  —цитат от коментар 66 на taratanki


  А според теб защо толкова настояват за ваксинация (не само Борисич, а всчки лидери)? При условие че на всички е ясно, че една ваксина, която не е минала обичайните си тестове не може да е сигурна и ефективна?
  Да не говорим за истерията за ваксиниране, и успоредно с това "затягане на мерките"!

 73. 73 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Единствено трябва да се затворят изедниците от НОЩ заедно с правителството заради гнусните изстъпления с нацията. По една желязна маска и да "бутат" планината над Скравена.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 74. 74 Профил на army
  army
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Миналата седмица се твърдеше друго от щаба...

 75. 75 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  "Към момента нищо повече не трябва да се затваря....."

  До изборите никакво затваряне. Оцелелите ще могат да гласуват.

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  "Защо правителството е заявило едва 1/3 от полагащата ни се квота ваксини от ЕС?..."

  Много просто, защото е известно, че поне 30% от населението ще откаже ваксиниране.
  Съвсем нормални мерки против заразата са витамин С, D, проветряване, спазване на някаква дистанция, избягване на контакти с болни.

 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":Как точно се пълни чекмеджето на Баце от ваксината. Плаща му Астра Зенека?
  —цитат от коментар 66 на taratanki


  При всички големи поръчки има комисионна за поръчителите, законна. Друга тема е дали тази комисионна отива в бюджета на фирмата-поръчител, или в чекмеджето.

 78. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3302 Весело

  Язък! Тъкмо да ваксинираме 1,5% от популацията и да отчетем поредния успех и хоп, намеси се времето. Както коментира №1 - очаквано. Но най-сериозна е информацията на Балтов Му - "...Директорът на "Пирогов" даде информация за ваксинирани 30 човека в болницата вчера....", А още по-готина е информацията, че "... Според данните на единната информационна система за последното денонощие поставените дози в цялата страна са 22...". Балтов, Балтов, Система, Система - преди да ни спасите ще ни уморите. От смях!
  —цитат от коментар 46 на Мърмор


  Начи - като вече си нЕмаме Гришата, че и Костов утече - поне ни остана кишата!

  А иначе - вече очаквам ваксинираните сутрин по тв-блоковете поименно да ни ги изреждат, даже със снимка и кратка биография ...

 79. 79 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Провалът на ГЕРБ с ваксините става все по-голям

 80. 80 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#77] от "historama":

  Хем законна, хем в чекмеджето.
  Искам да разбера как става това.

 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#77] от "historama":Хем законна, хем в чекмеджето.Искам да разбера как става това.
  —цитат от коментар 80 на taratanki


  какво толкова сложно има?
  Тук не става дума да отидеш в аптеката, и да поискаш 2 аспирина. Големите сделки се подготвят от екипи, които водят дълги разговори за уточняване на параметрите, цените, договаря се и комисионна (1, 2,3%). С една голяма поръчка се осигурява работа на фирмата за месец-два, и за повече, при 100% натоварване на мощностите. Това се отнася и при сключването на големи заеми.
  По принцип тази комисионна представлява премия за екипа, или институцията, работили за сделката. След това се предоставят банковите сметки за превода, и това е. Следва разпределението на средствата.

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  а чекмеджето е метафора (чекмедже, на джоб, сметка на каймановите острови)
  До коментар [#81] от "historama":

 83. 83 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Признаците, за които говори проф. Даниела Петрова - за умората, че след 100 м. ходене човек се чувства всякаш се е качил на Черни връх, изпотяване, замайване, аз ги имам поне от 5 г. насам, което не означава, че съм болен. - Обратното в отлично здраве съм, но с устойчово поддържано наднормено тегло. Не всичко на този свят е Ковид-19.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 84. 84 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  Затова правилно се задържат половината ваксини докато пристигне следващата пратка.

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  "Заради времето в Германия се отлага получаването на днешната пратка ваксини"
  От онзи ден времето беше хубаво и пак не получавахме. Какво изобщо са договаряли нашите некадърници. Румъния, с три пъти по-голямо населения, има 16 пъти повече ваксинирани и двадесет пъти повече получени ваксини.

 86. 86 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#51] от "PoToP": Освен това не им дават да гласуват, ама пари ако пратят няма проблем.

 87. 87 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 645 Весело

  И без това мерките и правилата не важат за президентския син, ама и свобните ни медии си траят

 88. 88 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Верно ли здравният министър не знае как стана това... да иде да пита образователния .. кой пусна учениците и детските градини. И докато в магазините хората са с маски в училищата е мазало...

 89. 89 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Борисов ще затвори всичко точно преди изборите!

 90. 90 Профил на sowhat
  sowhat
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Събота - 156 ваксини направени в БГ, в европейския колос Румъния - 19 260 ваксини направени за деня.

  Неделя - 20 ваксини направени в БГ, в европейския колос Румъния - 15 510 ваксини направени за деня.

  Ваксини има. В хладилника, за наши хора. Ваксинационен план няма. УМИШЛЕНО.

  Но пък фитнесите рабоят. Там се кове стратегията на България...и не само за КОВИД.

 91. 91 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  А иначе - вече очаквам ваксинираните сутрин по тв-блоковете поименно да ни ги изреждат, даже със снимка и кратка биография ...
  —цитат от коментар 78 на xm...

  ХМ, не им давайте идеята - току виж са я реализирали. А представете си, след бройката ваксинации - десетици на ден, току ни спретнали един насрещен план за ваксиниране, който да реализират с ретро размах и отрапортуват преизпълнение с гербо плам.

 92. 92 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Е, нали щяха да затворят, ако бройките много се увеличат, сега пък нямало. Иди разбери кво се случва.

 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  > Това ни притеснява, тъй като не можем да намерим отговор на въпроса защо се случва

  Милия.

  Аз предлагам тоя човек да вземе да напусне и пък да сложим някой друг да отговаря за ситуацията, някой който има поне някаква минимална идея как точно се развива една епидемия.

  કટાક્ષ
 94. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2851 Весело

  """според Борисов нищо повече не трябва да се затваря, напротив..."""" Тогава няма да мрънкат онези от щаба....... Да го закриват, явно и Борисов е разбрал, че за нищо не стават ......

 95. 95 Профил на lrj56715531
  lrj56715531
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#75] от "Judjuk":

  Администрацията със сигурно ще оцелее и чинно ще гласува,
  а опозицията - кучета ги яли, за тях ваксини ще останат ли?

 96. 96 Профил на Diana Stamenova
  Diana Stamenova
  Рейтинг: 99 Неутрално

  Ох, не мога да ги понасям всички щабари вече, а Балтов най-много. Откъде това самочувствие да излиза и да говори, че мерките щели да се "затягат" - вече получавам алергична реакция от тази дума - сякаш той решава и сякаш знае нещо, свързано с вирусологията и епидемиологията?! Кога хората в цяла Европа най-накрая ще грабнат наистина сопите и няма да ги пуснат, докато цялото това безумие, наречено "извънредна епидемиологична обстановка", не приключи веднъж завинаги?! Ние вечно с "мерки" и маски ли ще живеем вече?! Една година мина!

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#90] от "sowhat":

  Или просто ваксинацията се бави защото в България има много повече плоскоземци които верват на руската пропаганда. Лекари отказват ваксини, учители отказват тестове ?!?!? ...............

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на Коце Слаев
  Коце Слаев
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Вече правят 3та ваксинационна фаза на военните и подготвят 4та, а не са приключили с 1ва и 2ра фаза ... ваксинирани са само няколко учители! Цитирам отговора на служителка от РЗИ София, където се обадих преди 2 дни, за да попитам кога приблизително ще ни ваксинират като преподаватели - "Ами ще чакате ... разпределяме ваксините".

  "Миналото е понятно за нас само в светлината на настоящето и можем напълно да разберем настоящето само в светлината на миналото." - E. H. Carr
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK