Кратки новини: Правителството отпусна близо 9 млн. лв. на няколко общини

Кратки новини: Правителството отпусна близо 9 млн. лв. на няколко общини

© Юлия ЛазароваКратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Правителството отпусна близо 9 млн. лв. на няколко общини


Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 8.7 млн. лв. по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово, както и 600 хил. лв. по бюджета на МС за 2021 година, съобщиха от правителствената информационна служба. За основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово в община Лесичово са предоставени 800 хил. лева.
За изграждане и обновяване на централната градска част на гр. Белово се отпускат 1.2 млн. лв., а за ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър - 300 хил. лв. по бюджета на община Смолян. По бюджета на община Плевен са разпределени 700 хил. лв. за консервация и реставрация на Къща-музей "Цар Освободител Александър II" и на Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец", както и за ремонт на улица "Генерал Скобелев".


На община Радомир се отпускат 1.5 млн. лв. за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. За ремонт и реконструкция на водопроводи и улици в населените места на община Мездра са одобрени 1.6 млн. лв., а в община Болярово - 800 хил. лева. За изграждане на две допълнителни училищни сгради в гр. Сливен - съответно за ППМГ "Добри Чинтулов" и ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" - се предоставят 1.8 млн. лева. За доизграждане на манастирския комплекс в местността Кръстова гора са предоставени 600 хил. лв. по бюджета на Министерския съвет.


Правителството е платило за пренасянето на тялото на Атанас Скатов до България


Правителството ще съдейства за пренасянето на тялото на загиналия в опит за зимно изкачване на К2 Атанас Скатов. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с мениджъра на Скатов - Мария Илиева, на която са присъствали още вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на спорта Красен Кралев. Процедурата е задействана, а Министерството на външните работи вече е направило плащане, "тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането".


Парламентът прекрати пълномощията на Валентин Николов като депутат


Парламентът прекрати пълномощията на народния представител и председател на енергийната комисия Валентин Николов от ГЕРБ. Той подаде оставка в понеделник, като я обоснова с решението си да участва в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг, съобщи БНР. Валентин Николов е в партия ГЕРБ още от първия мандат на Бойко Борисов. Бил е заместник-министър на икономиката и енергетиката, както и изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK