Делото ЕВН приключи на втора инстанция, думата има съдът

Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков

© Дневник

Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо ТрайковАпелативният специализиран съд приключи делото за продажбата на миноритарния дял на електроразпределителното дружество EVN (ЕВН), известно в медиите като "делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков". То бе образувано по протест на прокуратурата срещу оправдателните присъди на всички подсъдими, произнесени на първата инстанция миналото лято. Съдът ще обяви решението си в срок, заяви съдия Венелин Иванов.


Когато съдът обявява "решение в срок", това означава, че или ще бъде потвърдена първоинстанционната присъда - оправдателна, или ще бъде върнато делото заради процесуални нарушения или нещо неизяснено.


Второто съдебно заседание на втора инстанция беше в сряда (10 февруари) и на него се премина към пледоарии на страните и последни думи на подсъдимите, въпреки че още на първото заседание проличаха опитите на прокуратурата да бави максимално процеса.
Подсъдими по делото са шестима души за нанесена щета според обвинението при продажбата на държавния дял в ЕВН: освен съиздателят на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев и двамата бивши министри от първия кабинет на Бойко Борисов - Симеон Дянков и Трайчо Трайков, още трима експерти от инвестиционния посредник "Булброкърс", които са подготвили сделката за продажбата на държавния дял - Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. През юни 2020 г. Специализираният съд ги оправда изцяло, като в мотивите посочи, че част от обвиненията не съставляват престъпления, а друга част от обвиненията са за престъпления, които не са извършени. Тогава финалът на делото премина при безпрецедентен интерес от международни правозащитни и медийни организации и тяхната позиция, че процесът е използван за натиск. Случаят е от класическите примери на т.нар. SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation) - стратегически дела, с които трябва да бъдат отказани медии, опозиционни политици или неправителствени организации от обществена активност.


На този етап е сигурно, че няма да има осъдителна присъда, което е най-логично. Това бе едно абурдно дело, едно изтощително и, ненужно съдебно производство и преди това досъдебно, чиято единствена цел беше неговата медийна консумация - за ограничаване на обществения живот на част от обвиняемите. Другите бяха просто за "пълнеж".


Иво Прокопиев,

пред журналисти след края на делото


Очакванията на прокуратурата новият разпит на Караниколов да обърне процеса не се оправдаха


По настояване на прокуратурата в сряда отново беше разпитан Емил Караниколов, шеф на Агенцията за приватизация по времето на продажбата на държавния дял на електроразпределителните дружества през 2011 и 2012 г., по-късно икономически министър в третия кабинет на Борисов, един от тримата освободени като свързвани с ДПС през миналото лято. Караниколов дава показания в процеса за пореден път.


И пред този съд, както и пред първоинстанционния, Караниколов заяви, че не му е бил оказван натиск от страна на Дянков като финансов министър да бъде избрана за инвестиционен посредник фирмата "Булброкърс". Този път обаче добави, че Дянков му бил препоръчал да се посъветва с "Булброкърс", тъй като имало нови процедури за продажба на фондовата борса и е добре да има експертни консултации. Адвокат Ина Лулчева запита Караниколов дали Дянков му е посочил "този ще бъде посредникът", Караниколов отрече. От друга страна, многократно от началото на този процес беше потвърждавано, а и законът това предписва - че шефът на Агенцията за приватизация не може сам да определи инвестиционния посредник, решението минава през Надзорен съвет и комисия, от което следва, че натиск над изпълнителния директор не може да реши избора на инвестиционния посредник


На прекия въпрос, зададен от съдията Венелин Иванов, дали е "бил оказван лобистки или политически натиск при продажбата на държавния дял на ЕВН" Караниколов не отговори пряко. Каза, че "формирането на работна група с участие на няколко минисгерства размивало отоворността, докато Аенцията за приватизация си има своите правомощия". От което се разбра, че според него не е трябвало да има такава работна група.


Но най-озадачаващото в свидетелските показания на Караниколов в сряда беше, че не си спомнял добре какво е гласяло постановлението на Министерския съвет от април 2010 г., което той самият като директор на Агенцията за приватизация е длъжен да изпълни. Решението на МС е за приватизация на миноритарните дялове на фирмите с държавно участие именно през фондовата борса. А точно това постановление на правителството обезсмисля този наказателен процес, обезсмисля и увъртането на Караниколов пред съда днес, тъй като АП е орган на МС и е засдължена да изпълнява решенията му. Още повече, че щета не е нанесена, както твърди прокуратурата, обратното - чрез продажбата на фондовата борса на държавния дял в ЕВН през декември 2011 г. е получена по-голяма сума от планираната - показаха данните, представяни в процеса.


Прокурор Георги Мойсев поиска от апелативния състав отмяна на оправдателните присъди и осъждане, но не посочи размер на наказанията. За разлика от първоинстанционния прокурор, който поиска от 3 до 10 години затвор за Прокопиев, Дянков и Трайков и от 1 до 3 години за останалите подсъдими. Обвинението посочи като аргумент, че не били изяснени от първоинстанционния съд редица обстоятелства и не били взети предвид редица доказателства. Съдът не е длъжен да изяснява обстоятелства и да взема предвид доказателства, които нямат отношение към конкретните обвинения, посочени в обвинителния акт, заяви адвокат Ина Лулчева (защитник на Трайков).


Това дело преследваше цели различни от целите на наказателното право. Защото рядко се срещат толкова абсурдни обвинения: че някой е извършил нещо лично, след като за това има решение на Министерския съвет. Или обвинение за това, че някой е изказал мнение на заседание на орган, който не може да взема решения.


Ина Лулчева,

адвокат на Трайков в заключителната защитна пледоария


В последната си дума всички подсъдими посочиха несъстояелността на обвиненията.


Трайчо Трайков заяви, че единствената цел на този процес е била да блокира дейността им като обществени личности, а в неговия случай - като опозиционен политик.


Иво Прокопиев припомни, че е получил обвинение за това, че като председател на най-голямата работодателска организация се е изказал в защита на интересите на бизнеса, което впоследствие се е потвърдило като разумен ход в иономическата история на България. (Бел. ред . - става дума за заседание на Тристранния съвет, на който през 2010 г. Иво Прокопиев като председател на КРИБ е изразил мнение за приватизация на миноритарните дялове).


"Процесът - част стратегията за елиминиране на нежелани фигури от обществения дебат"


"Целият този казус, изцяло попада в това, което се казва SLAPP - стратегически дела, които държавата и партиите на власт водят, за да ограничат водещи обществени фигури за участие в обществения дебат", заяви Иво Прокопиев в последната си дума. И се мотивира конкретно:

"Запушването на устата на господин Дянков във време, когато очевидно се вземат тежки, икономически противоречиви решения, е важно за някого. Господин Трайков, когато беше образувано това дело, беше кандидат за президент. Намаляването на неговите шансове е важно за другите, които са срещу него. Аз съм основател и издател на една от големите и независими медийни групи. Тоест натискът върху мен е важен, за да предотврати медиите да изразяват независима позиция. Над 15 години съм бил представител на бизнеса под най-различни форми. Запушването на моята уста също е важно."


Срокът за обявяване на решението на съда е едномесечен, но е препоръчителен и не винаги се спазва.


Класически пример за SLAPP


Процесът е един от наблюдаваните от международни организации на медии, журналисти и специални наблюдатели за свободата на медиите, като много от тях го определиха като политически мотивирано и мека цензура. Имаше и призив най-после Европейската комисия да се намеси и да настоява България да спазва върховенството на закона и да поправи тежките щети за свободата на медиите и на словото в страната.


След произнасянето на оправдателните присъди на първа инстанция, главният прокурор Иван Гешев демонстрира лично отношение към делото, като публикува коментар в "Туитър", че са загубили битка, но ще спечелят войната.


Делото е класически пример за т.нар. SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation) - стратегически дела, с които трябва да бъдат отказани медии, опозиционни политици или неправителствени организации от обществена активност. Обвинението в процеса ЕВН срещу съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев е заради негово изказване по време на официална среща.


От есента на миналата година Европейската комисия на няколко пъти обсъжда проблема с този тип процеси и подготвя мерки, за да ги намали. В България през последните години освен делото ЕВН (и други дела и проверки срещу "Дневник" и "Капитал" и издателите им) има и други примери за подобен тормоз над медии, които са критични към властта, прокуратурата или управлението на съдебната система. В Брюксел вече е прието, че има сериозен проблем със завеждането на дела - понякога умишлено далеч от медийната дейност - заради които започват безкрайни проверки, ревизии, блокиране на банкови сметки и активи и натрупване на огромни съдебни разходи с цел тормоз над журналисти, издатели, бивши политици и висши администратори.


Санкции за лица, разпространяващи фалшиви новини, финансиране за правна помощ на медиите, както и обзор на собствеността им - това са част от плановете на еврокомисията за защита на демокрацията в ЕС, представени в началото на декември. (Повече за SLAPP и европейските мерки -тук и тук.)

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  Политически процес, организиран от библиотекаро-сарайския кръг в съдебната власт по модела на учителя Путя

 2. 2 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4500 Любопитно

  Следя с голямо внимание това дело!

 3. 3 Профил на oo
  oo
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Само за протокола - срокът е 60 дни - чл.340, ал.1 НПК, защото делото е с голям обем и много подсъдими.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Е убуу. Какво излиза? Няма политиèски натиски, няма щета, няма заговор. Така ли се получава?

 7. 7 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Типичен политически процес. Не, че ще бъдат осъдени. Но трябва да се покаже на всички инакомислещи каква бухалка ги чака. Разходки по следствия и съдилища, хабене на нерви. Е не е чак както с Навални. Но и това може да дойде ако пак си изберем Пеевски и прислугата му.

 8. 8 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Следя с голямо внимание това дело!
  —цитат от коментар 2 на bat_plamen


  Нормално, става въпрос за издателя на Дневник.

 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  Корумпираният,зависим от Пееф и Путя съд оправда господин Прокопиев и господин Трайчо.
  —цитат от коментар 4 на pavur


  За какво да го осъждат и да предизвикват международни скандали? Възприели са тактика със същия ефект - да завеждат дело след дело, което да се сгромолясва в съда, но през това време активите и сметките на обвиняемите да стоят под запор от КПКОНПИ.

  Никола Филчев, Пацо Терасата, Сотир Цацаров, Ванката Гешев, Димитър Франтишек, Пепи Еврото - няма нито една представителна за ГЕРБДПСВМРО личност от съдебната власт, която да не се е упражнявала върху Прокопиев.

 10. 10 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  До коментар [#6] от "nema_labavo":

  Отдавна се разбра, че отговорния шеф на Агенцията за Приватизация се спаси, стана министър, направи бартер с Дубай 20 т агнешко за 12 т фурми и даде 75 млн ле на колекторска фирма да има да си харчи

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 234 Любопитно

  Тава на снимката са тримата невинни,да?🐵

  Много съм прост
 14. 14 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Дано съдът веднъж да си свърши работата и да осъди крадците!
  —цитат от коментар 11 на ПетКо  А кои са крадците бе, ПеТко ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 15. 15 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Тава на снимката са тримата невинни,да?🐵
  —цитат от коментар 13 на Шакир Зулов
  Не бе, виновни са - пикаят на криво ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 234 Неутрално

  [quote#15:"niksan1"][/quote]

  Те са от наште,ве!🐵

  Много съм прост
 18. 18 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  До [#14] от "niksan1":
  Според човек с име Петко кои може да са крадците - Костов, Радан, Ристю, Сорос, Байдъм, Мангъра, Бойко Ноев и Ненчев. Изключено е да са Борисов, Пеев, Влади, Марешки или Еврото.

 19. 19 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 742 Весело

  ЦАЦАРОВ, ГЕШЕВ, ЧАЙКА – ВЕЧНА ДРУЖБА!

  Цацаров , Гешев и Чайка щели да борят съвместно корупцията и да защитават правата на човека

  България и Русия ще обменят опит в приемане на антикорупционно законодателство, актуални въпроси, свързани с предупрежденията за корупционни пресътпления, връщане на активи, придобти от рушвети и сформиране на национални контактни центрове по противодействие на корупцията.

  Това става ясно от руското прессъобщение след среща на Сотир Цацаров , Иван Гешев и госта - геенралния прокурор на Русия Юрий Чайка.

  Подписаната Програма за сътрудничество между двете институции предвижда още съвместни мероприятия по обучение на служители на прокуратурата на Република България в Академията на Генералната прокуратура на Русата федерация

  Как беше : Зад Гешев е Чайка , зад Бойко е Путин !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 20. 20 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 700 Весело

  Корумпираният,зависим от Пееф и Путя съд оправда господин Прокопиев и господин Трайчо.
  —цитат от коментар 4 на pavur  Ми да вземат, че да го корумпират "както трябва"! Според теб явно не са могли. Явно не се поддава така лесно като гешев! И не е радост!

 21. 21 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4233 Неутрално

  Прокурорският тормоз върви. После българските данъкоплатци ще плащат обезщетенията.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  Прокурор Георги Мойсев поиска от апелативния състав отмяна на оравдателните присъди и осъждане, но този път не посочи размер на наказанията.......хахаха...... Да ги изплющи вика съда ако мой ей тъй........

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#11] от "ПетКо":

  Кои са "крадците"?

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#13] от "Шакир Зулов":

  Осъдени ли са? Всеки е невинен до доказване на противното!

 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3969 Весело

  ....Поразмърдай малкото сиво вещество т кратуната...
  —цитат от коментар 12 на SSS


  Ако изобщо там има нещо!
  Ма то за безмозъчни клакьори то не е необходимо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на четири
  четири
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#13] от "Шакир Зулов":Осъдени ли са? Всеки е невинен до доказване на противното!
  —цитат от коментар 25 на vassilun


  Факт, в Бг виновно доказани са само...кокошкарите!

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#30] от "четири":

  Нали Гешев е радост, нека представи в съда обвинителни актове срещу НЕкокошкари!

 32. 32 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Колко точно олекна данъкоплатеца от невинните по това дело?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  """"Обвинението посочи като аргумент, че не били изяснени от първоинстанционния съд редица обстоятелства"""" .......... Тея от прокуратурата верно не са у час......съда да им изяснява на тях "обстоятелства" ....... Абе тоя Георги Мойсев къде е завършил право и той ли у Симеоново школата ????...... кви ги говори......

 35. 35 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Политически процес. Дори само заради този факт главният прокурор трябва да бъде отстранен.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  Кога прокуратурата ще почне да отговаря за безобразията си.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3560 Весело

  Като чета какви ги върши прокуратура и си спомних едно весело стихче от детските ни години:

  Няма пишка да ебе мишка,
  но подал заявление до котешкото управление
  да ебе нашта котка, че била по-кротка.
  А па тя излезе мъжка та му го натръшка!


  ПП. Моди, ако ме изтриете поради обиди към конкретно лице бъдете така добър да посочите и конкретното лице, за което сте си помислили.

 40. 40 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 966 Разстроено

  Обнадежден съм.Правдата ще възтържествува. В РБ няма виновни за нищо.Богати де. Бедняка да го....

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Имам въпрос с понижена трудност към Каскета. Кога ще бъде заведено дело срещу Бойко Борисов и неговата ОПГ за продажбата на 25 процентовия дял на държавата на ЧЕЗ – за жълти стотинки, ако не се лъжа за годината, през 2013 ? Припомням на тези, които са забравили или не знаят, че тогава Борисов вкара в управителния съвет на ЧЕЗ своя човек – мутрата Димитър Стефанов, известен с прякора Митко Каратиста. Още тогава е текла пълноводната река от хартийки с воден знак към чекмеджето на нощното шкафче.
  Затова хората викат на улицата: МУТРИ ВЪН!!!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 422 Неутрално

  А наказание за прокуратурата,че пилее народна пара за глупости ще има ли?

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Корумпираният,зависим от Пееф и Путя съд оправда господин Прокопиев и господин Трайчо.
  —цитат от коментар 4 на pavur  [/quote]


  [quote#11:"ПетКо"]Дано съдът веднъж да си свърши работата и да осъди крадците!
  —цитат от коментар 8 на 1107


  Ако си враг на подлия и го послушаш макар един единствен път. Засрамете се нямате ли деца, как може да подкрепяте шайката, която затрива България. Къде ще живеят и работят вашите деца, а техните деца. може би ще карат или возят в жипката на бойко. Или ще слушат приказките на шехерезада. докато тя сваля и последната им риза.

 63. 63 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 977 Неутрално

  [quote#43:"Камен Златански"][/quote]

  Това, което съм написал в пост 62 се отнася и до теб.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  До коментар [#43] от "Камен Златански":

  Аз ката гледам по форумите желанието за реваншижъм даже се е появило в много повече хора от тези на протеста

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  В България съпартиец, не се осъжда,
  най-много в чужбина да се пропъжда.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Според мен това е някакъв вътрешнопартиен конфликт в герб.

  Преди години тези тримата бяха министри или заместник министри точно в правителството на герб и сега има някакво разчистване на сметки.

  Театър пред избирателите - Гарван гарвану око не вади.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1042 Весело

  Е убуу. Какво излиза? Няма политиèски натиски, няма щета, няма заговор. Така ли се получава?
  —цитат от коментар 6 на nema_labavo


  Миии... май-май...

  Обаче- като гледам що минуси си събрал в кошницата- оставам с впечатление, че на местната аудитория- това, че никой не е натискал съда- не им харесва.

  Пъстър свят- мож ли ги разбра... 😂😂😂😂

  А иначе- за делото- по- измислени обвинения сигурно има, ма не се сещам кви могат да бъдат. Предполагам- могат да обвинят Прокопиев- в убийството на Кенеди, Дянков е убил Джон Ленън (и Майкъл Джаксън- за резерва), а и е крайно време да си признаем- Трайчо запали Райхстага, не бил Димитров! 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 87. 87 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1065 Неутрално


  ....
  Я кажи тогава - какво са откраднали? А аз ще ти кажа какво откраднаха тези, които се опитвате да ни натресете:
  - Нефтохим - подарен на руснаците;
  - Соди - подарен на Баневи, източен и нарязан на скрап
  - БГА - подарено и ликвидирано
  - Кремиковци - подарено и ликвидирано

  Ще продължа, когато ми кажеш какво са "откраднали" от ГЕРБ!
  —цитат от коментар 70 на Камен Златански


  Според вас в България само разни комунистически предприятия мастодонти стават за крадене?! ГЕРБ и ДПС са вече едно ниво нагоре и крадат директно от еврофондове и бюджета, чрез поставени фирми и завишаване на разходите. А после с милионите в офшорките стават инвеститори - кеф им в България или някъде по света.

 88. 88 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#83] от "Моа Преател Тайпи":

  Организира дебаркирането на Путя на Приморско. Ши го правят губернатор на Поморийската Народна Република .

 89. 89 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Ако съдът е безпристрастен, тези тримцата и много други преди и след тях щяха да са в затвора.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK