На живо

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Велко АнгеловНовите случаи на коронавирус за последното денонощие са 1115. Положителни са близо 10% от направените 11 637 теста. Излекувани са 804 души, починалите са 89. Най-висока е заболеваемостта в областите Кюстендил, Бургас, Плевен, Враца, София-град и Шумен.


Пристигна пратката със 17 550 дози от ваксините срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Здравният министър Костадин Ангелов уточни, че не се обсъжда отрицателен резултат от антигенен тест да бъде алтернатива на отрицателен резултат от PCR тест за отмяна на карантината при пристигане в България.


"Дневник" проследи ситуацията на живо. За разпространението и ефектите от коронавируса по света можете да се информирате тук.
Носенето на маски ще бъде задължително и на открито в Кюстендил от утре, 10 февруари. Това реши областният кризисен щаб, като уточни, че мярката ще се прилага за срок от 14 дни. Това се налага заради разрастващата се епидемия в града и региона. Само за последното денонощие в областта са регистрирани 56 нови случаи на заразени, а в кюстендилската болница са приети близо 80 пациенти с коронавирус.

Министърът на туризма и вицепремиер Марияна Николова заяви пред Би Ти Ви, че препоръчва на всички работещи в бранша да се ваксинират преди началото на летния сезон. По думите ѝ това може да стане до края на май и началото на юни.


Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Велко Ангелов


"До тогава очакваме 2 млн. ваксини, така че ще има за всички, които искат да се ваксинират, защото не можем да задължим никого", каза Николова. Тя обаче не уточни дали препоръката ѝ е обсъждана с представители на туристическия бранш.

Министерството на туризма обяви обществена поръчка, с която се цели да се подпомогнат екскурзоводите и планинските водачи чрез професионалните организации, в които членуват, съобщиха от ведомството. Остава обаче неизвестно към момента от кога може да се кандидатства.


По поръчката се предвижда наемане на външни експерти за популяризиране на малките и средни предприятия и Организациите за управление на туристическите райони за период от девет месеца. Очаква се по този начин да се насърчи вътрешния туризъм и да бъдат привлечени повече посетители в отделни части на страната.


Финансирането от 3 млн. лв. на проекта е по линия на оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Пулмолог: Ваксините дават до 40 пъти по-високи нива на антитела

Ваксините предизвикват между 5 и 40-кратно по-високи нива на защитни антитела срещу новите варианти на по-заразен коронавирус, а преболедуването не е толкова ефективно за имунитета, коментира пред БНР пулмологът Александър Симидчиев.


Обяви, че хората не бива да се плашат от мутациите, които за актуалиня вирус са вече 280 хил. "Това е механизъм за адаптиране към околната среда. Колкото пандемията е по-разпространена, толкова по-голяма е вероятността от увеличаване на мутациите", обясни той.


Посочи, че за имунен отговор след поставяне на първата ваксина на човешкия организъм е нужно време – от 3 седмици до месец и половина.

Футболни фенове поискаха стадионите да се отворят

Три дни преди подновяването на сезона в Първа лига футболни запалянковци призоваха за разрешение на мачовете да бъде допускана публика. Нещо, което в момента е забранено със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов до 30 април като част от мерките срещу разпространението на коронавируса.


Привържениците на ЦСКА от фенклуб "Сектор Г" излязоха с позиция, в която искат на мачовете да има публика. От Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" заявиха пред "Дневник", че на трибуните по стадионите следва да могат да се допускат зрители при спазване на мерките.


Повече четете тук.

Не се обсъжда отрицателен резултат от антигенен тест да бъде алтернатива на отрицателен резултат от PCR тест за отмяна на карантината при пристигане в България, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг в гр. Бяла.


Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Юлия Лазарова


"Тази възможност не дава сигурността, от която имат нужда европейските граждани и европейските институции. Единственото нещо, което към момента е решение, важи за цялата територия на Европейския съюз, е влизането с отрицателен PCR тест", каза Ангелов, запитан за антигенните тестове за коронавирус като алтернатива за влизане в България без задължителна карантина.


Според актуалните разпоредби положителните резултати от антигенни тестове (заедно с PCR изследванията) се включват в актуалните данни за разпространението в страната, както и водят до задължителна изолация на потвърдените с такова изследване заразени.

България ще прилага ваксината на AstraZeneca и на хора над 55 г.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви пред журналисти, че има известно нарастване в броя на заболелите от коронавирус, но ще изчака до четвъртък, когато ще има данни за двуседмичния период. "Ако числата на 14-дневна база са под 200 на 100 000 души няма да взимаме никакви мерки, тъй като тези меки в момента дават резултат", каза той. Той добави, че ваксините идват регулярно в страната и има достатъчно количества.


"Вчера на Ваксинационния щаб бе взето ясно и категорично решение, че България ще прилага ваксината на "Астра Зенека" и на възрастни пациенти над 55 години, над 65 години, тъй като това са препоръките на европейските експерти от Европейката агенция по лекарствата. Всичко останало е плод на различен тип решения, което не почива на медицински факти и резултати", каза министърът, цитиран от БНТ.


Той потвърди, че са осигурени ваксини за всички желаещи, които ще обслужват целия процес на изборите - членовете в избирателните комисии, полицаите и т.н. В русенския град Бяла министърът даде началото на програма за развитие на спешната медицинска помощ, където проектът предвижда за филиала й да бъде построена изцяло нова сграда.

Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат защитени от фалшифициране

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Reuters


От 1 април 2021 г. изискванията за сериализация и верификация ще обхванат и ваксините срещу COVID-19, съобщи Българската организация за верификация на лекарствата. Беше даден първоначален гратисен период от Европейската комисия, за да се облекчи организацията по разпространението им. След тази дата и ваксините, както лекарствата по лекарско предписание, ще се произвеждат с уникален идентификационен код, който доказва произхода им.


Интерпол издаде предупреждение за предлагане на фалшиви лекарства, медицински изделия, ваксини и тестове за COVID-19 поради повишеното търсене, посочва агенцията по верификация. Чрез уникалния идентификационен код и прилагането на изискванията за верификация ваксините срещу COVID-19 ще могат да бъдат сканирани и защитени от опити за фалшификация.


Над 3100 аптеки, болнични аптеки и търговци на едро вече са включени в системата за верификация в България, която работи от две години. Още около 630 аптеки предстои да започнат работа с нея. Националните системи на държавите са свързани в Единна европейска система за верификация на лекарствата. Кодовете на произведените опаковки се регистрират от производителите в Европейския хъб и оттам се разпределят в националните системи.

Най-много са заболелите в Кюстендил, Бургас, Плевен, Враца, София-град и Шумен

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Юлия Лазарова


Най-висока е заболеваемостта в областите Кюстендил, Бургас, Плевен, Враца, София-град и Шумен. Това каза в интервю за "Фокус" директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.


"Областите с най-ниска заболеваемост за 14 дни са Видин, Добрич, Разград и Търговище. От февруари се забелязва плавно увеличение на броя на случаите, като в началото на месеца бяха 90 на 100 хиляди на дневна база, а сега вече са 132", коментира Кантраджиев.


По думите му това всичко трябва да ни държи нащрек и да се търсят две неща. "Първо – къде не се спазват мерките. Неспазване на мерките са събирания по тържища, събиране на много хора без спазване на отстоения и носене на маска на открито, като на пешеходните зони в големите градове. В моловете наблюденията са, че няма спазване", каза още той.


Българските зъболекари още не са получили достъп до списъците със заразените с COVID-19, въпреки че от съсловната организация са изпратили писмо с аргументи за необходимостта от това. Някои от пациентите подвеждат във въпросниците, които отсяват рисковите от тях. Това каза в интервю за Радио София председателят на управителния съвет на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.


До този момент 98-99% от изразилите желание стоматолози, вече са ваксинирани. Първочално това са поискали 35-40 на сто от тях, но по-късно и други са декларирали съгласието си, каза още той.

Пристигнаха 17 550 дози от ваксината на Pfizer

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Reuters


Пристигна пратката със 17 550 дози от ваксините срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech, съобщи БНР. Доставката беше отложена вчера заради лошото време в Германия.

Няма време за ваксиниране на секционните комисии

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Лили Тоушек


Партиите да предлагат за членове на секционните избирателни комисии хора, които вече са се срещали с коронавируса или са ваксинирани, предлага Централната избирателна комисия (ЦИК). Причината е, че няма как назначаването им да с изтегли по-рано спрямо графика, за да успеят да получат двете дози ваксина преди деня на парламентарните избори 4 април.


"За Районните избирателни комисии ваксинацията ще може да се направи, тъй като крайният срок за тяхното назначаване е тази седмица – 12 февруари. По отношение на секционните избирателни комисии ще стои малко по-трудно въпросът", коментира пред Би Ти Ви говорителят на комисията Таня Цанева. Самата логистика ще бъде трудна и тежка, защото става дума за голям брой хора – около 100 000 души, добави тя.

До юни се очаква около 2 млн. души да бъдат ваксинирани

Към юни ще има малко под 2 милиона ваксинирани, ако се следват тези темпове. "Всичките условности обаче остават. В страната могат да бъдат ваксинирани общо около 6 милиона души. Очакваме обаче и още две ваксини да бъдат разрешени за употреба, едната от които еднодозова. Тогава този брой може да надвиши и 2.5 млн. души. Компанията Johnson&Johson е тази, която ще предлага ваксина от една доза", каза в ефира на "Нова телевизия" директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Той добави, че до момента 41 500 са ваксинирани с поне една доза.


"Доставките за февруари ще са в размер на 260 хил. В зависимост от това каква информация ще ни бъде предоставена, ще се вземе предвид и ще се направи преценка до кога да бъдат поставени всички дози. Тази седмица очакваме втора пратка от 31 200 дози от оксфордската ваксина. Около 20 февруари се очакват 81 хил. дози и в края на месеца 118 хил. дози. До края на юни ще има малко под 2 млн. ваксинирани. Влага се сериозен ресурс в изследване на информацията за ефективността", коментира Кирилов.


По думите му все още няма информация дали ваксините ще пазят срещу южноафриканския варинат, но ще бъдат ефективни срещу британската мутация. Кирилов информира, че тази сутрин е излетял самолетът с ваксините Pfizer от Германия и вече пътува към България. Той не успя да излети вчера заради лошите метеорологични условия.


Във връзка с предстоящите парламентарни избори Кирилов каза, че има предвидени ваксини и за секционните избирателни комисии. "Беше взето решение да се включат и журналистите в третата фаза на ваксиниране, както и служителите на АЕЦ "Козлодуй", на МВР, на ВиК, на транспортните и комуникационните услуги. Това са служители, които ще бъдат ваксинирани в трета фаза", добави той.

Министерството на икономиката успокоява, че няма ръст на фалитите

Коронавирусът в България: отрицателен антигенен тест няма да отменя карантината при влизане в страната (хронология)

© Юлия Лазарова


През 2020 г. спрямо предходната има не ръст, а спад на неактивните компании с 4%, съобщи пред Би Ти Ви министърът на икономиката Лъчезар Борисов, позовавайки се на тримесечни справки от Търговския регистър. Той добави, че в данните за дружествата, обявени в ликвидация, в несъстоятелност и с открито производство по несъстоятелност няма промяна през 2020 г. спрямо 2019 г. въпреки ограниченията заради разпространението на коронавируса. Тази статистика по думите му е показател за това, че мерките в подкрепа на бизнеса дават ефект.

Пирогов има готовност да ваксинира по 250-300 души на ден

В "Пирогов" вчера са ваксинирани 30 души. След като се подадат списъците от Регионалната здравна инспекция, могат да бъдат ваксинирани по 250-300 души на ден, каза директорът й Асен Балтов в интервю за БНТ. В следващите няколко месеца ще бъде засилен темпът на ваксиниране. Очаква се до края на февруари да дойдат около 26 хил. ваксини от "Астра Зенека", каза Балтов.


По думите му за последната седмица има нарастване на заболелите с около 10% спрямо предишната седмица. Той обясни, че ако и тази седмица увеличението е 10%, това не е фатално и системата може да поеме тези болни. "Ако започне експоненциално да нараства броят на заразените, то това ще наложи въвеждането на рестриктивни мерки. Едно от нещата, за които апелираме, е носенето на маски, въпреки че сме ваксинирали и преболедували", каза той.


Той обясни, че е било изключително важно учениците да тръгнат на училище. За моловете и фитнесите са направени специални препоръки. "Ние силно се надявахме, че хората ще се вслушат в това, което им препоръчваме, и ще го изпълняват. Виждаме, че не го изпълняват и това неминуемо ще доведе до рестрикции", предупреди проф. Балтов.

Новите случаи на коронавирус за последното денонощие са 1115. Положителни са близо 10% от направените 11 637 теста. Излекувани са 804 души, починалите са 89.


В болница се лекуват 3057 пациенти, от които 274 са в интензивни отделения. За 24 часа са ваксинирани 1850 души, с което общият им брой става 58 888.


Подробности и графики вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  Данните от нощес.
  Вече повече от половин месец продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 – 712
  2-8.2 - 754

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  В последните дни броят на починалите се стабилизира и дори леко спада. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 - 40

 3. 3 Профил на Vasil
  Vasil
  Рейтинг: 70 Неутрално

  Но скоро ще има

  Човешката глупост се разпространява по- бързо и от скороста на светлината
 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса вече две седмици е над единица. В последните дни то, обаче, се задържа на едно ниво.
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17

 5. 5 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Тази държавна калинка - Балтов, няма ли да млъкне поне за малко ??! Разбрахме вече - когато регистрираните случаи намаляват, заслугата е на "държавата" и "мерките", които взела, а когато нарастват - вината е на гражданите.

  Само не знам кой пусна учениците .... дали "лошите" граждани или "прекрасно справящата" се държава ....

 6. 6 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Наистина демонстрация на уоравленска немощ.
  Ту ваксини няма, когато има ( дето ни обещават де), проблем с организацията и логистиката.
  Напомня ми селското стопанство по времето на "тато" - или е суша или е киша, все зле.

 7. 7 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Фалити на наши хора няма! За тях има парички.
  Въпроси към министъра: Колко време отнема едно дело/производство за обяваване в несъстоятелност? И дали през 2020 г. реално са обявени дружества по производства от преди 2-3 години?

  "Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби." Васил Левски
 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  Засега излизат измамите с броят починали в Сърбия и Русия, отчитащи два пъти по-малко жертви на Ковид-19. Статистиката у нас е по-честна от сатрапиите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 9. 9 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1996 Разстроено

  Отиде и този шанс за ваксинина за малко по-обикновените хора, нещата са като при Тато - само за партийци с дебели връзки, другите хора ще чакат колкото за Лада.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 10. 10 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Лъчко много лъже. Числата ги нема за нищо и ги "цитира" за добър ден. Нещо като ЦЦ е...

 11. 11 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Всеки фалит до 04 04 е добре дошъл за Демокрацията в България !

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4152 Весело

  До коментар [#8] от "Корки":

  Колко по-честна е нашата статистика от руската?
  Русия - 323,8 хиляди повече починали през 2020 спрямо 2019, отчетени 162,2 хиляди починали от коронавирус.
  България - 16,2 хиляди повече починали през 2020 спрямо 2019, отчетени 7,6 хиляди починали от коронавирус.
  Т.е. в Русия са укрили 50% от жертвите на ковида, а в България - 53%!
  Е, голяма честност, няма що!
  Излиза, че и България е сатрапия!

 13. 13 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Нефелното министърче на икономиката що не вземе да си смъкне г*за от лимузината и да се разходи по София и да види колко магазини има затворени? И после да си представи колко са по малките градчета. Ако приемем че в сферата на обслужването са заети 400000 човека ( по думите на Алибегов) и при трудоспособно население от 4.1 милиона то в тази сфера са ангажирани 9.6% от това население. И ако приемем, че една трета от тези заведения не отворят, то това прави почти 3.2% от трудоспособното ни население да остане на улицата. А проблемите не са само в този сегмент. Шивашката индустрия, която основно работи за големи клиенти по световна статистика е ударена жестоко и тепърва ще има проблеми. А понеже знаем как се осигуряват работещите в нея - при съкращение мнозина ще останат без никакви доходи. Кои точно мерки работят на това слабоумно министърче? Или той под мерки разбира Джипко Бибитков да бръмчи с жипката и да раздава милиони през джама?

 14. 14 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 702 Неутрално

  БОКО ГИ ТЕСТВА ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРТЕИ ПО ДВАДЕСЕТ ПЪТИ ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА МРАВЧИЦИТЕ У ЧАСТНИЯ НИ ВЕДНЪЖ , ЗАКЛЮЧЕНИЕ МРАВЧИЦИТЕ У ЧАСТНИЯ СЕКТОР ИЛИ НЕ БОЛЕДУВАТ ИЛИ СА ГО МИНАЛЕ ВИРУСА МИНИМУМ ПО ЕДИН ДВА ПЪТИ НА КРАК ЗАРАЗЯВАЙКИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НЕОПРЕДЕЛЕН БРОЙ ХОРА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО А ТОВА ..........,ЛОШО СЕДЛАРОВ ЛОШО !!!

 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Като няма време да ги ваксинират, поне да им раздадат по половин килограм фурми.

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Не беше ли тоя същия министър (на икономиката) дето помогна лично за превоза на предишната пратка ?

  કટાક્ષ
 17. 17 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Какви фалити броят? Законът е безумен и задава срокове над година да плащаш на външен човек да наблюдава фирмата дали дължи пари на някого, има куп документи и процедури за минаване. От край време при фалит на бизнес просто собствениците спират дейност. И за това не подават никъде декларация. Фалиралите през 2020 просто тази година ще подадат данъчна декларация с приходите до фалита, а от догодина ще се редят като хилядите без дейност в ТР да подават празни декларации. Официална статистика тази година не може да ги хване. Освен може би по ДДС декларации и касови апарати дали се подава нещо или изведнъж е спряло.

 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Спомени от близкото минало:

  https://youtu.be/0lBuUdlYurA?t=133

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  Няма ръст на фалитите!
  Ръста е в бюрата по труда

 20. 20 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Продължавайте да стискате парите от ЕС за помощи за бизнеса и това ще се промени, съвсем скоро.
  Най-лошото е, че подобни статистики, гербаджийските калинки ги тълкуват и четат, както дявола евангелието.
  А, дали се отчита свиването на дейността на фирмите, намаляване на капацитети и мощности? Което, от своя страна води съкращение на служители и т.н. и т.н.
  Да не говорим, че някои фирми вече са реално фалирали, дали с подадени документи или не.

  Общо взето, четейки статията, се оказва, че сме супер.
  Да, ама, не.

 21. 21 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#17] от "атанас":

  Е той министъра от где да ги знае тези неща? Джипко Бибитков е казал, че фалите НЕМА и е наредил да се обяснява навсякъде как мерките РАБОТЯТ (ама за некои наши хора). Сега до края на деня очаквам Яхния Сачева и тя да излезе на амбразурата с некакви абсурдни числа и сметки и да изплиска пак манджата и сичко е ток и жици...

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alex Ivanov":

  Д-р Балтов е шеф на Пироигов. Ти кой си?

 23. 23 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  До коментар [#8] от "Корки":Колко по-честна е нашата статистика от руската? Русия - 323,8 хиляди повече починали през 2020 спрямо 2019, отчетени 162,2 хиляди починали от коронавирус.България - 16,2 хиляди повече починали през 2020 спрямо 2019, отчетени 7,6 хиляди починали от коронавирус. Т.е. в Русия са укрили 50% от жертвите на ковида, а в България - 53%!Е, голяма честност, няма що! Излиза, че и България е сатрапия!
  —цитат от коментар 12 на Patsis


  Само дето Русия беше отчела 77 хиляди(24%) и се принудиха да направят корекция.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 24. 24 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 964 Неутрално

  На Тея всичкото трябва да им се чете обратно. Те са патологични мъжки. Щом казват че нямало увеличение на фалити те въпреки, че има хиляди бизнеси и хора без доходи с месеци значи фалити те вече са масови.

 25. 25 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Весело

  Юруш на ваксинкити, че черноборсаджиите ще ги изпродадат......

 26. 26 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3031 Неутрално

  То за Фазера още ли има желаещи?

 27. 27 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#8] от "Корки":
  "Засега излизат измамите с броят починали в Сърбия и Русия..."
  Някакъв линк?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 28. 28 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Весело

  ..... най-много са заболелите в Кюстендил, Бургас, Плевен, Враца, София-град и Шумен...... и това каква информация дава и до какви изводи води? Че мерките "работят"........ но главите на щаба и правителството хич.......

 29. 29 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#12] от "Patsis":

  Вечната дружба със СССР, съпоставката е съвсем реалистична. Дали укриват и лъжат или просто не отчитат заради некадърност, няма значение, резултата е такъв фалшив.

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Весело

  А в Пампорово, Чепеларе, Банско и т.н където по лифтовете са "химне връз химне" болни няма.......

 31. 31 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  До коментар [#8] от "Корки":"Засега излизат измамите с броят починали в Сърбия и Русия..."Някакъв линк?
  —цитат от коментар 27 на UJC4040


  https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211017.pdf

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 32. 32 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#4] от "Patsis":

  Млъкни бе трол

 33. 33 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#13] от "BlueBoss":

  Да не забравяме и всички заводи дето работят на ишлеме за автоиндустрията в Европа. Това са доста заети в България а нови коли последната година почти не са се продавали.

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  Всеки ден обещават. Беше март, беше април, сега юни.Който иска , да вярва.

 35. 35 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#22] от "Alarmstufe: Rot":

  Мдаа, балтов е ортопед и шеф на болницата известна с порочните си практики особено когато стане въпрос за счупване, всеки който се поинтересува ще разбере как обичат в пирогов да правят операцийки при счупване без да има нужда, само щото ще пада плащане. Пирогов е компроментирана, шефа и балтов също, този нито има компетенцията да се изказва за вируси, нито пък има моралното право при положение че се знае каква е ситуацията в пирогов да дава акъл всеки ден от телевизора. Но пък щом е радиоточка на властта всеки ден е в някое студио на националните телевизии. Ето това е един от големите проблеми, не се дава гластност на специалистите в областта а се дава гластност на лекари-радиоточки на властта, анестезиолози, ортопеди, коремни хирурзи и какви ли не се оказаха по-специалисти от вирусолози, имунолози и епидемолози.

 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  До коментар [#35] от "Billy Pilgrim":

  Истината е, че Балтов го намразихте още в началото на пандемията, защото отказа да играе по свирката на Радев. Всико друго, което си надраска, са приказки от партийните ви събрания.

 37. 37 Профил на pilgrim
  pilgrim
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Авторът на статията, като една видна мома Англичанка е използвал думата "верифицират". А да сте чували за думата "проверка"?

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  Как да няма време, има почти два месеца.

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  Какъвто министърът, такова и министерството. Хабер нямат от нищо!

 40. 40 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#36] от "Alarmstufe: Rot":

  Виждам, че си от фенклуба на Балтов. А как ще коментираш изказването на Балтов от вчера, че в неделя в Пирогов са ваксинирани 30 човека, а според официалният портал е имало само 22 ваксинации за деня.
  Кой лъже:
  а. Балтов
  б. информационният портал
  в. всички

 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  До коментар [#36] от "Alarmstufe: Rot":Виждам, че си от фенклуба на Балтов. А как ще коментираш изказването на Балтов от вчера, че в неделя в Пирогов са ваксинирани 30 човека, а според официалният портал е имало само 22 ваксинации за деня. Кой лъже:а. Балтовб. информационният порталв. всички
  —цитат от коментар 40 на Bond007


  г. ти

 42. 42 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 380 Неутрално

  [quote#41:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  Ей тва си е трол на амразурата... Бравос. Молодец :)

 43. 43 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Това информационно затъмнение за "заразените" след хорото в Калофер взе да ме притеснява. А мина повече от месец.
  Някой с актуално инфо...?

 44. 44 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#37] от "pilgrim":

  Проверка е с корен от латински, но нейсе.

 45. 45 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 314 Неутрално

  И двата теста не стават за определяне на това дали един човек е болен от този вирус.
  Най-добре е да се спре тестването.

 46. 46 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  "отрицателен антигенен тест няма да е алтернатива на отрицателен PCR"
  Но е основание за домашен арест - доживотна каторга за мизантропите престъпници от НОЩ!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  > Марияна Николова препоръчва на всички работещи в бранша да се ваксинират преди началото на летния сезон.

  И да си купят сами по едно колело. Щото ако ако чакат тати ...

  કટાક્ષ
 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  До коментар [#43] от "Bond007":

  > информационно затъмнение за "заразените" след хорото в Калофер взе да ме притеснява.
  > Някой с актуално инфо...?

  61-ва Стрямска механизирана бригада е блокирала района. Комуникационните канали са прекъснати.

  Вече загубихме трима опитни сталкера, които се опитаха да пробият кордона.

  Ако успеем да получим каквато и да било информация, ще пиша първо в Дневник.

  કટાક્ષ
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  """Ваксините предизвикват между 5 и 40-кратно по-високи нива на защитни антитела срещу новите варианти """" е па не е вярно, колкото и да се повтаря..... Защо си плюят на физиономията тея хора с нелепи твърдения....????

 53. 53 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#31] от "Корки":

  Като у нас 14 хил повече умрели за 2020 спрямо 2019
  Интересното е, че този ръст е станал само през декември

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Diana Stamenova
  Diana Stamenova
  Рейтинг: 99 Неутрално

  Е докога ще издевателстват над хората с тия маски на открито, бе ?! Като сложат намордници на лицата на хората в парка и той вирусът ще избяга! Това е вече гавра и не трябва да се допуска. Той в Кюстендил вирусът се разпространил, защото хората не носели маски по тротоара! Аман от тая медицинска диктатура вече!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2143 Неутрално

  До коментар [#53] от "taratanki":

  До октомври наблюденията показваха намалена смъртност спрямо 2019 , а от ноември нещата станаха неудържими , в това има пръст и корона вирусната инфекция ,а много от загиналите се самолекуваха в домовете си и се усложняваха ,защото не търсеха медицинска помощ ,а си купуваха сами лекарства за корона инфекция и се криеха цели семейства ,за да не бъдат карантинирани , свидетел съм на тази тенденция и това безхаберие ще продължава ,тук вече не може да се каже ,че щаба или здравната система имат слаба организация ,напроти в,болниците са празни , има места за всеки ,но масата от населението предпочита да се самолекува и се регистрират дефакто само тези ,които ще искат официален болничен ,за да има компенсации ,останалите се крият и много често мрат от неправилно лечение и възможността да си купуват свободно всякакви лекарства ,без лекарска рецепта ,нещо непознато по света .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK