Без д-р Тони Филипов авторите на сайта "Редута" слагат точка

Стойко Тонев почина на 1 февруари.

© Фейсбук

Стойко Тонев почина на 1 февруари.



Колегите на журналиста Стойко Тонев, известен като доктор Тони Филипов, който почина в началото на февруари, обявиха, че основания от него сайт - "Редута", ще спре да се развива. Ще се търси начин и място за архивиране на цялото му досегашно съдържание.


В обръщение към читателите, колегите на Тонев - Любослава Русева, Веселина Седларска и Владимир Шопов, пишат: "За съжаление, колкото и да звучи банално, всяко нещо има своето начало и своя край. Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната."


"Смъртта отне човека, който вдъхнови създаването на това място за свободна мисъл и дискусия. Стойко бе инициатор на появата на този инфундибулум, където в продължение на цяло десетилетие предлагахме своите мисли и наблюдения за случващото се около нас. Сърдечно благодарим, че през това време вие бяхте наши читатели!", гласи още обръщението. В него се уточнява, че през идните месеци съдържанието на сайта ще остане в сегашния си вид, "докато намерим начин и място за цялостното му дигитално архивиране".


Стойко Тонев е социолог по образование и доктор по политология. Съиздател на сайта "Редута" и автор в хумористичния вестник "Прас-прес". През 90-те той беше главен редактор на вестник "Новинар", бил е зам. главен редактор в "Монитор" и "Експрес". Автор е на няколко книги със сатира "Из делниците на един луд" и книга за Стефан Стамболов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK